Alla inlägg under juli 2008

Av Carina - 1 juli 2008 11:19

I natt har det regnat otroligt mycket och regnar det kan vi inte gjuta. Betongen blir visst prickig då och det är inte bra. Men det klarnade upp och det var bara lite lätt dugg i luften då vi gick upp.

De skulle komma kl 7 så det gällde att vara uppe tidigt och man ville ju inte missa detta.

 

Din farmor och farfar har slitit otroligt mycket nu och de behöver komma hem och vila lite. Vi har sagt att vi nu klarar oss men de vill inte åka hem om det är mer att göra för dem samtidigt vill de inte vara här om det inte finns något att göra. Men nu finns det inget speciellt att göra för dem, alla bodar har blivit målade, isoleringen är lagd, friggeboden är så klar som den kan bli. Din farfar ska fixa lite plåt till den innan han sätter dit de sista foderna.

 

Då det blev klart att din farmor och farfar skulle åka hem idag men de stannade kvar och såg hur gjutningen blev. Men nu fick vi fixa lunch själv. Igår var din mamma och pappa och handlade mat och då handlade vi för att din farmor och farfar skulle vara kvar men nu fick vi massa mat över.

Vi hade dessutom köpt fikabröd för det vill din farmor och farfar ha och nu fick vi offra oss på dem…

 

Det var häftigt då de gjöt plattan, visserligen skulle det kunna känns fel att de gjuter in och gömmer allt vårt slit men oj vad skönt det var att se det försvinna. Nu kan vi inte göra något åt det men det vi gjort sitter nu som berg.

 

Efter gjutningen la vi ner varmvattenslangarna i huset, snart är det slut med skärande i frigolit. Din mamma är duktig på att dokumentera och fotografera men nu känns det som att man var duktigare på garaget, det är ju samma sak nu som där. Men nu har din mamma missat att ta kort på hur kallvattenslangarna låg och de hade vi behövt nu…ska sätta ner armeringsjärn så vi kan bilda upp alla rör. Vill gärna inte pricka in ett kallvattenrör så att det går i sönder.

 

På eftermiddagen gick vi in och la oss och sov i några timmar. Det var välbehövligt och fast att din pappa inbillar sig att han har krafter till tusen så somnade han också som en stock. Visserligen tar det lite tid att komma igång igen sen men vi kunde inte hålla oss vakna.

 

På kvällen ringde din pappas jobbarkompis och behövde hjälp. De skulle paddla från Krokom till Bergeforsen via Indalsälven. Men redan från början blev det fel och de hamnade i Storjön och när de såg Frösön förstod de att de var fel. De började gå med kanoten på en kärra men det tog tid så de provade ringa din pappa men vi har inte alltid täckning men till slut fick de tag på oss och bad så snällt om att bli hämtade och körda till Indalsälven. Vi åkte iväg och hämtade dem, de hade gått bra långt men det var långt kvar. De var otroligt tacksamma och det var ju lite kul att komma på en liten utflykt så här mitt i bygget. Det var tur att de behövde hjälp idag och inte igår…

 

När vi kom tillbaka målade din mamma upp väggarna i huset och upptäckte då att bastuavloppet var fel. Din mamma började fnittrade och kallade på din pappa och visade att bastuavloppet låg i hallen. Vi är trött och det gick bara att skratta åt det. Din pappa fick för sig att vi skulle gräva om det under alla frigolitlager men då sa din mamma stopp. Man behöver inte ha avlopp där utan det var din pappa som hade ett över och tyckte att vi kunde ha ett där, men nu pluggade vi igen det och nu har vi inget avlopp i bastun.

 

Såg även att elrören också var fel, de kom också upp mitt i hallen. Vi har väl varit trötta nu i slutet och därför har det blivit fel. Vi får ju vara nöjda med att vi i alla fall har en diagonal som stämmer på mm. Detta med elrören gick lätt att fixa i alla fall men vi behövde lite fler rör.

 

Fikade innan vi gick och la oss, konstaterade att detta var den lugnaste dagen på länge men likväl kommer vi inte i säng i tid.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards