Alla inlägg under augusti 2009

Av Carina - 15 augusti 2009 16:32

Varför lägger man sig så sent då man ska upp tidigt? Det är en fråga din mamma ofta ställt sig. När pillerklockan ringde fick vi gå upp, låg bara en snooze denna gång. Gick upp och åt frukost och packade ihop lite och så körde vi till familjen Svensson. Vi skulle vara där kl 10 på frukost. Vi skulle ha handlat lite mat på vägen hem igår men det blev inte så, men vi fick i oss lite mat i alla fall innan vi åkte.

 

Frukosten smakade mycket bra och det var mycket att välja på. Det är inte din mamma och pappa vana vid. Har man dessutom trevligt sällskap blir det ännu bättre! Vi satt där och snackade en massa skit. Din pappa och Rickard pratade lite husbygge och din mamma är så glad när det är någon som vill prata teknik med din pappa så han får diskutera lite. Din mamma säger bara jaha, och kanske det… då det är kul om det är någon som är intresserad. Rickard skulle åka och jaga så vi andra skulle åka en tur till Österlen.

 

Din mormor ringde och berättade att det inte alls var bra med lille Ian. Han är full med gift i kroppen sen hans njursvikt och nu renar de bort det och han blir helt utmärglad. Så din mormor ville varna din mamma för hur han ser ut. Han ser jätte sjuk ut. Ann-Catrin lugnade din mamma lite men det känns ju inte bra att han ligger där på barnintensiven. Vår lille gullige Ian ligger där igen med slangar och är så utslagen. Hoppas verkligen han piggar på sig snart igen! Ian du vet att din moster älskar dig över allt annat och att du ska ta hand om Knoll och Tott då de kommer så du måste helt enkelt pigga på dig snart.

 

Vi åkte iväg och regnet öste ner. Din mamma hade inte kollat upp öppet tider eller nåt utan bara körde. Då vi kom till första stället där vi skulle handla insmörjningskrämer var det en halvtimme kvar tills stängning. Naturligtvis hade de slut på den din mamma skulle ha men köpte en annan sort. Vi körde vidare i regnet och din pappa ringde och kollade då de stängde i Kivik. Det var inte förrän klockan sex och då var det lugnt.

 

Vi var i Simrishamn och åt lite lunch och handlade fika och sen körde vi till en gammal kompis från Flyinge, Helen Persson. Det var kul att träffa henne, har inte sett henne på 20 år. Men vissa människor är sig lika. Vi gick igenom Flyinge och alla dess invånare. Vissa har man ju helt glömt bort att de fanns. På vägen till Helen gick Ann-Catrin och din mamma igenom halv Flyinge vem som bodde vart och oj, vad många man har glömt. Det var kul att prata gamla minnen tiden gick fort och rätt som det var pep piller klockan. Så vi tackade för oss och din mamma gick ut för att äta piller. Då kom Helens föräldrar precis och det var ju ännu längre sen jag såg dem och det blev också ett glatt återseende.

 

Vilken nostalgi tripp det har varit, först Ninna som jag inte sett på nästan lika många år och så nu Helen och hennes föräldrar. Det är ju riktigt kul att komma hem ibland.

 

Vi körde till Kivik och handlade lite där. Din mamma och pappa handlade äpplejuice och äpplecider, allt ekologiskt. Körde sen raka vägen hem till Ann-Catrin och hon lagade mat. Det smakade lika bra som alltid och din mamma blev mycket mätt. Din mamma är inte så mycket för mat nu för tiden, känner mig mätt hela tiden. Ibland åker det dock ner riktigt mycket i magen.

 

Vi la oss alla i soffan och din mamma fick lite klagomål på att jag inte uppdaterar hus bloggen. Så jag gjorde det lite och så såg vi på tv. Då maten sjunkit undan lite åt vi efterrätt, paj och vaniljsås och det var jättegott. Vi såg på Snuten i Hollywood 3 och då den var slut åkte vi hem. Din mamma var så trött men fick ju köra för din pappa drack ju både vin och likör. Vi körde inom Statoil på hemvägen och handlade mat då vårt kylskåp är tomt.

Av Carina - 14 augusti 2009 16:27

Idag hade vi sovmorgon, det var skönt. Din mamma vaknade av att din mormor ringde, Margit skulle komma och hämta kastruller. Så vi gick upp och åt frukost. Din mamma pratade med din moster och vi bestämde att vi skulle komma upp och hälsa på i eftermiddag. Han skulle iväg på röntgen men vi bestämde att vi skulle komma till klockan 14.

 

Då vi kom in ringde din mormor och då hade han åkt iväg och de skulle göra mycket koller så din mamma och pappa gick med din mormor och åt lunch. Det var ingen vidare mat men det var mat. Vi satt ute och det skulle vi inte ha gjort, det var fullt med getingar och din mamma for upp och ner under maten.

 

Eftersom vi inte kunde åka och träffa Ian nu så åkte vi till Ikea. Vi skulle handla lite saker där till huset så vi slipper åka till Sundsvall. Vi måste ju ha kastruller och ett stekjärn till vår nya spis. Vi ska ju ha induktions häll och vi kan inte ha våra gamla kastruller. Hittade också tyg som vi ska sy och sätta för vindsutrymmena på ovanvåningen. Vi köpte också lite till badrummet, så nu kan vi snart duscha och tända ljus där inne. Det är lätt att hitta mycket där och det blev dyrt i slutändan. Din mamma hade present kort på 900 kr och det underlättade ju. Så tack alla ni som gett mig presentkort på Ikea.

 

Vi åkte sen till Ian. Din mamma och pappa fick gå in tillsammans, och han såg så liten ut. Så ynklig och liten, han som är så pigg och lång i vanliga fall. Det var som att backa tiden då han låg där då han var nyfödd. Han hade en massa slangar i sig och kanyler här och där. Han hade också ett band runt huvudet där man mätte blodflödet i hjärnan. Din mamma pratade med honom och berättade om Knoll och Tott. Man skulle bara vilja ta upp honom och skaka honom så han piggnade till, pussade i alla fall på honom och gullade lite med honom. Din mamma som hade sett fram emot att få åka tåg med honom och leka lite med de nya paketen vi hade med oss. Nu ligger han bara där, det är inte rättvisst. .

 

Din moster fick en paket av oss och det var en tekanna och den blev hon glad för. Vi följde med henne ner dit där de bor och åt. Vi fikade bara men vi höll henne sällskap. Det är igenkännande men vi trodde ju att vi skulle slippa detta. Till slut var vi tvungna att åka för vi ska ju in till Lund igen ikväll.

 

Vi åkte hem, duschade och åkte in till Glorias. Vi skulle äta middag där med Helena, Rickard och Tobbe. Som vanligt åt vi hamburgare och det var mycket gott, din mamma bytte ut pommes mot lökringar och det var extra gott. Din mamma fick nöja sig med Fanta men din pappa drack Guinness. Det var trevligt, vi åt och pratade och sen gick vi in och satte oss i baren en stund. Till slut gick din mamma och pappa hem, vi ska ju upp tidigt imorgon. Skulle ha handlat mat på hemvägen men glömde det. Somnade gott då vi kom hem.

Av Carina - 13 augusti 2009 16:26

Idag skulle vi äta frukost med din mormor och hon skulle iväg till stan på möte så hon hade en tid att passa. Vi fick gå upp tidigt… din mormor knackade på redan halv åtta. Vi gick upp och åt frukost och din mamma och mormor skvallrade lite om byn. Vad som har hänt! Sen ilade din mormor iväg och din mamma och pappa åt färdigt och sen gick din pappa ner och sov igen. Vi var ju hemma sent igår och han var trött. Din mamma gick ut på altanen och var inne på Internet.

 

Kollade efter tider på ultraljud. Hittade men skulle prata med din pappa först innan vi bestämmer. Gick ner och la mig sidan om honom och ställde klockan på 11 och somnade gott. Vaknade av att din moster ringde. De har lagt in din kusin Ian, och han ska opereras i eftermiddag. De måste sätta dialys på honom, han har njursvikt och det kan bero på en infektion eller så mår inte njurarna bra. Han ska bli kvar där och så ska de väl ta en massa prover och se vad det är med honom. Han har varit lite dålig den sista tiden och varit lite hängig. Så nu ska din mamma åka in idag och hälsa på lilla skrutten.

 

Vi gjorde oss i ordning och gick till Malin. Vi skulle äta lunch där. Det hade regnat innan men nu var det sol och vi gick dit. Det var gott och vi satt kvar där och pratade länge. Din mamma fick tips om vart vi kunde göra ultraljud men de hade ingen tid nästa vecka. Vi fikade och pratade lite till. Din moster ringde och vi bestämde att vi skulle komma upp till Ian imorgon istället.

 

Din mamma och pappa gick hem och vilade oss lite och sen åkte vi in till Thomas. Han är inte hemma men din mormor var där och vi gick lite husesyn, din mamma har inte varit överallt och din pappa har aldrig varit där. Vi fick vänta där en timme ungefär innan vi skulle åka och hämta din morbror. Då vi hämtat honom åkte vi till en restaurang som hette Persson och där var det god mat. Ett litet ställe men mycket prisvärt, vi åt först förrätt och så varmrätt. Din mamma åt plankstek men kyckling, otroligt gott. Dit kommer vi att gå fler gånger.

 

Vi körde och lämnade av din morbror och mormor och sen åkte vi till din mammas kusin. Din mamma var lite nyfiken på hur det ser ut hos mormor. Han bor i din mammas mormors hus. Det var mycket som var sig likt med mycket som var sig olikt. Man känner i alla fall igen sig. Vi fick fika och satt där och pratade ett bra tag innan vi körde hem. Din mamma och pappa är ju kvälls trötta och nu är vi uppe sent varje kväll.

Av Carina - 12 augusti 2009 16:24

Det var skönt med sovmorgon… visserligen gäller ju alltid 8 men man kan somna om igen. Vi har det bra då vi sover hos din mormor för vi är själva i källaren. Kan ha hur stökigt vi vill och inte behöva plocka upp varje dag. Vi har bokat upp en del denna semester men vi är inte fullbokade och det känns bra. Idag är vi visserligen bokade fullt men sen lugnar det ner sig.

 

Vi gick upp till slut och gjorde oss i ordning för vi skulle äta lunch redan klockan 11. Äntligen var det någon som vill äta så tidigt som din pappa vill. Vi åkte till Lund och till det nya Sony Ericsson huset och träffade Mari. Det var kul att se henne, det var ett tag sen. Vi pratade mycket under lunchen och din mamma fick en liten söt ängel som man kan hänga i ett halsband, tack så mycket! Det var kul att vi äntligen kunde ses, Mari har hört av sig mycket sen du föddes Gabriel och det har din mamma uppskattat otroligt mycket och din pappa vill också se de som din mamma pratar om.

 

Hon skulle på möte på eftermiddagen och då åkte vi till Helena och hon bjöd på fika. Henne har din mamma inte heller sett på ett tag, inte sen vi var hemma sist i alla fall. Vi var där en stund och sen skulle vi åka till Nova, vi skulle träffa din moster och kusin Ian där efter de varit på sjukhuset på besök.

 

Precis då vi skulle åka ringde din moster och sa att Ian hade kräks tre gånger sen de kört från Malmö och undrade om vi kunde ringa till sjukhuset och säga att de inte kom. Din mamma övertalade henne att gå in i alla fall, det är ju ändå ett sjukhus. Vi åkte till Nova men förstod att de inte skulle komma, hon hade inget ombyte till honom. Vi gick runt där lite och sen åkte vi hem till Flyinge.

 

Vi snyggade till oss och så gick vi bort till Ninna. Det är din mammas gamla bästis från barndomen. Vi har inte setts på 15 år tror jag, minst kanske… och det ska bli jättekul att träffa henne igen. Hon har liksom Mari hört av sig till din mamma efter du föddes Gabriel och det uppskattar din mamma så mycket. Vi var väntade och hela familjen var ute i trädgården då vi kom. Det kändes inte alls konstigt att träffas igen utan nästan som vanligt.

 

Vi fick först något att dricka sen åt vi lite förrätt och allt smakade bra. Vi satte oss sen till rätta och åt middag, Per hade grillat. Det var jättegott och vi satt där ute länge och åt och pratade. Det var inte så varmt så din mamma fick en filt men din pappa tyckte det naturligtvis var lagom temperatur…

 

Vi gick sen in och pratade vidare. Din pappa och Per verkade trivas ihop, de hade försvunnit in i solenergins värld. Din mamma blir så glad då din pappa hittar någon att prata teknik med eftersom att din mamma inte alls är intresserad frågar jag inte heller något då han berättar. Nu fick han svara på frågor och berätta och då trivs din pappa som fisken i vattnet. Det är den största skillnaden på din mamma och pappa, att han hans teknik intresse är 95 % av hans intressen och -12 % av mina…

Vi åt efterrätt och drack kaffe. Det kändes som vanligt, inte konstigt alls trots alla år. Vi var kvar länge och din mamma och pappa borde ha legat i sängen för länge sedan men det var så trevligt att man inte ville gå hem.

 

Vi gick hem i natten nöjda över dagen förutom Ian. Hans värden var inte bra så han ska in till sjukhuset imorgon igen och läggas in. Hoppas det går bra för honom.

Av Carina - 11 augusti 2009 10:59

Inatt sov din mamma och pappa mycket bättre båda två, din pappa på golvet och din mamma i sängen. Din mamma vaknade inte förrän 5.45 och det är lite av ett rekord. Vi låg kvar en stund, din mamma kröp ner till din pappa och sen packade vi ihop och gick in till Astrid och Magnus.

 

Vi åt frukost och sen körde vi söderut. Tackade för oss och nu skulle vi turista lite längs vägen. Vädret var dock inte så kul så det var inte lockade att gå ut. Din mamma fick äntligen tag på KK och jag kan ringa nästa måndag då rätt barnmorska var där.

 

Vi skulle i alla fall hitta någon domarring i Smålandsstenar men vi hittade bara kyrkan. Då kom en gubbe och undrade om vi sökte något. Han guidade oss rätt, vi fick köra bakefter honom men bilen och kom rätt. Det var snällt av honom. Vi tog lite kort och sen körde vi vidare. Kom till Skeppshult och där var en outlet men vi handlade inget. Din mamma ville ha en gjutjärnsgryta men din pappa tycker att vi borde ha ett kök först. Det är kanske sant men…

 

Vi åkte in till Halmstad och åt lunch, vi hittade en restaurang på ett torg men god mat. Det ösregnade då vi satt där men sen hade det slutat då vi gick ut. Det var inget att titta på där så vi åkte vidare. Vi körde mot Kullen. Först körde vi in till Mölle och tittade. Där var det ovanligt mycket nyckelpigor. Så vi ville inte sitta bland dem utan stod och åt vår glass. Det är i slutet på säsongen så det var bara tre glassorter. Som tur vad passade de till oss.

 

Vi körde vidare till Kulle och där var det nyckelpigor. Det har varit invasion i Skåne och vi blev helt chockade. Det var nyckelpigor överallt. De flög mot oss och man fick se till att ha munnen stängd. Vi hade tänkt att fika där men vi struntade i det. Då vi kom upp till fyren låg det driv vis med döda nyckelpigor när och vi ska nog åka dit igen en annan gång då det inte finns nyckelpigor där.

 

Din pappa blev besviken då det visade sig att prickarna på ryggen på nyckelpigorna inte är ålder… han har inte sett så många i sitt liv och han den tron hela tiden. Det var ju synd att hans illusion försvann…

 

Vi körde sen till Höganäs och handlade tallrikar och glas till vårt nya kök. Vi stod och valde ganska länge innan vi bestämde oss för ett par vinter vita tallrikar. Vi köpte både tallrikar, assietter och djupa och sen gick vi vidare och letade glas. Det var inte lika lätt att hitta glas, det fanns inga som vi ville ha. Vi gick och betalade och sen gick vi till nästa ställe, där hittade din pappa glas som inte din mamma var lika förtjusta i men sen hittade vi andra som vi båda ville ha. Köpte även en karaff för vi dricker ju alltid vatten till maten. Hittade även där en tekanna till din moster som vi köpte. Hon är värd en liten extra present.

 

Då vi varit där åkte vi till Helsingborg och letade upp en Max och åt där och sen åkte vi till en tjej som din mamma fått kontakt med via Familjeliv. Hon ska också ha tvillingar via äggdonation och har så mycket mer erfarenhet än din mamma. Det var kul att prata med dem och vi delade erfarenheter och det var meningsfullt. Var där i några timmar men sen var det dags att åka hem… hem till Flyinge.

 

Då vi kom hem packade vi upp och gick direkt och la oss, vi var trötta och det var skönt att få sova.

Av Carina - 10 augusti 2009 11:03

Oj, vad dålig din mamma har sovit i natt. Din mamma vaknade klockan fem och då gick jag upp på toa. Sängen är helt värdelös att ligga i, slår i väggen hela tiden då man rullar inåt, det är något fel… Din pappa gillade inte heller den sängen han sover i och här ska vi sova ytterligare en natt! Din mamma somnade troligen om men var inte utsövd. Vi låg kvar och pratade lite, din mamma kröp ner till din pappa en stund innan vi gick in och åt frukost.

 

Då din mammas piller klocka ringer klockan 8 är det svårt att somna om, lika bra att gå upp. Vi fick bra frukost och sen pratade vi lite i vardagsrummet. Vi bestämde att din mamma, pappa och Astrid skulle åka iväg till Borås djurpark nu på förmiddagen. Magnus fick stanna hemma men hunden som är nyopererad.

 

Det var varmt och soligt väder och vi åkte iväg. Det var mycket djur där och dit ska vi åka igen med er Knoll och Tott. Din mamma gillar djurparker och tog kort på alla djuren. Vi såg giraffer och en giraff unge som var så söt. Elefanterna ville inte vara med på bild utan flyttade sig hela tiden från din mamma. Vi åt glass och så fick vi vänta tills de släppte ut lejonungarna och de var ju så söta.

 

Vi hade en tid att passa så vi gick runt snabbt på djurparken och så åkte vi hem. Vi fikade lite och sen slocknade din mamma och pappa. Din pappa sov inne på soffan och din mamma gick till stugan och sov. Pratade med din mormor, kollade om hon skulle vara hemma då vi kommer imorgon men det skulle hon inte. Så vi behöver inte ha någon tid att passa. Försökte ringa KK i Lund men det var bara kö och till slut tog telefontiden slut… snopet!

 

Vi åt middag och sen satt din mamma, pappa och Astrid och pratade om din pappas familj. Då Magnus kom hem gick din mamma och pappa ut och såg sig omkring i omgivningarna. Det blev kaffe och kakor då vi kom in igen. Vi satt sen och pratade mycket med Astrid om hur de gått på skolhem och vad som hände där och det var kul att höra. Men din mamma blev trött och gick och borstade tänderna och gick till stugan. Din pappa stannade kvar en stund till.

 

Han kom ganska snart och han fixade din mammas säng. Den stod på en smalare säng och det var därför som man rullade inåt. Han ska sova där i natt och din mamma i hans säng. Vi har köpt en gravid tidning som din mamma läste idag men nu läser din pappa den. Din mamma är på Internet och leker och skriver i bloggen.

Av Carina - 9 augusti 2009 11:01

Vi vaknade av pillerklockan och satte fram den lite och sov en stund till. Vi var båda trötta och ville sova lite till. Till slut fick vi gå upp för de serverar ju inte frukost hela dagen. Vi åt och sen checkade vi ut och åkte in till Karlstad. Vi gick omkring lite och det var ganska dött, en söndag förmiddag händer det inte så mycket där kan vi meddela.

 

Vi åkte vidare söderut. Det regnade med jämna mellanrum. Vi stannade längs vägen och fikade och så var vi inne och handlade lite på en mack innan vi kom fram till Göteborg. Din mamma fick Anna på tråden och hon guidade oss fram. Din pappa körde och din mamma kan ju inte höger och vänster, men vi kom fram.

 

Vi fick lunch och vi hade mycket att prata om. Anna ska ha barn den 17 december så vi är lite i samma sits. Det blev mycket barndiskussioner, men vi pratade annat också. Vi ses ju inte så ofta men Anna har varit duktig på att ringa din mamma med jämna mellanrum sen du föddes Gabriel och det har verkligen din mamma uppskattat. Då känns det extra kul att kunna hälsa på henne. Vi stannade där några timmar och sen åkte vi vidare till Borås.

 

Vi stannade på en taverna och åt, det var ingen god mat men det var energi. Vi körde sen och handlade lite tidningar, en gravid tidning och lite annat innan vi åkte till Astrid och Magnus. Vi fick lite kaffe och kaka då vi kom och så satt vi och pratade. Deras hund har blivit opererad och tagit bort sin livmoder, och hon var jättedålig. Hon orkar knappt skälla. Vi packade sen in oss i gäststugan. Din mamma har skickat mail till Riga om mera piller och lite om hur man ska göra vid blödningar. Nu har din mamma knappt haft någon blödning men lite, lite, lite har det varit nästan varje dag. Hoppa på svar imorgon. Vi får sova i var sin säng då vi är här men det går ju nu för din mamma är så varm på nätterna.

Av Carina - 8 augusti 2009 13:53

Det var skönt att vakna upp hemma och din mamma sov ända tills klockan var sju. Din pappa undrade vad klockan var efter han varit på dass och då var hon sju och han tyckte att vi likaväl kunde gå upp men det ville inte din mamma. Vi sov till pillerklockan ringde och då gick vi upp. Din mamma tog med kläder ner som vi ska ha med och din pappa fixade frukost.

 

Vi åt, packade och gjorde oss i ordning. Ingen blödning idag men din mamma mailade Riga idag och meddelade vårt Hcg värde. Din mamma gick in på familjeliv och kollade lite. Sökte på Hcg värden och det var svårt att få fram något bra. Däremot fick jag kontakt med en tjej i Skåne som kanske kan hjälpa din mamma med blödningarna. Det finns sprutor man kan ta och vagitorier som hon har, som din mamma kanske kan få köpa. Får se hur det blir men det vore ju kul att träffa henne och prata lite erfarenheter.

 

Vi åkte och vi hann inte så långt förrän din mamma kom på att jag glömt alla presentkorten på Ikea. Vi fick vända igen, men nu hade vi inte ens kommit en km så din pappa godkände vändningen. Din mamma gick in och hämtade det och vi körde mot stan igen. Vi handlade lite på Frösön och bytte nåt på mekonomen och sen åkte vi söderut. Vi körde gamla vägen till Brunflo och sen 45:an söderut.

 

Vi stannade i Överhogdal och fikade på ett ställe där. Det är en mysig våffelstuga som ofta kör förbi men har aldrig tid och stanna i. Nu gjorde vi det och åt våfflor med sylt. Det kändes verkligen som semester när vi stannade där och fikade. Vi körde vidare till Sveg där vi gick in på Dollarstore och handlade lite. Fortsatte söderut och stannade till längs vägen och åt varm korv som vi hade med oss.

 

Strax efter vi ätit upp den sista biten kom regnet och vi for iväg igen. Stannade i ingenstans på en krog rakt ut i skogen och åt en glass. Körde sen vidare söderut. Då vi kom söder om Malung stod det att man skulle svänga för att komma till Karlstad. Vi tänkte fortsätta 45:an men svängde nu där istället. Det visade sig att det måste ha varit där din mamma var då vi åkte flottfärd på Klarälven. Din mamma berättade för din pappa hur roligt vi hade haft där och så kom det en massa andra scout minnen på en enda gång. Det var så fint där längs vägen.

 

Vi checkade in på hotellet och gick direkt och åt. Det var grillbuffé och jättegott. Din mamma åt nog lite väl mycket. Efter maten gick vi ut en sväng men vi var båda trötta och din mamma nästan illamående så vi bestämde att vi kör in till Karlstad imorgon istället och kollar. Så vi gick tillbaka till hotellet och la oss och läste och kollade Internet. Somnade så gott så!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards