Senaste inläggen

Av Carina - 6 september 2015 21:45

På torsdagen skulle jag till kuratorn. Ögondropparna gjorde susen och jag kunde se och köra bil igen. Jag fick lite sovmorgon till klockan åtta. Barnen är vakna på nätterna och detta med ögat har gjort mig så trött. Det har gjort så ont och jag har känt mig riktigt sjuk men nu när ögondropparna börja hjälpa så känner jag min mycket friskare. Så jag körde själv in och parkerade förbi Jamtli. Där parkerar man gratis och så får man motion också på köpet. Jag kom i god tid och hade pluggpapprena med mig om jag skulle få tid över. Jag hann plugga lite innan det var min tur att komma in.

Idag hade jag glada nyheter att berätta för henne. Att jag mår så mycket bättre och att fått ett positivt besked igår. Hon tyckte själv att jag såg piggare ut och att det märktes att jag mådde bättre. Vi bokade en ny tid efter det att jag har börjat jobba för jag tror att det kommer att bli jobbigt. Jag ska dessutom byta arbetsplats så då blir allt nytt. Jag hoppas jag klara av att jobba halvtid.

Jag åt lunch med Anna och sen var jag några ärenden innan jag åkte hem och fikade med Thomas. Jag hämtade barnen. Det är vinter på morgonen och sommar på eftermiddagen. Det är svårt att klä dem och så är det lätt att de glömmer bort att ta jackan med hem.

Barnen var lediga på fredagen och då skulle Linda komma. Jag behövde plugga innan hon kom så Thomas tog barnen med sig och åkte och handlade. Jag fick plugga i fred men ärligt talat vet jag inte hur det kommer att gå. Jag har så svårt frö att koncentrerar mig men jag tror kanske det är bra för mig. Att träna hjärnan lite. Nu missade jag några dagar då ögat inte fungerade och första inlämningsuppgiften är redan på måndag. Jag lyckades få till några frågor innan familjen kom hem och strax efter kom Linda. Hon och jag åkte iväg och åt lunch på Frösön. Vi åkte sen in till stan och strosade där lite. Jag hade lite ärenden men sen bara vi gick och kollade bara för att vi kunde. Jag hittade en poncho som jag köpte, några spel och baddräkter till Irma och Elvira på rea. Vi tog en fika innan vi åkte vidare. Jag hade köpt en dator som jag skulle hämta idag och så handlade vi maten jag glömde handla igår.

Då vi kom hem hade Thomas och barnen, kanske inte så mycket barnen gjort en låda för uteleksaker. Signe hjälpte till och fick prova skruva lite med skruvdragaren. Det blev en mycket bra låda men kanske är locket lite tungt. Jag lagade god mat och vi gjorde både förrätt och efterrätt. Vi åt i uterummet och sen la Thomas barnen och jag och Linda spelade Skippo och drack te i köket. Det blev en sen kväll. Så är det jämt då jag umgås med Ljusdalsdamerna, våra samtalsämnen tar aldrig slut.

Linda åkte iväg väldigt tidigt på morgonen så vi fick passa på att umgås på fredagen. På lördagen hade jag tänkt att barnen och jag skulle åka till stan och leka med Birger och fika men de hade lovat regn hela dagen så vi ställde in det. Nu blev det finare väder men vi stannade ändå hemma. Barnen verkade inte bry sig så mycket om att de utan de var hemma och lekte. Jag fick plugga lite till och blev klar med två tredjedelar av inlämningen. Även idag åt vi trerätters men det blev för sent så vi missade efterrätten. Vi åt lördagsgodis på eftermiddagen så var det fixat. Thomas tömde en massa i garaget som nu ska få sin plats på vinden. Jag och Signe letade kläder till flyktingarna som vi ska skänka. Passade på att kolla igenom alla kartonger i hobbyrummet. Nästa vecka blir det riktig röjning även här inne.

Idag har jag nästan blivit klar med inlämningsuppgiften. Tänkte plugga på förmiddagen men barnen var hel vilda då så jag fixade med tvätt istället och dammsög lite här och där. Efter lunchen pluggade jag och barnen var ute med Thomas. Vi åt efterrätten på eftermiddagen istället för igår och sen åkte vi till simskolan. Alla tjejer har sett framemot detta hela veckan. Signe tyckte att det skulle vara simskola varje dag. Idag fick inte vi föräldrar vara med inne utan vi fick sitta utanför. Det gick så bra för alla tjejer denna gång och även Elvira som var så blyg förra veckan gick det hur bra för som helst. Alla doppade huvudet i vattnet men Elvira vill inte riktigt hoppa från kanten själv. De skulle hämta upp något från botten av bassängen och då gjorde mina två små det med foten och slapp doppa huvudet.

Vi åkte hem och åt kvällsmat. Jag fixade mer med tvätten och barnen såg på film på tv. Nu är denna helg över och det känns som vi hunnit med en del. Barnen har längtat till dagis så det blir ju bra för dem att det är måndag imorgon igen!

ANNONS
Av Carina - 4 september 2015 21:45

Jag tror verkligen att vår Orsa semester var en brytpunkt för mig. Jag kände där att jag fick ett sådant lugnt i kroppen och själen. Jag verkligen bara njöt och samlade energi då vi var där. Nu efter den resan har jag upptäckt små saker som gör att jag tror att jag är på väg tillbaka. Häromdagen parkerade jag nere vid hamnen och gick upp till stan. Det har jag inte gjort sen jag blev sjuk. En dag drog jag massa grenar i trädgården och den energin skulle jag inte heller haft innan.

Visserligen blir jag fortfarande arg och känner att argheten kan komma tillbaka men det försvinner igen. Ända sen jag blev opererad sista gången har jag varit arg inombords. Jag fick veta att den operationen inte alls var så stor och jag hade själv satt höga mål för mig själv. Jag tänkte själv att om jag blir sjukskriven maj ut så vore det bra… jag är fortfarande sjukskriven men ska börja jobba halvtid 1 september. Så jag blev sjukskriven 3 månader ytterligare och ändå tyckte jag att jag tog i till sista maj. Det är säkert så att rent kirurgiskt är det en mycket lättare operation men inte för skallen. När jag väl blev opererad sa de att den inte var så liten som jag uppfattat det. Det är svårt med läkare på det viset. För dem är det mindre och enklare men det för mig.

Jag tror att huvudet börjar komma i fatt. Det har varit för stora beslut för att orka med. Jag trodde i min enfald att det var kroppen som skulle ta mest stryk då man fick cancer men så är det inte i mitt fall. Jag har varit så hjärntrött och haft svårt för att koncentrera mig. Jag har varit arg och jag har inte kunnat hindra det. Det har varit som om huvudet håller på att sprängas och jag vill bara skrika och vara själv. Det är inte så lätt då man har tre små söta flickor och en fin man omkring sig. Jag har behövt vara själv och jag har behövt komma hemifrån.

Doktorn säger att det tar tid och det finns inget annat mer än tid som hjälper och de har kanske rätt. De pratar ju mest om det fysiska men jag har aldrig känt att de har tyckt jag varit konstig då jag sagt att huvudet inte hängt med. Det känns ju bra att jag får gå till kuratorn hur ofta jag vill. Jag brukar vara där varannan vecka och det känns så bra. Hon säger att jag är helt normal men att jag har lite bråttom.

Nu har vi varit hemma några veckor mitt lugnt är fortfarande kvar. Visserligen blir jag arg ibland och tappa koncentrationen men ändå blir jag lugn så mycket fortare. Nu har jag en vecka kvar innan jag börjar jobba och då får vi se hur det blir.

ANNONS
Av Carina - 2 september 2015 21:15

Igår vaknade jag av att det gjorde ont i mitt öga. Det kändes som om det hade kommit in något i ögat. Jag har ju haft lite problem med linserna och jag tog ut de direkt på morgonen och satte på mig glasögon. Jag skulle köra barnen till dagis och det gick så där. Det gick ganska bra i början men då jag skulle köra över de små smala broarna så var det läskigt. Jag hade dåligt avståndsseende. Ville helst bara blunda men det går dåligt då man kör bil. då jag kom hem åt jag frukost och sen satt jag vid soffan och orkade inte ha ögonen öppna. Det rann ur ögat och genom ena näsborren. Det var jättejobbigt och jag som hade planerat att hitta på så mycket hemma idag.

Det blev en del vilande men jag hann även med lite annat. Thomas fixade vårt avlopp i badrummet nere vid vasken. Vi gjorde enligt standard men det har blivit stopp så lätt. Nu sågade han ur lite kakel och flyttade ner avloppsröret. Det gjorde susen, nu är det full fart på avloppet. Jag fixade skafferiet. Det köps saker och läggs in i skafferiet, vissa saker kommer lite längre ner och glöms bort. Nu tömde jag hela skafferiet, hällde ut och sorterade om. Det var behövligt och nu hittade vi lite saker som vi glömt att vi hade. För att kunna göra detta var jag tvungen att tömma köksbordet först.

Barnen hade önskat blodpudding och så Thomas åkte för att hämta dem fick han handla lite bacon och grädde i orrviken. Han fick även ta med sig återvinning. Vi ska försöka slänga återvinningen eftersom och inte spara tills släpet är fullt. Barnen var inte så trötta som jag trodde. Nu får vi barnen tidigare i säng och det är skönt. Då får åtminstone jag lite mer kväll, Thomas somnar med Elvira.

Ögat var inte ett dugg bättre då jag vaknade idag. Jag tänkte ringa hälsocentralen men de skulle säkert bara säga att jag skulle skölja det så jag hoppade det. Vi hade bestämt at vi skulle åka in till stan. Eftersom jag inte vill köra bil med detta öga så fick Thomas följa med. Jag ska ju plugga lite och behövde låna en bok. Han släppte först av mig vid optikern för jag ville byta ut mina linser och hade jag tur kunde någon titta på mitt öga. Jag hade tur och hon som jag var hos sist hade lite tid över och kollade på ögat. Hon sa att det var lite prickar på hornhinnan och tyckte jag skulle gå till doktorn. Jag fick lite nya linser och lovade att inte använda dem förrän ögat var bra igen. Pratade också om att jag ville ha nya glasögon. Egentligen ska jag ju ha andra kanske progressiva glasögon men hon sa att jag skulle kunna ha likadana som jag har nu för det verkar ju ändå fungera. Jag ska boka tid för att kolla ut bågar då ögat är bra igen, dessa jag har nu har jag haft i mer än 12 år. De är små och repiga.

Då jag kom ut därifrån ringde jag till hälsocentralen. Jag hade tur och fick komma fram direkt och fick dessutom en tid hos doktorn klockan 15.00 Det kändes skönt att jag fick tid i dag. Thomas åkte till Lillänge för att handla så jag gick på stan. Hittade bra skor till Irma och Elvira på rean. Ringde till dagis och bad dem mäta deras fötter. Jag trodde att de var 14 cm långa men de var visst 15,5! Hade fått presentkort på underklädesaffären för jag behöver nya BH, hur många som helst. Jag har haft svårt för att hitta så därför ville jag ha hjälp och hjälp fick jag. Vilket ställe, jag betalar gärna lite extra för den hjälpen. Jag sa vad jag behövde och hon mätte och plockade fram. Alla jag provade satt bra. Jag som jämt haft 80D har nu köpt 75F, oj… jag köpte en med mig hem och beställde två andra. Så nu har jag en vit, en svart och en hudfärgad. Dit kommer jag att få fler gånger!!

Strosade omkring lite i väntan på Thomas. Jag mådde inte alls bra, ögat gjorde ont och jag mådde så illa. Jag undrar om det är för att jag blir så känslig för dofter. Jag skulle helst vilja gå hem och lägga mig under täcket. Nu var det lika bar att stanna kvar tills jag skulle till doktorn för vi skulle ju äta lunch och handla innan vi åkte hem. Då jag väntade ringde uroterapeuten och frågad hur det hade gått för mig. Fick lite dåligt samvete för att jag kniper för lite. Beställde fler inkontinens skydd via henne och det är så hemligt så det kommer hem till dörren utan en lapp på så ingen kan se!!

Thomas kom och vi åt lunch. Det var meningen att vi skulle ha en liten planeringsdag och bestämma hur vi ska ha det med byggande och med oss själva. När ska vi ses? Ska vi ha städhjälp? Det är mycket frågor som vi inte hinner prata om hemma på vardagarna då vi knappt ses. Nu var jag itne alls pigg och hade ingen lust att prata så vi får ta den en annan dag. Vi gick och handlade nya jeans till Thomas, han har ju blivit så mager… köpte också skor till Irma och Elvira, de är stora nu men förhoppningsvis lagom till våren. Jag gick upp till Universitetsbiblioteket och lånade böcker och mötte Thomas på vägen till Ica maxi. Handlade mat och lite presenter till Irma och Elvira från mormor. Vi tog en kopp kaffe och te innan vi gick in och jag drack bara en kopp te. Jag försöker hålla igen nu och jag har varit duktig denna vecka och redan efter två dagar hade jag gått ner ett kilo men det kan ju vara en slump.

Thomas släppte av mig på hälsocentralen och körde sen hem. Jag hade tur att få komma in i rätt tid och det var vår ordinarie doktor men han ser man inte ofta då vi bara kommer akut. Han kollade på ögonen och det var nog ett virus på hornhinnan men det var ytligt. Det var värst på det ena ögat så jag fick droppar. Jag ska droppa var tredje timme i några dagar och sen mer sällan och totalt i 5 dagar. Hoppas nu verkligen det blir bättre. Lovade också att inte använda linser förrän jag är bra i ögonen. Skickade meddelande till Thomas så han kom och hämtade mig innan vi skulle hämta barnen. Hämtade ut medicin och gick ut till Vallsundsbron och mötte Thomas där. Barnen tyckte det var kul att vi kom båda två.

Det kom ett brev från Region Jämtland-Härjedalen och man vet ju inte ritkgit om man vågar öppna. Nu trodde jag att det skulle vara en kallelse till återbesök men det var det inte utan det var ett svar på undersökningen och det var en glädjande besked.

Bästa Carina

Vid senaste röntgen fann man ingenting anmärkningsvärt utan allt ser helt bra ut vilket är mycket glädjande. Möjligen kan du ha någon liten gallsten i gallblåsan men så länge den inte ställer till med några större bekymmer så behöver vi inte åtgärda detta fynd på något sätt. Vi gör en ny röntgenkontroll om ca 1 år. Meddelas för kännedom

Med vänlig hälsning…

Inte nog med att det var goda nyheter det var ju så gulligt skrivet. Man blir extra glad av sådana brev. Det kändes så otroligt skönt. För jag har just idag haft dödsångest och det kändes som om mina dagar vore räknade. En svit av en cancer diagnos är ofta att man blir lite hypokondrisk. Nu när jag fick problem med ögat så var jag säker på att det kunde ha med cancer att göra, att den hade spridit sig. Jag har ont både i ögat, rinnande näsa och hemskt illamående. Nu känns allt bättre. Först ett doktorsbesök och sen detta bra. Nu är jag lite lugnar igen.

Dödsångesten kommer över mig lite då och då. Jag vet att många säger att de tycker så synd om sina barn som kommer att förlora sin mamma men det gör inte jag. Mina barn skulle få det bra även utan mig men det är mer synd om mig. Tänk om jag skulle dö, då skulle jag missa så otroligt mycket av mina barn och det skulle vara orättvist!!

Irma hjälpte mig med att laga mat och efter maten åkte Thomas iväg med motorcykeln. Det har han inte varit iväg på många gånger denna sommar. Antingen har vi varit borta eller har det öst ner. Barnen såg på tv och sen spelade vi lite spel innan de skulle lägga sig. Signe blev arg för att hon inte ville lyssna på sagan jag skulle läsa, som Irma och Elvira hade önskat. Elvira längtade efter pappa och ville inte somna själv. Irma var törstig och så vidare… Elvira somnade fort och sen kunde jag sätta mig i soffan och så somnade nog de andra två direkt. Skönt! Jag googlade lite på gallsten. Jag undrar om et är det jag haft problem med hela tiden istället för magkatarr. Jag får ju problem ibland då jag äter för fet mat och det gillade inte gallan tydligen. Undra om jag hade någon gallsten vid förra undersökningen också innan operationen? Spännande… det var helt oväntat att jag skulle ha en gallsten!!

Av Carina - 31 augusti 2015 21:15

Idag skulle barnen börja på dagis efter att ha varit ledig i nästan tre månader. Jag tänkte att jag skulle köra över dem och äta frukost tillsammans med dem innan jag åkte iväg och gjorde lite ärenden. Det var ganska lätt att få upp barnen trots att de blev väckta redan 6,15. Jag var nog tröttast. Vi var tidiga men det gjorde ju inget. Då jag kom till förskolan visade det sig att vi hade insats 8,45-15,45! Nu var vi där redan 7,15 och jag var helt oförberedd på detta. Vilken tur att jag var ledig och kunde stanna. Så det blev en oväntad dag på förskolan. Jag var inte så välklädd för det jobbet. Fick låna en filt och ha på mig inne då jag tyckte det var lite kallt. Tog aktiviteten inne och på eftermiddagen var det fint väder så då var det skönt att vara ute.

Barnen var helt överlyckliga över att vara tillbaka på förskolan. De har ju önskat få komma dit i några veckor nu. Skönt att de längtar hit! De var klängiga i början men det gick fort över. Signe tyckte jag kunde åka hem och komma tillbaka och hämta dem senare. På förmiddagen hade jag hand om pyssel. Det är roligt då man är på ett föräldrakooperativ där barnen lär känna en på ett annat sätt än på en vanlig förskola. Nu var det två nya barn som började idag och det gick bra. De var ju lite äldre så de var vana vid förskola. Två andra barn var mycket med mig som jag inte träffat så mycket förut och det var ju kul. Det klipptes, limmades, ritades, tejpades och tapeter och papper. Efter lunch var det läsvila och då brukar jag får läsa men Elvira stängde dörren och sa: mamma du får bli där ute!

Jag tog en lite promenad på lunchen i det fina vädret. Eftermiddagen blev lugn och efter mellis var vi ute. Elvira kom springande till mig och sa att nu är vi här alla, alla tillsammans. Hon var så glad över att få vara här och leka. De är fyra barn som är lika gamla och leker mycket bra tillsammans. Vi åkte hem en färja tidigare. Jag hade tänkt mig åka hem tidigare men det vägrade barnen.

Väl hemma fick jag klippt gräset. Det var ju fint väder idag och jag började igår men hann bara en tredjedel då. Jag plockade även vinbär och lite hallon. Det var meningen att jag skulle gå på jympa ikväll men jag hoppar det då dagen blev som den blev. Det blir lunchjympa på onsdag istället. Vi åt middag ute som Thomas lagade. Nu har vi börjat med matlagningsveckorna igen och nu är det min vecka men jag skulle ju varit på jympa så därför fick Thomas laga maten. Han har idag satt in hyllor i tätpacken. Vi hade en garderob innan men den tog vi ut igår och nu kom det upp åtta hyllor. De ska torka först några dagar, då de är inoljade och behöver torka lite längre sen ska jag fylla dem. Jag ska få ordning på alla trädgårdsprylar, spadar och annat. Även liggunderlag och filtar som vi använder flitigt ska hänga lätt tillgängligt.

Barnen somnade lite tidigare idag och jag hoppas det blir ännu tidigare imorgon. Jag hann se på tv redan klockan åtta. Då kommer kanske jag också i säng lite tidigare.

Av Carina - 30 augusti 2015 22:45

Elvira frågar ofta direkt på morgonen: Vart ska vi åka idag mamma? Vem kommer till oss idag? Hon är social som sin mor. Denna lördag var helt obokad och dessutom sken solen. Jordgubbskrämen var uppskattad. Vi har börjat sitta i uterummet nu igen och där åt vi frukost idag. Efter frukosten gick vi ut och började fixa lite. Jag började ta upp resten löken i trädgårdslandet. Det är inte så lätt att hitta dem då det är så mycket ogräs. Barnen kom och hjälpte till. Signe hittade sina trädgårdshandskar och hjälpte till. Anna hörde av sig och undrade om vi ville hitta på något. Vi bjöd hit dem och efter lunch fick jag baka en kaka. Jag bakade en citronmarängkaka som var lite omständlig att göra men oj så god. Anna kom med två av barnen och de började leka direkt. Jag plockade lite vinbär i väntan på att kakan blev klar. Barnen och Anna gick och letade smultron och hallon. Vi fikade och barnen lekte. Thomas var och bar virke till vinden på garaget. Fast det är fint väder så kan man inte grilla jämt. Idag åt vi taco gjort på fläskfärs, det smakade konstigt. I början då jag flyttade till Hälsingland och köpte älgkött gjorde jag aldrig tacos på det för det smakade för mycket älg. Nu smakar det konstigt om det inte är på älgkött. Barnen fick ju frukt och juice på Ica igår och det blev deras lördagsgodis som de åt igår. Så idag tog vi fredagsmyset, popcorn. Jag hade fått ett recept på svartvinbärsjuice så jag kokade det då jag plockat vinbär idag. Man skulle ha både bär och blad. Jag hittade inte saft silen och letade överallt. Både inne och i garaget. Till slut flyttade jag alla kartonger i hobbyrummet för att kolla bakom men hittade den inte. Jag hade ju sett den då jag rensade i tätpacken och hur än jag kollade där fanns den inte här. Till slut hittade jag den i en påse i snickarboden… hoppas nu hyllorna kommer upp i tätpacken snart så jag kan få iordning där. Det blev ganska många flaskor juice och då jag bjöd barnen nästa dag blandade jag ut den med vatten. Det smakar bara vatten sa Elvira. Visst gjorde det så, jag kollade med Ulla som jag fått receptet av och man skulle inte spä ut det. Det gjorde vi ändå men inte så mycket och det var mycket gott. På söndagen plockade jag hallon. Vi har ganska mycket hallon men så fula. Jag plockade tre liter men slängde nog nästan en liter. Frös in de fina som vi kan ha på tårtor. Barnen och jag drog bort massa grenar som blivit över sen vi fällde träden vid trädgårdslandet. Irma var så överlycklig för att hon fick låna Signes trädgårdshandskar. Hon plockade bort massor av ogräs och blev så glad då hon hittade en glömd lök. Barnen skulle på simskola idag för första gången. Det är dumt att det är på söndagar för vi är ofta iväg eller har fullt upp och det är så lätt att glömma bort. Nu har vi ställt mobilen så de ringer varje söndag kl 1415 så vi inte ska glömma. Vi hade packat kläder till barnen i deras nya jympapåsar som de fick på Ica. Jag hann klippa en tredjedel av gräset innan vi åkte. Barnen var så duktiga. Irma och Elvira var så blyga. Signe däremot var hur kavat som helst. Ena simfröken var samma som Signe hade förra gången och de kände igen varandra. Dock hade Irma och Elvira sin stora syster med sig som stöd, även Nils, Jolin och Simon var med. Elvira hade fingrarna i munnen hela tiden och gjorde inte riktigt som de skulle. Irma hade en liten startsträcka men sen så… hon hoppade från kanten själv och det gjorde hon även då de inte skulle… Elvira fick dock lite hjälp. Signe var så nöjd och kändes lite bra för gruppen. Hon kommer ju garanterat gå vidare denna gång, kanske även Irma. Efteråt firade vi på Max. Elvira var inte alls så nöjd och ville inte gå på simskolan mer. Man förstod att hon inte gillade det då hon inte var med riktigt men hon var ju kvar i bassängen. Irma och Signe var däremot mycket nöjda och längtar redan till nästa gång. Det var inte lätt att få dessa glada tjejer i säng denna kväll. Dels var de uppspelta över simskolan och så säkert över att de skulle till förskolan nästa dag. Jag fick ju för mig att göra hallonjuice också på de dåliga hallonen. Fick ut och plocka hallonblad och kokade på. Samtidigt som jag skulle sitta i soffan och få tjejerna att somna. De vill att jag sitter där då de somnar, de känner trygghet då. Nu fick jag sitta där väldigt länge. Så efter ett bad och att juicen kommit på flaskor fick jag äntligen gå och lägga mig. På tok för sent.

Av Carina - 28 augusti 2015 22:30

Idag hade vi tänkt ta bussen in till stan, Thomas skulle dit på möte. Vi skulle sen äta lunch på stan och shoppa lite dagis kläder. Nu var inte vädret så lockande till det så det skippade vi. Thomas åkte iväg tidigt och vi sov till nio, gick sen upp och åt frukost och städade i uterummet. Då klockan var elva kom jag på att vi kunde äta lunch på Arctura eftersom vi ändå skulle in och handla. Sagt och gjort och vi fick klä på oss och åka iväg. Det har regnat hela förmiddagen och fortsatte så även fram till kvällen.

Vi körde först till Elgiganten och beställde en dator till mig. Den kommer nästa fredag. Min dator är slut i rutan och jag saknar så en egen dator. Vi slås nu om Thomas som jag dessutom är ovän med jämt. Vi mötte sen Thomas på Arctura. De har haft pannkaksbuffé till barnen på sommaren och på lördagar men nu var det vardag igen. Det gjorde inget för våra barn åt med god aptit den kyckling som serverades. Det var inget vidare väder då det regnade hela dagen men ändå ser man långt. Nu satt vi vid en sida där vi sällan sitter så vi fick titta på annat denna gång.

Jag och Elvira åkte sen till Ica Maxi för att handla. Det visade sig att de hade barntema och det var olika stationer att vara på. Hon fick göra ett konstverk, fick en gympa påsen, sortera återvinning, svara på frågor och vi utgången fick hon en tandkräm, juice, frukt och en ballong. Hon var lycklig!! Vi hann handla också fast det tog lite längre tid. Då vi kom hem var det två andra som också ville ha så vi fikade och sen tog jag de andra två barnen och åkte tillbaka till Ica Maxi. Lyckades handla lite till… Nu valde barnen en tandborste då Elvira redan hade valt en tandkräm, vi köpte även en tandborste till Elvira så alla fick var sin. Det var roligt att de hade denna dag för barnen tyckte jag, och att de delade ut frukt och tandborstar istället för godis.

Eftersom vi åt en god lunch och blev riktigt mätta blev det en enkel middag men kycklingklubbor och kycklingvingar. Då jublade Irma, det var längesen och jag tycker det är så gott. Vi hade städat uterummet på förmiddagen så vi satt där och åt. Det var längesen sist. Barnen har haft det som pysselrum och det har inte gått att komma in där men nu när hösten kommer så kommer vi att använda det oftare för måltider. Vi brukar ju äta popcorn på fredagar men nu ville de så gärna dricka juicen och äta frukten de fick idag. Så vi bytte plats, det fick bli deras fredagsgodis och så tar vi popcornen imorgon istället.

Det regnade mer eller mindre hela dagen men nu på kvällen så kom solen fram lite. Jag passade då på att gå ut och plocka jordgubbarna. Jag fick ihop nästan 3 liter men de var grusiga och blöta. Barnen hade svårt för att somna så det tog lite tid innan jag hade möjlighet att få rensa jordgubbarna. Jag sköljde dem och sen la jag dem på en handduk för att torka under tiden jag tog ett bad. Jag frös in nästan två liter och så kokte jag kräm halv tolv på kvällen. Det får vi äta till frukost imorgon.

 

Av Carina - 27 augusti 2015 22:30

Är nu i stugan och hade tänkt plocka bär. Nu blir det inte mycket till bärplockning fast vi försöker. Thomas åkte upp hit med lastbilen redan i söndags morse då vi sov som stockar. Lastbilen gillar inte att åka i värme och nu när det är högsommarvärme fick han köra innan det blev allt för varmt. Vi andra sov vidare och tog en soft förmiddag. Vi åt frukost, rostade mackor och sen tittade vi på Ernst. Jag gjorde krabbelurer och packade fika och bad korgen. Vid lunch körde vi iväg till Hara brygga. Där träffade vi Stina och Camilla med barn. Det var verkligen varmt och jag satt bara där och njöt av vädret. Barnen var blyga som vanligt och jag vet inte varför, för dessa barn är ju kända. Signe gick iväg ganska fort och letade djur men de andra två var som var frimärken på mig. Jag vet att jag inte ska bli arg men till slut orkar jag inte vara så pedagogisk. Vi åt lunch som vi hade med för det är stängt på kaféet.

Det var häftigt med så många barn tillsammans. 9 stycken vara av bara är ett år så hon var inte med dem och lekte men de andra hängde ihop ganska bra. Inga av mina barn badade helt och hållet men de var i till hälften åtminstone. Vi stannade där i fyra timmar innan vi åkte hem. Då vi kom hem var vi helt slut och orkade knappt packa till stugan resan. Vi var dock tvungna. Det var ju lite att göra med blommor och så. Grannens hund kom in och skrämde Elvira. Jag trodde det var en geting… så vi hälsade lite på Enzo och frågade om tomatvattningshjälp.

Till slut kom vi iväg och åkte till Ica Maxi. Först handlade vi lite och sen åt vi middag där. Korv med bröd, en fest måltid. Då vi körde fungerade inte dvd och vi fick stanna några gånger innan vi fick igång den. Vi fick byta skiva och så gick det bättre, sen fick de se den filmen resten av resan. Vi stannade i Strömsund och tankade och sen körde vi raka vägen. Vi kom inte fram förrän efter tio och jag hade tvingat Thomas att vara vaken. Det var jobbigt att köra i slutet då det blev mörkt, det är längesen jag körde i mörker. Jag fick bära in Irma och Elvira och all packningen, Signe gick själv tack och lov. Barnen somnade ganska fort i sin säng i deras rum. Vi hade pratat mycket om myror och att det inte skulle vara några i deras rum så de accepterade detta.

Eftersom det inte finns så mycket bär så blir det lugnt och skönt nu. Det blev lite sovmorgon och sen åt vi frukost tillsammans. Thomas gick sen ut och hämtade virke som skulle hyvlas. Barnen och jag gick dit och åkte med honom hem på vagnen. Det gillar barnen, då vi gör något som är lite förbjudet. Han hyvlade sen och jag försökte vila mig lite men barnen var som frimärken, gnälliga sådana. De var så gnälliga hela dagen och inte vill de gå in till farmor, det vågar vi inte. Jag undrar när denna blyghet ska gå över. Signe undrade om hon varit blyg även då hon var bebis?? Jag blev arg och jag känner att jag har fått tillbaka det arga i mig. Det är inte alltid är som förut men det finns där och kommer fram ibland. Det kommer och går och nu när Thomas inte är behjälplig får jag ta allt ansvar. Ett annat problem är att de väljer alltid mig. Fast Thomas finns där så går de en omväg för att fråga mig… jag undrar när det ska sluta. Efter lunch gick vi upp till Astrid och Magnus stuga och hittade 3 dl blåbär. De inte är inte många men de finns. Man får gå på ett stort område för att hitta lite. Efter middagen gick jag iväg för att promenera men hade med mig plockaren. Fick dock sluta plocka för jag fick ingen motion men har rekat lite.

Barnen var hel vilda då de skulle sova. Dock sov alla tre hela natten i sin säng, även Elvira. Det är härligt att det är sommar, speciellt här i stugan. Det blir så mycket mygg så fort det blir regn. Även idag hittade vi lite blåbär, ytterligare 7 dl så nu har vi en hel liter! Det var inga alls mygg på förmiddagen, eller visst var det lite mygg men inte mot vad det brukar vara. Däremot var det mygg på eftermiddagen. Så den turen blev inte lika lång. Farmor och farfar åkte till Dorotea så det blev en sen fika på eftermiddagen. Det blir inte lätt att få steg här om man inte verkligen kämpar. Thomas är alltid upptagen och barnen vill gärna följa med mig och då blir det inte mycket till promenad. Det är varmt och de är sjövilda då de ska lägga sig. Det var vi som stod för maten ikväll, vi grillade kycklingspett och viltfärsbiffar. Vi hade också gjort coleslaw och det gillade till och med farfar. Däremot äter barnen bättre farmors mat än vår… men det grillas för lite här uppe så vi gör gärna det då vi kommer. Denna natt gick det inte lika bra, de somnar visserligen i sin säng men redan innan två hade vi båda små töserna i vår säng. Signe låg i mitten och Irma kom in till oss och undrade, ganska högt vart Elvira var. Då kom Elvira också så jag gick och la mig med Signe. Dock är den sängen lite kort så man får ligga på skrå.

Idag kom hösten. Igår var det högsommar och idag kom regnet. Barnen blev överlyckliga och klädde på sig regnkläder och gick ut. Det är fortfarande varmt men blött. Vi gjorde pannkakor till lunch och även en sats på mandelmjöl till Thomas. De gillade även Signe men jag gillar bättre vanliga pannkakor. Vi hade inte samordnat det så bra med farmor så en timme senare bjöd hon på våfflor J men jag och barnen åt det också, gott.  Då vi fikade kom farmors kusin och man på besök. Jag har aldrig träffat dem fast de är uppe varje sommar men de bor i grannbyn. Det var kul att träffa dem. De hade köpt med godispåsar till dem men jag hann höra det innan de tog fram dem. Vi berättade att de inte äter godis och de blev glada men förvånade. Så barnen blev utan godis men det fixade farmor och farfar med ett russin paket efter middagen. Idag har Signe ätit som en häst, ibland äter hon knappt något alls men verkar vara inne i ett bra stim. Jag är lite orolig för henne när Thomas pratar så mycekt om mat och vikt. Hon vill gärna träna och frågar ofta vad som är nyttigt. Vill inte äta socker för det inte är bra. Ett tag åt hon inte potatis heller för att Thomas inte gör det. Nu verkar hon dock ha glömt och börjat äta igen. Hon har en viss ”duktig flicka” över sig.

Även denna natt fick jag upp. Nu hade Signe ont i benen och jag fick massera hennes ben i soffan. Hon försökte sen sova men Irma ville hela tiden ligga nära. Så hon la sig istället i soffan. Det hade börjat ljusna så hon var nöjd med det och sa godnatt och att jag också kunde lägga mig. Så jag kunde få sova vidare. Signe sov sen så gott i soffan att hon knappt gick att väcka till frukost. Även idag var det höst. Det regnade och var grått, idag var det inte heller lika varmt som igår. Idag ska vi åka hem och det är lite som ska fixas som vanligt. Vi ska tillbaka i höst så vi stänger inte stugan helt utan sätter den på sparvärme. Egentligen borde vi städa då vi kommer och inte då vi åker, för de ändå skitigt då vi kommer tillbaka. Men så gör vi ändå varje gång…

Jag har rensat bland bilderna vi har på den externa hårddisken. Det var ganska mycket dubbelt och oj så kul det var att titta på dem. Skickade vidare en del av dem till andra som också kunde få minnas. Det var riktigt kull! Nu fick jag dessutom plats med fler bilder på den som tidigare var full. Vi åt rester till lunch och en tidig middag hos farmor. Vi fick med oss lite hjortron som vi hade kvar sen i fjol och så packade vi resten av bilen och körde mot Östersund. Thomas har hyvlat massor av virke, värde ca 3000 kr på Byggmax. Så vi hade ett tungt lass med oss. Barnen cyklar fick ligga ovanpå. De var nöjda med att få ha dem med sig upp och cyklade runt lite här och där. Det är ju inte någon vidare trafik, det är väl på måndag, onsdag och fredag eftermiddag då taxin med posten kommer annars är det bara vi som kör där.

Det regnade hela vägen hem och var så mörkt och trist. Då vi kom hem fikade vi lite innan vi packade ur och gick och la sig. Det är ju skönt att komma hem och nu känns det som att vi måste fixa timer på lamporna igen, nu är det mörkt. Då man bor här i norr hinner man glömma bort hur det är att köra i mörker, så det är ljust dygnet runt i flera månader.

Av Carina - 20 augusti 2015 20:30

Idag hade jag ärende på stan idag igen, dock inte så tidigt. Trots att jag har blivit alltför tjock under tiden jag varit sjuk så passar vissa kläder mig fortfarande som är gamla. Så kanske var jag ännu tjockare ännu eller mer muskulös. Idag blev det kjol för det är så varmt och mina shorts går däremot inte om mig riktigt. Jag skulle först till optikern. Jag har haft lite problem med ögoninflammation och efter det så har det inte känts bra med linser så jag har haft glasögon. Det gillar jag dock inte så nu hade jag bokat tid till optikern för att kolla så ögonen är bra, jag vill inte få dem förstörda.

Jag känner mig piggare och gladare och idag fick jag ett nytt kvitto. Jag parkerade bilen nere vid vattnet, det har jag inte gjort sen jag blev sjuk. Jag har inte orkat gå upp för backen men det gjorde jag idag! Jag kom precis till optikern i tid, och träffade idag en ny. Hon kollade mina ögon och de såg bra ut. Hon kollade också upp mina glasögon vad jag hade för styrka på dem. Fast de är 12 år gamla duger de fortfarande. Jag sa till henne att med dessa behöver jag inga läsglasögon som jag behövde med linserna innan jag fick en ny lins. Det kan bero på att du har olika styrkor i glasögonen och då kompenserar de varandra. Så nu bad jag om att få lika med linserna. Jag hade med mig linser så jag bytte ut den progressiva mot en med mindre styrka så nu får vi se hur det blir. Jag var väldigt glad över att ögonen var bra och att jag kanske slipper den progressiva linsen om jag inte är lika förtjust i.

Jag skulle äta lunch med Anna en knapp timme senare så jag gjorde stan lite. Jag hittade lite roligt rea på Åhléns och sen gick jag till Polarn och Pyret. Trodde jag kunde handla några randiga tröjor men det fanns nästan inga kvar. Det blev några strumpbyxor istället. De är alltid så trevliga där och pratar ofta, man känner sig som hemma. Anna och jag åt lunch på Waynes coffee, vi satt ute i skuggan och det var skönt för det är för varmt i solen. Det är trevligt med lite annat lunchsällskap ibland.

Efter lunchen skulle jag träffa min chef. Vi skulle diskutera min återgång till arbetet. Jag kommer ju att börja med att vara sjukskriven på halvtid i två månader och sen får vi se hur det blir sen. Vi har tappat massa kunder på mitt ordinarie område så nu ville hon att jag skulle börja jobba i Brunflo istället. Det tycket jag också var en bra idé för då får jag jobba med Elisabeth och henne gillar jag skarpt.

Gick sen till Clas Olsson och handlade lite innan jag åkte hem. Väl hemma hade jag lovat glass till barnen så vi satt i skuggan och åt glass och njöt. De fick var sitt nytt halsband. De fick till alla hjärtans dag men Elvira har dragit av sitt, Irma tappat bort sitt och Signe har visserligen sitt kvar men hon fick också ett nytt. De blev så glada och framförallt Irma som önskat sig ett så mycket. Hon tackar ofta så mycket för saker. Hon fick ett par orange Foppa tofflor för 20 kr och blev så lycklig. Tack snälla, snälla mamma för de fina skorna!! Hoppas det håller i sig. Thomas fick också en present. Hittade en ägghållare som man kan ha med sig så ägget inte går i sönder i fickan! Köpte en till mig med.

Idag blev det jordgubbskräm för jag orkade inte laga mat. Barnen var nöjda och då var jag också nöjd. De var ute och lekte och såg sen Bolibompa och kom i säng i bra tid, ovanligt bra tid.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se