Alla inlägg under november 2010

Av Carina - 22 november 2010 11:15

Idag vaknade er mamma igen av pillerklockan. Jag vaknar ju då er pappa går upp men somnar om direkt. Jag undrar om jag inte är tröttare, eller är det inbillning. Då jag vaknade hörde jag Signe som låg och pratade men jag somnade om två gånger till. Satte klockan på snooze, jag ska ju äta fem piller vid varje ringning nu så jag måste upp och äta något. Till slut kom jag upp och Signe blev glad över att få se mig. Bytte på henne och sen satt hon på golvet och lekte då er mamma fixade med frukost. Jag hängde tvätt och satte på en maskin tvätt till, vissa av de sakerna ska vi ha med oss till Riga och Stockholm.


Vi tar så långt tid på oss på morgonen. Er mamma vill dricka en kopp te i fred och idag ville inte Signe sova. Hon satt och lekte men då hon började gnälla tog er mamma tag i det jag skulle göra innan kyrkis. Vi gick upp på ovanvåningen och hängde tvätten. Er mamma tycker det är lite läskigt att ha Signe där uppe på golvet då vi inte har någon grind och staket på ett ställe men hon håller sig på ett ställe. Hon hittade laddaren till tandborstarna och den gillade hon. Tandborstning gillar hon, hon måste ju göra det nu när hon har tänder. Först borstar vi och sen får hon borsta.


Vi klädde på oss och gav oss iväg till kyrkis. Det är ju sångstund halv elva och den vill vi inte missa. De andra tycker vi måste ha sångstunden innan lunch för deras barn blir trötta. Vi har svårt för att hinna i tid… vår lilla solstråle sover ju ovanligt länge för att vara så liten. Det var lagom med folk idag. Jag la ner Signe på golvet, hon trillar ju ibland då hon sitter och där finns inga filtar så det är säkrare att ha henne liggandes. Kanske kryper hon en dag… idag hade vi instrument men Signe tuggade mest på sitt. Hon var inte så intresserad av sången då. Efter maten fick hon leka lite till. Pratade med grannen som undrade lite över Riga. Tänk att vi redan åker imorgon! Signe blev ledsen, hon är ju trött och vi åkte hem. Hon somnade direkt då vi kom hem. Er mamma åt samma mat som jag gjort i tre dagar innan… Där hade nog Ica tänkt lite fel på portionerna. Vi har ätit 7 portioner, skulle vara 4 och ändå kastade jag kanske två portioner.


Jag började rota lite i julsakerna som jag tog fram igår. Jag undrar om det inte har varit möss på vinden? Undra var de kommer ifrån. Hittar inga lortar mer än i en låda, där de hade ätit upp några frigolit stjärnor och delar av en halmbock. Då er pappa kom hem kollade han och det var hål i vind duken upp till isoleringen. Vi får väl kolla upp vart de tar sig in. Inte kul sånt… inte nog med att vi har dem ute, vi har nu dem inne med. Signe vaknade och vi fikade. Nu måste ju er mamma fika då jag ska ta piller. Vi gick ut efter fikat. Er mamma skulle leta upp en sladd så vi kan sätta igång granen ute. Hittade inte en tillräckligt länge så det får er pappa göra då han kommer hem. Vi var sen i garaget och letade efter er mormors tält men vi hittade inte det heller. Ännu en uppgift för er pappa. Er mamma tog i alla fall in ved och slängde sopor.


Er pappa kom hem och fixade då tältet och sladden så nu lyser granen så fint. Har satt en timer på den så nu lyser den hela dagarna. Er pappa drog el i toan och Signe var med. Vi mat och sen satte er mamma upp adventsljusstakarna. Jag är ju borta sen och kunde inte hålla mig och det gjorde inte er pappa något. Er pappa somnade Signe och till slut var det stakar överallt utom upp. Det visade sig att det var för många lampor sönder. Jag har packat klart så mycket jag kan, resten får jag göra imorgon. Har kollat upp så vi kan lämna in bagage på Arlanda så slipper Anna komma och hämta det. Hon kommer däremot och hämtar oss på torsdag.


Er mamma badade, kanske sista gången på flera veckor. Man ska inte bada efter man gjort äggdonation. Mailade med kliniken idag och doktorn vill inte att jag ska ta kortison. Kan undra varför? Fick inget bra svar, jag har ju i alla fall ätit två piller. Hon verkar lite surrig så jag ska maila imorgon och meddela att vi kommer så de inte glömmer ta upp våra små eskimåer. Vi drack glögg, er mamma får ju inte dricka alkohol heller då vi kommer tillbaka. Det känns lite spännande men ändå så overkligt att vi åker imorgon. Malin ringde och önskade oss lycka till. Nu har vi bokat tid för dansbandsfest nästa år, det ska bli kul!

Av Carina - 21 november 2010 11:15

Idag vaknade er mamma av piller klockan och det gjorde tydligen Signe också. För så fort jag svalt tabletten så tjoade hon. Hon var inte ledsen men hon pratade där inne. Vi låg kvar en stund innan er pappa gick och hämtade henne. Hon satt där sen en stund men tröttnar efter en stund. Hon är väl hungrig…


Vi åt frukost och sen började er pappa med taket. Han klippte av fibertrådarna och vissa av dem for in igen under taket. De var väl för lite limmade. Så han fick skruva ner taket igen och dra ner dem och limma om dem. Signe satt hon honom en stund innan hon somnade. Er mamma kollade på skidor, nu är det ju vinterstudion och det gör ju att man inte får något gjort. Efter lunchen åkte er mamma och handlade. Signe sov då jag körde och sov då jag kom hem. Jag har handlat burkmat till er syster som vi ska ha med i Riga. Allt i plast burkar för det är inte så bra att ta med glasburkar. Nu äter hon ju bara vår mat men där vill jag inte att hon ska äta deras mat. Handlade också så vi kan göra julgodis.


Vi fikade då Signe vaknade och drack årets glögg, det var saffrans smak men jag vet inte om det smakade så mycket saffran. Det smakade bra i alla fall, vi har en annan som heter Lucia och som vi ska prova ikväll. Taket kom upp i tvättstugan och Signe och jag var på ovanvåningen och tog fram julsakerna. Vi är ju inte hemma förrän dagen innan advent. Er pappa plockade också ihop det jag tvättat i kartonger, barnkläder. Plockade ihop kläder till Ingrid och la in sängkläder, handdukar och dukar. Signe låg först på golvet och satt sen i sängen. Då vi kom ner slog tröttheten till rejält. Hon orkade inte äta… fick sova en halvtimme men det hjälpte inte. Hon åt ingenting, hon fick pyjamas på sig och fick välling. Åt upp mer än halva. Fick sen sitta hos er pappa och då åt hon upp resten. Er mamma gjorde mer mat men hon åt inte mycket av den.


Hon var så trött men somnade inte förrän halv tio. Hon vägrade ligga hos oss och vägrade ligga i sängen. Till slut fick hon ligga i sängen och skrika. Man känner sig som en elak mamma. Till slut tog jag upp henen och hon somnade i min famn. Äntligen kunde er mamma gå upp och ta ett bad. Piller klockan ringde men det kom inte upp några piller… får ta dem senare. Tog kort på alla morgon piller idag och skickade iväg. Det är 10 stycken, men häften är vitaminer. Pratade med Mia också idag. Det är inte så ofta nu längre då hon jobbar. Vi har desto mer att prata om då vi hörs. Det blev en senare kväll idag då jag inte hunnit skriva i bloggen i kväll då Signe varit vaken.


Det börjar dra ihop sig för resan nu. Magen verkar växa redan… ett gott tecken? Ett annat gott tecken är att de lovar minusgrader och snö i Riga på onsdag. Det känns allt lite pirrigt och er mamma tror ju inte att det kan gå fel. Hoppas det går lika bra som förra gången.

Av Carina - 20 november 2010 11:15

Om inte Signe vaknar så vaknar vi av mitt piller larm. Idag vaknade dock er mammas familj för idag, och då hämtar er pappa så gärna er syster. Då vi är hemma själv får hon ligga och prata för sig själv då er mamma inte orkar gå upp. Vi vägde oss idag och det är inte kul… jo för er pappa. Han går ner varje vecka men inte er mamma. Nu står jag still. Idag skyllde jag på slemhinnan som var 1 cm tjockare nu är innan… kan hitta många anledningar. Det som var värst var att jag igår vägde mig och vägde då ett halvt kilo mindre. Det är ju kul för er pappa men inte rättvisst…


Vi skulle sätta upp stjärnhimmeln i taket i badrummet. Det var inte bara… vi hade tur att Signe sov under tiden. Vi har valt ut vilka stjärnbilder vi vill ha och nu klistrade vi upp dem på en papp. När vi väl tog in den i badrummet fungerade inte det då det är reglar i taket. Istället tejpade vi upp de en och en efterhand. Vi har valt lilla och stora björn, skytten, väduren, cassiopeia, Herkules, lyran och Orion. Fiber trådarna är mindre än en mm så vi fick borra ett hål på en mm. Fick hänga upp skiva tillfälligt på häng så man kunde pilla in dessa i hålen och limma fast dem. Det var pilleri jobb men det gick ändå bättre än vad vi trodde fast det tog hela den dagen. Vi fick fibertrådar över så då satte vi även dit lilla hund.


Vi tänkte prova glögg idag men er mamma lovade skjutsa Mona ikväll. Hon hjälpte ju oss med Signe häromdagen. Er mamma försökte ta kort på er syster idag. Hon hade fina kläder på sig, kortkort och lackskor. Hon ville inte lika gärna som jag. Hon fick sova en stund och den stunden blev jätte lång. Fick några bilder i alla fall. Efter det att taket var klart fikade vi och så gick vi ut. Nu var det mörkt men det hindrade inte Signe. Hon fick åka pulka till brevlådan och tjoade för fullt där bak. Jag sprang med henne och det gillade hon och så fick hon åka från våra stora högar hör ute. Hon ville inte komma in men vi skulle ju äta mat.


Er mamma stekte kyckling i ugn. Det blev hur gott som helst. Hade sås, brysselkål, rödkål, potatis, morötter och gelé till. Dessutom blev allt klart samtidigt och det händer inte er mamma ofta. Det var otrolig gott och Signe åt så det sprutade ur öronen. Det är skönt att hon äter vår mat nu. Det kan ju vara som sköterskan sa att ofta så passerar man för mycket. Hon vill väl ha hela bitar, så hon kan använda sina två tänder. Känns lite lyxigt med sådan middag men det borde vi äta oftare.


Efter middagen satte vi upp en lampa ovanför Signes säng, det är en blå stjärna. Hon fick även upp sitt dop minne. Vi skulle sätta upp hand och fot avtrycken också men där fanns ingen krok så vi får först fixa det. Hon är så glad över sitt rum. Då man tar upp henne kollar hon alltid på sina fina gardiner och nu även lampan och tavlan. Hon tittar gärna ut också och gärna om det snöar. Hon sitter också gärna på golvet och leker. Hon har sina leksaker i en korg och tar ur dem alla och till slut häller hon ut de sista. Korgen är ju viktig. Hon har en korg med leksaker i köket också.


Vi tog en tidig kväll. Signe fick välling och sen ville hon varken sova hos er mamma eller er pappa. Gick in och la henne i sin säng och vips så sov hon. Hon trivs så bra i sängen också. Det är ju skönt att det går så lätt att lägga henne. Hon är inte så förtjust i välling heller, det är inte ofta som hon dricker upp hela flaskan. Vi kollade på tv och så såg vi en film. Jag spelade in Masjävlar igår så vi tittade på. Då klockan var elva åkte er mamma till stan och hämtade Mona. Det var otroligt fint ute och nästan inga bilar.

Av Carina - 19 november 2010 11:15

Nu vill Signe vakna tidigare och tidigare, idag försökte jag få henne att sova längre men strax efter sju fick hon komma upp. Hon får då komma upp i sängen och så får hon ligga där eller sitta då jag vilar vidare. Klockan åtta tycker jag är en bättre tid. Jag läste ett inlägg från i augusti där jag skrivit att Signe vaknat tidigt, redan åtta. Det är slut med sovmornar nu. Däremot så sover hon ofta efter frukost en stund. Då får er mamma en ensam stund med tekoppen och Internet.


Provade lägga henne, vi ska ju iväg och äta lunch med er pappa och träffa bilhandlaren. Då behöver hon vara utvilad. Hon fick leka en stund på golvet i köket och sen la jag henne igen och då somnade. Hon sov sen i nästan två timmar. Vi skulle ju träffa er pappa men hon sov. Han ringde hem och er mamma sa att jag ringde då hon vaknar, just då vaknade hon och vi bestämde att träffas en halvtimme senare på Svenssons på Frösön. Er pappa var där före oss. Vi beställde mat och så fick Signe mat. Där var en liten adoptivpojke i Signes ålder som var från Afrika. Er mamma undrade om Signe skulle tycka att han var annorlunda om de hade träffats. Han var mycket mörk men undra om Signe först skulle se att det var ett barn? Det hade varit lite spännande. Pappan verkade så otroligt stolt över pojken, tror det är en pojke då han hade en blå overall…


Vi körde till bil affären. Nu var äntligen vår bil klar, det var något fel med diesel pumpen. De hade svårt att hitta felet men till slut så. Det visade sig också att det var små gnagare som knaprar i bilen… blev lite förvånad. Vi ska fixa så det inte kommer djur in i carporten, det finns tydligen en låda med ljud som de inte gillar. De skulle bara tvätta den… det behövdes så det gör ju inget, men en bra service. Vi träffade säljaren och så kollade vi lite på bilarna som var inne. Er mamma vill ha en annan ratt, en sådan vi har i lånebilen här. Jag har alltid så kalla händer men den gör att jag inte behöver ha vantar. Han lurade på oss lite mer saker men vi beställde en ny bil. En Audi Allroad, vit denna gång med, vi har ju varit nöjda med det nu. Det blev lite extra grejor denna gång också men nu är det väl ändå meningen att vi ska ha denna längre. Det är ju större bagage i denna och det behövs, för i vår bil så får vi bara plats med vagnen och inget annat i kofferten. Nu när jag packade in vagnen i vår bil upptäckte jag att den var mycket mindre, tänk så lätt man vänjer sig.


Vi beställde en bil och sen körde er mamma och syster till stan och er pappa tillbaka till jobbet. Vi skulle hämta ut pengar, pumpa hjul, till apoteket och handla lite annat och så skulle vi fika. Signe somnade nästan direkt då jag la henne i vagnen så jag gick från banken till apoteket så hon kunde få sova i fred. Jag köpte en dosett till alla mina piller, näsdroppar och Alvedon till Signe och en nagelsax. Då vaknade Signe… vi gick in för att fika på Törners. Då ringde er mormor och tackade för presenten. Vi pratade en stund. Hon hade ramat in ett kort på Signe som hon fått på posten. Hon hade varit hos er nästkusin då hon fyllde ett och hon hade då sett kortet på Signe och Leia och även hon tyckte att de var lika. De skulle åka till tyskland över helgen.


Det blev ingen fika där för det fanns ingen plats. Vi gick istället och handlade en jeans kjol till Signe och ett par lackskor. Så söta… upptäckte då att anledning till att hon var gnällig kan vara att hon var varm. Vi var inom babyproffsen för att handla på rea men det började visst inte förrän nästa vecka men handlade två Birger. Det var egentligen Bolibompa draken men han såg ut som Birger. Ingrid ska få den ena och Signe den andra. Nu var klockan så mycket att vi bestämde oss för att åka hem istället för att fika. Er moster ringde och meddelade att hon kom helgen efter och det passar ännu bättre. Ringde er pappa och kollade om bilbarnstol. Jag vill att han åker till babyproffsen nästa vecka på visning.


Nu är isen nära på sjön. Det är dimmig varje dag då sjön kyls av. Er pappa var hemma och mötte oss i dörren då vi kom hem. Signe hade fått bokklubbspaket idag och där var en julskiva men texter i en bok och en annan fin bok. Perfekt för er mamma kunde inte komma ihåg några julsånger då vi skulle sjunga i bilen. Er pappa gjorde mat till oss och jag gav Signe mat. Hon svepte en burk med fisk och sen då vi åt fick hon en leverpastej macka.


Hon var trött men hon var ändå uppe till efter sju. Det blev bad av föräldrar idag och så kollade vi tv och lekte med var sin dator. Signe sov orolig och vi var inne varje kvart och gav henne nappen. Till slut gav er mamma upp och tog upp henne. Hon sov men hon fick väl lite trygghet och sen gick det bra för henne att sova. Er mamma och pappa var uppe ovanligt länge… efter tio.

Av Carina - 18 november 2010 11:15

Idag blir det fullt upp… hoppas jag hinner med allt. Först ska jag få massage, föräldrar grupp och sen mentors utbildning. Signe sov bra som vanligt och vi kom upp strax före åtta. Vi åt frukost och er mamma hade tagit upp bröd som vi skulle ha ätit till lunch igår men det blev inte så. Så det mackfrukost idag istället, mycket ovanligt. Äter vi macka vill Signe också ha det. Det är en mack unge det… hon blir vild då hon ser mackor och clementiner. Tar man fram en clementin så viftar hon med armar och ben och tjoar, det är ju bra. Vi åt frukost, Signe sov en stund och sen åkte vi till Mona. Signe ska vara där då jag ska få massage.


Vi körde iväg och er mamma stannade en stund innan jag åkte iväg. Hon blev sittandes på golvet och kollade på tv och på Sara. Det är ju spännande med andra barn. Jag vinkade av henne men hon verkade inte bry sig på att jag skulle gå. Så jag körde med gott mot till stan. Jag är inte så orolig för mig, inte då jag lämnar henne i säkert förvar. Jag skulle ju inte lämna henne till någon jag inte litar på. Mona har ju erfarenhet av barn så det kommer att gå hur bra som helst.


Jag fick massage. Först gjorde hon någon alfamätning och det ska man göra före och efter. Gjorde det första gången jag var där. Fick sen massage. Det var skönt, jag tycker ändå att jag inte har lika ont nu som innan. Jag ville ha massage nu så jag kan vara avslappnad då vi åker till Riga. Hon sa att jag hade mycket mer värme i kroppen nu, bättre blod genomströmning. Jag har ju ont i rumpan, ska ringa en sjukgymnast då vi kommer från Riga och boka tid. Det måste vara någon nerv som är i kläm eller något. Jag har ont då jag går mycket. Hon undrade om jag gick mycket och det gör jag nog, mer än vad jag tror. För är man på stan så går man mycket mer än vad man tror. Känner ju också av axeln nu när Signe blir tyngre och bära. Vi måste skaffa en ryggsäck som hon kan sitta i.


Så hon var nöjdare med mig denna gång. Hon tycker ju att jag borde dricka mer vatten. Nu sa hon att jag var lite svullen under knäet. Då sa er mamma att det kanske är för att jag dricker så mycket vatten? Det var tydligen inte… utan för att jag dricker för lite vatten. Gjorde en ny alfamätning efteråt och jag fick mycket bättre värden. Första gången var min kropp som en 44-åring, idag kom jag dit som en 37-åring och gick därifrån som en 33-åring. Då sa hon att det bådar gott för Riga besöket. Precis… där är det bra att var ung och pigg.


Er mamma har nog en bra miljö för små bebisar i magen. När jag nu är på familjeliv och kollar så är min livmoderslemhinna ovanligt tjock och det är ju bra. Jag mår inte heller så dåligt att medicinerna. Visserligen mår jag mer illa nu än förra gången av de första medicinerna. Många mår riktigt dåligt, humörsvängningar och mår allmänt dåligt. Jag hoppas ju verkligen att det kommer att gå bra denna gång med. Jag har inga planer på att det inte ska gå… annars får vi vänta för länge tycker jag. Detta ska gå och vi ska göra allt för att de ska trivas där inne.


Er pappa var redan hemma och ska följa med på föräldragruppen. Jag körde och hämtade Signe och det hade gått jättebra. Hon sov i Monas famn då jag kom. Hon hade blivit lite ledsen då Sara gick och la sig och hon blev ensam med Mona men sen somnade hon. Hon vaknade då jag kom och jag klädde på henne och pratade med Mona lite. Kollade hur de har flyttat om i huset, jag fick sen ila hem för vi ska på nästa ställe om en stund. Er pappa hade efterlyst oss och då vi kom hem hade han fixat te och brett två mackor till lunch. Det blir lite knapert men det gör väl inget… åt lite frukt efter massagen.


Vi körde till Frösön och var på föräldragrupp. Vi var bara tre barn men två pappor. Så Signe, Tyra och Lovali lekte bra tillsammans. Det är så kul att se hur det är med varandra. De tar på varandra, tar saker från varandra och kryper över varandra. Idag pratade vi om sjukdomar. Vi har ju haft tur med det, Signe har ju bara varit snuvig hon har inte ens haft feber. Så vi fick lite tips och vi fick också lite tips om hur vi ska göra med Signe nu när vi ska flyga. I slutet kom vi in på mat och det blev ju intressantare. Det är ju kul nu när Signe börjar äta vår mat men hon har lite mer problem med magen nu. Så det får nog bli mer katrinplommon och messmör.


Er mamma fick ta er pappas bil och han och Signe tog vår nya och körde och hämtade ett nytt däck. Vi har ju haft punktering på A4 och han fick köpa ett nytt däck, så er mamma har ett sommardäck bak på bilen nu. Jag körde till campus och letade upp vart jag skulle vara. Jag var nog nästan först, för ovanlighetens skull. Det var mentors utbildning idag och det ska bli spännande. Er mammas gamla chef var också där och ska också bli mentor. Hon tyckte att jag hade blivit så smal, det tyckte massösen också. Det har jag ju och det känns kul att det syns. Vi fick en föreläsning först om mentorskap. Vi har fyllt i flera enkäter och i en av den fick man skriva varför man ville bli mentor. Hon den ena föreläsaren sa att jag måste bara få läsa upp vad en av mentorerna har skrivit, lycka den som får denna mentor. Det var jag som hade skrivit det! Det var lite kul, eller er mamma blev stolt.


Efter föreläsning fick er mamma en adept och hon pluggar hälsovetenskap och det passar ju er mamma hur bra som helst. Vi blev sen bjudna på middag, ekologiskt och närproducerat mat från Jämtland och hur gott som helst. Dessutom var er mamma så otroligt hungrig men det hade varit gott i alla fall. Vi pratade lite med varandra så man fick lära känna varandra lite. Vi bokade också tider så vi kan träffas. Vi ska ju ha en ny stor träff den 15 december så vi bokade två tider innan dess. Vi bestämde att vi skulle träffas en gång utomhus då jag kan ha Signe med mig och en gång inomhus utan Signe. Ska kolla med er pappa om vilken dag han kan ta Signe.


Då jag satt där ringde en diakon från Brunflo och hon ringde för att vi har förlorat ett barn. Jag bad om att få ringa tillbaka då jag kom hem. Då jag körde ifrån campus ringde jag Maria som varit med i en sorgegrupp och undrade lite. Hon tyckte den var bra och att de var så duktiga. Så ska vi bli erbjudna att få vara med där så vill jag att vi deltar eller att jag gör det. Kanske inte så mycket för din skull Valdemar utan mer för din Gabriel. Det var ett hårdare slag. Då jag kom hem berättade jag detta för er pappa. Han tyckte precis som er mamma att det skulle vi ha behövt efter Gabriel. Jag ringde henne och det var så, de skulle starta en ny grupp i februari och hon undrade om hon fick skicka en inbjudan till oss. Det fick hon och jag berättade om både dig Valdemar och dig Gabriel. De vet bara att vi har förlorat ett barn.


Er mamma berättade lite om kvällen och om veckan. Er pappa berättade att det blivit lite fel med Signe idag. Hon somnade i bilen och sen sov hon som en stock. Hon ville inte vakna, till slut fick han väcka henne men hon var inte villig till att vakna. Hon fick mat och välling och sen somnade hon ingen. En enkel match tänkte er pappa och fixade mat till sig själv, klocka var då sju… han får också prova på det ibland med att rutiner försvinner. Efter en halvtimme vaknade Signe och var pigg igen. Så då er mamma kom hem så var hon pigg och glad. Hon fick komma in på rummet och leka på golvet och det gjorde hon medan er mamma och pappa pratade.


Till slut somnade hon och er mamma gjorde mig en kopp te och vi kollade på tv. Efter en stund då jag druckit lite te började jag må illa. Riktigt illa, trodde nästan jag skulle kräkas. Jag har ätit dåligt idag och sen vräkte jag i mig massa mat på kvällen, teet är inte heller bra. Så er pappa fick ordna lite proviva till mig och efter en stund så lättade. Vi satt där och myste lite innan vi gick och la oss. Er mamma var nog tröttare än er pappa.

Av Carina - 17 november 2010 11:15

Signe låg och tjoade en lång stund innan jag gick upp. Vårt snälla gulliga barn, hon satt sen en stund på golvet i sitt rum och lekte. Er mamma ska ju ha damer här ikväll och har pressen på mig att städa och få i ordning här. Så jag hann städa undan lite innan vi åt frukost. Nu får även Signe lite blåbär i gröten. Hon kräks ju inte längre, det händer ibland men inte alls ofta. Det är ju fjäll bär så det är ju nyttigt. Jag retar mig lite på att det är lättare att hitta fruktgröt än vanlig gröt. Jag vill stoppa i våra egna bär istället.


Vi ska åka till stan idag men Signe var så trött så hon sov en stund först. Vi åkte sen in till stan. Vi ska kolla om vi får in en syskonvagn i bilen. Ska vi köpa en ny bil så måste vi få in en syskonvagn. Vi åkte först till babyproffsen och de hade inte så många vagnar hemma men vi provade deras egen och den gick in hur lätt som helst. Då jag provade vagnen fick Signe var inne med kassörskan. Hon blev lite ledsen men det gick bra ändå. Hon satt och brummade hela tiden. Hon har kommit på ett nytt ljud och brummar ofta. Hon pratar också jätte mycket hela tiden. Er mamma köpte en mössa till henne. Hade tänkt hon kunde ha önskat sig en i julklapp men är det -8 grader vill jag att hon har en mössa som går ner över öronen. Hon fick även ett par nya vantar. Vi har ju redan tappat en av de andra nya…


Vi gick upp till stan och köpte ett kort till er mormor och Thomas. Han fyller år på fredag och vi har köpt ett presentkort till dem båda på Malmö Opera. Skickade även ett paket till Leia som fyllde år i måndags. Vi handlade två glöggflaskor på systemet, er mamma kan ju dricka dem i helgen. Vi gick sen till bilen och körde till polisen. Vi hämtade Signes pass och bytte på henne… luktade inte något vidare. Hon blev då mycket gladare och vi körde till Barnens hus. De hade en Brio syskonvagn och vi fick även prova den. Det var inte lika lätt att få in men den går om man tar bort solskyddet.


Efter det åkte vi hem, Signe somnade i bilen. Hon borde var hungrig men hon fick en banan innan vi åkte iväg. Klockan var ju ändå ett och hon brukar äta innan tolv. Pratade med er pappa på vägen hem om vagnen och han var nöjd. Han vill så gärna ha en ny bil. Då vi kom hem gjorde vi köttbullar och värmde potatisen sen igår. Signe åt med god aptit och sen sov hon, i över två timmar.


Er mamma plockade undan till slut var det inget mer att göra än att dammsuga. Er mamma tyckte att er syster skulle vakna. Jag höll på att laga mat och hon bara sov. Öppnade dörren men det tog ändå tjugo minuter innan hon vaknade. Vi åt mat och sen dammsugade er mamma. Det gillar er syster, hon följer slangen och munstycket, det är ju en lång slang då vi har centraldammsugare. Vi stekte spätta filéerna och gjorde orange potatismos, blandade i morötter. Det var otroligt gott, hade curry i paneringen. Signe åt även detta med stor förtjusning. Det blev kvar så er pappa och syster kan äta det imorgon. Vi bakade pepparkaksbröd och fixade inför kafferepet. Vi satte sen fart i kakelugnen och sen satt vi i soffan och väntade på gästerna.


Det ringde på dörren och där stod en tjej som jag inte känner. Hon hade blivit ditbjuden av en annan som ska komma. Det var spännande, hon har också en dotter som är lika gammal som Signe och bor nere i byn. Hon kollade sig lite omkring och sen kom två till. Dessa tre har inte varit här förut. Så vi kollade runt lite och er mamma satte på te och vi satte oss för att fika. Signe hade fått pyjamas och nu fick hon välling. Hon åt inte alls mycket, det var väl för spännande att kolla på damerna. Sen kom Orrviken tjejerna och vi blev sex damer för hon som kom först fick åka hem då hennes son kräktes. Stackars kille och trist för mamman. Vi fikade och pratade. Vi fick en flaska saft av Helena, det var gulligt och det kommer att bli gott med hemma lagad saft.


Innan Orrviken damerna kom berättade jag om dig Gabriel. Faktiskt blev det lite darr på rösten, trodde inte det nu längre. Men nu var det längesen jag pratade om dig och då du föddes. Det känns däremot bra att de fått veta, vi kommer ju ändå att umgås en del. Då vi fikat klart och de ville gå hem fick de ta lite böcker med sig. Alla tog några med sig men det är många kvar… Monika stannade kvar lite längre och vi pratade om er Gabriel och Valdemar. Det blev en sen kväll, då er mamma ville se Bonde söker fru innan jag la mig. Pratade bara lite kort med er pappa idag men nu kommer han äntligen hem imorgon. 


Mammorna blev nog lite snopna då jag la Signe. hon satt i mitt knä, hon sa inget bara var med. Hon var hos Mona en stund och det kändes bra att hon inte blev ledsen för hon ska ju vara där själv imorgon. Jag bestämde mig sen för att lägga henne och hon sa god natt och jag la henne och hon sa inte ett knyst utan bara somnade. Hon vaknade och skrek en gång så jag fick ge henne nappen. Så har inte alla småbarns föräldrar det.

Av Carina - 16 november 2010 11:15

Signe vaknade redan klockan sju idag och ville gå upp. Hon fick komma in och lägga sig hos er mamma men hon var för pigg. Er mamma ville sova men inte er syster. Vi låg kvar till åtta och sen gick vi upp. Vi åt frukost och er syster lekte en stund innan hon gick och la sig. Det är bra att hon sover idag då vi ska på babysim.


Er mamma städade, Mona och Sara ska ju komma på lunch. Jag höll mig i köket och det tog tid. Mona ringde och berättade att det bara blev hon som kom. Tänkte då hoppa över dammsugningen men då jag fick undan allt annat såg jag hur skitigt det var. Signe sov länge och då hann jag städa undan och då hon kom upp dammsög jag. Det gillar hon, hon satt och kollade efter munstycket. Hon undrar var ljudet kommer ifrån. Hon är jätte intresserad. Vi började med maten, vi skulle bjuda på räkfylld spätta. Signe gillar att vara med då vi lagar mat. Jag gjorde en specialare till henne utan salt. Vi blev precis klara då Mona kom. Er mamma hade även packat bad väskan. Jag hittar inte badbyxorna och bikinin så jag få köpa nya byxor till henne idag.


Maten var jättegod. Det är den bästa fiskrätten hittills. Nu har vi mer spätta kvar men den steker vi till lunch imorgon som vanlig spätta. Räkorna är ju slut. Signe fick en egen och hon åt med god aptit. Kul att hon äntligen börjar äta vår mat. Mona tyckte också det var gott. Efter maten drack vi kaffe och te och sen åkte först Mona och sen vi. Vi fick vända efter en bit då er mammas plånbok och telefon låg hemma. Vi stressade som vanligt in på badet. Sist i bassängen igen… men Signe blir så glad och verkar inte påverkad av att jag far omkring. Hon var trött men bara då hon hamnar på rygg. Då kliar hon sig i ögonen och ser hur trött ut som helst. Det gick bra idag igen och det fungerade bättre då vi bytte om. Då jag la ner henne på skötbordet ville hon inte ligga där och la till med surläppen. De andra mammorna där såg det och skrattade gott åt henne. Hon kan verklige se riktigt ledsen ut… det gick dock över och hon duschade med er mamma. Sen fick hon handduken om sig och låg där medan jag blev klar. Vi bytte rum och hon fick ligga på golvet igen medan er mamma gjorde sig i ordning. Då hade hon nappen och det hjälpte.


Er mamma tog en kopp te och er syster lite frukt innan vi åkte hem. Hon somnade i bilen innan vi hade hunnit komma ur parkeringsplatsen. Er pappa hade ringt då vi var och badade och ringde nu igen. Han hade en viktig bil fundering… när ska dessa bilfunderingar försvinna? Han hade glömt att vi skulle på babysim. Då vi kom hem kom Ica bilen så er mamma skippade posten. Jag fick varorna och Signe sov gott. Vi körde och hämtade posten då alla varor var inne och sen packade jag upp då vi kom tillbaka. Signe var nöjd med tuppluren och hon var uppe och lekte en stund. Er mamma tog en ny kopp te och er syster fick resten av frukten. Hon låg sen lite på golvet men blev ledsen och jag la henne. Hon somnade som en stock och sov i över en och en halv timme.


Jag pratade med er pappa och så plockade jag i sakerna. Det tar aldrig slut… det finns saker överallt. Signe vaknade till slut och vi åk pannkaka. Jag hade köpt färdiga idag och så fick hon ärt och morots puré till som jag passerade. Er mamma åt björnbärssylt till. Så idag har hon ätit alla huvud mål av vår mat och det är bra. Det skulle vara skönt om hon började äta vår mat oftare. Hon var inte så pigg men jag satte henne i soffan och då piggnar hon alltid till. Vi tände brasan och efter en stund fick hon pyjamas och välling. Vällingen var hon inte så intresserad av, istället så läste vi böcker. Hon verkar tycka det är mysigt att sitta och höra på en saga. Hon ville inte sova hos mig så jag la henne i sängen och hon somnade nästan meddetsamma.


Er mamma tömde och fyllde diskmaskinen. Jag satte upp alla böcker som damerna kan hämta imorgon, det var ganska många böcker… jag pysslade tills klockan var nio. Då gjorde jag popcorn och tog mig ett glas proviva. Jag märker nu att det är nog även dessa piller som gör magen i olag. Nu vet jag i alla fall vad det är och kan åtgärda det. Jag ska nog äta något på kvällen för det är då jag mår illa. Pratade med er pappa, han ringde vid nio då Äntligen hemma var slut. Pratade ganska länge med honom men sen skulle han sova. Er pappa har lagt ut en massa på bloggen idag och det var skönt. Ska fortsätta imorgon. Jag tömde sängarna från ren tvätt och la ut en hög med saker i uterummet och sen gick jag också och la mig. Hoppas Signe sover länge imorgon…

Av Carina - 15 november 2010 11:15

Idag fyller er nästkusin ett år. Vi var bjudna på kalas som igår men det går ju inte att åka ner för en dag. Signe sov bra i natt, men jag fick vara upp några gånger och ge henne nappen. Hon jollrade då er pappa åkte och har tydligen somnat om men hon och pillerklockan tjoade samtidigt klockan åtta. Vi åt frukost och idag ska vi till kyrkis. Signe ville inte sova så vi packade ihop och åkte dit. Undra då vi ska få tillbaka vår egen bil?


Det var inte så mycket folk där idag men några som er mamma inte träffat ännu. Det var dessutom två riktigt små bebisar där idag. Mona och tjejerna kom också dit men inte förrän efter sångstunden. Signe var så nöjd då vi sjöng och ännu nöjdare blev hon då hon såg sig själv i spegeln. Det är kul att hon gillar sång och musik. Sara och Signe lekte lite men Signe fick inte ha några saker själv. Vi bokade in dem på lunch hos oss imorgon och så ska Signe får vara där på torsdag då er mamma ska på massage. Signe var trött och gnuggade sig i ögonen så vi körde hem. Hon somnade direkt och er mamma åt gröt till lunch. Hon vaknade en gång men fick nappen och sov ganska länge. Er mamma hann börja plocka undan i vardagsrummet. Måste få i ordning på alla saker som vi packat upp.


Då hon vaknade så lekte hon en stund på rummet och er mamma kunde fortsätta men röjningen. Det är så mycket saker som er mamma inte vet vart vi ska ha, bara att jag inte ska slänga det. Vissa saker hamnade på rätt plats. Jag städade på hyllorna ovanför tv, där bara hamnar saker och dammigt var det också. Det är ju bra att börja i en ända. Signe blev fika sugen och hon fick gröt. Vi skulle ha hämtat passet men klockan blev för mycket, de stänger klockan tre. Efter fikat tog vi vagnen och gick och hämtade posten. Orkade inte dra henne i pulkan idag och inte klä på henne så mycket. Det är ju bra nu då hon åkpåsen i dun som gör att hon inte behöver hur mycket kläder som helst på sig.


Då vi kom in lekte Signe vidare och er mamma röjde vidare. Hon tröttnade efter en stund men hon ville inte sova. Vi lekte i soffan en stund. Hon kommer snart att klättra över kanten… då är hon då fin på att krypa. Annars sitter hon mest still. I eftermiddags så torkade jag av väggarna i badrummet nere. Så låg hon på ett täcke men hon ligger mest still. Har inget behov av att flytta sig. Inte i gåstolen heller är hon så intresserad av att flytta sig. Vi åt middag och er mamma åt samma mat för tredje dagen. Det var inte alls så gott idag… beställde mat på Ica. Det var meningen att vi inte skulle ha så mycket så vi kunde åka till affären men oj vad skönt det är att bara beställa. Pratade med Britt-Marie, er pappa skulle ev dit och fika men det blev inte så.


Efter maten så myste vi och läste böcker. Signe gillar att läsa böcker, eller höra på dem. Vi sjöng också men hon började bli trött för hon ville inte mer. Hon fick pyjamas på sig och så fick hon välling. Hon åt nästan ingen välling och somnade i mitt knä. Det är inte så vanligt längre så hon oftast somnar i sängen. Nu var hon så trött att hon inte orkade streta emot. Er pappa ringde precis då jag lagt henne i sängen.


Därefter blev det ovanvåningen. Nu står kartongerna och det andar som ska in på vinden snyggt och prydligt. Er pappa får hjälpa mig att få in dem. Om sitter på vinden så får han skicka dem till mig. Plockade ut kläder till Ingrid som vi ska ha med till Stockholm. Er pappa ringde igen och vi pratade ganska länge. Han håller på att kolla barnstol till er syster. Han har köpt strumpbyxor till er syster idag på Dollar Store och även toa och hushålls papper. Han skulle lägga sig och er mamma hann men lite mer tvätt innan jag gick till kojs.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards