Alla inlägg under juni 2010

Av Carina - 7 juni 2010 09:00

Oj, nu slår er syster nya rekord varje dag. Igår somnade hon halv elva och jag väckte henne idag halv nio. Det är 10 timmar… oj, vad härligt. Era föräldrar behöver dock gå upp tidigare så vi hinner göra saker men det är ju skönt att sova också. Vi vet ju inte då det vänder för så här bra kan man väl inte ha det jämt. Då vi ätit frukost gick er pappa ut för att gjuta och er mamma skrev i bloggen. Det är ju kul nu när jag kommit igång med husbloggen.


Då Signe fått frukost lägger vi henne i babysittern. Hon sitter där en stund och sen börjar hon gnälla. Lägger henne då på filten på golvet och vips så sover hon. Idag sov hon ända tills klockan ett innan jag gav henne mat igen. Hon gillar att ligga och mysa och småsova på förmiddagen. Då hon blir för trött meddelar hon sig och får ligga på filten. Då kan vi väsnas och ha oss, hon ligger där och filosoferar för sig själv. Men då hon sen vaknar mellan tolv och ett blir det ljud i källan och hon är hungrig.                                          
                                                  
                                                  
                                                  
                                           


Idag erkände er pappa motvilligt att han hade fel då han ville bygga för fullt då vi kom hem från neonatal. Er mamma sa att det kan vi inte då vi har en liten dotter som inte sover på nätterna. Nu visade sig ju att er mamma hade rätt men vi uppförde oss som små ungar. Vi satt båda två i sandlådan och var som två barn men nu har vi klivit ur den lek lådan och är vuxna. Vi var nog inte förberedda på vad som skulle ske fast vi hade gjort allt för att förbereda oss. Vi såg på ett tv program om unga mödrar och för dem var det nog mer än chock men undra om det är något man kan förebereda sig helt på? Livet blir så helt annorlunda. Man kan fortfarande göra samma saker men inte riktigt på samma sätt och framförallt krävs det mycket mer planering. Det känns ändå som om er syster har fått in en rytm nu. Den kommer säkert att ändras många gånger men vi verkar ha kommit ur moment 22. Nu äter hon mer, sover mer och verkar mycket nöjdare. Hon skriker visserligen sig till sömns varje kväll, vi vet inte varför men det är också den enda gången hon skriker nästan. Ibland kommer det lite fisar men det kan också bero på att hon inte vill sova. Hon verkar vilja vara vaken fast hon inte orkar.


Er syster ler mycket mer nu, speciellt då man gör ljud med munnen. Hon tycker det är jätteroligt och idag drog jag på mina läppar och gjorde ljud samtidigt som jag gjorde likadant på henne. Det gillade hon. Det är kul nu när man får lite respons av henne.

Det är många som reagerar på att hon har ögonbryn. Har inte bebisar det? Både er mamma och pappa har markerade så det är kanske därför er syster också har det. Det är inget vi lagt märke till men det är många som påtalar det.


Då vi vaknade upptäckte vi att Pelle hade varit här med den lilla grävaren och då vi ätit frukost kom han. Han skulle komma i slutet av veckan men han sa att jag kan komma när som. Han hälsade på Signe och hon flörtade med honom. Han verkar vara mycket barnkär och det gillade er syster. Han gick lite husesyn och så gick han och er pappa ut och kollade vad han skulle göra.


Hela förmiddagen satt er mamma med bloggarna. Nu har jag uppdaterat husbloggen tills igår och det känns bra. Signe sov hela förmiddagen så er pappa kunde vara ute och gjuta. Vi åt lunch och sen fick Signe också mat och sen vilade hon lite till. Er pappa blev klar med gjutningen och sen var han inne och gullade med Signe. Då hade hon tröttnat på att leka själv. Vi fikade och sen åkte vi till ByggMax för att handla den sista isoleringen och plattor till trädgården. Vi valde en enkel sten men den är lite kantstött, det gillar er mamma. Då det inte är för perfekt. Vi åkte till Max och åt där, köpte via Drive In. Det är också en sak som era föräldrar har tyckt varit konstigt innan. Varför köper man på Drive In och sen sitter i bilen utanför och äter? Varför går man inte då in. Nu vet vi varför, man har ett barn som man inte vill väcka. Signe skrek sig hes på ByggMax… och nu när hon var tyst vill man inte väcka den björn som sover.


Vi åkte till Granngården och åt där utanför. Då upptäckte vi att de stängde redan sex och nu var klockan tjugo över. Alla andra affärer har ju öppet till sju, vi som skulle handla gräsfrö och växter där… nu blev vi sura. Jaha, det var ju bara att köra hem då vi ätit klart.


Då vi kom hem badade vi och sen slöade vi framför tv. Er mamma har tvättat två maskiner tvätt idag och förhoppningsvis kan jag hänga ute nästa gång jag tvättar. För nu är vår torkvinda gjuten. Vi tog fram almanackan och började planera för vad vi ska göra innan dopet. Troligen hinner vi lägga golvet inne denna vecka och behandla det i början på nästa. Vi kommer även att hinna börja på altanen då er farmor och farfar kommer ner till helgen. Trappen kommer förhoppningsvis upp helgen efter… härligt.

Av Carina - 6 juni 2010 09:00

Oj, vilken lyx vi har. Er mamma väckte er syster halv nio… då hade hon sovit sen strax efter elva. Visserligen var hon trött igår men över 9 timmar, det är lyx. Inte nog med att hon sov i över nio timmar, även hennes föräldrar gjorde det. Vi är vanan vid att kasta oss i säng så fort hon somnar för man vet aldrig när hon vaknar igen.


Idag ska er pappa börja med altanen. Han har längtat ut nu när det är så fint väder. Det kan ju också vara för det är så trist och tidsödande med lister men nu är de uppe. Er mamma har kommit på att just på förmiddagen är en bra tid att sitta med bloggen. Ska nog även lägga ut lite i byggbloggen nu för nu händer det saker och er mamma har skrivit hela maj och halva april. Jag går baklänges då jag skriver igen, vissa dagar är redan skrivna men vissa får jag skriva från början. Så nu sitter jag med en kopp te, Signe sover på golvet och er pappa är ute och förbereder för gjutning till altanen.


Idag är det Sveriges nationaldag men vi ska inte fira den i år. Vi behöver bygga, Signe bryr sig inte heller så vi väntar tills nästa år. Tänk nästa år oj vad mycket roligt vi ska göra då. När man kan säga på torsdagen, vad ska vi göra i helgen? Och svaret inte är - bygga. Då ska vi ut på utflykt och hitta på roliga saker.


Vi kallar Signe för stålkvinnan, hon ligger jämt med ena handen uppe precis som stålmannen då han är ute och flyger. Hon är så söt då hon ligger så där. Hon gillar då vi gör olika ljud med munnen. Då kommer leenden direkt och det gillar vi. Alla munljud är välkomna så snart börjar hon väl själv med sådana. Då hon ligger i babysittern som hon älskar och blir gnällig är det bara att lägga henne på filten på golvet. Då är hon för trött och vill vila. Det kan räcka ibland med att ta bort babygymmet men ofta vill hon ner på golvet. Ofta somnar hon efter att ha legat där en stund. Idag sov hon som en stock hela förmiddagen och lite på eftermiddagen. Det märks att er syster är lite sen i utvecklingen. Hon kan fortfarande inte ta nappen själv, hon ler inte så ofta och det tog lång tid tills vi fick det första leendet. Hon håller inte upp huvudet själv alltid och hon kan inte lyfta upp sig då hon ligger på mage. De säger ju att det tar upp till ett år för henne att komma ikapp. Det är ju inte så konstigt, hon hade ju sex veckor att ta igen då hon kom ut. Man få ibland tänka på att hon bara är 1½ månad istället för 3. Trots hon var stor var hon ju ändå ung.


Er mamma och syster var och handlade lite frukt idag. Vi skulle även handla en ny nappflaskenapp till henne men det glömde vi. Hon behöver ett större hål, nu när hon nästan bara äter ur flaskan kan hålet vara större. Det tar så lång tid att ge henne mat med napp nr 1. Er pappa har gjort helt klart för gjutning ute. Alla plintar är riggade och han har även grävt ett hål för torkvindan. Den har er mamma längtat efter länge. Tänk att få hänga ut tvätt istället, det tar mycket mindre plats i tvättstugan och så luktar det så gott.


Det har varit fint väder idag med så er mamma hade kort kjol på mig. Det gäller att få färg på de vita benen… annars har er mamma skrivit mycket i bloggen. Både i denna och i husbloggen, det är nog många som blir chockade över husbloggen. Den har varit overksam sen i början av februari.


Efter maten gick vi en runda, er pappa tror att Signe somnar bättre på kvällen då. Det var härligt väder men så fort vi stannade vagnen var hon vaken igen och skrek. Vi planerade lite för hur vi ska göra i trädgården. Vart vi ska lägga ut matjord och vart vi ska ha land och rabatter. Då vi kom hem dansade Signe och jag, det var dansbandsprogram på radion. Vi dansade till Lasse Stefanz och Larz Kristers. Det gillade hon, hon var lugn så det får vi göra fler gånger.


Vi läste i byggdagboken, den tog er mamma fram när jag städade på ovanvåningen. Er pappa har inte skrivit i den på länge, länge… Hjälp vad vi har slitit på detta bygge. Vi blev nästan svettiga bara vi tänkte på hur mycket kroppsarbete vi har lagt ner på detta hus. 

Av Carina - 5 juni 2010 08:45

Idag är vi tillbaka i de gamla gängerna och er pappa tar morgon passet. Nu när han har semester gör det ju faktiskt inget för sen sov vi till halv nio. Idag tog det bara 25 för er pappa då han var uppe med er syster. Hon var trött och åt inte så mycket utan somnade. Ibland får man ju sitta i två timmar innan hon kommer till ro. Er mamma sov som en stock men har ont i ryggen av att ligga. När ska jag börja stretcha?


Frukost och sen satte er pappa lister på ovanvåningen och er mamma löste melodikrysset. Jag fick lite hjälp av Fredrick. Det brukar jag inte lösa men idag hade jag tid då jag hörde det på radion. Er syster sov och jag höll på att göra juice ur råsaftscentrifugen. Det blev nog 1½ liter som jag ska ställa in i kylen. Det måste ju hålla några dagar. Vi åt lunch och sen gick er mamma och syster ut en kort sväng. Jag tänkte att jag skulle röra mig lite innan jag stretchade. Så vi gick i sakta mak. Då vi kom hem satt grannfrun och solade sig på altanen så vi gick upp dit med två muffins som vi bakat på äggen vi fått av dem. Hon bjöd på kaffe och te och vi gick hem och hämtade fler muffins.


Det var 12 grader varmt men så varmt i solen. Er mamma gick hem och hämtade kjol och linne och satt och solade på deras altan. Det är det jag säger, det behövs inte lika mycket värme här som i Skåne för att det ska bli varmt. Det blåser inte alls lika mycket här fast det är så nära sjön. Då vi fikat gick er pappa hem, han hade gett Signe mat men hon var inte nöjd. Så vi gick och släppte ut hönsen. Det var lite spännande, de är rätt så dumma hönorna. Kycklingarna var klokast och hittade utgången först. De andra försökte gå genom staketet. Vi stod och pratade medan hönorna var ute. Signe somnade ibland men så fort jag stannade vagnen vaknade hon igen. Efter en stund skulle vi ha in dem igen. Det var ju inte så lätt… de rymde hela tiden och så försökte de hoppa in genom staketet. Som sagt jag sa att de inte var så kloka… till slut lyckades vi få in dem alla och er mamma och syster gick hem.


Idag skrattade Signe för första gången ljudligt. Det hände en gång men ändå…

Vi lagade mat och då vi åt hade er pappa gjort färdigt alla lister ca 40 st. Det är så mycket finare då man har lister men er pappa förstår nu dem som struntar i det. Det är mycket jobb för så lite. Er mamma ville ju dessutom att de skulle geras snyggt och det var inte så lätt men nu är det klart och snyggt. Det saknas fortfarande några inne vid ena skrubben men det tar vi sen för det ska andra lister dit där och så saknas det två golvsocklar som vi inte kan sätta förrän trappen är där. Det känns så bra och skönt att detta är gjort. Nu har vi också tagit ut den stora bocken och det blev så luftigt här nere. Nu ska er pappa jobba ute med altanen söndag och måndag men sen ska det regna och då börjar vi med väggen här inne till kyl och frys. Snart har vi golv här inne…


Nu när vi har blommor i trädgården tar er mamma in tulpaner. Jag sätter en tulpan i en vas i fönstret, först har det varit vita men nu har även de färgade kommit upp så nu står det en lila tulpan i fönstret. Det är extra kul att ha något från den egna trädgården. Vi har planerat lite av trädgården och vi ska till en början behålla vår lilla rabatt mitt i gräsmattan. Vi har vårlökar där nu så vi kan inte flytta dem just nu. Det känns som att jorden vi fick inte räcker så långt men det gör det kanske. I veckan ska vi och handla gräsfrö och lite växter och äntligen ska vi börja med vår trädgård.


Signe gillar inte kvällarna. Hon skriker och är otröstlig. Då jag satt med henne och hon gallskrek så kände jag hur fisarna kom i blöjan. Det kändes i handen… då det är kraftig luft som ska ut. Det är nog en kombination av trötthet och fisar på tvären. Men inte ska hon sova, hon kan ju missa något… hon är så lik sin mamma. Eftersom er mamma har mer tålamod med skrik så tar jag henne på kvällen. Idag ville jag bada, göra situps och stretcha och då valde er pappa att ut Signe i vagnen och gå en sväng. Det var skönt för då kunde jag koppla av lite. Dock kom det tillbaka lite för tidigt. Men jag hann allt men skulle kanske ha gjort lite fler magövningar. Fick dock lära mig att det är de djupa magmusklerna man ska åt. För tränar man bara de övre med vanliga situps så får man som en gravid mage och det vill man ju inte. Det är ju den man försöker få bort.


Hon var lite lugnare efter promenaden men det höll inte så länge. Så jag tog henne i babybjörn och då lugnade hon sig genast. Då passade vi på att gå ut och kolla lilla altanen. Vi ska ha ett litet trädäck utanför uterummet där vi kan sitta och äta frukost i solen och så blir där skugga vid varma dagar. Vi kom överens om hur vi skulle ha det och då Signe började gnälla gick vi in. Fick i henne den sista slurken i flaskan och sen verkade hon komma till ro. Kopplade ur babybjörn försiktigt och sen till slut somnade hon i min famn. Då hon sovit en stund la jag ner henne, hon öppnade ögonen men var så trött ändå så hon protesterade inte. Jag var ute och hämtade telefonen och satte ut nappflaskan i köket. Då var klockan 23.23 och er pappa hade precis somnat och er mamma somnade strax efter. Det var skönt att jag äntligen fick stretchat lite idag, det behövdes verkligen. Det kändes som att benen skulle gå av då jag började trycka lite…


Nu när er pappa är hemma har vi det så bra. Inget tjat och gnat och det känns härligt. Vi ger och tar nu och även er pappa. Han suckar inte längre om han ska gör något. Dels beror det nog på att vi får sova och så att vi är hemma båda två. Det går även framåt i bygget och det gör att er pappa kan slappna av mer. Nu känns det helt underbart att vara mamma!! Tänk att vi ändå fick världens sötaste unge… förundras varje dag över hur söt hon är. Hon kommer att få ett otroligt självförtroende då hon blir stor så mycket hon får veta hur söt hon är och hur mycket vi älskar henne.

Av Carina - 4 juni 2010 08:45

Nya rekord varje dag nu… i natt sov Signe 8 timmar. Vi hade ju bestämt att er pappa skulle lägga henne igår och så skulle jag ta morgonen. Det slutade ju igår med att jag fick ta både kvällen och morgonen så det var ju tur för mig att hon sov 8 timmar. Vi ska ju dessutom bort idag så det var bra att vi kom upp i tid. Er pappa gick också upp med oss, klockan var ju ändå över sju. Vi kom på redan igår att det inte var en bra idé utan vi ska fortsätta med att er mamma tar läggningen och er pappa tar morgonen.


Vi åt och gjorde oss i ordning. Hon hade nya fina kläder på sig som hon fått av gruppboende 1 och 3 från Hamrelund. Nu först har hon växt i dem… packade ut och körde mot stan. Vi stannade vid brofästet och gick in till stan. Det tog 25 minuter i rask takt in till stortorget och ytterligare 10 minuter till er mammas gamla jobb. Det går uppför inne i stan och er mamma var trött då vi kom fram. Vi kom lagom till fikat. Chefen tog hand om Signe och jag fick fika. Signe fick två par hemma stickade sockar av en av sköterskorna. De ena paret passade perfekt till dagens klädsel. Vi fikade och även er syster fick mat innan vi gav oss iväg. Vi gick inom kyrkan och lämnade igen jobb nycklarna. Nu behöver jag inte bära omkring på dem längre.


Vi gick ner på stan och handlade lite mat, en Birger bok och ett solskydd till vagnen. Jag sa till hon i affären att man kanske inte behöver det idag men förhoppningsvis imorgon. För just då stänkte det lite ute, men vi fick nytta av det bara några minuter senare. Inte nog med att det skyddar för sol så skyddar det nog även för vind och blåste gjorde det idag. Det var iskalla vindar och det var fullt med studenter som gick ur skolan idag. Det var trist för dem men det var ju i alla fall soligt. De verkade inte bry sig…


Det var tyngre att gå hem. Er mamma måste stretcha baksidan, jag har ännu kortare muskler där hur… hur det kan komma sig. De har jämt varit jättekorta. Nu när jag väl är ute och promenerar kan det ju inte hindra mig. Det gör ju inget om jag tappar några kilo till och får lite nya muskler. Trodde nästan er pappa skulle komma från stan nu så vi kunde se honom men han kom långt efter oss. Däremot kom lastbilen med jord då vi kommit hem. Jag hade börjat med maten då er pappa ringde och meddelade att jorden var på väg. Signe och jag gick ut, hon i babybjörn och vi gick upp till Janita medan vi väntade. Han hade kört fel så därför blev han sen. Han tippade två lass och sen kom han en sväng till med ytterliggare två lass. Nu har er mamma fått sin vilja igenom, jag vill ju odla. Nästa vecka ska det komma ut över gården.


Vi åt lunch och beundrade er pappas lister han hade satt upp då vi var iväg. Er mamma bakade citronmuffins av äggen vi fått av grannarna. Er pappa fortsatte med lister och tömde släpet på isolering han hade handlat. Tiden går så fort och rätt som det var vad så är kväll. Vi åt mat och er mamma myste med er syster hela kvällen.


Signe har inte bestämt sig för om hon ska sluta amma eller inte. Hon ammar nu mer än för en vecka sedan. Så idag har jag köpt en Kilkenny så jag kan få igång mjölken igen… har hört att det är ett gammalt husmors trix. Vi får se vad som händer. Det kommer ju mjölk men undra hur utspädd den är? Jag drack lite Guinness till maten och det gjorde susen, hon verkar tycka det var gott. Jag undrar om det finns någon näring i maten som finns nu eller det bara är mys. Men innan var hon inte så sugen på att amma men nu vill hon igen, men inte då hon är hungrig så hon får efterrätt.


Vi ringde och gratulerade er mormor som blir pensionär idag. Hon hade fått tröjan och tyckte den var fin. Hon ville ha den på sig direkt. Kortet hade inte kommit och inte det till Ebbe heller. Jag ska klaga på posten. Ringde även till Maggan och gratulerade henne. Det är tre som fyller år idag, en tuff kalasdag. Signe var lite gnällig ikväll, ibland gnäller hon jätte mycket men blir glad och nöjd då man lägger henne på golvet. Hon vill inte vara med sin mamma jämt. Hon var inte heller så matglad men somnade ganska tidigt ändå.

Av Carina - 3 juni 2010 08:30

Nu har er syster sovit över sex timmar varje natt i sträck. Undra om det är för hon äter mer och därmed sover hon väl längre. Nu får alltid er pappa ta morgonpasset och er mamma kvällspasset. Hon somnar ju tidigare nu så vi skulle kanske kunna byta. Att er pappa tog läggningen och jag tog det tidiga morgonpasset. Den som slipper morgonpasset får ju hela natten att sova, eller åtminstone får man ligga i sängen. Nu skriker inte heller Signe så mycket så då somnar jag om igen då de gått ut i uterummet och äter.


Jag hade ställt klockan idag för er mamma behöver åka in till stan och handla ny färg till er mormors tröjtryck. Det passade ju inte med beigt. Vi ska ju sen på öppna förskolan så det blir ett tufft schema idag. Vi hann äta frukost innan er syster vaknade. Jag tror er pappa väckte henne då jag åkte. Var bara inom och handlade färg, en sallad till lunch och ett bröd och sen hem igen.


Då var de klara och vi gjorde tröjtrycken. Nu fick er pappas ena tröja en svart fot… vi var ju tvungen att prova innan. Nu blev det ändå ganska bra och er mamma började stryka. Det ska strykas i fem minuter. Packade sen in den och fixade adresser och packade in till både mormor och Ebbe. Ska ta med det och posta det idag. Signe och jag packade in oss och körde till öppna förskolan. Jag parkerade och sen gick vi med vagnen upp dit. Er syster somnade och vaknade inte förrän vi var framme. Det var perfekt för vi skulle göra gipsavtryck av fot och hand idag.


Det blev jättefina tryck, er mamma fick även receptet så vi kan göra fler tryck hemma. Jag åt lunch och sen åt Signe lunch. Det var två andra mammor där ur vår grupp och så kom en till. Det var även andra mammor och barn men de känner ju inte er mamma ännu. Vi pratade igen om hur det är att vara hemma och vi har precis samma bekymmer. Papporna är ungefär likadana alla och det är ju lite lustigt. Er mamma trodde det bara var vår pappa som var så. Vi tänker tydligen inte lika! Det är i alla fall skönt att höra att man inte är ensam.


Det var babymassage idag och idag blev Signe masserad från topp till tå. Hon åt visserligen mitt i men det var ryggen och den började vi med. Vi tog först ryggen och sen började vi från början och tog hela kroppen. Hon var inte så glad över det men det var väl för hon var hungrig och trött. Nu ska vi försöka massera ibland, det är säkert hur bra som helst och gör man det från början så är det bättre. Det är ju även lättare sen då de är större och vissa barn behöver massage för att bli lugna.


Då det var klart gick Signe och jag iväg till Statoil. Då kom regnet. Så vi fick ta på regnskyddet och er mamma fick ta upp hättan på jackan. Då vi sen kom ut från Statoil hade det slutat och jag fick ta av jackan för då var det för varmt. Nu är paket skickade till Skåne och vi hoppas pappa bjuder på fika då vi kommer hem. Det gjorde han inte för det var höns släpp hos grannen. Han var där så vi stannade bilen där. De hade släppt ut hönsen utanför hönsgården för första gången. De var hel vilda, du Signe kommer nog att gilla dem då du blir större. Vi gick in och drack kaffe och te och er pappa hade gjort lite lister men framförallt hade han beställt matjord. Det vill din mamma ha så vi kan odla lite, så äntligen. Det kommer imorgon eller på måndag och sen i slutet av nästa vecka kommer Pelle och kör ut det.


Signe fick mat och sen gjorde er mamma mat. Nu blir det tufft då vi ska ha mat flera gånger om dagen. Måste hitta på massa roliga recept, idag blir det ugnspannkaka med bacon och äpple. När jag får tid ska jag skriva ner en matsedel. Olika sorters maträtter som man kan välja mellan. Signe somnade i bra tid även i kväll.

Av Carina - 2 juni 2010 08:15

Er syster som ända tills över fem och det är 6,5 timme och det är ett nytt rekord. Härligt med sådana rekord. Er pappa tog morgonen idag igen och det är ju inte mer än rätt då han får bo på hotell och sova själv ibland. Dessutom har han ju semester nu och kan ha sovmorgon varje dag. Er mamma skulle iväg till tandläkaren idag och fick ställa klockan på åtta. Jag gick upp och tog fram frukost och då kom er pappa och höll mig sällskap.


Jag körde iväg och det visade sig att jag inte hade några hål. Jag trodde jag hade minst två hål så jag blev extra glad. Det kändes bra för plånboken också och naturligtvis för mig också. Jag som inte borstat tänderna ordentligt under hela graviditeten… då känns det ännu bättre. Jag fortsatte till simhallen. Då jag väl kom dit tänkte jag hoppa över det och åka direkt att handla. Jag tog dock mitt sunda förnuft till fånga och körde in på parkeringen. Frågade lite om babysim, det börjar den 24 augusti och då är vi i Skåne. Det finns även babysim uppe på Solliden tror jag, jag ska kolla upp det.


Jag simmade 500 meter och det gjorde lite ont i ena armen men annars gick det bra. Jag ville egentligen simma 500 meter till men tänkte att kroppen kanske inte tål mer första gången i bassängen. Det var fullt med skolungdomar överallt i badet, jag som trodde det skulle bli lugn och ro mitt på dagen. Satt lite i bastun innan jag gav mig iväg till affären för att handla. Igår skulle vi handla via nätet men helt plötsligt kunde de inte leverera till vår adress. Er mamma blev arg och skrev ett mail men kunde inte hålla mig så när jag kom till affären idag fick jag prata med en som kunde detta. Hon hade sett mitt mail och man måste tydligen logga infört och lägga in sin adress innan man kan handla. Jag fick då en leverans tid, det kom via mail idag. Så nästa vecka kan vi beställa via nätet. Jag tipsade också om lite varor som jag inte kunde beställa.


Då jag handlat åkte jag hem till mina älsklingar. Er mamma klagar ofta på er pappa för han är så oberörd av att vara borta. Nu har jag varit borta i 3 timmar och längtar efter Signe så det gör ont i kroppen. Vi åt lunch, jag hade köpt potatissallad och rostbiff. På eftermiddagen satte er pappa upp lister. Han och Signe hade varit ute och promenerat i 2 timmar då jag var borta och de var inte hemma då jag kom hem. Men nu är alla hemma och det jobbas på. Vi flyttade undan bord och så blev det helt tomt i vårt blivande vardagsrum. Äntligen kan man tänka sig hur det skulle kunna se ut där.


Er mamma är nojig över om Signe andas eller inte… kollar jämt och kan inte koncentrera mig då hon sover på en filt på golvet, i bilbarnstolen inne eller i babysittern. Ibland syns det inte att hon andas och jag måste dit och kolla en gång till. Jag hoppas hon inte blir störd av det utan känner sin mammas omtanke.


Även idag somnade Signe ganska tidigt och jag hann läsa lite i tidningen även ikväll. Det blir till att ställa klockan så vi inte missar morgondagens bravader.  

Av Carina - 1 juni 2010 22:30

I natt somnade inte er syster förrän halv ett. Hon gallskrek så er pappa inte heller kunde sova, annars sover han för det mesta trots att det är ljudligt. Har han bara somnat kan Signe skrika utan problem. Hon sov sen i alla fall 5,5 timmar, nytt rekord sen Skåne resan. Er pappa var uppe med henne och jag låg och sov. Kanske inte sov men vilade mig.


Idag ska vi på mamma träff och då jag hörde att hon var vaken tog jag upp henne och la henne i vår säng. Ska vi hinna i tid till halv tolv måste vi ju väcka henne. Det är ju skönt nu när er pappa är hemma på semester. Då kan vi sova till nio utan problem. Det är alltid er mamma som ger er syster mat för er pappa gör frukost till oss. Ibland har han tagit in frukosten i uterummet så vi kan äta samtidigt alla tre.


Vi lämnade vår pappa hemma och åkte till stan. Vilket underbart väder, det är nästan sommar. Jag tog på mig piratbyxor och min jeansjacka och Signe fick en sommar klänning och sina fina skor. Vi parkerade på stan och gick upp. Vi kom sist men så är det då man har en trött dotter. Nu har hon ju sovit så mycket om dagarna så jag trodde hon skulle göra det igen men inte. När man går på kafé vill man väl vara uppe och vara social. Vi fikade och pratade, stannade där i 3,5 timmar och tiden går ju så fort. Det är kul då vi kan prata om barn och att vara hemma. Vi har ju mycket gemensamt.


Då vi fikat klart gick jag och köpte färg för tröjtryck på hobby affären och så hämtade jag kort vi framkallat till Signe. Vi tankade innan vi åkte hem. Det verkar som om de håller på att ha vägarbeten över allt… nu är det sommar! Då vi kom hem hade er pappa satt upp lite lister. Det är ju 5,5 m upp så det är inte så lätt, men så fint det blir. Det blir ett helt annat rum. Jag fick hjälpa er pappa men jag gillar inte att vara så högt upp. Jag är inte höjdrädd men litar inte på stegar.


Idag har jag inte ammat något. Signe verkar inte så glad för det och den enda anledning nu är ju att jag inte vill ha tillbaka mensen. Samtidigt känns det som att jag kanske inte är helt klar med det ännu ändå. Men det blir mer som efterrätt. Det är på två vis, det skulle vara skönt att sluta helt men det är ju ändå mysigt om vi fortsätter. Men hon kan inte vara hungrig då hon ska amma för då blir det kaos, så det måste bil efter maten. Undra om det kommer att kännas något kroppsligt då jag slutar? Hon har i alla fall fått lite immunförsvar i 3 månader och hon ammade ju mycket första månaden. Hon verkar inte så intresserad själv, håller mest på att göra olika ljud med tungan!


Idag somnade Signe utan att skrika, hon skrek visserligen då er mamma låg i badet men inte sen mer. Somnade i min famn och sen la jag henne och hon vaknade men var nöjd i vaggan och somnade efter en stund. Så denna kväll är nog den första som vi lägger oss samtidigt. Kanske inte första men en av de få och klockan var bara halv elva. Undra när hon kommer att vakna imorgon då? Så vi låg och läste innan vi släckte, vardags lyx för småbarns föräldrar. Men vi pratade med små bokstäver, väck inte den björn…

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards