Alla inlägg under september 2009

Av Carina - 14 september 2009 19:00

Idag då din mamma var på toaletten på morgonen kom det lite blod på toapappret. Din mammas hjärta stannade och jag blev helt kall svettig. Din pappa var kvar uppe och jag berättade för honom. Han sa att det kan ju hända, han är alltid så lugn, jag tror inte han är det inombords men utåt till din mamma och det är skönt. Din mamma gick och la sig igen och din pappa gick ner och åt frukost och fixade frukost till din mamma. Han ska vara borta ända tills 19-20 tiden ikväll så han måste förbereda lite för din mammas lunch.


Han kom upp med maten och sen åkte han. Han skulle handla till fläkten innan han åkte till Sollefteå. Han ringde flera gånger på vägen upp och det var skönt att höra hans röst. Idag mådde inte din mamma så bra. Somnade om och var helt virrig då jag vaknade. Jag fick sms av en kollega och ringde till henne och pratade. Det var kul att få prata någon annan än din pappa.


På lunchen blev din mamma så svettig då jag åt så jag gick ut och satte mig på friggebods altanen och njöt i solen. Det är höst i luften men samtidigt varmt. Det är helt underbart för det är ju helt vindstilla och din mamma satt där och njöt i solen tills getingarna kom och förstörde för mig. Gick in och la mig i sängen igen. Låg där resten av dagen. Till slut var jag hungrig och värmde en lasagne, den var inte så god.  Fick ett ryck och tog upp blåbär i frysen men hittade ingen bytta till dem. Gick ner till husvagnen och skulle hämta en, tänkte bara kolla nyheterna men då visade det sig att det skulle vara en intressant gäst, Sanna Edin, hon fråga doktorn. Så jag gick upp och hämtade med mig mat, vatten, dator till husvagnen och åt lite mat till. Kollade på tv och sen blev det nya program och din mamma stannade kvar.


Din pappa ringde då han var i affären i Sollefteå, han hade chefen med sig till Östersund så han kunde inte ringa annars. Din mamma stannade kvar i husvagnen och då började det bli mörkt och jag vågade inte gå hem själv. Fick stanna tills din pappa kom hem. Datorn la av, hade ingen batteri sladd med mig. Skulle ju inte stanna så länge…


Din mormor ringde. Hon hade sorg idag, hon har sålt sin älskade Volvo och har köpt en Toyota. Hon är van vid en stor bil och blev snopen av hur liten den var. Hon håller på att tömma huset och ska i helgen sälja massa möbler. Hon har också övertalat sin Thomas att hon ska ha ett uterum hos honom. Det var kul att hon hörde av sig och hade tid att prata med din mamma.


Din pappa kom hem men han fyllde först kylskåp med det han hade handlat. Kom sen ner och hämtade din mamma. Din mamma hade saknat din pappa nästan hela dagen, det blir så ensamt att vara helt själv och tråkigt. Vi låg och pratade om vilket kakel vi ska ha i köket. För en gång skull är vi inte helt överens, ännu i alla fall. Din mamma är som i en bubbla, kan inte tänka. Din pappa frågar hela tiden och rabblar massa siffror och annat och din mamma kan inte ta in de. Hoppas detta också går över fort.

Av Carina - 13 september 2009 19:00

Din mamma mådde dåligt hela förmiddagen. Läste någonstans att man känner sig mätt ända tills man blir hungrig och då är det som men barn, man kan inte vänta utan jag måste ha mat nu. Din stackars pappa som håller på att sätta kök, mäter och har egentligen inte tid men han ställer upp till 100 %. Ropar din mamma att jag vill ha en köttbullsmacka då fixar han det.


Din mamma har provat med att bara äta kall mat nu. Har kokt ägg och äter ägg och kräftstjärtar till lunch och köttbullsmackor till kvälls mat. Läste att man skulle undvika gluten men det är ju det jag lever på. Vad skulle jag äta om jag inte åt mackor? Jag äter ju även mycket frukt och det är gott. Dricker också ovanligt mycket.


Jag mår dåligt till en viss punkt och sen blir det bättre. Då din mamma precis gick upp och visade sig. Vill ju gärna se hur mycket din pappa gjort. Då kom din pappa och sa att vi var bjudna på kaffe hos grannarna. De trodde att din mamma var i Skåne och tyckte synd om din pappa. Nu kom hela familjen. De är så glada för Knoll och Totta och de frågar mycket. Din mamma var ju inte så pigg så jag drack teet och åt en kaka och sen la jag mig på soffan.


Vi var på väg hem din pappa skulle bara kolla på något. Då kom grannfrun och sa att hon visste om att det inte gått så bra förra gången och var lite intresserad. Så din mamma berättade och för första gången på länge berörde det din mamma. Jag fick nästan tårar i ögonen och hade svårt för att prata, orden stockade sig. Din mamma har blivit mycket blödigare de sista dagarna. Jag kan gråta om jag läser något sorgligt eller glatt på nätet. Det kändes i alla fall bra att få berätta, de har säkert undrat mycket. Så din mamma följde inte med hem då din pappa gick. Hon blev glatt överraskad av att han var begravd här i Sunne och det känns så bra för din mamma att vi kan se kyrktornet från kök och vardagsrum. Det är som om att vi kan hälsa på varandra därigenom.


Din pappa ringde och sa att det var piller dags och det var det verkligen, jag hade missat med över en timme. Åt piller och sen ringde jag till din morfar som fyller år i dag. Han blev glad över att jag ringde och tyckte det var skönt att höra min röst då han visste att jag var dålig.


Nu är köket på plats. Det ska ju dit lite mer saker, som hyllplan och handtag men ändå och det är så fint. Vi är så nöjda och det ska bli härligt att få laga lite mat där när man är piggare. Det verkar vara seglivat… det känns som om jag aldrig kommer att bli bra. Pratar med Knoll och Totta och säger att det vore bra om de ordnade så deras mamma mådde bättre men de har väl fullt upp med att växa och frodas. Din mamma läste i en tidning att i vecka 10, som din mamma nog är i nu så stod det:

Alla organen fungerar inte ännu men alla är på plats. De väger 5 gram och kan röra på både huvud och armar. Det är ju helt fantastiskt… och egentligen är de ju bara 8 veckor…


Ibland är det så långt till klockan tio. Vi bara väntar in klockslaget så jag kan äta piller och så kan vi äntligen få sova!

Av Carina - 12 september 2009 14:30

Idag sov både din mamma och pappa tills klockan ringde klockan åtta. Din mamma drömmer mycket nu och ibland känns det som om jag vore vaken men så är det ju inte. Din pappa var trött idag och det var segt för honom att komma upp. Din mamma svalde pillerna med katrinplommon så slapp han fixa frukost direkt. Det är mysigt att han din pappa nära nu igen. Då han gick upp hämtade han först frukost till din mamma och sen åt han själv.


Idag har din mamma mått illa mycket. Spytt lite, och så har jag badat. Orkar inte alltid det för det är ett helt företag. Då jag satt där kände jag att nu orkar jag inte mer. Gick upp och torkade inte ens mig utan tog bara handduken runt mig och la mig i sängen. Var helt utpumpad, din pappa kom upp med lite frukt och det tog tid innan din mamma var med igen.


Vi fikade här uppe i sängen. Nu känner din mamma att jag mår lite bättre. Din pappa är i köket idag, har satt in ugn, spishäll och diskmaskin. Har svurit mycket då det inte gick som han ville med kopplingarna. Han är så duktig din pappa.


Din mamma har mått så dåligt att jag inte orkat skriva i bloggen. Jag har däremot försökt skriva en kort dagbok om hur jag mår. Det kan ju vara bra att veta, om det bli fler försök… Din mamma har inte mått så psykiskt bra heller de här dagarna, jag har inte orkat skriva i bloggen. Det har liksom tagit emot, har känts jobbigt men idag har jag tagit mig i kragen. Har däremot bloggat lite varje dag i byggbloggen.


Din mamma läser denna gång mycket mer på Internet om att vara gravid. Förra gången levde din mamma inte med i graviditeten. Gladde mig aldrig över att vara gravid, putade inte stolt med magen och det var bara hemma hos mig själv som jag var gravid. Berättade inte för folk, tyckte det var jobbigt att berätta. Då Helena var uppe hos mig på World Cup i Bandy i slutet av oktober sa hon att nu måste du ju handla mamma kläder. Då ska man ha i tanken att jag blev gravid kanske två veckor senare den gången än nu. Jag skämdes och hon ropade högt i affären, titta här! Jag gömde kläderna och gick och provade. Jag var i vecka 16 och ändå berättade jag inte för de jag träffade i affären.


Jag hade en klänning på mig då vi var ute, en mamma klänning och jag tyckte bara att jag såg tjock ut. Helena sa att ut med magen och var stolt. Tänk vad rätt hon hade! Så nu tar din mamma igen det. Nu tycker jag att magen inte växer något alls och i tanke på att jag inte började med mamma byxor förrän i november förra gången så är jag tjock redan nu. Visserligen mest på kvällen men mina vanliga byxor kan jag inte ha längre. Jag köpte ett par stora byxor precis efter det att du föddes Gabriel och de har jag jämt. De är visserligen lite stora ännu men inte så länge till. Ska kolla med din farfar om han har några hängslen.


För att ni ska få vara med i vad som händer Knoll och Totta så har jag tagit ut från www.growingpeople.se hur det ser ut i vecka 10.


Ansiktet börjar anta mänskliga drag även om ögonen fortfarande sitter långt ifrån varandra ute på sidorna av skallen. Nästippen syns tydligt liksom munnen.

Armarna börjar böjas i armbågarna och benen i knävecken. Händerna är lätt kupade och i början av vecka 10 börjar man kunna se på fötterna var tårna ska komma och de syns åtskilda i slutet av veckan. Såväl händerna som fötterna kan mötas. Mot slutet av perioden blir rörelserna mer kraftfulla och fostret kan börja ändra läge. Barnet kan redan nu börja hicka, vilket betyder att diafragmamuskulaturen är tämligen väl utvecklad. Navelsträngen fäster långt ner på buken.

De vävnader som ska bli skelett börjar omvandlas till brosk och ben. Tarmen börjar bli ihålig som ett rör. De yttre könsorganen är tämligen väl utvecklade, men man kan ännu inte se om det är en pojke eller flicka. Sköldkörteln (tyreoidea) börjar redan i vecka 10 utsöndra ett hormon (tyroxin) som är viktigt för cellernas energiomsättning.

Känseln börjar utvecklas och barnet kan reagera på beröring.


Nu är det mesta klart och ska bara utvecklas. Det är helt fantastiskt, vi såg ju Knoll och Totta när de nästan var i vecka tio och man kan ju skönja armar och ben, ändå är de bara 3 cm långa och väger inte alls mycket. Detta är så himla häftigt att man nästan tappar andan. Tänk ändå att det går så bra för så många barn.


Även idag var vi nere i husvagnen och tittade på tv, idag var det Här är ditt liv. Din pappa har varit duktig och satt kök hela dagen. Det känns så häftigt att det börjar bli färdigt i köket. Ännu en färdig yta i huset, det är underbart. Nu vill din mamma bara bli pigg och börja laga mat. Längtar faktiskt efter korvstroganoff och det ska vi laga någon dag.

Av Carina - 11 september 2009 18:15

Din mamma vaknade mitt i natten av ett ljud där nere i tvättstugan. Först trodde din mamma att det var som det blåste men kände att jag var tvungen att gå ner och kolla. För innan jag somnade hördes det också ljud, då funderade jag på om det var som det regnade eller om det läckte vatten någonstans inomhus? Bestämde mig för att det var regn och somnade om. Nu gick jag upp och gick ner och då var det trycket i ackumulatortanken som var på noll igen. Så när jag fyllt på igen så slutade det att låta och din mamma kunde gå upp och sova igen.


Vaknade av att barnmorskan ringde. Hon hade hört mitt meddelade och idag skulle doktorn komma. Så hon ville höra lite hur din mamma mådde men jag behövde inte komma dit men de skulle ringa om de undrade något. Klockan ringde och jag åt piller. Mår inte bra idag, det känns redan på morgonen. Måste sköta magen, man är som en pensionär som har fokus på magen men är det stop kan jag inte äta. Din pappa ska köpa katrinplommon juice idag och det hoppas din mamma ska hjälpa. Din mamma hade ju förbett igår så jag hade mat så jag klarade mig ända till lunch. Idag ska din mamma bara äta kall mat. Hoppas det blir bättre.


Nu ser magen ut som om det bor någon där i då jag ligger ner. I vanliga fall är man som smalast om magen då man ligger ner men nu är jag inte så smal även då jag vaknar. Det är ju kul, annars är känner man sig mer fet än gravid. Tittade på bilder då jag väntade dig Gabriel och då tog vi första bilderna i vecka 15 och jag är lika stor nu som då och nu är jag i vecka 10. Nu är det ju två och det gör väl sitt till och så brukar det gå fortare då man redan varit gravid en gång.


Idag kom det inte ens ett godmorgon sms från din pappa. Din mamma skickade och fick inget svar men till slut skickade jag och undrade om han levde och då fick jag svar. Han lever men har mycket att göra på jobbet.


Barnmorskan ringde och jag är sjukskriven till den 9 oktober. Det är ju nästan så länge som din mamma äter piller. Jag kan ju alltid avbryta det och börja jobba tidigare. Ringde till chefen och berättade. De längtar efter din mamma och det känns ju bra. Men det är inte inget att göra åt. Din mamma kan ju inte jobba så enkelt är det. Nu ska man bara oroa sig för om försäkringskassan godkänner sjukskrivningen. T


Dagen var seg men till slut blev det kväll och din pappa ringde. Vi pratade i omgångar och han stannade i Bräcke och handlade. Det tog lite tid innan han hittade alla din mammas special mat. Din mamma packade lite och gick ner till husvagnen och tittade på Dobidoo. Fikade där och det var mysigt att sitta där. Blåsten tog tag i husvagnen och det kändes som förr i världen. Fast din mamma och pappa har bott här i 13 månader känns det inte som något negativt. Vi trivdes där och kommer att använda den på semestern.


Din pappa kom hem men det dröjde innan han kom ner. Han skulle ringa till Patrik men han skulle också hämta en risifrutti till din mamma. Din mamma började svälta och längtade efter din pappa. Han kom men la sig i sängen och pratade färdigt med Patrik. Han berättade att vi skulle har barn. Det är så roligt när din pappa berättar. Han kan jättemycket och är verkligen insatt. Patrik verkade mycket intresserad och det var ju ännu roligare. Den enda gången din mamma fick rätta honom var att han sa att äggblåsorna skulle blir bra men det var livmoder slemhinnan. Din mamma blir riktigt stolt över honom.


Vi stannade kvar en stund innan vi gick upp och la oss. Vi var båda trötta och din pappa somnade som vanligt direkt men din mamma mådde illa och det tog en stund innan det släppte, men då somnade din mamma gott.

Av Carina - 10 september 2009 18:15

Din pappa skulle åka till sundsvall idag och då han gick upp hörde din mamma flyget som din mamma borde vara med på. Det känns ändå som ett bra beslut, din mamma fick dessutom glada tillrop på Facebook om att jag stannade hemma. Alla verkade tycka att det var ett bra beslut, det är bara din mamma som är besviken. Din mamma hade inte orkat ändå och då är det inte kul. Din mamma ringde till barnmorskan och lämnade meddelade om att jag fortfarande inte kan jobba. Ställer din mamma in en Skåne resa då är jag sjuk!


Då din pappa satt och åt frukost var det ett rådjur precis utanför fönstret kanske 8 meter bort. Han tog kort och sen försvann det, det märke väl blixten. Din mamma blev lite orolig för blommorna och äpplena samtidigt som det är häftigt att bo så nära naturen.


Skickade sms till Linda och meddelade att hon var tvungen att ta hand om mig men nu har hon ju ett riktigt jobb att sköta. Din pappa åkte och det kändes inte bra. Din pappa hörde visserligen av sig med jämna mellanrum på vägen dit och då han slutat jobba. Det blev så tomt här då det bara är jag.


Din mamma har skickat mail till kuratorn idag och bokat nu tid. Din mamma inbillar sig att lite av att jag mår dåligt kan vara dig Gabriel och hur det gick då. Vi har ju båda två varit så oroliga då vi ska göra ultraljud och speciellt din mamma. Det är lika bra att börja redan nu och lätta på trycket så det inte blir värre. Idag skrev din mamma lite om det på Familjeliv då det var fler som är oroliga hela tiden och tänker negativa tankar. Din mamma gör allt för att tänka positivt hela tiden. Har börjat vädja lite till Knoll och Totta om att de kanske skulle kunna hjälpa deras mamma att må bättre.


Din mamma har även börjat tala mer med dig Gabriel via giraffen. Pussar dig ofta och det känns ändå som om du är nära din mamma nu. Jag hoppas verkligen du är och kämpar för din mamma och pappa och hjälper oss på vägen. Sover alltid nu med giraffen hos mig och det har jag inte gjort på länge. Det känns viktigt. Nu kommer alltid att vara din mamma och pappas första barn och du kommer alltid att vara viktig för oss. Då din mamma kommer att vara bättre ska jag åka och hälsa på dig och prata lite mer med dig.


Idag har jag inte varit upp mycket. Är trött och mår inte bra men har inte spytt idag och det är ju bra, alltid något. Har fått planerat dagen så jag alltid har haft mat nära mig, har ju ingen att ropa på. Skickade meddelade till Helena och undrade om hon kunde handla te till mig och skicka upp och det lovade hon. Din mamma gav ju bort det godaste teet för jag ändå skulle till Lund.


Ringde till din morfar och meddelade att jag inte skulle komma och skickade meddelande till din moster och Ann-Catrin. Det var ju inte så mycket att göra åt. Din morfar fyller år på söndag och din mamma hade tänkt fira honom men han vill nog hellre att din mamma mår bra. Tyckte lite synd om mig själv, här fick jag ligga helt själv och må dåligt.


Dagen var inte bra men pratade med din pappa igen på kvällen och sen tog din mamma pillerna och somnade. Jag har ju börjat trappa ner på pillerna idag och ska nu göra det varje dag till den 11 oktober

Av Carina - 9 september 2009 18:00

Din pappa åkte till jobbet som vanligt men fixade frukost till din mamma först. Din mamma sov till pillerklockan ringde och det är ju som skönast att sova då. Låg hela förmiddagen och gick upp vid lunch tid och åt pyttipannan som vi hade över sen igår. Det smakade inte bra och din mamma kände att jag mådde illa hela tiden. Gick ut en stund mitt i maten och kollade våra äpplen.


Det känns bättre att vara ute men gick in efter en stund igen och fortsatte att äta men det gick inte så bra så jag gick upp och la mig igen. låg där och latade mig och en timme senare kom pyttipannan upp igen… nu kommer något äckligt så ni som är känslig kan ju hoppa över nästa stycke!

Att spy är aldrig kul men när man spyr upp mat som inte är passerad ännu är ännu värre. Det kommer nästan via näsan och är i klumpar. Fördelar med att spy är i alla fall att man mår bättre efteråt men man missar ju inte energi.


Din mamma gick och hämtade posten och sen satte jag mig på friggebods altanen och fikade. Det var härligt väder men då jag satte mig där gick naturligtvis solen i moln. Satt där då din pappa kom hem. Idag ska vi byta tillbaka till vår bil, vi har haft en hyrbil undertiden de har fixat våra fönsterlister. Din mamma följde med, vi träffade säljaren och pratade lite med honom. Fick bilen och din pappa var nöjd med resultatet.


Vi körde upp och kollade Ica Maxi, de ska öppna nu i höst och det verkar som det ska öppna snart. Alla skyltar och flaggor var uppe, vi kunde dock inte köra in för de hade stoppat vägen. Vi körde istället till Ica på Frösön och handlade. Din mamma har bestämt sig för att bara äta kall mat så vi handlade ägg och kräftstjärtar. Handlade också lakrits för din mamma har hört att det är bra mot gravid illamående… och dessutom lite laxerande och det är inte fel.


Åkte hem och åt, din pappa fortsatte i köket efteråt och jobbade där. Han vill så gärna att det ska bli färdigt i helgen. Din mamma låg uppe och vilade, köpte en skvallertidning som jag läste. Till slut kom din pappa upp och vi somnade.

Av Carina - 8 september 2009 09:30

Idag hade din mamma tänkt att jag skulle gå upp och prov äta frukost med din pappa men efter gårdagens spy attack så struntade jag i det. Somnade om då han åkt och sen vaknade jag av pillerklockan. Åt då frukosten som din pappa tog med upp och svalde pillerna. Skulle helst vilja somna om men tog fram datorn och roade mig där. Bestämde mig för att gå och bada klockan tio så jag hinner vila innan din pappa kommer och hämtar mig.


Så blev det och det är underbart med badkar! Ska nog ha varmare vatten nästa gång, har varit lite orolig för att jag skulle bli för slut av värmen men det går bra. Vilken underbar uppfinning med badkar, jag förstår inte folk som tar bort sina badkar. Det gick lättare att tömma badkaret idag för jag fick in en bra snits på proppen men idag får vi förhoppningsvis röret som ska sitta där.


Jag vilade lite och sen var det dags att äta lunch. Åt ju bara halva lasagnen igår så idag kan jag äta resten. Mår lite små illa hela tiden, hjälper inte med åksjuke armbanden, eller så skulle det vara ännu värre om jag inte haft dem. Hade inte på mig dem före lunch men då jag kom på det var jag tvungen att ta på dem, fast jag inte känt skillnad. Tänk om… och det vill jag inte så jag tar på dem.


Din pappa kom och hämtade mig och vi åkte till sjukhuset. Vi är båda nervösa för ultraljudet idag, det är som att gå igenom tullen. Tänk om det bara är ett hjärta som slår? Din mamma har pratat med Knoll och Totta idag och bett dem leva så jag inte behöver vara så orolig. Hoppas det är så. Vi parkerade en bit bort, gratis och så gick vi och pratade om ultraljudet hela vägen. Nu vill man bara att det ska vara över, helst skulle det redan ha varit gjort.


Då vi kom in och din mamma skulle anmäla sig så visade det sig att min tid var ombokad till den 18 september. Då är ju din mamma i Hudiksvall så då kan inte jag och varför hade jag inte fått veta något. Då gick hon iväg för att kolla upp och jag skulle få en annan tid. Nu visade det sig att det var fel människa som de hade ändrat tid för och jag skulle få komma in idag men det skulle nog dröja lite för de var kort om folk. Så vi satte oss för att vänta. Vi för jämt vänta här oavsett om vi blivit ombokade eller inte!


Till slut kom doktorn och hämtade oss. Med sig hade hon han som vi träffade första gången vi var och mätte slemhinnan. Han är väl lärling, för han verkar inte få göra det själv. Denna gång var det ultraljud på magen och det trodde inte din mamma utan var beredd på ett vaginalt, hade ju badat och allt… Nu var de större dina små syskon. Vi såg direkt hinnsäckarna och doktorn sa direkt att det var två hjärtan som pickade. Vilken lycka, både din mamma och pappa kunde pusta ut. Sen fick vi själva se och nu såg man ju att det pickade mycket lättare. Nu var de dessutom mycket större, de var 2,9 cm långa båda två alltså har Knoll växt på sig lite mer. Man kunde även se antydan till ben och arm kroppar. De låg skaföttes, men nu rör de sig hela tiden och de sprattlade lite med armar och ben.


Vilken lycka och man ville se hur mycket som helst men tiden är ju knapp och de vill väl ha in fler patienter. Hon mätte och mätte och bestämde sig för att jag är i vecka 9+6 och nu är förlossnings datum 10 04 06 så det har blivit framflyttat lite. Undra om det är för att de är för stora? Vi fick en bild med oss på båda två och ett papper på vilken vecka jag är i.

Innan vi åkte hem fikade vi. Det brukar vi göra då vi är här så det har blivit en tradition.


De andra gångerna har man inte velat träffa någon för då har vi varit hos kuratorn och det är inte så många som vet om dig ännu Gabriel. Men nu hade man gärna träffat någon och fått berättat. Vi satt där och var förvånade båda två, speciellt din pappa över hur stora de var. Att de rörde sig framför allt att vi såg att deras hjärtan slog.


Då vi gick därifrån började din mamma fundera på om det finns olika kurvor för enlingar och tvillingar? Är tvillingar lika stora som enlingar redan från början? Är det för de ofta kommer för tidigt som gör att de ofta är mindre? Det glömde din mamma att kolla med doktorn men det ska jag komma ihåg och kolla då vi ska till barnmorskan nästa gång.


Då vi åkte därifrån körde vi förbi Ica Maxi, de kommer nog att öppna snart för flaggorna hänger uppe och alla skyltar är uppsatta. Vi åkte vidare till Jula och Rörteknik för att handla lite rördelar till badkaret och el till köket. Körde sen hem och din mamma vilade lite. Din moster ringde och nu är kusin Ian mycket bättre, han använder benen mer och mer men kan inte gå. De ska operera bort den dåliga njuren för nu tror de att det är den som gör att han har så högt blodtryck. Samtidigt är det en risk då han ska opereras för då kan han inte få mediciner, men de tror på detta. De har ofta permissioner nu över nätterna men är på sjukhuset på dagarna. Så vi ska nog ses hemma hos dem och din mamma kan bo där.


Din mormor ringde också, din mamma hade ringt både din moster och mormor men ingen kunde svara då. Berättade för din mormor att jag var hemma och att jag var sjukskriven. Berättade både för din moster och mormor att vi varit på ultraljud idag och vad som vi såg där. Kanske kommer din mamma inte träffa din mormor då jag är i Skåne för hon är i Flyinge och din mamma har ingen bil och kan inte komma dit.


Pillerklockan ringde och din mamma gick ner och åt lite skorpor och svalde pillerna. Vi gick sen upp till grannen, skulle ge dem en burk med Lundablanding (te) och pengar för snöskottning som de lagt ut för oss. Vi blev inbjudna på en kopp te/kaffe och vi tackade ja till det för vi ville ju berätta om ultraljudet. De blev jätteglada men förvånade över att din mamma mått så dåligt. Kan vi hjälpa till med något? Inte nu men hade inte Linda kommit hade jag ringt er.

De berättade att de skulle hämta höns och en tupp. Det vill din mamma också ha. Vi tittade även på hur det hade löst det i köket på väggen framför spisen. Vi har lite olika åsikter, för en gång skull om hur vi ska ha det. De har också en tv som man fäller ner från ovanskåpet och det var häftigt.


De följde med hem och kollade på hur duktig din pappa varit med köket. Dan var även uppe på ovanvåningen och kollade badrummet. De tyckte det blev bra och sen fick de se på dina syskon innan det gick hem. Din pappa fortsatte jobba och din mamma la in pyttipanna i ugnen. Gick upp och la mig i väntan på att maten skulle bli klar.


Då vi ätit ringde din mamma till din morfar, jag ska hälsa på dem på fredag då jag kommer till Skåne. Bestämde tid då jag ska komma. Berättade även för honom om dina syskon och hur stora de är och att de ligger och sprattlar där i din mammas mage. Din farmor ringde sen, hon visste att vi varit iväg idag så hon ville veta. Din pappa berättade om dagens underbara upplevelse och så ville hon veta hur din mamma mådde. Din pappa berättade och sen bestämde de när han ska komma upp med lastbilen. De verkar längta hit för hon pratade om att de snart ska komma ner. Älgjakten måste bara ta paus, men de hade i alla fall skjutit 2 älgar redan på två dagar.


Din pappa fortsatte med köket, nu ska fläkten komma in. Din mamma gick och upp la sig, för din mamma mådde illa. Jag mådde illa flera timmar och trodde jag skulle spy men jag lyckades hålla mig ifrån det. Din pappa fick fläkten på plats och sen kom han upp och la sig. Din pappa är så fascinerad av ultraljudet idag. Han har flera gånger idag kommenterat att de låg där och sprattlade. Det är ju häftigt, din mamma gillade speciellt att se att deras hjärtan pickade. Nu ska vi inte få komma dit förrän vecka 18 och det är ju för långt dit… vill gärna gå dit en gång till innan men vi får väl se hur det blir.

Av Carina - 7 september 2009 21:15

Idag gick din pappa upp tidigt för rörmokaren ska komma idag och man vet ju aldrig när de ska komma. Han ska jobba hem ifrån och det är skönt då din pappa är hemma. Din mamma som vidare och vaknade då pillerklocka ringde och var då helt väck. Det var svårt med mat, mackan tog säkert en halvtimme att äta och yoghurten drack jag senare. Mådde inte alls bra idag.


Rörmokaren fick gjort det han skulle, din pappa visade honom alla fel han hade gjort och det borde vara pinsamt för honom att din pappa kan det bättre än honom. Så nu är solpanelerna fyllda med glykol men vi ska vänta en dag eller två att sätta upp vakuum rören så vi vet att det är tätt. Din pappa är så snäll, han är så snäll mot rörmokaren fast han gjort massa fel och är dålig. Han har dessutom gjort att vi blivit så försinkade och fick sätta in el-patronen istället. Din mamma vill inte att din pappa ska vara på taket då din mamma inte är hemma så det får bli senast onsdag annars får vi vänta till nästa vecka.


Idag fyller din morbror år och din mamma har försökt ringa honom men som vanligt är telefonen stängd, han är dåligt på att ladda den. Ska försöka senare idag istället.


Då det var lunch var din mamma inte alls hungrig. Vi skulle äta ost och skinkpaj för det är ju lite lugnt för magen. Din mamma försökte äta men åt bara en fjärde del för det bara växte i munnen. Jag klöktes, tjödes hela tiden och jag fick verkligen tvinga mig i mat. Åt istället två mackor och drack te men kastade den sista av mackan. Gick upp och la mig. Hann inte ligga länge förrän jag kände att det var på väg upp. Har ställt en spann vid säng ändan fall i fall och de kom väl till pass. Alla maten kom upp och efteråt kändes det mycket bättre, hoppas bara vitaminerna och magpillerna hann göra nytta.


Jag tänkte åka till jobbet och fixa lite inför Skåne resan men vi får se hur det blir, din pappa har lovat skjutsa mig. Då ringde de från hans jobb och han var tvungen att åka till jobbet och öppna för en som skulle dit med grejer. Din mamma låg och fundera med till slut tog jag på mig kläder och åkte iväg. Kände mig helt skakis men det gick bra. Chefen tyckte jag så pigg ut och det kändes bra. La in mig sjuk och hjälpte henne med att göra ett schema för mig.


Eftersom att jag spydde upp all maten var jag lite matt. Jag åt ett äpple på vägen in och lite skorpor på vägen hem. Var inom Ica och handlade på vägen hem. Vårt smör hade tagit helt slut och nu behövde jag coca-cola. Har inte druckit så mycket coca-cola på länge men det ska var bra för magen då man mår illa. Då jag kom hem hade din pappa fortsatt med köket men jag rusade upp för trappen och la mig. Han kom efter med lite mackor och coca-cola och det var behövligt.


Han har varit dukigt och satt upp kök då din mamma varit borta. Nu har vi fått upp lite överskåp också. Det är kul när det händer något och då det blir färdigt direkt. Vi åt gröt till kvällsmat och det var nog bra för din mammas mage. Din mamma värmde maten idag, det är ovanligt men jag måste ju vänja mig. Försöker ju vara uppe så mycket som möjligt men det är inte alltid så lätt. Har ju känningar av att jag spydde innan idag. Din mamma låg och lyssnade på radiosporten och din pappa fixade kök. Till slut kom han upp och la sig och vi kollade i Allt i Hemmet tidningen som kom idag. Då vi är klara här ska vi tipsa om att de kan komma hit, det är bara vita hem i den tidningen…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards