Direktlänk till inlägg 28 augusti 2009

Käre Gabriel, Knoll och Totta 28 aug - MVC

Av Carina - 28 augusti 2009 11:05

Det var härligt att vakna upp i sin egen säng, visserligen tidigt för din pappa skulle jobba. Morgonen är inte din mammas bästa tid men din pappa serverade din mamma frukost på sängen. Är inte så hungrig men får ju äta i alla fall. Då din mamma ätit och piller klockan ringt sov jag en stund. Då klockan ringde var jag helt borta, det har nog tagit på krafterna att vara på utbildning. Det gick ju bra där men nu kommer tröttheten som ett brev på posten.

 

I natt då din pappa var uppe på toa och kom och kröp intill din mamma var det som om jag fick feber. Värmen steg och jag började må jätte illa. Fick säga till din pappa att han flyttade sig för det gick inte att ligga så. Ska det vara så?

 

Det var bara att ta sig upp och göra mig i ordning. Vi ska till barnmorskan idag på inskrivning kl 11 och din mamma ska åka upp till din pappas jobb och duscha innan. Packade lite kläder och körde upp. Letade först upp alla papper som vi ska kopiera och ge till barnmorskan, alla journaler vi har. Duschade och sen låg jag på soffan och vilade mig. Körde sen till Frösön och letade rätt på vart vi skulle vara.

 

Vi fick komma in direkt och hon var en bra barnmorska, vad vi märkte idag i alla fall. Din mamma ha fått bra referenser på henne via Anna. Vi började berätta hur din mamma mår nu, hon frågade även hur din pappa mådde. Pappor har blivit viktigare idag och det är bra tycker jag, de ska ju också bli föräldrar…

 

Det bästa intrycket jag fick var att hon nämnde dig Gabriel med namn, hon mindes det sen vi pratade på telefon. Du blev så verklig och viktig i vår situation. Din mamma berättade om förra graviditeten, från början till slut och tårarna kom lite i slutet. Hon sa att denna sorg kommer nog att komma tillbaka nu under denna graviditet och det är inte ovanligt. Kanske inte så tydligt men den kommer att påverka oss ändå på ett undermedvetet sätt.

 

Din mamma uppskattade så att hon nämnde dig med namn Gabriel och det gjorde att hon fick hundra extra plus. Vi jämförde denna graviditet och den förra och det är helt olika. Den förra var inte så positiv, din mamma mådde bra nästan hela tiden. Det var bara i slutet som det blev jobbigt. Men den stora skillnaden är att nu tror jag att Knoll och Totta lever och att de kommer att komma ut levande. Med din Gabriel trodde din mamma redan från början att det skulle gå snett.

 

Vi fick lite information och mat, rökning, alkohol och din mamma berättade om att jag inte mår bra. Jag äter helt bara mackor och frukt och dricker fruktjuice. Hon ska då att det räcker, bar jag får i mig mat. Jag kanske ska utesluta varm mat och din mamma dricker ju inte ens te som din mamma bälgar i sig varje dag i vanliga fall.

 

Din mamma sa att jag tror inte att jag orkar jobba heltid, jag har fullt upp med att vara uppe om dagarna och hon tyckte också att halvtid borde vara bra. Så din mamma fick en läkartid nästa vecka. Hon sa att även sorgen kunde påverka och då är det viktigt att man får vila. Ibland känns femtio procent mycket men det ska väl vända någon gång. Nu har din mamma börjat må mer och mer illa för varje dag men så kan det ju inte vara hela tiden.

 

Hon berättade att vi kommer dels att gå till henne och göra alla de vanliga undersökningarna. Hon ska även skriva en remiss till speciallist mottagningen. De har dessutom ett program för tvillingar som vi ska tillhöra och det är också på specialistmottagningen. Så vi kommer att bli omhändertagna. Hon ska skicka en remiss till ultraljudet som din mamma ska göra vecka 37 och så ska hon meddela dem om att vi är på gång. Vi fick också en ny tid hos henne om två veckor och det känns bra. Hon var bra och det känns bra med henne.

 

Då vi varit där åkte vi och åt lunch på Frösön, räckmacka till din mamma och dagens till din pappa. Din mamma är inte pigg men sitter eller ligger jag går det bättre. Vi handlade på hemvägen. Din mamma körde och lämnade av din pappa på jobbet och sen ringde jag chefen. Berättade hur det stod till och hon hade en reservplan för att det skulle hända. Vi bestämde att vi träffas kl 10 på måndag.

 

Packade in maten och sen gick jag upp och vilade och sov. Din mamma var helt slut. Pratade med Mona, vi ska ju skriva uppsats i höst. Nu bestämde vi att vi ska träffas i veckan och börja spåna, om du kan. Men din mamma får väl ligga på soffan och tänka… Då din pappa kom hem var han också slut. Han har ju jobbat en vecka nu och det har varit mycket på jobbet och det tar på krafterna. Samtidigt vill han vara hemma och bygga och gärna att din mamma blir lite piggare kan jag tro. Vi låg här uppe och mös och pratade men till slut var din mamma så hungrig att din pappa fick gå ner och fixa mat.

 

Då vi ätit fortsatte din pappa jobba. Han flytspacklade där vi ska ha köket och klinkers och så började han med el-patronen till ackumulatortanken. Din mamma fick hjälpa till lite men mådde så illa att jag fick gå upp och lägga mig mellan varven. Till slut kom alla kablar på plats och din pappa gick och duschade. Han bredde tre mackor till din mamma och fixade lite proviva och kom upp med.

 

Vi låg sen och läste lite i papperna vi fick av barnmorskan och förundrades igen hur det kan blir barn och att de faktiskt om två veckor är klara. Då finns allt på plats, det ska bara utvecklas och växa. Trots att din mamma vilat och sovit hela dagen nästan är jag ändå trött…

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards