Senaste inläggen

Av Carina - 9 juli 2015 15:30

Har idag varit hos kurator och det var välbehövligt. Jag är så arg jämt, både på barnen och på Thomas.

Thomas väcker oss vid åtta nu om dagarna. I natt kom först Irma och en Elvira och Irma låg nästan ovanpå mig så jag sover inte så gott om nätterna. Efter frukosten gick Thomas ut och högg ved och jag plockade undan lite här hemma. Barnen plockade undan i sina rum för vi ska ju få gäster i eftermiddag. De är helt sjövilda nu för tiden, de borde väl vara ute och härja och det får de göra imorgon. Jag åkte iväg till sjukhuset lite tidigare och kom i god tid. Nu har jag bara 30 kr kvar sen är jag uppe i frikort igen. Jag köpte mig en kopp te och sen åkte jag upp till våning 12. Det är Sveriges osnabbaste hissar. Man får vänta hur länge som helst på en hiss men idag kom det en direkt då jag tryckte på knappen, troligen för jag var i god tid! Jag satt utanför och väntade en stund innan det blev min tur.

Vi började prata om te och kaffe men sen frågade hon hur det var. Jag sa som det var att jag mest är arg. Det blir jag ibland men det brukar gå över och jag har lite olika knep att ta till men nu vill de inte släppa. Jag blir så lätt arg på barnen och hotar med alla möjliga hot som inte blir verklighet. De bryr sig inte så mycket men jag mår dåligt. Ju argare jag blir ju sämre mår jag. Jag är arg på Thomas också och det är mer förståeligt då han och jag är lite oense om hur länge han skulle vara i stugan och att hon vill dit igen i några dagar själv och fixa med timmer. Vi har så olika syner på det så vi kommer inte överens utan att någon blir besviken. Vi blir ju ovänner ibland men jag har så mycket arghet inom mig nu som jag inte vet hur jag ska få ut.

Kuratorn tycker att jag är för sträng med mig själv. Att jag vill så mycket och att jag egentligen bara borde vara och inte göra så mycket. Hon säger precis som doktorn att blir frisk tar tid och det hjälper inte att skynda på. Nu är jag sen sådan av naturen att jag vill hitta på saker och vill mer än vad jag orkar. I vanliga fall brukar jag gå ut och gå då jag blir så här arg men nu är det +8 grader, blåst och regn och då är jag inte så sugen på det. Hon föreslog att då Thomas är hemma skulle jag ge mig lite egentid, så om jag inte går ut och promenerar så kanske göra något annat. Nu är det så att barnen har svårt för att somna och de somnar ofta inte före 22.00 och då blir det inte så mycket egentid över. Thomas går och lägger sig tidigt, ibland innan barnen har somnat och vi hinner inte heller prata med varandra.

Jag följer Ung cancer, jag tycker jag är ung och har haft cancer men i deras värld är jag gammal. De pratar ofta om att vara cancerfri men inte frisk. Precis så känner jag det. Kuratorn sa att livet aldrig kommer att bli vad det varit efter ett cancerbesked. Det kan bli bra eller till och med bättre men man bli annorlunda. Precis så har det ju även varit då vi förlorat våra barn. Kartan har ritats om, det är ju värre med att omgivningen inte alltid förstår det. Inte jag heller, jag vill ju så mycket mer än vad jag orkar.

Då jag var på kvinnokliniken fick jag veta att jag hade vätska kvar i buken. Kuratorn sa att man brukar säga att det tar ca 6 månader innan det försvunnit helt. Jag ville ju börja få magmuskler men hon tyckte ju jag skulle börja med bäckenbottenträning. Jag sa till kuratorn att jag verkligen försöker äta bättre, eller låta bli att äta massa skräp. Jag orkar inte, är sugen jämt och jag känner mig lite hopplös, eller värdelös. Jag känner mig tjock och kan inte dra in magen. Det har ju säkert med vätskan i magen att göra och jag har kanske lite bråttom igen… däremot försöker jag ju röra på mig. Nu har det varit så dåligt väder och vi har varit i stugan men sen kanske.

Jag smågrät lite under hela tiden. Jag mår inte bra men det kändes mycket bättre att få komma hit och prata. Fast jag själv har många av svaren känns det bättre att få berätta det för någon. Ibland funderar jag på att vi skulle gå dit tillsammans Thomas och jag. Jag tror inte alltid han förstår mig, fast han säger det.


Då jag kom hem hade Thomas gjort lunch, varmkorv med bröd. Vi åt, Thomas undrade hur det gått men jag sa att det får vi prata om ikväll. Jag kommer bara att börja gråta så jag ville inte prata om det då. Efter lunchen åkte jag och barnen till Svenstavik. Vi skulle träffa Anna med familj där. Det regnar ju idag med… vi skulle gå på Storsjöodjurcenter. Ingen av oss hade varit där så vi visste inte om det var något. Vi kom först, det är andra gången i rad som vi är först, det är ovant! Det var ett häftigt ställe. Man kunde göra monster, rita och läsa och se om olika Storsjöodjurs spaningar. Vi gjorde mest monster och lekte. Barnen höll sig roade rätt så länge. Då de blev för vilda gick vi över till andra sidan vägen och fikade.

Vi körde sen hem, vi först och sen kom Anna. Vi gjorde hamburgare, tänkte grilla dem men vi stekte dem inne istället. De var mycket goda! Vi gjorde coleslaw, pommes och bröd som tillbehör. Maten gick hem hos både vuxna och barn. Annas familj lånade dusch och barnen badade. De leker otroligt bra, Alice och Signe och så de andra tjejerna leker för sig. Då de åkte hem gick barnen och la sig, men var för pigga för att sova.

ANNONS
Av Carina - 8 juli 2015 15:30

Barnen och jag hade inte så bråttom hem, vi kommer ju bara hem till ett tomt hus. Så jag städade och packade lite i stugan. Barnen var ute och lekte. Thomas såg vi inte heller skymten av. Vi åt lunch hemma i stugan men vi fikade hos farmor och farfar innan vi åkte hem. Jag sa att det kommer bli tomt nu när alla åker, först vi och sen Astrid och Magnus. Då sa farfar, det blir mest tomt då barnen åker. Thomas hade packat släpet med fullt av virke som jag skulle ta med mig hem. Vi stannade i Strömsund och fikade lite frukt. Vi gick omkring på hembygdsgården där Dunderklumpen huserar. Det finns en stor dunderklump på väggen och så är jätten Jorm där på en stor sten. Där finns också en lekplats som vi lekte lite på. Vi missade dock caféet som hade stängt. Det var ju en söndag och de stängde klockan fyra. Vi satt en stund ute på bryggan och tittade på vattenskotrarna som var ute och körde på sjön.

Då vi skulle köra iväg sa Signe, ska vi inte äta där i bollhuset? Inte kan vi väl äta nu efter fruktstunden vi stannar till på Max då vi kommer hem. Nu orkade vi inte vänta så länge så vi stannade i Hammerdal och åt korv och sen glass. Då vi skulle köra därifrån sa Irma, de hästarna är utanför staketet. Mycket riktigt, det var två hästar som rymde ut på E45 i full fart in mot Hammerdal. Vi skulle precis köra men de var redan borta då vi kom, hittade kanske ett bättre bete…

Då vi kom hem blev barnen glada över alla saker de saknat och började leka för fullt. Jag packade in det vi hade med oss. Plockade in isoleringen från släpet då det skulle regna men virket fick ligga kvar.

På måndagen hade vi bokat in oss med Hedda, kompis till Irma och Elvira. Det regnade hela tiden men det fick gå. Vi åt lunch hemma men sen åkte vi iväg. Vi började med att vara ute en liten stund. Eftersom det var så regnigt tänkte jag att vi inte skulle vara ute men det var vi ändå lite nu och då, barnen ville ju det. Vi gick sen in och åt lite frukt och jag fick lite te. Det var bara Heddas pappa och lillebror som var hemma. Han gjorde pizzadeg och fixade det som skulle vara på pizzan. Vi var på husesyn då de håller på att göra om ovanvåningen. Under eftermiddagen var de ute och inne om vartannat. De ha en bastu nere vid vattnet och vi var där nere och tittade. Till slut var det dags att fixa pizza. De har en egen bakugn där de eldar och bakar pizza. Barnen fick göra sina egna pizzor, först kavla och sen lägga på mat. Det gick fort att göra dem i ugnen. Det var otroligt gott. Det var inte så varmt, varken ute eller inne denna regniga dag. Barnen var ute och lekte en stund till innan vi åkte hem. Vi hade haft en bra dag.

Dagen efter var det inte bättre väder och då åkte vi till Hallen och deras hembygdsgård. Det blåste så att det nästan var läskigt att åka med Håkansta färjan och värre skulle det bli på hemvägen. Vi åt våfflor till lunch och sen kom Anna och Pernilla och barnen. På ovanvåningen var det som en gammeldags affär där barnen lekte. Det fanns riktiga pengar som var mina barns favorit. Gamla fem och ett öringar som fanns då jag var liten. Det fanns även ett fjös med trädjur och så en loppis. Vi lekte där en ganska lång stund och sen åkte vi till Hallen och fikade på nostalgi kaféet. Där fanns en jukebox som vi spelade musik på. Vi åkte sen hem och det var den värsta färjeturen jag någonsin åkt. Vi var först på och det var stora vågor. Håkanstafärjan går inte på lina utan kan rymma, nu kändes det som färjan skulle välta. Jag försökte tänka att kaptenen vet vad han gör, att han skulle ställt in om det blåste för mycket. Jag ångrade mig att vi inte körde runt. Det for hur mycket vatten omkring på båten. Jag var rädd att handbromsen skulle lossna och bilen skulle fara ut. Vi kom dock hem oskadda.

Thomas kom hem på kvällen med lastbilen full med ved. Inte så full för vi ha ju fällt träd här också så vi behövde inte lika mycket men ändå.

På onsdagen skulle vi åka till Jamtli med familjen Fridhs. Det blev lite missförstånd men det rädde ut sig. Jag var ute och rensade ogräs och höll på att glömma bort tiden. Vi fick fixa lunch i all hast och sen åka iväg. Vi kom sent som vanligt… det är så lämpligt med årskort för då kan man komma och gå som man vill. Det är annars lite väl dyrt och då hade man velat vara där från 11-17 för att inte missa något. Vi kollade på Beppes godnattstund som är nytt för i år och en av Fem myror och fyra elefanter showen. Vi hann även med att titta på kyrkan och lite på djuren. De fick klappa dem och så var vi inne i fäboden och Anna fick smaka lite långfil och annat. Vi fikade på kafé slalom. Idag hade vi tur med vädret och det regnade inget. Det var väldigt ovanligt.

ANNONS
Av Carina - 4 juli 2015 22:30

Jag ställde tre olika tider på väckarklockan så jag inte skulle missa att gå upp. Jag hade packat dagen innan förutom kylväskan som ska med. Jag bredde lite mackor, fixade varmt vatten i en termos, tepåsar, packade klart och gjorde te. Jag visste inte hur fort bussen skulle komma och ville inte komma försent så jag kom till bussen med andan i halsen en kvart innan den kom. Jag hann pusta ut kan man säga…

Då jag kom upp till brevlådan kom det en polis bil och stannade. De undrade om jag hade sett en kille komma gående förbi. Nej, jag hade inte sett någon alls förutom i bilar. Han skulle visst ha tuppkam. Det var en dam i byn som hade ringt. Efter en stund kom de tillbaka igen och körde mot byn. Linda kom också och skulle åka med bussen. Så jag fick lite sällskap. Vi stod en stund innan bussen kom. Det var ganska mycket folk på bussen ändå, det var ju både sommarlov och semester. Det var smidigt att betala. Det hade en kortläsare så jag bara satte i mitt kort och betalade. Jag kom i god tid till nästa buss. Det var lite lustigt att det var billigare att betala via SJ än via Länstrafiken som kör bussen.

Handlade lite tuggummi som jag hade glömt och väntade på bussen. Det var mycket folk som skulle åka, många hade resväskor. Jag fick tränga in mig sidan om en tant längst fram. Jag är ju åksjuk så det kändes bättre att sitta längst fram. Det var wi-fi på bussen så jag passade på att ladda ner lite podcast avsnitt som jag kan lyssna på i stugan. Där finns det knappt internet…

Farmor och farfar hämtade mig på busstationen i Dorotea. Vi åkte sen och handlade på ICA och jag storhandlade verkligen. Vi ska grilla på lördag så till det handlade jag en del men sen visste jag dåligt vad som fanns i stugan. Det var soligt och varmt i Dorotea och vi träffade även Astrid och Magnus. Vi tänkte äta mat på hotellet men det var stängt för dagen i brist på personal. Så vi körde hem direkt. Då vi kom fram var det fyra stycken som hade längtat mycket efter mig. Jag hade tre klistermärken på mig sen resten av dagen. Barnen var så glada över att jag var här igen. Vi fick lite blodpudding som Thomas hade stekt till lunch. Jag gick upp till stugan för att fixa lite men jag hade en skock barn med mig. De såg på film och jag vilade mig i form. Hade ju gått upp innan sex på morgonen och det är inte jag van vid!

Det blev precis som jag trodde. Thomas är iväg hela dagen, vi ser knappt röken av honom. Jag får sköta hem, barn, mat och disk och sen kommer han hem slut på kvällen och vill lägga sig tidigt. Det är massa mygg ute fast det är soligt och fint. Irma är helt sönderbiten i nacken. Barnen är ute och leker rätt så mycket men de är samtidigt som plåster på mig. De är helt plötsligt så blyga att inte ens kan gå in till farmor själva utan att jag ska följa med.

Vi har ju problem med myror och vi har nog provat allt som går att prova och ändå har vi dem inne. Nu har vi upptäckt att de går in på ena sidan av huset och där häller vi på alla möjliga gifter varje dag. Det har minskat mycket inne men det dyker upp en myra då och då. Första natten vägrade barnen sova i stugan. De stod och grät i hallen och ville inte sova här. Så Thomas fick sova med dem hos farmor en natt till. Jag vägrade, så jag fick lotten att handskura golvet i stugan. Hann det mesta i det stora rummet men sen orkade jag inte längre.

Nästa natt sov vi här för jag hade mutat barnen med torsdagsgodis och de fick popcorn. Men de vägrade sova i sitt rum så de sov i vår säng och vi i deras. Den är inte så lång så man måste sova på diagonalen men det gjorde att jag fick ligga i ena hörnet. Jag fick sen flytta in till barnen då de skrek på natten. Det var jättevarmt inne och de hade myggbett som kliade.

På dagarna är barnen ute och leker och jag städar lite inne men det är så varmt inne att det inte går att vara där. Vi borde ha myggnät, vi har ett litet men vi skulle behöva ha korsdrag. Vi blåste upp poolen jag hade med mig och så badade barnen. Men här finns inte obegränsat med varmvatten så det blir inte så varmt och så kom myggen. Inte heller hade vi så varmt och soligt som alla andra hade i Sverige. Vi hade visserligen 25 grader varmt men molnigt. Barnen var dock nöjda och badade en stund. Vi går och ser hur det går för pappa och Magnus varje dag, de lägger ju nytt tak på gamla lagårn. Dagarna går långsamt och jag tycker att det är tråkigt. Nu när jag inte heller kan ligga och lata mig i stugan då det är så varmt. Vi äter middag inne hos farmor och fikar ofta där innan vi går upp. Jag har läst för barnen varje dag och vi får inte in dem i deras rum. Igår skulle de också bada men det var så kallt i vattnet och det var inte så skönt i luften och ännu mer mygg. Så fast vi fyllde på mer varmvatten ville ingen bada. Vi hoppas på fint väder i augusti så vi kan använda den då. Det verkar inte bli så mycket hallon i år. Det finns inget hallonris. Innan har det funnits hur mycket som helst, obegränsat men nu får man leta.

Idag åkte vi till Vilhelmina barnen och jag. Jag var less på att vara här bland myggen. Thomas var hemma och jobbade. Vi var först i leksaksaffären och Irma pekade på precis allt och sa att hon önskade sig det, och det, och det, och det… jag handlade te och lite ny pennor och ett långrep. Signe tror att hon är bra på långrep. Vi gick vidare till Stenmans och åt lunch. Vi fick bort vid fönstret och kunde se all trafik genom Vilhelmina, det var mycket husbilar. Vi gick sen till Pralinaffären och köpte var sin pralin som vi tog hem och så köpte jag mig en ny tekopp som var riktigt snygg. En helröd men lock och tesil. Nästa affär är en pysselaffär och vi köpte lite pyssel. Vi köpte även Aloevera krämer som vi brukar köpa men som var slut i stugan. De är bra för mygg. Den ena för de inte gillar den och den andra om man får myggbett så kliar den inte av den. Jag lämnade allt vi handlat i bilen och sen gick vi till Coop. Först tog vi oss en turist sväng till en gammal kyrka. Innan vi åkte hem gick vi till ica och handlade. Thomas fick ett par gympaskor, jag en klänning/tunika och så lite mat. Vi stannade till vid en gårdsbutik på hemvägen och där hittade barnen några kaniner. Det fanns inte så mycket att köpa så vi åkte hem.

Idag var det grillning. Jag tyckte vi kunde grilla en dag då vi var uppe och helt plötsligt blev jag chef över det. Vi stod för kycklingspett, älgbiffar och potatis, här äter de bara sallad och kött men det vill inte jag. Vi har ju fått nya gäster i byn, Thomas kusin, hans dotter, sambo och lilla pojke. Så de var också med ikväll och det var ju extra kul att vi blev så många. Även Astrid och Magnus var med så det var riktigt trevligt. Oftast är det ju bara vi och farmor och farfar.

Vi avslutade kvällen med lördagsgodis i stugan och Pippi Långstrump på tv. Imorgon åker jag och tjejerna hem!

Av Carina - 30 juni 2015 17:00

Då mina damer åkte blev det tomt, ingen familj eller vänner utan bara jag. Det blev så tyst… men jag har valt det själv så det är bara att bita i det sura äpplet. Jag tog sovmorgon och tog det lugnt på morgonen men det var fint väder även idag så då tömde jag förrådet i garaget. Vi har redan rensat i detta förråd så det är inte mycket som ska slängas men det ligger huller om buller. Så nu åkte allt ut och sen in igen i rätt ordning. Nu ligger alla fritidssaker i tre fack, för det räckte inte med två som jag hade tänkt. Nu ska kanske inte allt ligga där inne, för vi ska sätta upp hyllor och ta bort garderoben. Där kan vi ha vissa saker. Jag kastade lite och det blev två kartonger glasburkar och ett gäng pärmar som jag ska lämna till dagis.

Det var så varmt så det blev jobbigt att röja. Jag fick ta på mig sommarkläder och ändå ville jag bara sitta i skuggan. Det blev lite glass och mycket saft. Jag äter så dåligt då jag är själv. Det gjorde jag innan också då jag bodde själv men jag har blivit så bra på mat men så fort jag är själv fuskar jag. Jag vill ju helst bara äta mackor men det är inte så nyttigt men så gott!

Till slut tog orken slut och jag lät några saker ligga kvar som jag inte riktigt visste vart jag skulle ha. Det skulle vara fint väder även imorgon så jag brydde mig inte om det. Tänkte klippa gräset men det är bättre jag väntar tills på tisdag så det håller tills jag kommer hem.

Det blev soffhäng under kvällen. Ångrade mig vid elva tiden då det kom svarta moln. Då var det riktigt skönt ute. Packade då ihop det sista och stoppade in det innanför dörren. Får ta tag i det då resten av familjen kommer hem.

Det blev mycket riktigt regn. De hade lovat regn på eftermiddagen men det regnade redan då jag vaknade. Jag började städa barnens rum och det var nog ett tag sen. Jag ska köpa en hel dags städning i höst. Storstädning typ, att de torkar lister och allt annat som man själv inte gör i en vanlig städning. Tänk att få det grundstädat rejält. Nu hinner man inte för innan man hunnit runt i huset är det bara att börja om i andra ändan. Efter lunch åkte jag till Norderön. Jag skulle hämta Mias kofta och så lämnade jag över glasburkar och pärmar till dagis. Mamma ringde så jag pratade både med henne och sen med syster Pernilla. Måste ju hålla mig lite social. Thomas hinner knappt ringa och då han ringer är barnen i uppror. Vi har bestämt att han ska ringa på eftermiddagen då de fikar men barnen är inte så intresserade av att prata med mig. Det fungerar inte med facetime här uppe, det är för dålig anslutning.

Då jag kom hem tog jag itu med kylen. Det är så lätt att stoppa in saker men inte lika lätt att ta ut. Nu slängde jag en massa gammal mat och mat som inte kommer att äta upp. Jag undrar vem som tar dit senap, vi har massa senap som ingen använder. Det är synd att slänga men vi kan ju inte heller samla… jag tog ut allt. Diskade alla hyllor och lådor. Torkade av överallt och sen började jag stoppa in igen. Det blev några kompostpåsar fulla med det som jag kastade och ytterligare lite glasburkar. Då jag var klar med det var jag helt slut och kollade på tv istället och vilade mig i form.

På tisdagen höll jag mig hemma. Det är tråkigt att vara hemma själv men man får saker gjort och framförallt i fred. Jag skulle kunna vara hemma hela veckan men jag saknar familjen och de saknar framförallt mig. Thomas skulle helst vilja bygga hela tiden men nu får han ta barnen en del och så alla myror. De sov bara första natten i stugan sen hittade de en myra till nästa kväll och vägrade sova där så de flyttade in till farmor. Jag städade köket, torkade golv och röjde undan en massa saker. Jag har ide om hur vi skulle kunna få det bättre med förvaring men behöver Thomas till hjälp för att flytta möbler. Jag behöver också en fungerade dörr till hobbyrummet. Just nu är den utan gångjärn upptill och de skulle behövas. Jag passade också på att klippa gräset och gick till brevlådan så det blev många steg idag. Det blir så fint då gräset blir klippt. Jag kunde inte gå och lägga mig så sent idag då jag ska iväg tidigt imorgon. Packade väskan och gjorde iordning fika och satte mig vid tv till Allsång på Skansen. Det var både Tomas Ledin och måns Zelmerlöw. Efter det gick jag och badade och sen la jag mig. Det har varit underbart att vara själv och skulle vilja vara själv ett tag till och fått mer gjort men nu längtar jag också mycket efter familjen.

Av Carina - 27 juni 2015 22:45

Igår åkte min kära familj till stugan. Jag ville inte följa med utan vara hemma och röja men visst är det ändå ledsamt då de åker. Vi hade lite sovmorgon, första dagen utan dagis och det tar alltid längre tid och packa än vad man tror. Vi var ju isbitar igår och hade ingen lust att gå ut i kylan och packa. Till slut kom de dock iväg i regnet vid tio tiden och det blev genast tomt och tyst.


Mina vänner Linda och Mia skulle komma på kvällen men det var långt till dess. Jag var inte pigg utan jag vilade mycket. Hann i alla fall hänga en maskin tvätt, köra en diskmaskin och lite annat. Vädret var ju inte lockande så jag höll mig inne. Jag åkte och handlade och jag var inte ensam där. När jag var längst in i affären vid mjölken trodde jag att jag skulle skita på mig. Fick verkligen knipa och koncentrera mig på att inte göra ner mig. När det värsta släppt gick jag till toan. Där var det kö!! Vänta eller skynda att handla klart? Det blev det sista. Skyndade mig att bli klar och åkte sen hem till toan.


Till lunch blev det jordnötsringar i badet. Det gäller att passa på då man är själv och inte har någon matpolis hemma. Hur skulle jag klara mig utan mitt älskade badkar. Det har verkligen varit värt sitt pris. Då jag kom upp ur badet hade solen kommit fram. Det såg ut till att bli riktigt fint väder. Så jag gick ut och satte mig i solen och njöt. Förberedde maten och sen gick jag ut och röjde bort allt som stod vid väggen vid garaget som stått där i två år. Förra sommaren orkade jag inte fixa det och tydligen inte min man heller… men nu är det borta. Det blev en hel sopsäck med plaståtervinning.


Så äntligen kom mina fina vänner. De var väldigt glada för solen!! Men vi satte oss i uterummet och åt för det var lite kallt i vinden. Samtalsämnena tar aldrig slut för oss och vi kan prata hur länge som helst och det gjorde vi denna kväll också. Vi kom inte i säng förrän vid 02.00 och de fick sova här inne i huset. Nu är det ju gott om plats.


Det blev sovmorgon nästa dag. Jag vakande först 9.30 och sist kom Mia upp tre kvart senare. Vi satt och njöt rätt så länge på altantrappen innan vi tog oss in och åt frukost. Det blev ju nästan en brunch. Jag hade fått hemägg av Mia som vi åt med andakt. Vi bestämde oss för att åka till Verkön och äta middag. Så vi gjorde oss i ordning och då vi var klara körde vi mot färjan. Vi tog en tidigare färja och åkte på en liten rundtur på Norderön. Vi hoppade av och kollade på dagis gård. Jag är så stolt över vår förskola. Vi åkte ner och parkerade och kollade oss lite omkring innan vi fick åka med båten över. De har fått en ny skeppare och det är en tjej. Det var så underbart väder så man bara njöt av allt det fina. Vattnet var ovanligt blått och fint, fjällen underbara och vi bara njöt. Då vi kom fram gick vi upp till utsiktstornet. Jag hade för mig att det fanns ett och vilken tur att det stod kvar. Vi tog oss upp i det och där var det en bedårande utsikt. Jag hade med mig jordgubbar och äpplemust och champagneglas. Vi var ensamma där så vi satte och njöt av solen och fikat. Det var så underbart där uppe att vi kunde ha suttit kvar där ännu.


Till slut tog vi oss ner och gick för att beställa mat. Vi åt alla fjällröding och det var underbart gott. Det som var underligt var att vi nästan var ensamma. Har Östersundarna inte fattat att det är sommar?! Det kom ett par till och sen kom en möhippa. Till slut tog vi både hem, fast man hade helst velat sitta kvar där hela kvällen. Tog några riktigt fina bilder på vägen hem på vattnet. Då vi kom hem fikade vi på kex och ost på altantrappen och kollade lite i min fina trädgård. Till slut var det dags för damerna att åka hem. Det har varit underbart att haft dem här, vi var dock saknat Maggan som är i utlandet men jag hoppas hon dyker upp vid ett annat tillfälle.


Då de åkte blev det ännu tommare och jag var helt slut. Kunde tänka mig att somna då halv åtta. Tog istället ett bad och sen kollade jag lite på tv innan jag la mig ensam tidigt ändå för att vara mig. Det kändes så ensamt och tomt i huset att det var lite svårt att somna.


Thomas hade det jobbigare än mig. För vi har haft problem med myror i stugan. Så vi ville att farmor skulle kolla så det inte fanns mer myror innan de kom upp. De la in myrdosor men likväl fanns det kvar någon myra. Thomas hade läst sagor för barnen och de låg snällt i sin säng. Vips trillade det ner en myra från taket och alla barnen blev hysteriska och panikslagna. Han ringde mig och jag hörde inte vad han sa för de skrek så. Inte kunde jag göra något åt det men tipsade om att de kunde titta på film och få något gott. Till slut somnade alla i vår säng. Ingen ville sova vid väggen och Thomas fick inte heller ligga där så de låg på ca 95 cm hela högen. Nästa natt gick dock lite bättre men de får sova i vår säng tills jag kommer. De har hittat några myror till så på måndag får de åka och handla något rejält myrgift.

Av Carina - 25 juni 2015 22:45

Barnen var glada över att få gå på förskolan igen. Jag hade så ont i magen och det kändes som om magen var full och ville sprängas. Ändå gick jag på toa ideligen. Då den borde bli mindre. Började äta magmedicin för att se om det hjälpte. Det var som de små musklerna kring revbenen både bak och fram hade stukats. Ett tag inbillade jag mig att jag skulle få en hjärtinfarkt. Nu vet jag att magkatarr kan likna hjärtbesvär så jag hoppades på det istället då!


Det var så i flera dagar så jag fick vila mycket. Jag försökte dock att gå ut och gå varje dag så jag såg till att röra mig. Jag fick hem barnen lite tidigare på tisdagen. Det känns som att jag vill njuta av dem så mycket som möjligt nu då de åker på fredag. De är inte helt slut då och kan leka lite innan vi äter middag. De kommer hem med nya alster varje dag, de verkar skapa in i det sista. Barnen var hos grannarna och lekte mest hela kvällen. Jag fick följa med dem dit sen var de där både innan och efter maten.


På onsdagen var Thomas iväg på förmiddagen och då passade jag på att åka ut och cykla och chocka både honom och min kropp. Jag brukar ha 30 minuter som minimum då jag ”tränar” så jag tänkte jag kör en kvart åt ett håll och sen vänder jag. Jag blev helt slut innan jag kom till Fannby city så jag kollade på klockan då jag kom till vägen till färjan, drygt 6 minuter!! Hjälp, då fick jag svänga och fortsätta mot färjan. Då jag kom till Andersön gav jag upp. Där stannade jag och andades, ofta och länge. Då ringde Anna så lämpligt så jag hade en anledning till att stanna. Efter en stund kom tävlingsjävulen i mig fram igen och jag körde nästan ända fram till färjefästet och vände. Jag stannade två gånger till på hemvägen för att få luft men jag gjorde det och jag var ute i drygt 30 minuter. Jag trodde det var 2,5 km dit men Thomas trodde det dubbla. Så då jag körde och hämtade barnen på eftermiddagen mätte jag. Det var 4,3 km enkel väg alltså 8,6 km och det var ju inte dåligt.


Jag hämtade även tidigare idag och då åkte vi till Nils och Moa. Barnen blev så glada då jag berättade och de sprang in i bilen och satte sig. Vi stannade där en stund och vi fick glass och barnen lekte. Det var skönt att bara sitta där och snacka lite skit. Det var så underbart väder att man inte vill gå in. Till slut så åkte vi hem och då vi kom hem sa Thomas att han ville åka på MC träffen. Det fick han väl men då fick han laga mat. Efter maten skickade jag iväg barnen till grannarna och så satte jag mig på altanen och drack en kopp te i solskenet. Jag förstod att det var regnigt och kallt i Skåne och då värmde solen lite extra mycket.


Jag gick till grannarna och delade ut en tomatplanta och Lundablanning som tack för hjälpen då vi var borta. Barnen försvann och jag skulle iväg och leta efter dem men de var hemma hos oss. De försvann bort i skogen men kom fram ganska snabbt. Det är ju skönt att det kommit hit några barn. Elvira är så glad för grannorna och vill leka med dem jämt.


På torsdagen åkte Thomas till Sundsvall för att byta något på motorcykeln. Det var inget vidare väder, det regnade och var kallt. De som hade lovat lika fint väder idag. Jag var hemma på förmiddagen och gjorde lite nytta sen åkte jag till förskolan för att hämta barnen redan efter lunch. Vi tömde alla skåp och hyllor och tog sommarlov. Idag skulle vi åka till Jamtli med Nils och Moa. Så även idag hoppade barnen in snabbt och enkelt. Jag hade klätt barnen i sommarkläder på morgonen men nu hade jag med långbyxor, kofta och jacka. Vi klädde om innan vi gick in och sen mötte vi Nils och Moa inne på Jamtli. Det var som sagt inte varmt utan snarare kallt. Vi gick lite runt. Barnen fastnade vi flottningen och på en hög kulle där de kunde springa upp och ner. Vi fikade och jag åt våfflor till lunch, hann inte med de innan. Mina barn åt glass fast det var så kallt. Vi hälsade på lite djur, köpte tunnbröd och letade stämplar till vårt pass. Vi gick upp till Fem myror i god tid så vi kunde leka där innan föreställningen började. Innan vi åkte hem köpte jag en korg och barnen fick åka slänggunga. Det var kul men synd på vädret.


Då vi åkte hem satte vi full värme på bilen och då vi kom hem åt vi lite tunnbröd och drack varm choklad. Jag fyllde upp badet så de kunde bli lite varma. Då de hoppat i badet tyckte Elvira jag skulle bada med dem. Thomas hade inte kommit hem så det gjorde jag. Jag var ju också kall. Efter en stund dök en ännu kallare Thomas. Det var inte varmt att köra motorcykel i jämtland. Det var mycket varmare längs kusten. Så även han hoppade i badet. Då blev det kallt… vi får dåligt plats hela familjen men barnen tycker det är kul. Då han hoppade upp så fyllde vi upp med hett vatten.


Vi skulle grilla. Thomas klädde sig som på vintern och gick ut för att grilla. Det var så kallt att det tog tid att få köttet färdigt. Vi åt middag vid åtta tiden i uterummet och firade sommar lovet. Jag hade packat på förmiddagen för imorgon åker min älskade familj till stugan.

Av Carina - 22 juni 2015 20:45

Nu äntligen skulle barnen få gå på förskolan i några dagar. Förra veckan försvann då Irma kräktes. De har längtat dit så jag hoppas det blir bra sista dagar. Det är ju jobbigt att gå upp tidigt då vi är vana vid sena kvällar och sovmorgon. Men barnen var ovanligt pigga idag.

Efter frukost tog jag ett bad, skulle till kvinnokliniken och då vill man vara ren. Thomas körde mig för han skulle och handla lite. Skönt att slippa parkera och istället bara bli avsläppt.


På väg in till stan ringde doktorn. Hon som opererade mig. Jag hade ju pratat med kirurgen förra veckan och de lovade att hon skulle ringa idag. Nu ringde ju min andra doktor förra veckan men det var bra att få prata med henne också. Jag har ju svårt att hålla tätt och ibland blir en fis mer än en fis. Jag trodde det skulle bli bättre men det är segt. Hon konstaterade bara att jag har ju inte så mycket ändtarm kvar och det kommer att ta tid. Tid är det enda som hjälper. Det finns inga mediciner som kan hjälpa så hon sjukskrev mig till sista juli. Det är skönt att slippa jaga, jag hoppas verkligen att det blir bra då. Kanske behöver jag vara deltidssjukskriven i början då jag börjar jobba men sen hoppas jag att det är slut med sjukdomar och att jag får vara frisk. Jag vill ju att det ska gå fortare och att det tar så lång tid. Tänker man då på att doktorn säger att det tar två år tills man är helt återställd är mina två månader fjuttiga.


Googlade igår på högkostnadskort, hur mycket man ska komma upp i för att få frikort. Snart är det dags igen, jag fick hjälp idag av att fylla i dem som jag missat. Gick in och satte mig i väntrummet. Där har vi suttit många gånger. Vi har gjort fler ultraljud än vad jag kan räkna. Först mätte de livmoderslemhinnan innan Riga besöket. När jag väl varit i Riga började vi gå på specialistmödravården och hade ultraljud varannan vecka. Så man kände sig hemma i väntrummet men saknade Thomas. Jag har ju nästan aldrig varit själv där. Tänkte ta ett kort som minne men det var andra blivande mammor och pappor där så jag struntade i det. Jag kom in ganska snabbt och fick träffa en doktor. Jag tror hon var på upplärning till gynekolog för hon var väldigt noggrann med både undersökning och pratet innan. Hon tog reda på allt. Jag fick berätta om varför jag var där och det är för jag har mycket blödningar, ofta och i många dagar och vill inte det längre. Det har blivit så efter jag fick barn. Redan efter Gabriel började det. Eftersom jag har genomgått en stor operation och en liten till ville inte barnmorskan hjälpa mig utan skickade mig till en doktor. Jag tog även upp mina kisseri problem. Jag kan inte hålla tätt och det var ju fruktansvärt i Skåne precis innan mens. Jag kissade på mig rejält några gånger. Blev akut kissnödig utan förvarning och kunde absolut inte hålla mig. Det kommer också några droppar då jag fiser, eller reser mig då jag suttit på toaletten.


Det kan bero på att jag är för dålig på att knipa men det kan också bero på min operation och att jag haft stomi ett längre tag. Jag fick en broschyr om bäckenbotten övningar som jag ska göra. Då hon undersökte mig sa hon att det var lite svårt att se för jag hade fortfarande vätska kvar i buken. Det var då jag började fundera över att det inte är så längesen jag blev opererad. Inte så konstigt att jag är tjock om magen… den går inte att dra in och det är väl därför. Även att jag har för dåliga magmuskler. Hon kallade på en kollega och han kollade också och så att allt såg bra ut. De kollade om jag hade några myom som kunde ställa till det men det såg bra ut. De bestämde sig förr att ge mig en spiral. Den kan göra att mensen försvinner eller i alla fall bli mycket mindre. Jag fick ett recept och ska boka tid hos barnmorskan för insättning. Känns lite konstigt att få en spiral insatt då man är 47 år!! Det kändes bra att få komma dit så snabbt och förhoppningsvis få hjälp.


Vi tog oss en tur på Granngården innan vi åkte hem. Köpte ett nytt ogräsrensarvertyg och hoppas det blir bättre. Köpte också bärnät och då vi kom hem fixade Thomas våra ”lock” till jordgubbslandet. Det blir skörare av solen och ifjol hackade fåglarna sig igenom det. Nu är det tre nya ”lock” och eftersom det redan är blommor på jordgubbsplantorna var det hög tid.


Idag har känt mig helt slut. Jag hade ingen ork ändå gick jag ut och gick i 30 minuter då vi kom hem innan lunchen. Men det kändes tungt i benen. Thomas och jag har en liten intern tävling. I våra telefoner har vi stegräknare och vi vill vinna båda två. Nu har jag inte så stor chans mot honom och jag undrar om det är fel på min. Hur än mycket jag går så vinner han allitd men inte igår. Ändå tjuvgick han till brevlådan två gånger för att komma ifatt mig. Jag klippte gräset och det är bra för stegräknaren. Det blir inte mycket steg då man rensar jordgubbsland eller viker tvätt och det är sånt jag gör.


Har tvättat 5 maskiner tvätt idag och har vikt en hel hög med tvätt. Dels hade jag tvätt kvar på tvättställningen sen vi åkte till Skåne och alla rena kläder som var i husvagnen. Vi har ju tagit fram alla sommarkläder och nu undrar jag vart vi ska ha dem. Man kan ju inte ta bort alla långärmade tröjor, vi bor ju i jämtland. Barnen ska till stugan nästa vecka och där bor det en massa mygg och då blir det långärmat.


Det har varit finväder idag igen men precis då jag skulle hämta barnen kom den en rejäl skur på 15 minuter. Jag blev blöt bara jag sprang ut till bilen. Hade tur att det avtog lite då färja kom. Barnen var så glada över att få vara på dagis igen och längtar dit redan imorgon igen. Själv hoppas jag att jag är piggare imorgon. Tror att det är fullt i tarmarna…

Av Carina - 21 juni 2015 20:45

Midsommar, en högtid som man fått göra om sen vi flyttade hit. När man flyttar och då man får familj måste man ändra sina vanor i mycket och även att fira högtider. Förr var det alltid party på midsommar och det klarar jag mig verkligen utan. Förra midsommarn hade jag precis kommit hem från sjukhuset och låg och sket i allt i princip. Vi har hittat på lite allt möjligt men jag har nog varit mest nöjd då vi varit på Jamtli så det valde vi i år igen. De öppnade klockan 11 och det verkade bli riktigt fint väder.

Vi packade ihop maten. Jag har fått en picknick ryggsäck och den fick vi komplettera för den är för fyra personer. Barnen fick klänningar, de valde de röda som de fått av morbror Johan. Jag tog den nya klänningen som jag köpte i Skåne. Det gör ju inget att man är extra fin då man åker på midsommar firande.


Vi kom för ovanligheten skull nästan först. Vi kunde parkera mycket nära ingången och vi var nästan först in. Vi hade plockat lite blommor men det var det lilla för det har inte börjat blomma ännu. Vi gick till Hackåsgården och gjorde kransar till tjejerna. De blev även fotograferade. Då vi var klara gick vi och satte oss och åt av picknicken. Barnen hade nog velat att vi skulle äta direkt då vi kom för det är ju det som är kul. Så vi satt i gröngräset och åt. Det var riktigt mysigt och gott. Barnen tyckte också det var mysigt. Vi njöt verkligen av maten och det fina vädret. Till slut började myrorna krypa i barnens ben och de for väg och åkte rutschkana. Jag och Thomas satt kvar och njöt vi solen.


Vi tog en tur runt och tittade på djuren. Det var ju mycket folk men inte trångt. Då vi kom tillbaka så var det dags att fika lite innan de var dags för dans kring majstången. Jag hade ju bakat en rabarber och hallonpaj som vi åt och drack lite te/kaffe. Klockan tre var det dags för dans. Vi gick dit allesammans men efter en stund ville inte Irma mer så hon och Thomas gick åt sidan. Vi andra tre dansade och sen sjöng de med de andra barnen framför scenen. Därefter tröttnade även de andra två och vi började gå hemåt. Alla var nöjda och barnen glömde tom att åka karusell. Det var en del toabesök under dagen. Ena gången var det jag, Signe och Elvira som gick iväg. Då vi satt på huset var det någon som drog i handtaget frenetiskt och jag förstod efter en stund att det var Irma. Mycket riktigt!!


På kvällen satt vi i uterummet och åt midsommar middag. Det hade kanske varit trevligt att fira med någon annan men jag tyckte vi hade en bra dag och jag nöjt i fulla drag. Jag hade gjort egen sill som var mycket god. Irma vågade prova. På kvällen tittade vi lite på tv och gjorde ingenting. Thomas har fällt två träd i veckan och jag hade en ide om att vi skulle ha en egen majstång då vi fällt en björk men jag fick inte med mig han på det så kanske nästa år??


På lördagen var det också helt underbart väder. Jag klippte gräset och det var en lämplig syssla denna soliga dag. Dock var inte min mage i form. Fick byta om två gånger då jag inte kunde hålla tätt. Jag blir så besviken och ledsen och undrar när detta ska sluta? Det är ju inte kul att åka bort och göra ner sig. Förut hade jag extra kläder till barnen nu får jag ha det till mig själv, 47 år gammal… det är inte kul. Utåt ses jag hur frisk som helst och jag känner lite dåligt samvete för jag är sjukskriven men så kommer sådana dagar och då hade det inte varit kul att jobbat. Jag slutade ju äta linfrö som doktorn tyckte var onödigt men då blir det stopp och konstigt så det ska jag börja med igen. Det är ju inget skadligt och jag kan lika gärna ha det i filen. Jag tycker allt tar så lång tid. Ibland önskar jag mig ett gips så jag åtminstone ser sjuk ut för alla jag träffar säger att jag ser så pigg ut.


Det gäller ju att njuta i solskenet man vet aldrig då solen försvinner. Det är dags att rensa ogräs. Jordgubbslandet är först ut. Vi måste ju sätta dit huvarna snart för det är blommor och vi vill gärna inte dela med oss av jordgubbarna till fåglarna. De får äta de som är dåliga och vi kastar ut. Det är mycket enklare att rensa ogräs då huvarna är av. Så nu är det bara till att vänta tills jordgubbarna är klara.


På söndagen hade vi bjudit in oss till Kjell och Elsa. Thomas sa att vi måste köpa en tårta till Kjell som hjälpte honom då det gick lite dåligt med trädfällningen. Så jag bjöd hit dem men sa att det kanske passar er bättre att vi kommer till er och det höll Elsa med om. Så vi hade med oss en paj och vaniljsås för Elsa sa att hon hade lite annat gott till oss. Signe cyklade dit och det skulle Elvira också göra men hon tröttnade fort då hon upptäckte att Irma sprang fortare. Så vi la den i diket och tog oss vidare. Barnen hittade en gunga som de gungade i. Thomas hjälpte till att ta fram trädgårdsmöblerna och sen satte vi oss att fika i sol och skugga. Jag vill gärna njuta av solen då den är framme. Det var trevligt, vi ses ju inte så ofta fast vi bor så nära varandra. Barnen började tröttna och ville hem, vi hade så trevligt att vi ville vänta lite till. Då kom Signe och sa att hon inte kunde hitta Irma och Elvira. Vi trodde de hade gömt sig med de var borta. Ringde hem till grannen och jodå de kom gående där utanför dem. Jäkla ungar… så vi packade ihop oss och gick hem.


Det tog inte slut där. För då vi kom hem låste Elvira in sig i huset. Det tog en stund innan vi upptäckte det för vi andra var ute i det fina vädret. Då kunde hon inte öppna dörren. Thomas var på väg att hämta extra nyckeln då hon kom ut via uterummet. Det dröjde ytterligare innan vi kom in och då upptäckte vi att frysen stod på vid gavel. Det hade börjat tina lite här och där. Dessutom saknades det lite glass! Hon hade ätit direkt ur ett paket. Jäkla unge…


Det var inte slut där för hennes påhitt. De fick bada efter middagen. Rena och fina för de skulle ju på dagis igen dagen efter. Efter badet var de i uterummet och ritade. Då kommer vår lilla unge ut i full krigsmålning. Hon hade målat benen, magen och ansiktet. Antingen kommer hon att tatuera sig då hon blir 18 över hela kroppen eller har hon tröttnat vid det laget. Hon målar jämt på sig. Nu tog Thomas fram svampen och skrubbade henne ren. Hoppas det hjälper!! Till slut kom våra små gangstrar i säng och så även mannen som vanligt. Själv sitter jag kvar och myser i min ensamhet.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kära Gabriel med Blogkeen
Följ Kära Gabriel med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se