Alla inlägg den 17 augusti 2008

Av Carina - 17 augusti 2008 22:35

Idag tog vi sovmorgon, din pappa låg kvar för din mammas skull. Jag kom inte hem förrän nästan 2 på natten och var trött. Din mamma trodde att klockan var tidigt men hon var halv tio när din pappa väckte mig. Låg kvar länge i sängen och pratade. Din mamma berättade om vad vi hittat på och din pappa berättade vad han hitta på.

 

Efter frukosten gick vi upp till bygget. Idag skulle det målas, men först skulle din mamma vara hantlangare. Din pappa skulle fixa med foder uppe på ställningen och behövde någon som skickade upp och tog emot saker. Din mamma gillar inte när man inte är effektiv och bara sitter och väntar på jobb.

Så under tiden hon fick vänta på att langa saker till din pappa städade jag undan saker på marken. Det är hur mycket skräp som helst på tomten, men inte nu längre. Det finns kvar men inte alls så mycket. Vi har en container som vi fyller med skit och en kommande vedhög som vi ska ha när vi har satt in kakelugnen.

 

När hantlangningen var slut och vi ätit lunch började din mamma att måla. Det ska målas kring foder där din pappa har hackat ut för fönsterblecken. Det är pyssligt och nu först ska det dit grundfärg och det är ju lättare sen ska det dit vit och röd färg och då gäller det att man inte målar utanför!

 

Det kom en kille förbi och tänkte göra reklam för tak isolering, nu har vi redan isolering så det hjälpte inte honom. Men din pappa fick i alla fall prata bygge en stund med någon som kan. När han var där kom våra grannar och frun där har inte varit inne i huset med ville gärna komma in och se.

 

Hon trodde att vi skulle ha köket där vi ska ha punsch verandan. Att vi skulle ha matplatsen där. Men hon hade varit på baksidan, men nu förstod att vi inte skulle ha köket där. Hon tycker att vi har tänkt mycket lika i våra byggen.

Hennes man är så imponerad av vår fasad och säger det varje gång vi ses.

 

Vi fick åka till byggmax och handla mer foder. Troligen har de glömt bort vårt uterum för det saknas lite av varje. Vi fick skynda oss innan de stängde. Var in om på Ica också och handlade lite.

 

Efter det att vi ätit middag, en av din mammas matlådor, gick vi ut och jobbade igen. Din pappa sågade foder och sen målade din mamma dem. Grundfärgen tar ett dygn och torka så det var bra att få de målade.

Det är mörkt inomhus nu på kvällen, vi behöver ha in el nu i huset. Dessutom måste din mamma ha telefonradion i öronen för att inte missa OS så vi skulle behöva koppla in radion i huset.

 

Vi slutade jobba i tid ikväll och din mamma hade fått vin som blev över på möhippan och drack upp det och drack en Kilkenny och sen var din mamma slut och fick gå och lägga sig…

 

Nej, men jag satt och funderade på framtiden, eller hade tänkt på den hela dagen. Jag vill inte plugga. Jag ska ju göra en pedagogik uppsats med Mona och då kan jag ändå bli klar med min utbildning. Jag ska istället söka jobb istället. Så vi gick in och kollade hur det är med a-kassan och det är 45 dagars karens och det är ju 9 veckor! Men det får man ju ta men förhoppningsvis får jag jobb eller åtminstone ströjobb. Jag är inte så rädd för att inte få jobb, det gäller bara hur kräsen man är. Jag har ju lite förhoppningar på Manpower, att de kan fixa lite jobb till mig.

 

Så jag ska säga till på skolan att jag inte tänker börja där.

 

Tänkte mer på framtiden. Vi hade bestämt att vi skulle fira jul här men jag känner att det kommer att bli jobbigt så jag diskuterade detta med din pappa. Men din pappa vill ju vara med sin familj och din mamma med hennes familj och då blir det problem. Din mammas förslag var att vara på Granberget på julaftons morgon och i Skåne på kvällen, men det ville inte din pappa. Din farmor fyller 70 år på lille julafton (den 23 dec för norrlänningarna som inte vet bättre…). Så vi kommer ju att vara där uppe då.

 

Din pappa vill fundera lite mer på detta, hur vi ska göra så vi får väl ta upp det imorgon igen.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards