Alla inlägg under september 2008

Av Carina - 15 september 2008 08:23

Idag ringde klockan, din pappa skulle till Sveg och din mamma hem till Ljusdal. Vi skulle köra tillsammans till Ytterhogdal och sen svänger ju din mamma av. Vi åt frukost och sen packade vi din pappas bil och så körde han upp bilen till din mammas så slapp vi bära för det var din mammas packning som packades in. Det var det vanlig, disk och tvätt. Din pappa hade en skottkärra i bilen och han ville ta ut den men din mamma sa att det var onödigt jobb. Låt den ligga och den låg kvar.

 

Nu ska vi inte ses på tre dagar men det går ju mycket bättre för din mamma nu än innan. Det fungerar mycket bra. Vi körde iväg, din mamma först och sen din pappa, han skulle in till bonden på vägen också men vi skulle träffas på Statoil i Svenstavik och tanka. Vi kom dit nästan samtidigt, din mamma har ju släp och får ju enligt reglementet inte köra mer än i 80 km/h.

 

Sen fortsatte vi mot Ytterhogdal. Ann-Catrin ringde då vi var på väg och det är extra trevligt då det ringer någon då man kör bil för det är så tråkigt att bara köra.

Vi pratade om hur det var nu och din mamma hade fått en tanke då jag körde förbi kyrkan idag. Det är faktiskt ganska skönt att vara i kris och sorg. Det är bekvämt på något vis. Man blir omhändertagen och ompysslad, alla är så omtänksamma och försiktiga. Nu när din mamma har kravlat sig upp därifrån kan man ändå känna att man nästan identifierar sig med din död och man blir bekräftad så. Jag kan förstå de som inte vill ta sig därifrån men din mamma vill inte vara kvar där längre. Men samtidigt får man ju en massa dumma idéer om vad andra ska tycka. Verkar man kall som nu går vidare eller har man varit i krisen för länge. Din mamma tycker nog att det är en kurva som låg längst ner länge och ibland hamnade den ännu lägre för att sen gå rätt så tvärt uppåt. Eller den gick ju även uppåt då vi fick veta att du var i Ljusdal, det är en vändpunkt och så begravningen är nästa. Din mamma längtar nu efter att bara vara normal. Vi kommer ju ändå aldrig att glömma dig Gabriel.

 

Din mamma funderar ju på ibland varför jag inte blir gravid igen. Men sen kommer man till vändpunkter då man tänker, jag hade ju inte varit klar för ett barn till förrän nu. Sen kommer man till en ny vändpunkt och tänker likadant igen. Så när är man redo.

När vi hade haft begravningen tänkte jag att innan den skulle det inte vara bra att ha blivit gravid fast att jag hade önskat det. Det var för mycket känslor då så det hade inte varit rättvisst mot det barnet på något vis. Men inte blev jag gravid sen heller, nu när jag höll dialogutbildningen tänkte jag samma tanke. Så länge jag inte har börjat komma ut i livet och inte vara sjukskriven borde jag inte bli gravid. Nu känner jag ju mig flera hundra gånger friskare än vad jag gjorde i juli. När jag dessutom har börjat jympa och planera för framtiden så släpper det klart ännu mer. Vi tänker inte längre på när det är bästa läget utan blir det så blir det. Din mamma planerar ju att få ett jobb och då vill man ju satsa på det och det är nog bra för barn och huvud.

 

Din mamma sa också att du känns det också så bra att jag kan vara själv utan att få nippran. Innan har jag ju inte kunnat det. Jag har dessutom velat säga god natt till din pappa då jag ligger i sängen och lampan är släkt så det känns som han skulle vara med. Nu kan jag se framemot att få åka hem till Ljusdal och fixa själv.

 

Då vi kom till Ytterhogdal la jag på luren och din pappa och mamma gick in och köpte fika. Men vi satte oss i din pappas bil och fikade. Nu skulle vi inte ses förrän på onsdag kväll men det ska ju gå bra. pussade på din pappa innan jag gick in i din pappas andra bil som jag kör idag och körde vidare till Ljusdal.

 

Skulle äta lunch men en kompis och hann precis komma hem, tömma bilen och cykla ner till köpingen. Hon var redan där då jag kom och vi beställde mat. Pratade en massa under lunchen och det var kul att träffa henne så privat. Vi pratade om både hur det är nu och hur framtiden ser ut. Vi är lite i samma bransch men ändå inte, men vi har mycket genensamt i tanken.

 

Cyklade hem sen igen och fick sådan magkatarr så jag gick och la mig och sov en timme eller två. Var helt slut men piggade på mig sen.

Din pappa ringde då han körde från Sveg. Då han såg en skylt med Ljusdal på sa han att det är bara 10 mil till Ljusdal. Varför kör inte jag via Ljusdal till Sundsvall istället för att köra upp om till Östersund.

Det pirrade till i din mammas mage och jag blev jätteglad och varm inombords över att din pappa kanske skulle komma. Tänk om han ångrar sig men det gjorde han inte utan om en timme är han här. Din mamma blev så glad att det kändes i hela kroppen.

 

Din mamma kickade mail till en gammal kompis, jag fick ett mail i juni men nu fick jag tid och ork att svara det. Det var långt och det var många frågor att svara på men det var kul. Vissa frågor hade hon säkert fått svar på redan men nu fick hon dem igen och så fick hon ett gäng frågor tillbaka av din mamma.

 

Din mamma hörde hur dörren öppnades där nere och din pappa kom in. Din mamma gick ner, hade legat i sängen hela eftermiddagen mådde inte alls bra men nu piggade jag på mig direkt. Din pappa hade köpt mat men kom nu på att din mamma kanske också ville ha lite. Så han delade med sig av din mat. Det var snällt.

Nu fick din mamma hjälp att fylla släpet… din pappa var inte så glad för det men han vågade inte klaga efter vad som hänt förra gången.

 

Men din pappa tyckte att vi skulle gå ut och promenera en sväng först. Så vi gick iväg, din mamma har ju nya skor och de är jättesköna. Vi kollade lite på huset och jämförde med vårt fina, det finns inga så fina hus som vårt. Din pappa meddelade att han hade pengar med sig om det skulle behövas och då föreslog din mamma att vi kunde gå på kafé. Din pappa hakade genast på och hade inte tid att gå så långt längre men vi gick en bra runda först och sen gick vi in på Finess. De har ju faktiskt öppet på botten plan till 20 på kvällarna och det är ju bra.

 

Då vi fikade gick vi hem, gick så vi kunde kolla bil nummer längs vägen. Då vi kom hem fyllde vi släpet, vi tog saker från förrådet och garaget. Din mammas cykel fick också följa med. Vi höll på till det blev så mörkt att vi inte såg längre.

Gick in och la oss på soffan. Din mamma kollade på tv och din pappa lekte med datorn. Din pappa gick och la sig och Britt-Marie ringde till din mamma. Din mamma ska ha lite kalas för dem på sitt jobb i oktober och vi pratade om det.

När vi pratat färdig gick din mamma upp och la sig sidan om din pappa och somnade så gott. Det var en härlig överraskning att din pappa kom till din mamma idag.

Av Carina - 14 september 2008 08:32

Idag väckte din pappa din mamma tidigt. Klockan var inte mer än kvart över sju, men då vägrar din mamma att gå upp så vi låg kvar en timme till. Vi kollade lite i kataloger till huset, det är mycket som ska bestämmas. Nu är vi i diskussionen om vilket bubbelbadkar vi ska ha. Det finns ju en djungel att välja mellan.

 

Igår var din mamma lite astma trött och orkade inte så mycket men idag kände jag mig mycket piggare. Men det finns inget roligt att göra på bygget nu. Jag vill dreva färdigt fönsterna och isolera väggen mot altanen, men vi har inget bjälklag att gå på där och därför blir det inte så lätt att hänga sig ut och chansa. Försöker få din pappa att lägga upp nya bräder så jag kan gå där men icke.

 

Planterade lite blommor igår och de sista idag. Din mamma och pappa köpte ju lite perenner som vi planterade i krukor i våras. De tog vi med upp men nu måste de ju i marken om de ska överleva i vinter. Din mamma planterade dem där borta i hörnet där vi ska sätta träd. Vattnade bra och nu hoppas jag bara på att de ska överleva.

Den ena blomman köpte vi till dig Gabriel, en blå riddarsporre så den hoppas din mamma extra på att den ska överleva.

 

Idag blir det rester till mat, det har blivit över nu när din farmor varit här och det räcker både till lunch och till middag. Praktisk då vi inte har tagit upp något.

 

Din mamma började istället bära in isolering till taket. Har ju isolerat lite men det är inte så lätt själv då det är i tak, så vi ska börja med det nästa vecka istället. Det blev många isolerings balar. Först 220 och sen 170 men det finns säkert lika mycket kvar ute men det finns inte mer plats för fler. Det var tungt att släpa in alla dessa och stapla dem ovanför varandra. Men din mamma blir ju bara stark av det så då gör det inte så mycket.

 

Din pappa har kopplat ihop solfångarna på taket och kulverten som ska gå ner i huset har han satt fast. Det var inte så lätt att få upp alla dessa saker, det ska var många skruvar så det sitter fast ordentligt. Kulverten satt vi fast inne och den ska gå ner till tvättstugan.

Började mäta hur allt ska få plats där inne. Ackumulatortankarna ska ju få plats innanför fönstret och nu verkar de inte få plats så bra som vi hade tänkt. Där ska ju också vara grejer på väggen och sådant som sticker ut på tankarna så vi får nog tänka lite mer på detta.

 

Vi har slitit mycket båda två idag, det är ju slitsamt bara att vara på taket så din pappa är lite ledbruten. Han skulle vilja att vi gick ut i skogen en sväng idag och det passar ju din mamma bra. Skulle ju vilja prova sina nya skor.

 

Då ringde en gammal granne till Anna, han ska fixa skorsten till oss. De ville komma och titta och det passar ju bra idag eftersom att vi inte tänkte jobba mer nu idag. Så vi väntade med att äta middag och så njöt vi av vårt hus istället. Vi stod i öppningen till dubbeldörrarna ut till altanen. Där strålade solen in och din mamma sa att nu skulle vi ha haft var sin öl här och satt oss och njutit hur det kommer att bli nästa sommar. Då kom våra gäster och vi visade runt i huset. Man får ju gissa lite själv hur det ska se ut.

 

De tyckte att huset såg jättefint ut och man kan ju inte mer än bli stolt över vad vi åstadkommit. De stannade på kaffe och din pappa tog reda på vad för skorsten vi ska ha och när vi skulle behöva den.

Då de åkte hem gick din mamma och pappa på en promenad. Vi gick och tittade på den tomten vi också tittade på, där de nu håller på att bygga. Din mamma tog lite kort på Storsjön för det är otroligt vackert här nere.

Åt en sen middag och sen hittade din mamma Bridget Jones dagbok på tv och vi kollade på den och la oss senare än vad som var tänkt men vi somnade som stockar.

Av Carina - 13 september 2008 21:47

Idag vaknade din mamma före din pappa och det är inte vanligt. Men jag låg bara där och tittade på din pappa då han sov. Somnade nästan om innan din pappa vaknade. Idag är det lördag och då försöker vi ha sovmorgon. Så vi låg kvar och pratade, men din pappa blir hungrig och skulle gå upp och ta en banan men det hade vi ju glömt att handla igår. Så det fanns lite kanelbullar så det blev det och mjölk till. Din mamma åt en kanelbulle i sängen och drack lite mjölk ur din pappas glas. Det kändes nästan som man vore barn igen, det var lite busigt…

 

Låg kvar länge och sen när vi väl gick upp så var det nästan lunch. Din farmor hade bakat pannkakor som var över så då blev det pannkakor, sylt och grädde till som brunch. Vi börjar bra idag, hoppas vi jobbar hårt sen under resten av dagen.

 

Gick ut efter frukost och började jobba. Din pappa hoppade upp på taket igen och fortsatte med solpanelerna. Vi hade ju sovmorgon så det blev ju snabbt mitt på dagen. Din mamma fick hjälp ut med en limträbalk som skulle grundmålas. Fick stå i skuggan och måla men det gick fort. Nu får den torka där och sen flyttar vi över den till altansidan.

 

Det var så fint väder att vi tog en motorcykeltur. Din pappa behövde skruvar till solpanelerna och då kunde vi lika väl åka motorcykel som bil. Maggan ringde och din mamma pratade med henne. Vi bestämde att vi skulle träffas på måndag kväll då din mamma är hemma i Ljusdal. Sen ringde din moster, hon håller på att söka jobb och behövde lite råd av din mamma. Din mamma tjatade igen på lite fler bilder på kusin Ian. Vi pratade även om vad han önskade sig i födelsedagspresent. Lite leksaker och kläder, så din mamma bestämde sig för att köpa stövlar och galonbyxor till honom.

 

Idag fick äntligen din pappa i sin gylf. Den har ju varit sönder och han har jobbat hårt för att få i den. Din mamma jublade också för äntligen kunden hon knäppa motorcykel byxorna! Det har jag inte kunnat göra sen förra hösten. De sitter visserligen inte löst men det gick bra att åka.

Vi åkte direkt till Jula, de har nyöppnat och vi visste inte när de stängde. Men vi hade inte behövt skynda oss för där var öppet till 17, allt annat stänger redan kl 14 i denna stan och så är det stängt på söndag. Men även då har Jula öppet.

 

Vi skulle bara ha några träskruvar men kom hem med boxarna fulla. Vi köpte en liten dammsugare till husvagnen, en frostvakt till arbetsboden där katterna bor och så mycket annat.

Sen körde vi ut till Frösön och kollade hus. Det var hus… stora gigantiska hus. De måste kosta många miljoner. Men det var ändå häftigt att kolla in dem. Handlade våra bananer och lite till och sen körde vi hem.

 

Nu hade vi missat nästan hela dagen. Men vi tog igen det och jobbade längre än vanligt. Vi tog några mackor innan vi började jobba igen.

 

Då vi var nöjda gick vi in och åt middag. Vi åt flygande Jakob och det var mycket gott. Idag hade vi inte heller någon datakväll och vi hittade en buskis på tv. Din mamma var så trött att hon nästan somnade i din pappas famn framför tv:n.

 

Idag fyller din morfar år men han har inte varit hemma då din mamma ringt.

Av Carina - 12 september 2008 09:57

Vaknade innan din farmor och farfar kom. Så vi kunde ligga och mysa en stund innan din pappa gick upp. Vi äter ute i förtältet nu när din farmor och farfar är här. Det blir så trångt inne i husvagnen men nästa gång de kommer är det nog för kallt att sitta där, speciellt på morgonen. Men nu sitter vi där och äter och då blir man inte heller så långvarig. Inne i husvagnen tar man lätt fram datorn eller sätter på tv:n.

 

Din mamma och pappa började jobba på huset, din farfar packade ut i bilen och din farmor diskade. De skulle åka hem idag men de skulle in till stan på Clas Olson och handla först. Vi hann göra lite innan vi åkte, för din mamma och pappa åkte med. Din mamma ville ha ett par promenadskor och trodde att din pappa också skulle till Clas Olson.

 

Men det skulle han inte så vi gick till sportaffären och sa hejdå till din farmor och farfar. Din mamma hittade skorna och de passade och din pappas arbetsskor här är helt sönder och han behöver ett par nya. Det gör ju inget om de är billiga för han kommer bara att förstöra dem i alla fall. Även han hittade ett par skor och sen gick vi vidare till Domus. De hade 50 % och din mamma var tvungen att handla lite böcker, dock var inte alla till din mamma. Vi bestämde oss för att ta en fika och träffade din farmor och farfar igen men de hade inte tid att ta en fika de skulle till Jula som har nyöppnat i Östersund.

Vi gick in och fikade och sen åkte vi vidare till Byggmax.

 

Din pappa köpte en häftklammer maskin en dag och använde den, den dagen och sen är det bara borta. Spårlöst borta, alla har hjälpt till och letat efter den men ingen har hittat den så idag köpte din pappa en ny.

Efter det åkte vi och åt mat och vem satt inte där då! Jo, din farmor och farfar men de var precis på väg hem då. Tänk att vi träffade på dem hela tiden fast det inte var meningen. Då vi ätit åkte vi och kollade en ny affär som vi hittat genom ett reklamblad, det var en VVS butik och vi skulle ha några kopplingar. Det verkade vara en bra butik och din pappa var nöjd.

Handlade mat på vägen hem.

 

Då vi kom hem och fortsatte att jobba i huset. Din pappa satt på taket mest hela tiden. Han förstår ju varför det är så dyrt att få solpaneler monterade. Det tar tid och så är det ju inte helt lätt att vara på taket samtidigt. Din mamma hade inte velat vara där men hade hon behövt hade hon hjälpt din pappa där men gillar inte att gå ner från tak. Att vara där uppe är inga problem men att kliva ner och komma ner på stegen är inte kul.

 

Din mamma gick upp på ovanvåningen och jobbade, spikade spikreglar och isolerade. Då jag var klar blev jag så hungrig och ville äta men din pappa var fast på taket och var inte hungrig. Din mamma gick då och bredde några smörgåsar och tog med upp och vi satte oss inne och åt. Din pappa blev ju hungrig så fort din mamma pratade om mat.

Vi jobbade ett tag till och sen gick vi in. Det är skönt att få äta middag och sen inte behöva gå ut igen.

 

Tittade på Dobidoo då vi åt middag och sen var det en svensk film som vi såg. Blev lagom trötta sen och somnade gott. Din mamma hade så otroligt ont i axeln förra natten men nu verkade det gå bättre. Det är natten som är värst för din mamma och så blir hon så trött om dagarna för smärta tar energi.

Av Carina - 11 september 2008 11:52

Vaknade av att din farmor knackade på dörren. Vi hade sovit som stockar och fast att klockan var nästan åtta hade inte ens din pappa vaknat ännu. Vi sover tydligen gott ihop.

Gick upp och åt frukost. Idag var sista dagen din farmor och farfar var här så idag blev det jobba av.

 

Vi hade ju varit uppe i huset och kollat igår kväll och din mamma och pappa stannade kvar lite och kollade Internet innan vi gick upp. Då var de andra redan i full gång och din mamma började med att ta in isoleringen som låg kvar ute, annars är allt vårt material inne på tomten nu. Din pappa bar in isoleringen i huset så den torkar.

 

Din mamma började dreva fönster, för er som inte vet är det att isolera. Men speciella remsor som man lägger mellan fönster och vägg där det är mellanrum. Det var en rolig syssla och det gick ändå ganska fort. Under dagen hann din mamma med hälften av alla fönster.

Vi var fullt sysselsatta hela dagen, gjorde avbrott när det var lunch och eftermiddagskaffe.

 

Din mamma brukar fixa fikat för de andra tycker inte att det är så viktigt men idag var jag så inne i fönstren att jag glömde bort det.

 

Idag var det jympa dag och när det går så bra på bygget vill man inte åka iväg men din mamma vet att det behövs och att när din mamma väl är där är det roligt. Kom lite i senaste laget men var ju i princip färdig förutom skorna. Det går bättre och bättre för varje gång, din mamma orkar mer och mer. Det känns bra när man kan hänga med i alla rörelser men i slutet gick det inte så bra men din mamma är nöjd.

Efteråt duschade din mamma där, skönt med en varm dusch.

 

Då din mamma kom hem värmde hon maten som de sparat och åt med god aptit. Din farmor gör god mat. Då din mamma hade ätit gick jag upp till bygget igen. Fortsatte att dreva fönster innan vi gav upp. Alla hade jobbat mycket bra idag och det har kommit upp reglar i princip överallt på de väggar som det kan komma. Din pappa har hållit på med solpaneler idag, han ska sätta upp dem imorgon och då måste han ju läsa på allt man kan och kolla upp alla olika delar. Satte upp en solpanel på ovanvåningen för att kolla hur det ska se ut.

 

Din farmor och farfar gick och kollade på tv och din mamma och pappa kom efter sen när allt var låst och släkt i huset. Din farmor och farfar bor i friggeboden nu och din pappa har dragit el så de har fått ett element och lampor där inne. De hade även satt upp rullgardinen, din mamma ska sätta upp gardinen där en dag så det blir fint även om man inte sover där. Det finns massa möbler som ska ställas i ordning där också.

 

Din mamma och pappa fikade och din farfar gick och la sig. Din farmor stannade kvar en stund innan även hon gick och la sig.

Vi satt vid våra datorer ikväll och din mamma skrev här och kollade lite mail. Men vi gick och la oss tidigt ändå, man vet aldrig då din farmor och farfar kommer och väcker oss på morgonen. De ska åka hem imorgon för din farfar ska jaga älg i helgen.

Av Carina - 10 september 2008 21:40

Sov gott fast att det var en smal säng. Men varför ligga vaken då man kan sova! Även idag vaknade din mamma tidigt, för att klockan ringde. Hade ställt den tidigt och ville vara färdig i tid och äta frukost i god tid.

Kom kanske upp för tidigt och fick sätta mig och läsa igenom dagens kapitel då jag väntade på att det skulle bli frukost.

 

Igår ringde din mamma till din pappa och jublade. Din mamma köpte ett par byxor i april som absolut inte passade men de kostade bara 100 kr så om de aldrig skulle göra det var det inte hela världen. Men tänk om de skulle gå på en dag.

Inför middagen på kvällen provade din mamma byxorna för de andra gångerna jag gjort det har de inte passat men nu gjorde det. Din mamma ropade och tjoade i rummet och var tvungen att ringa din pappa. Men du har ju blivit smalare sa din pappa, det märker jag och det kändes som ett kvitto när byxorna gick på.

 

Även denna dag gick bra, det är mycket dötid för oss handledare dag 3 och vi gick igenom hur dagarna har varit och hur vi ska gå vidare. Vi känner båda två att det ska bli kul att prova jobba ihop med någon annan. Innan har din mamma känt att det har varit tryggt med att jobba med Inga-Britt men vi kan ju varandra så ska man utvecklas så ska man prova på att jobba med någon nu.

Våra exempel känns trist och din mamma hoppas på att få nya av Anneli. Ska jobba med henne i nästa utbildning, din mamma var chef över henne innan så vi känner varandra ganska väl. Vi ska träffas nästa vecka och diskutera igenom hur vi ska lägga upp det.

 

Vi slutade redan innan kl tre och det känns bra eftersom att din mamma ska köra hem till Jämtland ikväll.

Fikade innan vi packade i ordning alla saker och körde hem på var sitt håll.

 

Din mamma ringde din pappa och berättade att jag var på väg till Ljusdal. Trodde att jag skulle komma iväg vid femtiden. Då jag kom hem var det till att packa ihop all tvätt och disk. Det ska bli visning på huset imorgon igen och då gäller det ju att det är fint där. Det var i alla fall mycket varmare där nu när din mamma kom tillbaka igen och det känns ju bra när man ska ha visning.

 

Anna hade ringt innan på dagen och nu ringde din mamma upp henne. Vi pratade lite om hur utbildningen varit och din mamma berättade att det gått bra och att din mamma redan längtade till nästa utbildning. Under tiden jag pratade i telefon så åt jag lite och sen packade jag ut i bilen och innan jag åkte plockade jag äpple och plommon och tog med mig.

 

Ringde till din pappa men han svarade inte så din mamma ringde till Linda. Pratade om hur det varit och om hur din mamma är och har blivit. Pratade med henne ganska länge och sen ringde jag din pappa igen. Nu var han anträffbar och hade försökt ringa din mamma flera gånger. Din mamma hade med sig fika och fikade under körning.

Ringde till din pappa igen så han kunde möta din mamma, jag har ju längtat efter honom.

 

Din pappa stod där och väntade på din mamma och vad glad jag blev då jag såg honom. Pussade honom då jag kom ut och sen kom din farmor och välkomnade mig. Vi hjälptes åt och bära ner sakerna till husvagnen och sen gick vi in och fikade.

Din farmor gick och la sig och vi gick upp till huset. Då fick din mamma se hur mycket de hade gjort då din mamma varit borta.

 

Din mamma somnade gott vid din pappas sida, det känns bra att få sova sidan om honom igen.

Av Carina - 9 september 2008 21:16

Även idag gick det bra att gå upp tidigt. Visserligen är din farmor och farfar hos din pappa men din mamma vill ändå inte skicka sms till din pappa ännu. Han vaknar så lätt och han kan ju få sova om han vill.

Gick upp, först ner i källaren och hängde tvätt och sen fixade vi frukost och så åt vi tillsammans. Sen när vi nästan skulle åka kom din mamma på att hon inte hade packat. Upp och kastade ner kanske för mycket saker i väskan.

 

Vi åkte iväg och kom även idag efter dem som skulle delta. De satt innan för dörren i kapprummet och väntade på oss. Vi gick upp och förberedde oss och sen välkomnade vi upp deltagarna.

Även denna dag gick bra och det kändes mycket bättre än förra gången. Då hade din mamma en dialog utbildning veckan innan du föddes Gabriel och när man kollar tillbaka på reflektionen var jag så trött. Nu känns det inte alls så utan din mamma tycker bara att det är roligt och kan även denna gången analysera hur det går för oss.

 

Idag skulle vi sova kvar där och det skulle bli kul. Det är ju dessutom skönt att slippa åka iväg hem igen. Din mamma har ju sådan problem med sina höfter, det har jag haft sen du föddes. Jag skulle aldrig ha tagit ryggmärgsbedövningen, den gjorde nog inte så mycket nytta utan mer skada. Känner fortfarande i ryggen och i höften och ner i benet, speciellt då jag är ute och promenerar. Nu går vi upp och ner för trappan där och det känns i höfterna, men din mamma ska till doktorn nästa vecka och längtar dit.

 

Vi analyserar mycket då vi träffas och det är ju kul att vi kan göra det, det är inte alla i vår omgivning som uppskattar allt analyserade. Men vi måste ju också för att komma på lite nya exempel.

 

Då vi var färdiga för dagen hade vi lite egen tid och eftersom att det hade regnat hela dagen och regnade fortfarande ville man inte gå ut och promenera. Utan vi gick in på våra rum och din mamma ringde till din pappa. Skrev även i bloggen, hamnar jämt efter… din pappa, farmor och farfar är duktiga nu när din mamma är borta och har fått mycket gjort. Våra solpaneler har kommit så de kanske kommer upp i helgen om det är fint väder.

 

Vi åt middag tillsammans med gruppen och hade även lite kvälls aktiviteter tillsammans med dem. Din pappa skickade ett sms och frågade om det var läge att ringa och då gick vi hem till vårt och sa god natt.

Ringde din pappa och pratade med honom. Din mamma sa då till din pappa att nu mår jag bättre för jag längtar efter dig men mår ändå bra av att vara själv. Det känns jättebra att kunna säga det till din pappa och jag tror även att han tycker att det känns bra. Det är ju lätt att få dåligt samvete för att vi inte är på samma ställe.

Dessa dagar har varit bra för din mamma. Äntligen är din mamma på gång, sen får vi se om din mamma får något nytt jobb också.

 

Somnade gott för imorgon träffar jag din pappa igen…

Av Carina - 8 september 2008 20:54

Klockan ringde tidigt idag men din mamma kom upp rätt så lätt ändå. Idag ska ju din mamma åka på dialog utbildning och det har hon längtat efter länge att få göra.

Det var ju till att hänga lite tvätt och lägga i en ny maskin. Duschade och sen åt jag frukost. Hade ju köpt bananer och mjölk på vägen hem igår så jag kunde göra gröt.

 

Din mamma kom upp så tidigt att jag fick sitta och vänta in att få köra, de öppnade inte förrän 8 så jag kunde ju inte sitta så länge i bilen och vänta.

Åkte och kom fram lite i åtta, det kände som om jag körde om några som skulle hit och det visade sig att alla kom en halvtimme för tidigt.

Inga-Britt kom strax efter mig och vi gick upp för att förbereda oss.

 

Din mamma är jämt nervös innan en kurs. Tror helt plötsligt att jag inte kan något och alla exempel är borta i huvudet. Tur är ju att Inga-Britt ska börja. Visserligen håller din mamma i starten men den behöver man inte förbereda.

Din mamma har ju varit lite orolig för om någon skulle veta om dig Gabriel. Din mamma presenterade sig genom att säga att hon hade en man, din pappa och två katter. Det passar sig liksom inte att presenter sig genom att säga att man fick en död son i våras. Det blir nog lite tryckt stämning efteråt.

Det fanns en på utbildningen som visste vad din mamma varit med om och hon frågade direkt om hur det gick med huset. Det kändes bra att hon bara frågade om det specifikt.

 

Vi startade utbildningen och den gick bra, hela dagen fungerade som vi ville. Men vi är nog lite less våra egna gamla exempel som vi kört hela tiden. Men de har ju inte hört dem tidigare.

 

Vi åkte hem till Ljusdal, Inga-Britt skulle sova hos mig. Din mamma lagade mat, som vi sen åt. Vi hjälptes åt och hänga tvätten och sen gick vi ut på promenad.

Vi pratade mycket skit under kvällen och en hel del dialog, vi tittade också på bilder från huset.

 

Då vi gick och la oss ringde din mamma till din pappa men han svarade inte så då ringde din mamma till Anna. Hon hade ringt innan. De ska komma upp till Jämtland i oktober och det ska bli kul. Vi pratade lite om hur det gått idag och sen då vi pratat färdigt ringde din mamma till din pappa och vi pratade.

Din pappa sa: du analyserar då allt och så är det. nu är din mamma mycket piggare och mycket mer sig själv och då analyseras allt, din mamma är ju inte beteendevetare för inget. Jag tyckte vi hade ett bra samtal, visserligen bröts det med jämna mellanrum men det kändes bra att sova hemma i Ljusdal, visserligen skulle din mamma helst vilja ha din pappa vid sidan om men det gör inte så mycket nu som det gjorde innan. Somnade gott då din mamma sagt god natt till din pappa.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards