Direktlänk till inlägg 27 juni 2008

Käre Gabriel 27 juni

Av Carina - 27 juni 2008 22:31

Oj, vad trött man är då man vaknar och inte sovit färdigt. Din pappa är ju morgonpigg i vanliga fall också men är det ju med. Det är helt ofattbart eftersom att han i vanliga fall blir så fort trött, måste jämt vila men nu är han uppe med tuppen varje morgon och går och lägger sig strax innan tuppen ska upp och ändå klagar han nästan inte alls på att han är trött. Men det gör din mamma. Han måste vara motivationsstyrd, detta är något han så gärna vill göra och göra det perfekt och då klarar han av att jobba utan att sova minst 8 timmar per natt.

 

Fortsatte att sätta kantbalkarna på huset. Det är lite krångligare där för de är 8 hörn, varav två är inåtvända. Nu önskade man ju att man valt ett helt fyrkantigt hus…men det hade inte varit lika fint.

 

Då vi skulle mäta in duschavloppet på garaget visade sig att vi skulle behöva höja det lite men inte så mycket som med en muff. Din mamma fick åka in på uppdrag. Hon skulle fixa något som man kunde höja bara lite med och handla lite annat. Fick hjälp i en specialaffär och få en 15 graders muff som passade. Handlade det andra och var inom på Frösön och handlade mer färg om din farmor skulle måla upp allt. Men det kommer att gå åt för vi ska ha samma färg på huset som på friggeboden och arbetsboden.

 

När din mamma var på väg tillbaka ringde kyrkvaktmästaren. Han hade pratat med Ljusdal och det var klart. Din mamma skulle bara ringa dit innan och meddela när vi skulle hämta dig Gabriel, fick även nr dit där jag ska hämta dig Gabriel.

 

Då din mamma kom tillbaka fortsatte vi med kantbalken och när den äntligen var färdig mätte vi diagonalen. Vi hade mätt alla mått man kan tänka sig innan. Din mamma har lärt sig mycket på detta byggande. Bland annat phytagera sats, eller hur det nu hetta, där man mäter vinkeln. Vi mäter alla vinklar, längder, bredder och diagonaler i alla möjliga vinklar.

 

Då vi mätte diagonalen fallerade den på 2 mm och det är godkänt kring en cm. Sen när vi slag hop dem lite mer och satt fast dem men låsningen så mätte vi diagonalen igen och den var exakt. Hurra!!!!! Vilken känsla när man mätte det och det stämde precis. Vi sa till varandra att fy sjutton så bra vi är på detta.

 

Böjen som din mamma åkte in för att handla passade perfekt. Tur var väl det annars visste vi inte hur vi skulle lösa det.

 

Idag fick friggeboden en dörr och ett fönster, röda vindskivor och fönsterfoder. Det ser mycket bättre ut sen det kom upp. Det känns mer på riktigt.

 

Din farfar har planterat potatis. De vi hade, hade fått rötter och din farmor sa att vi kunde plantera dem. Sagt och gjort så fixade din farfar det och nu får vi se det vill komma något.

 

Somnade ovaggade idag igen, fikade sent när din farmor och farfar somnat för länge sedan. Vi jobbar som idioter och måste ju äta mycket för att orka. Det är ju ändå rätt så gott att ta sig varmchoklad och lite mackor innan man går och lägger sig. Det är tur att varken din mamma eller pappa är så känsliga när det gäller te och kaffe innan man går och lägger sig. Vi sover lika gott med som utan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards