Direktlänk till inlägg 29 januari 2009

Käre Gabriel 29 jan

Av Carina - 29 januari 2009 21:00

Få fort din mamma vaknade idag kom tankarna på barn upp igen. Det är lätt för folk att säga ”tänk inte på det” de borde prova själv! Tankarna lever ett eget liv som inte din mamma styr över. Tårarna sved bakom ögonen men din mamma behöll dem där. Din mamma och pappa låg kvar en stund men vi skulle iväg tidigt.

 

Efter frukost åkte vi till stationen och duschade och sen åkte din pappa till Sundsvall och din mamma till jobbet. Idag hade din mamma tänkt gå över isen men då vi åkte till stationen hann jag inte så kanske imorgon. Din mamma lyssnar inte på sin mp3 spelare nu för jag hör på cd skivor i bilen istället. Men idag var din mamma tvungen att lyssna på mp3 spelaren, så tankarna höll sig i schack. Din mamma vill inte vara ledsen på jobbet. Det är din mammas Din mamma skickade sms till några angående det dystra besked vi fick igår och Mia hon svarade:

”Skit också! Varför är vi så gamla så vi inte kan få egna barn, det är inte rättvist nu när vi hittat på bra män?!”

Precis så är det, men livet är inte rättvist!

 

Dagen gick ändå bra på jobbet. Då vi hade förmiddagsfika sa en av sköterskorna till din mamma att hon tyckte jag hade blivit smalare. Ni kan gissa hur glad jag blev! Din mamma promenerar ju mycket nu men äter otroligt mycket godis och kakor…

Precis då din mamma gjorde sig i ordning för att så till gruppstationen, din mamma går alltid dit så får jag lite extra motion, dem andra åker bil, ringde det. Det var från Sophia Hemmet! Det var en sköterska som fått mitt mail igår och ville prata lite om det och undrade om din mamma hade tid. Just då fick din mamma all tid i världen.

 

Hon beklagade det som vi varit med om men hälsade oss välkomna till dem. Hon sa att det fanns chans att hjälpa oss men det berodde på vilka värden din mamma har, men hon tyckte att det verkade finnas möjlighet. I så fall blir det med provrörsbefruktning. Vi kunde boka tid och i så fall skulle din mamma ta blodprov nästa gång under mensen och skicka ner till dem. Man skickar ner blodet för de analyserar själv. Då de analyserat och det visar sig att det verkar vara omöjligt för din mamma att bli gravid hör de av sig och då kan man avbeställa besöket eller komma i alla fall. De kan då meddela varför man inte kan få hjälp och det saknar ju din mamma från den vanliga sjukvården här i Östersund. Hon sa att vi hade ju lite bråttom och det är bara dumt att vänta så hon undrade om din mamma ville boka tid och det ville jag. Din mamma sa att måndag eller fredag var bäst för oss då vi vill hälsa på lilla Alice då vi ändå är nere. Första tiden hon erbjöd var den 20 mars men vi ska ju åka upp till Lycksele på årsdagen av din födelse den 21 mars. Men helgen efter passade bättre så din mamma beställde den 27 mars. Hon berättade lite mer och undrade om din mamma hade några frågor. Din mamma undrade om ägglossning. Din mamma har ju haft funderingar på om din mamma verkligen har ägglossning. Vi hade bestämt att vi skulle köpa ägglossningstest för att kolla nästa gång men hon sa att har man regelbunden mens så har man ägglossning, det är kanske bara det att äggen inte är hundra. Så hon tyckte inte vi behövde lägga våra pengar på sådana tester.

 

Då din mamma lagt på var jag färdigklädd och skyndade iväg till gruppstationen. Din mamma gick men mycket lätta steg, nästan flög dit. Försökte ringa din pappa men han svarade inte. Provade igen utan resultat men hoppades att han skulle ringa tillbaka. Istället skickade din mamma nya sms till de jag skickat till innan och meddelade att det var mycket bättre nu och att de hade ringt från Sophia Hemmet. Din pappa ringde, han låg på massage bordet då din mamma ringde. Din mamma meddelade vad som varit och att de hade ringt från Sophia hemmet och att din mamma hade beställt tid. Din pappa verkade nöjd med att din mamma beställt tid och vi fick prata mer sen för din mamma var nästan framme och din pappa skulle jobba. La på och ringde upp direkt igen. Din mamma sa att en på jobbet tyckte att jag blivit smalare än vad jag var då jag började. Det värmde din mamma så att jag var tvungen att berätta det för din pappa.

 

Din mamma hade tänkt sluta lite tidigare idag men det blev inte så och jag skulle till Mona ikväll på middag så jag åkte dit direkt. Det känns som lyx att gå bort och äta. Det visade sig att Mona ska ha en bebis till i juli så din mamma gratulerade. Din mamma tänkte om Mona skulle fråga kunde jag lika gärna erkänna hur det stod till men vi hade annat och prata om. Kvällen gick fort men din mamma åkte hem vid åtta tiden.

 

Din mamma pratade med din pappa under tiden då din mamma var borta. Han var på Ikea för att handla täcke och påslakan, din mamma och pappa vill ju ha ett täcke istället för två även i stugan. Då din mamma kom hem pratade jag med din pappa igen. Din pappa hade berättat för massösen att vi försökte få barn men att det gick trögt. Hon föreslog då zon terapi så det ska din mamma prova. Din mamma gör det mesta nu för att det ska gå bra.

Din mamma höll även på att lägga in inlägg i hus-bloggen. Din pappa var i Ljusdal men kom inte ner förrän efter nio så han hann inte fixa något där. Men han ska ta med sig golvet upp och alla oljor som vi ska ha till det.

Din mamma och pappa pratade ju även mer om Sophia Hemmet. Din pappa frågade lite om vad som gällde och din mamma berättade. Din mamma är mycket gladare idag, det var som att vända handen. Dessvärre tror din mamma att vi kommer att få komma dit och få hjälp och att vi klarar det på första försöket. Nu vet din mamma att det inte är så men den tanken kommer att ta tid att landa med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards