Alla inlägg under januari 2009

Av Carina - 15 januari 2009 22:51

Din mamma kom upp och iväg till jobbet. Det går bra fast att din pappa inte är hemma men det är trevligare med sällskap och med maten på bordet! Din mamma jobbar hårt om dagarna nu och idag hade vi utbildning igen. Men din mamma är så smart och kvicktänkt och så arbetet tog slut efter lunch.

 

Vi var och åt på ett ställe idag där det var dyrt… 75 spänn för en macka. Men det var gott! Efter lunch gick din mamma först till biblioteket och skaffade ett lånekort. Lånade sen lite ljudböcker som jag ska fixa till mp3 spelaren.

 

Då din mamma kom upp på kontoret ringde jag till din mormor. Då jag pratade med henne försökte jag få igång datorn men det gick inte. Kom aldrig in och rätt som det var slocknade ljuset också. Telefonen dog samtidigt och din mamma började kolla lite i papperna på skrivbordet.

Din mamma började jobba med annat i väntan på att strömmen skulle komma tillbaka men den kom inte tillbaka. Så då din mamma jobbat en timme och det började bli mörkt på rummet gick din mamma hem men gott samvete.

 

Hela stan var mörk så det var inte bara hos oss det var strömavbrott. Din mamma körde hem och sov, ringde din pappa och berättade. Det var inget strömavbrott hos oss som tur var. Din pappa är gullig och tycker att din mamma behöver sova och önskade mig god natt. Din mamma blir mer sur då din pappa kommer hem tidigare och kan sova en stund.

 

Din mamma somnade som en stock och vaknade då din pappa ringde. Han var nästan hemma och din mamma skulle fixa mat men det blev inte så utan vi hjälptes åt då han kom hem. Då vi ätit åkte vi till stationen och duschade och tömde släpet. Vi var båda trötta men det var skönt när det var gjort.

 

Vi åkte sen hem och fikade och sen somnade vi gott, sidan om varandra.

Av Carina - 14 januari 2009 22:51

Idag vaknade din mamma ensam i sängen och det är inte kul. Men det var bara att kliva upp, visserligen snoozar alltid din mamma några gånger innan jag kommer upp. Skickade sms till din pappa så han skulle vakna. Fick gå upp och göra frukost själv idag… men det blev gröt och din mamma kom iväg till jobbet.

 

För enkelhetens skull tog din mamma golfen idag. Då kunde audin stå kvar med släpet på och det var ju lättare. Det var kallare idag och det var kallt att gå till jobbet. Eftersom att min kollega är sjuk måste din mamma komma till jobbet tidigare och samla ihop det som jag måste ha med mig på löneutbildningen. Hann göra lite annat matnyttigt också, det har ju inte varit någon chef där sen i fredags.

 

Utbildningen var säkert bra i sig, men vissa är inte så lättlärda som din mamma och det är mycket väntan. Men en annan chef tyckte som din mamma och gjorde saker i förväg och då hängde din mamma på. Det är jobbigt att bara vänta, då vill hellre din mamma göra något annat nyttigt.

 

Utbildningen varade hela dagen och din mamma la in schema för glatta livet och sen visade det sig att det ena var försvunnet då det var klart. Din mamma blev måttligt irriterad men utbildaren lovade att hjälpa din mamma imorgon. Vi ska tillbaka på samma utbildning imorgon. Gick tillbaka till jobbet och jobbade en stund till. Det fanns lite och göra. Din pappa ringde han var i Sundsvall och skulle handla koppar. Vi blev inte klara över vilka koppar som var rätt och han fick skicka en bild till din mamma men det var fel kopp. Till slut blev det rätt och tekannan som vi ville byta då den läckte fick vi tillbaka pengarna för de hade inte sådan där. Din mamma ringde då till Mia och hon ska försöka komma iväg till Höganäs och köpa en ny till oss.

 

Då din mamma slutat åkte jag till Linda som är här i Östersund denna vecka. Hon bjöd på lite fika och vi pratade bra och länge. Din mamma fick också låna duschen. Din mamma valde mellan att åka och träna och duscha där eller hälsa på Linda och duscha där, gissa om svaret blev lätt? Det är kul att hon också är i denna del av världen så man inte blir så ensam utan kan vara lite social och dessutom med någon som känner en sen tidigare.

 

Då din mamma körde hem körde jag inom Ica och handlade, din mamma handlade även så vi kan ta med till stugan. Då din mamma kom hem packade jag in varorna, satte mig vid datorn och drack en kopp te. Din pappa ringde och vi måste nog ta katterna med oss hem för de kan inte vara där själva. Vi får se om de kan ta med dem upp igen sen, för troligen kommer din farmor och farfar ner nästan vecka då din pappa ska vara hemma lite mer och jobba. De ska sätta skivor så vi kan få hit målaren. Då kan inte katterna vara själva där uppe. Vi får se…

 

Det är lite ensamt att gå och lägga sig själv men imorgon kommer din pappa hem igen och det ska bli härligt. Din mamma saknar din pappa men det går mycket bättre nu än vad det gjorde innan. Nu accepterar din mamma att vara själv och har inga större problem med det än att det är inte lika kul och så får din mamma längta lite mer efter din pappa.

Av Carina - 13 januari 2009 22:49

Din mamma vaknade några gånger i natt och varje gång blev jag lika glad över att det inte var morgon! Sov nära din pappa och det var varmt…

Vi gick upp och din pappa gjorde frukost, han knä verkar vara lite bättre idag. Åt och sen åkte din pappa iväg till Sveg medan din mamma hängde tvätt och packade lite till.

 

Även idag var din mamma i Bollnäs och utbildade sig. Det var lika intressant idag och det kommer upp en massa tankar i din mammas hjärna. Din mamma har ju inte riktigt känt igen sig nu när jag har varit i en kris och din mamma pratade om det idag. För det är lika med dialog, när man blir mer dialogisk så lär man ju sig att förhålla sig på ett annat sätt till saker och ting och även beter man sig annorlunda. Det är inte alltid positivt, för man känner inte igen sig. Din mamma jämförde då detta och det är precis samma sak. Fast att man utvecklas till något mer positivt kan det ändå upplevas som fel eftersom att man inte känner igen sig. Jag hoppas ni förstår vad jag menar?

 

Funderade också en del på hur din mamma kan vara med på mötena som de har. Kanske kan man göra som en telefon konferens? Det ska din mamma kolla upp. För det är inte så att din mamma vill åka till Bollnäs för tre timmar utan då får din mamma vara uppe i Östersund och ändå vara med. Det känns viktigt för din mamma att vara med på dessa träffar för att inte tappa.

Idag kändes det dessutom trist att din mamma inte jobbar i Bollnäs längre. För tänk vad Anneli och din mamma kunde göra när det gäller dialog på jobbet. Nu är det ju inte så. Pratade med Anneli lite efteråt och jobbet och din mamma kom då på hur mycket hon saknar pensionärerna. I Östersund har ju inte din mamma alls någon kundkontakt. Sitter ju på ett kontor inne i stan och inga kunder i siktet. Det var ju en av anledningarna till att din mamma ville jobba som jag gör. Din mamma har dessutom långt till personalen, och så saknar din mamma personalen i Bollnäs. De var så underbara, inte alltid kanske men oftast och de var glada och duktiga. Sträck på er! Ni kommer alltid att vara min favorit personal. Det är nog första gången sen du föddes Gabriel som din mamma skulle kunna tänka sig att komma tillbaka till Hamrelund och jobba där som chef. Den tanken trodde inte din mamma skulle komma tillbaka. Det fanns inte ens i tankevärlden och det skulle kanske inte bli så bra, framförallt skulle det bli långt! 30 mil enkel resa skulle vara jobbigt.

 

Det fylls på fort i din mammas huvud och det kommer nog att ploppa upp en massa idéer som din mamma får testa din pappa på. Han skulle nog också kunna bli dialoghandledare så som han blir propagerad. Alla din mammas idéer får han höra om och alla din mammas analyser.

 

Åkte sen hem direkt efter dagen slut, hade ju en del att fixa med hemma. Din pappa hade gjort varma mackor då din mamma kom hem. Åt och sen packade vi färdigt bilen och sen åkte din mamma iväg. Det känns inte bra att åka ifrån din pappa så här. Det är mycket lättare på morgonen då man ändå ska till jobbet. Din mamma hade tänkt tanken att sova i Ljusdal och åka imorgon bitti. Men nu ska din mamma på utbildning imorgon igen och ska vara där halv nio. Skulle jag då sova i Ljusdal hade jag fått åkt kl 05.00 och det är tidigt. Din mamma är ju inte så morgonpigg heller!

 

Men facit i hand skulle din mamma ha varit lite ledig på förmiddagen imorgon. Det tar på krafterna att åka bil hela vägen. Då huset är borta kanske det passar bättre med tåg? Det gick ändå bra att köra bil upp. Släpet var fyllt men där är nya vinterdäck på släpet så det kändes tryggt. Din mamma körde inte så fort för det var halt. Temperaturen pendlade mellan +1,5 och -7 så det gällde att hålla tungan rätt i mun.

 

Kom upp vid tio tiden och packade in lite blommor i huset och sen tog din mamma det viktigaste och gick till husvagnen. Din mamma hade kommit på att det var smart att ta golfen till jobbet imorgon. För då kan jag bara köra in audin och släpet och låta det stå. Annars skulle din mamma behöva backa in med släpet i mörkret och det är inte kul. Men nu tar din mamma golfen och slipper allt genom det, inte illa. Det har verkligen töat, det är barmark vissa bitar av våra gångar. Det känns konstigt, och där det inte är barmark där är det isbana.

Packade upp lite och sen gick din mamma och la sig och somnade gott.

Av Carina - 12 januari 2009 22:48

Idag skulle din mamma på utbildning i dialog i Bollnäs. Det var kul att komma tillbaka. Vi träffades i stadshuset och vi hade utbildning hela dagen. Det var himla kul och först fick vi berätta om våra utbildningar och din mamma tror att vi kunde hålla på i timmar och prata om det. Vi är alla så entusiastiska över dialog och får liksom aldrig nog.

 

Men vi gick vidare och tänkte på framtiden. Vi ska ju hålla uppföljningar för de som redan gått dialog. Det kom upp många tankar som for runt i din mammas huvud.

 

Din mamma hade bokat träff med Britt-Marie för en fika efter dagen. Det blev en middag, vi åt sallad på Krokanen. Din pappa skulle inte komma förrän senare för han hade anställningsintervjuer i Sveg under dagen. Det var kul att träffa henne, din mamma skulle vilja vara lite i Bollnäs. Saknar många där och vill hälsa på alla men det får bli då huset är klart, eller om din mamma ska göra en dialog utbildning i Bollnäs. Då har din mamma två kvällar att vara social på.

 

Din pappa kom hem före din mamma och kvällens aktivitet var att fylla släpet .din pappa hade fortfarande ont i knät men din mamma använde sig av feedback och sa: Det blir inte bättre av att du piper, och piper du blir din fru sur och stänger in dig i källaren. Så skulle du kunna sluta pipa just ikväll. Det gjorde din pappa och det gick mycket lättare. Din pappa sa att din mamma verkade så pigg men det är inte så att din mamma är särskilt pigg men det finns inget att välja på. Vi ska tömma huset i Ljusdal och vi ska fylla din mammas bil och släp och då kan man inte tänka efter.

 

Vi fikade lite mellan varven och så gick vi och la oss i tid. Din pappa la sig först för din mamma ringde till Mia och pratade med henne ett tag. Men vi var trötta och behövde sömn. Men vi fyllde släpet och ställde i ordning så vi kunde fylla bilen också imorgon.

Av Carina - 11 januari 2009 21:41

Idag var vi båda trött och lite griniga. Vi sov länge och när vi väl kom ut så hade vi inte så roliga uppgifter att göra. Din mamma slängde massa i kontainern och tog allt vår återvinning i tältet och slängde det också.

 

Din pappa bytte till vinterdäck på släpvagnen och sen drog vi fram den och kopplade din på audin. Vi satte på förhöjningsramen och kapellet. Detta tog mycket tid och vi gick upp sent så vi hann inte så mycket innan din mamma skulle åka till Ljusdal. Men vi hann dra lite vatten rör innan dess.

 

Vi åt lunch innan din mamma åkte. Din mamma packade med inte så mycket men fick leta upp dialogpapperna och lite kläder. Det kändes lite konstigt att åka, det är bättre att skiljas på morgonen. Nu hade in mamma bestämt träff med tjejerna kl 18.30 så din mamma hade en tid att passa. Men det blev bara Maggan och din mamma meddelade att jag skulle bli lite sen.

 

Både din mamma och pappa var lite sura idag och det kändes inte bra att åka iväg då det var lite grinigt. Din pappa uppfattade det nog inte lika, men din mamma gillade det inte. Hade bara velat krama din pappa jätte länge men han var stressad och din mamma ville iväg. Men vi ska träffas imorgon och så det blir bra. Han har ju så ont i sitt knä och det är därför han är så gnällig.

 

Din mamma körde och pratade dels med din pappa och dels med Helena på vägen ner så det gick ganska fort. Fikade längs vägen och stannade för att handla då jag kom till Ljusdal.

 

Ibland känner din mamma sig extra konstig och det är då jag träffar folk som vet vad som hänt men som inte träffat din mamma sen du föddes Gabriel. Sådana som din mamma känner men inte umgås med, så var det en dag. Jag träffade en tjej i affären som jag känner men inte umgås med så ofta. Hon hälsade på din mamma medan hon stod och pratade med en annan så hon hade inte tid att börja prata med din mamma. Men hennes ansiktsutryck var mycket ledsamt ungefär som om du var född förra veckan. Men vi har ju inte setts sen du föddes och då hon såg mig kom hon ju på hur synd det var om din mamma. Din mamma har ju kommit lite längre i sorgen och var ju bara där för att handa. Man kan undra hur hon tänkte då hon frågade din mamma: Hur mår då? Med sorgliga rådjursögon och din mamma svara bara bra och går vidare. Efteråt tänkte din mamma att hon kanske trodde att din mamma var helt känslokall. Troligen inte med din mamma får sådana tankar då jag utsätt för något sådant. Jag kommer troligen att träffa på fler som inte har träffat mig och kommer att tro att jag är på ruta ett. Men fast att din mamma kan vara jätteledsen så är det inte så ofta jag är det offentligt längre utan mest hemma med vänner, familj och din pappa så klart.

 

Maggan kom då din mamma kom hem och hon hjälpte din mamma att packa upp och fixa fika. Din mamma fick som vanligt sätta igång en tvättmaskin och diskmaskin. Vi fikade och pratade en massa och innan Maggan gick hjälpte din mamma att ta ur sängen och välta ett skåp som din mamma ska ta isär och så ska vi packa det imorgon.

 

Din mamma pratade med din moster och din pappa innan jag gick och la mig. din moster och mamma pratade om adoption, din mamma kollade upp på nätet. Det ser lite mörkt ut. Din mamma och pappa är antigen för gamla, varit ihop och gifta för kort tid eller för att vi saknar ett fertilitetsintyg, eller ett anti… att vi inte kan få barn. Vi kommer inte att få något sådant heller för vi har fått dig Gabriel och då kan vi få barn. Men din mamma och pappa ska kolla lite mer om det senare.

Av Carina - 10 januari 2009 10:02

Idag hade vi sovmorgon, äntligen! Men vi vaknar vid halv niotiden utan att ställa klockan. Din mamma är alltid trött men vi kom ändå upp i ganska bra tid. Åt frukost och sen upp till bygget.

 

Idag har vi byggt ganska bra tycker din mamma. Men din pappa fick så ont i knäet att han blev lite handikappad. Vi åt lunch i husvagnen, fikade två gånger i huset och så värmde vi lasagnen i huset. Vi har ju en spis numera i huset, men liten med två plattor och ugn.

 

Din mamma städade lite först, slängde skit i containern och sorterade ut sådan som ska till stugan, Ljusdal och i boden. Därefter satt din mamma spånskivor.

 

Din pappa letade efter en nyckel han hade gjort och som vi letade. Din pappa var mycket säker på vart han hade lagt den och eftersom att den inte var där han hade lagt den måste ju din mamma ha lagt bort den. Din mamma slänger mycket och plockar undan mycket men din mamma slänger inte sådant som vi ska behålla. Din pappa hade kopplat vattenslangar i köket och skulle ha denna nyckel, nu blev han sur och ville inget mer. Men din mamma sa att den kommer att komma fram bara vi slutar att leta.

 

Din pappa fortsatte med mer el i tvättstugan och sen hittade han den. Han hade lagt den på ett annat ställe…

 

Vi har börjat sätta vattenslangar till badrummet uppe. Din pappa har borrat hål till dem där uppe. Det kändes bra då vi gick ner till husvagnen igen. Mycket är nog för att vi städade undan en hel del också. Det känns bättre för din mamma i alla fall. Din pappas knä blev bara sämre och sämre, din mamma fick hjälpa honom för även armarna hade tagit skada.

 

Innan vi åt tömde din pappa husvagns toan och så slängde vi lite skräp. På kvällen såg vi på körslaget och sen lekte vi med datorerna.

Av Carina - 9 januari 2009 10:01

Tidig morgon idag igen men då din mamma satte sig upp sa jag att nu längtar jag tills imorgon bitti då vi ska ha sovmorgon. Vi körde till jobbet och idag var det plusgrader och halt, i alla fall då man gick. Din mamma parkerade och gick till jobbet, då jag satt på datorn och börjat jobba kom jag på att jag skulle köra ända upp till jobbet idag för jag ska ut och köra på förmiddagen. Så en timme senare gick jag ner och hämtade bilen och parkerade utanför jobbet. Din mamma fikade goda fredagsfikan och sen körde jag upp till områdeschefen och hade en träff men honom och en annan ny tjej. Vet inte riktigt vad det gick ut på men… åkte sen vidare till sjukhuset.

 

Skulle idag ta nytt hormon prov och idag var det lika lång kö där. Det var 5 före mig och jag fick vänta över en timme innan jag kom in. Så din mamma fick tänka hela tiden på att inte bryta samman. Stressen höll på att rinna över flera gånger och tårna hade din mamma bestämt för att lämna hemma och det gjorde jag. Men det kändes inte bra att det inte hände något. Tanten sidan om mig blev less och klagade och hon satt inte heller kvar då jag kom ut. När jag kom in förstod jag varför det tog så lång tid. Din mamma är inte svårstucken men han lyckades inte få blod från din mamma så lätt. Han hittade ingen ven och tog till med en butterfly och din mamma tänkte att den lilla nålen kan ju inte så ner till din mammas djupa kärl. Det gjorde den inte heller! Han fick sen ta en ny butterfly och sticka din mamma på underarmen och det gjorde ont. Men han fick i alla fall blod så din mamma gick snabbt därifrån och letade mat. Din mamma var hungrig och hade inte mycket tid för lunch men två varma korvar fick bli bra. Körde sen tillbaka till jobbet och jobbade vidare.

 

Fick mycket gjort idag och eftersom att din mamma inte ska jobba förrän på onsdag så var det bra att få mycket gjort. På vägen hem körde din mamma in och handlade och sen vidare hem. Din pappa låg och vilade sig då din mamma kom hem, trodde att maten skulle vara klar… han hade satt upp en ytterlampa. Det blev mycket bra och kändes mer välkommet med en ytterlampa.

 

Idag satt din mamma och pratade om dig. Hur skulle vårt liv se ut om du funnit med oss? Vi skulle ju inte kunna bo i husvagn när du skulle till att börja krypa och gå. Skulle du och din mamma vara mest i Ljusdal och din pappa jobba delvis hemifrån där och sen skulle han få vara här och bygga. Troligen hade vi ju lejt till mer av bygget så vi kanske redan hade bott i huset.

Vi pratade också om din mamma har någon ägglossning eller inte. Är det så att du kom till av bara farten eller? Var slumpen så precis att du kom till eller är det något som har hänt längs vägen. Kan allt ha stämt så direkt då du kom till Gabriel? Din mamma har börjat få sådan tankar nu för tiden, din pappa tänker inte så utan mer det som har hänt har hänt, det som händer händer. Han tror inte heller att det var bara en slump att du kom till. Men varför kommer det inte mera?

 

Vi pratade även om ödet. Är det förutbestämt hur länge man ska leva? Vissa dör utan egentligen någon orsak och vissa överlever döden hur många gånger som helst. Vem får i så fall ett bra öde och varför? Dessa frågor vi har pratat om idag finns det ju inga svar på och är ganska stora. Men det är bra att få prata om det och det visar ju sig att vi funderar ibland på samma saker var för sig, så vi är inte ensamma om våra tankar.

 

Tårarna kom och vi satt där och grät tillsammans. Det var även så på julafton. Det har jag glömt att skriva men så var det. Det är ju känslosamt att fira jul och speciellt då du inte var med Gabriel. Det känns fint ändå att vi kan ligga eller sitta där tillsammans och gråta och prata om dig.

 

Vi åt middag och sen körde vi och tömde bilen och duschade. Din mamma tryckte i sig i sina nya jeans. De är lite små men blir bra då de är använda en gång. Väl hemma fikade vi och kollade på tv. Din pappa gick sen och lekte med datorn i sängen och din mamma satt och kollade vidare på tv.

Av Carina - 8 januari 2009 10:01

Din mamma försöker komma iväg till jobbet så tidigt som möjligt men det är inte så lätt. Igår var din mamma på gruppstationen och då din mamma är där börjar jag åtta annars försöker jag börja tidigare så man får lite gjort.

 

Idag ville din pappa äta lunch med din mamma, han var ensam kvar på sitt jobb. Det ville din mamma naturligtvis och vi gick till rådhuset igen. Vi åt lunch det är alltid trevligt med lite sällskap. Det blev ju dessutom en ganska kort lunch och det är ju också ganska bra.

 

Idag skulle din mamma komma hem i god tid men så blev det inte. Men då din mamma väl kom hem så hade din pappa fixat kvällsmat. Då vi ätit gick vi upp till huset och idag hade din pappa gjort lite som han ville att din mamma skulle titta på. Ännu ett elrör…

 

Vi gick idag på by tur, vi gick först till grannen längst bort. Kollade hur han hade det, men det var mörkt och svårt att se vilka färger de valt men de har lite annorlunda smak jämfört med din mamma och pappa. Men de ska snart flytta in och det går fort där nu. Vi gick sen vidare till nästa granne, han som bor närmast. Han har flyttat in och hans hus är helt klart. Men luften gick ur honom då det var färdigt så han har inte flyttat in så mycket ännu.

 

Men det var kul att se hur det har blivit nu när det är helt färdigt. Din pappa passade även på att mäta lite, lite standard mått. Det känns trist att vi ska bor i husvagn då han bor i ett stort hus som han nästan inte använder mer än halva delen av…

 

Din pappa fixade lite till i huset innan han kom in, vi la oss även idag tidigt.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards