Alla inlägg under november 2010

Av Carina - 6 november 2010 10:45

Idag skulle vi ha en nästan bygg fri dag. Det behövs ibland, vi ska på marknad och till kyrkan. Vi låg och myste lite innan vi gick upp, eller er mamma och pappa ligger. Er syster vill inte ligga utan sitter upp mellan oss och tuggar på väckarklockan. Efter frukost städade er pappa av golvet i badrummet. Nu har gnuggat hur mycket som helst på det. Vi tog lite medel på idag så vi fick bort de vita fläckarna. Er pappa gjorde en del på taket men det var för halt på norrsidan så det får han göra imorgon. Vi åt lunch och sen gjorde vi oss i ordning.


Vi klädde oss lite finare och så åkte vi iväg. Först åkte vi till Rödön på marknad. Det var en liten gullig marknad vid kyrkstallarna. Vi gick snabbt runt och kollade, det fanns inte så mycket att köpa men jag köpte lite glögg och ett julpynt. De hade jätte söta fleece byxor men tyvärr inte några som passade Signe. De hade fler mössor än byxor. Då vi varit där åkte vi till Stocketitt och fikade. Vi fikade rejält idag, både våfflor och kaka. Signe fick också lite fika. Hon ville dock hellre leka med värmeljuset och duken. Hon tittade ut genom fönstret och verkade trivas och mysa hon med.


Vi åkte hem om och er syster fick mat och er pappa tog lite fil. Er syster bytte kläder och fick klänningen hon fick av Astrid på sig. Det var mycket folk i kyrkan och vi satte oss sidan om grannen. Han sjunger i kören så hon var och lyssnade. Det var mycket musik, kören sjöng och vi sjöng. Mitt i Gudtjänsten läste de upp alla namn på dem som dött under året och tände ett ljus för varje namn. De läste upp ditt namn Valdemar och tände ljus nr tre på vänstra sidan. Det kändes bara bra att vara här, det var en jättefin stund. Signe höll lite låda men var så duktig. Efter Gudtjänsten gick vi till minneslunden, vi hade vagnen med oss. Det var fullt över allt så vi ställde vårt ljus vid dammen. Det var så otroligt fint på kyrkgården med alla ljus. Nu började Signe tröttna, men det var ju inte så konstigt klockan var ju nästan sju.


Idag sa Signe mamma, jag tror inte hon menar er mamma men hon sa det. Troligen betyder det mat… så vi körde hem och hon fick pyjamas och välling. Er mamma började laga mat, er mamma och pappa ska äta och dricka gott. Er mamma har köpt mousserat vin som vi ska dricka. Till slut somnade Signe och vi kunde sitta i lugn och ro och äta och dricka. Vi skålade i våra förlovningsglas. Er mamma föreslog att vi skulle ha en tv och dator fri kväll. Ska vi verkligen det undrade er pappa? Men så blev det. Vi skulle kolla foto och prata med varandra. Vi hann bara pratat med varandra. Vi drack kaffe/te och drack lite avec. Helt plötsligt kände er mamma att nä, nu måste jag sova. Så vi gick snabbt och la oss, för ovanlighets skull la sig er mamma för er pappa. Jag ska nog hålla mig till läsk. Det har i alla fall varit en härlig dag idag och er mamma är nöjd.

Av Carina - 5 november 2010 10:45

Idag fick vi ställa klockan för det skulle bli strömavbrott halv nio. Så er mamma gick upp först och fick väcka Signe då jag ätit frukost. De var punktliga, precis halv nio släcktes ljuset men då var vi nästan helt färdiga. Det var inget kul väder idag, duggregn och mörkt. Vi åkte först till Ica, det ju i alla fall inte varmt ute så man kan åka och handla och ha det i bilen under tiden. Vi hängde sen på låset till affärerna i Lillänge. Var först på apoteket, ska handla mer vitaminer och extra folsyra. Vi handlade födelsedagspresent till er pappa och en flaska mousserande vin. Kollade lite i de andra affärerna och så kom det lite kläder till Signe.


Vi skulle ha åkt till stan också men vi åkte hem istället. Det var så trist väder och då är det inte kul att vara ute. Vi körde inom växtvaruhuset på vägen hem. Vi skulle handla en krans till minneslunden men de hade inga roliga så det blev ingen. Däremot hittade jag söta ljusstakar till jul och Helena som jag handlade. Damerna i kassan blev så förtjusta i Signe. Hon hade sin vita kappa och er mammas gamla vita mössa. Hon ser ju ut som en liten vinterprinsessa.


Då vi kom hem ringde vi till May Gull, hon fyller år idag. Vi åt lunch och sen blev det bättre väder men då var det för sent då blev vi hemma. Vi tog en tur till brevlådan bara. Er mamma rensade bland böckerna, ska ha ett kafferep med bok utdelning. Det är så mycket böcker och det är synd att bara lämna dem till röda korset. Så jag ska se om det är några som vill ha några innan jag skänker dem. Då er pappa kom hem fogade han golvet i badrummet. Vi brukar ju hjälpas åt men på kvällen är inte Signe lika glad över att sköta sig själv.


Hon sitter gärna i soffan. Det känns som ett bra kap att köpa puffar till vår soffa. Nu sätter vi ihop dem och då kan hon inte trilla ner. Hon sitter där och leker med lite leksaker och speciellt boken med djur. Trycker man på knapparna så låter det som de olika djuren i boken och det är vanliga djur på en bondgård. Hon vänder sig också i soffan och kryper lite. Nu är hon så hostig och snuvig men sover ändå bra på nätterna. Hon har ju fortfarande inte haft feber ännu och det är ju skönt.

Av Carina - 4 november 2010 10:45

Oj, i natt sov Signe hela natten. Hon är ju så krasslig och hostar och är snuvig ändå sover hon så bra. Så bra så er mamma är orolig över om hon lever eller inte. Er pappa pratade med mig då han gick upp men jag var knappt vaken. Ändå gick jag och la mig tidigt igår. Signe vaknade sen tjugo i åtta, hur bra som helst. Då fick er mamma gå upp. Vi åt frukost och sen lekte Signe och er mamma fixade med annat. Försökte ringa Anna men hon var inte hemma.


Er syster sov en sväng på förmiddagen och då hon vaknade var hon hungrig. Hon fick lite fika och er mamma fick en kopp te. Signe kryper bakåt och runt, så nu gäller det att vi dammsuger om kvällarna. Kände att det var knastrigt på golvet men städade undan lite tillfälligt då jag la ner henne på golvet. Er mamma ringde er pappa och undrade då han tänkte komma hem. Då stod han på garage infarten. Er pappa hade hämtat alla böckerna, nästan, från stationen och han bar in dem. Därefter åt vi lunch och idag fick Signe ägg. Jag stekte ett till henne och så blandade vi det med lite vanlig barnmat. Läste att hon inte ska äta kassler, korv och bacon förrän hon är ett år. Hon som gillar korv så… det är den enda gången hon äter vår mat. Potatismos och korv är en favorit. Nu får hon äta kyckling ikväll istället.


Efter lunchen åkte vi till stationen och hämtade mer saker. Signe satt i sin vagn och er pappa packade ut till bilen. Er mamma packade ner i lådor och ställde ut till er pappa. Efter en stund så tröttnade Signe och somnade. Jag tömde ena rummet och sen skulle jag ut i nästa. Då tittade jag till Signe och hon såg helt död ut. Man såg ögonvitorna och hon såg blek ut, er mamma tänkte bara NEJ… så jag skakade henne och efter några sekunder tittade hon upp på mig. hon verkade då vaken och pigg men efter en stund visade det sig att hon sov nog djupt och hade inte sovit klart. Er mamma hade väckt henne helt i onödan men jag blev så rädd. Hjärtat slog flera tusen slag men jag bad så mycket om ursäkt. Vi har ju inget larm i vagnen för hon sover ju så sällan där. Hon sover ju bara då vi är ute och går och då vaknar hon ju ofta då jag stannar vagnen.


Då vi var fullpackade körde vi hem. Vi började med att fika och Signe fick lite gröt. Er pappa gick och la sig en stund, han har varit trött i flera dagar nu. Er mamma pratade med Anna och Signe somnade. Då hon somnade vaknade er pappa och vi gick ut och tömde bilar, släp och takbox. Precis då er mamma tog sista kartongen vaknade er syster och jag gick in till henne. Hon var inte så pigg så vi satte oss och myste i soffan en stund. Er pappa kom och satte sig hos oss en stund. Er mamma fixade sen mat och började elda i kakelugnen.


Vi åt och det blev kyckling till er syster. Det passade bra för henne det med. Er pappa städade tillsammans med Signe i badrummet. Er mamma städade undan i köket och dammsög, nu är det inte så mycket att dammsuga då vi har en massa kartonger inne. Det gäller för er mamma att ta hand om detta snart. Imorgon ska det vara strömavbrott mellan halv nio och tio. Så vi måste iväg tidigt imorgon. Så det blir inget gjort imorgon tror jag. Vi ska hämta pass, fixa årskort på Jamtli och handla. Signe hade svårt att komma till ro ikväll men till slut somnade hon. Er mamma och pappa fikade och kollade på tv innan er pappa gick och la sig. Er mamma stannade uppe en stund till.

Av Carina - 3 november 2010 10:45

Signe har blivit morgonpigg… det är kanske inte alla som tycker att halv åtta är tidigt. Det tycker er mamma, men er pappa var redan uppe. Han skulle förbereda lite inför fogningen idag. Så då Signe vaknade gick hon upp med honom. De ville att er mamma också skulle gå upp så hon hamnade hos mig i sängen. Då fick jag tvinga mig att vakna. Vi åt frukost tillsammans, eller er pappa fick en frukost nr två. Då ringde min klocka… dags för piller nr ett av östrogen. Jag har ställt klockan på 08.00, 15.00 och 22.00 så jag ska komma ihåg. Har även stoppat ner en pillerkarta i skötväskan så jag alltid har en med mig. Förra gången hade jag ju en på jobbet till eftermiddags pillan. Känns lite häftigt att vi är på gång igen! Klockan är inte mycket då vi är klara nu för tiden. Idag ska vi åka till stationen och hämta hem saker. Vi passade på att åka direkt efter frukost så Signe kunde sova där uppe. Vi packade in vagnen och släpet och sen körde vi, i var sin bil upp till stationen.


Då vi kom upp på vägen var det en som körde hur sakta som helst.  Det var många bilar som låg bakom så det fick er mamma också göra. Då vi kom upp berättade er pappa att det var jätte halt. Hans bil slirade då han kom upp på vägen men er mamma har dubbdäck, antisladd och fyrhjulsdrift och det märktes tydligen. Märke inte alls att det var halt, skönt. Vi packade in Signe i vagnen och så gick vi in. Det kom en och hjälpte er pappa att ta ut ett tungt skåp och er mamma började i ett rum. De har hällt ut sakerna från lådorna, inte alla men tillräckligt många. Nu packade jag ihop alla lådor i ett rum så det kan vi ta hem nu. Signe somnade och då jag var klar med ena rummet gick jag ut i det stora. Er pappa packade ihop verktyg och sånt som han är intresserad av. Vi lastade sen bilarna, takboxen och släpet med så mycket vi kunde få med. Er mamma kunde inte bära så mycket då jag hade Signe och kolla till. Vill inte lämna henne själv men vi gick några gånger men kartonger i vagnen.  Signe såg inte ut men verkade att det var roligt men en liten koja.


Då vi var fullastade körde vi hem igen. Det är ju er mamma som har släpet så jag måste fixa backningen. Det går och det är lättare för varje gång men det är inte enkelt. Vi åt lunch då vi kom hem och sen somnade Signe. Då passade vi på att tömma allt vi hämtat och det går mycket fortare att tömma än fylla. Vi tog in en del kartonger, bland annat alla julsaker. Tänk om de hade tagit dem eller kastat ut allt det så det blev förstört. Signe vakande precis då vi var klara så då fikade vi. Hon åt gröt och vi drack kaffe och te, åt även en macka för det tar på krafterna att jobba hårt.


Vi pratade om vagnar då vi fikade, er pappa satt och läste på. Er pappa hade hittat en vagn där man sitter bakom varandra och det är kanske bättre då man är på stan och den blev liten. Vi skulle kunna göra någon platta eller korg som Signe kan sitta i. Vi får nog också köpa en riktig tvillingvagn här hemma som de kan sova i om man vill ut och gå men riktiga hjul. För det är det inte på en sulky.


Vi pratade även om bilbarnstol. Vi ska ju köpa en ny till Signe nu. Ska vi ha en med Isofix eller inte? Hon kommer ju att sitta bakom passagerare sidan som nu men nästa barn då? Ska er mamma alltid köra då eller ska den sitta fram. Då sa er mamma tänk om det blir två? Jag vill inte tänka så sa er pappa. Det är lite dubbelt. Vi sätter in två embryon och då vill man ju att de ändå stannar vill man bara ha ett barn. Anledningen till att vi sätter i två är ju för att chansen ökar att det blir barn. Er mamma vill inte gå igenom alla dessa mediciner hur många gånger som helst. Får vi två nästa gång får vi många problem… bilen, barnstolar, vagn… men det är morgondags bekymmer och de kommer kanske inte. Vi ska ju först lyckas innan vi kan diskutera hur det blev.


Då vi fikat började vi foga i badrummet. Vi började med den röda väggen och det gick bra det blev värre sen med de vita stora plattorna. Signe satt där inne hos oss, hon är tålig men efter en stund så la jag henne ner på golvet. Då hon tröttnade på det satt bytte jag på henne och så fick hon lite majskrokar. Till slut gick det inte längre utan jag fick ta ut henne i köket och börja laga middag. Hon är ju ändå så tålig och snäll vårt lilla barn.


Jag skalade potatis och satte dem på spisen. Därefter bytte er mamma och pappa plats, er mamma är bättre på att tvätta fogarna. Så han och Signe lagade mat och er mamma var i badrummet. Vi blev färdiga samtidigt. Denna gång blandade vi inte i spenat i er systers mat som förra gången. Idag har hon ätit vår mat både till lunch och middag. Potatismos och korv till middag och fläskpannkaka till lunch passade er syster utmärkt.


Då vi ätit fikade vi och sen tog er mamma Signes läggning och er pappa tvättade av golvet i badrummet. Det är ju han som skitat ner det mest… då Signe hade somnat så hjälpte jag er pappa lite. Torkade av de vita plattorna, hälften av dem i alla fall för sen började tv och vi satte oss i soffan och latade oss. Idag har vi varit riktigt duktiga. Er mamma kollade lite i kartongerna och ser nästan framemot att få gå igång på alla kartongerna. Det kommer ju fler imorgon.

Av Carina - 2 november 2010 10:45

Er pappa eldade idag då han gick upp. Han var ju tvungen att åka till jobbet fast han var ledig för inbrottet skull. Signe snarkade så högt att han hörde det ut från hennes rum. Hon är krasslig den stackaren och nu på morgonen grät hon hest. Vi somnade om då er pappa åkte men hon vaknar ändå tidigt… för oss, innan åtta. Vi gick upp och åt frukost och innan klockan var nio sov hon andra gången. Oj, så mycket vi kan hinna med om dagarna nu.


Er mamma började ute i uterummet och då kom bondens mamma förbi. Hon brukar gå här förbi och idag kom hon in. Hon tänker ofta på att titta in men det blir aldrig av. Signe har ju börjat bli lite blyg för folk nu men då hon såg Elsa blev hon bara glad och tog genast hennes kalla finger och ville inte släppa. Hon tyckte att er syster hade blivit så stor och hon har inte sett henne sen innan dopet så det är klart hon har blivit stor. Er pappa kom hem strax innan tio. Han hade med sig de stora maskinerna på släpet. De hade tagit saker denna gång. En svets, en cykel och lite annat som er pappa upptäckte. Vi ska åka dit imorgon igen så er mamma kan kolla om jag ser något som är försvunnet. De har rotat i mycket men de har också ritat med en penna och det kan ju finnas fingeravtryck?


Då Elsa gick hoppade er mamma i badet. Vi hade eldat så mycket idag så det var riktigt varmt i vattnet. Signe och er pappa gick ut i garaget och fixade och er mamma körde till sjukhuset. Jag skulle kolla livmoderslemhinnan. Jag träffade kuratorn då jag satt i väntrummet. Hon undrade hur det var och om jag fått intyget hon skickat. Det har jag inte men förhoppningsvis kommer det idag. Jag träffade en ny doktor idag igen… detta var nog en ordinarie doktor men även hon hade en kandidat. Allt så bra ut och slemhinnan var 1,5 mm tunn. Ja, här var man ned reglerad sa doktorn. Hon hade lite erfarenhet av utredningar då hon jobbade lite mot Uppsala. Jag fick lära mig lite mer idag. Man får äggblåsor och bygger upp slemhinnan fast man äter p-piller men inte alls lika mycket som behövs för att bli gravid. Jag hade även nu äggblåsor, fler små och en stor. Jag hade även i den mindre aktiva äggstocken så den har inte helt gått i pension. Däremot så måste äggblåsan vara av en viss storlek för att den ska kunna bli befruktad och det kan vara därför jag inte blir det. För jag har små äggstockar och därmed troligen också små äggblåsor.


Hon hoppades att vi skulle ses igen då jag blivit gravid. Er mamma berättade att vi skulle sätta in två embryo och hon undrade om man fick sätta in två. Det får man inte i Sverige nu efter en ny lag. Jag sa att vissa kliniker sätter in tre. Det ska ju absolut inte göra… det är kvinnokroppen som tar skada. Det är därför man bara sätter in ett för att det är jobbigt för kroppen att vänta två. Du har ju övat i 23 veckor i alla fall sa hon.


Jag åkte hem och vi åt lunch. Efter lunchen åkte er pappa tillbaka till jobbet och polisanmälde inbrottet och meddelade försäkringsbolaget. Han kom hem och vi fikade. Signe och er mamma hade varit ute i uterummet igen. Nu har er mamma hittat gamla kläder sen er mamma var liten, fem år eller nåt. Hur kul som helst? Hittade även min riktiga docka Jimmy, innan var det er morbrors docka jag hittat. Ska tvätta upp alla kläder och sen lägga de i rätta lådorna.

Det blev två kartonger till loppis. Kanske ska de samla in i Orrviken annars blir det till kupan vi skickar det.


Idag fyller er kusin Ian år och vi ringde hem till honom. Där var ingen hemma så vi ringde er moster på mobilen. Hon jobbade kväll så han var hos er mormor. Då ringde jag dit men han hade inte kommit ännu så vi ska ringa igen senare. Vi har sjungit för honom idag, vi tog fram ett kort på honom och sjöng, vi gratulera. Ringde er mormor efter maten och ville prata med Ian. Han satt och lyssnade ett tag men sen ville han inte mer, han vill inte prata i telefon. Han hade blivit glad över paketen han fick av oss. Er mormor kollade lite hur det var med er syster. Det har ju hänt otroligt mycket sen de sågs senast. Hon meddelade att de inte kommer till jul. Det hade nästan er mamma anat. Nu får vi se hur det blir om vi stannar här eller om vi åker upp till stugan. Vi var ju i Skåne förr året och då kan vi ju fira jul här nästa år.


Helena meddelade i alla fall att hon kommer till nyår. Har ju bjudit hit henne. Hon hade ju redan sagt att hon ville komma hit kring den tiden. Er pappa var trött och somnade tidigt. Innan dess somnade han Signe, hon var lite svårsomnad idag. Han satt och sjöng för henne och då somnade hon. Er mamma stannade upp en stund till men känner nu att jag måste lägga mig innan elva om vi ska gå upp så tidigt.

Av Carina - 1 november 2010 10:45

Satt uppe en stund i natt igen… men inte lika länge. Signe var inte vaken men ledsen. Sover hur bra som helst efter tre, vaknar inte av henne heller. Det är väl för jag vet att er pappa gör det… han väckte mig då han skulle upp. Har du satt in pengar till mig? Nej, det hade jag glömt. Han får fixa det själv nu. Jag sov vidare men Signe vaknade redan sju. Hon har inte förstått att vi har ändrat klockan. Er mamma gav upp efter en halvtimme så vi kom upp tidigt idag. Synd att det inte är kyrkis för då hade vi kunnat gå dit och ändå vara där innan de öppnade.


Signe har fått ett annat ansiktsuttryck. Flinar på ett annat sätt och pratar så mycket mer. Det är kul då det händer lite mer. Hon har också lärt sig att backa med att gå stolen. Det gick fint idag då hon var barfota. Hon vill nu ta skeden, försöker få alla chanser hon har genom att ta den. Hon lyckades inte ta den ifrån er mamma men snart får hon väl äta lite själv. Då vi ätit frukost satt er syster och lekte i sitt rum, då hon tröttnade la jag henne i sängen och hon somnade. Då var inte klockan mer än nio, då brukar vi inte alltid ha börjat äta frukost. Då hon vaknade hade er mamma klätt sig och borstat tänderna. Jag satte henne i gamla stolen i sovrummet och så gick jag ut i uterummet och härjade. Jag hittade en kartong men mina och er mosters gamla kläder. Det var hur många kläder som helst som jag kände igen. Två fina kappor till Signe, den ena var dock smutsig. Det ska nu tvättas och stoppas i kartonger till framtiden.


Sen hittade jag alla kort och dokumentation sen du föddes Gabriel och er mamma fick dagens gråt dos. Tänk så många underbara människor er mamma har kring sig. Har fått så fina kort, även då jag fyllde 40 och då vi gifte oss. Alla kort som vi fick då er syster föddes var också där. Er mamma satt där och grät och er syster tittade på mig. Då kände jag en sådan otrolig kärlek till henne. Man smälter så då hon tittar på en och ler. Hon började tröttna så er mamma skyndade sig och lägga alla dessa viktiga papper i en kartong så det inte blir förstört. Jag hittade mycket om Riga som vi ska kolla upp nu. Jag la kläderna i tvätten och plockade undan lite men får plocka undan resten sen idag.


Efter lunchen gick vi ut en sväng. Det är underbart höstväder, men er mamma längtar efter snön. Vi var ute i 40 minuter och det var kallt längs vattnet. Lyssnade på mp3 spelaren och njöt av den friska luften. Då vi kom hem tog jag upp löken. De var större än vad jag trodde de skulle vara. Ska ta upp purjolöken också sen en dag. Undra om man kan förvälla dem? Då vi kom in fick Signe lite gröt. Hon gillade ju inte fisken till lunch. Er mamma fick en kopp te. Vi gick sen ut i uterummet igen och tog ett tag till.


Packade ut oss i bilen och då kom er pappa. Idag ska vi till doktorn med Signe. Hon ska på återbesök, korrigerad sju månader, alltså åtta i hennes fall. Vi kom tidigt, eller i tid för en gång skull. Det var helt tomt i väntrummet och vi trodde vi fått fel tid. Till slut kom dock sköterskan och hämtade oss. Under tiden vi väntade, åkte Signe rutschkana, körde bil och lekte med bilar. Det är samma doktor vi träffar varje gång, det är skönt men samma. Idag var det bara en extra kontroll så hon behövde inte klä av sig. Vi satte henne på golvet och doktorn tyckte hon satt bra. Frågade om krypning och vändning, hon vänder bara från rygg till mage. Vi fick lägga ner henne på mage och vad hände då? Jo, Signe tog sig bakåt… för första gången framför doktorn. Hon gillade inte gåstolen, det är bättre de kryper innan de går. Men hon använder inte den så ofta. Dessutom är hon inte så intresserad av att gå med den. Det var bättre att hon fick en gå vagn då hon börjar resa sig. Det har hon ju redan. Er mamma frågade om vi kan räkna med att hon är åtta månader eller inte. Det är bara det mentala som kommer efter, då det gäller mat så är hon åtta. Det kunde visst ta upp till två år att komma i fatt neurologiskt. Hon kollade om hon tog med båda händerna. Signe fick sen sitta i mitt knä och hon kollade hennes reflexer. Signe var så intresserad av vad hon gjorde så hon slappnade inte av. Så vi fick ha en leksak så hon skulle titta på den, men hon tittade förbi på doktorn. Hon blev lite blyg för doktorn, det gick bättre med sköterskan fast hon inte kände henne. Så doktorn var nöjd och vi åkte till stan.


Hade ju inte ställt om klockan i bilen så er mamma blev lite stressad så vi bokade av tak affären. Åkte och lämnade igen lite teknik saker och sen parkerade vi nere vid vattnet. Gick upp till babyproffsen och där skulle vi kolla på lite av varje. Vi köpte en åkpåse till vagnen, som går att växa i och är i dun och ull. Det känns inte bra nu då vi bara har kläder och filt till Signe nu. Hennes gamla åkpåse har hon ju inte använt sen i våras. Den passade ju bara på liggvagnen. Vi behövde ju in åkpåse som vi även kan ha då vi ska åka skoter i vår, kanske även i en pulka efter skidor. Vi kollade upp bilbarnstol och bärstol. Ska kolla på nätet om det går att köpa någon bärsele billigt. Det tog lite tid men vilka proffsiga säljare de är där.


Då vi var där fick vi veta att de gjort inbrott på gamla stationen igen… det var inte första gången. Så vi måste åka dit då vi kommer hem. Först behövde vi mat och vi gick till Törners, er mamma ville ha sallad och er pappa är så duktig med maten nu. Han har ju gått ner så mycket i vikt och vill gå ner mer. Så idag åt han hur nyttigt som helst på lunchen, bytte ut mycket mot sallad. Nu hade de inte många sallader kvar så vi åt mat. Er pappa kunde knappt koncentrera sig, han tänkte bara på inbrottet. Signe fick också mat och hon var så nöjd. Då vi gick därifrån somnade Signe direkt. Låg där i sin nya åkpåse och det kändes så bra för er mamma och pappa att hon inte behöver frysa. Vi har ju bara haft filt på henne och då man åker till stan känns det inte så kul att ha tjocka overaller på sig. Det blir ju så varmt då man kommer in i affären.


Hon gnällde lite bara då jag flyttade in henne i bilen men somnade om direkt. Vi körde hem och då vi kom hem fortsatte er mamma i uterummet och er pappa och Signe satte sig i soffan. Det är så bra att man kan sätta ihop puffarna så hon inte kan trilla ner. Efter en stund så ville hon äta och sova, det fick hon inte… er mamma höll henne på halster. Vi måste vänja av henne vid sommartiden. Till slut tog er pappa på henne pyjamas och gjorde välling. Er mamma beställde mat från Ica som ska komma imorgon. Då Signe ätit la er pappa henne i sängen men hon ville inte sova. Så han tog upp henne igen och han satt i soffan med henne och nynnade för henne. Hon somnade och han la henne i sängen igen och nu gick det mycket bättre.


Vi kollade lite på tv och lekte med datorerna. Er pappa kollade upp om barnstolar och lite tv förstås. Er mamma kollade också upp lite men med bärselar. Hittade inget bra så jag kollade lite annat istället. Er var jättetrött och gick och la sig tidigt men er mamma satt upp lite till och kollade på tv. Det kändes bra att ha varit hos doktorn idag och fått veta att allt var bra. Jag trodde inget annat men man vet ju inte. Däremot känns det inte bra med inbrottet. Vi vill inte ha sakerna kvar där längre. Det är ju inte första gången som det är inbrott där sen vi satte dit våra saker. Så imorgon är er pappa ledig med det var för att göra badrum nu blev det flytt istället.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards