Alla inlägg under oktober 2010

Av Carina - 8 oktober 2010 12:45

I natt sov er mamma hos sin familj och det var lite si och så med sömnen. Signe vaknade ovanligt många gånger eller är det för att er mamma vaknar varje gång. Hon hade kanske kunnat somna om. Jag drömde mycket och det var full rulle hela natten. Fick i alla fall somna i er pappas famn och gillar jag. Då Signe vaknade halv åtta skulle er mamma kunna sova flera timmar till kändes det som. Vi hade ju i alla fall tur att hon inte vaknade och var pigg klockan fem som de andra dagarna. Hon kom ju i säng sent igår.


Vi åt frukost med er farmor och farfar och sen packade de ihop, städade och körde hem. De hade åtagande imorgon och sen vill de bara vara här då de har något och göra. Speciellt er farmor… hon kan inte vara still. Er pappa började i badrummet och er mamma gjorde del ett av kakorna. Det gick inget bra… jag hade för stor deg och den gick inte att köra i matberedaren för det var mycket. Provade då assistenten och det gick inte alls, till slut provade jag er pappas matberedare som är större. Det gick bättre men jag fick till slut röra ihop det för hand. La den sen i kylen och ska baka i eftermiddag.


Signe sov på förmiddagen och pratade jag med Anna. Er mamma sa att jag var så orolig över att Signe ska dö hon sover. Hon sa att hon fortfaraden kollar Alice så hon andas. Det går alltså inte över. Jag sa att nu får deras lilla knodd komma ut för jag går ju och är så orolig för den. Jag blir lugnare då bebisarna kommer ut och andas. Det är ju inte lång tid kvar, den skulle ha kommit igår.


Vi åt lunch och Signe var så hungrig att hon attackerade maten. Hon var inte nöjd då maten var slut så hon fick lite efterrätt och sen fick er pappa byta på henne så hon fick annat att tänka på. Han började sen lägga klinkern i golvet efter lunchen. Signe somnade igen, efter mycket gnäll. Hon är inte riktigt pigg ännu.


Er pappa höll på i badrummet hela dagen. Det grämer er mamma, att han inte tänker på oss igen. Han går bara in för uppgiften och glömmer tid och rum. Märker inte att Signe blir ledsen. Er mamma bakade kakorna medan Signe gnällde i barnstolen. Sen gnällde hon hela tiden och inget mer blev gjort. Jag försökte säga till er pappa att han inte skulle få mat men det verkade han inte bry sig på. Då han till slut var klar var klockan åtta och jag hade precis börjat på maten. Då kom tårarna… er mamma vill inte att det ska vara så här. Jag är så trött på att vårt hus inte är klart ännu. Jag längtar så tills vi kan leva ett vanligt vardagsliv. Maten blev till slut klar och vi åt sent och Signe var fortfarande uppe.


Det blev mer tårar och er pappa försökte göra så gott han kunde. Han hjälpte till och stannade uppe ovanligt länge. Vi kollade på tv och kramades i soffan. Er mamma sa att er pappa inte fick jobba så länge imorgon. Då är det lördag och max till klockan fyra. Vi är trötta och slita alla tre och det är ingen bra kombination.

Av Carina - 7 oktober 2010 12:45

Tänk att det kan vara en sådan lycka att sitta i soffan halv sex en morgon och somna sin dotter. Det är ju jobbigt då hon vaknar, vad er mamma kallar mitt i natten, men… Då man sen sitter där med henne i famnen bara njuter er mamma. Det är bara hon och jag och Barnaby. Er mamma sov ju på loftet i natt med och jag har hört Signe mer i natt. Hon har varit mer vaken och er pappa hoppades hon skulle somna om även nu på morgonkvisten. Hon låg och jollrade länge men sen tröttnade hon. Er pappa trodde hon skulle komma till att somna om men det skar för mycket i er mammas hjärta så jag hämtade henne och somnade henne. Vi har i alla fall bestämt att vi inte ska ge henne någon mat då hon vaknar på natten. Natt och natt, men hon får ingen mat förrän efter sju.


Hon sov sen till nästan åtta. Jag vaknade då de kom ut men då hade de legat och myst en stund innan. Det är skönt att få sova rejält på loftet men visst känner man sig lite ensam då de kommer upp och klara sig helt själv utan er mamma. Då er farmor och farfar kom in gick er mamma också upp. Jag är jättetrött, undra om det är sömn brist eller om det är p-pillerna som gör mig trött. Möjligen är det förkylningen, men jag känner mig pigg för övrigt.


Efter frukosten gick er pappa och farmor ut för att isolera vidare på vinden. Er farfar städar upp i kallgaraget och er mamma skulle göra mer tätskikt i toan. Er syster låg och lekte för sig själv i köket. Hon är mer snuvig idag och näsan rinner hela tiden. Hon började tröttna så jag la henne och hon somnade direkt. Då hon sov hörde er mamma lite på sommarpratare och så rensade jag er pappas dator. Det är ändå ganska mysigt där uppe på loftet nu när det är en säng där. Då Signe vaknade fick hon komma upp med mig och vi låg där och myste. Vi gick sen ut för att kolla hur det gick för de andra. Hon fick mat för hon var så hungrig och sen somnade hon igen. Hon är ovanligt trött idag.


Efter lunchen åkte er mamma, pappa och Signe på föräldragrupp. Er farmor och farfar åkte på shopping, de ska ju åka hem imorgon och vill åka och handla lite innan. De skulle bland annat handla kattmat, de är ju noga med er mammas katter. Det var bara tre barn med föräldrar idag. Signe satt med de andra i ringen och tyckte lite var toppen. Vi pratade om språkutveckling och hur viktigt det är med sagor. Lekis fröken läste sagor för dem och de gillade det mycket. De ville förstås ha boken och äta upp den. Efter att hon läst en saga så fick de tugga på var sin bok. Det var poppis.


De pratade om att det är viktigt att vi pratar om känslor, som ledsen, arg, glad… då de lär sig känslor. Vi ser ju på Signe hur hon utvecklas nästan varje dag. Det var även bra för dem att äta mat med större bitar i för de främjar också språkutveckling, tränar tungan. Signe äter ju mycket passerad mat men hon äter ju macka och det är ju tungträning. De berättade att det var bra att gå på biblioteket och låna böcker. Det gick även bra att tugga på dem… så vi får gå dit en dag då vi ska hälsa på, på jobbet.


Er mamma frågade om Signes kräkningar. Men det kunde bero på att hon är snuvig och de kan ju inte snyta sig så då kan det komma som slem och då kan kräkreflexen kopplas in och då kommer även maten. Så om hon inte går ner i vikt så gör det inget. Det gör hon ju inte… hon äter ju mat hela tiden. I alla fall om hon själv får bestämma.


Då vi gick därifrån handlade vi en tandborste till Signe. När hon får sin första tand är det bra om hon redan har en hemma. Hämtade även ut astmamedicin som är slut. Vi åkte hem och farmor och farfar han inte kommit ännu. Er mamma lånade en sekatör av grannen och klippte av de döda grenarna på äppleträdet. Vi satte på kaffe och er farmor och farfar kom och vi satt ute på altanen och fikade. Signe gillar ju att sitta ute och fika. Hon fick lite katrinplommon och kex. Hon var trött så hon somnade i er mammas famn och sen sov hon gott. För gott, för länge, så er mamma hann bli orolig.


Er mamma är inte så orolig för att Signes andningslarm ska tjuvlarma, jag är mer rädd för att det inte ska larma. Ibland tycker jag att det blinkar för sällan och då hon sover så länge blir jag så orolig. Ibland försöker jag kolla in genom nyckelhålet… utan resultat för jag ser inget. Vet att jag är knäpp men det är så. Jag tänker inte alls logiskt och jag vet ju att jag inte ska väcka henne bara för min skull. Jag sa då vi åt middag att jag var så orolig. Rätt som det var vaknade hon och jag blev så glad. Idag har vi lagat torsk, äggsås och potatis. Er farfar fick välja på torsk eller raggmunk. Det blev mycket gott och nu har vi tre rätter kvar som vi kan äta i helgen.


Er mamma har pratat med både Maggan, Anna och Hanna idag. Trodde nästan Anna var på väg in för hon ringde från mobilen. Men hon var bara ute och gick. Lille Sigge har ju blivit en vecka och jag ville ha ett kakrecept från Hanna. Jag har ju fyra äggvitor i kylen och ska baka jitterbuggar imorgon. Er syster åt lite välling idag innan hon somnade. Er pappa låg på loftet och lekte med datorn, er mamma kollade på tre avsnitt av Superstars. Det blev en sen kväll för er mamma. Trött men orkade liksom inte  lägga mig.

Av Carina - 6 oktober 2010 21:30

I natt sov er mamma uppe på ovanvåningen. Det gick bara bra, jag somnade gott och har inte behövt ta någon halstablett i natt så jag är nog på bättringsväg. Åt noskapin igår och det kanske hjälpte, vem vet? Jag trodde jag skulle vakna av Signe men det gjorde jag inte. Hon hade tydligen bara varit vaken två gånger förutom då hon tyckte det var morgon klockan fem. Då hörde jag dem där nere och Signe var så glad och er pappa skulle göra mat åt henne. Jag ropade ner och sa att hon inte ska äta mat på natten. Nu är det morgon och hon är hur pigg som helst. Hon ville inte ha mat så de gick in i sovrummet igen, jag hörde henne ligga där och gny. Då tänkte jag på er pappa och gick ner och hämtade henne. Vi satte oss framför tv och er mamma kollade deckare. Er syster låg med ögonen uppspärrade… hon ville inte somna. Efter en stund sov hon dock och er mamma la henne i sängen och gick upp och la mig.


Er mamma vaknade inte förrän er pappa och syster var uppe igen men då var klockan över åtta och då är det ju godkänt att vakna. er farmor och farfar kom nästan samtidigt så då fick ju er mamma masa sig upp. Vi åt frukost och sen körde er mamma och syster till stan för att handla. Vi hade hittat igen kappan hon fick av Maggans föräldrar så hon blev så fin då vi åkte. Vi köpte majskrokar till henne och det gillade hon. Det verkar dessutom vara bra för motoriken. Hon håller den i handen själv.


Hon var trött och hungrig så hon fick mat. Hon somnade sen och vi åt lunch. Då er syster sover så bra på dagen blir er mamma så orolig över om hon lever eller inte. Jag har larmet igång, det glömde jag ju igår men det är bara tyst. Det är ju bra men ändå skulle er mamma vilja gå in och kolla fast jag vet att jag inte ska. Hon vaknar ju då och hon behöver sova. Hon sov ju inget i förmiddags, bara 5 minuter i bilen.


Jag fick lite piller på posten idag. Jag har ju köpt lite mediciner från en tjej som också gjort äggdonation men som hade över. Så nu har vi starten sen köper vi nytt i Riga men då slipper vi frakten. Signe och jag gick dit, vädret är trist, det bara blåser och blåser. Så vi tog bara turen till brevlådan, er mamma är inte heller helt hundra från förkylningen. Då vi kom tillbaka rensade vi ur kläder hos Signe. Så ledsamt det är att det är så mycket kläder hon knappt haft. Det var så gulligt att hon fick så mycket kläder synd bara att det var i samma storlek. Hon har ju inte hunnit ha allt nästan. Er mamma tänkte då att vi kanske skulle ha väntat med att göra ett nytt försökt till i vår så de föds på samma del av året. Men vi får väl istället hoppas att vi kan låna ut söta kläder, nu har vi mycket klänningar och rosa kläder men Anna får kanske en tjej till?


Vi åkte iväg och åt middag idag. Er mamma hade fått tips om ett ställe på Frösön där man kunde äta plankstek. Så vi for dit och det smakade bra, er mamma åt med kyckling och de andra med fläskfilé. Er syster fick också mat och hon var fint klädd dagen till ära. Det var ju faktiskt första gången som Signe var på kvälls middag på restaurang. Då hon hade en rosa klänning och den fina kappan. Hon var så fin och duktig. Hon kräktes ju upp all gröt i eftermiddags och lite av lunchen. Nu fick hon bara mat tills hon började oja sig. Hon hade ätit klart då vi fick vår mat och då satt hon i vagnen och lekte snällt då vi åt.


Då vi kom hem skulle er pappa fortsätta isolera men ångrade sig. Idag kom alla tak reglar upp i garaget. Igår drevades det färdigt kring fönstren. Nu har er farmor och farfar börjat städa ur kallgaraget och er pappa har börjat isolera taket i garaget. Det är ju tork tider i badrummet. Vi drack kaffe/te och så var Signe mer er pappa. Signe var trött så er pappa gjorde välling till er syster men hon ville inte ha. Det är flera kvällar och dagar nu som hon ratat vällingen. Hon somnade i er mammas famn och jag la henne. Jag lade sedan på aqvastop på golvet i badrummet. Vips var Signe vaken igen… er pappa gjorde då gröt och det åt hon. Det dröjde tills hon somnade igen. Er pappa satt med henne i soffan och sjöng för henne. Så fort han slutade så gnällde hon. Till slut så somnade hon i er mammas famn. Då hade Bonde söker fru börjat, er mammas favorit program. Det var kul att tjejen från Stehag kom men jag skulle ju ha velat att han från Mattmar också kom med.


Er mamma och pappa satt där med var sin dator. Även idag ska er mamma sova på ovanvåningen. Er pappa tyckte vi skulle skiftas om idag men det tyckte inte er mamma. Jag tog ett sent bad och sen la jag mig där uppe. Det känns ändå bra för nu kan er mamma ligga och skriva i bloggen och så kan jag läsa innan jag somnar.

Av Carina - 5 oktober 2010 21:30

Vilken natt och vilket kaos, er pappa snarkar, er mamma hostar och er syster gråter… det är tur att vi är ensamma här inne. Er mamma fick en hostattack precis då jag somnade och gick ut och redde upp det. Er pappa sa sen att jag hade hostat mest hela tiden men gör väl det i sömnen. Er pappa snarkar och jag fick flera gånger väcka honom så han slutade. Er syster skriker och gråter, er mamma vaknar på sekunden då hon börjar. Går upp och ger henne nappen och vi somnar om lika fort. Den ena gången mitt i natten hjälpte inte det, då blev det ett hjärtskärandes gråt och jag tog upp henne. Hon fick somna om i min famn. Somnade sen om igen men vid sex var det dags igen. Då jag vi upp så er mamma åtminstone kunde se på tv. Efter en stund kom er pappa upp och hade kommit på den lysande idén att hon kanske var hungrig. Så han gjorde välling och hon åt upp allt. Vi somnade igen… vid åtta ringde det på dörren. Det var er farmor och farfar som ville in. Er mamma trodde dörren var öppen och er pappa trodde de hade nyckel. Han gick upp men er mamma och syster sov vidare.


De åt frukost och vid nio tiden vaknade vi och gick upp. Er mamma ska ju till frissan idag så vi var ju tvungna att gå upp nu för att hinna. Vi åt frukost, er syster var inte jätte hungrig… sen gjorde er mamma sig i ordning och åkte iväg. Er pappa skulle se efter er syster så han tog en paus i byggandet. Han håller på i badrummet, ska prima golvet och väggarna innan duken kommer på.


Jag klippte rejält idag. Nästan en dm på längden och det känns bra. Det blir ännu bättre då man får tvätta det själv. Handlade lite batterier och halstabletter innan jag åkte hem. Vi har inget batteri i brandvarnaren… nu har vi, nu ska det bara i brandvarnaren! Väl hemma gjorde jag lunch, kokte spagetti och så hade er farmor gjort köttfärssås. Vi åt och sen somnade Signe. Hon var ju trött men vaknade efter tjugo minuter… då somnade jag om henne och hon sov i över två timmar. Då passade er mamma på att fixa uppe. Er pappa hjälpte till att flytta möbler. Sängen är nu på rätt plats liksom den ena byrån. Er mamma bäddade sängen för där ska jag få bo i natt… de vill inte ha en hostade mamma i sovrummet. Jag fyllde lite i byrån och har rensat ut lite gardiner som vi inte behöver mer. Ska kolla med er pappa om det är okej.


Det kom varor från Ica och er mamma packade in. Signe sov fortfarande och jag var rädd för att hon inte levde… smög in och kollade, hon levde. Jag har däremot glömt sätta på larme… usch… så det gjorde jag och sen sov hon vidare. Hon måste ha varit jättetrött för annars vaknar hon då vi kommer in i rummet. Jag började på maten, vi ska äta Wallenbergare idag. Det var en pannbiff med lite lyx i, ägg gulor, ganska mycket grädde och så doppade i ströbröd. Det var gott, det var potatismos, lingon och ärtor till. Er farmor och farfar sa inte så mycket men de åt desto mer så det måste ha varit gott. Nästan all mat tog slut, bara en halv biff kvar och lite mos.


Nu är alla väggar täckta med duk, nästan alla tak reglar är uppe i garaget och fönstren är drevade. Det händer mycket då vi är många här. Er mamma och syster myser mycket, er mamma blir så trött, sover lite och är krasslig. Så vi har myst mycket idag, fick ändå lite gjort. Det blev sent kaffe och er mamma och pappa såg på Äntligen hemma innan vi gick och la oss på olika håll i huset. Ska se hur detta går…

Av Carina - 4 oktober 2010 21:15

Idag är er pappa ledig, han ska vara det hela veckan för att bygga. Vi skulle ha varit på kyrkis men er mamma är inte så pigg och inte Signe heller. Hon är hostig och lite snuvig. Så vi stannade hemma, er pappa åkte och handlade. Er farmor och farfar kommer idag så det gäller att vara förberedd. Er mormor ringde på morgonen och hon fick prata med Signe. Hon lyssnar så noga vad som sägs, verkar lite snopen men mest nyfiken på vad det är som händer.


Vi åt lunch och sen kom er farmor och farfar. De hade ätit i Strömsund på vägen ner och hade handlat lite mat både till oss och dem. Vi får se hur det blir med mat denna vecka. Er farmor har mat med sig men vi har sagt att vi kan fixa själv. Er pappa ska prata med henne igen. Idag är det kanelbullens dag och er mamma hade tagit fram kanelbullar dagen till ära. Så vi fikade både kanelbullar på eftermiddagen och efter middag. Er farmor godkände dem och hon har ju bakat på et bageri en gång i tiden och kan baka.


Er pappa fortsatte i badrummet men hjälpte er farmor och farfar igång lite i garaget. De ska sätt upp tak reglarna och så isolera taket. Därefter kan vi sätta på värme där och då kan vi ha saker där inne. Det fryser ju om vi har det där ute nu. Er farmor fixade mat ikväll och det var väl behändigt. Det märks att de saknat Signe, de frågar om allt hon kan. Nu blir er farfar också mer intresserad då hon är mer ett barn. Signe är också mycket intresserad av er farmor och farfar. Hon kollar hela tiden på vad de gör.


De stannade kvar efter middagen och kollade tv här inne hos oss. Sen gick den hem till sig. Det är faktiskt mycket bra med friggeboden. De sköter ju sig själv helt där och vi kan ha kväll för oss själva hemma hos oss. Idag har er mamma meddelat lönerna och min chef om hur jag ska jobba, ha semester och vara tjänstledig denna månad. Får inget svar från chefen men hoppas han löser det snart.

Av Carina - 3 oktober 2010 21:15

Signe har varit skrikig i natt igen… och er pappa bara sover. Jag var uppe hur många gånger som helst och gett henne nappen. Hon är snuvig och rosslar rejält på natten. Det är mycket bättre på dagen fast ibland rinner det ur näsan. Er mamma är helt slut, i natt ska jag sova på ovanvåningen på madrassen. Jag orkar inte gå upp en enda gång till på natten. Idag känner jag mig ännu sjukare än igår. Känner mig febrig och är hängig.


Er pappa fixade frukost och vi åt och sen vilade vi på soffan. Er mamma orkade inget och Signe och er pappa satt och myste i soffan. Då er pappa skulle börja jobba la han Signe i sängen. Hon låg där och pratade men efter en stund så somnade hon. Er mamma tittade på Sommarpratarna och precis så det var slut så vaknade hon. Vi fikade då, hon fick leverpastej macka och lite fruktmos och er mamma och pappa fick kaffe och te. Hon var inte nöjd, vill ha mer men hon får vänta lite. Hon kan ju inte äta så hon kräks jämt.


Signe gillar att titta på då vi bygger, idag har hon suttit utanför badrummet och kollat in er pappa då han har byggt. Hon är nyfiken och intresserad. Er mamma gjorde inte många knop idag. Er farmor ringde och meddelade att de kommer imorgon. Då blir det mycket gjort. Er pappa jobbade på lite men vi hade en tv kväll tillsammans.

Av Carina - 2 oktober 2010 21:15

Signe har sovit som en kratta i natt. Hon har också blivit förkyld som er mamma. Hon vaknade halv tolv och ville inte somna om, jag tog upp henne och hon låg i min famn. Åt lite men höll ögonen vidöppna i 50 minuter innan hon gav upp och somnade. Hon vaknade sen med jämna mellanrum, till slut orkade inte mamma gå upp mer. Så jag puffade till er pappa och han tog upp henne och bytte på henne. Hon somnade sen om och sov i tre timmar. Er mamma vaknade först. Jag har ont i halsen och var hostig så till slut vaknade Signe också. Vi låg och mös alla tre en stund innan vi gick upp.


Det var invägning idag med men det var trist för både er mamma och pappa. Vi får ta nya tag nästa vecka. Efter frukost gick er pappa in i badrummet och började där. Er mamma fick ta hand om vår krassliga dotter. Jag hade skrivit en lista igår på vad jag borde göra men det kommer nog inte strykas något från den idag. Vi är ju krassliga båda två. Er pappa har i alla fall jobbat hårt. Han har fått upp mycket av skivorna i toan och så har han satt dit vattenkopplingar och el rör.


Vi åt pizza till lunch så hade er mamma lovat er pappa Flygande Jakob till kvällen. Jag hade tänkt lägga in rödbetor men de som vi köpt var helt mjuka och det blev inte bra. Men de vi odlat själv blev mycket bättre. Kanske äter vi dem som dem är eller så lägger vi in de små också… de andra kastade jag. Signe krävde mycket tid idag, hon är ju inte pigg. Däremot fick hon sina nya leksaker som vi köpte i Sundsvall. Er mamma diskade dem idag och de gillade hon. Det var ringar som man sätter på en pinne och så fyra burkar som man kan göra torn av. Jag körde i alla fall ett varv med dammsugaren. Det är så skitigt på golvet. Försökte städa på bordet men har i alla fall slängt allt skräp.


Signe har ätit smörgås med leverpastej på idag. Hon börjar bli riktigt stor vår lilla tös. Hon dreglar hela tiden men några tänder vill inte komma. Jag kollade febern idag men hon hade bara 37, 8 och det är ingen feber. Hon var varm och fötterna var som eldklot. Till slut fick er mamma säga till er pappa på skarpen att han skulle sluta jobba, han ska bara… vi åt och er mamma badade och då la er pappa Signe. Hon åt ingen välling men hade precis ätit middag. Vi får väl se om hon vaknar mer idag. Vi såg här är ditt liv, kunde de inte ha hittat någon roligare än Marit Paulsen? Då var det bättre med Robins efter åt. Er pappa gick och la sig och det borde er mamma också men jag orkade inte. Så jag tittade klart på Morse innan jag gick och la mig. Då sov Signe gott, ja och er pappa också.

Av Carina - 1 oktober 2010 21:00

Idag är sista dagen som er pappa jobbar på ett tag, han ska vara hemma och bygga en vecka. Därefter ska er mamma och pappa ta redan på hur mycket mer pengar vi behöver och när vi kan räkna med att bli klara. Det är ju badrummet som ska bli klart, därefter är det elen som ska avlutas och så en ovk. Det är något men ventilationen och kanske en besiktning. Vi vet ju inte hur lång tid det tar att få utfört dessa saker, det ska vi ta reda på i veckan. Er mamma ska också ta reda på hur mycket det kommer att kosta i Riga. Har försökt räkna ut hur många piller jag ska handla där så vi inte behöver skicka efter mer.


Idag ska Signe och jag åka till Jamtli med Mona och tjejerna. Vi bestämde att vi ska äta lunch där och det passar bra då Signe gärna sover en stund på förmiddagen. Vi var uppe ganska tidigt idag men hon sov igen en stund innan vi skulle åka. Det är svårt att klä henne för hon är varm och det är konstigt väder. Det är kallt men ändå varmt i solen. Det blir ingen overall för henne idag. Det är ju lika fint väder idag.


Vi började med att äta lunch. Det var tomatsoppa, sallad och bröd till mig och barnmat till Signe. Sara och Signe satt sidan om varandra och höll varandra i handen… så gulligt. Det är sju månader mellan dem men de är lika stora… Sara är liten och Signe är stor. Efter lunch gick vi till öppna förskolan. Vi följde Simone vart hon ville för hon är ju den enda som kan leka på riktigt. Signe somnade efter maten. Då hon vaknade fick hon gunga. Det finns en gunga som man kan ligga på, alla tre barnen låg där. Sara blev ledsen, Signe bara log med hela ansiktet och Simone ville gunga själv utan småbarn. Signe fick gunga lite mer sen själv och hon bara njöt.


Det är jättefint på Jamtli, det finns massa djur i trä som står i en lite lagård. Vi var inne och kollade och Signe fick sitta på en ko och en häst. Vi fick skriva i en dagbok, vem som är där och då trodde hon att er mamma kom från Norge? Sen trodde hon att jag var turist? Klockan två var det sångstund. Vi satt ute på mattor på gräset men det gick lite långsamt så Signe blev lite gnällig. Då de skulle ha ringdans gick vi och satte oss sidan om och sjöng med. Er syster hamnade på gräset och bara njöt över att få ligga där. Hon är ett litet friluftsbarn, hon gillar träd och gräs. Så nästa år blir det full rulle på vildingen. Det blev lite mellanmål innan vi åkte hem.


Signe och jag åkte till er pappas jobb skulle hämta hem er mammas vinter jacka. Hittade inte den, undra vart den är? Fick istället lite böcker med oss hem. Vi fikade ute då vi kom hem, tänk att det är oktober och vi fikar fortfarande ute, underbart! Er pappa satte sen igång med att bygga i badrummet. Er pappa fick för sig att han skulle grilla men det gick över… er mamma var ute och letade efter sekatören men hittade inte den. Mia ringde så jag pratade med henne istället. Det är inte lika lätt att få tid nu då hon börjat jobba. Det är ju synd att de bor så långt bort…


Vi åt mat och idag gillade Signe maten. Vi åt potatismos och korv i ugn. Hon åt så mycket, eller vad det nu beror på så hon kräktes. Nästan all mat kom upp denna gång. Vi vet inte varför hon kräks och det är inte alla gånger. Det blev en tidig kväll för henne, vi åt ju sent så då blev det så och hon ville inte äta mycket. Er mamma och pappa satt och kollade lite på tv men vi la oss ganska tidigt.


Tänk att det redan är oktober, vart tog dessa dagar vägen? Signe har blivit 7 månader och nu är det snart vinter. Vi ska också snart göra syskonförsök och dessutom är vi snart i mål på huset. Badrummet är sista rummet och sen är det lite här och där som vi måste fixa till. Det känns hur bra som helst. Då vi såg på Arga snickaren häromdagen sa er mamma att nu skulle jag vilja att någon kom och gjorde klart det sista. Jag hade gärna åkt en vecka till Kanarieöarna under tiden.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards