Direktlänk till inlägg 29 juni 2010

Käre Gabriel och Valdemar 29 juni

Av Carina - 29 juni 2010 15:30

Idag vaknade er mamma inte av att er pappa gick upp, han hade tom gått in och sagt hejdå men er syster och jag sov som stockar. Vi vaknade vid nio tiden. Det är lagom… och det var nog tur för då kom er pappa hem men en på jobbet och vår bokhylla. Vi hade precis hunnit gå upp och jag höll på att göra frukost då de kom.


Det är underbart väder idag och imorgon ska det regna så det är bra om vi får hem det mesta idag. De bar in och han från jobbet hade inte varit här på länge och blev lite förvånad. Signe och jag åt frukost till lunch. Signe fick inga kläder på sig idag heller och var redan från början lite gnällig. Dock lät hon er mamma få städa lite i köket. Er pappa kom hem på lunchen med sofforna. Vi skulle ta in dem men oj vad tunga de var. Till slut fick vi i alla fall in dem så nu kan vi möblera vardagsrummet. Då vi åt gav er pappa Signe lite kivi och det verkade hon gilla. Hon grimaserade bara lite men det gick ner. Er mamma pratade med Anna och det var längesen tycker jag.


Vi åt mat och sen åkte er pappa iväg igen. Signe somnade så jag städade upp i uterummet. Kastade massa och fyllde kartonger med grejer. Det får vi rensa upp då gästerna åkt hem. Hon sov säkert i en och en halv timme på soffan. Jag ville inte lämna henne om hon skulle trilla ner. Fast hon låg säkert i ett hörn men ändå. Jag bar ut det som ska upp på ovanvåningen och väntade sen på att hon skulle vakna. Tänk att då hon sover vill man att hon ska vakna och då hon är vaken vill man att hon ska sova.


Er syster var sen gnällig resten av eftermiddagen. Hon fick lite palsternacka och då skrattade hon då hon åt. Jag filmade henne men det gick inte så bra att både filma och mata… hon försvann ur bild ibland. Er pappa kom hem och berättade att de hade gjort inbrott igen på stationen. De verkar mest gilla att ta sig in för de knycker inget. Men nu vill er mamma ha hem mina saker. Tänk om de tar mina fotoalbum? Nu när bokhyllan är här kan vi hämta hem kartonger och sätta in.


Er mamma städade toan uppe och er pappa tömde byrån vid spisen. Den försvann ut i friggeboden och sen städade er mamma vidare i köket. Har satt in mycket mer i skafferiet och rensat upp bland burkarna. Tömde köksbordet och torkade ur i fönsterkarmarna. Er pappa hade först Signe och sen bytte vi och han satte ihop bokhylla och soffor. Signe piggade till vid halv elva… det var längesen hon var uppe så sent. Hon satt här och skrattade då jag började skriva i bloggen. Vi provsatt soffan och det kändes bra, väntade mig att hon skulle premiär kräkas i den men det gjorde hon inte. Nu är soffan och bokhyllan på plast och det känns bra. Nu ska bara tv dit och så ska vi fylla skåpen.


Hon fick lite mer mat och somnade som en stock. Tänk att nu när jag alltid, nästan lägger henne märker jag direkt när hon är sovklar. Det är lite finlir att märka det men då det är dags somnar hon snabbt. Idag somnade hon utan napp. Den tror jag mest hon har den då hon inte är helt trött, eller då hon bara vill mysa. Då hon somnat fikade er mamma och pappa, vi blev hungriga av allt jobbandet och så blev det ganska sent.


Jag beställde mat via nätet, det sista och det kommer hem imorgon. Det är bra att vi kan beställa hem så, nu ska vi ha mycket och det kommer till dörren. Det är så praktiskt att lägger jag det i min varukorg kan jag logga ut och så ligger det kvar där då jag loggar in igen. Detta gör ju att jag kan börja handla på onsdagen och slutföra på tisdagen. Synd bara att de inte har allt. Vi ska handla backar med läsk och vatten och så har de inte mat till Signe. Så det får vi handla imorgon.


Det känns lite stressigt att hinna bli klar med allt men vi ligger ändå bra till. Det är bäddat till hälften och imorgon ska jag dela ut handdukar dit. Er mosters säng kan jag inte bädda för en är inte här och vi har inte burit upp madrasserna till er morbror och Suss. Vi ska tvätta lite mer handdukar imorgon så alla handdukar är klara. Jag tvättade två maskiner idag och då det är varmt så torkar det ju hur fort som helst. Hittade ett älggryterecept och jag kollade så vi hade kött så nu kan jag göra det antingen på fredag kväll eller på söndag lunch. Er moster äter inte älgkött så hon får ha något annat. Vi får se då de andra kommer för er mormor och morbror vill gärna ha älgkött.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards