Alla inlägg under september 2009

Av Carina - 22 september 2009 13:00

Din pappa skulle iväg till jobbet idag, det känns som måndag men det är ju faktiskt tisdag. Fixade allt till din mamma och sen åkte han. Din mamma har inte alls mått bra idag och inte heller från början. Hade svårt att äta och mådde illa hela tiden. Jag längtar jämt efter att få spy men det blir inte så… Det känns i alla fall bättre efteråt och då kan man äta igen. Din mamma har också kommit på att sköter jag inte magen så blir det stopp. Så nu måste ja ha koll på a-listan hos mig själv. Nu när alla tarmar flyttas runt så blir det lätt stopp.


Plötsligt öppnades dörren och din pappa kom hem fast det bara var lunch. Alla hade åkt på jobb så han åt hemma och jobbade sen hemifrån. Din mamma orkade inte går ner och äta tillsammans med honom så han fick äta själv.


På eftermiddagen gick han upp på taket och började montera upp antennen. Din mamma fick hjälpa till lite och dra kablar men oj vad dålig jag var. Kunde inte sitta på pallen utan var tvungen att ta trädgårdsstolen med mig och sitta på den. Hade spy hinken med mig hela tiden fall i fall. Till slut var det klart och din mamma la sig igen. Då kom din pappa upp och vi skulle dra kablar här uppe. Han skulle in i skrubben och klagade som vanligt på att din mamma har så mycket i sängen och det har jag. Men han har inte tid och vänta så rätt som det var for hela te koppen med innehåll ut i sängen. Din pappa svor och din mamma blev ledsen. Det är faktiskt inte så lätt att ha det som jag har det. Mår inte alls bra psykiskt av att bara ligga här. Sa inget till din pappa för han är också trött och vill inte bli arg på din mamma.


Vi fick bort grejerna och så tog din mamma bort lakanet. Det får torka innan vi lägger på nytt. Vi fixade de sista kablarna och sen försvann din pappa upp på taket igen och vips hade vi ett antenn uttag. Nu skulle vi bara få upp tv:n! Den var bredare än trappen, vi hade den i kartongen. Din pappa puttade nerifrån och din mamma försökte sikta uppifrån. Mina ben fastnade hela tiden mellan kartongen och stegen men till slut fick vi upp den. Din pappa var orolig över att din mamma lyft för tungt men jag siktade mest.


Din pappa letade även upp boxen och så kopplade vi in den. Eftersom din pappa vet hur man ska ställa in antenner var den bra redan från början. Äntligen kunde vi se på tv inne, det är ju Superstar ikväll och då slipper din mamma att gå till husvagnen ikväll. Det känns extra skönt eftersom jag har 1 % krafter idag.


Idag var din mamma nära gråten hur många gånger som helst. Jag vill inte ha det så här, jag vill njuta av att vara gravid denna gången och inte ligga här och ha det tråkigt. Din pappa är en riktig klippa men han börjar också ta slut. Han är så trött och förstår inte varför, din mamma vet varför. Han sköter jobbet, bygget och sin lata fru. Han är så dukig men drar inte ner på tempot fast han får jobba för två. Vi skulle ha varit hos kuratorn förra veckan men hon blev sjuk och det blev inget. Nu fick din mamma mail av henne idag att vi kunde komma imorgon. Det var en missuppfattning för hon hade skickat det dagen innan och det var idag vi skulle ha varit där men så blev det inte. Nu ska vi dit nästa tisdag istället och din mamma känner att jag måste dit snarast.


Din mamma blir deprimerad över att ligga här. Känner mig dessutom lat och elak mot din pappa som får göra allt. Jag ser piggare ut än vad jag känner mig och det är ju ännu värre. Din mamma hade tänkt att jag bara skulle njuta av denna graviditet vilket jag inte gjorde mycket av då du var i magen Gabriel. Nu ligger jag här istället och mår illa och tycker livet är skit. Tankarna på att dina små syskon inte lever kommer upp med jämna mellan rum. Magen är inte så stor som jag hade tänkt mig men ändå säkert större än andras i denna vecka 13. Så nu längtar din mamma tills vi ska till kuratorn så jag kan lasta av mig mina tankar hos henne.

Din pappa värmde mat till din pappa och tog med upp till sängen. Jag åt här och sen såg jag på tv. Din pappa somnade som en stock redan kl åtta då din mamma såg på superstar. Din mamma måste ju vara vaken tills pillerklockan ringer. Gick ner då jag sett färdigt på tv och satte undan maten.


Då din mamma väl tagit pillerna och skulle sova vaknade din pappa och började läsa i tidningar. Din mamma var så trött och till slut somnade din mamma ifrån din pappa och till slut släckte han också lampan och vi sov som små söta ungar…

Av Carina - 21 september 2009 13:00

Ännu en ny dag som inte var så bra. Idag ska vi åka hem. Din pappa har gjort färdigt dörren, din farmor och farfar har fyllt vårt släp med ved. Din mamma ligger som vanligt på soffan och din mamma gick inte in idag heller för att äta lunch. Din pappa kom med maten till mig, han är så gullig.


Din farfars bil lät mycket då han kör på en ojämn väg och då var ju din pappa tvungen att kolla på den. Hittade inte mycket, först provade han igår men då var det för mörkt. Din pappa ville lite lägga ner all tid på den heller men han lokaliserade problemet så din farfar får lämna den på verkstaden.


Din pappa diskade och plockade ihop våra saker. Vi borde städa men det får vi göra nästa gång. Han packade och tog det till bilen och packade in allt där. Vi hade en diskussion om katterna igår. Din farmor vill inte att de ska vara ensamma här och din mamma vill inte att de ska åka 50 mil fram och tillbaka för att vara hos oss en vecka. Men din farmor var stenhård hon vägrade ha katterna kvar här.


Idag då vi kom in så hade hon vänt om helt. De ska få vara här, de ska sätta ut mat och filtar på trädgårdsmöblerna på altanen så det kan vara där. De är ju ändå ute mest hela tiden. Din pappas morbror ska gå dit och ge dem mat och han kan ju även släppa in och ut dem om de vill. Detta gjorde din mamma glad för det är inte bra att skicka dem här emellan hela tiden. Din farfar vill dessutom inte att de ska åka bil för det är djurplågeri… så han vill inte ha dem i hans bil och då hade de ju fått stanna här till slutet av november och det vill de inte heller. De är så förtjusta i katterna och nu i helgen vände Tootsie lite. Hon blev helt plötsligt mer kelig. Hon har också lärt sig att tigga, hon tjoar tills de kommer och ger henne gräddmjölk. Det duger inte med bara mjölk då surar hon.


Vi åt middag och sen åkte vi hem. Din mamma slapp i alla fall att köra denna gång. Det gick inte heller att halvligga så bra heller i bilen så jag var vaken hela vägen. Vi fikade i Strömsund och där var även din pappa inne med en ost vi köpte som var möglig. Vi var även på Dollar Store och handlade i Strömsund. Väl hemma var vi så trötta båda två att vi bara tog in det som var nödvändigt. Det blev en tidig kväll och vi somnade gott.

Av Carina - 20 september 2009 12:15

Inatt sov din mamma ganska bra, drömmer ju mycket men det är ju samtidigt kul. Tänk så mycket din mamma får vara med om på nätterna. Din pappa gick upp på toa och då kollade din mamma klockan och hon var halv åtta. Dags att vakna upp, snart piller dags. Vi låg sen kvar länge och myste. Din pappa läste gravid tidning och vi kollade hur Knoll och Totta ser ut nu i magen.


Både din mamma och pappa är mycket mer pålästa denna gång. Din mamma var ju inte riktigt gravid förra gången, med facit i hand skulle din mamma sökt och fått prata med en kurator tidigt i förra graviditeten. När jag var så osäker och trodde att du inte levde. Det är annorlunda nu, din mamma har bestämt sig för att Knoll och Totta lever och det känns på ett annat sätt. Din mamma lever i graviditeten och inte utanför som förra gången.


Denna dag känns inte lika bra. Din mamma fick frukost på soffan idag och låg där och kollade tv med spy hinken sidan om. Mådde illa hela dagen. Åt ingen lunch hos din farmor men din pappa kom in med mat till mig, din söta pappa. Din mamma gick in till kaffet men hade spy hinken med sig hela tiden. Mådde inget alls bra.


Din pappa berättade för din morbror att vi skulle ha barn igen. Han blev så glad så tårarna kom. Han önskade ju så att vi skulle få två nästa gång och nu får han som han ville. Han tyckte att det var bra att din mamma ligger och vilar hela dagarna och mår illa, bra tecken. Han ville inte att din mamma ska överanstränga sig.


Vi gick upp till oss och kollade lite på tv och sen läste vi vidare i boken. Vi sparade den stora text delen i slutet för den orkade vi inte läsa nu.

Av Carina - 19 september 2009 14:30

Det var härligt att vakna upp i stugan, jag tror att vi behöver lite luft ombyte och inte hålla på att bygga hela tiden. Din mamma fick frukost i sängen av din pappa som vanligt men det var första gången som jag äter i sängen i stugan. Kanske inte den sista om jag har tur!


Din pappa kan ju inte bara göra ingenting så han började göra en vedbodsdörr. Vi är lite oeniga hur den ska se ut så din mamma ska göra en ny sen om några år och så får vi variera… Din mamma har vissa saker som jag inte ger mig på och det verkar vara värre nu när jag är gravid. Din pappa märker inte det så mycket men din mamma känner det inombords att det är värt att slåss för…


I stugan har vi tv så det var lite lyx att få lägga sig i soffan och titta på tv.  Idag mår jag bättre än vanligt och jag var inne och åt lunch hos din farmor. Din farfar är på jakt och kommer inte hem förrän på kvällen. Din mamma stannade kvar där inne till kaffet. Låg på soffan och mös med Tootsie. Efter kaffet gick jag in och la lite pussel, det finns mer att göra i stugan. Pillerna ska ju tas kl 16 så det gäller att vara där de är då.


Åt sen middag hos farmor och fikade innan vi gick in. Idag har din mamma mått bra och tänk om det är vändningen… Jag var ju ändå uppe mycket igår så jag borde vara slut idag. Din mamma och pappa kollade på tv innan vi gick och la oss. Din mamma har köpt boken Ett barn blir till och vi läste lite i den. Det är spännande med alla dessa bilder. Helt fantastiskt! 

Av Carina - 18 september 2009 18:45

Idag skulle vi åka till stugan och din mamma ska köra den ena bilen. Vi ska ju ha lastbilen med oss upp och den kan ju inte din mamma köra och din pappa måste ju komma hem på något sätt. Din pappa åkte på jobbet som vanligt och din mamma bestämde sig för att vila hela tiden ända tills vi skulle åka. Vi behövde inte packa något speciellt för vi ska ju inte vara där så länge.


Så det var vila som gällde och då din pappa kom hem fick din mamma lite ångest över att vi snart skulle åka. Din pappa åt lunch och han kokte ägg till din mamma och gjorde macka så jag kunde ta med mig, vill inte äta innan vi åker.


Då jag gick ut för att köra iväg kom illamåendet över mig. Det luktar så illa från våra rensbrunnar och då satte det igång. Satte mig på en pall trave och spydde. Din pappa kom men papper sen till mig. Han kom även ut med giraffen, din mamma hade glömt din lilla giraff. Så glad jag blev då han kom men den. Höll den för näsan så jag kom förbi rensbrunnarna. Till slut kom vi äntligen iväg, men vi kom inte så långt. Efter några tio tals meter började det tjuta i din mammas bil. Det var belysningen på släpet som det var fel på så din pappa fick fixa det och sen slutade det och vi kom iväg. Din pappa körde och tankade på Frösön men din mamma körde norrut.


Innan jag passerade Lit höll jag på att svälta ihjäl. Tog upp en macka, som din pappa brett och skalade ett ägg och hade lite kaviar på. Det var det godaste jag ätit på länge… var helt salig. Körde sen vidare utan att din pappa kom ifatt mig. Stannade sen på OK i Strömsund och väntade in din pappa. Din mamma tankade och vi åkte till korvkiosken. Din pappa handlade en korv med bröd till din mamma och hamburgare till sig själv. Vi åt i bilen för din mamma fixade inte lukten i korvkiosken.


Vi körde vidare och stannade först efter Dorotea för att fika. Din pappa fick köra först sista biten. Det var skönt att komma fram. Din mamma stapplade in till din farmor och farfar och la mig på soffan och bara njöt av att vara framme. Tootsie kom direkt och la sig på din mamma och hon också bara njöt. Fikade lite innan vi gick hem till oss. Idag var det en tuff kväll, först Diggiloo sen Skavlan och till slut Dirty Dancing… vilken tv kväll. Din pappa var med och kollade första programmet och sen sov han som en stock.


Din mamma tittade vidare och grät till filmen, det var så längesen jag såg den. Din mamma fick sen smyga in och lägga sig och sova.

Av Carina - 17 september 2009 14:45

Idag var din mamma trött. Drömmer så mycket på nätterna, inatt var jag i USA, flög dit för att flyga hem igen… de säger att man drömmer extra mycket då man är gravid och det stämmer på din mamma. Låg och mös med din pappa lite innan han skulle gå upp. Han gick ner och fixade frukost till både honom och mig och jag hann nog somna lite innan han gick.


Din mamma vaknade klockan åtta och åt motvilligt piller, var så trött. Ställde sen klockan på nio men vaknade knappt då heller. Det var segt idag. Var tvungen att tvinga mig att vakna. Åt lite macka och drack lite te och sen tog jag upp datorn. Det är ju ändå den som lockar mig att komma upp och tur är väl det.


Ringde till optikern och beställde lite linser. Din pappa kan komma och hämta två omgångar där idag eller imorgon och din mamma beställde även tid för undersökning i oktober. Ringde din pappa och meddelade men han var på väg tillbaka från lunchen men ska kanske in till stan i eftermiddag. Han undrade hur det gick med solpanelerna men din mamma har ju inte varit nere idag.


Idag har jag två mål, ett att sätta igång en diskmaskin och två att jag ska diska vårt nya porslin. Får se hur det går?


Ian blir utskriven idag… pratade med din moster då de var på väg därifrån men hon ringde senare på kvällen. Han kan fortfarande inte gå men han mår mycket bättre av att vara hemma. Han är inte alls glad då han kommer in på sjukhuset och det kan man ju förstå. Så det ska bli skönt för dem att komma hem. Man kan undra varför de inte bor här uppe hos oss, det är så långt ner till dem. Dessutom är din moster lite dålig på att skicka bilder på din lille kusin så din mamma känner kanske inte igen honom då vi ses nästa gång…


Din mamma gick ner och kollade solpanelerna och ringde din pappa. Jag hade visst tittat på fel men fick lära mig hur jag ska kolla. Det är olika mått på hur mycket värme det är på taket, hur mycket värme den ger och hur mycket den tillför tanken. Din mamma satte också igång en diskmaskin men inte förrän din pappa var hemma igen för jag förstod mig inte riktigt på den. Gick istället och hämtade posten, det är en pärs att gå dit men skönt då man kommer hem. Annars låg din mamma idag hela dagen fram till sen eftermiddag.


Då din pappa kom hem körde vi en tom diskmaskin först och sen en med disk i, äntligen! Vi var nere i husvagnen och kollade tv på kvällen. Nu när din mamma har en diskmaskin vill jag ha tv! Tänk att man aldrig är nöjd. Hör ju jämt på P1 nu för tiden och då blir man ju klok men det hade varit kul med en tv.

Av Carina - 16 september 2009 14:30

Idag ska vi till barnmorskan redan klockan 10 och det är inte din mammas bästa tid. Din pappa jobbade hemifrån idag så vi hade lite sovmorgon. Din mamma fick äta lite tidigare så jag blev piggare. Det gick ganska lätt att komma iväg, din mamma blev bara lite förvånad att det redan var dags.


Vi blev inkallade direkt och det var skönt. Din mamma tänkte först lägga sig på britsen men tänkte jag provar med att sitta. Barnmorskan är så pigg och positiv och det är bra men det känns inte alltid bra. Skulle kanske vilja ha mer ”tycka synd om” men det behöver jag väl troligen inte. Hon säger att det är bra att jag mår illa och det ska man göra och har man två mår man dubbelt illa. Samtidigt sa hon att det troligen kommer att avta inom en viss framtid.


Din mamma tog reda på att jag var i vecka 10+6 och då sa hon att man kan säga att jag är i vecka 12 imorgon. Jag förstår inte mig på räkningen och går man in på de olika gravid sajterna så hamnar man i olika veckor fast det är samma dag. Din mamma litar dock mest på www.growningpeople.se och så här står det om hur Knoll och Totta utvecklas nu.


Vecka 11

Embryonalperioden är nu slut och fosterperioden börjar och den varar ända fram till dess barnet är fött. Anlag till alla vävnader och organ finns på plats.

I slutet på vecka 11 mäter barnet ca 4,7 cm från hjässa till stjärt.

Angivna värden för fostertillväxten grundar sig på svenska ultraljuds mätningar av över 650 gravida kvinnor vars graviditetslängd fastställdes i tidig graviditet.

Fostrets vikt bygger på mätning av fosterskallens diameter (BPD) och fosterbukens diameter (AD). Tillväxten enligt detta material är accepterad i hela landet och finns på den "snurra" som alla Sveriges barnmorskor använder.

Barnets huvud är stort i förhållande till kroppen under hela graviditeten. Nu är det nästan lika stort som kroppen och vid födelsen motsvarar huvudet ungefär en fjärdedel av kroppens storlek.

Tidigare trodde man att foster inte hade någon känsel, men nu vet man att foster kan känna beröring redan i graviditetsvecka 10. Om man gör ett fostervattenprov i vecka 12-13 och råkar beröra fostrets arm så rycker det bort den snabbt. Det är ett tecken på att inte enbart känseln är utvecklad utan även att reflexerna är det. Signalen på beröring går till ryggmärgen som direkt sänder signaler till armens muskler att dra armen bort från beröringen. Läs mer om fostrets utveckling!


Vecka 12


I vecka 12 är barnet stort som mammas lillfinger, i medeltal 5,8 cm från hjässa till stjärt - utsträckt ungefär 9 cm långt och väger runt 40 gram.

Nu finns grunden lagd till alla kroppens organ och en period av kraftig tillväxt tar sin början. Ögonlocken börjar växa samman med varandra. Halsen blir längre och rakare och hakan ligger inte längre an mot bröstet. Barnet kan vrida på huvudet. Han eller hon öppnar och stänger munnen, suger in fostervatten och sväljer


Då vi varit hos barnmorskan kände sig din mamma sig rätt så pigg. Vi åkte och åt lunch i stan och sen åkte vi och handlade lökar som din mamma ska plantera i höst. Din pappa ska handla jord, det blev ju inte så att vi beställde någon matjord i år utan väntar till våren.


Då vi kom hem stupade din mamma. Var helt slut, denna utflykt tog på din mammas krafter. Din pappa satte upp solpanelerna på taket och din mamma sov. Ville dock se på superstar på kvällen så jag gick ner till husvagnen. Din pappa var kvar på taket. Idag kom de sista solpanelerna upp och det känns skönt att de är där innan det blir vinter. Han kom ner till din mamma sen och fikade. Gick sen i mörkret upp till huset och la oss på riktigt.

Av Carina - 15 september 2009 19:00

Idag sov din mamma bra, din pappa var redan uppe då jag vaknade. Han klädde på sig och la sig sen hos din mamma och myste en stund. Morgonen är vår mystid, på kvällen är din pappa så trött och somnar direkt. Dessutom blir din mamma så varm på kvällen så det räcker att din pappa lägger armen om din mamma och din mammas kroppstemperatur ökar med en grad i minuten.


Din pappa åkte till jobbet och din mamma sov vidare. Förmiddagen gick som vanligt åt till sängliggande. Men sen fick jag ett ryck och gick upp. Lagom tills P4 extra, gick jag ner och åt mackor med makrill i tomatsås. Det var så fint väder så jag öppnade pardörren och satt där i solen och åt min lunch. Din mamma fick sådan energi av solen att jag knallade upp och hämtade posten. Det är ju ändå 700 m fram och tillbaka. Tänk att det är den 15 september och det är 18 grader varmt och jag gick i bara t-shirt och pyjamas byxor och det var nästan varmt.


Fick ett ryck och städade lite i hemmet. Gick igenom diskmaskinen och försökte sätta igång den. Det visade sig att det var för den går så tyst som din mamma trodde att den inte fungerade. Kände mig riktig pigg och det var kul, hoppas det vänder nu!


Det vände fortare än vad jag trodde… jag tog ett bad då din pappa kom hem och efter det var jag helt slut igen. Jag lagade visserligen mat till oss. Vi premiärinvigde spisen idag. Först fick jag sätta ihop kastrullerna. Vi fick ju köpa nya till vår induktionshäll för våra gamla dög inte. Det blev en lyxmiddag, pannbiff och makaroner. Din mamma mådde så dåligt att jag fick gå upp och lägga mig och äta. Det tog så på krafterna att bada, men så fick jag också benen rakade…


Din mamma har fått så starka naglar sen jag var gravid med dig Gabriel och de har inte blivit mjuka igen. Innan gick alltid alla naglar av hela tiden och hur än jag kämpade med olika preparat blev det inte bättre men nu är det bra. Det är häftigt med vissa gravid symtom. Jag fick även tjockare hår och eftersom att jag inte ammade så förblev det tjockt men nu tappar jag det… men det kanske blir tjockare igen.


Din mamma gick ner till husvagnen för att titta på Superstar. Din pappa började sätta upp solpaneler. Han skulle bara sätta upp en tredjedel av rören men han satt där uppe på taket tills det blev så mörkt att han inte kunde se längre. Din mamma var ute i pausen och undrade vart han tog vägen, då satt han där uppe på taket… fast jag knappt såg honom. Överlevnadskonstnären… det är din pappa det.


Han kom ner till husvagnen och vi fikade och tittade på tv. Det är ändå ganska mysigt att vara där men det är inte kul att gå därifrån, beck mörkt. Fast det var stjärnklart. Då vi gick tillbaka började din mamma må illa. Det gick inte över och då vi kom upp till huset och ovanvåningen så spydde din mamma, det var de ballerina kexen. Du fick i alla fall smaka hur de smakade sa din pappa. Det bästa med gravid spyer är ju ändå att det går över så fort det är gjort. Åt pillerna och sen sov vi.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards