Direktlänk till inlägg 27 december 2009

Käre Gabriel, Knoll och Totta 27 dec - sjukhuset

Av Carina - 27 december 2009 12:30

Vi sov länge som vanligt, sover som stockar i din mormors källare och det är skönt för vi behöver sömn. Idag ska vi på släktträff och det ska bli kul. Din mormor ville att vi skulle komma till dem lite tidigare och det går ju bra, hade ändå tänkt åka och handla lite innan.


Din mamma har ju haft ont i magen sen juldagen och det oroar mig. Tänk om det skulle hända något och jag har låtit bli att gå till doktorn. Men din mamma är inte så mycket för att ställa till besvär och göra sig märkvärdig utan jag går helst inte till doktorn mer än då de kallar mig. Skickade ett meddelade på Facebook till en gammal kompis som är barnmorskan och hon tyckte jag skulle ringa in dit och jag fick telefonnumret. Okej, ringa kan jag väl göra.


Vi var redan klara för att åka då din mamma ringde. Hon frågade lite och sa sen, du sliter inte på telefonen du… i tanke på att jag hade så ont på juldagen tyckte hon nog att jag skulle ha varit där då. Men vi var välkomna in nu och eftersom att vi var klara så åkte vi direkt. Din mamma ringde din mormor och sa att vi inte kom i tid men hon tyckte det var bra att vi åkte in och kollade upp det.


Det regnade, nu är nästan all snö borta, det är bara där som det varit skott högar som det finns snö kvar. Vi blev bra mottagna och jag fick något på magen, en ctg som skulle mäta hjärtljudet på barnet och även mina värkar. De hade svårt för att få in ljudet och din mamma glömde meddela att jag ville veta direkt om de hittade något. Nu hann din mamma bli hur orolig som helst innan jag frågade om det var barnets puls. Det var din mammas men de fick in barnet puls sen och då kändes det mycket bättre.


Din mamma fick också lämna urinprov och så tog de tempen på mig och blodtrycket. Allt verkade bra men fick ligga där med ctg en stund. Det skulle komma en doktor också så vi fick vänta där och lyssna på Knoll. Till slut kom doktorn och då jag såg att hon hette Karin Wahlberg så reagerade jag på namnet. Det måste ju vara författaren som skriver deckare om Lund och Västervik? Ska kolla upp det när jag kommer hem!


Hon var i alla fall mycket lugn och bra, vi kände förtroende för henne. Hon kollade med ultraljud och då sa hon att nu ska vi kolla på det som jag tycker är intressant. Vi ville ju inte veta könet och det sa hon att hon inte heller ville kolla. Vi hade en liten diskussion om just det, att folk är så otåliga och inte kan vänta på den största överraskningen man får i livet. Hon kollade på moderkakan och fick då veta att den låg på baksidan, då är det Tottas som är på framsidan.


Allt såg bra ut och Knoll var livlig i magen. Hon hade inte direkt något svar på varför din mamma hade så ont i magen men trodde nog att det var växtvärk. Det såg bra ut i magen och inget av det skulle vara svaret. Hon tyckte däremot att det var bra att din mamma kom in. Vi berättade om dig Gabriel och hon berättade att hon varit i Lycksele. Vi berättade att vi var så nöjda att få föda där. Hon berättade att de föder ca 3700 barn i Lund per år och i Lycksele är det ca 365 så det är ju lite skillnad. Men hon trodde nog också att det var en fördel för oss att föda på ett litet sjukhus då det är lättare att få mer stöd.


Vi åkte lite lugnare därifrån och styrde kosan mot Thomas. Vi skulle ju ha varit och handlat till lilla Leia, din mammas kusins lilla bebis, och julklapp till Elin men det hann vi inte nu. Vi fikade då vi kom till din mormor och berättade vad de sagt på sjukhuset. Din pappa fick sen hjälpa henne med datorn innan vi åkte iväg till din mammas moster. Vi ska ju ha släkt träff idag. Det försöker vi ha minst en gång om året då din mamma är hemma i Skåne och då träffas din mormor och hennes syster med familjer. Vi är ju inte så många, så vi kan säga att det är en kusin träff.. Vi är 5 kusiner och det är ju lätt att hantera.


Vi brukar dessutom vara alla vid dessa träffar och det är ju extra kul. Vi åt god mat och det gick bra även för din mamma att äta. Din pappa fick dock en del av din mammas mat men det var så gott med sallad. Din mamma satt sidan om favoriten kusin Ian men han var inte på humör, han hade sovit för lite. Men han är så söt i alla fall. Eftersom att han inte ville mysa med din mamma så tog din mamma istället hand om lilla Leia, hon är 6 veckor gammal.


Hon sov så gott hos din mamma och då kom Ian och han blev jätte förtjust i henne. Han var så försiktig och tog på henne som om vore en porslinsdocka. Bebis, sa han… och kollade helt förundrad på henne. Han ville gärna krama henne och pussa på henne och gjorde det så försiktigt. Det var så gulligt och din mamma blev nästan rörd.


Vi fick kaffe och tårta och sen satte vi oss i soffan. Ian ville titta på filmen The cars och det ville tydligen de andra barnen och papporna också. Din mamma och pappa stannade kvar nästan längst, nu när vi ändå ses vill din mamma inte åka hem direkt. Till slut var ändå klockan så mycket att vi körde hem, vi släppte av din morbror först. Det hade varit en bra dag, först fick vi veta att Knoll mådde bra och så fick vi träffa familjen igen.


Din mamma är nu i vecka 26 och då kan man få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta. Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln. Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp!


Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärta och räknar hjärtslagen, numer med doptone. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden.

I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor.

Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?


I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm. Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.

Nu kan du få din nattsömn störd. Barnet har vuxit och kan ge värk i ryggen hos den blivande mamman, det blir jobbigt att hitta en skön sovställning. Använd kuddar på lämpliga ställen till exempel mellan knäna då hon ligger på sidan. Prova er fram!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards