Alla inlägg under oktober 2011

Av Carina - 21 oktober 2011 09:07

I natt har vi varit vakna... er pappa jobbar idag så han hade hoppats på en bra dag. Då han måste lämna er syster på dagis innan fick de gå upp redan 06.00 Tjejerna var vakna en gång i timme så det blev inte så mycket sömn för någon i familjen. De var hungriga redan på kvällen så de fick tillägg inna vi gick och la oss. Så jag trodde i min enfald att de skulle sova åtminstone 3-4 timmar på det men icke... De vaknade varje timme, en av dem åtminstone. Eftersom er pappa skulle upp tidigt tog er mamma det tyngsta lastet i natt men till slut fick han hjälpa till. Vid fem tiden fick de amma och fick tillägg. Irma slög i sig rejält men Elvira var trött. Efter det somnade de om och sov till halv åtta. Undra hur vi ska göra i dag för att undvika detta?
De säger att en av anledningarna till att barnen inte blir mätta av amning på kvällen och natten är för att mamma är för trött. Igår sov jag inget på dagen så det måste jag göra idag. Sova till mig mat...


Idag ska vi på återbesök på sjukhuset för Elvira. Hon ska göra EKG och Ultraljud på hjärtat. Vi ska även tjuvväga dem och se om de går upp i vikt. Efteråt ska vi till stan. Er mamma måste ha en ny vinterjacka, den jag har är alldeles för varm. Ska också köpa orange tyg till er syster som jag ska sy en pumpa dräkt av. Det ska vara maskerad och föräldrarfika på dagis.

Av Carina - 19 oktober 2011 15:48

Tänk att man blir så konstig av att inte sova... men att det ändå fungerar så bra med lite sömn. Innan tjejerna kom undrade man över hur det skulle gå att inte få sova, för fick jag gå upp före åtta blev jag ju knäpp. Nu är jag uppe varannan, var tredje timme och det går bra.

När jag lägger mig på kvällen känner jag inte mig trött. Tänkter undra om jag ska läsa lite men tänker efter och då är det nog bättre att somna direkt för sömn behöver man. Då lägger jag mig och innan jag har hunnit tänka något sover jag. Det är likadant om jag lägger mig på dagen, känner mig pigg men så fort jag blundar sover jag.

Dessvärre sover jag även då jag ammar de små tjejerna på nätterna. Är rädd för att tappa dem men förhoppningsvis vaknar jag innan.

Så man klara sig faktiskt ganska bra med lite timmar här och där. Det kanske beror på hormoner men det är likadant för er pappa. Vi har båda lätt för att somna.

Men visst längtar jag tills de sover hela nätterna och en sovmorgon hade ju inte varit fel...

Av Carina - 18 oktober 2011 21:33

Idag kom Bvc på hembesök. Det har ju hänt lite här sen hon var här sist. Så vi hade hembesök för er syster hade vi ju bara sovrum, uterum och tvättstuga klart. Köket var på plats men det var för övrigt en byggarbetsplats och vi hade betonggolv. Signe var hemma idag och det tyckte hon var kul så hon fick träffa henne också.

Vi vägde dem och er mamma har varit lite orolig över att de inte äter som de ska. Eftersom Irma inte vill ta flaska så känns det inte bra. Nu hade de gått upp bra i vikt och då räcker min mat och det känns bra. Ännu väger de inte lika mycket som Signe vägde då hon föddes och ändå är de snart tre veckor gammal. Det skiljer bara tjugo gram på dem.


Jag frågade lite om bröstmjölk, hade en massa frågor. Tar den slut då de suger? Hur fort kommer det nytt? Hon sa att det tar inte helt slut men det minskar, inte som att man stänger av en kran. Det kommer nytt hela tiden så man behöver inte oro sig för att det inte har bildats nytt. Jag fick de svar jag ville ha och det känns så bra att det fungerar med amning än så länge. Eftersom de hade gått upp så bra i vikt behöver vi inte väcka dem på natten om de sover. Nu vaknar de ganska bra själv med tre timmars mellanrum men kanske ska de få tillägg på kvällen. Vi får se hur vi gör. Det var en bra träff och hon lyssnar bra på oss och kommer med bra inlägg. Vi fick en ny tid om en vecka och sen en tid till doktorn. Det blir mycket koller nu, då vi har tre tider på sjukhuset också.


I natt var Elvira otröstlig, hade ont i magen. Eftersom er pappa sköter rapning och bytning av blöjor hade han en tuff förnatt. Jag hjälpte även till lite för vi är ju trötta båda två. Resten av natten fungerade bra och Signe kom in ovanligt sent. Det kanske blir att hon sover i sin egen säng en natt snart. Det stod städning på schemat idag också. Det kan ju inte se ut hur som helst då vi får besök. Jag rensade även ut i garderoben. Ut med sommarkläder och gravidkläder och in med de andra kläderna. Jag tappar byxorna som är mina större och det är kul så nu ska jag börja använda mina vanliga byxor. Hoppas på att kunna få börja röra på mig snart. Har funderat på att gå på några pass, zumba eller pilates. Jag behöver stärka mina magmuskler för de finns i princip inte!!

Vi har bestämt oss för att se till att det blir bra inne nu medans er pappa är hemma. Vi ska städa och få i ordning på allt. Vi har ju inte riktigt flyttat in ännu utan bara tryckt in saker här och där. Inte heller har vi städat ordentligt sen vi flyttade in. Igår torkade er pappa av alla innerdörrar och nu nästan skiner de. Det ska komma upp lite lister, tak under balkongen och annat smått och gott. Då har vi ju er pappa inne om vi behöver hans hjälp.


Er mamma hade tänkt att Irma och Elvira skulle födas idag. Då hade jag gått in i vecka 37 och barnen är klara. Dessutom fyller jag halvår idag och min farfar skulle blivit 105 år men nu blev det inte så...

Av Carina - 17 oktober 2011 22:15

Det är rätt så häftigt att få tvillingar. Tänk att få två små söta ungar samtidigt. Jag har alltid tyckt att det verkar vara häftigt att få tvillingar men det är häftigare än vad jag skulle kunna tro.

Jag hade inte trott att jag skulle ha svårt att se vem som var vem. Det har vi... vi har fortfarande Irmas ena band kvar på foten så vi är helt säkra. Er pappa tror att han vet vem som är vem men ofta tar han fel. Det är tur att de inte har likadana kläder för då hade det gått åt skogen.


Då jag var ung visste jag att jag skulle ha en massa barn. Jag skulle få dem tidigt och kanske skulle jag kunna få ett sladdbarn år 2000. Nu fick jag istället mitt första levande barn tio år senare 2010. Inte trodde jag det skulle vara så svårt att hitta någon pappa till mina barn. Istället hade jag i princip gett upp hoppet om en egen familj men... då kom er pappa. Nu har jag tre helt underbara barn och lyckan är total. Nu gäller det bara att kunna ge dem en trygg och lycklig uppväxt. Det är inte bara det... men med mycket kärlek kan det mesta gå.


Nu känner jag mig så lyckligt lottad. Lycklig gift med en man som jag älskar hur mycket som helst och nu mamma till tre söta flickor. Att det kunde bli så här. Kanske visste jag det innerst inne och drog mig norrut?


Imorgon kommer Bvc sköterskan hit och ska väga och prata lite med oss. Så Signe ska bli hemma imorgon. Hon kommer att vara på dagis 3-4 dagar i veckan. Idag har hon varit på dagis och det har gått hur bra som helst. Hon var så glad då hon kom hem. Idag har vi handlat en extra bilbarnstol till henne så hon kan få åka med fröknarna till dagis. Natten gick bra i natt. De äter var tredje timme men sov gott däremellan. Konstigt nog är man ändå pigg på dagarna men nu känner jag att mina ögon är små. Irma vill bara amma och vill inte ta nappflaska men vi vet inte om hon får i sig tillräckligt. Så det ska vi kolla upp imorgon.

Av Carina - 16 oktober 2011 11:19

Förra natten var en önskenatt. De åt var tredje timmme och ammade efter varandra. De vaknade av sig själv och dessutom hade ingen ont i magen. Då är man piggare på morgonen. Så igår kände vi oss pigga och istället för att sova då Signe sov skruvade vi ihop ett klädskåp till så Irma och Elvira också har någonstans att ha sina kläder. Jag var uppe och letade upp kläder till dem och vinter kläder till oss andra. Ska ta ner det imorgon då klädskåpet är på plats. Nu medans er pappa är hemma ska vi försöka få i ordning här hemma. Städa ur tvättstugan, klädskrubben, uterummet och ovanvåningen. Ska även få upp lite lister och annat som saknas här inne. Tjejerna sover ju ganska mycket och Signe kommer att vara på dagis 3-4 dagar i veckan.


Det var helt underbart väder så vi tog oss en tur runt här. Er mamma har inte den orken jag inbillar mig så det räcker med den lilla rundan. Vi har ju lånat en vagn till Signe så hon åkte en bit men sen gick hon också en bra bit. Vi skulle haft fika med oss och suttit nere vid sjön. Nu satt vi bara där och njöt av utsikten och det underbara höstvädret. Vi har ju köpt rosa fleeceåkpåsar till dem. Man kunde ju bara välja svart eller grå/svart vagn så vi måste ju ha lite färg. Det kändes bättre att ha dem i dem så man vet att de har det varmt och gott.


Vi fikade lite då vi kom hem men började direkt med maten. Tjejerna åt först och då gjorde er pappa tacos och sen åt vi. Signe åt så det stod ur öronen och det är bra. Ibland äter hon inte då vi äter så sent. Det har varit en bra dag idag och det känns än så länge inte så jobbigt att ha två. Men skulle man vara ensam med alla tre barnen skulle det nog märkas.


I natt var det inte lika bra. Elvira hade problem med magen och vi har delat upp sysslorna på natten.  Jag matar och er pappa byter, rapar och sköter magen... fast i natt fick vi hjälpas åt med Elvira. Signe sov ovanligt länge i sin säng men kom in halv två och då var hon pigg. Hon tycker att amning är spännande. Kollar brösten och pekar.


Tänk att det blev så här i livet? Att jag skulle få tre vackra små prinsessor, det trodde man inte för fem år sen. Då satt jag högt uppe på glasberget men så träffade jag är älskade pappa och vips så hände det. Dessutom fick jag eller vi de tre vackraste barnen   Nu ligger de och sover, er pappa gör lunch, Signe sitter och ritar och jag har precis städat klädskrubben. Vi har det hur mysigt som helst här hemma nu med vår stora familj. Undra just då man ska fatta att vi är fem i familjen!!

Av Carina - 14 oktober 2011 15:45

Idag var vi på en extra koll hos Bvc, de ska ju komma hit på hembesök nästa vecka. Detta besök var mest för att väga dem och se hur de äter. Irma är lite tröttare och hon hade inte gått upp lika mycket som Elvira så vi måste ha koll på att hon äter var 3:e timma och kanske ge henne lite tillägg, det är ju mindre tröttsamt att äta ur nappflaska. Sköterskan var även glad över att se Signe för hon har inte träffat henne de sista besöken vi varit där hos doktorn.

Nätterna fungerar si och så. I natt hade vi dessutom Signe mellan oss, hon vaknade och var helt otröstlig, det är mycket spöken hos henne nu. Det gick bra att ha henne där förutom att hon vaknade sju av en av systrarna och ville gå upp.

De äter en och en och er pappa tar blöjbyte och sega rapningar och magont. Han ger dem även lite tillägg om det behövs.


Er farmor har pustat fönsterna så nu ser man allt skit inne då solen skiner... så nu har jag börjat städa. Jag är ju inte alls så klumpig längre nu. Blir dock lätt trött, dels för kondisen är noll men min förkylning påverkar ju också mycket. Så jag tror jag orkar mer än vad jag gör. Jag lagar iaf mat och hemma lagat är godast. Idag har vi dock köpt en bit smörgåstårta och ska fira. Jag ska också ta fram våra vinterkläder. Så jag hamnade på BB var det 20 grader varmt och nu är det 4... så vi behöver klädombyte.


Vi fick upp grinden till sovrummet igår och det känns tryggt. Då vet vi att Signe inte är där inne själv utan att vi är med. Det är bara lite bökigt på nätterna då man måste stänga både dörren och grinden. Nu är Signe och er pappa ute och lägger på vinterdäcken på bilen och sen ska vi sätta ihop ytterligare ett klädskåp. Vi köpte ett till Signe och då vi satt ihop det upptäckte vi att vart ska bebisarna har sina kläder? Så er pappa köpte ett till då han var på Ikea och det ska upp idag så vi kan få in deras kläder.

Av Carina - 13 oktober 2011 12:01

Oj, vad härligt att vara hemma! Vi åkte först och hämtade Signe, hon hade varit hur glad som helst med då vi kom blev hon jätteledsen. Jag tog upp henne i famnen och hon verkar vara glad över att vi kom och hämtade henne. Hon måste ha känt sig övergiven men nu äntligen kommer hela familjen hem. Hon satte sig gladeligen i bilen och upptäckte att det satt två andra bebisar där bak, spännande.

Vi fick en fin blomma av Stina, den underbara människan!!


Vi packade in oss, Signe ville gärna vara med sina systrar. Hon verkade så glad över att alla var hemma igen. Hon lekte men sig själv och sen kom hon emellanåt och kollade upp oss. Hon tycker att amning är spännande. Hon vill nog inte prova själv men pekar på brösten och säger mat. Vi lagade mat, hemma lagad mat... och sen tog jag på henne pyjamas och det kändes bra att få pyssla om henne också. Hon var lite mammig under kvällen, tyckte nog om att vi var hemma alla här.


Grannen hade låst ute sig och kom in. Så vi fikade och Signe kom lite sent i säng. Hon ville inte somna i sängen men fick ligga i min famn och somnade på en minut och det var mysigt att ha min stora prinsessa i famnen. Hon sov sen i sin säng till 07.00, duktig tjej.


Under natten så gick det bra efter kl 01.00 Innan dess var det lite magknip och de sov inget men sen somnade dem och jag tog upp dem då de ville äta. De åt en och en och jag sov emellan och det fungera bra. De äter ju inte så länge och det tar längre tid att dubbelamma. Det ska jag göra på dagen och jag synkade dem imorse och nu till lunch får de också äta tillsammans.


Er pappa och syster är och handlar en grind, docka och babysitter. Signe vill gärna vara i tjejernas vaggor så vi ska ha en grind till vårt sovrum. Det känns tryggt att man vet att hon inte kan komma in där då man inte kan ha koll på henne hela tiden. Nu ska jag nog börja göra lunch!!

Av Carina - 12 oktober 2011 15:09

Nu sitter vi och tar en sista fika här innan vi åker hem. Vi väntar på att barnen ska vakna så de kan få mat innan vi åker hem. Vi har varit och köpt fleece åkpåsar till dem och mat. Det är ju ganska tomt i kylen efter två veckor här men nu har vi några middag iaf. Det var ju lättare att handla utan barn.


I natt har de ammat hela tiden... de var inte synkade utan de ammade varannan timme så det blev inte mycket sömn. Däremot somnade som stockar då morgonen närmade sig. Men jag var glad iaf att de äter och inte behöver tillägg. Nu kommer de troligen att få det ändå en gång på natten för jag behöver sömn. Er pappa kom då jag vaknade och var lite hungrig.


Doktorn kom och skrev ut dem. Allt ser bra ut men vi ska på återbesök. Elvira ska göra ekg och ultraljud på hjärtat och sen ska båda på två återbesök. Pratade också med MVC och bokade in en vägning på fredag och sen kommer sköterskan ut till oss på hembesök nästa vecka. Han undrade om vi kände oss nöjda eller om vi kände oss utslängda. Nej, nu känns det bra. Det som känns bra att de äter för det var det vi saknade med Signe. Nu ska vi inte hyra någon pump för äter de ju nu. Ångrar vi oss är det ju öppet dygnet runt på BB så vi kan hyra när vi vill. De undrade om vi skulle komma tillbaka? Nej... inte och flytta in iaf, vi kan komma och hälsa på.


Nu får jag nog väcka mina små prinsessor. Er pappa har städat nu och packat ihop. Han får gå ner till bilen men packning en gång innan vi går sista gången.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards