Direktlänk till inlägg 24 april 2010

Käre Gabriel och Valdemar 24 april

Av Carina - 24 april 2010 11:00

Tänk att det är så lugnt så fort vi kommer upp till stugan. All vår stress över bygge, jobb och sovande försvinner. Vi skulle kanske vara här jämt? Vi gick och la oss sent igår klockan var över tolv. Vi visste dessutom att Signe skulle vakna rätt fort eftersom hon fått för lite mat igår. Hon vaknade tjugo över tre och er mamma gick upp och ammade. Er lilla syster var vaken… var inte så intresserad av att äta alls. Eftersom hon ammat så mycket så gjorde jag mat på flaska och hon åt nästan 170 ml och ändå ville hon inte sova.


Efter en och en halv timme väckte jag er pappa och han fick ta över. Hon ville inte äta mer men till slut så somnade hon i hans famn. Då er mamma la sig frös jag, det var inte lika varmt längre. Jag frös och fick klä på mig för att kunna somna, vaknade igen och frös fortfarande så jag ropade på er pappa så han tände en ny brasa. Jag somnade om gott då jag visste att det skulle bli varmare.


Signe vakande igen kl nio och då borde vi ändå gå upp alla tre så er mamma och pappa kunde äta frukost innan det är lunch. Så er pappa bytte på er syster och er mamma gjorde sig redo för amning. Nu var hon inte så sugen på mat, undra om hon ammat slut på all mat? Hon fick lite mat på flaska men var inte så hungrig. Då vi ätit klart la jag henne i soffan och hon låg där och mös med mig. Er pappa kom in och sa att det var lunch och han tog Signe med sig in.


Vi åt mat och hon sov som en stock i vagnen. Skönt att få äta för en gång skull utan en Signe som också vill äta. Hon vaknade sen då vi var klara och jag stoppade henne i babybjörn och vi gick hem. Då satt Tootsie på trappen och väntade på er mamma. Jag satte mig ner och klappade på henne. Det var i skuggan så vi gick ut i solen och satt där, då kom även Pricken, som numera heter Tjocka Berta… Där satt vi och njöt av den underbara vårsolen. Er pappa kom och tog kort på oss och vi satte oss även på skotern för fotografering. Då er pappa åkt iväg på fjället satt vi kvar i solen en stund och njöt vidare.


Då vi kom upp somnade Signe och er mamma skrev i bloggen. Er farmor kom upp och vi pratade om hur vi ska få ett nytt tyg på babysittern. Er mamma hinner aldrig sy men er farmor ska göra det för den babysittern ska vara kvar här. Tyget håller dock inte för att hon blir mycket tjockare. Jag läste igenom journalerna vi fick igår och er pappa hade redan läst dem. Det var ju inget nytt som kom till men det var läkarjournalen. Det är mycket man inte förstår men på det stora hela kom det inte fram något nytt.


Idag känner er mamma sig helt avslappnad. Det var längesen, och vi har bestämt att er mamma ska få skriva i bloggen denna helg. I vanliga fall har alltid er pappa fullt med saker han ska göra då vi är här men nu ska bara släpet fyllas med ved. Så idag ska vi ta en promenad tillsammans och sen ska er pappa vara med Signe så jag kan skriva. Vi bestämde ju hos kuratorn att jag skulle ta tid till det men har inte hunnit en enda gång denna vecka. Jo, några meningar men inte som jag tänkt mig. Jag hoppas denna lugna känsla kan komma tillbaka till mig även då vi är hemma.


Då vi var ute och promenerade efter kaffet så pratade er mamma och pappa om det. Er pappa blir stressad av att vi inte bygger och er mamma blir stressad av att er pappa är stressad. Då vi är här uppe i stugan så har vi inga byggtankar och då blir vi inte heller stressade av att vi inte bygger. Jag har inget bra recept på hur vi ska göra för jag vill också ha huset färdigt. Vi bestämde i alla fall att vi ska sätta upp vägg sidorna uppe och sen foga i kök och få upp fönster foder och göra det helt klart. Efter det gäller städning och urplockning av kök/vardagsrum så vi kan få upp taklisterna och ta ut bocken, sen får vi se.


Er pappa var ute och körde en sväng skoter på fjället och det var tydligen ett underbart skoterföre. Han träffade några bekanta där som berättade att deras barnbarn hade varit på fjället första gången då den var 2 veckor. Kanske vi skulle ta en tur med Signe imorgon? Hon kan ju sitta i bilbarnstolen i pulkan. De bjöd in oss på kaffe idag så vi ska dit efter middagen. Er pappas morbror kom in för att kolla på Signe. Han ville inte hålla henne för då släpper jag inte henne igen. Han nöjde sig med att kolla på oss. Er lilla syster är så populär vart än hon kommer.


Nu tittade din mamma ut och där satt er pappa med Signe i knäet, han hade tagit upp hela åkpåsen och höll henne i den. Sidan om satt er farfar och de hade nog en teknik diskussion och det såg så underbart ut. Då vi ätit middag idag berättade er farfar att en av jakt gubbarna hade grattat honom för att han blivit farfar. Ja, sa han alla i jaktlaget har gratulerat mig och så grät han en sväng. Han är så lik er pappa och blev så rörd av det och er mamma sa att Signe är så önskad av så många. Er syster ska få komma med och hälsa på jaktlaget och sen ska hon få sitta på älgpass med farfar då hon blir äldre. Vi vill ju ha en frilufts prinsessa.


Hon bajsade, kräktes så hon fick byta kläder för andra gången idag innan vi åkte på kaffekalas. Då vi kom fram dit vi skulle fika träffade vi deras barn. Den ena sonen har ju en tjej från Skåne och hon och de andra kom och gratulerade oss. Den ena sonen följde med in och fikade med oss. Det var en trevlig kväll. Deras ena son fick också en liten ängel, en tjej som dog två dagar innan de skulle ha satt igång henne. Nu har de fått ytterligare en tjej och de fick henne ungefär samtidigt som du Gabriel föddes. Vi stannade i några timmar. Signe gall skrek, hon verkade hungrig fast hon hade ätit mycket innan vi åkte. Så vi fick värma mat och hon åt, kräktes och bajsade. Till slut somnade hon i pappas famn.


Då vi kom hem vaknade Signe igen och jag ammade henne och sen fick hon lite mer mat på flaska men var inte så hungrig. Hon kräktes en riktig kaskad kräkning på henne, mig och soffan. Hon kräks mycket nu för tiden… en tygtvättlapp går åt per matning, minst…

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards