Direktlänk till inlägg 22 maj 2008

Käre Gabriel 22 maj

Av Carina - 22 maj 2008 08:37

Idag skulle din pappa besiktiga bilen redan klockan sju och därför var han uppe tidigt. Det var inte din mamma men nästan. Klockan ringde klockan åtta och jag hörde att Inga-Britt redan var uppe. Gjorde mig i ordning och sen gick jag ner och åt frukost. Tänk att jag jämt får frukosten serverad!

Körde iväg till Bollnäs, din mammas bil stod på Inga-Britts jobb och jag blev avsläppt där. Vi bestämde att vi skulle ses snart igen men vi får ju se hur det blir i sommar då vi bygger som värst.

 

Då jag kom hem fikade jag lite och kelade med Pricken. Hon saknar mig mest då jag är borta och blir lika glad när jag kommer hem så om jag bara varit borta en timme.

Det var ju meningen att jag skulle åka till Sundsvall redan klockan tolv men vi flyttade fram det två timmar för din pappa hade så mycket att göra. Så jag hann göra lite innan jag åkte. Hade ju till exempel inte packat ännu så jag fick ju göra det.

 

Åt lunch och sen satte jag fram sakerna som Anna skulle ha med sig. Ringde och kollade om hon kunde ta madrassen också för då slapp jag ta den på bussen, och det gick bra. Skulle ju beställa bröllops foto till våra mammor på mors dag men det gick ju inte. Expert i Sundsvall hade inte någon snabbframkallning och när jag väl hittade ett ställe var jag tvungen att ladda hem ett program för att få iväg bilderna och då var klockan så mycket så din mamma var tvungen att springa till bussen. Det är likadant varje gång!

 

Hade ju lite packning och kom ihåg filmkameran av bara farten men mina stavar jag skulle ta med glömde jag. Kom tidigt till bussen, så blir det alltid när jag är sen för då springer jag kanske lite väl fort till hållplatsen. Satt där och väntade och lyssnade på Madame terror, en ljudbok jag fick i julklapp. Hade tre kvart i Hudiksvall innan tåget kom så då skrev jag här, hade för mycket packning för att springa på stan. Hoppade på tåget till Sundsvall och när jag hoppade av tänkte om din pappa skulle stå på perrongen eller i bilen eller inte alls. Men där stod han, och din mamma blir så glad inombords när hon ser honom och nu var det flera dagar sedan vi sågs.

 

Vi åkte och när till stan efter det att vi kramats länge. Vi skulle köpa byxor till din pappa och hämta glas till din mamma. Din farmor har gett din pappa pengar så han kan handla byxor men det var i julas så det tog lite lång tid innan det blev utfört. Men det är mycket lättare för din pappa att handla en maskin än ett par byxor. Men nu fick han ett par snygga jeans. Åkte och åt innan vi åkte hem och packade bilen.

 

Vi skulle ju ha en del med oss som vi ska ha i husvagnen, då det kommer att åka via Dorotea. Så det fick inte plats så mycket annat som skulle lagras någonstans. Men takboxen var full, en cykel på taket och bilen full inuti. Vi körde norrut strax innan sju och då vi kört en bit hoppade din pappa ur bilen och bytte plats med din mamma. Han har kommit på att det är rätt så skönt att slippa köra. Han ringde till vår nya granne och till sina föräldrar. Då semifinalen i melodifestivalen skulle börja stannade vi för att fika. Hade tagit med oss kaffe och te och köpte en macka på vägen. Då vi hört Sveriges bidrag körde vi vidare, vi skulle ändå komma upp sent nog.

 

Då vi kom upp var det fortfarande ljust, nu är det härligt när det är så ljust. Men visst saknar man ibland att kunna tända lite levande ljus på kvällen då man sitter ute. Det är meningslöst här uppe, i Ljusdal också från den delen. Vi var så trötta att vi gick upp till stugan direkt utan att ta med oss packningen. Men din pappa var ju tvungen att gå och titta på den nya traktorn innan han kom upp.

Din mamma gick och la sig och låg redan då din pappa kom upp. Han fick ju sätta på vattnet innan han gick iväg till traktorn så jag kunde borsta tänderna. Då han kom upp kallade han ut mig i rummet och jag trodde det stod en älg eller nåt utanför fönstret. Men det var vår förråds bod som din farfar har byggt i delar.

 

Somnade gott med din pappas armar omkring mig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards