Alla inlägg under oktober 2011

Av Carina - 11 oktober 2011 14:56

I natt frågade er mamma sköterskan lite då hon var här inne och hjälpte till med maten om när man får gå hem. Vilka kriterier som ska uppfyllas. De ska hålla värmen och klara av att äta så de går upp i vikt. Ni är nog där nu, hon hade frågat idag om vi var på väg hem men de skulle bestämma imorgon på ronden. Så idag då doktorerna kom in frågade den ena när vi ville åka hem? Allt ser bra ut och även Elviras ultraljud men vi ska komma på återbesök om ca två veckor. Vi ville inte åka hem idag men troligen imorgon. Vi fick stanna till torsdag också om vi ville. Det känns bra förutom maten, men det ska jag ta reda på innan vi åker hem. Om vi ska ge dem tillägg efter varje mål eller hur vi ska göra men det löser väl sig.


I natt har de varit duktiga och ätit och sovit och väckt mig då det var mat igen. En sköterska har varit här och matat den ena medan jag ammade den andra. Men sen vaknade Elvira en timme förtidigt vid 7, det var inte meningen. Men hon fick mat och jag somnade om igen och vaknade då er pappa la sig i sängen sidan om. Då var det dags för Irma att äta. Vi får takta ihop dem sen igen.


Idag var vi ute på vår första promenad med prinsessorna. Vi har fått låna liftar av Babyproffsen för våra har inte kommit. De blev nerbäddade och vi gick först till frissan. Jag kunde byta tid och kunde komma in direkt. Då jag blev klippt gick de bort till Babyproffsen och beställde nya liftar. De vi hade lånat fungerade inte så vi fick köpa Brios egen. Nu har de beställt det och en ståplatta till Signe. Vi gick sen till Åhlens och åt lunch och prinsessorna låg snällt och sov i vagnen. På vägen hem vaknade Irma till och var hungrig.


Då vi kom tillbaka till neonatal fick Irma mat direkt medan Elvira somnade om. Till slut hade båda ätit och vi fikat och då visade det sig att de hade ammat fullt båda två. Det gladde mig otroligt mycket. Då har jag ju mat så det räcker vissa mål iaf. De berättade för mig att då man är trött blir maten sämre och det är därför maten ofta är mindre på kvällen. Så man behöver sova en tupplur på eftermiddagen. Nu får de bestämma lite själv då de ska äta.

Av Carina - 10 oktober 2011 15:36

Idag har jag varit ute på promenad med er pappa. Vi var och bytte ett påslakan och sen tog vi oss en fika på stan, helt ensamna. Det är inte varje dag vi gör det och gör vi det är det på sjukhuset. Antingen då varit hos kuratorn eller på ultraljud. Synd bara att er pappa inte har någon fika kultur. Han äter och sen vill han gå, och så klagar han på att det är dyrt. Jag vill ju sitta där en stund och njuta...

Bokade även en klipptid imorgon, det är lättare nu när vi är här än då vi kommit hem. Så er pappa får vara kvar med tjejerna då jag går iväg.

I natt var jag uppe alla passen och ammade ett barn varje pass. En av sköterskorna tog det andra barnet. De sov sen gott mellan målen så jag fick nästan sova två timmar mellan varje mål och det var skönt.


Signe sover i vår säng jämt nu. Hon vill inte sova i sin säng, känner väl sig lite övergiven. Jag längtar så tills vi ska få komma hem. Signe var inte glad då er pappa lämnade henne på dagis idag. Hoppas det ändå går bra för henne idag. 

Än så länge håller de små prinsessorna inte temperaturen själv och ligger på värmebädd. Då de slipper den kan vi ta ut dem i vagn. Sen kan det nog gå fort till vi får åka hem. Man vågar inte tro att vi ska komma hem denna veckan men visst hade det varit underbart. Jag kan vila hemma också för er pappa ska vara hemma mycket fram till jul.

Nu har han åkt hem för idag och jag är ensam igen... kan iaf se fram emot att se på tv ikväll. Barn till varje pris. Undra om det ska till Ava kliniken i Riga där vi var?

Av Carina - 9 oktober 2011 10:09

Nu börjar er mamma tröttna på att vara här. Jag är helt osocial och telefonen är tyst. Jag tycker faktiskt synd om mig själv ibland, jag är ju ändå den som måste vara här, jag har ju maten. Jag kan gå ut men visp hade tiden gått och det var dags att äta igen. De ska ju ha mat var tredje timme och däremellan ska jag hinna pumpa helst två gånger, bara 5 minutrarer men ändå. Duscha, äta och helst vila. Alla säger att vila nu så mycket du kan men när? Tiden går så fort. Det känns mycket bättre då er pappa och syster är här så det inte är så ensamt. De åkte hem sent igår, kanske lite väl sent då er syster blev rätt så gnällig men ultraljudet tog ut på tiden.


Elivra har ju fått ett blåsljud och igår gjorde de ultraljud på hennes hjärta. De skulle gjort det kl 13 men det blev 17 och där försvann min utepromenad, genom att bara få vänta. Man väntar mycket här... Allt verkar se bra ut men det var en annan doktorn som skulle titta på det och så får vi se om det hinner växa ihop innan vi åker hem. SIgne hade också blåsljud men det hann växa ihop innan vi åkte hem. Det är vanligt för förtidigt födda att ha blåsljud. Er mammas bror Nicke hade ju också blåsljud som inte försvann. Då han sen dog av hjärtfel känns det lite oroligt att de har blåsljud. Han dog av hjärtmuskelinflammation så det hade inget med blåsljudet att göra men ändå. Det är så skönt att de tar vår, eller min, oro på allvar här. Det är helt underbar personal här. De tog ju tjejerna i natt, då de fått tolvmålet tog det ut dem och kom tillbaka med dem i morse vid nio. Så jag fick sova rejält i natt med.


Igår drog båda tjejerna ut sina sonder och nu ska vi försöka klara oss utan. De får nöja sig med att amma och dricka på nappflaska. Då övar det ju också sig på att suga och ammmar förhoppningsvis mer och mer. Jag små pumpar ju för att lura kroppen och det verkar fungera och det går ju bra då det bara är 5 minuter åt gången.


Även idag kommer Signe hit och idag ska vi gå ut en sväng. Vädret är inget kul men det ska bli skönt att få lite frisk luft. Er pappa ska ta hit mössa och vantar till mig. Jag missade ju det varma vädret för så låg jag här inne, nu är det ju verkligen höst och snart vinter. Er mamma vill ju gärna ha snö men det kan vänta lite så man får lite fina höstdagar först. Men löven är nästan borta då det har blåst och första frosten har kommit. Er pappa måste ta upp grönsakerna i trädgårdslandet...

Av Carina - 8 oktober 2011 11:21

I natt var Elvira uppe och hade ont i magen. Det gjorde att jag inte fick sova så mycket. Er pappa sov gott och det känns så orättvisst att han inte kan amma... Tröttheten och hormonerna gör ju att tårarna kommer, det rinner och rinner utan direkt någon bra anledning mer än hjälplöshet och trötthet. Amningen har ju fungerat bra men blivit sämre och det gör ju att jag känner lite stress. Fast jag inte har prestige i att amma så hade det varit bra om det fungerade och eftersom det fungerade först så blir man besviken. Jag fick iaf ett bra tips av nattsköterskan att jag ska pumpa 5 min mellan matningarna för att öka produktionen så det ska jag prova imorgon.

Den underbara personalen såg hur jag såg ut och tog ut tjejerna till sig så jag, vi fick sova mellan 04-09 och det var helt underbart. Vaknade dock med igen gråtna ögon och fick knappt ut linserna och var inte vacker... sen kom glädjebeskedet.

Elvira ammade full ranson på en sida och sen ammade jag ut lika mycket på andra. Så då hade jag mat till båda och det kändes underbart!! Det har kanske vänt nu. Pumpade dessutom en timme senare och fick ut ännu mer, härligt!!

Signe kom och åt frukost med oss. Hon tittade skeptiskt på mig, gillar inte då jag har glasögon men är så gosig. Personalen blev glad över att se henne, de har ju passat henne också här då hon föddes. Nu har hon och er pappa tagit sig en tur ner till stan och jag får vila lite.

Personalen sa till mig att du måste be om hjälp på nätterna och det kommer jag behöva för nu sover er pappa hemma några nätter, eller kanske alla... Det har fungerat jättebra för Signe då hon varit hos Stina och det känns så bra. Fick också veta att hon hade haft en riktig bra dag på dagis i fredags och det värmer er mammas hjärta otroligt mycket!!

Nu ska jag försöka tänka positivt resten av dagen!!

Av Carina - 7 oktober 2011 19:19

Idag var doktorn här och undersökte tjejerna. I vanliga fall tittar de bara in och säger hej men idag kollade de upp dem. Då visade det sig att Elvira har fått ett blåsljud på hjärtat. Det hade även Signe men det växte bort innan vi åkte hem. Nu ska de hålla koll på hennes blåsljud och hon ska bli undersökt med ultraljud innan hon åker hem.

Han berättade även om resultatet från ultraljudet igår av njurarna. Allt där såg bra ut. Framförallt kollar de om de har två njurar och sen mäter de rören här och där. Nu behöver hon inte göra fler undersökningar av detta utan är friskförklarad. Det var skönt att få höra!


Nu har de börjat dricka maten de inte ammar ur nappflaska. De är jätteduktiga på det och nu har det börjat bättra sig med amningen. De ammar iaf några ml varje gång de ammar nu. För några dagar sedan ammade de noll... så kanske vänder det nu. Annars får de ha tillägg men det hade varit billigare att amma!


Signe verkar ha det bra hos Stina. Fick en bild då trollungarna lekte i vasken i köket. De hade skrattat högt och haft så roligt. Det värmer en mammas hjärta   Imorgon ska hon komma hit igen och vara här i helgen. Hon får dock sova hemma med pappa. Hon har blivit så otroligt stor nu och jag orkar knappt bära henne! Jag längtar efter henne hela tiden och hon ser på mig med misstänksamhet då vi ses. Så det ska blir skönt då vi kommer hem.


Idag har Thomas hämtat tvillingvagnen. Den får precis plats i bilen och jag undrar just då vi ska kunna börja använda den. Men så länge de ligger på värmebädd får de stanna på rummet.

Av Carina - 6 oktober 2011 17:10

Igår kväll och idag i eftermiddag provade jag att dubbelamma. Det var spännande, inte minst genom att fåtöljen inte är så bred så det gäller att ingen av tjejerna trillar av... det är inte lätt. De är ju inte så duktiga på att amma nu när de är så trötta så de släpper hela tiden och då gäller det att hålla i armar och sikta. Men förhoppningsvi blir de bättre på det.


Signe har varit här idag och det förgyller dagen. Vi har varit inne på lekterapin idag och där gillade Signe att vara. Det känns bra att den finns när hon ska vara här mer i helgen. Hon är också en sådan stolt storasyster. Hon har suttit med sina lillasystrar en åt gången idag och hon är så duktig. Hon klappar fint men vill inte att de tar på henne. Hon har också pussat dem och är så gullig. Även er mamma har fått mycket pussar och rejäla kramar.


Elvira har varit på ultraljud idag. Hon hade bara två blodkärl i navelsträngen och då kan man få problem med kisseriet och njurarna. Men allt såg bra ut och det verkar inte vara några problem. Vi får se imorgon då det är rond. Annars går ronderna fort här. Känns allt bra? Har ni några frågor? Tack för idag då! Det är maten som avgör då vi kommer hem. De ligger fortfarande på värmebädd så vi kan inte åka ut i vagnen. Den ska vi hämta imorgon. Nu har Irma växt ikapp Elivra på vikten i alla fall. Idag är de ju en vecka gamla   

Av Carina - 6 oktober 2011 09:49

Just som man blivit glad över kanske få amma dessa barn så hände ingenting... De har båda två ätit sin fulla ranson vissa mål och det är kring 40 ml och sen vips ammade de 2 eller inget fast de låg där! Jag fick börja pumpa och då kom det bara mindre och mindre, paniken kom smygande. Dessutom har jag väl kommit i fatt verkligheten och hormonerna slår volter. Så igår blev det mycket gråt över ingenting och allting. Maten sinar, jag är helt slut, saknar er syster Signe och allt annat.


Er mamma och pappa fick gå på en promenad, köpte en mössa till Signe som vi fick inslagen. Hon måste ju också få lite guldkant i vardagen. Hon är ju så duktig. Det har fungerat så bra på dagis och det känns bra. Hon har sovit hemma med pappa nu i två nätter, har fått sova i min säng så det blir mycket pappa mys. De behöver de nog båda två.


De har peppat mig här med att maten inte försvinner bara så där utan det är tröttheten och att man är ledsen och orolig som gör det. Så igår bestämde de att jag skulle få sova i natt. Ammade kl 21 och sen 22.30 innan jag somnade. Fick sen sova till 06 då de kom in med Irma till mig. Ammade henne och sov sen till 09. Helt underbart, tur att man inte har svårt för att sova. Nu har de sondat barnen medan jag ätit frukost och pumpat och det känns mycket bättre idag. De gav flickorna mat på flaska i natt (efter att jag har gett min tillåtelse) för de behöver ju suga och det har gått så bra. Nu nästan längtar jag efter att de ska vakna men jag ska nog hinna med en dusch innan resten av min familj kommer.

Av Carina - 4 oktober 2011 18:55

Nu har vi varit på neonatal i 6 dagar, eller inte er mamma för jag blev inte utskriven från BB förrän dagen efter. Vi bor bra, har var sin säng, skinnfåtöljer som går att fälla, tv och eget badrum. Irma och Elvira bor här med oss i en gemensam korg. De är uppkopplade för de ligger på värmebädd. Håller inte temperaturen själv riktigt ännu. De har sonder men de ammar mycket. De har båda två vid olika tillfällen ätit all den måltidens ranson så de slapp sondas.


Dagarna går utan att man gör så mycket. Igår var jag med er syster Signe på utflykt på stan. Vi tog vagnen, min första tur ute sen jag kom hit. Vi gick och handlade lite kläder till hennes småsystrar. Jag tycker att de iaf kan få några egna kläder, dessutom har vi inte så mycket kläder i storlek 50. Det var mysigt att vara ensam med Signe och det blev mycket pussar och kramar. Vi fikade sen med er pappa då vi kom tillbaka innan de åkte hem till er farmor och farfar igen. De har varit här sen i fredags så de har tagit hand om Signe. Nu har de åkt hem idag så er pappa ska sova hemma i natt.


Får se hur det bli i natt, de är värst. Vi har fått två nattugglor... de ska äta var 3:e timme men på natten vill de gärna vara uppe mellan matpassen. Vi matar kl 21 och sen sover vi och går upp och äter frukost till morgon målet 9. Däremellan äter de kl 00, 03 och 06 och man skulle kunna hinna sova 2-2,5 timmar mellan passen men då passar de på att vilja ha lite kärlek. Det är tur att vi ännu en gång fick världens sötaste barn så de är lätt förlåtna... och det konstiga är att man orkar.


Idag var jag och vägde mig och jag har redan gått ner alla 15 kg. Kollade även mitt Hb och det var 96 i fredags och idag var det 107 så det känns bra. Nu kanske jag inte behöver äta blodkorv resten av året!


Nu ligger mina gullegryn och sover och jag har satt mig med en kopp te och en kanelbulle och firar den dagen. Livet känns helt underbart just nu!! Saknar bara min stora tös så otroligt mycket!!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards