Direktlänk till inlägg 26 december 2008

Käre Gabriel 26 dec

Av Carina - 26 december 2008 21:32

Efter 10,5 timmar sovande vaknade din mamma av att konduktören ropade Allmän väckning! Då var vi i Alvesta och klockan var kvart över åtta. Din mamma hade vaknat tre gånger och vänt sig under natten men annars hade jag sovit i 10,5 timmar och det var skönt. Din pappa hade sovit lite sämre men ändå så pass att han kan tänka sig att sova på tåg fler gånger.

 

Din pappa gick upp och fixade lite fika, eller gick kanske inte upp utan kravlade sig bak på sängen och tog fika påsen. Vi fick varmchoklad och pepparkaksbröd som vi skulle ha ätit igår kväll, men det smakade gott även idag. Vi låg där på var sin sida och det kändes konstig din pappa var så nära men ändå så långt borta. Vi kunde hålla varandra i handen men det var jobbigt att hålla armen ute så det blev inte så länge.

 

Vi tog ner vår packning och hjälpte även till att få ner de andras packning. Din mamma och pappa tog vår packning och gick mot utgången, stod beredda att gå ut. Vi skulle ta bussen till Kronprinsen där vi skulle hämta bilen. Vi hade tur och den kom nästan direkt efter det att vi kommit dit.

Vi hittade biluthyrningsfirman och vi hade beställt en Volvo C30 men fick en Volvo S40 istället och det var ju bra för vi hade mycket packning. Din mamma körde för det är ju din mamma som hittar och din mamma är dålig kartläsare för jag kan inte höger och vänster så bra. Vi var och handlade fisk för det skulle vi ha med till din moster. Vi ska dit ikväll och äta tillsammans och har lilla julafton och då ska din mamma och pappa ta med sig fisk och senap.

 

Vi åkte till din moster efteråt för din mamma vill träffa kusin Ian. De hade precis vaknat för din kusin Ian är en nattmänniska, han vill inte gå och lägga sig och sover gärna på morgonen. Han mamma och pappa är också natt människor så det passar dem bra att ha sovmorgon. Din mamma och pappa hade fika med oss från tåget så vi tog upp mackor och varmchoklad som vi fikade på. Vi bjöd även din morbror på en kopp neskaffe som vi hade med, vatten i termos och kaffepulver.

 

Vi stannade där tills vi skulle till din morfar. Vi tog in julklapparna och tog ur dem vi skulle ta med till din morfar och de andra la vi i en hög tills ikväll. Vi klädde om och sen åkte vi till din morfar efter att han myst med din kusin Ian länge.

 

Vi fick äntligen ett riktigt julbord, nu tyckte inte din pappa samma sak som din mamma. Han tyckte det var för mycket sill, men han har gjort ett stort intryck på din morfars fru då han sa att det var den godaste sillen han hade ätit och den hade hon gjort själv. Han har många plus poäng nu intjänade.

Sen saknade han potatisen, visserligen fick vi potatis till sillen också, hade naturligtvis även ägg. I vanliga fall har vi inte potatis så han hade tur. Han ville ha potatis till allt. Din pappa provade brunkål men ”det smakade ju bara kål” och Jansson är han inte heller så glad för. Nu var vi redan propp mätt då den serverades så det var nästan ingen som åt. Det var gott och vi avslutade med kaffe och sju sorters kakor. Din morfar är expert på att göra mandelmusslor.

 

Din mamma fick hörlurar som det finns radio i av din morfar och det hade din mamma önskat sig. Vi fick även svampböcker som också din mamma hade önskat sig och din pappa fick skinn handskar. Din mamma vet vad man ska önska sig av din morfar, han har fortfarande kontakter i skyddsbranschen.

 

Vi åkte sen och hämtade din mormor och nu var det tur att vi hade en större bil. vi åkte till din moster och åt mat. Din pappa som jämt är hungrig var nu propp mätt och orkade inte äta mycket. Vi började äta julbord hos din morfar klockan två och svalde den sista kakbiten halv sex och halv sju var det middag hos din moster.

Men det var kokt torsk och senapssås och det är din mammas favorit rätt och det vet din moster. Så din mamma fick äta i alla fall.

 

Vi hade sen julklapps utdelning och din pappa var julklapps utdelare. Kusin Ian hade redan fått två paket innan på dagen. Han är ändå inte intresserad av paket. Din mamma och pappa fick många fina presenter och en av de bästa var en kalender från Ian. 12 fina bilder på honom som vi ska hänga upp då vi får än vägg att hänga den på. Din mamma brukar göra kalendrar och dela ut men i år fick bara din morfar en för din mamma hoppades att din moster skulle göra en.

 

Vi stannade kvar där ganska länge, din mamma mös med kusin Ian och vi åt lite julgodis och drack kaffe/te och sen stannade vi en stund till efter det att Ian gått och lagt sig. Men din mamma och pappa var trötta efter resan. Din mormor skulle åka med din mamma och pappa hem till Flyinge och nu var det verkligen tur att vi hade en stor bil för annars hade din mormor fått sitta på taket.

Vi körde hem och gick och la oss och sov som stockar. Man sover gott i din mormors källare.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards