Alla inlägg den 4 juli 2009

Av Carina - 4 juli 2009 09:27

 

Ingen sovmorgon nu för tiden. Din mamma hade satt telefonen på larm 7.30 för då ska din mamma ta pillan. Egentligen redan 7 men vi har andra tider på helgen. I natt har din mamma sovit som en stock, vakande bara till en gång vad jag minns. Det är inte lika varmt inne och din mamma och pappa slåss inte om täcket, eller din pappa tar inte det ifrån din mamma. Ögonbindeln är underbar!!


Vi åt frukost tillsammans med Magnus, då hade han redan varit uppe på taket och lagt ut ganska många takpannor. Efter frukost började din mamma och diska, idag diskade jag för första gången i tvättstugan. Härligt att bara sätta igång kranen och få vatten. Din mamma får ju fortfarande värma vattnet i vattenkokaren men det går bra. Har en extra inne i tvättstugan så man inte behöver springa så långt. Det var mycket disk så jag fick dela upp det.


Fick åka in till stan och handla skruv innan lunch. Passade på att handla lite annat matnyttigt då också. Det var 18 grader och linne och shorts, här blåser det inte som i skåne. Där hade det varit kallt om det var 18 grader men här är det som 25 i skåne. Då din mamma kom tillbaka fixade jag lunch och sen diskade jag färdigt. Gick sen ut och rensade upp allt plast som låg på gården. Din mamma ska inte måla för då finns det inget för din farmor och Astrid att göra då de kommer tillbaka.


Din mamma har gjort lite hemliga sommarkuvert som jag ska skicka till några av mina vänner! Det kommer att bli en överraskning... det är kul med paket och vykort. Din mamma och hennes vänner var mycket bättre på det förr i världen, synd att det försvunnit. Nu ska din mamma i alla fall återupprepa det en gång!


Idag har din mamma varit inne på din minnes sida och skrivit lite. Det känns så konstigt, din mamma tittade på bilder och det känns liksom overkligt, som om vi inte setts tidigare. Hur luktade du? Hur kändes du? Du var ju tyst, stilla och kall och det är ju så otroligt onaturligt. Man har sett fram emot ditt skrik då du kom ut och nu var det bara tystnad. Hela vår sjukhusvistelse var tystnad från din sida.


Tiden går fort och din mamma tänker ofta nu att blir det bra i Riga så kommer nästa 9 månader att vara lika då du föddes Gabriel. Det är bara kanske 10-15 dagar mellan befruktningarna och vi kommer att vara i nästan samma veckor som men dig. Skulle det lyckas denna gång hoppas jag i alla fall att du får ha din dag och ditt syskon/dina syskon får en egen dag. Din mamma har stora förhoppningar på att det ska lyckas, det känns annorlunda ändå mot då vi var i Stockholm. Då visste din mamma att det skulle gå vägen nu hoppas din mamma.


Idag har din mamma tagit fram vattenslangen och vattnat träden. Tre vattenslangar är ihop kopplade och det behövs verkligen vatten. De lovar regn varje dag och det kommer aldrig något. Så nu fick din mamma ta saken i egna händer. Då jag skulle vattna det ena trädet upptäckte din mamma att det finns sex äpplen på det. Din mamma nästan hoppade och skrek! Ska ta med din pappa sen ikväll och visa då han jobbat färdigt. Din mamma bestämde att kalla det för Gabriel trädet. Visserligen är det ett baltiskt träd så du skulle kanske fått det andra, men det får vi se nästa år. Din mamma hoppas i alla fall att du har påverkat livet så det kommit frukt där.


Din pappa och Magnus har varit på taket hela dagen. De har gjort ränndalar... där taken går ihop, vågrätt mot lodrätt. Det tar lite tid och så har nockpannorna kommit upp. Så nu är taket helt klart och det är bra för det tar tid och är jobbigt. Nu fick vi över av takteglet så imorgon ska de lägga det på friggeboden. Vi hade tänkt lägga annat på den men nu tar vi det som blir över.


Vi grillade ikväll, åt en riktigt raggarmiddag, grillad korv och pommes... men grabbarna gillar det och då får man ju glädja dem i alla fall. De var hur nöjda som helst. Det var lite kallt nu när vi satt och åt middag så din mamma tog mer på sig då vi skulle fika kaffe.

Det tog lite tid idag och så det blev tidigt kväll. Rätt som det var, var klockan 22 och det var läggdags. Din mammas piller klocka ringer ju halv åtta.


Idag har båda katterna varit på besök i huset och varit så keliga. Först Pricken som var här inne länge och låg i din mammas knä jätte länge och det brukar inte hon gilla. Sen kom Tootsie och ville kela. Hon är lite, kanske mer än lite, sur på din mamma för jag har tagit hit en hund... så hon vill helst inte prata med din mamma men idag kunde hon inte låta bli. Din mamma saknar ju dem, men vet att de har det så bra ute i grön gräset. Tootsie springer långt iväg och kollar och Pricken leker nere bland rallarrosorna, det går fint att gömma sig där.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards