Alla inlägg under juni 2012

Av Carina - 12 juni 2012 20:30

Vilken skön dag vi har haft idag. Vi fick sova till åtta, eller några av oss blev väckta då. Irma sov i vår säng och då er pappa gick upp sov hon inte men klockan åtta gjorde hon!! Då vaknade vi av Elvira som låg och skrapade på nätet i barnsängen. Vi låg och mös en stund innan jag tog upp dem och efter en stund vaknade även stora syster. Vi tog det lugnt, jag kollade lite internet och sen gick vi ner och åt frukost. Det blir en del blickar då jag kommer med mitt följe. Då vi kom upp började vi göra oss i ordning och sen kom Britt-Marie. Vi drack lite kaffe/te innan vi begav oss ut. Det var varmt ute så jag klädde barnen och mig somrigt. Vi gick ner på stan och var på Lindex och äntligen hittade jag jackor till småtjejerna. Varför ska inte små barn ha jacka? Det finns nästan inga men nu har de var sin turkos jacka. Det fanns inget annat att välja på. Handlade lite kläder till Signe också för jag kunde inte låta bli.

Vi gick sen till Mobackes och åt lunch. Signe och jag kollade lite tåg. Det blev en lång lunch och sen gick vi ut för att köpa träd. Jag trodde mest att vi kunde ha äppleträd i Norrland och möjligtvis plommon men vi kunde ha så mycket mer. Nu köpte jag ett plommonträd, ett körsbärsträd och så ett päronträd. Det ska bli spännande att följa. Nu var de inte så små som äppleträden så min plan på att ha dem framför altanen försvann. Kanske kan vi ha dem borta mot friggeboden. Vi får kolla då vi kommer hem. Er pappas grabbar ska hämta dem imorgon. Vi fick bra hjälp och hon tog god tid på sig. Vi köpte även en pion till, den billiga jag köpte i fjol dog visst. Signe fick ta på en blomma och jag bestämde mig för att köpa den. Den kostade bara 32 kr och det var en blomma jag aldrig skulle haft köpt så det var lite kul. Köpte även en ogräsplockare till er pappa i halvårspresent. För är det något var har så är det ogräs… både i rabatter och i gräsmattan.

Vi gick tillbaka in till stan igen och fikade lite. Vi åt glass på en uteservering. Irma och Elvira var så varma att vi fick klä av dem byxorna. Jag hittade ett par billiga sandaler till Signe som hon fick. Vi tog oss en tur upp på en lite kulle där det är lite fornminnen. Där hade de gungor och Signe ville inte gå därifrån. Irma och Elvira somnade så vi hade inte så bråttom därifrån. Vi gick sen till hotellet och jag hämtade lite saker. Signe är medveten om att vi bor på hotell. Här är hotellet säger hon. Jag bor på hotellet. Vi äter frukost på hotellet. Hon känner igen hotellet och tycker att det är hennes.

Vi gick upp till Britt-Marie och där fick vi middag och fika. Signe gillar Britt-Marie och vill inte gå därifrån. Nu behövde hon inte det heller då hon skulle följa med oss. Så då vi fikat klart gick vi alla till hotellet. Er pappa är på gruppträff hela dagen och kommer senare ikväll. Så jag fick hjälp med läggning. Elvira somnade först för ovanlighetens skull och sen somnade Signe i Britt-Maries famn. Jag hon lyckades också somna Irma och då kom er pappa, och då vaknade Elvira. Han fick så möjlighet att gulla med henne men hon är mammig och är jag i närheten så vill hon hellre vara med mig. Britt-Marie och jag fikade innan hon gick och sen tog jag över Elvira och sen sov alla barnen och vi fick också en tidig kväll.

Av Carina - 11 juni 2012 20:15

Jag var inte på humör för att packa igår och blev det inte idag heller. Kan just undra hur mycket vi har glömt? Vi har varit så mycket på resande fot att det inte känns spännande och roligt att åka iväg. Er pappa gick upp först och båda småtjejerna och jag sov vidare. Jag förstod att jag behövde gå upp så jag masade mig upp. Det var segt men till slut då. Då jag la in mina tvättade kläder i garderoben hade Signe också kommit upp och låg mellan tjejerna i vår säng. Pang… så låg Irma på golvet. Signe hade väl lagt sig lite väl nära. Irma blev ledsen och kanske mest rädd och grät för fullt. Även Signe blev ledsen och rädd men då hon såg att det gick bra så gick det över för henne. Vi pratade om att hon trillat ner och att det var bättre att ligga på golvet och mysa. Vi åt frukost och sen gjorde vi oss i ordning och åkte.

Då vi stannade i Färila och skulle handla kom jag på att jag kanske hade plånboken hemma! Men det hade jag tydligen inte och det var ju skönt. Vi handlade lite barnmat, eller mycket barnmat och så bomullsband. Signe slänger sina nappar hela tiden och nu hade hon slängt bort sju stycken och då tröttnade jag. Nu har jag satt fast ett bomullsband i nappen och bundit fast den i bältet. Nu kan den inte försvinna. Vi åt pizza innan vi körde vidare till Bollnäs. Barnen somnade igen och det var skönt. I Bollnäs öste regnet ner och vi gick direkt upp till hotell rummet. Här har vi ett jätterum och det passar oss bra. De kom upp med två sängar till och vi packade upp. Er pappa gick ner till restaurangen och jobbade lite. Då småtjejerna började bli trötta och hungriga gick vi ner till honom. Vi köpte glass och åt och så gav jag de små lite mat. De ville ingenting… inte äta och inte sova. Er pappa var klar och vi tog på oss och gick ut. Irma somnade efter ytterligare mat men Elvira var pigg som en lärka. Det var otroligt varmt ute nu och vi plockade lite blommor till Britt-Marie. Vi gick sen upp till dem och där var det två andra barn och det gillade Signe. De var lite äldre men det gjorde inget. Vi åt god middag och ännu godare rabarberpaj. Vi stannade kvar ett tag. Er pappa och Svante hade mycket motorcyklar och röj sågar att prata om.

Då vi kom hem var det full rulle på barnen. Ingen verkade vilja sova… men till slut så somnade de en efter en. Jag satt uppe och kollade Sverige-Ukraina i fotboll men det skulle jag skitit i för det var inget kul att se. Imorgon ska er pappa vara på jobb hela dagen och kommer hem sent på kvällen och Britt-Marie kommer att vara med oss hela dagen. Vi ska till Mobackes och handla fruktträd och en pion. Vi har ordnat hemtransport av dem och då slipper vi åka hit med släp i sommar.  Får se vad de har för något roligt imorgon.

Av Carina - 10 juni 2012 20:15

Sitter nu och väntar på att Signe ska somna. Jag får inte somna men hon går med på att jag har datorn med mig. Idag var hon extra kramsjuk och ville helst somna i knäet. Nu sover hon gott sidan om mig och jag ska snart smyga ut. Vi ska åka till Bollnäs imorgon och det behövs packa och den lotten faller alltid på mig… eller jag packar för 4 i familjen den femte får själv fixa sin packning.

Idag har vi haft en underbar dag. Inga-Britt har ju varit här hela dagen. Irma och Elvira gillade ju mannagrynsgröten så vi gjorde lite extra idag så de har fått även på eftermiddagen. Vi trotsade det kalla vädret och gick ut efter frukost. Alla barnen hamnade i vagnar och så tog vi med oss lite knäckebröd till hästarna. Då vi väl kom dit ville de inte komma fram till oss så de blev utan godsaker. Träffade en granne på vägen som just blivit morfar. Vi gick vidare till nästa gård och där hittade vi stora grisar. En hade grisat under natten men de fick vi inte träffa men där var två rejäla stora grisar ute och de gillade vårt knäckebröd. De slogs nästan om dem så Signe blev lite rädd. Då vi kollat klart på dem gick vi vidare och hälsade på kalvar, höns och ungdjur. Ungdjuren och korna var nyfikna på oss och kom fram då vi kom. Det är lerigt och skitigt och Signe ville inte att de skulle smaka på hennes hand. Därefter gick vi hem och fixade lunch. Vi tänkte sitta ute men vädret ville inte bli bättre så er pappa gick ut och stekte maten på murrikkan. Det var rester sen igår och potatis som en pyttipanna. Det var jättegott fast det var synd att vi inte kunde sitta ute. Därefter så ljusnade det så då var vi ute. Inga-Britt höll Signe sällskap ute då jag fixade inne. Vi kunde fika ute och sitta ute hela eftermiddagen ända tills vi skulle åka med tåget.              

Signe följde med till stationen och somnade på vägen dit men jag väckte henne och vi vinkade av Inga-Britt. Vi kollade hjulen på tåget då det rullade och så vinkade vi. Signe gillar tåg, och många andra fordon. Vi körde sen hem och åt en lätt kvällsmat. Alla var lite trötta och imorgon ska vi åka till Bollnäs. Jag är lite trött på att packa och vi får se vad jag slänger ner.   

Av Carina - 9 juni 2012 20:15

Det händer så mycket med Irma och Elvira nu, de gör framsteg nästan varje dag. Just nu önskar jag dock att deras framsteg skulle vara att inte äta på natten! Kanske också att det skulle bli bättre på att äta riktig mat. Signe slutade med välling när hon var kring året och dessa två skulle nog helst vilja äta tillägg om de fick mest hela tiden. Idag åt de mannagrynsgröt och det gillade de. Åt upp hela sin portion med lite frukt på. Därefter fick de lite macka med smör, gillar inte lagrad Grevé. Slutligen fick de några majs som de försökte jaga. Det gick inte så bra men övning ger färdighet. Nu äter de även rån och majskrokar bra och får i sig det mesta.

Idag kom Inga-Britt så det gällde att röja lite. Det mesta av kläderna kom in i garderoberna och vi röjde i köket. Er pappa dammsög och torkade golvet några gånger. Han städade också stolsdynorna som inte är så svarta längre. Irma och Elvira sov i vagnen och Signe lekte själv i sitt rum. helt otroligt vad hon kan leka länge själv. Nu är det mycket fokus på dockorna. Jag åkte sen iväg för att hämta vid stationen och lämnade er pappa ensam med barnen. Jag skulle för första gången sen Irma och Elvira föddes gå på en barn fri lunch. Jag hann gå på Dollar Store innan jag hämtade Inga-Britt och där hittade jag dynor för 40 kr till våra utemöbler. De var färgglada och vill vi köpa dynor med rygg på sen kan vi säkert ha dessa till annat. Jag handlade också hushållspappor, skulle nog satsa på aktier i Lambi för det går mycket papper. Vi handlade först lite som jag hade på min lista och sen åt vi en macka på uteservering. Det var så fint väder då vi satte oss men det började regna när vi gick därifrån. Då jag var klar med mina inköp skulle vi gå till bilen. Det regnade så ute att vi tittade in på Fanny och kom ut med var sitt klädesplagg därifrån.

Väl hemma hade de haft det bra och de hade klippt lite gräs innan regnet hade vräkt ner och åskan hade gått. Vi fikade och Signe verkligen njöt av uppmärksamheten. Vi satt och pratade, lekte med barnen. Er pappa satte upp krokarna i köket som jag längtat efter länge men som jag först köpte idag. Nu vet vi förhoppningsvis vart vi har handdukarna. Vi grillade men åt inne. Fick årets första nypotatis och det smakade gott. Det slutade regna efter maten och vi gick ut en sväng och kollade ägorna. Jag är så sugen på att dra ogräs men får vänta tills imorgon. Signe ville inte gå in som vanligt. Vi fikade igen och er pappa la lite barn. Nu har vi bestämt med Signe att jag och er pappa lägger henne varannan kväll. Hon vill helst bara att mamma lägger henne. Nu gick det bra att er pappa la henne för hon visste. Irma och Elvira var pigga som mörtar och klockan var över tio innan Irma sov som brukar somna tidigt. Till slut somnade även Elvira och jag har så ont i ryggen idag att jag knappt kunde gå och hålla i Elvira. Fick till slut sätta oss i soffan och jag hade tur som kom där ifrån. Nu får vi hoppas på god nattsömn och att solen tittar fram imorgon. Det känns så bra då jag kan skriva här i bloggen, tror jag blir en gladare Carina av det.

Av Carina - 8 juni 2012 20:15

Dator jävel… datorn ska bara fungera och inget annat. Den tänker så otroligt långsamt att jag kommer att få rejäla stressymptom. Vet inte hur jag ska få den på rätt köl igen, kanske hämtar den sig efter några dagar i Norrland igen?

Idag hade jag tur, Irma somnade om fast hon vaknade vid halv sju. Hon fick lite mat och somnade om det gjorde även jag. Elvira sov redan. Hon har fått för sig att vakna mitt i natten och när hon fått mat så ska hon inte somna om. Det slutar ofta med att jag tar över henne i min säng och hon somnar direkt. Jag har även försökt somna henne i famnen och det går men tar lite längre tid och det orkar jag inte alltid på natten. Så vi gick inte upp förrän åtta och då sov fortfarande Irma men vaknade en kvart senare. Vi åt frukost och nu har småtjejerna fått för sig att de inte ska äta riktig mat. De vill helst bara ha välling eller tillägg. Irma är nu bäst på att äta vanlig mat som Elvira åt som en häst av innan. De delar fortfarande på en portion och ändå äter de inte upp det. De är ju mer än 8 månader och nu hade Signe ätit för fullt länge. Hoppas det blir bättre nu när vi är hemma mer och få bättre rutiner. Jag hade satt upp lite mål idag som jag skulle göra. Sätta igång en diskmaskin, hänga tvätten i tvättmaskinen och tvätta vidare, städa toaletten och få bort alla rena kläder från vardagsrummet. Nu innan sänggående är jag klar med allt utan kläderna. Men jag har lagt minst hälften i olika högar till oss alla så jag är på väg. Imorgon kommer Inga-Britt hit till kaoset men jag tror inte hon tänker städa till mig. Toan blev så fin att jag knappt ville använda den.

Signe blev hemkörd från dagis och det tackade jag för. Hon hade med sig en solros som hon planterat och den ska vi plantera om i helgen i en större kruka. Vi tänkte klippa gräset med er pappa har låst kallgaraget från insidan och jag vet inte hur jag klättrar in dig och öppnar. Istället bakade vi en kaka, rabarber kaka. Pratade med Ann-Catrin en stund på förmiddagen och fick receptet. Stina, Nils och Moa kom förbi på eftermiddagen. De fikade lite mellis och kaka. Signe och Nils lekte och idag var inte Signe blyg längre och det var ju skönt. Hon är däremot lite retsam, eller mycket retsam ibland. Samtidigt vill hon Nils så väl och bjuder allt på honom då vi fikade. Hon vill gärna vara nära honom och att de gör saker tillsammans. Sammans säger hon och vill att han ska hjälpa henne. Hon leker så mycket med dockor nu. Gärna båda dockorna och då vi kom hem i onsdags hade hon fullt upp med dem. De var ledsna, kissnödiga, hade bajsat och var hungriga, inte konstigt eftersom vi varit borta så länge. Hon bäddar ner dem och de får sova, hon sätter dem i gungan och gungar och så åker de rutschkana med henne. Hon är så otroligt gullig och så har hon handväskan med sig. Kan just undra om det är en egenskap från er pappa för er mamma glömmer hela tiden bort att hon har handväska.

Jag satte upp hagen och la lekmattan i och det gillade Irma och Elvira att ligga på och i. De fick varsin solhatt på sig och lekte där. Irma sätter sig upp hela tiden och mattan knölade sig så vi får kanske vara utan den. Då vi fikat klart åkte de och er pappa kom en stund senare. Då höll er mamma på med tvätten. Torkade av torkvindan idag som varit ute hela vintern. Men det var ingen skit på den? Helt otroligt… så idag har jag hängt ut den första tvätten. Vågade inte riktigt lita på vädret fast det blev strålande solsken utan jag hängde även på tvätt ställningen och satte ut den. Jag hoppas det blev torrt. Lämnar det till imorgon så jag har något att göra då med… ikväll hade vi festkommitté möte här hos oss. Vi planerade inför surströmmingsfesten i augusti. Er pappa tog disken, lagade även maten och så började han klippa gräset. Han hinner inte köra långt förrän uppsamlaren är full och behöver tömmas. Det är otroligt långt på vissa stället och knappt något gräs på andra ställen. Han hann inte så långt förrän det var dags att gå in. Igår glömde vi bort oss, var inte vana vid att det inte blir mörkt här! Så vi gick in på tok för sent då er pappa och syster skulle vara vid färjan 06.30 i morse. Nu fikade då vi gick in och Irma och Elvira fick välling. Signe åt en hel vuxen portion gröt och det var det mesta hon har ätit på flera dagar. Hon ville inte ha kaka. Hon gillar bara om det är choklad i. Då vi var hos Maggan tog hon en tigermuffins och åt upp chokladbiten och så fick jag resten. Signe och er pappa duschade då Signe var en riktig lortgris. Jag läste för henne men hon ville inte sova. Så jag tog med mig datorn in och låg och kollade på den, som nästan ändå bara tuggade… för hon vill inte att jag somnar. Kollar hela tiden om jag somnar. Vi lyssnade på Pippi Långstrump på cd men det var nog jag som uppskattade det mest. Er pappa kollade på en film och jag sorterade lite kläder innan jag satte mig här och skrev.

Igår var vi mest och njöt av tillvaron och att få vara hemma. Jag var visserligen hos tandläkaren men det var ändå skönt att vara hemma. Signe hade haft en bra dag på dagis och jag tror hon har längtat dit. Det behöver ju vara en vanlig vardag för henne också.

Av Carina - 5 juni 2012 23:15

Nu har vi bott två nätter i Örebro utan att vara inne i Örebro och vi kommer inte att se stan idag heller. Det regnar som vanligt… så det blir till att köra mot målet Sollentuna istället. Vi tog det lugnt och så packade vi ihop efter frukosten. Vi måste ju gå två varv för att få med allt. Problemet idag var att det öste ner då vi skulle packa ut. Så vi satte oss i receptionen och väntade in att det skulle minska men det gjorde de inte. Då vi satt där försvann Signe. Vi brukar inte oroa oss för att hon ska försvinna för hon har inte gjort det förut. Nu i Skåne har hon gjort det ibland men då har hon följt med en kompis men nu var hon själv. Vi gick åt var sitt håll och jag hittade henne långt bort i en korridor vi aldrig varit i och på väg upp i en trapp. Fräcka unge… inte är hon rädd att försvinna från oss heller, hon tror väl vi ska komma och hämta henne då hon tröttnat. Vi körde då fram bilen under taket vid entrén och packade in. Vi tänkte stanna och kolla på några slott längs Mälaren men regnet gjorde att vi struntade i det. Vi kom inte iväg förrän vid ett så vi borde börjat med lunch men alla tre barnen somnade så vi körde tills de vaknade och det var precis innan Sollentuna.  Det blev inga slott och jag var lite besviken men det är bara att gilla läget och det blir bättre då barnen är större och det är lättare att ta ut och in dem utan vagn. Det blev en lunch/middag på Sollentuna centrum. Det fanns många olika restauranger att välja på men vi åt pizza. Packade sen igen upp oss på ett hotell rum. nu börjar jag faktiskt tröttna på att bo på hotell. Trodde inte det men detta med att packa upp och packa ner hela tiden är jobbigt. Det hade varit bättre och bott 6 nätter på ett hotell istället som nu på fyra olika hotell. Detta är inte det sista utan sista natten ska vi bo i Uppsala.

Denna dag försvann fort och även nu kunde Signe sova i bäddsoffan. Vi fick ett handikappvänligt hotellrum denna gång. Vi fikade lite på kvällen och umgicks med varandra. Men det märks att vi längtar hem. Vi är inte så sociala och trevliga mot varandra. Jag är trött på att vara ensam med barnen och er pappa trött för att han ska upp tidigt och sitta på möte hela dagen.

På måndagen åkte er pappa tidigt och vi gick ner till frukosten då vi vaknade. Det verkar vara mycket utlänska gäster här. Det var en kvinna från Georgien som tyckte jag hade så söta barn och undrade om hon fick ta kort. Jag blir dock lite sur då alla glömmer Signe. De tycker det är så gulligt med tvillingar. Många har sagt att Signe inte kan få så mycket uppmärksamhet av oss nu längre men hon får mycket mer av oss än av släkt och vänner. De fokuserar mycket mer på tvillingarna. Hon är så stor så hon får och tar sig uppmärksamhet av oss. Hon är ju rolig, vi kan prata men henne och få mycket mer utbyte av henne än av tvillingarna. Efter frukosten åkte vi till Anna. Vi skulle äta lunch ute på något trevligt ställe men det var stängt överallt på måndagar men sista stället var det öppet på. Det var regn i luften och rätts om solen sken kom det en skur så vi satt inne. Det var god mat och även Signe åt mat. Vi gick sen hem till Anna och hon sprang och hämtade Alice själv. Vi var sen inne resten av dagen. Barnen lekte och vi pratade skit. Både Pernilla och er pappa var på möte och kom inte till middagen så vi åt själva. Vi fyller ju ett bord själv ändå! Vi stannade en stund på kvällen och sen åkte vi hem. Er pappa skulle ätit med sina kollegor men de skulle inte få bord förrän halv nio så då hoppade han över till er mammas stora glädje. Irma fick sig en smäll innan vi åkte. Hon skrek så och vi försökte trösta men hon bara skrek. Jag såg sen att hon hade en bula i pannan, vet inte hur hon fått den men det gick fort över. Er pappa hade precis kommit då vi kom och han hjälpte oss i säng.

Sista dagen i Stockholm åkte er pappa till jobbet igen och vi skulle träffa en tjej från familjeliv. Hon har också fått en pojke via äggdonation och sen förlorade hon en pojke i magen så vi har mycket gemensamt. Vi hade inte så mycket att göra så vi kom i god tid. Vi gick runt på Sollentuna centrum och skulle kolla vart vi skulle äta. Vi hittade en lekhörna där Signe lekte lite. Hittade sen ett ställe med god lunch och barnstolar. Min kompis hamnade i bilkö och jag beställde mat till Signe för hon var så gnällig. Hon åt inget som vanligt men då jag tog upp Irma och Elvira kröp hon upp i vagnen och somnade. Så hon var nog trött! Min kompis kom och vi beställde mat. Tänk att det är så lätt att prata med helt vilt främmande personer då man har något gemensamt. Vi har ju dessutom skrivit en del till varandra i cyber välden så man känner ju varandra lite. Vi hade ju mycket att prata om och det häftigaste är att man känner i princip likadant då man varit med om dessa saker. Speciellt känner jag en otrolig gemenskap med de som också förlorat ett barn i magen. Vi går igenom samma sak och reagerar ofta likadant. Er pappa dök helt oväntat upp och hade kommit iväg lite tidigt. Han gick upp och började packa och vi fikade klart och sen körde hon hem och vi gick upp och hjälpte er pappa. Det var en trevlig träff och vi träffas kanske igen. Vi kommer i alla fall att hålla kontakten för hon ska snart ge sig i kast med ett nytt äggdonationsförsök.

Vi packade ihop allt igen och styrde kosan mot Uppsala. Ännu ett bra hotellrum. Det är faktiskt bara i Göteborg vi har haft problem med att få in två spjälsängar. Vi packade in på rummet och sen tog vi vangen och gick till Max och åt. Vi har ju varit inne hela dagen så vi var tvungna att komma ut i friska luften. Signe åkte på ståbrädan över vägarna och sen gick hon resten av vägen. Hon ville inte äta upp som vanligt men vi fick henne att äta ett visst antal köttbitar om hon ville ha glass. Det ville ju er mamma och pappa ha. Till slut åt hon upp och vi fick en glass innan vi gick tillbaka till hotellet igen. nu är det nära…

Sista hotell frukosten och jag måste säga att jag är trött på hotell frukost nu. Det trodde jag inte att jag skulle kunna bli. Vi råkade sätta oss där det var heltäckningsmatta och det skulle vi kanske inte gjort med våra kladdisar. Där det var vanligt golv var det så mörkt vi ville sitta i solljuset. Vi körde sen norrut. Vi tänkte ju luncha hos Britt-Marie men de var inte hemma. Så vi fick ta en annan tur. Vi körde den nya motorvägen mellan Söderhamn och Hudiksvall. Äntligen slipper man alla 50 sträckor där men här har de inte heller byggt något fika ställe längs vägen. Så till slut ringde jag Maggan och undrade om vi fick äta vår mat hos dom? Det fick vi så vi köpte mat på vägen och åt den där. De var lite på väg men vi åt och fikade lite innan vi åkte vidare hem. Vi hade hemlängtan… vi stannade i Svenstavik och handlade mat. Det är ju ganska tomt i vårt kylskåp nu. De sista fem milen hem var gnälliga. Signe längtade nog hem för hon gnällde ända tills hon såg grannarnas hästar. Hemma ropade hon och vi körde in på vägen. Tog posten och det kändes så underbart att vara hemma. Jag tror hela familjen kände det samma fast Irma och Elvira inte kan säga något. Irma som vi har trott skulle krya för länge sen satte sig upp idag. Hon satt lite hos Maggan med oss som stöd och då vi kom hem så bara hon backade upp och satte sig. Hon satt sen där som en drottning. Hur säkert som helst. Det var riktigt roligt. Elvira drog sig fram på golvet och upptäckte vårt hus. Er mamma och pappa bara njöt av att vara hemma. Er pappa ska ju jobba imorgon igen så han ska upp tidigt. Det tog lite tid att få alla i säng men oj vad skön säng vi har.

Av Carina - 2 juni 2012 23:00

För andra dagen i rad är jag sur och grinig. Vet inte varför? Undra om det kan vara mensen som gör det? Jag reagerar på allt och känner mig trött och utarbetad. Jag har ju faktiskt inte sovit en enda natt utan barn sen Signe föddes. Jag älskar mina barn över allt annat men jag blir så irriterad ibland och det har kanske med trötthet att göra. När Signe gnäller hela tiden som hon gjort mycket nu under denna resa och ibland blir jag så arg och tappar tålamodet helt. Efteråt blir jag besviken på mig själv, hon är ju bara 2 år men kan reta feber rejält på mig. När då även de andra två är gnälliga så blir tålamodet ännu sämre.

Vi diskuterar ibland vilket som är jobbigast, att vara hemma förälder eller att jobba. Då er pappa har jobbat hela dagen är han trött då han kommer hem men det är jag också efter en hel dag med barnen. Man är aldrig själv och kan inte släppa fokus i många minuter. Nu när vi varit iväg har jag också haft barnen hela tiden och er pappa har jobbat vissa dagar. Allt ansvar kommer på mig och fast jag får hjälp är det inte samma sak. Det är ändå jag som måste ha ansvaret. Vi försöker vara jämnställda men likväl är det jag som har det övergripande ansvaret. Har jag hjälp så är det ändå jag som har ansva ret och kan inte slappna av som om er pappa är hemma. Jag vet inte hur andra löser det eller om de andra mammorna fixar mycket mer än jag eller är tysta. När jag blir så trött känns det som om att jag är otroligt långsint men jag vet inte ens om er pappa märker något!!

Vi körde till Eskilstuna för att gå på zoo med familjen Riben. Det kunde varit bättre väder, kanske därför jag är grinig? Det regnade och blåste och var bara 8 grader varmt! Det var sol i Örebro men troligen inte mer än till lunch. Vi köpte var sin regncape till oss vuxna för vi hade inga vinterkläder, jag saknade vantar men Signe var välklädd. Småtjejerna låg i vagnen under regnskyddet och hade en varm filt på sig så de hade det nog bäst. Barn uppfattar nog inte att det finns bra och dåligt väder. Jag uppfattade inte att några av alla barnen tyckte det var dåligt väder men det tyckte vi vuxna. Ganska snart stannade vi för att äta. Det är tur att man har åkt skolbuss så man kan konsten att trängas och fixa bord. Det var fullt överallt men ganska fort hittade jag ett bord. Det var taco buffé som gällde.  Det var skönt att komma in i värmen utan regn så vi hade inte så bråttom därifrån. Vädret blev inte bättre under dagen utan snarare sämre men vi fick se en hel del djur. Lejonpappana hade nog skaffat sig en ny fjälla som han friade med. Det var mycket apor och Signe var så duktig och gick nästan hela rundan. Hon blev trött och ledsen i slutet och då fick hon napp av sin snälla pappa.

Då vi var nöjda gick vi till ett köpcenter och fikade. Hade vi varit lite klokare hade vi ätit, det hade räckt med att titta på klockan. Signe fick åka 50 meter i bakluckan. Hon trillade precis vid bilen och var så blöt men jag stuvade in henne där och sa att man inte får åka så. Hon blev arg då jag öppnade luckan för hon ville stanna kvar där. Vi åkte sen hem och då vi packat upp allt och alla så åkte er pappa och hämtade en pizza på Pizza Hut. Vi satt i sängen och åt och det var gott!! Det var skönt att få upp värmen i kroppen och min grinighet försvann i bilen på väg dit någonstans. Vi pratade lite om det och jag fick lite tårar i ögonen men det var inte så farlig. Signe sover bra i sin säng i bäddsoffan och vi andra somnade ganska bra idag igen. Det har ju varit en bra dag trots regnet. Det är ju lika trevligt varje gång vi träffar Anna och Pernilla fast det är för sällan.

Av Carina - 1 juni 2012 23:15

Er mamma hade stora förväntningar på vår lilla semester vi skulle ha fredag-söndag. Er pappa fick ju veta då vi planerat klart vår tur till Skåne att han skulle vara i Stockholm den 4-5 juni och då körde inte vi hem som planerat utan tog en liten semester på vägen. Nu blev det inte alls som er mamma hade tänkt. För det första är det opraktiskt då man ska ha ut vagnen om man stannar. Man tar inte ut den bara för en liten stund för man måste ta ut allt ur skuffen och sen sätta ihop vagnen och in med allt igen för att göra om det då man ska tillbaka med vagnen igen. Inte nog med det för det ösregnade tre dagar i följd. Så första dagen var vi på hotellet och sen körde vi mot Örebro där vi skulle bo. Vi tänkte äta i Skara men det öste ner och hittade inget längs vägen så vi stannade någon annanstans på en vägkrog. Där var ett lekland så det passade Signe. Vi åt lunch och stannade en stund så hon hann rasta av sig och sen körde vi vidare. Då vi kom till Örebro så åkte vi först till hotellet och checkade in och sen åkte vi tillbaka till IKEA. Där åt vi mat och roade oss den kvällen. Klockan var ju mycket då vi kom till hotellet. Detta var ett bra rum då vi fick plats med båda spjälsängarna sidan om våra och så sov Signe i bäddsoffan. Det fungerar ju faktiskt bra att bo med tre små barn på hotell. Det ända är att det är litet så man kan inte få ur myrorna i benen men då springer vi i korridorera. Jag ringde och kollade med Anna om vädret dagen efter men det skulle inte bli så mycket regn som de lovade från början så vi ska åka till Eskilstuna zoo med dem imorgon.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards