Alla inlägg under augusti 2009

Av Carina - 7 augusti 2009 13:49

Idag fick din mamma ytterligare en liten blödning. Nu var mer som en mensblödning, riktigt rött blod. Din mamma sa till din pappa att jag blir rädd när det kommer blod, det blir jag med sa han. Vi går som på nålar båda två. Din mamma vågar knappt gå på toaletten ibland… Vi vill ju så gärna att både Knoll och Tott stannar kvar hos oss. Tänk om det pickar två små hjärtan då vi gör ultraljud!


Nu skickade din mamma mail till Riga och undrade hur jag skulle göra. Din mamma var inne på familjeliv och skrev och fick tips om att jag skulle öka den ena piller sorten. Nu är din mamma så ordentlig och gör inte det så där huller om buller. Mailade det till Riga och hon sa att jag skulle öka så jag äter 4 sådana piller 3 gånger om dagen.


Det var bra att jag fick svar så fort så jag kunde börja äta mer redan idag. Din mamma var helt slut idag. Har varit trött, ovanligt trött. Var ute och plockade lite hallon på förmiddagen. Det var ju så mycket där igår och din pappa skulle tömma ut vattnet hos Astrid och Magnus så vi gick tillsammans. Din mamma orkade inte plocka alla bären utan gick upp till din pappa och höll honom sällskap. Då vi var klara gick vi och åt lunch.


Efter lunchen blev din mamma helt slut i rutan, helt yr. Det var som att vara full… gick upp till stugan och la mig. Var helt borta! Din pappa kom också upp och höll mig sällskap. Efter ett tag kom din farmor och undrade hur det gick för bärplockerskan? Där låg din mamma och din farmor erbjöd sig att rensa hallonen. Så din mamma la sig i soffan för att hålla henne sällskap. Din pappa gick ut sen och din mamma orkade ingenting. Till slut diskade jag men orkade knappt packa.


Efter middagen packade din mamma ihop och din pappa bar ut allt. Vi duschade och så var vi inne och fikade innan vi åkte. Det var skönt att få sätta sig i bilen och åka hem. Visserligen hade vi gärna stannat i en vecka till för det är så lugnt och skönt där uppe men det var skönt att få bara sitta stilla. Din pappa körde hela vägen hem.


Vi stannade i Strömsund och fikade och så kolla vi lite på båtar. Nu äntligen ser man hur fint det är där. Vi har ju stått där i vinter med meterhöga vallar, beck mörkt och då ser man inget. Nu var det riktigt inbjudande. Då vi närmade oss Östersund ringde din mammas piller klocka och vi hade inget kex så din mamma kunde inte svälja pillerna. Vi körde inom Statoil och handlade det nödvändiga och så åkte vi hem och pillerna. 


Din mamma ringde till barnmorskan i Dorotea, hon hade ju nattjobb på akuten också. Jag ringde två gånger men hon fick ringa tillbaka sen för det var många patienter där. Då hon ringde till slut och berättade att din mamma hade 1651 i Hcg värde. Din mamma har ju ingen aning om hur mycket man ska ha och frågade henne, hon sa att det var högt och då jag frågade om det var bra sa hon bara att jag fick kontakta min egen läkare och ta upp det. Din mamma blev genast misstänktsam... jag har läst på Familjeliv att vissa hade flera tusen i värden så nu blev din mamma besviken. Tänk om blödningarna idag har gjort att det gått åt skogen!!! Nu är det ju bara att vänta tills ultraljudet. Men din mamma ska kolla upp det mer... Godnatt!

Av Carina - 6 augusti 2009 22:31

Ingen sovmorgon här inte, din mamma vaknar och har svårt för att somna om. Vi låg kvar en stund och din mamma hittade sångböcker då jag letade efter plåster och låg i sängen och sjöng. Din mamma älskar att sjunga men som tur är finns det cd-skivor till för jag kan inte alla låtar.

 

Vi tog det lugnt och gick upp och åt frukost. Idag har vi inte så mycket på schemat, din pappa har lagat alla bilar… men han hittar säkert något att hitta på. Din mamma plockade lite bär på eftermiddagen med din farmor, men nu är din försiktigare och flår inte på som jag gjorde innan i skogen.

 

Vi var uppe hos norrmannen och träffade hans nya fjälla. Hon hade kommit upp dagen innan, din mamma och farmor såg henne då vi plockade bär. Nu var din mamma och pappa nyfikna på henne och nu fick vi träffa henne. Vi kollade lite på bygget och sen gick vi hem till din farmor och fikade.

 

Din mamma gick och plockade hallon sen på kvällen, din pappa följde med men han orkade inte med myggen så han gick hem. Din mamma berättade då för Knoll och Tott hur mycket roligt de kommer att ha här då de blir större. Det finns hur mycket roligt som helst och så mycket farligt som helst, din mamma kommer att bli så orolig. Din mamma blev till slut så irriterad på myggen att jag gick hem.

 

Din mamma var så svettig och klibbig av all myggmedel att jag inte kunde vänta på din pappa utan tog en dusch och det var skönt att bli ren och lukta gott. Rensade bär och pusslade lite, mailade lite olika IVF kliniker om att få komma och göra ultraljud den 17 juli. De verkade ha semester stängt men de öppnar kanske nästa vecka. Din pappa kom och efter vi fikat lite gick vi och la oss. Vi pratar ofta om er Knoll och Tott, hur ni har det och att vi vill att ni ska stanna. Vi kommer att älskar er över allt annat och gör det redan så snälla ni stanna kvar.

Av Carina - 5 augusti 2009 20:22

Idag fick vi gå upp då piller klockan ringde. Vi ska till Dorotea men din farmor och farfar och så ska vi ta blodprov på din mamma. Vi ska också ta ett nytt graviditetstest, din mamma förstår inte varför men de säger att vi ska göra det och då gör vi det. Både din mamma och pappa var nervösa idag fast vi redan fått ett positivt resultat och ingen mens har kommit. Vi gjorde som förra gången din mamma pinkade och din pappa kollade. Då han kom ut sa han att jag hann se… det var som när vi tog testet med dig Gabriel. Det blev ett plus innan man fått på hatten.

 

Efter två minuter kollade vi och även nu var det plus. Vi har nu de två testen liggande sidan om varandra och så kan vi kolla där och vi tvivlar. Vi åt frukost och sen åkte vi iväg. Din mamma körde, blir ju lätt åksjuk.

 

Vi släppte av din farmor och farfar på Apoteket och sen körde vi och parkerade utanför kommunhuset. Din mamma och pappa gick runt lite i Dorotea, vi skulle ju inte vara på mvc förrän 10.45 Vi var först i sportaffären och sen i en klädesaffär. Där hittade din mamma ett par byxor som jag köpte för halva priset. Vi gick vidare till apoteket och handlade reni. Din mamma har halsbränna om kvällarna. Då jag väntade dig Gabriel så fick jag halsbränna klockan 14 varje dag och kanske blir det så nu också. Men det finns botemedel, reni är ett tips för er andra gravida. Din mamma provade gavison förra gången och det var rent ut sagt äckligt.

 

Vi kom i god tid till mvc och det verkar ha varit baby boom i Dorotea. För det var 4 jätte små bebisar där, under 1 mån och sen var det 3 till som var några månader. Det dök upp fler och fler. Vi fick komma in till barnmorskan och hon visste inte riktigt hur det skulle gå till men hon ska skicka svaret till sig själv så får din mamma ringa och få resultatet. Hon skulle sticka din mamma men det gick inte så bra. Hon provade två gånger och sen fick vi gå till labbet och där var en ny tjej som skulle försöka. Din mammas vener måste ha flyttat, för nu för tiden får de aldrig blod av din mamma. Jag har ju faktiskt lämnat blod många gånger!

 

Till slut fick din mamma lägga sig i en annan stol och hon fick ta med en butterfly på handleden. Det kom nog tillräckligt med blod. Barnmorskan jobbar halvtid som barnmorska och halvtid som akutsjuksköterska. Så din mamma ska ringa till henne på fredag kväll kl 21.30, nu märks det att vi är på landet. Inte kostade det något heller!

 

Vi gick upp till Ica och hittade din farmor och farfar där, din mamma var väl plåstrad i både armveck och på handen. Vi gick och åt och sen handlade din mamma och pappa. På vägen hem stannade vi i Ormsjön, där finns en annan liten Ica affär och din mamma har inte varit där någon gång. Vi hittade myggmedel och Remol där, Remol är ett bleknings medel och blåbärsfläckarna på händer försvinner i ett vips. Kanske din mammas vita shorts också kan bli rena. Vi köpte också glass och sen åkte vi hem igen.

 

Vi fikade inne hos oss för din farmor och farfar åkte iväg på annat. Din mamma lekte med datorn, försöker tömma den gamla datorn. Din pappa sov en sväng och sen gick han ut för att meka med nästa bil.

Efter middagen gick din farmor och mamma ut och plockade mer blåbär. Din mamma är lite rädd om sig nu efter den lilla blödningen igår. Men det blev ytterligare två liter. Denna gång fick din mamma rensa för hand, orkade inte vänta tills din farmor var klar.

Bilen blev klar och vi gick upp och fikade.

 

Vi kollade på Miss Marpel innan vi gick och la oss. Din mamma är halvtrött hela dagarna men då det blir kväll blir jag pigg. Sover dessutom som en kratta, din pappa klagar på att din mamma snurrar runt, runt och väcker honom. Kan inte hjälpa det och vaknar alltid på natten och är pigg och har svårt för att somna om. Det brukar inte vara din mammas problem, utan det brukar vara tvärtom, att din mamma aldrig vaknar.

Av Carina - 4 augusti 2009 20:21

Det är skönt att ha semester och inte ha bråttom upp. Inte heller behöver vi ta något test idag.  Undra hur Knoll och Tott har det. Din mamma och pappa undrar varje morgon och varje kväll hur ni har det där inne. Ni verkar ju ändå trivas, din mamma har lite molande värk i magen men det kan man ju ha.

 

Efter frukosten gick din pappa ut och mekade med din farfars bil, din mamma satt kvar och fikade lite till och kollade Internet. Det är en tjej som gjorde äggdonation någon vecka före din mamma som fick veta idag att hon väntar tvillingar. Det vill din mamma och pappa också ha! Det känns bra då andra kan lyckas och Knoll och Tott var ändå top 3 embryo.

 

Din mamma gick ut i blåbärsskogen med din farmor idag igen. Vi var ute både innan och efter lunch och din mamma fick ihop 4,5 liter. Det är mycket mygg men ändå inte värre än att din mamma klara av det. Men vi hamnade i et myrsamhälle. Det var myror överallt, de kröp längs byxbenen, var uppe på tröjan och på armarna. Hur än mycket din mamma försökte ta bort myrorna kom de nya tillbaka så vi gick till ett annat ställe. Resten av kvällen tyckte din mamma att det kröp hela tiden på mig.

 

Innan middagen rensade din mamma bären och frös ner dem. Då vi ätit gick din mamma och farmor ut igen men nu till hallonbuskarna. Här var det ännu mer småkryp, små mygg som bränns, bränn nässlor och lite annat… Nu kom vi hem så sent så din mamma rensade bären inne och kollade samtidigt på allsången på Skansen. Ann-Catrin ringde och din mamma pratade med henne. Din mamma kände att jag är så okoncentrerad… tankarna far hit och dit, vet egentligen vad jag tänker på men jag är inte här och nu. Så kan man förklara det, jag är inte här och nu. Jag är förvirrad och allmänt virrig och det är väl tur att jag inte jobbar.

 

Vi la oss och läste, vi har handlat lite tidningar så vi kan ligga och lata oss också. Vi har ju inte legat på latsidan sen vi kom hit och lär väl inte göra det senare heller. Imorgon ska vi göra ett nytt graviditetstest, känns konstigt. Tänk om det blir minus, vad gör vi då? Ska ju också till Dorotea och ta blodprov. Det ska bli spännande att få det resultatet.

Av Carina - 3 augusti 2009 22:02

Din mamma vaknade idag och var lite rädd att klockan inte skulle ringa. Kollade och då var klockan 7.20 och var pigg som en lärka, eller nervös och spänd. Så jag trodde aldrig att jag skulle kunna somna om, din pappa sov som en liten gris. Din mamma somnade och vaknade då klockan ringde. Nu vaknade även din pappa. Vi var båda spända på testet, din mamma sa att jag vill bara ta det om det blir plus. Din mamma gick upp och letade upp en rostfri bunke och gick och pinkade. Din pappa fick fixa testet. Han doppade och räknade högt till fem sekunder. La ner den på vasken och gick ut i köket. Där stod din mamma och svalde piller.

 

Jag vill inte titta på testet sa jag, inte jag heller sa din pappa. Men är det negativt då är det bara att bryta ihop och gå vidare. Din pappa är klok. Han räknade sekunderna på klockan och då det var dags gick han in på toa, din mamma kunde inte hålla sig utan smög bakom. Det är verkligen ett plus... tjoho... det var ett plus. Din mamma kollade nog, tog kort på det och jublade. Din mamma och pappa ställde sig och kramades i köket. Det var en sådan härlig känsla, skulle bara vilja öppna fönstret och skrika ut!

 

Vilken lättnad det ändå är. Din mamma har inte känt några direkta symtom, lite magmolvärk och lite ömma bröst men inte annars. Mensen har visserligen inte kommit men den kanske skulle kunna bli sen då man äter alla piller. Nu kommer ändå din mamma vara rädd varje gång jag går på toa om något har hänt. Knoll och Tott är ju ändå bara i vecka 4 och det är 8 långa veckor kvar tills man passerat missfalls gräsen.

 

Vi åt frukost, båda två med leende på läpparna. Din mamma skickade ett mail till Riga och berättade den goda nyheten och hoppades på ett snabbt svar men det fick vi inte. Vi åt färdigt och sen gick din pappa ut. Din mamma satt kvar en stund och gick in på familjeliv och berättade vår glada nyhet. Gick sen också ut och kollade vad din pappa gjorde. Vi gick upp för att kolla norrmannens garage. Han var inte hemma så vi stannade inte så länge bara kollade lite. Din mamma hittade hallon på vägen tillbaka.

 

Vi åt lunch och då kom din pappas ena moster. Hon var så nyfiken på din mamma att hon kom ner bara för att träffa mig. Hon bor i Lycksele i vanliga fall och är inte här så ofta. Så vi hälsade och de skulle komma på kaffe sen då träffas vi igen. Efter lunchen gick din mamma och farmor ut och plockade blåbär. Innan dess hade din mamma skickat sms om den glada nyheten. Linda ringde, din mormor ringde och i bär skogen ringde din moster. Alla är så jätteglada för din mamma och pappa skull. Vi plockade blåbär och sen gick vi hem och drack kaffe.

 

Det var kul att träffa lite nytt folk. Efter kaffet gick din mamma och farmor ut igen. Din mamma hann prata med Maggan innan. Hon hade köpt zoegas kaffe och kaka och skulle fira Knoll och Tott. Då bären var rensade hade din mamma plockat 2,5 liter. Det var jag nöjd med.

 

Vi åt middag och sen gick din mamma upp till stuga. Din pappa har hyvlat brädor till din mammas carport och så har han börjat med att laga din farfars bil nu ikväll. Din mamma kollade lite på TV och lekte lite med datorn. Din pappa kom sen och vi gick till din farmor och farfar och fikade. Det var meningen att vi skulle till din pappas moster men hon hamnade på annat ställe. Nu kom hon då vi fikade och hon, din farmor och mamma satt och pratade ganska länge. Hon sa att vi är så glada över att Thomas träffat dig, och din mamma sa att det är jag också. Ja, men vi bryr oss ju mest om Thomas och ni passar så för varandra. Innan på dagen sa din farmor också det att vi är så glada för att Thomas hittade dig. Vilken tur att din mamma trivs lika bra med dem som de med mig.

 

Vi gick hem sen och la oss och läste länge. Din mamma skickade ett mail till Riga för att kolla när vi ska göra ultraljud och om vi måste ta ett graviditetstest på onsdag igen.

Av Carina - 2 augusti 2009 21:59

Din mamma vaknade innan klockan idag, hade svårt för att sova. Tänker hela tiden på att vi ska göra test imorgon... somnade om men då jag ätit alla piller klockan 8 var det svårare att somna om. Din mamma låg och tittade på din pappa som låg på golvet. Tänk det är din mammas man, han är min... eller i alla fall halva. Dessutom växer delar av honom inuti mig, det är en konstig tanke. Han är så söt då han ligger där och sover. Din mamma var sugen på att lägga sig sidan om men det är så trångt, smal madrass. Till slut somnade din mamma om och vaknade då din pappas telefon ringde och då var klockan halv tio.

 

Vi gick upp och åt frukost och sen åkte vi norrut. Körde förbi din mammas gamla hus, de håller på att gräva upp grunden där. Stannade i Färila och handlade blommor till Mona. Stannade i Överhogdal och åt lite korv och fikade. Din pappa släppte av mig hos Mona och körde sen till stan. Han skulle handla på mekonomen innan 15 och kom dit tio minuter före stängningsdags.

 

Din mamma har varit nojig idag. Samtidigt som jag jätte gärna vill ha ett plus på stickan imorgon vill jag inte göra testet. Tänk om det inte går bra... din mamma är riktigt nervös för vad som ska hända. Samtidigt har ju inte mensen dykt upp så... men din mamma vågar inte riktigt tro på ett plus fast jag ändå vet att det måste vara ett. Din pappa är också nervös. Vi stod i köket innan vi gick och la oss och pratade om det och kramades. Men din pappa är mycket lugnare, eller så verkar han de i alla fall mot din mamma. Vad som verkligen rör sig inom honom vet ju bara han själv.

 

Din mamma är även förvirrad, som igår då din mamma glömde biljetterna och det brukar inte din mamma glömma. Din pappa säger att din mamma är så okoncentrerad, stänger inte dörren efter mig eller glömmer allt möjligt. Din mamma märker själv att jag är okoncentrerad, tankarna är helt och hållet hos Knoll och Tott.

 

Det var redan gäster hos Mona och där låg lilla bebisen och snusade i ett knä. Vi fikade och sen kom din pappa. Då sa din mamma att nu måste jag få hålla bebisen innan jag måste åka igen. Hon kommer ju att kunna gå då jag kommer nästa gång... Hon gick in och hämtade henne och la henne i din mammas knä. Jag tror att det är bra att få lite bebis hormoner till Knoll och Tott. Hoppas det kände hur mysigt det är med bebisar och därmed vilja komma hem till din mamma och pappa. Hon var så söt och liten och luktade gott. Din mamma vill gärna ha två sådana nästa vår!!

 

Vi åkte hem och packade, din pappa packade släpet och din mamma kläder. Vi har det mesta i stugan så det går fort. Vi packade också in katterna och sen körde vi. Handlade på vägen och var och åt i Strömsund. Där var det erbjudande på tvårätters och det åt vi, och det var gott! Stannade till i Avaträsk och fikade. Kom fram vid 22-tiden och gick direkt in till din farmor och farfar. Släppte ut katterna och de verkade glada över att vara framme. Pricken skuttade iväg och Tootsie gick in direkt. Din farmor och farfar blev också jätte glada över att se dem!! Vi var där inne en stund och sen gick vi upp till oss och packade in oss. Vi var så trötta att vi gick och la oss direkt.

 

Vi diskuterade om hur det blir imorgon... blir det ett plus eller inte... hur ska vi reagera. Din pappa är så klok och lugnar din mamma men det känns olustigt. Innan har din mamma bara längtat efter denna dag men nu blir din mamma nervös. Tänk om! Det är svårt att släppa att det kan bli minus... somnade i alla fall gott.

Av Carina - 1 augusti 2009 21:58

Piller klockan ringde och din mamma tog pillerna, kände sig pigg och din pappa undrade om vi skulle gå upp. Aldrig i livet sa din mamma, det är lördag och dessutom semester. Så vi somnade om igen och vaknade lite senare. Vi gick upp och åt frukost och sen gick vi ut. Idag måste vi hitta igen alla katter och låsa in dem i friggeboden. Då vet vi var de är då vi ska åka upp till din farmor och farfar.

 

Vi hittade bara Tootsie. Vi gick upp till grannarna för vi vill att de vattnar blommorna då vi är borta. De bjöd på fika och vi satt där och bara njöt av att ha semester. Vi hade mycket att göra men vad gör det när man har semester! Då vi fikat klart var din mamma nere i husvagnen och hämtade hockey bilder som Nils ska få. Ropade på Pricken och letade inne bland rallar rosorna men hittade inte henne. Tog maten och vattnet från boden och satte in det i friggeboden och lät dörren där vara öppen.

 

Gick in i huset och då ropade din pappa på mig. Där uppe i våra sängar låg Pricken, vi har inte sett henne på flera dagar men hon passade väl på då vi hade dörren öppen när vi var och fikade. Bar in henne och Tootsie och katt lådan i friggeboden. Vi satt där en stund och höll de sällskap och pratade om hur vi ska inreda den. Den första tanken är nu borta och vi har ett annat förslag. Får se hur det blir när det är klart.

 

Vi åkte upp till gamla stationen. Din mamma måste ha sina stora jeans. De andra sitter lite väl trångt och det kanske inte Knoll och Tott gillar. Vi hittar alltid lite annat kul då vi är där men det blev inte så mycket denna gång. Då vi kom hem åt vi lite lunch och sen packade vi för att åka till Ljusdal och Ledin. Så din mamma fick slå in paketen till Nils och Anna.

 

Då vi kört 4 mil kom din mamma på att jag glömt Ledin biljetterna. Din pappa blev inte glad... men vad skulle vi göra. Han vände och vi blev drygt en timme sena. Biljetterna visste din mamma i alla fall vart de låg så det gick fort att fixa. Tillbaka igen... stannade på Dollar Store och skulle handla stolar men det fanns inga. Fikade efter Ytterhogdal och sen var vi inne på Ica i Färila och handlade innan vi kom fram till Ljusdal.

 

Där var lite gäster där och vi fick mat. Din mamma och pappa var hungriga och hade bråttom. Maten var helt underbar god och vi åt så vi blev mätta. Vi körde vidare till Orbaden och till Ledin konserten. De har byggt upp en scen som står i vattnet vi fick sitta på stolar. Det är första och troligen sista gången som din mamma är på en Ledin konsert och sitter ner. Din pappa hade förmanat mig att inte hoppa och nu gick det ju att hålla.

 

Din mamma köpte en jätte fin tröja, en vit huvtröja med Ledin på. Det regnade då vi kom men vi tyckte att det blev ljusare ut över älven men så var det nog inte... det ösregnade konstant hela kvällen. Din mamma och pappa blev helt genomblöta på benen och byxorna. Nu gjorde det inget för din mamma för jag hade full koll på Ledin och han var bra. Din mamma satt precis vid mitt gången och såg hur bra som helst. Träffade på några som jag kände men där var fler som jag vet skulle dit men som jag inte hittade.

 

Vi fikade lite innan han började spela för Maggan hade skickat med oss tårta. Då vi åkte hem stannade vi längs vägen och åt lite korv med bröd. Vi var ju alldeles för mätta då vi kom dit och orkade inte. Innan vi åkte från Orbaden så bytte vi om för vi var helt genomblöta. Konstigt att man ändå inte bryr sig...

 

Maggan och Fredrick var uppe då vi kom hem och vi pratade med dem en stund innan vi gick och la oss. Din mamma ligger i Annas säng och din pappa på golvet. Din mamma har bara graviditet testet i huvudet och kan inte riktigt släppa den tanken. Så fort jag vaknar tänker jag på det och undrar jämt hur Knoll och Tott har det. Vill så gärna att de stannar där de är och kommer ut i april till oss. Din mamma somnade fort och det har varit en bra dag idag. Din mamma är nöjd med Ledin trots regnet och så är det skönt att det är semester.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards