Alla inlägg under november 2009

Av Carina - 6 november 2009 21:15

Gick upp och åt frukost idag, men la mig i soffan och åt det sista. Mia ringde och meddelade att hennes barn hade feber och hon ville inte ta ut dem i kylan. Din mamma vill inte heller åka dit och få barn sjuk baciller för de är inga bra. Då Maggan kom hem en sväng på förmiddagen åkte vi till Finess och fikade tillsammans med Fredrick. Vi satt uppe för det var fullt nere och det är ju skönare att sitta där i fåtöljerna.


Vi åkte hem igen och Maggan åkte till jobbet. Jag skickade sms och kollade om en kompis ville käka lunch med mig på stan. Så blev det och jag gick ner till Finess igen. Vi åt nachos och det har din mamma längtat efter länge. Vi hann ju även prata en hel del under tiden. Hon berättade att hon träffat hon som köpte din mammas hus. Hon var helt lyrisk över huset och hur lycklig som helst över att hon bodde där. Det värmde din mamma långt in i själen.


Efter lunchen gick jag hem till Maggan igen och la mig på soffan. Låg och vilade där och snackade lite med dem som var hemma. Maggan kom hem så jag hann prata med henne också. Då din pappa kom tog vi en liten fika innan vi körde hem till Linda. Vi hade bjudit hem oss dit på middag idag. Din pappa har ju aldrig varit där eller träffat hennes man.


Vi fick god mat och även efterrätt. Kollade runt lite i huset och drack lite te och kaffe innan vi åkte hem. Vi borde naturligtvis åkt tidigare men det var trevligt och då har man inte så bråttom. Din pappa och Linda har ju pratat bygge och renoveringar så han kollade upp det han hört om.


Vi fick lite hett vatten i termosen och mjölk i flaskan och sen körde vi norrut. Vi stannade i Åsarna och fikade, din pappa ville inte ha något men din mamma ville så vi hällde upp till mig och sen körde vi. Det har ju kommit snö och det var blött och spårigt på vägen och där vi stannade i Åsarna var det riktigt illa så allt teet höll på att flyga ut innan vi kommit ut på vägen igen. Vi kom hem sent och det är alltid jobbigt men det var skönt att komma hem. Vi gick direkt och la sig och din mamma var nöjd med att jag stannat kvar hela veckan.

Av Carina - 5 november 2009 21:00

Din mamma sov som en stock så jag märkte inte att de åkte till jobbet. Skönt att få sova länge om morgonen. Jag gick ner och fixade lite frukost och gick upp och åt den i sängen. Mådde inget vidare, hulkade på toan men spydde aldrig. Jag får akta tandborsten för annars kommer det. Ångrade mig nästan att jag bestämt träff men en dialogkompis, men tänkte jag kan väl lika väl ligga på hennes soffa som här i sängen. Då får jag åtminstone sällskap.


Hon hämtade mig och jag hade packat ihop alla mina saker. Vi åkte hem till henne och sen kom ytterligare en dialogkompis. Vi fikade och pratade en massa. Vi kom in på dig Gabriel och hur det gick till. De var ju med då din mamma var gravid. Du låg ju i magen då vi gjorde vår dialog handledarutbildning. Det känns bra att prata om det nu, visserligen blir din mamma lite tårögd fortfarande men det är ju helt annat nu. Det är dessutom mycket lättare att prata om det nu när Knoll och Totta ligger i magen. Det är också kul att folk vill höra och att de vågar fråga, för det är inte alltid så. Din mamma delar gärna med mig av vår erfarenhet.


Vi pratade också om våra karlar. Din mamma trodde ju aldrig att jag skulle bli så positivt beroende av någon och har kämpat emot att bli det bra länge. Känner att jag kan umgås med din pappa dygnet runt jämt utan att tröttna. Våra samtalsämnen tar aldrig slut och vi tillbringar gärna vår tid ihop. Din mamma har tänkt att det kanske beror rätt mycket på att du dog i magen Gabriel men så är det kanske inte. Båda mina dialogkompisar sa att de är likadana och de trodde att det bara så att vi har hittat rätt. När det är klockrent, som din pappa säger, så tröttnar man inte på varandra. Jag hoppas det är så och det känns som att de kan ha rätt. Det var skönt att höra att jag inte är ensam om detta.


Vi körde till Bollnäs och åt lunch innan vi åkte på mötet. Mötet gick bra och det är alltid kul att träffa dessa människor. Din mamma är ju inte så aktiv men det kändes extra kul att de såg till att det blev ett möte då din mamma var i Bollnäs. Det blev lite bråttom sen då vi skulle gå för din mammas buss gick och det blev ont om tid. Jag fick skjuts dit och hann med bussen bra.


Kom hem till Maggan och fick middag och sen låg jag där på soffan och latade mig mest. Pratade skit med Maggan och umgicks med barnen. Det var skönt att bara vara, jag blev uppassad av barnen och vi kollade på bilder på huset. Maggan var på övning först men kom hem sen och vi pratade en massa. La mig i ganska bra tid för att orka imorgon.

Av Carina - 4 november 2009 21:00

Din mamma vaknade av att det var liv i huset. Sover ganska bra i Annas säng fast den inte är bred och otroligt mjuk. Anna kom upp med frukost till din mamma på sängen och det var gulligt av henne. Hon serverar din mamma hela tiden då jag är här, inte bara frukost. Låg kvar en stund och sen gick jag upp.


Jag åkte till Bollnäs idag igen. Vi skulle äta lunch på Lustgården som inte blev av förra gången jag var nere. Det visade sig att det bara blev Inga-Britt och jag men istället bokade Inga-Britt med Britt-Marie att vi ska äta ihop på badet ikväll. Hon hämtade mig på stationen och vi åkte och åt. De har alltid god mat där och idag träffade jag min gamla chef och det var kul att träffa henne och en annan på kontoret.


Då vi ätit släppte Inga-Britt av din mamma i stan. Jag skulle handla och skicka kort till din morfars fru och min moster som fyller år imorgon. Gick runt lite med var trött och satte mig på ett kafé. Skickade sms till dem som jag hade numret till men inget resultat. Men jag satt där och hade datorn med mig och skrev och fikade. Då ringde en gammal personal och sa att var jag kvar kom hon och det var jag. Så då fikade vi ihop tills Inga-Britt kom och hämtad mig. Det var kul att få lite sällskap.


Vi åkte till badet och din mamma simmade lite och sen bubblade vi. Träffade en annan gammal personal i relaxen för bastun hoppade din mamma över. Det var kul att träffa henne igen, vi sågs ju då jag var på jobbet sist. Vi åt sallad och det kändes som förr. Det var inte så ovanligt att vi stannade kvar och åt sallad tillsammans. Vi var ofta, nästa varje onsdag och simmade och bubblade men vi stannade inte alltid kvar och åt sallad. Britt-Marie skulle på vattengympa och vi bubblade lite till. Men din mamma fick ge upp då det kände som om maten skulle komma upp och gick in och pratade med personalen igen.


Då vi var klara åkte vi hem till Inga-Britt, nu var din mamma helt slut. Ringde till din pappa och pratade med honom en stund. Inga-Britt bakade muffins som vi skulle fika på då vi ska ha dialog möte i morgon. Vi fikade och tittade på tv och sen gick din mamma och la sig. Det var skönt att få sova. Imorgon ska jag ju ha sovmorgon och det är också skönt.


Nu är din mamma i vecka 19 är kroppslängden omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 280 g. Barnets hud är ömtålig och täcks därför nu av fosterfett, vernix caseosa - det täcker hela huden, även över ögon och öron. Fosterfettet bildas från hudens talgkörtlar, är vitt till ljusgrått och mycket segt, salvliknande. Sugande rörelser och sväljningsrörelser förekommer från tolfte graviditetsveckan och framåt. Barnet sväljer fostervatten, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Barnets förmåga att kissa är också viktig för balansen av fostervattenmängden

Av Carina - 3 november 2009 09:30

Din pappa var uppe med tuppen. Han skulle ju vara i Högbo tidigt så han var nere vid frukost precis då de öppnade. Han kom upp med frukost till din mamma och så åkte han efter att ha kramats länge med din mamma. Nu ska vi inte ses på några dagar och din pappa kommer inte heller ha tid att prata med din mamma. Det kommer att vara full rulle för honom hela dagarna.


Din mamma låg kvar och sen tog jag mig ner till frukosten. Det var inte lika mysigt väder nu som det var sist jag satt här. Nu är det dimmigt och grått och inget alls kul höstväder. Gick upp och vilade en stund och sen kom Anneli och hämtade mig.  Jag hade bokat in en fika hos henne. Vi försökte att träffats förra gången men då hade hon dialog. Jag skulle väl ha varit med då men kunde ju inte, eller orkade helt enkelt inte. Hon bodde hur mysigt som helst och det var kul att komma dit och prata lite skit med henne. Det känns som man fått en annan relation nu då vi båda är dialoghandledare.


Tiden gick fort och hon skulle jobba och jag skulle med tåget så hon skjutsade mig till stationen. Idag kom jag i tid och det kändes bra. Då jag kom till Ljusdal gick jag i mycket sakta mak upp till Maggan. Där var det fullt hus, hur många som helst men din mamma klev på och satte sig i mängden. Frågade Maja om hon ville följa med och handla och det ville hon. Vi fick skjuts av Hanna, både dit och hem och det var skönt, dels för orken och dels för vädret.


Vi fikade då vi kom hem. Anna och Maja fixade lite och de är så gulliga. Din mamma har lovat fixa fika till ikväll för Maggan har jour och försvinner kanske. Din mamma har ju bjudit hit Linda och Mia, alla kunde ju inte sist. Vi åt först mat och sen började din mamma baka scones. Nu visade det sig att Maggan hade din mammas favorit recept så jag la in det på datorn och skickade det till min hotmail.


Damerna kom och vi fikade. Det var gott med scones och det var längesedan jag åt riktigt goda scones. Vi pratade, pratade och pratade och så fikade vi. Nästa alla scones gick åt, det blir så när man sitter och har dem framför ögonen. Bränderna håll sig i schack och Maggan kunde vara kvar hela kvällen. Till slut gick damerna hem och vi gick och la oss. Din mamma är inte så van vid att vara vaken så här länge. Din pappa hade försökt ringa men din mamma hade inte märkt det. Försökte ringa men då hade han inte tid, pratade med sin rumskompis så vi får väl prata imorgon…

Av Carina - 2 november 2009 09:30

Din pappa skulle jobba och gick upp tidigt. Han skulle börja med att besiktiga tjänste bilen och var först tvungen att tömma den på skit… fixade frukost till sig och din mamma och åkte sen på jobbet.


Din mamma somnade om och hela tiden mal tankarna på att barnen kanske inte lever. Din pappa har också börjat oroa sig och sa att jag kanske skulle kunna få komma till barnmorskan och få lyssna på dem. Det var ju i och för sig en bra tanke men om de inte fanns några ljud där då? Din pappa ska ju ha gruppträff för personalen nu i fyra dagar och har det hänt något hade han ju inte kunna åka på de dagarna. Barnen är ju så små och det finns ju inget att göra om de inte skulle vara i livet så då kan vi lika bra vänta tills nästa tisdag då vi ska på ultraljud.


Din mamma ser alltid på Okänd diagnos på tv kl 9 men nu var det tydligen slut och då gick din mamma och badade istället. Det tar ju på krafterna och jag behöver vila efteråt. Jag var trött idag och mådde inget vidare. Då klockan var halv tolv gick din mamma upp för att äta lunch. Var inte hungrig men åt scones och drack te och äpplejuice. Blev inte heller hungrig då jag började äta, för så är det ibland.


Din pappa kom hem och han åt din mammas mat som jag inte orkade äta igår kväll. Han fixade fika till oss att ha med då vi skulle köra till Ljusdal och fick kasta soporna och din mamma gick upp för att packa till oss. Det gick fort, vi vill inte ha med så mycket för din mamma ska bära all sin packning. Stängde och låste och åkte iväg.


Det var trist väder och din pappa var trött. Din mamma var orolig för barnen inte rört sig på flera dagar. Nu hoppas jag på att de vaknar för de gillar eller ogillar att åka bil. Ofta är det då man känner av dem som mest. De är kanske åksjuka? Vi stannade och fika längs halva vägen och sen vaknade de små, äntligen! Din mamma har varit så otroligt orolig och det är fruktansvärt att inte märka av dem.


Vi stannade hos Maggan för att äta lite mat och får att vara lite sociala. Din mamma har sagt det förut men säger det igen, tänk när vi bor som vanliga människor och kan vara sociala på riktigt. Nu tar vi chansen då vi har vägarna förbi och det är inte så planerat och vi stannar inte så länge. Maggan skulle börja jouren idag så hon åkte iväg vid 18 och då följde din pappa och Fredrick med för de skulle fixa några däck. Då de kom tillbaka åkte vi till Bollnäs och installerade oss på hotellet. Då vi körde in på parkeringsplatsen ringde din pappas killar från Östersund och undrade om han ville hålla dem sällskap till maten. Det var gulligt av dem men vi gick ner och fikade med dem då vi checkat in.


Det blev ändå en tidig kväll, din pappa jobbade ända in tills då han somnade. Han vill vara påläst och det är han säkert med råge. Din moster ringde och hade någon som ville säga mig något. Din kusin Ian fyller år idag och han ville ringa och tacka… kanske inte han men… Då han skulle prata med sin moster tog de ambulansen ifrån honom och då kom ett illvrål. Så hon skulle ringa tillbaka. Din mamma ringde lite senare och då skulle han lägga sig. De satte telefonen på högtalare och så ville de att han skulle tacka för nu kan han säga tack. Men han tyckte nog att det var bra konstigt att det kom ljud ur den del maskinen och sa inte ett ljud. Till slut fick i alla fall moster en puss av honom innan han hamnade i säng. Pratade lite mer med din moster och hon berättade att han fortfarande inte går men han pratar mycket, mycket mer. Det kommer nya ord hela tiden. Din mamma längtar så efter att få träffa honom igen, för i somras då vi sågs var han bara sjuk.

Av Carina - 1 november 2009 09:30

Vi hade somnat men bara för en stund sen då vi vaknade av att kompressorn startade. Din pappa hade glömt att dra ut sladden då han var kvar. Din mamma sa att du stänger av den tills imorgon kväll! Men han gick ner och drog ut sladden direkt och det var ju bra det. Dags att sova vidare…


Din mamma vaknade av att din pappa gick på toa, det var mörk ute så din mamma ville inte gå upp ännu. Din pappa gick ner och fyllde på systemet som var tomt, kom sen upp och luftade innan för sängen. Då gungar det bra i sängen och det är omöjligt att inte vakna. Din mamma hade tur idag för din pappa gick och la sig igen och vi somnade båda två och då din mamma vaknade var klockan halv tio.


Då din vi vaknade berättade din mamma om hur jag hade känt benet på Totta igår och att jag var rädd att det inte står rätt till. Att din mamma är orolig för att de inte rör på sig som de ska, eller som din mamma tycker och då sa din pappa. Jag blir ju också orolig då du säger så… men du säger ju att de rör sig. Din mamma glömmer så lätt, dessutom sa han att det var ju så även då du Gabriel låg i magen. Att du inte alltid sparkade så mycket som din mamma tyckte.


På helgerna äter din mamma både frukost uppe i sängen och nere hos din pappa. Då han var uppe i morse tänkte din mamma, hoppas att kommer upp med en macka men… icke sa Nicke. Din pappa började jobba då vi ätit men då var ju klockan halv elva så det var en sen start idag. Idag ska nästa påsadling och foder upp på ovan fönstret. Din pappa ska även jobba på sitt jobb idag.


Din mamma mår idag, liksom igår inte bra på förmiddagen. Mår illa och är inte hungrig, det blir bättre på eftermiddagen men jag känner mig inte alls bra. Dessutom går jag omkring och tänker hela tiden att jag vill att barnen ska röra på sig. Nu gör de inte det och din pappa tycker att din mamma oroar för mycket. De kanske ligger så att du inte känner dem och de är ju inte så stora ännu. Men din mamma har hela dagen försökt få dem att rör sig.


Det gick inte riktigt som din pappa hade tänkt sig med fönster foderna. De stämde inte och han svor hela tiden. Det gick ont hela tiden, inte nog med fönstret, han tappade saker, fick gå ner och hämta saker han glömt, ja allt var fel. Till slut kom de upp men det tog denna dag, och då är ändå inte de yttersta foderna där. Vi trodde det skulle gå lättare att sätta upp detta då din pappa gjort ett likadant igår, men…


Din mamma har städat undan lite här och där och så uppdaterar jag hus bloggen. Det börjar försvinna saker nu här så det blir mer luftigt. Mycket har hamnat i garaget och nu rensar din mamma ut det som går att ta bort i köksdelen, allt få inte plats.


Efter middagen åkte din pappa till sitt jobb och jobbade lite, duschade och rakade sig. Han blev så fin då han kom hem. Han gick direkt upp för att kolla på tv om Saabs nästa ägare, kanske… Din mamma var nere och fortsatte städa och tvätta. Idag den första november har våra solpaneler genererat värme i två timmar! Det är helt fantastiskt, det är ändå i norrland.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards