Direktlänk till inlägg 29 maj 2015

Semesterstart

Av Carina - 29 maj 2015 22:56

Då är vi på gång på vår semester och har kommit ganska långt. I natt ska vi sova precis norr om Linköping på en rastplats. Jag har beställt en karta över alla trafikverkets rastplatser, där är det bra att stå med husvagnen. Vi bor inte på campingplatser då man bara ska sova. Vi kom fram hit idag strax innan 21 och ska köra iväg så tidigt som möjligt imorgon.

Vi började med att åka till Hudiksvall. Vi hade tänkt att köra vid åtta tiden men klockan blev halv tio innan vi kom iväg. Vi hade mycket att göra innan vi åkte och jag satt ju på dass halva den dagen… Vi tog vägen via Rätan och Ramsjö och det var en finare väg men den tog också längre tid. Vi stannade längs vägen och åt en enkel lunch. Vi kom till Hudiksvall vid tre tiden och tänkte vi hinner inte så mycket som vi velat på Mulle Meck. Men det gjorde vi för man fick bara vara där i två timmar och de stängde 17.00 Det var ett häftigt ställe. Det var dels roliga saker att titta på och leka med och sen fanns det hur mycket pyssel som helst. Både som man kunde snickra, rita, limma och våra barn gick in rejält. Det gillades, så nu måste pappa fixa igång barnens snickarbod. Vi var det i de två timmar vi fick och gick mycket nöjda därifrån och lovade att vi skulle komma tillbaka.

Vi tog oss en tur in till staden och handlade lite på apoteket och lite te. Bestämde oss för att äta middag på stan. Vi var på O´learys och åt och det smakade bra. Det är lite bättre resurser på restauranger nu än då jag var lite tror jag. Speciell barnmeny, kritor och målarpapper till barnen i väntan på maten. Vi fick även lite popcorn som förrätt.

Vi åkte sen vidare till Tönnebro där vi skulle sova första natten. Det var kanske inte det bästa alternativet med facit i hand men det gick bra ändå. Det kom och åkte lastbilar hela natten och de låter. Det gjorde dock inte oss så mycket, däremot så höll Elvira oss vaken. Hon somnade till slut men vakande ganska fort av att hon hade ont i skrevet. Hon vägrade kissa, hon bara skrek. Men inte hade hon ont i rumpan, bara i foten. Hon skrek så otroligt och man märkte att hon hade ont. Jag trodde ett tag att vi skulle behöva åka till sjukhuset med henne. Till slut tvingade jag i henne en Alvedon och till sist somnade hon hos oss. Vår säng är inte bred men vi hade inget val. Hon somnade kanske vid ett-tiden och så var vi helt slut och låg helt stilla för att hon inte skulle vakna.

Det var en bra första dag med fint väder. Man tror ju alltid att man ska få fint väder då man planerar men det kan bli annorlunda. Magen skötte sig ganska bra. Det går rätt så bra då vi kör bil men då jag är ute och rör mig går det sämre. Jag var otroligt många gånger på toa och jag är så glad över att vi har husvagn med toa för annars hade detta inte fungerat. Jag trodde i min enfald att magen skulle ta någon vecka att fixa men detta känns som om det kommer att ta lång tid. Rätt ofta känns det som om jag kommer att göra i byxorna men så lägger det sig och jag hinner gå på toa.

Idag vaknade vi av att lastbilarna satte igång sina motorer och körde iväg. Vi tog det ganska lugnt och åkte vi iväg vid halv tio. Idag hade vi planer på att åka till Bålsta och gå på Lasse Åberg museum. Elvira ville inte gå på toa innan vi åkte för hon hade ont så det verkade inte lovande. Dock hann vi bara några mil förbi Gävle innan hon behövde gå på toa. Vi stannade på en rastplats och hon kissade utan smärta. Kan just undra vad det var i natt? Vi körde vidare. Vi hade planer på att äta både lunch och middag i husvagnen men hade ingen mat så vi stannade till på Max i Uppsala. Därefter blev det raka spåret till Bålsta.

Vi kom dit och hade två timmar på oss innan de stängde. Eftersom vi har barnsemesterkortet så fick vi ett barn gratis för varje vuxen som betalde så vi tjänade 100 kr. för att slippa vinst köpte jag en DVD.  Så redan på första användningsområdet tjänade vi in de 30 kr det kostade och ligger nu på 70 kr +. Först gick vi in i utställningshallen där alla Disney figurer finns. Där fanns även ett rum som de höll på att ställa i ordning där Stig-Helmer höll till. Det är ju min favorit. Vi gick runt där och kollade på allt men barnen ville bara in till Trazan och Banarnes koja. Vi har lånat en DVD på bokbussen av dem så barnen känner till dem. Vi gick in där och lekte. Det är ju lite kul att jag och Thomas har kollat på det då vi var små. De spelade in den serien 1980. Så vi var uppe kojan och klättrade här och där. Barnen ritade även lite teckningar. Innan vi åkte vidare lekte de ute på lekplatsen. Det blir långa dagar i bilen och det ofta vi får frågan. Hur längt är det kvar?

Vi körde till Enköping och där hittade vi en Ica Maxi och skulle handla. Det skulle vi nog inte gjort. Det var rusningstrafik och ingen höjdare med vårt långa ekipage. Det gick bra trots allt men vi förlorade tid på att vänta i köer. Dock vi fick vi med oss lite middagsmat men glömde det andra vi skulle handla. Vi stannade strax innan Strängnäs och gjorde middag. Det blev kokt nypotatis, rökt kött och sallad, gott som bara den!! Det var inget ställe där man släpper ut barnen så vi åkte iväg så fort vi ätit. Vi körde sen så länge barnen höll ut. Irma somnade snabbt och de andra två skiftades om att fråga när är vi framme? Vi tänkte stanna efter Flen men de rastplatsen var för lite, den efter Katrineholm missade och så det blev efter Norrköping. Den första vi stannde på var inte så inbjudande. Vi vill gärna stå bland långtradarna för det känns säkrare. Så vi körde vidare och stannade strax innan Linköping.

Här var en bättre plast och nu sitter vi här med levande ljus i husvagnen och barnen sover. Det blir fort mörkt här i södern och vårt batteri hade laddats ur så vi kan varken använda värme, vatten eller ljus. Barnen var trötta och Elvira hade svårt för att komma till ro men till slut så somnade även hon. Jag läste Loranga för dem en stund. Thomas gick och diskade och jag satte mig att skriva här. Magen har varit igång idag igen och jag fiser värre än en hel karl men nu på kvällskvisten verkar den ha lugnat ner sig så jag hoppas jag får sova i natt.

Imorgon tar vi oss nog till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. De har lovat regn mellan 10-16 så vi får se…

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards