Alla inlägg under december 2009

Av Carina - 8 december 2009 18:30

Din mamma sov som vanligt halv dåligt men jag sover alltid som bäst då klockan ringer. Även din mamma ska jobba idag men det dröjer lite innan dess. Idag ska jag se om grannen är hemma imorgon kväll då din pappa fyller år. Jag hoppas jag hinner på dem, de har inte varit hemma de sista dagarna då jag varit på väg dit.


Åt frukost och sov en stund. Det gäller verkligen att ladda då man ska jobba. Tänkte ta mig en fika men såg då att grannarna var hemma så jag gick upp dit. De var hemma båda två och jag fick lite fika där. De skulle bort imorgon och ha gäster dagen efter så det blev inget med det. Det hade inte heller hjälpt om jag kommit tidigare för detta var redan bokat sen länge.


Jag fick i mig lite lunch innan jag åkte till jobbet. Var helt slut på jobbet, tur att man bara sitter och inte behöver röra mig så mycket. Pratade mycket i telefon och fick en del gjort. Tur att de fikar på eftermiddagen så jag får lite vila… behöver det trots att jag bara jobbar 3,5 timmar.


Då jag körde hem körde jag först till El-giganten och handlade födelsedagspresent till din pappa. Han är dyr i drift, han önskade sig en massage dyna som man kan sätta i en fåtölj. Han är verkligen värd den… han sköter din mamma så bra och klagar aldrig. Hade jag kunnat hade jag tagit ner månen till honom. Det var lite lurigt att slå in den för det var en stor paket.


Körde hem och lät den ligga kvar i bilen så han inte ser den. Lagade lite mat och din pappa kom hem. Han var helt slut idag, inte konstigt så mycket som han jobbar och sliter. Din mamma är ju lite orolig för honom. Det blev inte så mycket gjort denna kväll, din pappa gick tom upp före din mamma. Det var ju bra för då kunde jag förbereda för morgondagen. I vår familj får man alltid frukost på sängen och paket. Det är ju inte din mammas bästa tid på dygnet men jag ska fixa frukost till honom imorgon. Så jag bredde mackor och förberedde en bricka med ljus på. Var ute och hämtade paketen och gömde den i tvättstugan.


Även jag gick sen upp och la mig hos din pappa. Lekte lite med Internet och kollade tv innan vi somnade. Din mamma frågade om din pappa visste vad som gällde imorgon? Jo, jag ska ligga kvar och låtsas att jag sover! Precis, han är ganska lättlärd.

Av Carina - 7 december 2009 10:15

Idag hade vi sovmorgon. Din pappa ska inte jobba så mycket eftersom han jobbade natt i fredags. Din mamma vaknade på kvällskvisten innan det blivit riktigt natt och det var ljust där nere? Hade glömt att ställa tillbaka en adventsljusstake på timer så den sken så fint. Så jag fick gå ner och släcka den somnade sen om gott igen. Blev sen glad över att klockan var åtta då jag vaknade igen. Synd bara att jag hade missat julkalendern men får kolla ikväll.


Vi låg där och mös och din mamma sa att om fyra månader ligger vi fyra här och myser… om fyra månader skrek din pappa. Då måste huset vara klart! När jag sa fyra månader då menade jag deras ordinarie ankomstdag. De kan ju komma tidigare! Då gick din pappa upp…


Efter frukosten ringde jag till Malin. Kom på att nu vet hon nog när de ska ta ut bebisen och det visar sig att vi troligen hinner träffa den innan vi åker hem till nyår. Det ska bli mysigt att träffa en sådan helt nykomling. Vi ska ju också träffa din mammas kusins bebis som då är 6 veckor gammal. Mycket bebisar blir det och så ska jag träffa min favorit kille din kusin Ian, längtar efter honom.


Fick sen hjälpa din pappa. Han håller på att dra el men fick inte igenom dragtråden. Din mamma skulle lyssna efter vart den kom fram någonstans. Var inne på vinden, i sovrummet nere och i barn rummet. Men det var svårt att veta för jag hittade den inte någonstans utan jag försökte lyssna. Vi bytte plats och det var inte lätt för din pappa heller. Till slut visade det sig att den var inbyggd… i en låda där avloppsröret går. Så din pappa fick skruva loss den och din mamma puttade med dragtråden och till slut hittade din pappa el röret. Vi hade tänkt oss en annan lösning då som dessutom var bättre. Så han tog ur röret och satte tillbaka lådan.


Till lunch åt vi din mammas hemma lagade risgrynsgröt. Nu kom vi på att den måste vara mycket mer matig än den köpta för vi åt lika mycket men din pappa orkade bara en macka till och din mamma nöjde sig med gröten.


Din pappa hade telefon möte och din mamma skrev i bloggen. Halv tre gav vi oss iväg till barnmorskan. Hon skickade oss först till provtagningen, urinprovet däremot tog hon hand om. På andra försöket lyckades hon få blod, hon skulle ju ha till tre rör så det var bra att det rann på bra. De ville ju på sjukhuset att jag skulle ta tox prover, för att se att jag inte har början på havandeskapsförgiftning. Barnmorskan ville också ha lite prov, Hb och sockerprov.


Vi gick sen upp till barnmorskan igen och hon hade kollat urinprovet och det var spår av äggvita så jag fick nya rör. Läkaren sa att jag alltid ska lämna urinprov hädanefter, däremot sa han inte hur ofta jag skulle kolla blodtrycket. Idag låg det i alla fall på 140/80 och det tycker din mamma är högt men tydligen inte så värst. Hon mätte magen och den var 30-31 cm från blygdbenet till toppen av livmodern. Hade jag bara haft en i magen hade jag troligen varit i vecka 32 om jag varit så här stor och nu är jag i 23… så jag är stor. Man ska egentligen inte börja mäta förrän i vecka 24 men hon kunde inte hålla sig, hon tyckte din mamma hade en sådan fin mage. Vi lyssnade på barnen och de hade 135 respektive 145 i hjärtslag. Totta ville gärna sparka eller slå på maskinen, det knastrar så bra då. Jag har gått upp 7 kilo men tappar byxorna så baken måste ha minskat. Jag känner mig som en tonårskille med brallorna på svaj… Mitt Hb ligger bra på 130 fast barnen tar mycket av mitt blod hela tiden. Hon sa att troligen sjukskriver doktorn dig nästa gång du är på ultraljud. Vi får sen om din mamma orkar jobba till jul men det hoppas jag.


Hon berättade också om att vi troligen efter jul kommer att inbjudna till tvillingträffar och det är för hela Jämtland och Härjedalen. Det ska bli spännande och så undrade hon om vi ville gå i deras föräldragrupp och det vill vi, vi vill ju lära känna andra människor här och det är ett bra sätt.


Vi åkte sen och åt på Max och sen åkte vi till stan. Vi skulle handla tyg till vaggan och nu hittade vi i affär nummer två ett rosa/vitt beckobölja tyg. Så nu har vi ett i blått och ett i rosa och det kan ju kvitta om det är killar eller tjejer som ligger där. Ska skicka upp tyget nu till din farmor så de kan sy under julen då din pappas moster kommer upp som är sömmerska.


Vi handlade också ett par nya byxor till din pappa och sen gick vi till barnvagnsaffären. Vi kollade på tvillingvagnen igen som vi tittat på innan men din mamma gillar inte att barnen ska sitta ifrån den som kör så vi ska kolla på lite fler modeller. De visade oss en annan modell där man kan flytta insatsen men de hade sämre hjul. Vi ska åka till Sundsvall en dag och kolla hur de för plats i bilen, vi hoppas att de har fler modeller.


Innan vi åkte hem körde vi till Jula och handlade el saker och så tankade vi. Då vi kom hem fikade vi och så fixade din pappa lite el. Vi kollade sen på film… äntligen, det var längesen!!

Av Carina - 6 december 2009 10:00

Då din mamma vaknade kände jag att hela kroppen var helt slut. Hade dessutom jätte ont i axeln, det var längesen jag kände av den och nu var det som om den hade hoppat ur led. Det vet jag att den inte hade och då hade det gjort riktigt ont. Vi låg kvar och väntade till våra gäster kom in. Så vi hann se julkalendern, det var din pappas första avsnitt han såg.


Linda kom först, hon säger att hon inte är så mycket för sovmorgon men här verkar hon sova som en stock. Efter en bra stund kom Maggan. Din pappa fixade frukost till din mamma men sen gick jag ner och åt frukost nr 2 med de andra. Kroppen ville visserligen inte riktigt.


Din pappa gick ut för att sätta upp en ytterlampa och det gick inte riktigt hans väg, det var en del svordomar. Vi damer gick upp och la oss i sängen och kollade skidskytte, vi borde ha varit där men man kan ju inte göra allt.


Damerna gick sen ner för att göra lunch. Din mamma hade ju kokt gröt igår som de värmde och så blev det en liten jullunch. Din pappa hade börjat dra elkablar men saknar nog sin lilla fru som hjälpreda men jag var upptagen med damerna som helt hade kört slut på mig… Det var så gott och din mamma gillar ju julen och framförallt julmat i lagom doser.


Jag vilade lite till efter middagen och damerna packade. De plockade även undan här och städade undan inne. Vi åkte sen till stan. Din pappa följde med, först till Clas Olson och sen till el-giganten. Då vi handlat klart där gick vi på Edenbos kafé och fikade. Det var ju drygt en timme kvar tills deras tåg gick. Väntan blir ju så lång på en tågstation. Vi konstaterade att vi hade haft en helt underbar helg och att vi verkligen borde göra detta oftare.


Din mamma och pappa åkte hem och din mamma var helt slut och släpade mig upp för trapporna och la mig som en slagen hjälte. Din pappa fortsatte att dra el och längta efter din mammas hjälp men jag orkade inte. Var verkligen helt slut. Då jag legat där en timme eller så gick jag ner och drog lite i kablarna till din pappas stora glädje men sen blev jag hungrig. Så din pappa fick inte jobba mer och så åt vi middag. Rester sen helgen men det var gott och då vi satt där blev din mamma helt yr och det nästan flimrade framför ögonen. Så din pappa fick öppna adventspresenten innan din mamma svimmade. Han fick en ny rakhyvel som han kan ha hemma, han har en han bär omkring på i ryggsäcken men nu kan ha raka sig hemma utan problem. Vi fick också vars två reflexer, din mamma en ödla och en elefant och din pappa fick en motorcykel och en raggar bil. De ska vi sätta på imorgon så vi syns.


Din mamma gick upp och vilade igen. Din pappa fick plocka undan maten i köket men kom sen upp och vi kollade på Playa de la sol och lite på sporten men sen gick din mamma in i badet. Låg där och sjöng för Knoll och Totta. Jag har en scout sångbok men hur många sånger som helst som jag sjunger ur. Då jag gick upp var jag helt slut och beställde en macka och ett glas O´boy av din pappa. Han fick även hämta badrocken och sen slängde jag mig på sängen helt slut. Denna helg har varit jätte kul men helt uttröttande för din mamma. Vi somnade sen gott.


Idag har din mamma gått in i vecka 23 och då kan håret kännas tjockare eftersom du slutat tappa hår. Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln. Det har den gjort på din mamma länge nu men det är för att där är två naturligtvis!

Under graviditetens tre första månader ryms hela livmodern i lilla bäckenet och når blygdbenet i slutet av tredje månaden. Den når 4-5 cm över blygdbenet i slutet av fjärde månaden (16 veckor). Om du är smal kan du själv känna livmodern ungefär i graviditetsvecka 16.

Mitt i graviditeten, vid 20 graviditetsveckor, når livmodern ungefär till naveln. Vid 36 graviditetsveckor står den som högst och når revbensbågen. Sista månaden sjunker den nedåt till 3-5 cm nedanför revbensbågen på grund av att huvudet tränger ner i bäckenet och på att fostret ligger mer böjt i ryggen.

Ju större magen blir desto mer påverkar den matsmältningen. Får du halsbränna kan den lindras genom att du äter många små mål. Försök också gå en liten promenad efter måltiden, det hjälper matsmältningen.

Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk från bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.


I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler

Även blivande pappor bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Det finns forskning som visar att ofödda barn lättare uppfattar djupare röster än ljusa.

Du stimulerar utvecklingen av barnets nervsystem genom att prata och kommunicera med små buffar och klappar på magen.


Din mamma är ju mycket på www.familjeliv.se och där var det en som undrade om de pratade med barnen i magen och det var ingen som gjorde det förutom din mamma. Jag pratar hela tiden men dina syskon. Jag pratar ju även med dig lilla gubben, mycket mer nu än då du låg i magen.

Av Carina - 5 december 2009 10:00

Din mamma sov ganska bra fast din pappa inte var hemma men det måste vara något fel på timern i tvättstugan för det lyste där nere hela natten i adventsljusstaken. Som vanligt vakade jag vid sex tiden och var då ganska pigg men då tände jag adventsljusstakarna uppe och satte igång tv och sen sov jag gott i två timmar till. Vaknade lagom till adventskalendern. Spelade även in Loranga, Dartanjang och Masarin, den bästa barnbok som finns och nu finns den som film, lyckan är fullständig.


Linda kom in och fixade frukost till mig. Maggan sov som en stock och till slut fick vi ringa och undra om hon levde. Till slut kom även hon in och damerna åt frukost och din mamma vilade sig i form men skidskytte. Fick sen sällskap av damerna. Gick sen ner och fikade och då kom din pappa hem och han fick också lite fika och vårt sällskap. Han tyckte i alla fall att det var värt besöken men var nu trött och han gick och la sig och vi klädde på oss för att gå på julmarknad. Din mamma tog kjol idag men den hade jag hela tiden då du låg i magen men nu satt den trångt, jag får kanske köpa en mamma kjol ändå. Var i alla fall fin och sen åkte vi iväg.


Vi hämtade Lindas kompis och så hade vi sådan tur att en precis skulle köra från parkeringen då vi kom så vi fick en nära parkeringsplats. Din mamma hade kameran med och började ta kort redan direkt. Hittade också bröd direkt som jag handlade och fick sen bära omkring på. Hittade även rökt kött utan tillsatser och dit ska din mamma åka och handla mer sen. Även brödet är bakat utan tillsatser på surdeg och de kan man handla i stan på fredagar och lördagar men vi har missat det.


Det var så mysigt att gå där, visserligen var det plusgrader men det var vitt och halt. De var så oroliga för att din mamma skulle ramla men icke, jag höll mig rakt upp. Det var hur mycket fint som helst men man kan ju inte köpa allt. Vi gick och gick och din mamma blev trött. Så fort jag hittade en stol satte jag mig och vilade. Åt en ekologisk korv med tunnbröd, det var fint tyckte jag synd bara att den var på oxkött och inte så god men i övrigt var den bra. Vi började leta ett ställe där vi kunde fika men det var fullt överallt. Vi var ju inte de enda som var där…


Din mamma hittade en toppruska, en sådan satte man upp förr till Thomas dagen och det ska din mamma införa. Då ska man även bjuda grannarna på sitt eget julöl och det ska vi också införa. Nu tog jag kort så nu vet jag hur man gör en sådan.


Då vi gått runt nästan hela området gick vi in på själva Jamtli och där fanns det fika. Även om din mamma är tjock och klumpig är jag fortfarande vass på att hitta lediga platser så det ordnade jag. Det var så skönt att äntligen får sitta där och vila och vad din mamma njöt av det och att jag dessutom fick mat i magen. Dessutom hade din mamma hittat ett förvaringsskåp där jag genast la in alla mina påsar. Nu hade jag nya krafter och mindre påsar då vi gick ut i andra halvlek. Träffade lite folk från jobbet och det var ju kul. Handlade lite mer och nu började det bli mörkt och riktigt mysigt.


Jag hörde på radion att denna julmarknad är den största i Sverige till antal utställare, så välkomna hit sörlänningar! Dessutom är det i en som trevlig miljö, det är som att gå omkring i ett levande museum. Det var verkligen värt de 60 kr det kostade att gå in. Till slut var vi nöjda och fick vara så nöjda för de stängde en kvart efter det att vi gått ut. Vi körde hem Lindas kompis och sen körde vi hem.


Din pappa hade gjort glögg till oss. Din mamma har fått glöggkryddor och igår köpte vi alkoholfritt vin så idag fixade han det. Han hade lite svårt för att vakna men han var uppe då vi kom hem eller han låg i badet men var i alla fall vaken. Så din mamma gick in där och visade upp mina fynd. La mig sen och dog på sängen, vilken dag. Jag har inte gått så här mycket sen jag blev gravid och det tyckte Maggan var på tiden. Det är det kanske men jag vet hur det kommer att bli då de åker hem. Jag har också ont i hela kroppen, i höfterna, ryggen, benen, axeln… oj vad klen din mamma är nuförtiden. Jag vilade i alla fall mig i form medan damerna fixade mat. Idag ska vi äntligen äta tacos. Det var länge sen och det har din mamma längtat efter länge.


Det var gott… synd bara att man inte kan äta hur mycket som helst. Fick äta långsamt, då går det bättre. Det är så trevligt med sällskap, ofta är det ju bara din mamma och pappa. Det som också är så konstigt är att våra samtalsämnen aldrig sinar… vi kan prata hur mycket som helst hela tiden. Då vi ätit kokte din mamma risgrynsgröt, eller jag kokade upp ris med vatten och sen ett uppkok med mjölk sen får den stå över natten. Då blir den klar imorgon, lätt som en plätt. Jag kastade timern till adventsljusstaken i tvättstugan. Den gick precis som den ville… bytte och satte dit en som fungerade.


Din mamma har varit uppe ovanligt länge dessa två kvällar men vill samtidigt inte lägga sig då man har så trevligt sällskap. Din pappa somnade tidigt i alla fall och damerna lånade duschen och vid elva tiden gick din mamma också och la sig. Då jag låg där kände jag riktiga sparkar, slog riktigt till mig på handen. Tog då din pappas hand och la den på magen, han var inte vaken men så pass att han också kände de rejäla sparkarna. Det var härligt att känna.

Av Carina - 4 december 2009 10:00

Fast din pappa ska till Stockholm ikväll måste han ju jobba ändå… så han gick upp, hade lite sovmorgon men då han gett din mamma frukost körde han iväg. Idag skulle din mamma ha varit på chefs dag men kände att en heldag inte skulle din mamma fixa fast det vore kul. Istället la jag ut mina timmar under veckan och blev ledig idag. Det är bra eftersom damerna kommer och jag orkar inte både jobba och ha gäster. Efter frukosten och sovstunden premiär ringde din mamma till Ann-Catrin. Det känns jättebra att vi kan ringa i en vanlig telefon nu. Det bryts inte hela tiden som det gör med mobilen.


Jag åt lunch och sen hängde jag tvätt då jag fick ett oväntat sms om att SJ var förtidig… de var en kvart tidiga. Så din mamma fick skynda sig och åka iväg. Jag hämtade dem och så parkerade vi uppe vid mitt gamla jobb. Vi gick runt på stan och Maggan som aldrig handlar hade tagit på sig spenderbyxorna och shoppade loss. I varje affär letade din mamma upp en pall att sitta på. Vi fikade och sen satt din mamma kvar och vilade medan de handlade vidare.


Då damerna var nöjda åkte vi till Ica och handlade mat, vi ska ha lite julmat. Vi kom hem och din mamma fick vila lite och damerna installerade sig i friggeboden. De fixade sen mat, vi hade lille jul kan man säga. Lite av det goda och det var gott. Tänk att julmat är så gott första gången man äter det, men nu är det ju 3 veckor till jul så man hinner ju inte tröttna för vi åt idag.


Vi hann träffa din pappa innan han blev hämtad med taxi så din mamma han pussa honom hejdå. Då vi ätit gick vi upp och la oss på vår säng, där får man lätt plats 3 stycken och så kollade vi tv. Vi pratade också en del… det är konstigt att våra samtals ämnen aldrig tar slut. Till slut var vi så trötta att vi gick och la oss, din mamma inne och damerna i friggeboden. Linda lovade att fixa frukost till din mamma imorgon och det känns bra.

Av Carina - 3 december 2009 10:00

I natt vaknade din mamma och väntade på att klockan skulle ringa. Tyckte de var ljust där nere och väntade men ingen klocka ringde. Till slut kollade jag på klockan och då var den 03.05 och det var bara till att somna om. Din mamma är så täppt i näsan så det är ibland svårt att få luft och därmed svårt att sova. Somnade i alla fall om och sov sen tills det var dags att vakna, vaknade visserligen lite nu och då men inte så jag förblev vaken.


Klockan ringde och vi låg kvar en stund, din pappa är trött… men till slut gick han upp och fixade frukost. Han fick lite bråttom för han ska ha intervjuer på jobbet idag. Din mamma åt en macka och drack vällingen och sen somnade jag om igen. Hade som vanligt svårt att vakna sen igen. Vaknade till slut och satte på Bonde söker fru. Spelade in den igår så din pappa kunde se på det han ville. Ser jag det kommer jag nog att vakna. Försökte äta upp andra mackan med det var inte aktuellt. Det gick inte att svälja utan mådde istället illa. Så jag fick vänta en timme till innan jag fick ner resten av frukosten. Låg ända tills klockan var nästan 12 för jag måste ju överleva jobbet idag. Ska göra nya intervjuer idag och sen ska vi bestämma vem som får jobbet.


Pratade med Anna på förmiddagen. Vi skickade en pepparkaksklänning till Alice med mössa. Hon skulle ha fått den till första advent med det glömde vi. Hon blev i alla fall hur glad som helst. Hon tog på sig den direkt, hon kan själv och sen hade hon den på sig hela kvällen. Vägrade ta av den så hon kladdade ner den med middag och sen var det liv då den skulle av inför nattningen. Kul att man kan hitta så rätt.


Idag var det fler intervjuer, förra gången var det bara en men idag blev det tre. Det var intensivt, inget jobbigt men man måste ju vara alert och lyssna och anteckna. Jag håller inte i intervjuerna men jag ställer ju också frågor och fast det är den som ska ha en personlig assistent om bestämmer så har jag ju också ett finger med i spelet. Vi anställer ju inte kriminella… det blev en lång dag men till slut var vi klara och din mamma åkte hem.


Din pappa hade hämtat paket med grejerna till telefonen idag. Så då han kom hem kopplade han in den. Först läste han i manualen och din mamma kollade igenom de andra pappren. Vi fick inte välja något telefon nummer själv. Där stod ett och det skulle vara likt områdets, men det var det inte. Här har man fem nummer och vi fick sju! Två för operatören och sen fem till. Nu känns det som vi bodde i Stockholm men en massa nummer, vi har ju dessutom tre i riktnumret, men det får väl duga… Det var det enkla men sen skulle de kopplas ihop och det tog tid. Den sökte och sökte och laddade och laddade men till slut så gick det.


Då vi ätit middag satte din pappa upp den sista panelen i uterummet. Så nu är allt klart för att måla. Din mamma fick hjälpa till lite och hålla in panelen. Vi ville inte spika mer än där det inte syns så vi limmade dem. Ibland fick man dock hjälpa till att trycka till panelen så den fastnade i limmet. Innan han kom upp prov ringde han till din farmor och farfar och det gick bra, de ringde även tillbaka igen.


Imorgon kommer damerna och det ska bli riktigt kul. Din pappa ska ju till Stockholm, för några timmars jobb men … hoppas det blir bra i alla fall. Det var en bra dag för honom att åka då din mamma har sällskap hemma. Vi kollade tv innan det var dags för John Blund. Tänk att vi sover så bra. Det är ju tur det men det tar inte lång tid för någon av oss att somna och länge sover vi också om vi inte stället klockan. Det gäller väl att passa på. Din mamma sa till din pappa ikväll att om fyra månader är det inte bara du och jag som ligger här och myser då är vi två till. Din pappa satte sig upp i sängen och skrek, fyra månader! Ja, om de stannar inne full tid… men hur ska vi hinna få allt klart här? Ja, det är en fråga som vi får fundera på. Vad ska vi prioritera först?

Av Carina - 2 december 2009 10:00

Din mamma har blivit som en pensionär. Jag lägger upp veckan efter de dagar jag jobbar, tre till antal. Idag skulle din mamma redan vara på föreläsning kl 9.30 och det är verkligen i tidigaste laget. Det började inte bra, din mamma spydde redan innan frukost. I vanliga fall hulkar jag bara och får upp slem och saliv men nu spydde jag på riktigt, men det var ju mest galla. Så din pappa fick skynda upp med frukost för illamåendet kommer ju som ett plåster direkt. Då han satt ner frukosten skulle han ge din mamma en puss och tryckte lite väl hårt på sängen och vällingen åkte ur. Att det kan vara så mycket i en mugg… Din pappa blev helt förstörd och vi försökte torka upp så gott vi kunde. Han sa att han kunde ligga där ändå sen, bara det torkar.


Åt frukost och pussade sen din pappa då han åkte iväg till Sveg, det fanns lite välling kvar i muggen. Din mamma la sig och sov en stund till men ställde klockan för att komma upp i tid. Mådde fortfarande illa och var trött, visste inte riktigt hur jag skulle klara dagen. Gick upp och klädde mig och då jag borstat tänderna spydde jag nästa gång. Det kändes inte bra att åka till jobbet på dessa grunder.


Skulle till hörsalen på sjukhuset och jag visste inte riktigt vart den var men det förstod jag då jag parkerade. Det var fullt med folk som vandrade ner mot andra sidan och det var rätt ställe. Din mamma satte sig längst ut så jag kunde gå ut om det skulle bli för mycket. Det gick bra men jag mådde inte bra och var otroligt trött. Trodde ett tag att jag skulle somna.


Då jag kom hem tänkte jag lägga mig och vila direkt men jag tog ett litet ryck för sen orkar jag kanske inte. Tände i brasan, fick först hämta ved. Gick en runda runt och kollade hur fint vi bor. Låste alla dörrar i garaget för nu ska vi inte springa där i tid och otid. Tog dessutom ut lite mer skräp dit ut och hämtade påslakan i husvagnen.


Då jag kom upp kollade jag lakanet och det var hur styvt som helst och det måste bytas. Däremot så tvättar vi madrass tyget en annan dag då vi kan hänga ut det. Så det blir att bädda rent idag igen, det gjorde vi ju i helgen. Då din pappa kom hem åt vi men din mamma var så trött så jag la mig igen. Denna dag tog hårt på din mamma. Förmiddagar ska din mamma ligga i sängen, jag mår bäst då. Din pappa är inte heller så pigg då han har kört bil hela dagen så det blev en tidig kväll.

Av Carina - 1 december 2009 10:00

I natt sov din mammas som en kratta, vaknade av att jag hade något i halsen, kändes som en liten nagel. Gick upp på toa och drack vatten men det ville inte försvinna. Låg en stund och kollade sen att klockan var tio i ett. Försökte hosta försiktigt så din pappa inte skulle vakna för han sov som en stock. Vände och vred på mig men till slut efter att jag säkert legat nästan en timme somnade jag äntligen.


Var inte alls lika pigg då jag vaknade då klockan var sex men fick somna om efter frukosten. Din pappa åkte till jobbet som vanligt och din mamma vilade inför ultraljudet i eftermiddag. Tänk att din mamma redan är i vecka 22, tiden går ändå ganska fort fast man inte gör något. Det är dessutom den 1 december idag och nu är det snart jul. Det känns inte som om vi får någon direkt julstämning här i vårt hus i år heller men nästa jul då så. Vi har ju haft adventsljusstakarna uppe länge så lite jul har vi jul. Din mamma ska ta hit lite julpynt från stationen då vi ska dit då det blir något i alla fall.


Din pappa kom hem på eftermiddagen och hämtade din mamma. Hämta och hämta, det är alltid din mamma som kör, för bilen är inställd på mig eftersom jag använder den oftast. Vi åkte in och idag blev vi varnade att vi kanske skulle få vänta extra länge idag för doktorn hade även förlossnings jour. Vi väntar jämt på det stället och nu var det inte mer än vanligt. Doktorn tog emot och sa att det var en barnmorska som skulle titta då han behövde gå upp igen.


Din mamma sa att jag ville att hon skulle kolla så där fanns tickande hjärtan innan hon gjorde något annat. Din mamma är ju så orolig över att barnen inte lever. Då sa doktorn att jag stannar tills vi kollat de för skulle något inte leva behöver inte jag gå upp på förlossningen. Det gav honom många plus poäng, det kändes så skönt när han sagt det. Nu tickade det två hjärtan och doktorn försvann. Det var svårt att mäta Totta för Knoll bara puttades och ville vara med på bild hela tiden. Hon gjorde många försök och din mamma sa att jag kanske ska stå på huvudet? Totta ligger längst ner mot ljumsken och Knoll ovanför så det är inte mycket barn i själva magen, undra varför den är så stor då?


Till slut fick hon även mätt Totta och de låg -5 och +8 och det är helt normalt. De kan ligga +/- 22 utan några problem. Först låg Totta -17 och det är ju ändå inom ramen. Barnmorskan hoppades att doktorn skulle hinna komma och titta men det gjorde han inte. Då vi var klara med ultraljudet tog de blodtrycket och det var mellan 157/86 och 159/93 så doktorn blev lite orolig. Jag hade dessutom äggvita i urinen. Han skickade iväg en remiss på tox prover som jag ska ta nästa gång jag är hos min vanliga barnmorska. Tox prover är en koll på om man håller på att få havandeskapsförgiftning.


Eftersom att de var svårmätta bestämde de att vi skulle komma tillbaka innan vi åker till Skåne. Så vi fick en tid den 17 december, din pappa kan inte följa med men det är ju viktigare att vi får en koll än att han är med alla gånger. Det är ju så ofta så han hinner med fler. Din mamma är ju inte alls så orolig nu när vi går så ofta, det känns alltid jobbigt innan men så gudomligt skönt efteråt då allt är bra.


Vi åt på Tages och sen åkte vi hem innan vi åkte iväg igen. Vi skulle på möte angående gång och cykelväg utanför oss till stan. Det visade sig vara mest pensionärer på det mötet, synd för det är ju mycket för barnen skulle som vi protesterar. Din mamma tycker dock inte att det är ett bra argument att vägen är för farlig för barn att cykla på. Den är så farlig att inte ens din pappa vill cykla där som har cyklat till jobbet jämt, tom på E4 till Sundsvall. Vi hade naturligtvis inga pengar med oss men vår granne kom också så han lånade oss pengar.


Vi träffade några tanter under fikat som också bor i närheten av oss.  De erbjöd din pappa att få vara med i kören, det var det roligaste din mamma hört på länge. Nu är det ju så att din pappa inte är alls något vidare på att sjunga. Din mamma blir jätteglad då han gör det och tycker om det men han skulle göra mer skada än nytta i en kör.


Då vi var hemma igen kollade vi lite på tv och somnade, pratade lite om dagen och ultraljudet. Din pappa är inte alls lika orolig som din mamma och tur är väl det. Det räcker med din mammas oro.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards