Direktlänk till inlägg 24 februari 2011

Käre Gabriel och Valdemar 24 feb

Av Carina - 24 februari 2011 12:00

Er mamma vaknade i natt och undrade om jag borde ha tagit in telefonen om sköterskan skulle ringa innan jag vaknade. Fick ett sms av er pappa och då tycke jag att jag inte kunde somna om men tydligen för jag vaknade av att mobilen ringde fem i åtta. Det var sköterskan som tyckte att jag skulle ringa till hälsocentralen för de tar inte emot sjuka barn hos dem. Så er mamma gick upp direkt och då vaknade även er syster. Jag tog för pillerna och sen gick jag in till henne. Hon såg piggare ut och det var inte helt sjöblött i sängen. Hon hade bajsat och kissat mycket mindre. Så då jag bytt på henne ringde jag till hälsocentralen och kom fram ganska fort. Vi fick en tid idag 13.20 och det kändes bra.


Hon ville inte ha någon välling, ingen vätskeersättning och åt bara lite fil med äpplemos. Annars bara gnällde hon, inget var bra. Hon satt hos er mamma och vill inget, ville inte dricka och inte att jag tar på henne. Under förmiddagen så blötte hon inte igenom några kläder och hade inte kräkts en enda gång, och andra sidan äter och dricker hon inte. Jag har fått i henne några klunkar dricka och några tuggor fil men det är det ända. Hon sov en lång stund och då ringde er mormor. De kommer att passa Signe då vi ska på dansbandsfest och det känns bra. Er moster ska inte flytta in i huset förrän efter dansbandsfesten så vi får väl bo hos Helena. Signe vaknade och ville inte nu heller äta och dricka. Hon är slö idag, har inte fått ett enda leende från henne. Er syster låg i soffan och kollade på barnprogram. Låg på en mysig filt och myste, så länge man inte tar på henne så går det bra. Er mamma åt lite mackor till lunch och packade ner piller och lite annat i en ryggsäck. Jag vet ju inte när vi kommer hem. Er mamma är lite orolig för att vi behöver bli inlagda. Ville ha en ryggsäck för det är lättare att bära. Tog med två ombyten och en fleece overall och flaskan med vätskeersättning.


Då jag tog på henne overallen blev hon glad för första gången idag. Hon log då vi gick ut och pekade på allt. Vi får nog gå ut lite i eftermiddag om hon inte kräks mer. Det var ett lyckolotteri då jag skulle parkera. Jag stoppade i en tia och inget hände så jag tryckte på retur knappen och då kom det ut ca 30 kronor… er mamma tog dem och så glad ut, äntligen lite mer parkerings pengar. Vi gick in och vi var i god tid. Vi läste lite böcker men hon var inte alls på hugget utan gnällde hela tiden. Till slut kom doktorn. Han kollade i halsen, öronen, lyssnade på henne, kollade magen och rumpan. Han tyckte hon såg pigg ut men det tycker inte er mamma... Vi fick gå till labbet och ta prov. De tog halsprov, snabbsänka och tempen. Vi fick sen vänta igen utanför doktorn. I väntrummet träffade vi Signes kompis från byn, han var där för sin hosta. Då vi kom in till doktorn igen visade sig att alla prover var bra och vi fick avvakta några dagar. Er mamma frågade om hon var uttorkad men det var hon inte. Han visade att hon bara behövde dricka 50 ml på ett dygn. Vi är ju så vana vid att hon är glupsk. Jag frågade också om hon kunde äta vad som helst eller om det kunde vara att hon var allergisk. Nä, det kommer inte så akut. Så allt hon vill äta ska hon få. Er mamma skulle vilja att hon åt lite välling för det är ju både vätska och mat.


Vi åkte hem och Signe somnade då vi kom hem men hon var lika glad då vi kom ut och ett leende sprack upp då vinden blåste i hennes ansikte. Så vi ska gå ut då hon vaknar igen. Ringde och meddelade till er mormor om läget och skickade sms till er pappa. Er mamma satte igång diskmaskinen och plockade undan lite i köket, hängde tvätt och sen satte jag mig och kollade skidor på tv. På förmiddagen skickade er mamma lite vykort via datorn och posten, skulle ha haft gjort det innan jul men… nu är de skickade. Skickade även ett till 100-åringen.


Er mamma kollade på tv, skid-VM börjar idag. Jag hann även plocka undan lite i köket, tömma diskmaskinen och fylla igen. Skrev lite i bloggen och softade lite. Då Signe vaknade så provade jag ge henne lite mat men hon vill inte ha något. Vi kollade lite på skidor men snart skulle det bli mörkt så vi bestämde oss för att missa finalen och gå ut istället. Jag klädde istället på henne och vi körde ut i vagnen. Stoppade ner henne i åkpåsen och var så nöjd. Hon log då vi körde ut. Det var inte skönt för er mamma med det var värt att få en nöjd unge. Så vi tog en promenad till brevlådan och det var säkert bra för Humle och Dumle också. Hon låg där och bara njöt av att vara ute och vi ska nog försöka gå imorgon igen. Vårt ena hjul är trasigt men det går ändå köra fast det är lite vingligt. Hon blev ledsen då vi kom upp på bron och hon förstod att vi skulle gå in. Hon blev väl i alla fall trött så hon somnade igen. Jag tycker att hon sover mer idag och äter och dricker mindre. Än så länge har hon ju inte kräks och hon bajsar mindre men det är ju inte så konstigt eftersom hon inte äter och dricker.


Vi har pratat mer er pappa lite. Han har haft en tuff dag med massa samtal men också fått prata bil med en kompis. Han ska försökta skynda sig hem imorgon. Er mamma åt middag och så gjorde jag mer äpplemos. Då Signe vaknade igen så lekte vi lite på hennes rum. Hon åt lite banan, underbart! Vi hörde på den nya skivan er mamma köpte igår och lekte med klossa och läste böcker. Hon var glad och lite pigg, kröp tom efter er mamma då jag var och hämtade bananen. Tröttnade dock efter en stund och vi satte oss i soffan. Hon åt sen en liten bit macka men vägrar dricka. Drack 10 ml välling men annars kniper hon igen munnen då jag närmar mig en mugg eller flaska. Hon låg med mig lite i soffan och kollade på Antikrunden men sen la jag henne och hon somnade igen. Undra om hon kommer att vara vaken i natt.


Pratade med er pappa och han är så trött. Det känns inte bra för våra Humle och Dumle då er mamma får ta det mesta med Signe. För ska han komma hem imorgon och bara klaga och vara trött så kommer er mamma att göra allt för att slippa höra. Er mamma känner att tårarna är nära ibland men jag försöker att vara lugn för Humle och Dumles skull och Signes naturligtvis. Jag tycker ändå att jag har hållit mig lugn nu fast det är lite stressande med Signe. Jag har istället släppt allt annat. Jag koncentrerar mig på Signe och att leka med datorn. Allt annat struntar jag i. Visserligen har jag tagit tag i lite men bara på mina egna premisser. Då det passar mig och jag vill. Tvättandet har också minskat då hon inte kräks och har lika mycket diarré längre.


Idag har solpanelerna värmt huset och det är väl för att vi glömde elda… eldade i flera omgångar idag. har hängt lite tvätt och sitter nu och kollar tv och skriver här. Har tagit sista piller dosen idag. jag får ju vänta att somna tills efter elva då jag tar upp Signe och ser om hon vill dricka något. Ska även byta på henne så hon får pyjamas på sig. Jag har börjat byta på henne här ute i vardagsrummet. Det är så kallt i tvättstugan då det läcker in kyla via ventilationen. Den ska vi bygga in i sommar. Hon är ju så smal och fryser då man tar av henne kläderna. Det verkar så i alla fall.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards