Alla inlägg under juni 2009

Av Carina - 6 juni 2009 18:48

 

Din mamma vaknade av att din pappa läste din mamma skvaller tidning, det verkade som om han ville att din mamma skulle vakna. Men din mamma somnade om igen och då jag vaknade var klockan nio och din mamma kröp ner till din pappa. Han hade då varit vaken i en timme och läst hela tidning från pärm till pärm. Vi låg där och mös en stund innan vi gick ner till de andra.


Barnen var redan upp och de låg och tittade på tv. Maggan började fixa frukost och Fredrick åkte och handlade frukost. Vi åt sen och det var gott, din mamma var hungrig nu. Vi pratade och åt och pratade och åt, då vi var klara började din mamma och pappa packa ihop. Familjen skulle åka iväg och din mamma och pappa ska åka ner på Ljusdal och handla present till Linda och äta på Finess.


Vi körde först och tankade och sen körde och kollade på din mammas gamla hus. Vi skulle lämna lite papper till dem som köpte huset, lite bruksanvisningar. Vi körde runt huset sakta så vi kunde kolla in vad de gjort. Det har inte hänt så mycket ännu.

Då vi kom ner på Ljusdal och skulle parkera upptäckte vi att det inte var några bilar och då kom din mamma på att det var ju nationaldag idag och stängt. Din mamma och pappa blev besvikna men fick istället köra norrut.


Din mamma ringde till Linda och vi bestämde att vi skulle träffas längs vägen, hon hade ännu inte startat då vi pratades vid. Så vi körde in på Ica i Färila och handlade lite. Det regnade skurar var kvart ungefär. Stannade till i Lassekrog, de har öppet onsdag-söndag. Men just denna vecka hade de semesterstängt. Annars är det ett anrikt ställe vi kunde ätit lunch på. Vi körde istället till Ytterhogdal och åt där. Denna gång stannade vi vid värdshuset, de hade lunch buffé. Det var jättegott, kyckling schnitzel.


Din mamma ringde Linda igen och vi bestämde träff i Överhogdal. Hon var redan där då din mamma och pappa kom. Hon fick sitta kvar i bilen tills din mamma sa till. Vi dukade upp med champagneglas och vi hade köpt cider, nötter och ballerina kex. Hon blev lite förvånad men hon verkade glad. Hon berättade lite om hur hon blev godkänd och hur det var i kyrkan. Vi pratade lite om tentor och plugg.


Din mamma och pappa körde vidare och Linda körde hem. Då vi kom till Svenstavik stannade vi och gick in på Dollar store och handlade lite. Din mamma köpte illgröna Foppa tofflor, ska ha dem i duschen och då jag badar i havet här. Vi körde sen hem och det var skönt att komma hem.


Vi sov en stund och sen gick vi upp till huset. Din mamma lagade mat och din pappa började bygga. Vi åt och sen fortsatte din pappa och bygga. Din mamma fixade lite och sen gick jag och duschade, hjälpte din pappa lite sen och efter det gick jag till husvagnen. Din pappa kom efter sen och vi drack kaffe/te och åt kladd kaka. Vi kollade på tv men din mamma var så trött och ville gå och lägga sig. Vi gick och la oss och läste istället, skönt att få ligga ner.


Imorgon är det dags för sprutan. Din mamma har kollat upp på Internet om alla piller idag som din mamma fått. Lyckades lista ut att sprutan ska vara intramuskulär och nästa piller är östrogen. De ska din mamma äta efter midsommar och fram till ägginplanteringen. I vanliga fall äter man en pilla om dagen om man opererat bort livmodern, din mamma ska äta sex piller om dagen och det är viktigt att det är samma tid varje dag. Så din mamma får ställa mobilen på 8, 14 och 22. Kan inte ha sovmorgon längre…

Så imorgon börjar vi…

Av Carina - 5 juni 2009 18:47

 

Vaknade av att det var ljud i lägenheten, det var ljust ute och din mamma förstod att det snart skulle vara morgon. Fick ett sms men tänkte att det var från din pappa och väntade med att kolla förrän klockan ringde. Var tvungen att kolla klockan men då var dags för den att ringa. Ringde din pappa så jag kunde vakna ordentligt. Vi ska äntligen träffas idag och din mamma längtar efter och saknar din pappa. Vi har inte träffats på flera dagar men framför allt har vi inte pratat så mycket med varandra. Vi har gått om varandra hela tiden.


Frukosten var serverad då din mamma kom upp och vi åt och sen körde Britt-Marie din mamma till Hamrelund. Vi körde förbi en av din mammas favorit pensionärer då vi nästan var framme, vinkade till honom. Då vi kom fram tackade din mamma för denna gången och gick in till Marianne. Vi pratade en stund och sen kom en av din mammas gamla personal och bjöd upp din mamma på kaffe. De hade gjort så fint uppe på våningen och din mamma fick prata med två av personalen. De kändes bra att komma tillbaka och att få prata med personalen. Din mamma saknar dem så mycket ibland.


Gick ner sen och träffade lite folk till och så kom min favorit pensionär. Han fick en kram och han berättade lite om hur livet var. Det känns bra att komma tillbaka, inte alls den skräcken som din mamma hade från början. Trodde aldrig att jag skulle längta tillbaka men det gör jag ganska ofta. Fast din mamma trivs på sitt nya jobb så det är inte det utan detta är ändå hemma på något sätt.


Klockan nio hämtade Inga-Britt mig och vi gick till våra dialog kompisar och hade möte. Det är alltid kul att träffa dem och prata om dialog. Vi bestämde datum för kommande utbildningar. Din mamma tackade nej till en uppföljning då den var precis då din mamma kom tillbaka från semestern. Ska däremot ha två utbildningar i höst, troligen vecka 39 och 42. din mamma ska ha en utbildning men Inga-Britt och en med Anneli. Din mamma har redan haft med dem förut men det ska bli kul att ha det igen och Anneli och din mamma har bara haft en ihop. Anneli var ju en av din mammas personal på Hamrelund och det är kul att få jobba med henne.


Innan mötet var slut berättade din mamma om vår resa till Riga. De frågade och din mamma svarade. De lär ju få veta hur det gick då vi ses i Stockholm i slutet av augusti. Det kändes bra att berätta och då vi kom ut därifrån träffade din mamma några av pensionärerna som bodde där även då din mamma jobbade där. Den ena tanten frågade din mamma om jag skulle börja jobba här nu igen, hon skulle så gärna vilja att din mamma kom tillbaka. Det är ju kul att få höra. En av gubbarna som brukar äta där beklagade sorgen. Han kom ihåg din mamma och vad vi varit med om, det gjorde din mamma rörd. Tänk vad de tänker på gubbarna och tanterna, inte heller kan de prata om det!


Till slut fick vi åka för din mamma kunde ju stannat där förevigt om det vore så. Vi åkte till Lilla K och åt lunch. Det var gott och det var lite mysigt där, det ligger inne i en handelsträdgård. Inga-Britt var tvungen att åka innan din mammas vänner kom och då passade din mamma på att gå ut och handla lite blommor. Nu längtar din mamma otroligt efter en trädgård. Tänk att få köpa blommor, planter och träd och planera.


Din mamma handlade i alla fall lite och gick sen in och väntade på Britta och Kristin. De kom och vi satt där i några timmar och pratade och fikade. Vi hade mycket att prata om, både de och jag hade mycket att säga. De stöttar din mamma jätte mycket och det vet din mamma om och det känns jätte kul att vi kan ha den relationen nu när din mamma inte är chef över dem längre. Din mamma trodde att det skulle gå en buss 16.15 och Britta skjutsade din mamma till stationen.


Din mamma hade rätt och hoppade på den bussen. Ringde din pappa och äntligen fick vi prata med varandra. Din mamma har längtat så efter din pappas röst. Då din mamma kom fram gick jag upp till Maggan och det kändes bra att komma dit. Det känns som att vara hemma, din mamma har varit där så himla mycket och kommer att komma dit men inte lika ofta längre.


Din pappa kom lite senare men vi fick vänta med att kela förrän det var läggdags. Vi åt gott och din mamma lärde Maggan lite mer om facebook. Det var en trevlig kväll och din mamma och pappa fick låna Annas rum. Din mamma sov i hennes säng och din pappa på golvet på en madrass. Vi la oss på madrassen på golvet och kelade och pratade. Det kändes bra att få ligga nära din pappa igen. Efter en stund gick din mamma upp och la sig i sin egen säng. Din mamma somnade gott och fort men din pappa somnade ännu fortare...

Av Carina - 4 juni 2009 18:45

 

Idag skulle din mamma åka buss till jobbet, men då din mamma vaknade regnade det. Då ville inte din mamma gå ut till busshållplatsen och sen vara blöt hela dagen. Det verkade ha regnat länge och det verkade inte vilja sluta. Så din mamma tog beslutet att ta bilen i alla fall, din pappa får hämta den i stan imorgon. Idag kommer din pappa hem och då är inte din mamma hemma för jag åker till Bollnäs ikväll.


Efter frukosten åkte din mamma in till stan och ringde och meddelade din pappa att han fick hämta bilen. Han blev inte så glad men din mamma sa att jag står inte där i regnet så det blir så. Din mamma och pappa mår inte bra av att inte prata med varandra varje dag, då blir vi mest griniga båda två.


Din mamma hade fullt upp hela dagen och det började klarna upp efter hand så på eftermiddagen frågade din mamma en kollega om hon ville köra hem mig och bilen. Det ville hon och vi körde hem. Rörmokaren var där och vi hade inte tid att stanna för den delen heller. Din mamma hann jobba lite till innan det var dags att gå till tåget. Din mamma ringde din mormor som fyller år idag. Pratade med henne lite och så ringde jag till Maggan som också fyller år. Mias lille kina Ebbe fyller också år idag, men han kan din mamma inte ringa till men ska ringa till hans mamma en annan dag.


Din mamma handlade lite kvällsfika och gick på tåget. Hade ingen platsbiljett men det gick bra ändå. Tågresan gick fort, pratade lite med din pappa och så sov jag. Britt-Marie var och hämtade din mamma på stationen i Bollnäs. Där har din mamma hoppat av många gånger. Din mamma känner sig som hemma där.


Britt-Marie gjorde en varm smörgåstårta som var jättegod och din mamma åt mycket. Vi har alltid mycket att prata om så tiden går jämt fort. Vi pratade en del om Riga naturligtvis och din mamma känner sig spänd inför vad som ska hända, vet ju egentligen ingenting om hur det ska bli. Pratade med din pappa lite men han skulle sova men det skulle inte din mamma. Pratade även med en gammal jobbarkompis.

Av Carina - 3 juni 2009 21:50

 

Idag ringde klockan 4.20 och det är mitt i natten… din pappa ska till Stockholm. Vi har pratat om att han kanske skulle åka på kvällen innan istället. Han blir så trött på dagen och så blir din mamma också trött eftersom att jag går upp med honom, vill ju bli serverad frukost. Denna gång hade han redan beställt biljetter men i höst då det bli igen så ska vi ta oss en funderare.


Då vi ätit frukost och din pappa var klara, kramades vi och pussades innan din mamma gick till husvagnen och din pappa åkte iväg med taxin. Din mamma satte klockan och sov en 40 minuter till. Vaknade av att din pappa ringde och sa att han skulle gå på planet. Vaknade igen sen och gick upp och åkte till jobbet. Behövde ju inte duscha på jobbet idag eftersom vi duschade på garage plattan igår.


Din mamma skulle vara rekryterare idag och börja klockan sju. Det var inga sjuka idag så det blev en enkel match. Fixade med schema hela förmiddagen och sommar planeringen. Hade schema möte på eftermiddagen och då det var slut åkte din mamma hem.


Linda kom då på besök och vi fikade och pratade. Linda har ju skrivit sin uppsats om din mamma och pappa och vår sorg då du inte fick leva. Hon blev dock inte godkänd och opponenterna sågade henne. Det var inte rättvist mot henne för det är en bra uppsats. De godkände inte att din mamma och pappas namn stod där och nu döpte din mamma om oss till Mari och Jörgen. Det är din mamma och pappas andra namn. Din mamma försökte peppa Linda så gott jag kunde.


Vi åt middag innan hon åkte hem och din mamma åkte på kafferep. Din mamma har ju hamnat med i ett kaffereps gäng här i grannbyn och det vill din mamma värna om. Det var trevlig att vara där, vi var fem stycken och pratade i mun på varandra hela tiden. Innan vi gick hem bestämde vi en ny träff i juni.


Då din mamma kom hem hade din pappa redan somnat. Han har varit på middag så han har inte haft tid att ringa din mamma innan med då han hade tid hade inte din mamma tid. Din mamma mår inte så bra av att inte få prata med din pappa, men din mamma överlever väl, hoppas att få prata mer med din pappa imorgon.

Av Carina - 2 juni 2009 21:32

 

Oj vad din mamma var trött i morse, sov ända tills klockan ringde. Ville inte gå upp utan lät klockan ringa två gånger innan din pappa gick upp. Vi åt frukost och din mamma åkte till jobbet. Din pappa skulle prima där uppe i badrummet innan han åkte till sitt jobb.


Idag skulle din mamma till tandläkaren, jag ska få tillbaka en tand. Tillbaka och tillbaka, jag ska få en ny. Din mamma kom i lagom tid idag och det gick fort. Inte blev det så dyrt heller… din mamma har kommit upp i högkostnads kort och det blev billigt. Din mamma pratade med din pappa men han jobbade hårt på sitt vanliga jobb och hade inte tid.


Din mamma jobbade och då vi var på lunch gick din mamma och handlade två ljudböcker. Pengarna räckte ju till mer än tandläkaren… handlade också kort som jag ska skicka till din mormor. Hon fyller år på torsdag. Köpte fem roliga kort och då din mamma kom tillbaka skrev jag några, ska skicka till din mormor, kusinerna Ian och Alice, Maggan och ett blev kvar.


Jobbade vidare och sen kom din mammas gamla kollega och vi gick igenom lite som vi inte hunnit ännu. Så din mamma jobbade länge ända tills halv sju men vi fick lite gjort också. Din mamma ringde till din pappa och meddelade att jag var på väg hem. Trodde att maten var på bordet men det var den inte… vi hjälpte åt och sen åt vi.


Idag hade rörmokaren varit här och fixat en del, han har bara lite kvar. Kommer kanske hit imorgon igen och gör färdigt. Din pappa har lagt mattan till golvet uppe i toan. Vi fikade kaffe innan vi gick till husvagnen. Då vi skulle gå ner sa din pappa om vi inte skulle tvätta oss lite först, då blev din mamma förvånad, det brukar vi ju inte göra och din mamma skulle duscha imorgon på jobbet. Efter ett tag trillade din mammas pollett ner, han hade fixat duschen!!


Jo, han hade köpt en dusch blandare på stan idag och kopplat in vatten. Toaletten var också på plats, din pappa trodde att din mamma skulle märka att toaletten var borta men det gjorde jag inte. Så vi hämtade rena kläder och handdukar och gick in och tog en dusch. Det är skönt att kunna duscha hemma men det är inte så varmt, din mamma ska köpa en toaring av frigolit för det är kallt att sitta där! Men det var skönt att få duscha och då slipper din mamma ta med allt till jobbet och duscha där.


Vi såg sen färdigt Wallander filmen som vi försökt se i 4 dagar… den var 209 minuter lång. Den var från 1995 och det var lite kul att se den! Då den var klar gick vi och la oss, imorgon ska din pappa till Stockholm och vi ska upp mitt i natten.

Av Carina - 1 juni 2009 21:31

 

Klockan ringde och det var morgon igen... din mamma och pappa ska jobba. Frukost och så iväg. Vi såg inte röken av katterna, de är väl ute och kollar sina jakt marker.


Idag är det första dagen din mamma är ensam chef på mitt område. Din mamma kommer att sakna min kollega för vi har haft kul ihop, vi har mycket samma åsikter och då blir det ju lätt att samarbeta. Hon har ju dessutom mycket erfarenhet som din mamma kan får nytta av. Nu kommer din mamma inte behöva sakna henne så mycket för hon kommer ner imorgon... men hon kommer inte att vara här varje dag utan din mamma får klara sig själv nu.


Din mamma var och handlade mat innan jag åkte hem och så vi ätit primade din mamma uppe i toan. Vi hade primat lite innan men nu skulle din pappa spackla så då fick vi prima ett varv till.


Din mamma har mest Riga i huvudet men det går förstås att jobba ändå. Men det rör sig mycket i din mammas huvud nu. Tänk, tänk, tänk...om... det skulle ju vara helt underbart om det blev något. Din mamma är ju kanske gravid med det vet vi ju inte ännu. Din mamma och pappa pratar mycket om Riga nu för tiden men din pappa pratar gärna om sitt svimnings anfall... det var ju inte synd om honom...


Vi såg film igen men då klockan var halv elva gav vi upp. Den är så lång denna film och tar aldrig slut. Det gör däremot din mamma och pappa, så vi stoppade och ska se färdigt imorgon. Din mamma tycker att jag blev piggare av att vara uppe i stugan. Det tycker inte din pappa att han blev, men han slet ju lite mer med allt virke.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards