Alla inlägg under juli 2010

Av Carina - 23 juli 2010 09:30

Idag sov Signe bra och länge… er mamma gick upp vid nio och då hann jag bada innan hon vaknade. Jag ska till frissan idag och då är det bra om håret är nytvättat, annars badar jag hellre på kvällen. Jag hade telefonen med mig och skulle jag höra Signe skulle er pappa komma in och ta henne men det behövdes inte. Hon var vaken då jag kom ner men jag hann äta frukost innan hon fick sin. Hon verkar inte så hungrig på morgonen. Det var inte heller er mamma innan jag fyllde 30.


Hon fick mat och sen åkte jag till frissan och er pappa var inne med er syster. Idag var det underbart väder men inte så varmt, bara 11 grader då jag åkte. Jag har fått tips om frissan av en i mamma gruppen. Hon höll till på Frösön och det var ganska billigt. Jag tror att jag blev nöjd, men man får se då man tvättat det själv. Jag bokade tid igår och fick idag och sådant passar mig… jag åkte sen till Ica för jag skulle handla hjärtchoklad. Jag köpte cider igår och idag är det tre år sedan vi förlovade oss så jag tänkte vi kunde fira lite idag. Nu fanns det inga sådan choklad så jag handlade lite goda kakor och jordgubbar. Igår var jag inne i friggeboden och hämtade våra champagneglas som vi fick då vi köpte förlovningsringarna.


Jag var även inom apoteket och handlade mer magdroppar till Signe. Vi vet inte om de fungerar men hon har ju lite problem på kvällarna och kanske blir det inte sämre av att hon får dropparna. Vi vågar inte prova sluta, vi har missat någon kväll och ibland har hon inte haft problem men andra dagar har hon så man vet ju aldrig.


Då jag kom hem hade er pappa försökt ge henne gröt men hon vägrade äta. Hon har inte ätit riktigt mat på flera dagar. Hon verkar inte vilja ha, undra när det ska släppa. Däremot så blir hon duktigare på att hålla i saker. Hon kan nu även se att hon håller i något. Innan hade hon bara det i handen men nu har hon upptäckt att hon håller i det. Dessutom vill hon stoppa allt i munnen. Stoppar man in fingret så suger hon rejält på det och biter men som tur är har hon inga tänder men hon trycker ihop rejält.


Hon hade sovit tre kvart i er pappa famn men då jag kom hem åt hon lite mer mat, hon hade ätit det mesta med er pappa. Hon somnade sen och jag la henne i sängen och sen sov hon. Hon sover riktigt gott i sin nya säng. Jag var inne där efter en timme med kläder men hon tittade bara upp och somnade om igen. Hon började röra på sig då vi skulle fika men hon vaknade inte utan sov ytterligare en timme. Då hon vaknade gav er mamma henne gröt, nu bara havregrynsgröt och då åt hon. Kanske gillar hon inte banangröten, vi brukar ju blanda? Hon var hungrig och ibland svalde hon direkt utan att skicka ut maten så vi ska nog ge henne då hon är riktigt hungrig. Nu hinner hon inte bli det för vi stoppar i henne mat hela tiden. Vi tycker att hon äter för lite men när man tänker efter har vi bytt mat. Hon får 2:an och den är ju kraftigare och då behöver hon väl inte lika mycket och ofta som innan.


Jag fick svar från hälsocentralen och de hittade inget fel på mig. Er mamma har själv funderat lite på det och tror att det är lymfan som är problemet. Då jag var och gjorde zonterapi innan vi åkte till Riga sa hon att jag hade svullnad ben och att det var lymfan som var svullen, eller vad den nu är? Hon tyckte jag borde massera den men det har jag inte gjort. Så nu ska jag beställa massage tid nästa vecka.


Vi åt middag och sen åkte vi iväg på vatten möte men vattenföreningen. Vi var nere vid bondes bastu, vilket ställe. Ett timmerhus där det fanns bastu, dusch och ett samlingsrum med bord och stolar. En underbar altan utanför och sen sjön, vilken utsikt, så skulle er mamma också vilja bo… eller ha något sådant ställe man kunde gå till! Det finns även en badtunna sidan om och allt detta kan man hyra. Bonden visste inte vilket pris, det är hans fru som sköter det. Signe var med på mötet och hon var snäll men ville ha lite mat men vi hade ingen med oss. Jag trodde det men vi fick ta vattnet som var nappflaskan och hällde pulver. Det gick bra, hon åt lite sen sov hon. Hon sov sen tills mötet var slut och vi skulle fika.


Då vi kom tillbaka hade våra gäster gått in till sig och er pappa gav Signe lite mat. Hon ville inte ha men han satt med henne. Jag gjorde i ordning förlovningsfika. Vi satte oss på altanen. Er farfar har gjort mer än halva altanen. Solen sken och där satt vi på en filt och Signe i sin babysitter. Vi åt jordgubbar, kakor och drack cider. Det var riktigt mysigt, helt lugn, solsken och inga mygg. Signe var lugn ett tag men sen ville hon inte vara där längre så er pappa gick in och tog på henne pyjamas och jag plockade undan. Vi satt sen och myste i soffan då Signe hade somnat och såg en dålig film. Vi var trötta så vi la oss då filmen var slut.


Det händer ju mycket på bygget nu. Er farmor har isolerat hela garaget, alla ytter väggar och nu har det kommit upp papp på väggarna. Magnus har satt ribb på hela garaget och de satte upp tak i carporten igår. Er farfar gör altan och snart kan vi gå ut från pardörrarna. Er mamma fick skäll för jag gick på den med skor… er ordentliga pappa var i gång igen. Vi får se hur länge de stannar, troligen åker de på lördag eller söndag.

Av Carina - 22 juli 2010 09:15

Er mamma är fortfarande sur sen igår. Jag brukar inte vara långsint men det är inte det jag är utan besviken. Er pappa var glad som en lärka och sa att han sovit så gott i natt… ja, det är ju lätt då man bara kan lägga sig då man är trött. Er mamma kan inte det, jag måste se till att Signe sover först. Er pappa la henne och sa at hon är ju trött. Det är sant men hur länge sover hon då hon inte ätit? Det vet inte er pappa då han inte varit med om det. Det är alltid er mamma som lägger Signe men det ska det bli ändring på då han ska vara föräldraledig i augusti.


Er mamma kände att jag var på dåligt humör och att jag inte orkar vara här en hel dag till. Det är inte bara att vara här hemma… man kan inte vara sig själv. Så jag skickade ett sms till Maria och undrade om vi skulle luncha. Så vi bestämde träff kl 11 på stan. Er syster vaknade ju redan åtta idag men somnade sen om igen. Er mamma hann hänga tvätt och plocka undan innan jag fick väcka henne. Nu har de stängt av ännu mer i stan för Yran och det var krångligt att hitta parkering. Tog gratisparkeringen.


Nu vill inte er syster ligga ner i vagnen eller på golvet. Hon försöker lyfta sig upp, som om hon skulle göra situps. Man kan fälla

Hon stoppar också allt i munnen. Hon har inte så fin motorik ännu men hon får i alla fall in fingrarna. Det är inte tummen utan hela handen och gärna båda. En kväll fick hon tom till ett ljud med fingrarna och såg jätte nöjd ut. Hon försöker ta in allt i munnen men missar ofta och ser ju inte alltid att det är för stort och att det inte får plats. Hon är så söt vår lilla unge, man blir ibland riktigt tårögd då man ser på henne. Att hon verkligen är här, vår lilla mirakelunge!


Vi lunchade med Maria och er mamma fick springa dit för att komma någorlunda i tid. Vi satte oss där inne och åt lunch. Idag kom er mamma ihåg rikskupongerna jag fått av er pappa. Då vi satt där kom ”min” distriktssjuksköterska så vi pratade med henne. Det var kul för hon har inte sett Signe. Hon gav er mamma sprutan som jag skulle ta innan Riga resan så hon känner sig lite delaktig. Maria och jag pratade massa skit och hon fick hålla i Signe. Vi har ätit många luncher tidigare men då har alltid Signe sovit och så var hon ju så liten första gången. Hon trivdes i Marias famn. Då vi ätit klart följde vi Maria mot jobbet, gick in på konsum och handlade. De hade inte någon kravcider från Kivik så er mamma fick gå in på systembolaget och handla det. Det är nog första gången jag bara handlar alkoholfritt på systemet. Varken er mamma eller pappa gillar champagne så vi håller tillgodo med cider.


Vi var inne och handlade blöjpåsar och så kollade jag lite rea men jag orkade inte handla. Signe låg och sov i vagnen men då hon vaknade ville hon inte ligga där längre. Jag fällde upp så hon fick halvligga och det passade damen mycket bättre. Vi åkte hem och var hemma lagom till kaffet.



Alla sköter sitt och ändå ska vi samarbeta… fika kl 11, lunch Maria


På kvällen pratade er mamma och pappa om hur det är. Nu har vi visserligen en annorlunda situation då vi har massa gäster här men det är vissa saker som inte blir bättre oavsett hur mycket vi pratar om det. Det är alltid er mamma som får säga till att er pappa ska ta Signe. Det tycker han är ett bra koncept och det gör inte er mamma. Jag känner mig tjatig och som en mamma för er pappa också. Er pappa hade i alla fall upptäckt att er mamma var sur igår men inte så mycket. Han märkte inte att mina tårar rann och han trodde jag tog Signe frivilligt och gav henne mat då jag istället gjorde det jag tyckte han skulle ha gjort. Han la ju in tvätten och tyckte att han var snäll som gjorde det tråkiga jobbet.


Det som är jobbigast då vi har dessa gäster här är att trots att vi borde samarbeta kör alla sitt race. De har var sitt smör, ost, bröd och deras gubbar behöver hela tiden special mat. Er mamma säger till er pappa att det inte skulle hända hos oss. Passar inte maten så får han laga själv. De är rädda för ekologiskt, de skrek då de upptäckte att det bara fanns ekologisk mjölk… det borde ju vara tvärtom. Vi får ju stå ut för det blir ju mycket gjort då de är här och er mamma passar ju på att åka iväg lite varje dag.


Det var otroligt fint väder på dagen så vi bestämde att vi skulle grilla idag istället. Men på en timme ändrades vädret från 24 grader och sol till 14 och regn. Det blev inte så mycket regn men molnigt och kallt. Så er pappa fick grilla i carporten. Vi åt kött, bröd och sallad, er mamma saknade tillbehör. Det hade varit mycket godare med rotsaker i ugn och en god sås. Men vi får ju ta seden dit vi kommer… eller som kommer till oss… Det blir bättre när vi grillar själv.


Er mamma trodde inte att vi var så olika, men tydligen är det så. Vi är mycket mer olika än vad jag trodde. Vi tänker helt olika. Nu pratade vi om detta igen och jag undrar hur många gånger vi ska ha dessa diskussioner. Vi funderade igår på hur gör de som inte pratar med varandra? Hur lång tid tar det till de skiljer sig? Eller accepterar de allt utan att prata om det?


Det ända som er mamma begär av er pappa är att han tar Signe ibland utan att jag föreslår det. För han gör allt jag säger, han byter ofta blöjor, gör mat och ger mat. Det är nästan alltid han som tar pyjamas på henne och sen ger jag henne mat. Vaknar hon på morgonen då han är inne tar han alltid henne utan att jag behöver påminna honom. Det är ingen dans på rosor att ha ett litet barn hela dagen. Det är inte fysiskt jobbigt men man måste hela tiden vara på G. Man kan inte slappna av och göra vad man vill. För sover Signe måste man ha öronen med sig, man kan inte gå för långt och det är inte lönt att ge sig på något som man måste slutföra. Så jag sa att jag hellre skulle vilja spika bräder en hel dag och inte behöva tänka på något annat. Jag har ju Signe jätte gärna och älskar henne över allt annat men det är skönt att få göra något helt annat ibland. Har man henne hela dagen är det skönt att få vara sig själv på kvällen. Vi får väl ha dessa diskussioner i evighet men det är ju ändå skönt att vi har dem och att det känns bra. Vi tycker ju om varandra ändå… det är huvudsaken.

Av Carina - 21 juli 2010 21:30

Vår älskade dotter trivdes nog i sängen, hon la sig vid elva tiden och vaknade kvart över tio, nästan 12 timmar. Vi var rädda för att hon skulle kasa ner utanför larmet men istället lägger hon sig på tvären. Då jag kom in möttes jag av en leende unge och då smälter en mammas hjärta totalt. Man kan tycka att hon borde vara vrålhungrig men er mamma åt färdigt sin frukost och hon verkade inte vara så särskilt intresserad av mat. Då hon väl fick åt hon inte upp allt.


Det gick två timmar och sen sov hon igen… utan att ha ätit. Jag gav henne gröt på lunchen i barnstolen men hon ville inte ha så mycket. Ann-Catrin ringde sen och då jag satt där somnade er syster och jag la in henne i sängen igen. Det var meningen att vi skulle gå ut med vagnen idag då hon skulle sova men jag var inte beredd på att det skulle bli nu. Hon hade ju precis sovit så länge och hade ju inte ätit. Pratade länge med frun och sen hängde jag lite tvätt och efter 1½ timme vaknade er syster. Hon ville inte ha mat då heller.


Vi fikade och hon åt lite grann sen somnade hon i min famn. Sov där säkert en timme då jag tittade på Miss Marpel. Hon har varit gnällig idag och vill inte äta men sova. Jag har inte kunnat göra mycket idag då hon suttit fast vi mig mer eller mindre. Jag har dessutom varit orolig för Anna som gör ultraljud idag. Det visade sig att det gått bra. Hon hade inte fattat att vi var så många som satt och undrade utan hade lagt undan telefonen. Plupp växer, det är ju olika för vem som mäter men det såg riktigt bra ut och det var ju skönt.


Signe och jag gick till brevlådan, hon satt i babybjörn. Då kom vi ut i alla fall en stund idag. Det är härligt väder. Jag tvättar men har hängt tvätten inne för de lovade regn, men det har varit soligt och fint hela dagen. Det har börjat se ut som en altan på ena sidan. All ribb är snart uppe och halva garaget är isolerat. Er pappa har börjat sätta upp vindavledare i taket i garaget och all ved som vi hade på lastbilen är inne i vedboden. Det händer en del fast er mamma inte hjälper till. Det finns ju faktiskt fördelar med att de som är här är lite traditionella. Det förväntas inte att jag gör något annat än passar Signe. Så jag kunde sitta här och prata med Ann-Catrin i lugn och ro utan någon ens funderade på vad jag gjorde. Jag passade ju Signe.


Efter middagen somnade hon igen i sängen och jag passade på att tömma diskmaskinen. Jag får flytta runt i den varje dag och sätta igång den, ofta på kvällen. Nu blev det tidigare och då tömde jag den också. Jag dammsög också här nere, här var skitigt. Imorgon hoppas jag att jag kan röja lite här och där. Jag trodde er pappa skulle kunna ha Signe på kvällen men han skulle bada och lite annat. Er mamma blev sur och tårarna kom. De såg inte er pappa men han märkte säkert att jag blev sur. För han la undan all tvätt som låg i sängen. Jag hade hellre gjort det och han kunde ha Signe. Han har inget tålamod men henne på kvällen men jag då? Han tänkte lägga henne och då hade hon somnat och vaknat igen och vem hade då fått ha henne?


Er pappa förstår inte hur det är att vara med Signe hela dagarna. Er mamma älskar er syster över allt annat men det är inte bara en dans på rosor att vara med henne hela dagarna. Det är lättare att spika råspont hela dagen. Det förstår inte er pappa, han tror att jag har det lite mysigt och att jag vill ha det så. Det är detta som gör att er mamma tycker att det är trist. Jag hade tänkt att vi skulle prata om Skåne resan. Nu blev jag sur och det blev inga diskussioner. Tänk att detta aldrig blir bättre… hur ska vi fixa detta?


Idag låg Signe på magen och lyfte huvudet, inte bara en gång utan flera. Hon håller dock inte uppe det så länge men med lite träning så blir det nog bra snart. Hon reser sig från sittande till stående om man håller henne i händerna. Hon tränar lite mest hela dagarna.

Idag hade hon på sig sin Lingon & Blåbärs tröja och då kommer ju tankarna på dig lille Valdemar. Jag köpte var sin till er och då hade vi ju gått halva tiden och då trodde jag att det var lugnt och att vi skulle få två små liv. Nu blev det inte det och du Valdemar fick med dig din och idag är första dagen Signe har sin. Man blir påmind om dig lite då och då och det känns alltid lika orättvisst.


Såg idag på tv att Pia Johansson, komikern, hade likadant kakel i köket som jag hade på golvet i toan i Ljusdal. Det var häftigt! Hon måste ha bra smak… men så kom hon från Jämtland.

Av Carina - 20 juli 2010 21:15

Idag vaknade er syster klockan sju. Er pappa var redan ute och byggde och er mamma försökte ringa och sms honom utan resultat. Er mamma tyckte det var för tidigt att gå upp. Jag hade henne hela dagen igår och la henne ska jag då även behöva ha morgonmålet? Nej, så jag gick ut och hämtade in er pappa så fick han ge henne mat. Han hade precis kapat färdigt tak bräderna och kom in. Er mamma gick och la sig igen och somnade om. Vaknade då han kom in med henne en och en halv timme senare. De hade ätit frukost med de andra och till slut hade Signe somnat i hans famn.


Er mamma sov tills klockan var nio och då gick jag upp men Signe sov vidare. Jag åt frukost och så letade jag lite sågblad till er farfar. Tog mig en kopp te innan Signe vaknade. Packade ihop våra saker och klädde henne sen åkte vi till stan. Det var mamma träff idag och eftersom det verkade bli regn valde vi ett inomhus kafé istället men nu kl 11 då vi skulle träffas var det sol och härligt väder, typiskt. Vi åt lunch och sen satt vi där i fyra timmar. Det blev en kaka på slutet. Vi har ofta mycket att prata om och ofta gäller det våra barn men idag pratade vi jobb. Det är kul att diskutera, tiden gick fort och då vi gick hem så gick vi inom och kollade sängar. Er mamma ville veta om de hade sängar hemma och vilka i så fall. Hon sa att de hade en svart Brio säng och då tänkte er mamma att den ska vi ha.


Vi åkte hem och er pappa tog Signe en stund. Jag packade ur och tog ner tvätt. Er farmor hade varit så gullig och hängt upp tvätten. Jag föreslog för er pappa att vi skulle åka in till stan efter middagen och handla säng. Han tyckte också att svart verkade fint. Så då vi ätit tog vi Signe och en flaska mat till henne med oss och åkte till stan. Det tog tid hos Baby Proffsen så vi hann inte till några av de andra affärerna. Vi fick vänta för det var fler som hade mycket att handla. Jag valde ett sängskydd med Laban och Labolina på. Vi köpte en kudde med örngott och så en madrass. Det blev dyrt men mormor ska betala.


Vi var på ByggMax och handlade lite och sen till Ica. Er syster somnade i bilen så det gick bra att handla. Er mamma gick själv in på Ica och kom ut med lite mer än vad som var tänkt… det är det bästa med att handla på nätet. Då får man bara hem det man beställer och behöver. Det var kaffe då vi kom hem. Strax efteråt kommer det en bil som smyger förbi oss och ut kommer en tjej. Hon säger hej Joel till er farfar och vi undrade genast vem det var. Det visade sig att det var en kusin till er pappa och de hade inte setts på många år. De hade varit uppe i stugan igår och fått veta att er farmor och farfar var här nere och då åkte de hit. Det var ju jättekul. Vi bjöd in dem på kaffe och de stannade ett par timmar. Det var så kul för vi hade pratat om henne igår då vi såg kort på henne.


Då de åkte satte vi ihop sängen. Då den var på plats provade vi andningslarmet om det fungerade trots den tjocka madrassen. Det gjorde det och oj, vad hon pratade med Laban. Hon låg och kollade på spökena och pratade för fullt. Sprallade och verkade trivas hur bra som helst i sängen. Nu hoppas vi hon sover till halv nio imorgon, minst! Tänk att vår lilla tös har blivit så stor? Det är så svårt att förstå.

Av Carina - 19 juli 2010 21:15

Er syster vaknade vid ett-tiden och er mamma reste mig till slut upp. Då jag väl kommit upp så hade hon somnat om. Så jag somnade också om och sen vaknade hon igen vid sex. Då gick er pappa upp men hon ville inte ha mat. Så han la henne igen men hon ville inte sova och sen åt hon upp maten. Undra om det är så att korgen är för liten. Vi får se hur det blir i natt annars får vi åka och handla en säng imorgon kväll.


Vi sov ända tills kl nio och då var alla i full fart ute. Er farmor och Astrid målade, er farfar höll på altan och er pappa och Magnus höll till i garaget. Er mamma och syster åt frukost och sen packade vi ihop och åkte till Anna och Pernilla. Det kändes bra att lämna alla arbetare. Det är så mycket rutiner då de är här och det tycker inte din mamma om. Jag är inte så rutinmässig och därför blir det lite krock. Nu åker vi bort en dag i alla fall. Det känns också lite jobbigt att jag inte har något mer att göra än att ha hand om Signe. Det är inte bara men det blir inget producerat. Er farmor och Astrid sköter dessutom maten.


Vi stannade hela dagen i Tossberg. Vi åt lunch, fikade och åt middag. Det var härligt att träffa dem igen, det var längesen. De har knappt sett Signe, bara en gång i Stockholm då vi var där några timmar. Det var skönt att göra ingenting. Vi satt inne mesta av tiden då det var mycket mygg ute men efter lunchen var vi ute en sväng. Det var ju härligt väder. Anna fick sina födelsedagspresenter och Signe fick ett halsband i doppresent. Ett silver halsband med brunkullan på, jämtlands landskapsblomma. Det var jätte fint och er mamma gilla sådant som är lokal förankrat. Vi körde sen hem och Signe skrek halva vägen. Vi var in på Statoil och handlade mjölk och sen somnade hon. Att hon jämt måste skrika sig till sömn?


Då vi kom hem hade det hänt lite. Nästan alla ribb var målade, lite av dem var uppsatta på långsidan av garaget. Nästan alla stolparna på altanen är uppsatta och så har de börjat isolera i garaget. De verkade inte ha saknat oss så mycket men er farmor kom genast och sa att hon hade saknat Signe. Astrid hade varit och kollat och kanske finns det liv i äppleträdet? Jag hörde idag på radion att man skulle linda de hårt med tidningspapper runt stammen. Sork och rådjur gillar inte trycksvärtan och så håller det kyla och sol på avstånd. Så det ska vi göra. Först ska vi rensa upp kring träden för det är meter höga ogräs där.


Vi gick en liten koll i trädgården och kollade. Nu börjar grönsakerna komma upp. Tänk till nästa år, då är det säkert ännu mer trädgård här. Gräsmattan börjar växa mer och mer, visserligen växer det ojämnt. Det är som tuvor här och där. Troligen blir det bra i slutändan. Alla hade gått till sitt och er mamma och pappa fikade lite, eller försökte. Er mamma hann inte dricka mitt te innan er syster satte igång… hon skriker mycket på kvällarna. Hon verkar inte ha ont i magen utan hon verkar mer vara övertrött.  Till slut gick er pappa och la sig och Signe och jag var kvar uppe. Till slut somnade hon. Nu får vi se hur det går i natt!!

Av Carina - 18 juli 2010 21:15

Signe vaknade redan kvart över sju idag. Er pappa tyckte det var en bra tid och hon har ju ändå sovit mycket timmar. Hon skrek ju så mycket igår kväll och åt väl inte så mycket som hon borde. Hon somnade då hon väl tystnat och då gick det inte att väcka henne. Jag vaknade av att hon låg och pratade i sängen. Då vi köper en säng till henne hemma ska vi även köpa en mobil som hon kan ha ovanför. Då kan hon kanske ligga ännu längre själv. Nu måste vi ju gå upp redan halv nio på morgonen… tufft att vara småbarns föräldrar.


Idag regnar det, inte nog med att det regnar det öser ner. Vi har ju plåttak på stugan och det hörs då det regnar. Inte lika mycket som i husvagnen, men man kan inte missa att det regnade. Er pappa sprang ut mellan de värsta skurarna och fyllde bilen. Vi körde söder ut efter lunch.


Idag pratade er mamma och pappa om hur det var då Signe kom. Er mamma upplevde inte att Signe var det som var jobbigt, förutom att vi inte fick sova. Jag tyckte det var jobbigare att er mamma och pappa var så långt ifrån varandra. Vi sov på olika tider, vi kramades på tok för sällan det som vi brukar göra jämt innan. Det kändes ibland som att det lika gärna kunde vara bara Signe och jag för jag kände inte att er pappa var med oss. Det är sant att man inte slår dem man älskar och är nära. Då jag var sur på er pappa under gråtnätterna så ville han att jag skulle lägga mig så vi kunde kramas men det är inte lika lätt att vara sur då. Så er mamma ville helst sitta själv och sura för sig själv. När jag väl ligger i er pappas famn mår jag ju mycket bättre. Får vi fler barn så vet er mamma att kramas är det viktigaste för er mamma och pappa. Nu vet jag dessutom att vi inte tänker likadant och behöver inte vara orolig att han inte tycker om era syskon. Vi visar det bara på olika sätt.


Igår satt er pappa med er syster på festen. Hon somnade i hans famn och det såg så gulligt ut. Er mammas älsklingar satt där så söta tillsammans. Då smälter er mammas hjärta… jag älskar dessa två så otroligt mycket.


Er mamma funderade en dag på vad det är som gör att jag älskar er pappa så mycket. För ibland känns det som att han bara har teknik i huvudet och det har inte er mamma. Jag kom inte på vad det var men det måste ju vara något. Kan det vara att han är så känslosam och har så mycket omtanke.


Er pappa körde lastbilen ner och er mamma och syster körde vår bil. Vi träffades i Strömsund, er mamma och syster var på Dollarstore och handlade lite. Fikade sen med er pappa utanför OK innan vi körde vidare. Det kändes så skönt att komma hem, det var fint väder och helt lugnt och inga mygg. Skönt att er mamma äntligen har ett hem som jag riktigt känner att jag längtar hem till. Signe satt på altanen och hon verkade också njuta. Hon hade skrikigt sen vi kom till Östersund men nu satt hon där och bara mös. Hon har börjat prata så mycket, mest goja men er farmor tycker hon säger mamma. Det låter så men jag tror inte det är medvetet ännu i alla fall.


Er pappa kom strax efter. Jag gav er syster mat och er pappa gjorde gröt till oss. Vi satt ute och åt, det var ju så härligt väder. Er syster satt i sin babysitter på en byggpall och flinade hela tiden. Upptäckte att det är ett plommon på trädet Signe fick i doppresent. Vi har även fått äpple, 3 på det ena och 4 på det andra. Vi hade bara äpple på det ena ifjol men då fick vi 10 stycken. Nu har rådjuren ätit upp halva träden och då blir det väl mindre äpple.


Er syster fick gröt och hon åt med hela ansiktet, armarna och benen. Hon kladdar själv rätt så bra så vi badade henne efter maten. Hon som alltid älskat att bada skriker nu mest hela tiden. Det går bra så länge hon bara sitter men när hon får vatten på ryggen och magen blir hon sur. Hon skriker sen hela tiden. Vi ska nog prova att hon får bada med oss i badkaret. Det får bli då våra byggjobbare har åkt hem.


Byggjobbarna kom, först er farmor och farfar och sen Astrid och Magnus. De packade in i köket, de ska ju stå för maten denna vecka de är här. Vi drack kaffe och så fick Magnus titta på huset. Signe fick på sig en hel pyjamas så hon kunde sitta med ute. Det var ju så fint väder så vi fikade ute. Er pappa gick igenom vad som ska göras nu.


Er syster somnade och likaså er pappa. Han sa innan han gick och la sig, jag kan nog inte ha Signe hela tiden nu när vi ska bygga. Han är rädd att er mamma ska tvinga honom att ha Signe men bara han har henne lite då och då så går det bra. Jag förstår att han vill bygga och det har jag ju nytta av jag med. Han ska dock ha Signe lite mer nästa vecka då jag ska åka och simma två gånger hade jag tänkt.


Er mamma satt och skrev här och drack en kopp te innan jag gick och la mig. Signe vaknade igen och fick mer mat men la sig sen samtidigt som er pappa. Mitt varma te hade då blivit kallt så jag fick värma det igen. Tänk att man inte kan få dricka en enda riktigt varm och god kopp te om dagen… jag får i alla fall sovmorgon varje dag.

Av Carina - 17 juli 2010 21:00

Signe sov som en drottning i sin säng. Hon vaknade som vanligt vid halv nio men hade då sovit sen tio. Vi ska nog ut och kolla på säng hemma med, hon brukar ju ligga i fotändan i korgen hemma. Hon låg lite hos oss och mös innan hon fick mat. Hon sög i sig all mat och därefter åt vi frukost. Er pappa gick ut för att lasta ved på lastbilen och er syster somnade gott hos er mamma. Jag la henne i sängen och där somnade hon som en stock igen…


Er mamma skrev i bloggen, kokte mig en kopp te, plockade undan lite och Signe sov. Er pappa kom in och sa att det var lunch men Signe sov, så han kom in med mat till mig. Jag åt och Signe sov, till slut två timmar efter det att jag lagt henne började hon vakna. Jag gick då in till henne och där låg hon och flinade och hade det bra. Hon åt hur mycket som helst, jag gjorde 210 och så mycket har jag inte gjort förut men det drack hon upp. Vi gick sen in till er farmor och farfar. Lastbilen var full lastad och vi fikade.


Er mamma strök våra kläder och er pappa försökte ge Signe lite majs och potatis. Vi köpte en barnmatsburk men hon var inte så intresserad. Då vi fikat gick vi upp till oss. Er mamma pratade med Anna och vi bestämde att jag och Signe ska åka till dem på måndag. Vi ska ju fira Anna som fyllde 40 innan i år. Det kalaset blev ju inställt. Vi duschade och gjorde oss i ordning. Vi ska på fest ikväll.


Signe var trött och vi åkte en liten extra sväng så hon skulle få sova längre. Festen började redan kl fem, det är väl här i norrland de har kalas så tidigt. Vi fick potatissallad och kallskuret. Det var fest i Storbäck och många hemvändare var där. En del kollade in lilla Signe och gratulerade er farmor. Vi stannade bara där och åt, det var dans sen men eftersom vi hade Signe med oss åkte vi hem efter maten. Vi hade köpt tre lotter och vi vann andra vinsten och då valde jag en äggkokare. Det var ett bra pris, han föreslog skruvdragaren men jag sa att det har vi gott om hemma… så en äggkokare var bättre. I nästa lotteri fick vi inte ens chansen att köpa lotter innan de tog slut.


Vi körde hem och Signe blev ledsen. Hon är skrikig på kvällarna, då blir hon så varm och ännu skrikigare. Astrid och Magnus kom förbi då de kom hem. Ville bara säga hej, så vi pratade med de en stund innan de gick hem. Vi fikade och Signe somnad i er mammas knä. Jag väckte henne sen och gav henne mat. Hon somnade igen och då la jag henne i sängen. Vi kollade på film, för ovanlighetens skull fick er pappa välja vad vi skulle se på. Men in Black, inte alls er mammas film sort, det var en brittisk deckare på en annan kanal men idag fick er pappa bestämma.


Vi har pratat lite om hur vi ska göra för att stugan ska blir bättre. Hur vi ska få mer förvaring och vart Signe ska bo. Det blir nog en pall med förvaring i hallen och fler krokar, även korgar uppe på en hylla. Spjälsängen kommer att stå där ute och frågan är om vi ska göra en vägg eller om vi bara ska ha draperi. Det blir sen då huset är klart.

Av Carina - 16 juli 2010 21:00

Vagnen är nog för liten för er syster att sova i nu. I natt har hon varit uppe först vid ett-tiden och sen halv sex. Hon brukar ju vakna och ligga och spralla och prata men nu skrek hon. Er mamma gick upp första gången och er pappa andra. Hon åt och somnade om igen men den är nog för trång. Så idag måste vi få in spjälsängen som er pappa sov i som liten. Er farmor har målat den för den var avskavd. Den blev vit även denna gång. Hon har också sytt örngott och påslakan till henne. Nu vaknade hon igen innan klockan ringde, jag tog upp henne och då somnade hon gott hos oss i sängen. Så där låg hon och sov då vi gick upp och åt frukost.  Vi var ju tvungen att ställa klockan då vi hade en tid att passa. Det öste ner då vi vaknade och det är inte kul att åka på marknad i regn. Kollade upp på Internet och det skulle sluta vid elva. Vi åkte iväg lite senare än vad som vad planerat.


Vi körde mot Åsele, hämtade ut pengar i Dorotea och då vi kom fram slutade det regna. Vi hade regnkläder på men det dröjde inte länge förrän det blev för varmt. Idag var det premiär för er pappa att ha babybjörn på sig och det fungerade bra. Vi gick en sväng och sen gick vi tillbaka till bilen och lämnade saker vi köpt, en vaxduk och så tog vi bara med oss vissa utvalda saker ur skötväskan. Den blev för tung att bära runt på, er mamma tog på sandaler och så lämnade vi jackorna. Vi träffade sen er farmor, farfar och Astrid och åt lunch. Er mamma fick sin pizza idag. Jag bytte på er syster på stolen för er farmor sa att de inte hade något skötbord men de hade de. Ett sådant man fäller ner och det visste väl inte hon att det var ett skötbord.


Vi gick vidare och er mamma handlade blå vallmofrön i storpack och två små vispar till Signes gröt. Då vi tagit en vända gick vi in på café Kronan. Det är ett känt café där inredningen är från 50-talet. De trodde det skulle vara fullsatt men de flesta satt ute och så var det tydligen inte så mycket folk. Dels var vi där en fredag, i vanliga fall är de där på lördagen eller söndagen. Dels regnade det ju otroligt mycket på förmiddagen. Det gjorde ju inte oss något. Då vi var nöjda åkte vi hem. Signe hade fått mat då vi åt lunch och er farmor och farfar hade redan kört hem. Vi var inne och skulle hitta skedar till Signe i Åsele men det fick vi handla i Dorotea. Då er mamma var inne och handlade gav er pappa Signe mat.


Då vi kom hem gick vi upp till oss och var där en stund. Signe åt färdigt innan vi gick in till farmor och åt middag. Efter middagen satt hon i babysittern och så kom hela byn förbi. Vi drack kaffe och Signe satt och pratade hela tiden. Både Ove och Astrid satt och pratade med henne. Hon är ju en självklar medelpunkt här uppe. Signe fick lite gröt och det gick bättre att äta den idag än igår, hon fick även lite annan mat. Då kaffet var slut gick vi hem till oss. Er pappa hade redan gått för att fixa sängen. Då vi kom upp var den på plats. Så er mamma bäddade den och så kom er farmor upp. Hon hade med en jättefin filt till er syster, en grön men jordgubbar på. Vi la den på golvet och så fick Signe ligga på den och spralla med benen. Hon var så nöjd över att ligga där.


Vår älskade lilla Signe var så ledsen i kväll. Efter det att hon fått pyjamas på och ätit en flaska tillägg började det. Hon skulle få lite mat till med då satte skriket igång. Hon var trött och lite mer hungrig men ville inget. Er mamma försökte få henne lugn men det gick inte, er pappa gick runt med henne och då var hon tyst men så fort han satte sig började hon skrika igen. Det tog ett bra tag innan hon åt upp det sista och somnade i er mammas famn. Då hon väl somnar går det fort men varför ska hon skrika så mycket innan? Hon var helt slut och varm. Hon kräktes rejält och fick byta pyjamas och er mamma fick också byta kläder. Det verkade som hon kan sova gott i sängen, men det får vi ju se imorgon… men hon sover där nu i alla fall.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards