Direktlänk till inlägg 24 september 2008

Käre Gabriel 24 sept

Av Carina - 24 september 2008 21:13

Idag åkte din mamma till Ljusdal och din pappa till Sundsvall. Det var något viktigt som din pappa var tvungen att gå på.

Din mamma hade packat och som vanligt hade din mamma med tvätt men disk behöver jag inte ta med mig för nu är din farmor här och diskar.

Vi åt frukost själva idag för att vi var uppe tidigare idag. Skönt att få egen tid med varandra eftersom att vi inte ska ses på så länge.

 

Din pappa hjälpte din mamma upp med packningen. Sen körde vi på var sitt håll. Din pappa ringde efter en stund för att berätta att de nu har sänkt hastigheten till 80 och han var inte så glad för det. Det är en fin och bred väg som de nu har sänkt hastigheten på och dessutom är det spärrlinjer så man inte kan köra om. Detta kommer inte att hålla, ingen håller hastigheten. Din pappa undrar varför det är så låga hastigheter här i norr där det är långt till allt medan i söder får de köra fortare och har kortare väg.

 

Då vi lagt på gick det bara en stund så ringde din mamma upp din pappa igen. För så hittade din mamma en skylt med 110! Men det kommer att ändras även här men än så länge är det 110, och det var kul att reta din pappa.

Nu lyssnar din mamma på bok så det går bra att åka utan att prata i telefon hela tiden. Men ringer din pappa så pratar din mamma mer än gärna med honom.

 

Sms:ade med Inga-Britt angående hur vi skulle ses idag och vi bestämde att din mamma skulle ta sig till Järvsö och hon skulle hämta din mamma där. Så din mamma gick in och kollade tåg tider och bestämde att jag skulle åka kring 15.

Då hann din mamma fixa en del innan.

 

Satte på en tvättmaskin, den kan hängas nere i källaren man vet ju inte om det blir någon mer visning med kort varsel. Skulle leta upp mitt lånekort då jag skulle låna lite mer mp3 böcker. Hittade inte det och inte heller min plånbok. Blev lite panikslagen, ska ju åka iväg till Spanien och hade inte tänkt ta ut så mycket pengar utan använda kortet där nere. Letade vilt bland väskorna och när jag inte hittade dem ringde jag din pappa. Han hade lovat sätta in pengar till din mamma då jag inte får lön förrän på fredag. Nu blev din mamma helt stressad, ingen plånbok, inga kort eller körkort. Tur nog hade jag passet i Ljusdal. Ringde din pappa och berättade vad som hade hänt. Vilken tur att din pappa var ledig just då så han kunde sätta in pengar. Han skulle även kolla upp om den fanns i väskan hemma eller i hans bil. Han lovade sätta in pengar direkt så jag kunde gå till banken. Tänk att få gå och ta ut pengar med passet som hjälp. Det var längesedan och jag tror inte att det har hänt i Sverige.

 

Körde iväg och lånade böcker, det kunde jag göra utan kortet. Tog alla mp3 böcker som de hade och sen åkte jag till banken. Där tog jag ut både svenska pengar och euro. Blir det över kan vi använda oss av dem i Dublin.

Åt lunch på Finess, satt och lyssnade på min bok och då går det lättare att vara själv. Men jag hade ingen lust att laga mat hemma själv. 

 

Då jag kom hem packade jag och sen knallade jag till stationen då det var dags. Packningen var ganska lätt så det gick bra. hade även med så jag kunde gå på badet i Bollnäs. Inga-Britt och jag brukar gå dit då det är relax på onsdagar. Din mamma skulle behöva simma och det gör jag ju inte här uppe då det är så dyrt.

 

Inga-Britt och Åsa stod redan på stationen då jag kom. De hade ju haft en dialogutbildning nu så det blev en hel del dialog snack. Det blir så jämt numera då Inga-Britt och jag träffas. Din pappa ringde då vi åkte mot Bollnäs och undrade vad jag skulle göra imorgon… man kan undra om din pappa lyssnar på din mamma över huvud taget. Jag ska till Spanien sa jag och då svarade han javisst. Han mindes tydligen, vi bestämde att vi skulle höras då din mammas skulle lägga sig.

Din mamma kunde simma ganska bra, det gick inte så fort som vanligt men det kändes bra i axeln. Din mamma skulle behöva simma mer. Sen bubblade vi i bubbelpoolen och det gjorde ju inte heller ont. Tänk när din mamma och pappa har en egen bubbelpool i badrummet, det ska bli härligt.

 

Vi åkte hem och åt mat och sen satte vi och diskuterade dialog igen. Det är ett outtömligt ämne och din pappa är glad över att din mamma får prata av sig med Inga-Britt så han inte får höra om dialog hela tiden. Vi skulle ju upp tidigt så det blev en tidig kväll.

 

Gick upp och la mig och ringde till din pappa. Pratade med honom tills jag somnade. Nu fungerar det ju mycket bättre att sova utan honom fast jag helt gör det. Men innan gick det inte så bra för din mamma att sova själv men det fungerar nu. Tur är väl det om nu din mamma ska åka iväg. Vi har ju dessutom prata om att din mamma vill att vi ska prata på riktigt om vi är ifrån varandra och inte bara löst prat. Det är vi mycket bättre på nu och om vi glömmer bort oss så påminner din mamma om det.

 

Din farmor och farfar gjorde färdigt taket idag då vi var borta. Nu ska det bara på panel, bara och bara…

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards