Alla inlägg under juli 2014

Av Carina - 8 juli 2014 22:42

Första natten med citodon. Jag tror det är bättre. Jag sov inte så bra i natt heller men det är också tropisk värme ute… jag har fortfarande ont men det är bättre. Dock har jag mer och mer hosta! Det har ösregnat rejält i natt och det behövdes. Det har varit så torrt och det ska bli sommar igen imorgon. Det ska bli högsommar igen – underbart.

Det känns bättre med citodon. Jag har ju inte så mycket kraft men jag har varit mycket aktivare idag än på länge. Jag har inte legat så mycket. Jag har däremot mått lite illa och ätit lite dåligt. Det kan ju bero på att mannen gjorde en fläskpannkaka som var hur fet som helst… inte så god. Blev lite besviken för var sugen på en vanlig fläskpannkaka men jag ska inte klaga. Jag får maten tillagad och serverad.

Det regnade under förmiddagen men det var så kvavt och varmt. Så vi satt ute på altanen för att få luft. Jag tror nästan jag får ta mer astmamedicin för det kanske det jag hostar av. Jag är ansträngd för även då jag pratar hostar jag och behöver jag skrika på barnen hostar jag rejält.

Idag var jag lite sugen på att bada i poolen men stomin hindrar mig. Jag kan bada i en halvtimme men det känns lite osäkert. Jag ska köpa en gördel så den håller sig på plats och det blir bra även till vardags. Jag håller gärna i den då jag går och tycker att den sitter i vägen hela tiden. Barnen fyllde lekstugan med pallar och bord och så fick de lite fika grejer av mig som vi rensat ut som de kan ha där.

Anna, Pernilla och barnen kom och åt på kvällen. De gick lite kring en het gröt men sen började Signe och Alice leka och de andra tre lekte. Elvira var dock lite mittemellan och satt mycket i mitt knä. Det var kul att de lekte så bra. Vi såg knappt röken av barnen. Det var kul att träffa Anna och Pernilla, vi ses inte så ofta. Nu bor vi ändå bara 5 mil ifrån varandra. Vi grillade skinkstek och det smakade bra. Det blev jordgubbar till efterrätt. Det är så fint väder och man vill inte gå in. De åkte hem vid halv nio och det känns som det vore klockan 5 på eftermiddagen. Inte lätt för barnen att komma i säng i tid. Våra barn fick bada och tvätta håret i badkaret på förmiddagen idag. Det går ju inte att ta på kvällen för det är alltid så sent då de lägger sig.

Det är mycket som ska göras men då det är så varmt så orkar ingen. Dock har Thomas och Thomas börjat röja i kallgaraget och de ska börja på lyften som vi ska kunna ta upp saker med på loftet. Mamma och Thomas bestämde sig för att boka om resan och istället åka hem på fredag. Det känns bra nu när jag känner att jag blir piggare. Så imorgon ska nog mamma, jag och barnen åka till Hara brygga.

Av Carina - 8 juli 2014 11:13

Vilket underbart väder! Men vad gör det då jag mår som en skit. Jag har ont, ont, ont… Nu mår jag inte illa längre, eller inte så ofta. Jag har inte kräkts på två dagar och jag äter bra. Igår till frukost åt jag två mackor, det är ett rekord. Jag har legat mycket och suttit mycket men inte gått så mycket. Mamma och jag rensade bort ogräs från rabarberna som vi har flyttat. Det var det enda jag har gjorde igår och marinad till köttet.

Nu är nästan lekställningen klar förutom sanden i sandlådan. Det har blivit en lite lekstuga och en ny trapp upp till ovanplanet. Det är tak över där och den är jättefin. Mellan varven grävde Thomas upp växter som vi satte i den nya rabatten. Barnen badade i flera omgångar i poolen och även lite i vattenspridaren. Jag önskar så att jag också kunde bada med barnen. Det kan jag helt tekniskt men inte kroppsligt. Jag har så ont.

Idag har vi varit på Andersön och ätit lunch och badat. Det är ju helt otroligt sommarväder och vi behövde göra en liten utflykt. Vi hade med oss varmamackjärnet som vi gjorde varma mackor i, grillade korv och köttbullar. Barnen och mormor badade och jag hade med mig min solsäng och låg i den mest hela tiden. Jag pratade med stomisköterskan i morse och hon ska lägga ut ett recept på en gördel som jag kan ha över stomin då jag badar. Jag ringde även koordinatorn men hon var svårare att få tag på men till slut så. Hon har nu fixat ett citodonrecept till mig och förhoppningsvis kan det mildra smärtan.

Vi åkte hem vid tre tiden och då var vi så mätta på sol att jag somnade i sängen och barnen fick se på film. Det ska tydligen regna i natt och morgon förmiddag. Det behöver vi! Igår åt vi älgfilé och vi får äta det idag igen… vilka rester! Nä, vi tog upp för mycket och nu grillar vi nästa bit. Imorgon får det bli vanlig mat igen! Jag hoppas verkligen det blir bättre nu. Jag kan tycka att det är marginalt bättre idag men ändå skit. Man kan ju bli trött av citodonen tror jag men man kanske inte behöver äta de hela dagen? Man kan kanske ta Alvedon mitt på dagen?

Vi satt ute länge, nu är det mysiga kvällar. Det är varmt och skönt. Jag tog min första dos citodon och hade fått brustabletter, det är inte min favorit men det var inte på allra värsta viset. Sköljde ner med lite brieost.

Av Carina - 5 juli 2014 23:23

Tänk att sommaren äntligen kom. Det har varit lite molnigt men varmt ute idag. Jag var mindre pigg idag. Trodde jag skulle bli piggare för varje dag men så blir det tydligen inte. Jag har så ont och det är det som gör att jag hindras nu. I natt då jag vaknade av Elvira som skrek hade jag så ont att jag bara ville skrika. Det är som hugg men jag tror att det är muskelfästena som är ömma. Kunde inte röra mig utan att det gjorde så jävla ont. Jag är ju uppe varje natt och ta värktabletter. Igår morse somnade jag ju om då jag satte på radion och lyssnade i headseatet. Så nu satte jag radion redan vid två tiden och hade den på tills morgonen. Det gick mycket lättare att somna om. Var inte vaken mer än en halvtimme åt gången så det är ju ett framsteg.

Jag borde kanske ringa och be om mer smärtlindring och det ska jag göra på måndag. Har ingen lust att sitta på akuten. Färgen på bajset ändras lite nu när jag slutat äta lakrits så jag hoppas det inte är blod. Får se även på det till måndag. Nu har jag tagit en Ipren idag ändå. Det ska du inte göra sa Thomas, då börjar du ju kräkas igen men kanske inte? Jag har ju inte kräkts idag, igår hade jag hinken med mig hela tiden.

Jag låg mer eller mindre hela förmiddagen. Jag är ju inte så pigg på förmiddagarna. Jag åt lite gröt till frukost och det är det målet som är svårast att äta. Jag har försökt ta mer svampmedicin men jag har ju ett minne som en guldfisk. Det är jobbigt då jag inte kan riva i som vanligt. Idag var Thomas ute och byggde, men hörselkåpor på och hör inte då jag ringer. Mormor och spring runt och hänger tvätt, hackar i rabatter och är med barnen. Idag hände det massa saker inne och jag behövde hjälp men fick ingen. Jag kan inte skrika heller för jag får ont i magen. Irma hällde ut massa vatten på köksgolvet och jag får inte kontakt med någon. Det känns jättejobbigt. Jag ville ju vila mig i form då vi skulle på utflykt efter lunch. Ändå är mina små flickor oftast snälla och gulliga. De, framförallt Elvira, kommer ofta in till mig för att vara gulliga med sin mamma.

Vi åt lunch, lasagne igen och sen vilade jag lite till. Vi åkte sen till Verkön. Vi tog halv fyra färjan här ifrån. Innan vi åkte sa Signe att hon hellre ville vara på dagis än att vara hemma och titta på mormor! Jag sa att dagis är stängt. Varför sa Signe? Därför de som jobbar där vill ha semester. Jag tycker inte att man ska få ta semester på sommaren. När vi sen åkte över Norderön sa mamma, där kan man köra till ditt dagis. Då sa Signe surt, ja om man får åka dit!! Vill du inte att mormor ska komma till oss. Nej, jo kanske en gång, eller två, tre, fyra kanske fem gånger… det var nog inte mormor som var problemet utan dagis stängde i samband med att mormor kom. Det är ju ändå härligt att barnen vill vara på dagis. Signe hade på sig en klänning som jag hade då min morfar fyllde 60 år. Den är 41 år gammal men hon var lika fin i den som jag var 1973.

Jag hade tagit med mig åksjuketuggummi. Vi fick åka med båt nr till Verkön och det var bra för mig. Den gick inte lika fort. Thomas hade hellre åkt med den andra för den var tydligen en värsting. Då vi kom fram till Verkön stod det en fyrhjuling och väntade på mig och skjutsade upp mig till slottet. Jag sa att det verkligen var service. Jag tog bord och väntade in de andra. Nu kom solen fram på riktigt och det var riktigt varmt där fast det blåste. Vi beställde mat och jag åt upp halv min portion!! Jag åt Club sandwich och det var mycket gott. Barnen åt nästan ingenting ville bara dricka festis. Det var så njutfullt att sitta där. Det var verkligen bra mat och bra service. Barnen var ute och lekte lite på gräsmattan eller bakom vårt bord. De vill ju inte gå ut och leka själva, pappa fick följa med. Jag drack tom en halv kopp te! Mest för maten var fet och då är det bra med te. Jag fick skjuts ner till båten igen och då hängde även mamma på.

Då kom mitt fiskmåsminne sig till känna. Varför hade jag inte tagit värktabletter med mig? Nu hade jag så ont. Dessutom satte jag mig i båten 20 minuter innan den skulle avgå. Där satt jag och började bli sjösjuk. Fick gå upp igen och sätta mig på bryggan. Mådde dåligt och hade ont. Varför minns jag inte att jag är åksjuk? Det gick bättre då vi väl åkte med båten. Signe satt där ute med mig. När vi kom hem var jag helt färdig och la mig och frös under täcket. Barnen fick kvällsfika och Thomas gick och la dem.

Jag gick upp och la mig i solsängen på altanen och pratade med mamma och Thomas. Det var 19 grader klockan 22!! Jag tjuvåt en Ipren i kväll får se om det hjälper! Till slut gick vi in och jag sitter här och skriver. Jag vill ju inte lägga mig för tidigt. Jag hoppas jag mår bättre imorgon. Jag vill inte ha ont!

Av Carina - 4 juli 2014 22:22

Ännu en dag till ända. Jag har fortfarande ont i magen men det är nog mest i muskelfästena. Har fått höra att fler som opererats så här har haft problem med det. All kräkning och hulkande tar ju på musklerna som man inte ska använda så mycket. Jag har i alla fall inte spytt idag. Jag har blivit bättre på att ta svampmedicinen och jag tror svampen gör att jag mår illa. Lite lustigt är att jag som helst bara äter mackor om jag hade fått vill nu helst bara ha riktigt mat. Nu ikväll åt jag riktigt mycket mat. Vi grillade fläsk ytterfilé och hade nypotatis till och det var så gott. Det var inte bara jag som åt mycket. Barnen åt så det stod ur öronen och sen blev det jordgubbar till efterrätt. Då åt de som om de inte sett mat på en hel vecka. Jag har fortfarande mest problem att äta på morgonen och äter bäst på kvällen.

Jag har ju ont i magen och nu har mitt bajs blivit svart. Nu är jag lite orolig för att det är magsår! Jag ska kolla imorgon om det blir bättre. Kanske är det för de salta karamellerna jag äter men jag vet inte. Skulle det vara något vill jag inte göra gastroskopi i mitt skick. Då får de söva mig… jag har varit uppe mer idag men går ju lite halvt framåtböjt. Jag håller även i stomipåsen då jag går. I natt sov jag helt på rygg. Jag hade kuddar under knäna och så försökte jag att inte ha händerna över huvudet. Jag känner hur det sträcker då jag lägger armen ovanför huvudet. Men det är svårt för det är bekvämt att ha den där. Får lägga händerna under täcket. Idag ska jag försöka hålla mig vaken lite längre så kanske jag sover bättre.

Nu är det ju sommar. Vi fyllde poolen idag och mormor badade med barnen. Thomas och Thomas åkte och handlade på förmiddagen. Då de kom så gick vi ner till sjön för att fika. Inte jag och mannen för han fick skjutsa mig ner med bilen. Jag tror barnen skulle kunna stå och kasta sten hela dagen utan att tröttna. De fick dock gå hem så vi kunde äta lunch. Efter lunchen blev det bad och sen glass. Jag har varit ute och promenerat lite i trädgården. Skulle säkert behöva gå mer men jag orkar inte har så ont i magen. Solsängen blev ett lyckokast. Jag ligger i den så fort det är fint väder. Idag var det varmt men då jag har varit uppe ett tag blir jag så frusen. Jag ligger påklädd under filten och fryser. Så blir det en till tre gånger om dagen.

Ikväll grillade vi och jag åt mycket och åt ju även jordgubbar. Dock så orkade jag inte så många jordgubbar som jag skulle velat äta. Vi har ju tur med vädret. Igår var det kallt och blåsigt på kvällen men idag satt vi ute och njöt. Mamma och Thomas hr tur med vädret för de lovade inte så här fint. Thomas har grävt en rabatt till mig idag. Nu ska vi se om vi kan leta upp blommor ute i ogräset och flytta dem. Ska även sätta dit rabarberna som knappt syns bland ogräset.

Så här påläst om Almedalsveckan har jag aldrig varit förut. Jag tittar både på tv och lyssnar på radio. Mamma sa att jag höll nog på att bli piggare igår så jag gick igång på något som politikerna sagt. Jag kan bli så jäkla förbannad att det är mest Malmö, Göteborg och Stockholm som gäller. Alla vill inte bo där och alla kan inte bo där ändå är det de som får allt…

Av Carina - 3 juli 2014 21:42

De flesta som går igen det jag gör vaknar upp och börjar leva. Tänk det har jag redan börjat göra långt innan. Jag lever i nuet. Thomas kan bli nostalgisk och bli lite väl framtidsinspirerad medan jag är i nuet. Vi struntar ju i att städa om det är fint väder och vi ger oss istället ut och gör något tillsammans. Det enda som jag känner att jag vill göra nu efter jag blev drabbad är att jobba mindre. Mina fina flickor växer på tok för fort och jag vill vara med.

Idag har mamma rensa lite ogräs. Thomas har gjort klart taket på lekställningen. Thomas och Thomas var och handlade och jag har varit lite piggare. Jag är dåligt på att äta för jag mår fortfarande illa. De medicinerna jag fick på sjukhuset för illamående hjälpte inte så därför bryr jag mig inte om att söka för det. Ikväll började jag vattnas i munnen och nu undrar jag inte om svampen är lite på väg tillbaka. Jag har varit lite slarvig nu när det har blivit bättre. Så nu tog jag mig en sup och ska försöka ta en till innan läggdags.

Idag önskade jag mig lasagne till middag och det fixade mamma. Så mycket har jag inte ätit sen bakslaget. Jag har också varit ute mer idag. Jag har slutat mäta varv runt huset för då blir jag nog lite väl ivrig utan nu har jag gått runt lite här och där. Thomas har fått leka lite sjuksyster igen idag. Såret där katetern gick ut genom magen vätskas lite och det går igen och fläckar ner byxorna. Så nu fick han tejpa lite. Jag har fått tätningsringar till stomin på posten idag och det gör att jag inte fräter på huden om påsens hål blir lite stort. Det känns bra. Jag har bara spytt en gång idag. Det är jobbigt varje gång jag tömmer påsen då jag börjar hulka. Innan middagen åt jag inte mycket men nu hoppas jag äta mer imorgon och vara mer aktiv men ska ta det lugnt.

Jag har problem att sova på nätterna. Fast i natt sov jag ovanligt länge men sen vaknar jag och kan inte somna om. Spelar spel på telefonen. Ibland vaknar jag av mardrömmar.

Av Carina - 3 juli 2014 11:28

Mamma kom i tisdagskväll och igår höll hon igång med ungarna. Blygseln gick över fort. Vi har ju träffats ofta nu så de minns dem. Jag mådde inte alls något vidare igår. Jag kräktes och låg mycket. Det värsta är illamåendet och att jag har så svårt för att äta. Ingeting smakar bra och det finns inget som jag riktigt längtar efter. Svampen i munnen har nästan försvunnit men ändå smakar inte maten något. Det växer hela tiden i munnen.

Efter lunch åkte mamma, morfar Thomas och barnen till Hara brygga. Det var otroligt fint väder och jag hade gärna åkt med men jag orkade inte. De hade badat och fikat och var mycket nöjda med besöket. Jag ringde till kuratorn och beklagade mig över mitt bakslag. Att det känns så jobbigt att börja om från början. Jag blir ledsen och besviken. Hon kunde ju bara hålla med mig och säga att det kommer att bli bättre men det känns ändå bra att dryfta det lite. Thomas är ju också besviken och blir lite sur ibland då jag behöver hjälpa och han inte har tid.

Thomas hann börja lite på taket till lekställningen då de var i Hara. Jag låg mest. Vi grillade sen kyckling och Thomas åkte iväg med motorcykeln. Det var ju onsdag och han har inte varit med på en enda onsdagsträff i år. Så han var nöjd med att få komma iväg. Det var så otroligt fint väder så vi satt ute hela kvällen. Mormor la de små barnen men Signe hade svårt att komma till ro. Till slut la hon sig sidan om mig i sängen. Hon pratade oavbrutet och sprallade. Till slut somnade hon på några sekunder.

Jag försökte kvällsfika lite men det gick inte i mycket. Thomas höll mig sällskap. Jag orkade inte skriva här igår men idag känner jag mig lite piggare. Det skulle bli finväder idag men de har ångrat sig. Det var soligt i morse men nu är det mulet och lite regnsjukt.

Jag förstår att det är många som tänker, jag behöver inte ringa Carina nu när jag får veta allt här genom bloggen. Det är lite meningen för jag skulle inte orkat prata med alla som undrar men ni är mer än välkomna att ringa och fråga hur det är ändå. Jag är inte så social nu som i vanliga fall men eftersom jag inte vem som läser bloggen vore det kul med ett samtal ibland. Annars är ju bloggen mest till för mig själv. Att jag får skriva av sig. Kan jag sen undvika rykten och kanske tom hjälpa något i samma situation är det bra.

Av Carina - 1 juli 2014 20:32

Fy fabian ytterligare en tuff natt. Nu vaknade jag av att jag hade så ont i magen kring stomin. Jag var uppe och tog lite värktabletter men det tog likväl 1,5 timme innan jag somnade igen. Vaknade sen redan vid sju och kunde inte sova mer. Då vaknade även Thomas så jag hade lite sällskap. Jag gick upp för att äta frukost men fick inte ner en hel äggmacka. Vilade mig sen i form för sjukhusbesöket. Thomas körde och lämnade mig först så jag kunde anmäla mig. Nu fick jag även rabatt för jag hade kommit upp i högkostnadskort. Jag tog ut lite pengar så vi har om vi ska till Hara brygga och fika imorgon.

Satte mig sen och väntade utanför kirurgmottagningen. Thomas körde och lämnade barnen i badhusparken där Anna skulle passa dem. Det gick bra att lämnade dem hos henne och Thomas kom till mig innan jag fick komma in. Då vi satt där började jag må illa och spydde. Jag hade med mig en spypåse. En sköterska kom och skulle kalla in en patient och fick se mig där. Hon fixade så jag fick komma in tidigare på ett rum och få lägga mig. Stomisköterskan kom först och kollade på stomin. Hon tog stygnen som var kvar och tyckte att den såg bra ut. Även bajset som kom var hon nöjd med. Jag fick en tätningsring och ska få fler utskrivna. Hon bytte stomi till mig och så ska jag få en ny tid om en månad för uppföljning. Jag ska få utskrivet ett bälte som jag kan ha över stomin om jag ska bada länge. Jag får även en broschyr om andra bälten jag kan beställa själv. Som jag ha till vardags som håller stomin på plats.

Doktorn kom och jag berättade att jag mådde skit. Han trodde att det hade med Ipren att göra och tyckte att jag skulle sluta med den. Jag försökte med att de skulle ta prover och se om jag var uttorkade eller något men hade tyckte inte det behövdes. Jag låg hela tiden då jag mådde så illa. Han berättade då nyheten att jag är friskförklarad. De hade tagit ut 17 lymfkörtlar och det fanns ingen spridning i dem. Själva knölen vara bara 1 cm så den var inte så stor och jag kom in tidigt och det känns bra. Så jag behöver inte cellgifter. Det kändes bra men det hade jag nästan förväntat mig då han sa redan efter operationen att jag troligen inte skulle behöva cellgifter. Nu blev jag inte så glad eftersom jag mådde så dåligt och det känns lite tröstlöst just nu.

Efter doktorns besök så gick vi på apoteket och där väntade två stora påsar på mig men stomimaterial. Jag var slut så jag orkade knappt gå till bilen. Vi tänkte äta lunch med Anna men jag ville bara hem. Jag orkade knappt åka hem och for in i sängen så fort vi kom hem. Då kom frossan… jag låg och frös under täcke och filt. Då jag ville ha värme av min man sa han att jag redan var varm. Så jag frös inombords. Thomas satte på en film till barnen och jag somnade. Då jag vaknade var jag varm.

Jag har gått två varv runt huset idag och tagit lite ogräs. Det blev ju sommar idag och jag la mig i solsängen men det var för varmt. Fick ställa in den i skuggan. Det var skönt att få vara ute i friska luften. Till middag blev det en varm korv. Kräkkänslan ligger på mig hela tiden men jag vill helst inte kräkas.

Jag har fått otroligt många positiva glädjerop idag och det känns bra. Jag hoppas jag kan njuta av min friskhet snart. Ikväll kommer mamma och jag trodde jag skulle vara piggare då. Jag var ju beredd på att bi inlagd idag. Det var nog bra att jag inte blev det för jag vet inte om jag blivit piggare där. Det är lite deprimerande att vara där. Det känns bra att mamma kommer och barnen längtar. Idag sa Irma, detta är min mormor och pekade på Signe. Så de leker redan att hon är där. De ska få åka på utflykt imorgon och så får vi se om jag hänger med eller inte. Det ska bli fint väder imorgon!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards