Alla inlägg under augusti 2013

Av Carina - 13 augusti 2013 20:44

Idag har jag varit kreativ. Jag tänkte ju ta en resttenta i höst och nu har jag äntligen kommit i kontakt med den ansvariga läraren och ska få lite info. Så nu kan jag börja låna lite böcker och börja läsa... Bra att ha börjat innan jag börjar jobba tror jag.

Jag har även gjort saft, både hallon och rabarbersaft. Jag köpte en saftmaja och gjorde rabarbersaft men fy så surt sa räven... det var så lite socker och inte gott alls. Så idag hällde jag på mer socker och hällde på den första saften över den andra och nu blev den god. Hallonsaften har jag inte smakat ännu. Fick åka och handla lite Melaninpulver till jordgubbssylten som var rinnande men nu är det nog marmelad... Hjortronsylten blev bra. Ifjol gjorde vi sylt på 2 kg som skulle räcka hela vintern. Det gjorde inte det för farmor kom med påfyllning. Idag gjorde jag på 3,3 kg och vi har dubbelt så mycket kvar i frysen. Lyx!

Funderar faktiskt allvarligt på att köpa en liten frys till. Frysboxen är full och jag vill plocka lingon, lite mer blåbär och hallon samt vinbär. Vart ska det få plats? Dessutom är det meningen att jag ska börja baka allt bröd och bullar!

Av Carina - 13 augusti 2013 09:10

Nu har vi kommit hem från vår minisemester i Åre. Det var skönt fast det aldrig är avkopplande med tre små barn men vi slapp göra mat! Vi hade tur med vädret första dagen. Vi kom inte iväg så fort som vi tänkt för vi var ju i stugan innan och hann inte tvätta och packa utan det gjorde vi på morgonen men vi kom iväg innan lunch. Första anhalten var Ristafallet. Där åt vi lunch och det fanns bara en barnstol så det blev ingen... det är en utmaning! Det var en otrolig fin utsikt och efter lunchen gick vi ner och kollade på vattenfallet. Det gillade Elvira. Hon ville gå ut själv till kanten och helst vara i fallet. Irma däremot var mest rädd. Signe tycket det var spännande men hade respekt för vattnet. Fick bära en skrikande Elvira därifrån!

Då vi kom till Åre tog vi kabinbanan upp till toppen. Det skulle vara finväder även dagen efter men vi vågade inte chansa och tur var det. Här igen var Elvira och Signe hur nöjda som helst med turen men Irma ville vara i pappas famn hela tiden. Väl uppe tog vi en fika och sen var vi ute bland stenarna och sprang. VI tog med oss var sin sten hem som vi ska måla och ha som minne. Signe skulle nog vilja ha flera hundra med sig hem. Vi kollade på utsikten och alla cyklister som kom farande. Ett annat år ska vi vandra lite också men nu skulle det ta sådan lång tid...

Vi installerade oss på hotellet och tänkte äta något på stan. Nu var det lite väl flashigt och mindre barnvänligt än vad jag tänkt mig. Ett av ställena som vi tänkte äta på fanns bara en barnstol. Restaurangarna är små och en tvillingvagn går inte in överallt. Det blev Max, ett säkert kort för barnen. Istället tog vi en öl på en uteservering och där satt vi och mös i solen, helt underbart. Vi hann inte bada första dagen men barnen var nöjda med att få bada nästa dag. Vi hade med oss resesängar och vi hade ett stort rum och fick plats med alla. Signe låg själv i en bäddsoffa. Barnen var trötta och somnade ganska fort. Då de väl somnat kunde vi inte se tv då den var precis ovanför en barnsäng utan vi fick ockskå lägga oss och prata med varandra. Det är så ovanligt att vi knappt vet vad vi ska säga. Så det blev en tidig kväll!

Nästa dag var vi på information om Ownership och det kanske är intressant men inte just nu med föräldrarpeng... barnen var på barnpassning och vi fick sitta där inne och få information. Irma och Elvira fick egentligen inte vara där då de inte är två år ännu. De gillade det stället! Fick bära ut Signe...Vi åt lunch på hotellet och sen blev det bad hela eftermiddagen. Signe lärde sig hänga på en badleksak och blev självständig. Vi badade i alla basängerna och åt glass i pausen. Det var ganska mycket folk men alla fick plats. Då vi badat klart gick vi till hotellet och vilade lite. Småtjejerna somnade i vagnen och Signe stående på ståbrädan då vi tog oss en tur i det fria mellan skurarna. Man måste ju få lite frisk luft! Vi åt även middag på hotellet med det var inte lätt att få i barnen mat då de knappt var vakna. Det blev mer lek på rummet innan sängen. Då var det ingen som ville sova. De hade ju precis vaknat. Signe kunde inte sova då de andra förde så mycket liv. Hon fick somna hos oss och de andra fick mer välling. Irma slocknade men Elvira höll ut länge...

Vi försökte gå upp lite tidigare men det gick dåligt. Behöver ju öva oss! Efter fruksot blev det mera bad och idag var det inte alls så mycket folk och det var skönt. Vi badade även idag i allla bassängerna men glasskiosken var stängd. Det märks att det blir höst, allt ändrar öppettider idag måndag. Vi hade tänkt åka bergbana men det öste ner så vi åt lunch på Åre bageri och sen åkte vi hemåt. Vi tog en sväng om Ica Maxi och fyllde bilen ännu mer än vad den redan var! Skönt att vara hemma igen!

Det gick inte så bra att få barnen i säng tidigt. Det går ju inte att säga att de ska till dagis och måste sova. Det struntar de helt i. Jag packade upp, packade dagis kläder och packade in all ren tvätt.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards