Alla inlägg under juli 2008

Av Carina - 9 juli 2008 08:49

Igår lämnade jag in bilen i hopp om att den skulle bli färdig innan jag skulle åka till Bollnäs. Gick upp och åt frukost, det går ju bra att klara sig utan din pappa en natt men din mamma sover bättre med din pappa sidan om sig. Men katterna följde ju med din mamma hem så hon hade sällskap av dem.

 

Ringde till Bilmetro och de hade bilen klar. Din mamma hade packat lite dåligt så det blev en snabbpackning. Din pappas packning var klar så det var bara din mammas som skulle bli klar. Jag hade lite annat som också skulle hem som jag sparat i ett skåp.

 

Var lite seg, skulle hämta bilen och sen åka och träffa chefen. Då jag åkte och hämtade bilen köpte jag även en ny antenn, för någon ligist har knäckt min! Nu köpte jag en liten fin en med en svensk flagg på! Den kommer inte din pappa att gilla med nu ska vi köra genom halva Sverige och då kan det väl passa!

 

Packade in allt i bilen och fick plats med allt i kofferten och det är nog ett rekord! Men jag ska bara vara hemma en vecka men jag har ju även din pappas packning.

 

Hade meddelat min chef att jag blev lite sen och körde till Bollnäs. Träffade henne och vi pratade om hur det var med mig och mina framtidsplaner. Det ska ju göras rehab när man är sjuk länge. Din mamma vill ju göra dialogutbildningar och det är det ända hon vill göra i Bollnäs kommun. Dels är det långt att pendla och dels fixar inte din mamma att jobba som chef längre. Inte i den kommunen där jag är så välkänd i alla fall. Men jag vill ju inte missa chansen att utbilda personal. Din mamma hade tänkt att hon skulle plugga i höst och göra dialog utbildningar, tänkte kanske att jag skulle ta tjänstledigt under tiden.

Vi diskuterade olika förslag och eftersom att jag inte vill komma tillbaka som chef skulle jag likaväl säga upp mig och istället gå in på timmar och göra utbildningar. Men din mamma vill ju ha typ ett kontrakt så jag vet att jag får utbilda. Det är det som är viktigt. Din mammas chef ska kolla upp med det så vi ska höras igen efter semestern. Men din mamma ska göra två utbildningar nu i höst.

 

Då vi var färdiga med samtalet gick vi ut och åt tillsammans. Efter det åkte din mamma till sitt gamla jobb och skulle träffa 3 av sina gamla kollegor där. När jag föreslog att vi skulle fika i Bollnäs så föreslog min kanslist att vi kunde träffas på Hamrelund. Din mamma blev först förskräckt och ville inte men tänkte sen att jo, det är nog bra för dig att hamna där. Så jag körde dit och Inga-Britt kom samtidigt som jag.

 

Träffade först en av de som äter lunch på jobbet och han blev så glad att se mig. Sen träffade jag en av mina pensionärer och han blev också så glad för att se mig. Då blir din mamma så tårögd av glädje.

 

Då jag kom innanför dörren träffade jag på en av sköterskorna och då pratade jag med honom, och då kom det personal och då kom de fram och det blir ju alltid lite känslosamt då jag träffar dem som jag inte träffat sen du föddes Gabriel. Men det kändes mycket bättre denna gång, dels visste inte de att jag skulle komma och jag själv inte gjorde så stor affär av det.

 

Vi gick och fikade, pratade först med dem som jag träffade längs vägen. Det var kul att träffa alla igen. Vi har ju haft så kul innan då vi jobbade ihop. Det kom några andra också och fikade.

Sen kom Anneli, en av min personal som också är dialoghandledare. Hon och jag ska ha en utbildning i höst så det var bra att vi fick träffas nu. Det kändes bra att träffa henne och det känns jättebra att vi redan har klarat av det då vi ska träffas igen för att planera.

 

Två från personalen har gått taktilmassage och nu visade den ena att de gjort i ordning ett rum som de ska ha det i. Då tänkte din mamma att hon kunde få lite massage med det var inte så lätt utan det fanns ingen olja. Så istället gick din mamma in till Marianne och pratade med henne. Då ringde de efter mig och kunde jag själv handla olja så kunde jag få massage. Så jag for snabbt och handlade och sen fick jag helkropps massage. Det behövde din mamma och det var helt underbart, det kittlades lite med inte så mycket. Så jag åkte därifrån lugn och fridfull!

 

Sen körde jag den vana vägen upp till Sundsvall, troligen för sista gången…

Skulle träffa din pappa där, han ska skriva kontrakt imorgon. Så vi ska bo på hotell i natt och sen kör vi direkt till Skåne imorgon.

 

Men din mamma var lite tidig, din pappa behövde jobba lite mer så jag körde till Birsta och kollade lite. Tog en fika på IKEA och sen träffade jag din pappa på hans jobb. Han skulle ställa sin bil där.

Vi åkte och checkade in på hotellet och sen åkte vi till din pappas kompis Patrik som din mamma aldrig har träffats. Det har bara inte blivit av, dina föräldrar har ju renoverat alla helger.

 

Men det var trevligt så vi fikade lite där och kom ganska sent till hotellet så det blev mössa, hatt, god natt direkt! Det var ju en tuff dag som skulle vänta oss imorgon också.

 

I måndags då vi hade gjutet åt vi lunch med Anna, Pernilla och kusin Alice i stan. Dina föräldrar var helt slut så vi nästan somnade där. Din pappa åkte hem efter det och sov vidare medan din mamma hade lovat hjälpa Anna och Pernilla och handla kylskåp. Din mamma har ju släp numera och går ju backningskurs.

 

Då vi skulle hämta en diskbänk de köpt på blocket ringde doktorn, en timme förtidigt. Det passade bra för då satt jag stilla i bilen. Förra gången hon ringde hade jag ju ingen täckning och denna gång hade jag bestämt mig för att vara där hon kunde ringa. Pratade med henne och hon tyckte att hon hörde på rösten att jag mådde bättre. Jag sa att det ska bli begravning i juli och att jag ska hem till Skåne då och det kommer att ta energi. Sen skulle jag nog behöva augusti för att komma tillbaka igen. Det är ju klart att jag ska jobba vecka 37 och förhoppningsvis ska jag börja skolan innan dess. Hon tyckte att hon hörde på rösten att jag var piggare och så är det ju. Det går längre mellan dipparna nu och jag mår oftast bra. Jag vet att det kommer att bli tungt till begravningen men sen kommer det nog att gå lättare.

Jag berättade att jag inte fortfarande vill vara själv och då undrade hon varför jag var tvungen att vara själv. Nu har jag ju varit det en längre tid i Ljusdal då mäklaren var där och jag skulle till tandläkaren och försäkringskassan. Hon tyckte att jag skulle hålla mig hemma hos din pappa om jag mådde bäst av det.

Jag har en underbar doktor som inte bara ser till kroppen utan till hela människan. Hon beslöt att jag skulle vara sjukskriven i juli och augusti och skulle det behövas kanske jag kan vara halvt sjukskriven i september men då ska vi höras i slutet av augusti.

 

Då din mamma pratat färdig satt hon kvar en stund i bilen en liten stund. Din mamma blir ju så lätt tårögd nu förtiden och det blev jag även nu.

Sen åkte vi och hämtade diskbänken och sen åkte vi till Krokom och handlade kyl/frys. Din mamma hade tur att man kunde köra runt så jag inte behövde backa med släpet.

 

Då vi kom hem till Anna så lastade vi av och sen fikade vi en stund, din mamma ringde till din pappa och han sov fortfarande som en stock men sen vet ni ju att vi hade vår lyxiga gjutningsmiddag på kvällen!

Av Carina - 8 juli 2008 00:06

Vi tog en välbehövlig sovmorgon. Men på ett bygge sover man inte så länge, i alla fall inte din pappa. De hamrar och har sig vid 7 och då vaknar din pappa. Men vi låg kvar idag och hade inte bråttom upp och jobba.

 

Din mamma skulle åka hem till Ljusdal idag och din pappa till Sundsvall. Nu ska inte din mamma och pappa ses förrän imorgon kväll så därför hade vi inte så bråttom fast vi egentligen hade det. Vi tog det verkligen lugnt och åt frukost i tillsammans utan att din pappa sprang ut för att kolla hur allt var där ute.

 

Men vi gick upp och kollade på grunden, stod där och kramades och tänkte på hur det blev så här. Att detta kommer att vara vårt blivande hus som ska stå på denna grund. Det är mäktigt att tänka att vi ska flytta in i ett hus vi nästan byggt själv.

Hade du Gabriel levt hade vi inte gjort grunden själv och med facit i hand hade det varit skönt att sluppit. Men samtidigt nu när du inte fick vara med oss Gabriel har detta nog varit en bra terapi för oss att bygga grunden.

 

Din mamma och pappa jobbar jättebra tillsammans, det fungerar mycket bättre än vad vi trott tidigare. Speciellt din mamma har ju inte tid att vänta på din pappa som ofta, ska bara. Men vi litar på varandra och vi pratar med varandra och det gör att det fungerar mycket bra att samarbeta. Vi kommer närmare varandra ännu mer i och med huset.

 

Din mamma körde till Ljusdal och din pappa till Sundsvall efter det att vi fikat tillsammans. Det var jättefint väder så vi satt ute. Katterna fick följa med din mamma hem igen. Nu har de fått prova på hur det är att bo på landet och de verkar trivas båda två. Speciellt Tutan har utvecklats, din mamma trodde att hon skulle hänga henne i byxbenen hela dagarna men henne ser vi knappt men däremot Pricken vill gärna ha sällskap av oss.

Men nu när vi ska till Skåne kan inte katterna vara hemma själv.

 

Din pappa skulle tömma det sista i huset och skulle slänga en massa på skroten. Han skulle få hjälp av en kompis och det behövdes nog. De fyllde ett släp till bredden och körde iväg med. Sen fyllde din pappa bilen, släpet och takboxen med saker som vi trodde inte fanns…vi trodde att vi hade tagit med allt förra gången! Men det finns alltid mer kvar än vad man tror.

 

Din mamma skulle få besök av två från hennes jobb och det uppskattar verkligen din mamma då de kommer folk på besök. Det är något som din mamma sett framemot länge. Men det fick bli lite städning före, visserligen har vi tagit bort mycket nu eftersom att mäklaren har varit här men det är fortfarande mycket kvar. Men det ligger inte framme utan det är lättstädat. Din mamma hade lovat att bjuda på mat och det fick bli sill och potatis för det gillar din mamma och även gästerna.

 

Då de kom gick vi lite husesyn först och sen åt vi. Vi pratade mycket om dig Gabriel och om hur det är med din mamma. Jag visade fototavlan vi har, det är tre kort på den två på dig Gabriel och ett på oss alla tre, din mamma, pappa och du Gabriel. Den ena som var på besök har samma erfarenhet fast att det var hennes barnbarn som dog i magen. Så hon vet hur det känns. Det var jättekul att ha dem här och vi pratade även om pensionärerna på jobbet och lite allt möjligt.

Maggan kom och fikade med oss en sväng.

 

Då de åkte hem gick din mamma in och ringde till din pappa. Han höll fortfarande på att lasta och tömma i huset. Din mamma var trött och det blev en ganska tidig säng. Men inte så tidigt som jag hade tänkt för din stackars pappa skulle ju vara uppe länge för han var ju som sagt inte färdig. Men din mamma pratade med honom då han körde och han lovade att ringa om han blev för trött för att köra.

 

Somnade ändå gott för det gör din mamma när hon precis haft din pappas röst i örat.

Av Carina - 7 juli 2008 10:15

Klockan ringde 5.45 och då var man inte så pigg…din mamma är ju jämt morgontrött men idag var även din pappa slut i rutan. Men vi hade lite och göra innan de kom halv åtta så det var bara till att gå upp och äta frukost så vi kunde komma igång.

 

Vi gick ut och började skära bort fogskum. Då hörde vi betong bilen och de kom redan sju och det var vi inte riktigt beredda på. Men vi skar fogskum tills att betongen kom rinnandes. Samtidigt var vi helt slut och bara längtade tills att de skulle få igen skiten, man vill verkligen inte se grunden längre utan betong. Det är helt otrolig känsla när det gjuts igen.

 

Vi stod och kollade hur de fyllde på med betong. Rätt som det var ropade en kille och undrade om vi skulle ha haft ihop röret. Då hade dammsugarröret lossnat och betongen var precis intill. Den ena killen lyckades troligen få i rören i varandra innan det kom betong i det och där hade vi tur. Men det var ju bra att det var i det röret för det kan man in värsta fall lägga i väggarna. 

 

Din pappa fyllde hinkar med betong och sprang ner till plintarna och fyllde upp dem. Det var två stora plintar som ska bära upp huset då det gäller att de är starka.

 

Din mamma orkade inte stå och titta hela tiden utan gick och la sig en stund. Men hade inte ro att ligga där utan var ute snart igen. Till slut var de äntligen klara och vi kunde pusta ut. Vi gick in och la oss så fort som de hade åkt iväg, vi var helt slut. Men det är inte lätt att sova så bra då det är varmt och soligt ute och grannen håller på att hamra hela tiden.

 

Sen blev vi bara sittande. Vi väntade väl på att någon skulle ta tag i oss! Till slut kom vi iväg till stationen och tog en välbehövlig dusch. Vi stod där länge och bara njöt av att bli ren igen. Det blir ju lite si och så med renligheten, det tar oss ca en timme att åka och duscha och ibland finns inte den tiden. Vi försöker åka iväg varannan dag men ibland fixar vi inte det. Men det är tur att det finns våt servett och tvättlappar.

 

Väl hemma fastnade vi i soffan i förtältet, ingen av oss orkade flytta oss en meter utan vi bara satt där. Till slut kom grannen från andra sidan vägen förbi och då fick vi röra på oss. Vi pratade med honom, för det är hans firma som gjuter till oss.

 

Väl inne i husvagnen skulle vi bädda rent för nu är det inte så mycket hård jobb på ett tag. Men det gick inte så bra för oss, vi har ett stort täcke och det är inte så lätt att sätta på ett nytt påslakan inne i en husvagn. Ännu värre blir det om det är två helt slut föräldrar som inte orkar någonting. Din mamma la sig i sängen och bara orkande ingenting.

 

Vi lagade en lyxmiddag för idag skulle vi ha gjutningsfest. Vi mikrade köttbullar och kokade spagetti. Vi skulle dessutom dricka vin dagen till ära. Så vi satte oss och äta, mitt emot varandra och drack en flaska vin. Det räckte med nästan en halv flaska vin innan din mamma nästan blev full. Hon började sluddra och det snurrade i huvudet. Vi låg i var sin soffa inne i husvagnen och orkade inte gå upp. Till slut gick din pappa upp och din mamma följde med. Vi borstade tänderna och stöp i säng. Tänk att man kan vara så trött, somnade nästan innan vi låg ner…

Av Carina - 6 juli 2008 23:39

På morgonen åkte alla till Sundsvall utan din mamma. Vi tömde först alla bilar och sen körde din pappa, farmor och farfar till Sundsvall och din mamma hem till husvagnen. Din mamma hade tänkt att vi skulle äta lunch ihop innan de åkte men det ville bara din pappa så det blev inte så utan din mamma fick åka ensam till husvagnen och hitta på något eget att äta.

 

Din mamma började jobba men det kom skurar hela tiden så din mamma satt ofta på friggebodsaltanen och pratade med din pappa i telefon. Det är inte kul att åka bil ensam så därför ringde jag honom och pratade.

 

På eftermiddagen kom Anna och Pernilla och kusin Alice. De skulle hjälpa din mamma att armera. Men vi började med att flytta några plintar innan kusin Alice vaknade som sov gott i bilen. De var tunga men vi kom på ett bra sätt som vi tillsammans flyttade dem.

 

Då din kusin Alice vaknade så fick Anna hjälpa din mamma med att böja armeringsjärnen. Ingen av oss tre kan man kalla lättviktare men det känner man sig när man står på armeringsjärnet och lyfter då någon böjer det. Den känslan kändes bra!

 

Då vi jobbat en del, gick Pernilla iväg och fixade maten och din kusin Alice och Anna höll din mamma sällskap då hon najade armeringarna.

 

Då din pappa kom hem vid sju tiden var det mat, vi grillade korv och åt potatismos till. Din pappa hade bilen full med saker men nu är det inte mycket kvar i hans hus. Men han måste åka dit på tisdag och kasta på tippen och ta det sista. Efteråt åkte Anna och Pernilla hem och din mamma tyckte att det inte var så mycket kvar att göra men det var det.

 

Din pappa tog nu plintarna och flyttade dem själv, du har en stark pappa! Men det kändes inte bra för vi tyckte att vi var så starka som gjorde de tillsammans. Vi riggade också de två plintarna som ska hålla upp huset. Det ska ju vara så precis och det är inte din mamma så bra på utan vill att det ska gå undan och att det inte är så noga precis hur exakt som helst.

 

Innan Anna och Pernilla åkte så hjälpte Pernilla mig med att börja de sista armeringsjärnen. Senare på kvällen la din mamma dit dem och najade ihop dem. Jag najade resten av plattan också, det är jobbigt för ryggen för man går framåtböjd hela tiden.

Under tiden din mamma gjorde det så stagade din pappa upp grunden. Vi har lagt isoleringsskivor längs grunden på halva huset med det är så uppgrävt på altan sidan att det inte gick utan där får vi staga upp grunden så den inte smäller av vid gjutningen.

 

Det sista vi gjorde innan vi gick och la oss var att fylla hålen med fogskum och städa av tomten så att betongbilarna kommer fram imorgon.

Klockan var nästan tre innan vi kom i säng…pust…stön…

 

Din mamma trodde inte det skulle bli så sent men nu var det bara till att jobba till det var färdigt. Somnade i alla fall gott men vi ställde klockan på 5.45…

Av Carina - 5 juli 2008 23:24

Vi tog en liten sovmorgon men sen var vi uppe igen. Efter frukosten åkte vi till stationen och tömde bil och släp. Det skulle bli en ny dag till Sundsvall igen… Idag skulle även din farmor och farfar komma till Sundsvall och hjälpa till. Dels ska de ta med sig saker upp till dem och sen ska de ta en tur med ett lass till Östersund.

 

De var i Sundsvall före din mamma och pappa. Då vi kom körde vi och hämtade din pappas tjänstebil för den skulle också upp till Östersund. Din mamma körde direkt hem till huset och din pappa körde och fixade fika.

 

Vi packade, packade, packade, rensade, rensade, rensade, kastade, kastade, kastade…

Oj, med vad saker, vi trodde att det inte var så mycket som det verkligen var.

 

Din pappa hade fixat en liten lastbil som vi började lasta i, din farfar hade redan börjat lasta deras bil och släp då vi kom. Det tar tid och klockan var mycket igen innan vi for. Vi hade då två bilar med släp, en takbox och en liten lastbil.

Vi stannade i ösregnet i Bräcke och fikade lite. Men det fick bli fika i bilen då vi längtade hem.

 

Vi la oss kl ett i natt, en timme före igår så det tar sig…

 

När din mamma får sitta ensam med sina tankar och det inte går att tänka på så mycket annat kommer alltid tankarna på dig Gabriel upp. Det kan vara precis vad som helst men ofta blir din mamma ledsen. Det kan vara något någon sagt eller bara faktumet är att du inte lever. Det har varit så mycket nu att din mamma inte har hunnit tänka klart nästan och så fort jag har chansen tar jag den. Det är så mycket tankar som finns inom din mamma när det gäller dig Gabriel. Din mamma och pappa måste snart ta ledigt så vi hinner med andra tankar än bara huset.

Av Carina - 4 juli 2008 23:23

Idag var det meningen att vi skulle ha gjutet husplattan men de lyckades inte få tillräckligt med betong så de kunde köra flera bilar samtidigt. Då fick de istället sikta in sig på fredag. Detta passade inte oss lika bra för på måndag var det meningen att de skulle komma och börja sätta upp huset. Men de ville ha flera bilar efter varandra eftersom att det är en stor platta och det är inte bra att man får vänta för länge mellan bilarna.

 

Din pappa ringde till honom som ska sätta upp huset och meddelade att det inte blev gjutning förrän på måndag och då ville inte han komma och börja förrän på torsdag nästa vecka. Då fick vi dirigera om dagen och då blev det en ny tur till Sundsvall.

 

Vi körde vår vanliga tur via Gällö, K-rauta och IKEA. Då vi kom hem till din pappa började vi direkt. Vi skulle ta svarv och fräs och de är tunga saker. Din pappa fick hjälp av grannen att få den på släpet och sen ska din numera starka mamma hjälpa till att få av den…

 

Vi packade med det som fick plats. Idag skulle vi även ta hem motorcykeln. Det tar alltid längre tid än vad man tror och det finns alltid mer saker än vad man tror. Till slut kom vi i alla fall iväg och din mamma körde först med bil och släp, takboxen var ju naturligtvis även den full.

 

Din mamma har tagit han om korten på dig Gabriel som din pappa hade, även kortet på din mamma och pappa då de förlovade sig har din mamma tagit med sig. Korten på dig kommer att hamna i husvagnen och det på din mamma och pappa i Ljusdal.

 

Det var regnigt och mörkt då vi körde, det var skymning. Din mamma var trött och det gick nog lite vingligt. Det blev i alla fall ljusare efterhand på vägen.

Då vi skulle köra av i Brunflo så missade din mamma sväng nr två och kom helt fel, hon fnissade bra och skulle vända. Men det var inte så lätt att vända med släpet vart som helst utan fick köra en sväng. Din pappa svängde rätt men kom tillbaka för att leta din mamma! Till slut kom vi hem och det var skönt att få sova. Det var tröttande att köra så sent och din mamma hade fått för sig att hon skulle köra på en älg. Det är sådana tider nu när mamma stöter bort kalven och de brukar då hamna på vägen.

 

Somnade gott, efter kl 2!

Av Carina - 3 juli 2008 21:55

 

Idag åkte din mamma till Ljusdal för att hämta katterna. Jag skulle ha varit i Ljusdal i tisdags hos tandläkaren och servat bilen men jag flyttade fram det för att din mamma behövdes här. Men idag åkte jag i alla fall ner till Ljusdal.

 

Medan din mamma åkte till Ljusdal och vilade upp sig så jobbade din pappa desto hårdare. Han grävde ner några av stuprören och isolerade runt grunden. Det var riktigt hård jobb för honom. Synd att din mamma inte kunde vara här och hjälpa honom.

 

Bonden kom också och hjälpte till att få ner takstolarna. De är 16 meter breda och det är inte så lätt att ta ner dem på vägen för det är ju träd längs sidorna och han fick precisera mellan träden.

 

När din mamma kom till Ljusdal ringde din mormor, hon undrade hur det var och så berättade hon när hon skulle komma upp till begravningen. Pratade med henne en stund och sen gick jag in på Finess där jag bestämt träff med Linda. Vi åt lunch och pratade skit, ett trevligt nöje. Din mamma åkte sen till soptippen och tömde bilen. Vi hade fyllt din mamma bil med skräp som hon skulle slänga i Ljusdal.

 

Då jag kom hem stod katterna i parad och längtade efter sin matte. Din mamma fyllde diskmaskinen som vanlig. Det är enklare att diska i diskmaskinen än förhand i husvagnen. Din mamma packade lite och tog fram katt lådorna, hade berättat för katterna att de skulle följa med till Jämtland och din mamma hoppas att de ska förstå.

 

När det var dags att åka så tog jag Tutan och stoppade henne i buren men Pricken var inte hemma. Hon kom inte heller då din mamma kallade på henne så vi körde runt kvarteret. När vi kom tillbaka så kom hon och ville in och då hamnade hon i katt buren hon med.

 

Sen kom vi äntligen iväg. Då vi körde norrut igen så tänkte din mamma på hur livet har blivit. Förra året i mars kunde man inte i sin vildaste fantasi föreställa sig hur livet har blivit. Visst hade din mamma önskat sig en man, barn och att få gifta sig men inte trodde jag väl att det skulle ske så fort och kanske inte alls efter alla dessa år utan. Men det finns hopp och det finns lediga karlar ute i vida världen som är lediga och inte har barn. För det var det som man inte trodde att det skulle finnas. Att sen din pappa dessutom ville ha din mamma var ju det bästa av allt. Men de säger att det finns en för alla och det tror jag på och din mamma och pappa är som gjorda för varandra.

 

Katterna gick ut försiktigt ur burarna, de var lite misstänksamma över vart de hade kommit. Men Pricken sprang direkt ut i ”djungeln, bland rallar rosorna” och försvann, Tutan var lite mer försiktig men verkade vilja kolla runt allt.

 

Då din mamma kom tillbaka så kom Mona och hjälpte oss med armeringsmattorna på huset. Din farmor och farfar kunde ju inte stanna bara för att hjälpa oss med det. Det gick bra och vi fick upp de flesta mattorna och de ända som var kvar var där det skulle vara små mattor som vi först skulle klippa till och kunde fixa själva.

 

Din mamma täckte över fönster och dörrar som hade kommit medan din mamma var borta idag. Det kunde ju komma regn och det var bra om vi var beredda.

 

Vi höll på länge idag med för nu känner vi stressen. Vi måste ju även tömma din pappas hus i helgen och så ska vi gjuta på måndag. Det känns bra att det ändå blev måndag fast att det var från början meningen att vi skulle gjutit i torsdags men då fanns det ingen betong, då skulle det bli på fredagen men då kunde vi inte få flera bilar samtidigt utan då blev det på måndagen.

 

Din pappa fick ringa till honom som skulle sätta upp huset och flytta fram det ytterligare några dagar. Så det blir inte förrän på torsdag nästa vecka som de kommer och sätter upp huset.

Av Carina - 2 juli 2008 20:57

Idag kom första leveransen av huset. De ringde igår och meddelade att de skulle komma kl 7 och undrade lite om hur det såg ut och om man kunde sova där. Så när vi kom ut stod det en långtradare där. Din pappa studsade upp och gick upp tidigt men din mamma var seg idag, segare än vanligt. Men även hon kom upp och fotograferade lite.

 

Det kändes mäktigt att se alla dessa pallar med hus delar lastas av. Vi har hjälp av bondes pappa att lossa och han är 78 år och kan sin hjullastare och lastade av snyggt. Det var otroligt varmt och skönt och din mamma la sig på lite bräder och solade lite medan de andra slet. Din mamma hade uppgiften att pricka av vad vi fått.

Det är ju ett lösvirkeshus hus och det kommer i bräder, isolering, plankor. Allt ska sättas upp bräda för bräda. Grannarnas hus kommer ju i färdiga block, det känns lite som fusk men de kan ju inte flytta in före oss ändå. Grunden måste torka i minst 90 dagar innan man kan lägga golv och sätta kök så därför kan man inte flytta in innan.

 

Vi började täcka allt men våra presenningar räckte inte fast att vi köpt många fler än vad som var beräknat. Fick åka iväg och handla fler. Passade även då på att äta lunch i stan, idag var det riktigt varmt och skönt.

 

När vi kom hem sov vi en stund men din pappa kunde inte sova för de skulle komma och flytta takstolarna och han ville inte sova då de kom. Han kunde inte slappna av utan var ute igen och ville jobba.

 

Vi skulle börja med golvvärmen på huset men eftersom att elrören låg fel så fick din pappa böja med att flytta dem. Vi hade ju köpt fler rör som han la till och han fick skära lite mer i frigoliten. Under tiden började din mamma med att lägga ut skenorna till golvvärmen. Vi måste lägga ut den idag för att hinna.

 

Då vi skulle fika var din mamma ensam en stund i tältet och helt utan förvarning kom tårarna.

Fick en tanke om hur familjen fick veta att du Gabriel var död. Ibland kommer tårarna och tankarna samtidigt och helt utan förvarning. Tårarna rann men din mamma orkade inte vara ledsen, hoppades att din pappa inte skulle märka något för om han frågar blir det ännu värre och din mamma blir ännu ledsnare. Men nu orkade jag inte ha en gråt dag så jag torkade bort tårarna och försökte se ut som att jag inte hade gråtit och det lyckades.

 

Jag kan höra i huvudet saker som folk har sagt, jag minns inte allt men vissa saker minns jag hur tydligt som helst och när jag tar fram det blir jag så ledsen och rörd. Vissa ord sitter verkligen fast som tex. när jag ringde och berättade för din mormor att du inte levde.

 

Efter fikat började vi lägga golvvärme och det är ju så kul tycker din mamma. Men det var lite mer att lägga på huset och det var lite krångligare. Det finns ju en färdig plan hur man ska göra och det är bara att följa dem men eftersom att det finns fler rum i huset blir det krångligare. Det var inte heller lätt att få slangarna att inte lappa över varandra vid centralen men det var din pappa som skötte det.

 

Vi blev klara 23.30 men golvvärmen, men eftersom att din mamma ska åka till Ljusdal imorgon måste vi vara färdiga med detta idag. Så det var bara att jobba på. Fikade gott innan vi gick och la oss och somnade som stockar igen.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards