Alla inlägg under april 2009

Av Carina - 22 april 2009 21:36

Det sämsta med att äta frukost i huset är att din mamma måste gå upp innan maten är klar. Din pappa går upp först och sen brukar din mamma somna om innan frukosten är färdig men nu är det ingen som väcker mig igen.

Samtidigt är det skönt att inte behöva trängas i husvagnen och nu har vi maten i huset och då blir det ju lättast.

 

Din pappa hade lite bråttom idag, han skulle duscha, ta emot soffan och åka till Sundsvall. Din mamma skulle packa ihop kläder för jag ska gå stavgång med Friskis & Svettis ikväll. Din mamma fick lita upp kläder, skor, stavar och handdukar innan jag kunde åka iväg till jobbet. Din pappa körde före din mamma för ovanlighetens skull!!

 

På lunchen åkte din mamma till Friskis & Svettis och köpte medlemskap, eller förlängde det och så fick din pappa också ett. Så din mamma kan få iväg honom på stavgången, det är säkert bra för din mamma för hon har ju som mål att köra tjej vasan nästa år. Det var så otroligt vackert väder idag och din mamma kände riktigt hur våren kröp in under skinnet. Så jag åkte till Max och åt lunch, satt ute och åt och det var så härligt. Hade din mamma kunnat hade jag tagit kompledigt resten av dagen…

 

Var på eftermiddagen och fotograferade mig för ett tjänstekort, det var kanske på tiden då jag jobbat där i snart 5 månader!! På fredag är det fem månader sen och tänk vad tiden går fort. Men samtidigt känns det som om jag jobbat där hur länge som helst!!

 

På eftermiddagen kollade din mamma hemma mailen och då hade vi fått svar från Riga! Det var snabbt för det var ju igår kväll som vi fyllde i formuläret. De vill att vi ska meddela då vi kan komma till Riga och boka in ett möte med doktorn. När det är avklarat är det ca 2 veckors väntetid på en donator. Helt plötsligt gick det väldigt fort!! Ska prata med din pappa ikväll och sen får vi kolla lite med flyg och hur vi ska finansiera det hela. Det kostar 6500 euro så det är ju inte gratis… läste dessutom att det är bara 25 % av behandlingarna som resulterar i en förlossning!! Mycket pengar blir det men det är det ju värt om det kommer ett eller två syskon till dig Gabriel.

Visserligen visste vi att det inte var så lång kö men inte att det skulle gå så fort. Nu vet vi ju inte men det verkar inte vara alls någon kö alls!!

 

Din mamma åkte till Friskis & Svettis och bytte om. Din mamma hade fått med sig chefen och hon kom sen på cykel. Din mamma var lite orolig över att jag inte skulle orka, din mamma har ju slutat med astmamedicinen men nu är det pollen i luften och din mamma blir tungandad. Hade packat med bikinin fall i fall men det blev stavgången som vann.

Det gick jättebra, din mamma var i täten. Vi gick och så gjorde vi lite övningar längs vägen. Det var lika fint väder ute så det var en perfekt kvälls aktivitet.

 

Din pappa är ju i Sundsvall och ska ikväll åka och fika med en kompis. Det värmer din mamma för din pappa bara bygger och är inte så social mer än om din mamma ordnar det. Så det värmde din mamma jättemycket. Får längta efter att han ringer istället. Just då jag skrev det ringde din pappa.

Han hade varit och handlat kranar till toaletterna och tvättstugan.

 

Vi pratade lite om vilken väg vi ska ta till Skåne. Din pappa vill köra 45:an till Göteborg och hem och din mamma tycker att via Stockholm är bra. vi kollade på nätet och det är kortare via Göteborg men går fortare via Stockholm. Din pappa ska på utbildning i Umeå tisdag - onsdag och kommer inte hem förrän fem-sex på kvällen och din mamma tänkte åka vid två-tre och den ekvationen går inte ihop. Din mamma kollade kartan och nu ska vi kanske låta din pappa sätta bilen i antingen Gävle eller Sundsvall och så möts vi där och kör via Stockholm hem. Sen kan vi åka andra vägen hem hit igen. Vi ska fundera på det. din pappa var trött och somnade men din mamma satt uppe ett tag till, jag ska ha sovmorgon imorgon…

Av Carina - 21 april 2009 21:35

Idag skulle du egentligen ha kommit för ett år sen, nu blev det inte så istället gifte din mamma och pappa sig just den dagen. Så idag firar din mamma och pappa, vår första bröllopsdag. Vi hade tänkt gå ut och äta ikväll men eftersom att din pappa ska vara hemma och jobba så kändes det onödigt. Vi ska hitta på något på fredag kväll istället. 

Vi bestämde idag att vi skulle äta frukost i huset numera, vi har ju vårt fina kylskåp där. Idag blev det fil och din pappa ordnade som vanligt. Men sen var det inte som vanligt längre, för idag skulle din pappa lämna sperma prov. Det kändes mycket konstigt att få det gjort så där på beställning ner i ett rör. Men det blev fixat och så fick han stoppa det i fickan så det inte blev kallt och åka direkt till sjukhuset. Man ska lämna in det inom en timme.

 

Din pappa åkte dit och din mamma till sitt jobb. Idag skiner solen men det är inte så varmt som man kunde tro. Jobbade hårt hela dagen och för en gång skull åkte din mamma hem tidigt idag. Redan klockan lite över tre stämplade din mamma ut och åkte hem. Hämtade posten på väg och då hade din farfar skickat laddaren som din mamma glömde i stugan. Den är till headsetet och den måste din mamma ha, speciellt då vi åker till Skåne.

 

Din pappa var och handlade lite till huset då han varit och lämnat provet och så handlade han lite fika till oss. Så då din mamma kom hem fikade vi och så mös vi så över att vi varit gifta i ett helt år. Det känns som en kort år, samtidigt som ett jättelångt. Det har hänt så otroligt mycket under detta år. Det känns dessutom helt underbart över att vara gift med din pappa.

 

Din pappa ville bygga så din mamma la in bilder i bygg bloggen, vi jobbar ju nu så hårt och det händer ju saker hela tiden. Din mamma chattade också med Helena och hon skrev massa fina saker, om att din mamma var värd din pappa och det är jag verkligen. Din mamma väntade länge på honom men det var det värt. Hon frågande också om din mamma vant sig vid att vara fru och det har jag. Men ibland måste din mamma nypa sig i armen om det verkligen är sant att detta.

 

Idag har ju din pappa varit hemma och han har fått upp massa tekniska prylar i tvättstugan. Han har också fått upp grejerna som vi ska sätta i vattenslangarna i, när det är klart kan vi få in vatten i ledningarna och det skulle ju kännas fint.

 

Innan vi gick ner i huset igen så fikade vi en gång till. Vi är nöjda med att vara gifta och att bygga hus. Din mamma kom på att det var Äntligen hemma så din pappa gick först ner till husvagnen och din mamma kom strax efter och det var längesedan vi tittade på TV. Då fyllde vi även i formuläret till Riga, vi ska prova få äggdonation där. Väntetiden är kortare och det är billigare än i Finland. Inte heller blir det någon prisskillnad med flyg till de olika ställena. Vi somnade som stockar då vi väl la oss.

Av Carina - 20 april 2009 21:34

Upp i ottan! Idag skulle vi alla tre åka och duscha på stationen och eftersom att vi är fler tar allt längre tid. Så vi gick upp vid sex tiden och din pappa gjorde frukost till oss alla. Mätte upp och fixade gröt till oss men sen fick vi fixa mackorna själva. Linda hade packat ihop och då vi ätit åkte vi.

Då vi var rena åkte vi till din mammas jobb och Linda följde med till gruppen. Det var lugnt där och din mamma åkte vidare till kontoret. Då gick Linda upp till skolan och började jobb på sin uppsats, hoppas jag…

 

Dagen gick fort och fast att datorerna höll på att lägga av några gånger fick din mamma mycket gjort. På hemvägen åkte jag och handlade lite och då din mamma kom hem åt vi lite kvällsmat. Nu är vi ju mycket mer i huset och det känns ännu mer trångt i husvagnen än vad det gjort innan.

 

Det kom upp massa tankar i din mamma huvud idag efter att vi prata om dig Gabriel igår. Mycket kom tillbaka om hur det faktiskt var och hur mycket vi har ändrats och gått igenom sen dess. Vilka människor som har betytt extra mycket för oss under denna tid.

 

Då din mamma åkte hem åkte jag inom affären för smöret var slut. Åkte in till Frösön och då jag gick ur bilen tänkte din mamma:

Vad lycklig jag är! Tänk att det kunde bli så här. Din mamma kliver ur en helt ny bil, har en fin ny jacka på mig och ska hem till min underbara man. Att man kan få bli så här lycklig. En värmande känsla spred sig i din mamma kropp och jag kände nästan att jag svävade fram i affären. Livet tar vändningar, både positiva och negativa, som man aldrig skulle kunna tänka sig. För två år sen hade inte din mamma kunnat tänka ut detta ens i min vildaste fantasi… härligt att det ändå kan bli så.

 

Din pappa jobbade hårt även denna kväll, vi fick upp vårt ventilationsaggregat och centraldammsugaren. Det är mycket teknik som ska in i vår tvättstuga. Vi fikade och din mamma bloggade på husbloggen och din pappa läste intruktioner. Vi gick och la oss tidigt ikväll. Låg och läste, din mamma har köpt en ny skvallertidning… somnade som stockar som alltid.

Av Carina - 19 april 2009 21:33

Sovmorgon, hurra, oj, vad skönt det är! men vi gick till slut upp till huset och åt frukost med Linda. Det känns bra att äntligen ha ett kylskåp där och inte behöva asa allt med oss upp och ner. Nu är det ju för varmt att ha maten ute och innan frös den, så nu känns det lyxigt att ha kylskåp.

 

Vi jobbade under förmiddagen och sen efter lunchen så startade Linda sin intervju med oss. Hon ska ju göra en c-uppsats om din mamma och pappa och vår sorg, Det halvt dolda - om att föda & sörja ett dödfött barn. Din mamma har väckt hennes intresse. Nu intervjuade hon oss samtidigt och det var ju ganska intressant. Det var lite som om vi var hos kuratorn. Vad tycket ni och det och hur kände ni då? Hon frågade oss båda två samma saker och det blir ganska tydligt i vissa frågor att din mamma och pappa tänker annorlunda. Då får din mamma en skräck tanke ibland, om vi inte pratat så mycket och diskuterat så mycket om hur vi känner och tänker, hur hade det då blivit??

 

Det var jobbigt samtidigt som det var skönt att få prata om det igen… från början till slut och visserligen vet ju din mamma att Linda vet det mesta men det gjorde inget. Det kändes bra att berätta om det och från början trodde jag att vi skulle bli intervjuade en och en. Nu blev det inte så utan vi gjorde det tillsammans. det trodde inte din mamma skulle bli bra men det blev nog bättre, för nu fick vi samma fråga och det kunde bli helt olika svar. Men din mamma och pappa vet vad vi tycker nu så det blev inga överraskningar, men det var kul att göra detta.

 

Fast det tog ett tag att göra intervjun så hann vi med mycket idag. Tvättmaskin, torktumlare, vask och ackumulatortank kom in i tvättstugan. Eluttagen fick ström i sig och därför kunde vi ta in alla maskinerna. Vi satte in tvättmaskinen och sen fick man borra så torktumlaren sätts fast så den inte darrar i golvet. Vasken kom också in och din pappa fick byta lite delar för det visade sig att det blivit en transportsskada på framsidan. Nu blev den fin och det blir så på riktigt när man får in möbler i ett rum.

 

Till slut vickade vi in ackumulator tanken och det var inte det lättaste. Inte för den är särskilt tung utan mer för att den är otymplig. Din mamma var lite rädd att vi skulle tappa den och då hade det inte varit kul. Då vi vickade in den i tvättstugan lät det som om kaklet gick sönder men som tur var gjorde det inte. Den kom på plats och vi klädde den med isoleringen som hörde till, vi fick spänna ett spännband rund för att få dit den. Det kändes riktigt bra nu när allt detta var på plats.

 

Vi åt middag sen spelade vi lite kort innan vi gick och la oss. Din pappa förlorade och gick och la sig före oss… det är inte bara din mammas om är dålig förlorare…

Din mamma är mycket nöjd med helgen och det var extra kul att vi hade lite besök just då din mamma fyller år, för din mamma är så förtjust i kalas och paket.

Av Carina - 18 april 2009 19:45

Din mamma vaknade av att din pappa stod och sjöng för mig med ett ljus i ena handen och ett paket i den andra, okej, jag vaknade kanske lite innan…

Din mamma har berättat för din pappa hur jag vill ha det på min födelsedag, din mamma är lite traditionell. Din mamma vill ha frukost på sängen, levande ljus, sång och många paket. Nu hittade inte din pappa någon bricka men din mamma tipsade om var de var och han satte frukosten på den. Din pappa är så söt och gör verkligen allt för att din mamma och det gör att din mamma älskar din pappa ännu mer.

 

Ljuset fick stå på spisen för det stod lite vingligt och så packade din mamma upp paketen. Den första var en bok, som din pappa inte hittade utan ska beställa, det stod på en lapp. Sådana paket gillar din pappa, fick sådana i julas också. Din mamma fick även en dvd-brännare till den lilla datorn och batterier till fjärrkontrollen. Din mamma önskar ju sig även billiga presenter. En annan present som din mamma önskat sig är ett kylskåp i drift i huset. Det får vi se om det blir något av med senare idag!

 

Då din mamma druckit lite te och ätit en macka gick vi upp till huset. då hade Linda också fixat lite frukost till din mamma och ett paket. Din mamma fick ännu ett par raggsockor och det passar perfekt för din mamma behöver det till alla stövlar. Dessa var lila men de skulle ha varit vit, grön och blå som jämtlands flagga men dessa värmer lika bra.

 

Vi åt frukost och sen tänkte vi åka till stan. Så vi klädde oss lite snyggare och åkte iväg. Då kom din mamma på att jag glömt telefonen och din mamma fick springa in igen. Då din mamma kom ut kom det en bil och det var ett par som gick mot vårt hus. Det visade sig att de var intresserade av att bygga ett likadant hus i norrlands inland. De hade hittat vår blogg genom att googla på Fiskarheden.

 

Så vi gick in och de fick kolla, de hade varit och kollat på en annan orre i Gävle och jämförde lite med vårt. Så vi fick lite idéer men samtidigt kände vi att vi tagit rätt beslut hur vi gör. De stannade ganska länge, din mamma fick gå ut då din morbror ringde och sen sa din mamma att vi fick köra om vi skulle hinna det vi ville göra idag. Så vi åkte och bestämde att de skulle skicka lite bilder på det huset de hade kollat på och så skulle vi höras av igen.

 

Din mamma fick förbereda din pappa på att det blev macklunch idag. Vi var ju ganska sena så vi gick och åt direkt. Din mamma träffade två jobbarkompisar på fiket. Vi åt goda varma mackor och drack te och kaffe. Vi satt där en liten stund men sen gick vi ut i stora staden. Din mamma ville hitta en klänning till dansbandsfesten och jag visste att de hade en fin på Lindex. Det hade de men inte i din mammas storlek men köpte en likadan kjol. Hittade även en sommarklänning som jag köpte. Din mamma har hela vintern gått och kollat på vita jackor och din pappa säger att det är fel färg. Din mamma vill ändå ha en vit jacka och idag köpte jag en. Vi kommer ju att få en tvättmaskin snart så då går det ju och tvätta. Din mamma köpte en likadan som Linda har. Till slut hittade din mamma en klänning, på Domus! I Skåne kan man bara handla mat på Domus så det känns extra häftigt att din mamma köpte en fin klänning där. Din pappa prutade lite då det var en fläck på den. Vi gick på stan tills de stängde och sen åkte vi hem.

 

Din mamma hade fått två fiskar av en kollega som vi skulle tillreda idag. Din mamma hade tagit upp dem innan så de var färdiga att tillaga. Din mamma hade önskat att sig att få in kylskåpet i tvättstugan. Så då vi kom hem vickade vi in kylskåpet från sovrum genom vardagsrum och kök in i tvättstugan. Tänk att äntligen ha ett kylskåp i huset, vi har ju frysbox mitt i köket. Nu fyllde vi det och satte på maten. Din pappa höll på med annat och din mamma och Linda fixade mat. Det skulle vara pressad potatis men din mamma tärnade dem i små bitar och så mosade vi dem då de var färdiga.

 

Maten blev helt otroligt gott! Vi åt till vi nästan sprack! Sen spelade vi spel, din mamma gillar att spela spel men det gör inte din pappa, men idag var det din mammas födelsedag och då bestämmer jag. Din mamma känner sig ibland som Lotta på Bråkmakargatan och just idag var det så. Vi spelade spel och sen åt vi kladdkaka och varma hallon och drack te och kaffe.

 

Din mamma har varit mycket nöjd med dagen, blivit uppvaktad av alla de som ringt och skickat sms, fått frukost på sängen med ljus och sång. Fått göra det jag velat och så har jag fått fina presenter och ett fungerande kylskåp i huset. Det var extra kul att Linda kom upp just denna helg. Så din mamma somnade gott då vi spelat klart!

Av Carina - 17 april 2009 21:37

Jobb igen… att man ska behöva gå till jobbet varje dag. Men idag händer det i alla fall lite kuligheter för din mammas kompis Linda kommer upp över helgen. Så hon kom upp till din mamma på mitt jobb och så åkte vi och handlade. Din mamma jobbade lite längre än vad jag tänkt men så är det ibland.

 

Då din mamma och Linda var och handlade fick Linda en lektion om mat av din mamma. Vi försöker ju att äta lite nyttigare nu, inte så många E och inte så många tillsatser. Nu visade din mamma alla farligheter i maten får se om hon lär sig något.

Vi handlade i alla fall mat för helgen och så bestämde vi träff på Tage´s med din pappa.

 

Vi åt mat där och så hade Linda fixat fika till ikväll. Vi åkte sen hem och Linda fick en husesyn, det har ju hänt mycket sen hon var här sist. Det var meningen att hon skulle bo i friggeboden och din pappa satte på värmen där imorse, men den var på timer och den stängdes av klockan åtta. Nu fick Linda bo i huset istället. Det är ju inte så varmt ute!!

 

Linda är höjdrädd men nu ska hon öva sig på det och bo på loftet. Vi gick in och hämtade en madrass till henne och täcke och kudde. Din mamma och Linda gick ut och röjde ute, fyllde släpet med skit som vi ska kasta på tippen och det kändes bra då det försvann från gården.

Din pappa satte el i tvättstugan, din mamma hjälpte till lite och mata kablar. Det slutade med att din mamma fick gå till friggeboden och hämta en lampa som vi satte upp. Tänt var det här Lysia!! Helt underbart med att kunna trycka på en knapp och så är det ljust. Det känns så på riktigt nu…

 

Din mamma fick mail från Umeå och de sa att hade inte din mamma en egen donator så var väntetiden ca 2 år och de uppmuntrade oss att vända oss till Finland och avakliniken, www.avaclinic.com det har vi gjort men nu ska vi nog bruka mer allvar med det.

 

Vi fikade innan vi gick och la oss och sov. Imorgon fyller din mamma år….

Av Carina - 16 april 2009 20:46

Idag fyller din mammas gamla bästis år. Hon är alltså två dagar äldre än din mamma och förr var det din mamma som var den lilla men nu känns det bra att din mamma fortfarande är yngre… skickade i alla fall ett mail och gratulerade henne.

 

Din mamma och pappa jobbade idag och din mamma blev äntligen färdig med schemat. Så din mamma åkte hem tidigt idag, chockade din pappa med att komma hem innan honom. Men det hade han inget för, för Anna ringde till mamma då jag kom hem.

 

Din mamma var ute och kollade hur det går i trädgården, det är så kul nu när det växer så det knakar. Här uppe ser man hur det växer för varje dag och det är häftigt! Nu gick din mamma en runda, först i högen där din mamma har satt vårlökar och sen i andra ändan där din mamma planterade de blommor vi köpte ifjol.

 

Din pappa tröttnade och gick och fixade mat. Så han kom och sa att din mamma fick lägga på och komma och äta. Din pappa är underbar!

Efter maten la din pappa mer silikon och nu blir det fint i tvättstugan. Din mamma städade i husvagnen. Vi hade ju städat innan vi åkte till stugan men när vi kom tillbaka med allt blev det fullt igen…

Nu städade din mamma och det blev bra och så rensade jag lite i datorn. Din mamma ena dator mår inte bra… för mycket skit i den.

Vi kollade lite på tv innan vi gick och la oss.

 

Det gick i alla fall hur bra som helst att börja jobb igen. När man väl är tillbaka är det som om man inte varit borta. Det är ju tur att din mamma ändå trivs så bra med arbetskamraterna. Men nu känns det inte bra att din mamma kollega ska sluta för vi behövs där båda två och din mamma trivs då bra med henne. Vi får väl se hur det blir!!

Av Carina - 15 april 2009 20:36

Din mamma och pappa är så trötta, vi bygger väl för mycket fast vi försöker ta ledigt ofta. Det tar ju också på krafterna att bo i en husvagn, snart passerar vi 11 månaders strecket… Speciellt din mamma längtar in i huset. Jag skulle kunna flytta in tillfälligt redan nu men det tycker inte din pappa är en bra idé.

 

Vi åkte till jobbet och din mamma höll på med schema hela dagen igen. Din pappa ville ha med din mamma på lunch så vi träffades utanför din mammas jobb och gick tillsammans ner till stan. Vi åt lunch och sen då din mamma kom tillbaka upptäckte jag att börjat komma upp vårblommor. Vårlökarna har ju inte kommit upp förrän nu här och din mamma nästan sprang upp till kontoret igen. Vårkänslorna spratt i kroppen!! Härligt med vår nu när det ändå inte går att åka skidor.

 

Vi hade möte på eftermiddagen och sen gick din mamma hem klockan fem idag. Chockade din pappa med att ringa och säga att jag var på väg. Då hade han besök av en på sitt jobb som är nyanställd och inte sett huset ännu. Det är kul att de kommer lite folk till din mamma och pappa fast vi inte har ett hus att bjuda in folk i!

 

Idag ringde din mormor, hon ville veta hur det gick i Stockholm. Så din mamma berättade och vi pratade ganska länge. Din mamma tycker det är så jobbigt när telefonen hela tiden lägger av.

Din pappa satte silikon i tvättstugan. Din mamma var fortfarande trött så jag höll mig utanför, bloggade lite istället. Din pappa hann med halva tvättstugan idag, inte illa.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards