Alla inlägg under december 2010

Av Carina - 15 december 2010 15:30

Igår drack ju er mamma den farliga hostmedicinen och det märktes idag… jag var helt slut. Fast Signe hade vett att ta lite sovmorgon. Hon fick vara med er mamma och vila lite till i sängen. Er mamma mådde inte bra alls, jag var så trött så jag knappt kunde vara vaken. Gick upp och skulle byta på Signe men då trodd jag att jag skulle tuppa av så då fick jag ta Signe med mig i bara blöja och ta på henne kläder i soffan. Mådde så illa och klarade inte av att stå upp. Då jag tagit på henne sprang jag bort till köket och gjorde välling. Hon får nöja sig med det idag. Då hon hade ätit klart så ringde jag er pappa och sa att han fick komma hem, gärna nu meddetsamma. Det kunde han inte men han skulle komma hem till lunch. Han skulle ändå komma hem innan två då vi ska göra ovk då. Det kommer en kille hit och ska mäta och ställa in ventilationen.


Signe fick sitta i soffan och leka medan er mamma låg och vilade. Till slut blev hon så trött att hon ville sova och vi somnade båda två i våra sängar. Er mamma orkade inte ens äta frukost. Jag somnade som en stock och sov då er pappa kom hem. Det var skönt att få sova, det är inte ofta jag sover samtidigt som Signe på dagen för hon sover ju hela nätterna men idag var det befogat. Då jag vaknade gjorde er pappa gröt till mig och jag blev piggare. Jag behövde verkligen den sömnen.


Jag satt sen i soffan mest hela tiden. Idag skulle er mamma ut och handla julklappar men det var inte så aktuellt. Jag offrade mig i alla fall lite och julpyntade lite. Klockan två kom ovk killen och det var ju inte bara. Det tog ganska lång tid, de skulle ställa in alla ventiler och vred hit och dit. Så er mamma åkte iväg innan han var klar. Jag skulle på mentors träff. Först passade jag på att åka till Jula för jag skulle ha timer. De vi har antingen låter eller så fungerar de inte. De hade vad jag behövde och så körde jag till campus.


Idag handlade det om varumärken och det var en föreläsare där. Han liknade Bert Karlsson så er mamma flinade lite för sig själv då jag tänkte att det hade varit han som sagt detta istället. Kunde man lita på honom? Efter föreläsningen fick vi mat och idag fick vi röding. Det var lika gott som vanligt och jag och min adept bestämde nya träffar. Vi ska träffas två gånger till innan nästa träff som är i februari. Er mamma körde sen hem och var nöjd med att jag hade orkat detta idag.


Signe sov då jag kom hem och det hade gått bra med ovk. Han hade tipsat om att vi kunde bygga in ventilationsskåpet helt och isolera. Det är nog bra för det är så kallt, speciellt i ena sidan. Nu är det ju nästan öppet där och det blir kallt i tvättstugan av ventilationen. Det blir en senare fråga. Nu ska er pappa ta reda på vad som behövs för att få godkänt av kommunen så vi kan sätta lånen. Vi vet att detta var ett av de obligatoriska protokollen. Det blev en tidig kväll för er mamma idag. Jag tänkte inte ta någon hostmedicin idag men jag tog halva dosen och så tog jag den direkt då jag kom hem från mentor träffen. Jag var ju uppe en stund sen och vi fikade ju innan vi gick och la oss. Det var ju Bonde söker fru och det kan ju inte er mamma missa…

Av Carina - 14 december 2010 15:00

Vilken natt? Er mamma har hostat så jag trodde revbenen skulle gå. Sov en halvtimme och hostade en kvart… till slut fick jag sova men fram till två låg jag och hostade mycket. Då jag var uppe på toa på natten upptäckte jag att mensen är på gång och det är ju skönt i alla fall. Var uppe hos Signe två gånger i natt och då fick jag också hosta lite. Hon sov sen till halv åtta och en kvart senare gick vi upp. Vi satte oss i soffan och myste lite innan vi skulle äta frukost. Er mamma hade tagit fram telefonnumret till hälsocentralen igår och började ringa klockan åtta. De kunde inte ta emot mitt samtal? Det visade sig att hela telefonväxeln är trasig och vi får se om de kommer att öppna den.


Efter frukosten satte vi oss vid tv, Signe på golvet och er mamma i soffan. Hon var pigg idag och lekte för fullt med sina leksaker. Er mamma är däremot inte alls pigg och satt i soffan och ringde till hälsocentralen med jämna mellanrum. Just idag då er mamma för ovanlighetens skull behövde komma dit var deras växel trasig. Jag ringde och ringde, kom till slut fram och fick en tid klockan två. Då hade jag träff med min adept klockan ett men vi träffades en halvtimme tidigare så vi fick lite tid i alla fall. Vi träffades på Svenssons och åt lunch tillsammans. Jag vet inte riktigt om det är bra träffar eller inte. Hade jag varit adept hade jag haft flera tusen frågor men det har inte hon. Jag var lite okoncentrerad för jag hade även Signe med mig och en tid att passa. Hon verkade dock inte reagera för det. Vi ska ju ha den stora träffen imorgon så vi var ju tvungna att träffas idag.


Jag rusade iväg till nästa ställe och där fick vi stå i kö för att få betala men sen behövde vi inte vänta så länge tills er mamma fick komma in till doktorn. Signe var inte nöjd, hon skulle behöva sova men hade inte gjort det på hela dagen. Det är precis om att hon vet att nu vill mamma att jag sover så skiter jag i det. Hon var i alla fall tyst hos doktorn och hon tyckte nog det var spännande då han lyssnade på mina lungor. Han tyckte inte det var så farligt och att det inte hade med astman att göra men jag fick pulmicort och hostmedicin men morfin i. Jag hämtade ut det direkt och vi åkte hem. Er mamma tog genast en puff av astmamedicinen och jag kommer att ta den två gånger om dagen och inte en som doktorn sa.


Er pappa är i Sundsvall och kommer hem ikväll så er mamma och Signe åt middag själv. Jag kollade var han var och då väntade jag med att lägga Signe så det fick träffas. De myste lite och sen försökte jag lägga Signe. Undra om hon också är förkyld. Hon är gnällig hela tiden och speciellt då hon ska sova. Hon luktar också lite infektion. Det är väl något som inte syns för hon är inte snuvig. Er pappa var trött då han kom hem, han hade även handlat lite på Ica.

Av Carina - 13 december 2010 15:00

Er mamma vaknade av er pappas väckarklocka, det är ovanligt att han inte vaknar innan den piper. Er pappa gick upp och er mamma satte klockan på sex. Jag gick upp och gjorde ett graviditetstest igen. Även denna gång var det minus, men det var ju väntat. Så jag bestämde mig för att inte ta några piller idag. Slutar med dem helt förutom vitaminerna. Det är ju ändå sorgligt att det inte blev något fast jag är inte så ledsen. Jag förstod nog på något vis redan från början att det inte skulle gå vägen då jag var så dålig. Är ju fortfarande inte pigg och det är snart tre veckor sen det började. Det känns inte alls som förra gången, undra om det är för att vi redan har Signe nu?


Jag stannade uppe tills er moster och pappa skulle åka. Sa hej till er moster. Det har varit jättekul att hon har varit här och vi har hittat på lite roligheter. Signe har varit så nöjd med moster som har lekt mycket med henne. Så det var lite sorgligt att helgen gick så fort och hon redan skulle åka hem. Er mamma gick och la sig igen då de åkte och Signe och jag sov till halv nio. Vi har ju ingen klocka som ringer klockan åtta nu längre… vi låg kvar i sängen en stund innan frukost. Hon var fortfarande trött, åt halva frukosten och sen fick jag lägga henne igen. Hon var helt slut efter allt busande med moster. Er mamma kände sig ännu sämre idag än igår. Orkar knappt vara vaken, borde nog ringa doktorn och så en tid. Jag kollade på julkalendern och väntade på att Signe skulle vakna. Till slut väckte jag henne kvart i elva. Då hade vi redan missat sångstunden som är det bästa Signe vet. Vi hann dock komma till lunchen, de bjöd på julgröt. Signe hade Lucia kläderna på sig idag med och var så fin. Hon hann leka lite med barnen. En av tjejerna klättrade upp på Signe och hon brydde sig inte. Men efter en stund så petade hon i tjejens ögon, mun och näsa så jag fick dela på dem. Vi var där en timme i alla fall och så fick hon en bok. Vi fick välja en per familj och vi tog en julsaga. Det handlar om Jesus födelse och det var lite text på varje sida och en mycket bra bok för Signe. Hon gilla ju böcker så den kommer vi att läsa.


Er pappa var hemma då vi kom hem. Han hade satt igång diskmaskinen, ätit lunch, dammsugit och kollat musfällorna. Inga nya möss… trodde det skulle komma många i fällorna. Han tog Signe lite och gav henne lunch. Hon ville inte ha gröt på kyrkis. Vi mös lite i soffan hela familjen, er mamma och pappa fikade lite och sen körde er pappa till Sundsvall. Er mamma skulle ha träffat min adept idag men orkade inte så vi bokade en ny tid imorgon. Då hade vi tänkt gå till kyrkan då de sätter upp krubban men det ställer vi in så vi orkar med eftermiddagen. Er pappa kommer ju troligen inte hem förrän Signe sover imorgon.


Vi klädde julgranen, satte först i stjärnan men fick då ha stege för den är lite väl lång… och stor men det gör inget. Satte sen i ljusen och då började Signe intressera sig. Hon var inte rädd för granen men tyckte det var spännande. Så hon satt på golvet då er mamma klädde granen. När vi nästan var klar blev det fika time. Signe fick er mammas hembakade vörtbröd med leverpastej och det gillade hon. Hon sov sen igen… hon är trött idag och hon är nog inte heller helt pigg. Hon är lite snorig och hängig.


Er mamma orkade inte göra något. Satt bara och kollade på tv och väntade på att er syster skulle vakna. Pratade lite mer er pappa, han ska ju till Ikea och handla. Han har också bokat ny tid för ovk som vi måste göra innan slut besiktningen. Till slut fick vi äta middag, ingen av oss var så sugen så er syster fick en burk mat för er mamma orkade inte kämpa med maten. Det var mycket mys idag för er syster var inte heller pigg. Pratade med Inga-Britt och sin gav jag er syster en flaska välling. Det har hon inte fått på en vecka nu nästan. Hon blev jätteglad då hon såg flaskan och höll krampaktigt i den men dricka välling var hon inte så sugen på. Åt kanske en fjärdedel. Hon hade svårt att komma till ro men till slut somnade hon.


Er mamma pratade med er pappa och drack te. Orkade inte gå och lägga mig… till slut gick jag till sängs men hostade först en halvtimme innan jag somnade. Inga möss i fällorna idag! Tur det för er mamma vill inte tömma dem.

Av Carina - 12 december 2010 14:45

Sovmorgon idag med, Signe börjar sova lite längre nu igen. Er moster är förvånad över hur snäll er syster är. Är ni medvetna om hur snäll unge ni har? Jo, det är vi väl men vi är ju vana vid henne. Hon somnar då ni lägger henne, hon sover hela nätterna och länge på morgonen, hon leker själv i rummet och hon bara gapar och äter det ni serverar. Jo, så är det ju… vi är medvetna om att vi har ett snällt barn men det blev ännu tydligare nu. Signe fick ytterligare en julklapp av er moster idag, en siden pyjamas. Den var stor men den växer hon i, er moster har alltid sådana pyjamasar så nu blir de lika.


Er pappa byggde idag och er mamma, syster och moster gjorde fika och åkte till pulka backen på Frösön efter lunch. Vi har köpt en pulka så vi kan åka vuxna med Signe på om man vill åka nerför en backe. Vi tog med båda två, hennes egen och den svarta. Hon började med att åka en sväng med er moster för er mamma är dels förkyld och så fort jag rör mig utomhus så börjar hostan. Dels för att jag inte ska anstränga mig för vi vet ju ändå inte helt säkert att Piff och Puff inte är kvar. Mensen har inte kommit, jag har visserligen inga symtom men ibland kan det bli sena plus med äggdonation. Så vi har bestämt att vi ska göra ett nytt graviditetstest imorgon bitti så vi är helt säkra. Är det minus slutar jag med medicinerna direkt.


Hon var lite skeptiskt till att åka nerför backen men hon var inte ledsen. Hon fick snö i ansiktet men var likgiltig, hon åker nog hellre på platten. Er mamma tog sig också upp en sväng, vi fick lägga henne med huvudet mot mig då jag drog upp henne så hon inte skulle trilla ur. Vi åkte en tur ner och det gick undan. Efter det så fikade vi, Signe fick frukt och vi drack varmchoklad. Det var ganska kallt och molnigt så det var inte allt för skönt. Er moster åkte ett åk till med er syster och sen sprang hon runt med Signe i hennes egen pulka och då tjöt hon av glädje. Det började mörkna och vi åkte hem.


Vi lagade Ica mat idag och det smakade bra. Det blev lite bråttom för vi skulle till kyrkan och titta på Lucia. Er mamma hade tagit på er syster ett vitt nattlinne och så fick hon rött band i midjan och glitter i håret. Vi hittade inte ljuset så det fick hon klara sig utan. Vi kom för sent men smög oss förbi Lucian och gick in och satte oss. Då Lucia tåget gick fram så satte vi oss i gången på golvet. Signe satt och dansade då de började sjunga och hon gillade det hon såg. Det var inte så mycket Gudtjänst utan mest Lucia. Det kom också små Lucior som var förskoleklass och ettor från Orrviken skola. Efteråt bjöd de på glögg och pepparkakor utanför kyrkan. Träffade på lite känt folk bland annat en gammal jobbar kompis.


På kvällen hade vi lite julafton och vi fick en jättefin snapsflaska av er moster. Det har inte vi någon så det var jättekul och den var verkligen fin. Det var som om det vore en flaska inuti. Er syster fick en ny kaffepress för den andra slog hon sönder, hon hade tydligen köpt en till men nu har hon och så fick hon jul kaffe. Det brukar hon alltid önska sig och få. Vi spelade spel, er mamma måste utnyttja när det är någon som vill spela spel med mig. Det har varit mysigt att ha er moster här i helgen, vi har varit sams hela tiden och det beror nog på att er mamma tänkt sig för. Jag har en ovana att använda ordet faktiskt. Det låter som att jag är sur och arg och att jag inte tror att någon annan gör något. Er moster klagade så i somras och det blev lite dålig stämning, senare på hösten upptäckte er pappa att jag ofta använder faktiskt. Han ifrågasatte varför jag sa så? Så nu har jag ändrat det och vips blev stämningen mycket bättre. Jag använde ordet mest av ofog för jag menade inte så.


Er mamma är lite spänd över testet imorgon, det är ju vår sista chans denna gång. Hoppet är ju det sista som lämna kroppen och eftersom mensen inte kommit så är ju chansen där. Jag känner efter hela tiden om jag har några symtom men det har jag inte. Så jag får gå upp tidigt imorgon för er pappa ska köra er moster till flyget då han kör till jobbet och jag vill att han ska vara med då vi tar testet.

Av Carina - 11 december 2010 14:45

Lite sovmorgon blev det, härligt med lördagar då er pappa också är hemma. Er moster fick sova på ovanvåningen. Vi gick upp och idag ska vi åka till stan hela högen. Er pappa ska handla sina julklappar idag och er mamma, moster och syster ska också till stan. Vi började med att äta lunch för Signe var hungrig. Er moster hade ätit precis innan vi åkte så hon var inte så hungrig. Er mamma åt en sallad, har ju tröttnat på Törners mackor. De häller på en rälig dressing som er mamma inte gillar och därmed förstör de mackan.


Vi gick runt i stan och träffade på er pappa ibland. Er mamma hade ju lejt er pappa att handla en julklapp till er moster men tänkte jag kunde handla själv då er moster var på egen shopping ibland. Er mamma var inne på Cubus och kollade om det fanns i min storlek på kläderna jag önskade av er pappa. De fanns en av var och jag gömde de och skickade ett sms till er pappa. Han kom och sa att jag lika gärna kunde visa dem för honom, får väl bli överraskad sen.


Det var lite kallt och er syster gillar inte att sova i vagnen men jag gick fram och tillbaka på gatan för att låta henne sova. Er moster fick kolla i fred i affärerna, hon letade efter något till nyår. Er kusin Ian gillar inte att gå i affärer så hon var nöjd då hon fick strosa omkring själv. Då vi var klara gick vi till Ica för att handla mat. Vi ska äta lite julbord ikväll. Det gjorde vi förra helgen också men det är gott att äta lite av vart.


Er moster lekte med er syster och er syster var lyrisk. Hon gillar verkligen er moster och framförallt att hon får uppmärksamheten. Vi brukar ju inte leka med henne så hon är van vid att leka själv. Hon fick en julklapp av er moster idag, en liten nyckelpiga som spelar. Där är 18 olika melodier och er syster är ju så glad för musik. Varje gång en sång spelades dansade hon sittande. Det gör hon jämt då det är ljud, ofta musik men det kan också vara då er pappa sågar.


Vi åt middag och sen myste er moster med Signe. Hon ville tillbringa så mycket tid med henne som möjligt. Nu hade hon ju ingen Ian som är så svartsjuk på Signe. Hon försökte lägga henne men det gick inte så bra, man måste vara tuffare och gå ut direkt. Till slut så somnade er mamma henne och sen spelade er moster och mamma kort. Äntligen fick er mamma hit något som gillar att spela kort. Det är en av er pappas dåliga sidor att han inte vill spela mer er mamma.

Av Carina - 10 december 2010 15:45

Idag pratade er mamma och pappa för mycket så Signe vakande redan halv sju… så er pappa kom in med henne till mig. Innan dess hann jag gå på toa, undra om det är vagitorierna som gör att det känns som urinvägsinfektion. Jag har slutat med dem nu, det får bli piller i helgen. Er mamma längtar efter mensen nu. Antingen får det ju bli något eller så kan den få komma så man inte behöver hoppas. Det är ju ändå så att man ändå hoppas. I natt svettades er mamma och det är ett gott gravidtecken men det är också det ända. Signe kom in och hon ville ju inte sova… till slut vaknade er mamma av att hon sov på mage men huvudet nerborrat under händerna. Fick känna på henne så hon andades. Det gjorde hon så jag la henne på min arm istället och vi sov en stund till. Piller klockan ringde så vi gick upp.


Det är så otroligt vacker på förmiddagen här nu. Det är rosa himmel och nu när det kom mer snö blev det ännu finare. Tänk att vi städade och det var jättefint igår men nu är bordet fullt med skit igen! Hur ska vi göra för att det ska bli bra? Ska i alla fall ta bort allt idag igen för ikväll kommer er moster och då måste det ju vara fint igen. Grannen kom med det som jag handlat för på Tupperware och hon undrade hur det gått i Riga. Vi vet ju faktiskt inte helt säkert ännu men det är ju troligen så att det inte blev något. Er mamma vägde sig dessutom idag och det var ett halvt kilo ner till så det finns nog inget där inne. Hon hade fått jobb och det var kul men trist att hon ska börja jobba nu när vi hittat varandra.


Vi åkte till hälsocentralen och tog blodprov på er mamma. Även idag gick det så bra, de är otroliga på Frösön, de bommar aldrig att ta prov på er mamma. Hon kände igen er syster sen i förrgår. Vi handlade på vägen hem och sen somnade Signe. Hon sov så gott att hon inte vaknade då jag bar in henne. Vi åt lunch då hon vaknade igen efter tre timmar! Vi städade sen för idag kommer er moster. Hon skulle komma på kvällen så vi åt middag och sen fick er pappa ta han om Signe då jag åkte till flygplasten. Där kom hon och hon hade bagage så vi fick vänta. Det var härligt att ha henne här. Vi körde hem och installerade henne på ovanvåningen. Vi fikade lite och så hjälpte hon er mamma att rensa i datorn. Hon gick in och tittade på er syster då hon sov men hon ska få leka med henne imorgon. Det blev en ganska sen kväll för att vara er mamma och pappa men er mamma ville prata med er moster.


Idag fyller er farfar år och er pappa hade ringt till honom. Det visade sig att han fyllde 75 år idag. Kanske borde vi ha uppvaktat honom lite extra? Vi såg lite på nobelfesten men er mamma är mest förvånad över att kungafamiljen inte somnar… En nobelpristagare firar vi extra och det var han som kom på provrörsbefruktning. Annars hade ju inte Signe funnit hos oss!

Av Carina - 9 december 2010 15:30

Idag fyller er älskade pappa år. Er mamma hade satt klockan och gick upp vid sex tiden. Gick in till Signe och tände ljusstaken och stjärnan men hon sov gott. Ångrade mig angående kaffet så det blev O´boy och lussekatt. Signe vaknade så jag tog upp henne och brickan med ljus och fika och gick in till er pappa. Er mamma sjöng och er pappa blev så förvånad över att vi kom… han fick först Signe och sen hämtade er mamma paketerna. Han fick många paket men det var egentligen bara ett par överdrags byxor, som man har ovanpå vanliga kläder. Det är nog en bra present för han har använt er mammas byxor några gånger nu. Han fick även musfällor, vi har ju möss på vinden. Det hade även kommit kort från May Gull och hans kusin Lotta och så var det en choklad ask från er farmor och farfar och även några lottor. Er pappa var nöjd med sina paket men tavelramen var för liten så vi får köpa en ny.


Vi gick upp och åt frukost alla tillsammans. Då er pappa åkte till jobbet gick vi och la oss igen en stund. Signe sov till tio men er mamma gick upp långt före det. Jag började med att fika lite och sen började stora städningen. Jag började i sovrummet och sen i vardagsrummet. Signe vaknade och hon gillar ju att vara med då jag dammsuger. Hon lekte på sitt rum först och sen satt hon i gåstolen då jag städade på hennes rum. Vi hade städat klart allt utom köket då det var lunch. Vi åt och det finns inget stopp i er syster. Först åt hon en burk mat, lite clementin och sen gick hon på min mat. Er syster somnade efter lunch och då ringde barnmorskan. Hcg värdet var noll så det verkar som Piff och Puff inte ville flytta in. Barnmorskan beklagade men ville ändå att jag skulle ta blodprovet imorgon. Det känns som att mensen är på gång, eller att jag överanstränger mig… för det drar i magen. Dessutom känns det som att jag har urinvägsinfektion. Undra om det är alla vagitorierna som gör det? Jag ska bara äta piller nu för Riga sa att jag skulle fortsätta äta piller tills på måndag då jag får nästa svar.


Då jag fick det beskedet tog jag tag och flyttade in glasbetongen i badrummet. Jag vill inte ha allt bygg material i köket. Nu när Piff och Puff ändå inte är kvar kan jag ju lyfta. Så in med allt skit där. Fyllde lite kassar och annat och satte ut i uterummet, snart kan vi ju sätta in saker i skåpet men jag hade inte tid idag. Då Signe vakande blev det dammsugning igen. Hon satt på golvet och kollade. Hon gillade inte då jag försvann in i tvättstugan men annars var hon nöjd. Jag bakade pepparkaksbröd och tog fram koppar och fat och förberedde inför kalaset. Vi klädde om Signe och jag och halv två var vi klara. Hon fick då mellanmål så hon inte var vrålhungrig då gästerna kom. Då hörde jag någon sopa på bron, det har snöat hela dagen idag men det var inte er pappa utan grannen. Han var först men sen kom er pappa och resten av folket. Er pappa fick ytterligare lite paket, arbetshandskar som var fodrade, underlägg till bastun att sitta på, ett roligt ljus och så en bok om Sunne.


De gillade pepparkaksbrödet och åt med god aptit på fikabrödet. De gillade också kopparna, de är så gulliga. Det är din pappas gamla koppar med guldknoppar undertill. De är stora men tunna, så man kan även dricka te ur den. Vi satt och pratade bra länge, de berömde våra stjärnor i taket och kollade runt lite överallt. Det var kul att få hitta på något på er pappas dag och att vi fick lite gäster. De gick en efter en och sen tänkte er mamma att vi kunde åka till Frösön och äta, men er pappa ville hellre äta hemma. Så er mamma åkte och hämtade mat för vi hade inte planerat något hemma.


Vi åt och er mamma hade tänt lite extra ljus och det var mysigt. Nu är pappa äldre än er mamma och det känns kul. Ingen av oss var på riktigt fest humör eftersom vi visste att det inte blev något med Piff och Puff och så är vi krassliga. Vi satt framför tv på kvällen och konstaterade att vi ändå inte så besvikna över Piff och Puff. Troligen var detta ett väntat resultat för oss, så som jag har hostat och varit sjuk. Jag har kanske tom hostat ut dem? Det känns ändå för det är mycket pengar som ska ut och nästa gång måste vi göra ett helt nytt försök och då blir det ännu dyrare. Det känns liksom onödigt. Det skulle passa så bra nu och jag hade ju ändå knaprat rätt mycket piller helt i onödan. Nu har jag i alla fall massa piller över till nästa försök.

Av Carina - 8 december 2010 15:15

Signe vaknade halv sex och var snorig och ledsen. Er mamma tog med henne in till oss och la henne mellan oss och hon fick med sin egen kudde. Där låg hon och sprallade, petade oss i näsan, munnen och ögonen. Men vi kunde ligga kvar en stund till. Er mammas tankar gick bara till testet vi ska göra idag. Jag var kissnödig men fick snällt vänta. Er pappa gick upp strax efter sex och då la jag er syster i sin egen säng igen och hon somnade. Hon gillar inte att ligga hos mamma och pappa utan vill sova själv.


Er mamma pinkade och er pappa fick ta testet som vanligt. Er mamma satt på sängen uppe och väntade. Då han kom ut sa han, jag tror jag såg vad det blir… efter en stund gick han in och kollade. Kom ut och såg ut som en ledsen björn, det verkar inte vara så bra. Det var ett minus, inte starkt men ingen alls tendens till ett plus. Det var ju väntat men ändå så trist. Det skulle passa så bra i tiden, vi har slängt ut 30000 kr och jag har ätit massa mediciner i onödan. Att det var donerade embryo kan ju inte påverka för Knoll och Tott var ju inte heller mina. Jag ska i alla fall ta blodprov idag och på fredag för det finns ju chans. Ibland får man sena plus vid äggdonation.


Jag fortsätter med medicinerna och tog en nu och gick och la mig igen. Er pappa kom in och la sig lite hos mig innan han åkte till jobbet. Han ser så bedrövad ut. Nu måste vi sätta lånen för huset först och sen diskutera vidare med Riga hur vi ska göra. Er mamma sov och vaknade då piller klockan ringde. Det känns tomt men ändå inte helt säkert. Fast jag inte tror det ändras så känns det ändå inte helt kört.


Helt plötsligt fick vi bråttom och vi skyndade oss iväg. Vi hann i alla fall ta blodprovet innan vi skulle till bvc. Det var ingen kö och Signe charmade alla sköterskorna. Hon hade farmors nystickade klänning på sig. Det gick fort att ta provet och vi fick för en gång skull vänta för att komma in till sköterskan. Hon verkade nöjd med Signe. Hon skulle sätta ihop två klossar men det ville hon inte, istället dansade hon till ljudet, men då sköterskan inte tittade gjorde hon det. Hon fick också kolla pincett greppet och det gick lysande. Hon tog ett litet plast gem utan problem. Hon for omkring på golvet och hon verkar ju vilja lära sig. Hon väger fortfarande inte tio kg men är 75 cm lång. Hon är både längre och tjockare än normala barn men normal. Hon pratade så med sköterskan och ligger inte stilla längre. Vi pratade lite säkerhet för nu reser sig Signe snart upp och kryper. Vi diskuterade även mat och vi ska nog ta bort vällingen på kvällen. Hon vill ju inte ha och verkar ju sova gott utan den. Det är bara ett moment som är svårt att få bort senare så vill hon inte ha så ta bort det. Så nu har vi massa välling över…


Vi gick inom barnmorskan på vägen ut. Jag berättade att vi fått minus på stickan men hon sa att det är tidigt. Jag sa också att hon ville att jag skulle ta blodprovet även på fredag och att hon skulle höra av sig imorgon om svaret.


Er syster hade jul klänningen på sig som hon fått av er farmor och hon har fått så fina kommentarer idag. All tycker hon är så söt i den och att hon har matchande sockar till. Vi körde till stan och gick och åt lunch på Törners. Signe somnade tillslut då vi gick på stan. Jag handlade lite julklappar och födelsedagspresenter till er pappa. Anna ringde så jag pratade med henne. Vi gick sen till sjukhuset och hälsade på grannen. Hon har blivit opererad och hoppas på att få komma hem snart. Även här blev Signes klänning uppskattad. Signe fick lite mat och sen gick vi till bilen och körde hem.


Det blev inte mycket gjort på eftermiddagen för Signe vill bara ligga och sova i min famn. Jag hann i alla fall se ikapp i adventskalendern. Då er pappa kom hem satt han mest på dass. Att den där parasiten aldrig ska försvinna. Vi pratade lite om hur vi kände av att få minus. Er mamma fick lite mer hopp då barnmorskan sa att det var tidigt. Er mamma vill i alla fall att vi gör ett försökt snart, i februari då lånen är satta. Samtidigt blir er mamma förbannat på parasiten, jag brukar inte skylla på något eller någon men nu gör jag det. Jag har inte varit så sjuk så länge på hur långe som helst, minns det knappt det. Så jag är faktiskt lite förbannad på den.


Det var Bonde söker fru, veckans höjdpunkt. Er pappa hjälpte till att bära in de tunga grejorna i uterummet. Nu fyller vi där igen… men det ska ju blir upprensning snart. Nu när vi fått dit skåpet så blir det ju bättre. Det blev så ljust när vi flyttade skåpet för nu står soffan för sig själv. Signe somnade ganska tidigt. Jag tog henne och la henne i sängen. Hon skrek ett tag och sen tog jag upp henne och hon somnade innan jag hunnit sätta mig. La henne igen och hon sov gott. Hon fick ingen välling idag och verkade inte misstycka. Hon åt vår mat, broccoligratäng men skinka med god aptit och fick fil men bär till efterrätt. Så hon var väl mätt. Er mamma skulle ha gjort mandelmusslor men det hann jag inte. Packade in paket till er pappa och förberedde morgondagens morgon firande.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards