Direktlänk till inlägg 28 december 2008

Käre Gabriel 28 dec

Av Carina - 28 december 2008 19:03

Härligt med semester! Din mamma njuter av ledigheten men vi kan ju inte ligga hela dagarna. Men det skönt att sova länge ändå, din mamma måste ställa klockan för vi sover i källaren och det är bara glasbetong till fönster så det blir inte så ljust där nere så man vet inte om det är natt eller dag. Idag ska vi på utflykt på egen hand, sen ska vi och kolla på Mias nya kille.

 

Efter frukosten körde vi iväg norrut. Vi tänkte åka till Höganäs och kolla lite, din farfar har jobbat för dem och pratar mycket om Höganäs. Sen ska vi åka ut till Kullen och kolla lite där också, din pappa har inte varit i det hörnet av Skåne ännu. Vädret kunde ju vara bättre, det är dimmigt och ibland lättar det och sen blir det dimmigt igen. Vi letade oss fram till Höganäs och körde runt lite och kollade, vi hittade outleten där man kan handla billiga Höganäs saker. Men då började din pappa bli hungrig och han minns ju gårdagen då han blev lovat lunch men inte fick någon. Så nu tog vi oss ett varv till och det ända vi hittade var en pizzeria och där var det kallt. De hade dörren öppen och fast att vi satt längst in var det dragit.

Vi beställde pasta och åt. Då vi var färdig ätna körde vi till Höganäs affären och gick och kollade. Vi hittade våra tallrikar vi ska köpa men de har även en sådan här affär i Sundsvall så vi ska handla det där då vi fått in köket.

 

Vi handlade i alla fall en tekanna och en mjölk kanna i mörkgrått som var en utgående färg, köpte även några små kaffekoppar i olika färger, även de i utgående färger. Men vi har ju redan de färgerna i de stora kopparna så det passar ju bra. Vi var även i en annan affär och handlade lite. Nu var klockan så mycket att vi gav oss av mig Mia och Per. Så vi får åka till Kulle en annan gång, det är ju ändå inte kul då det är dimmigt. Vi har ju planer på att åka ner med din farmor och farfar i sommar och då kan vi åka dit.

 

Vi hade tagit med oss en av din mormors kartbok så vi hittade. Han bor ju lite ute på landet. Men din mamma fick ringa till Mia en gång och sen hittade vi, det var faktiskt ganska lätt. Mia och hunden kom ut och mötte oss. Vi skulle börja kolla på ägorna och alla maskiner. Vi hälsade på honom och han såg söt ut och verkade vara en helt normal kille.

Din pappa och han gick för sig själva och din mamma kan bara gissa att de pratade om maskinerna och teknik, hörde även att de pratade om vårt husbygge.

Din mamma och Mia pratade om mer viktiga saker som karlar. Vi fick oss en lite promenad på åkrar och vi gick längs en bäck och där är det nog fint när det är sommar.

 

Vi gick in och gick husesyn, ett stort hus men med stora rum. Vi fick fika och kaka, Mia hade bakat med hans barn innan på dagen. Vi satt och pratade och sen körde din mamma och pappa hem för vi ska till Helena idag på paketträff.

 

Din mamma fick för sig att vi skulle åka på småvägarna men efter några kilometer så vände vi och tog motorvägen. Vi körde av via Eslöv och var där inne och handlade. Din mamma märkte att vi var lite sena men vi hade ju kört lite vilse…

Vi åkte hem om och hämtade paketen och så körde vi till Helena. Vi ska titta på hennes nya lägenhet idag för vi har inte varit där tidigare. Det var en jättefin lägenhet, ljus och mycket bra planerad. Det var verkligen ett lyft, för hennes gamla lägenhet var inget att hänga i julgranen mer än att den var billig i hyra. Denna fina lägenhet var hon väl värd.

 

Vi skulle spela julklappsspelet idag, din mamma och pappa, Helena, Mia och så Rickard Ingvarsson. Vi började med att äta mat, vi hade alla med oss lite till maten och din mamma och Helena drack vin. Vi fick chili concarne och det smakade mycket bra. Vi pratade och var sociala och sen satte vi igång spelandet. Rickard och Thomas hade inte varit med förut så vi fick berätta lite regler. Nu är det så att Mia och din mamma inte har samma regler så vi fick dela lite på våra men så startade vi.

 

Din mamma och pappa hade mer än häften av paketen under spelet men då det var slut var det lite jämnare men din mamma och pappa vann. Vi fick sex paket var medan de andra fick fyra och fem. Rättvisst!

Vi öppnade dem och vi fick ganska bra paket, faktiskt var det riktigt bra paket.

 

Din mamma och Helena drack var sin irish coffe och grabbarna drack kaffe, Mia åkte hem. Vi satte oss i soffan och pratade lite och ditt och datt. Rickard åkte hem men din mamma och pappa stannade kvar lite men sen åkte även vi hem. Din mamma hade lovat din pappa en irish coffe på dagen och nu fixade din pappa kaffet och din mamma resten. Sen satte vi oss i soffan vi granen och bara myste, din mamma låg i din pappas knä och din pappa ville inte gå och lägga sig för vi hade det så mysigt. Vi pratade om en massa men inte alls om bilar. Det är annars din pappas favorit ämne och inte alls din mammas.

Till slut gick vi och la oss och somnande som stockar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards