Alla inlägg under september 2010

Av Carina - 15 september 2010 10:45

Er mamma skulle ju ha satt väckarklockan, vi ska ju vara borta kl 9 och det är ju tidigt. Er syster vaknade tidigt men somnade om igen och även er mamma. Vi vaknade tjugo i åtta och då fick er mamma bråttom. Fast vi kom upp sent kom vi iväg så vi hann precis till nio. Han kom och mötte oss då vi kom och eftersom vi hade barnvagn fick vi sitta på nedanvåningen. Det är ett riktigt tyroler hus…


Det var som att man hade gjort en dialog igår. Då man kollar i böckerna känner man igen sig direkt och det kommer att gå hur bra som helst. Vi var mycket våra motsatser och det är ju bra då det gäller exempel. Det ska bli hur kul som helst att äntligen får göra dialog utbildning igen. Han sa att det var möjlighet att jag skulle kunna få göra fler utbildningar. Han var ju den enda som var kvar av dem som utbildade sig och er mamma vill gärna ha många utbildningar.


Nu hann vi med mamma lunchen, men först åkte vi förbi där er mamma ska hålla utbildningen så jag hittar dit nästa vecka. Vi parkerade och gick till Törners, för första gången var vi först. Vi var bara tre mammor idag och Signe var så hungrig att hon åt direkt. Hon sitter så fint i barnstolar nu och det känns bra. Hon tyckte det var så kul då hon såg den ena tjejen som också var med. Hon är glad för andra barn och även de som är lika små som henne. Vi åt lunch och er mamma var duktig för jag köpte inte någon kaka. Smakade lite på deras men det var det lilla. Vi satt där i tre timmar och pratade och det är skönt att höra att det är samma hos andra familjer. Signe ligger ju fortfarande efter men inte på allt.


Vi gick och handlade krokar och saker till Signes blivande gardiner. Därefter åkte vi hem. Anna ringde och er mamma pratade med henne. Er pappa var hemma men ville sova, han var så trött. Signe och jag satt ute och njöt i solen en stund innan vi gick in och Signe fick mellanmål. Då hon ville sova sa jag hej till Anna och la henne. Så hon och er pappa sov en stund innan de gick upp. Då lagade er pappa köttfärssås och er mamma underhöll Signe. nu är det bra då vi kan äta samma mat. Vi lät bli att salta maten och så fick hon samma. Vi blandade bara med lite turkisk yoghurt men det var inte så poppis hos er syster men hon åt halva portionen. Sen fick hon frukt och det passade mycket bättre.


Er pappa satte upp några skivor och sen badade han med er syster. Det gillade hon. Det tog en stund innan hon fattade att hon badade. Hon plaskade och hoppade och njöt i fulla drag. Även er pappa tyckte nog att det var kul att ha henne i badet. Er mamma tog på henne pyjamas och gav henne mat, nu skulle er pappa kunna lägga henne tror jag. Hon äter och så somnar hon direkt. Er pappa hade lovat vara uppe med er mamma en stund ikväll. Vi tittade på arga snickaren och sen gick vi och la oss. Er mamma trodde klockan var tio men hon var bara nio men jag var trött. Er pappa ska hämtas med taxi innan sex i morgon bitti så han vill sova. Det gick utan problem, bara lägga sig på kudden och sen sover vi…

Av Carina - 14 september 2010 10:30

Idag vaknade er syster redan kvart i sju och inte ville hon somna om heller. Hon låg och smågnällde en halvtimme och sen tog hon i rejält. Så vi gick upp men hon började direkt gnugga sig i ögonen så hon var inte färdig soven. Vi gick upp och åt frukost. Efter vi ätit somna Signe igen… medan er mamma hade vaknat och var inte sugen på att gå och lägga sig igen. Detta upprepade sig hela dagen. Hon var uppe en stund, åt lite och sov på tok för lite. Var trött hela tiden men kom aldrig riktigt till ro.


Er mamma plockade undan lite, tvättade och hängde tvätt. Efter lunch ringde jag till May Gull och pratade med henne. Kollade upp väggen om den var bra men den behövs spacklas lite mer så det ska jag göra nästa lediga dag. Man är ju inte ledig bara för man är föräldraledig… vi är uppbokade mycket men vi behöver inte jobba. Vi åkte iväg och handlade då Signe hade sovit en av alla små stunder. Idag kunde man handla rotfrukter för 49 öre kilot om man handlade för mer än 300 kr. Då jag frågade er pappa vad han trodde det kostade, en kasse full med rotfrukter. Kanske 100-150 kr (er pappa är dåligt påläst på priser) men det kostade 3 kr… nu ska det göras rotmos.


Då er pappa kom hem hade redan er mamma börjat med maten. Han fick hänga lite tvätt och tömma diskmaskinen, Signe sov ju då igen. Idag blev det stekt fisk och ärtsås, som jag hittade på fiskpaketet. Jag kokte våra egna mandelpotatisar och det var mycket små potatisar och de sprack så de var inte så lätta att skala. Signe fick också lika god mat som vi fick. Jag gör mat och sen tar jag bort hennes och saltar vår. Hon får kryddad mat men inte saltad. Nu fick hon samma mat som oss och så hade jag kokt äpple till henne, mos utan socker.


Er mamma hade börjat elda tidigare idag för det var ruggigt väder. Regn och blåst, blåste riktigt rejält idag. Så jag gick upp och tog ett bad då er pappa fixade disken. Rakade benen och hade det riktigt bra i badet, ska kanske till riktigt badet på torsdag och då vill man vara fin. Signe har ju varit gnällig hela dagen men nu lyckades er pappa hålla henne glad. Då jag badat klart satte er pappa några skivor i badrummet och sen fick vi besök. Er pappas gamla jobbarkompis som också bygger Fiskarhedenvillan. Han var här i jobb och tittade in, förra gången han var här hade vi inte flyttat in, det var bara ett ytterskal och innertak här tror jag. Så det var kul att han kom och tittade förbi. Han gick på husesyn både ute och inne och sen fikade. Signe satt i stolen och lekte med leksaker och var så nöjd. Hon satt hon honom sen en stund och var hur nöjd som helst.


Då han åkte hem satte er pappa på er syster pyjamas och er mamma gav henne mat. Både er pappa och syster somnade sen gott och er mamma satt uppe och lekte lite med datorn. Min mage är inte bra nu, jag mår illa och är inte hungrig då det är mat men däremellan är jag sugen på allt möjligt. Det var en kamp i affären att inte handla något gott. Jag måste nog dricka mer Aloe Vera. Imorgon ska er mamma träffa honom som jag ska ha dialog utbildningen med och det ska bli spännande. Jag fick den nya boken idag, har bara kollat lite i den men det var inte så mycket ändrat.

Av Carina - 13 september 2010 10:30

Idag hoppas jag att ni Gabriel och Valdemar är på fest hos er morfar. Han fyller år idag och jag hoppas verkligen att ni har träffats. Det skulle kännas mer rättvisst om ni fick ett liv tillsammans där uppe. Jag hoppas förstås även att er morbror Nicke är med och gamla farmor, farfar, mormor och morfar också kommer. Känslan av att ni kanske träffas gör er mamma lugnare och mer harmonisk. Den dagen det är tid för mig att komma dit hoppas jag ni står och möter mig på Pärleporten.


Er pappa gick upp tidigt, ska antingen jobba eller köra jord. Er syster vaknade strax innan åtta och då tycker er mamma det var okej och vi gick upp. Idag ska vi försöka ta oss till kyrkis och det börjar ju halv tio. Vi åt frukost och så packade vi ihop. Er mamma tog en kopp te och vi väntade in er pappa. Lastbilen var borta så jag förstod att han körde jord men det var bara en jordhög hemma. Er pappa kom hem innan vi åkte och han hade inte kunnat hämta jord direkt på morgonen då det var blött i marken. Det regnade ju igår då vi gick och la oss. Så han jobbade någon timme innan han åkte för att hämta jord.


Er syster och jag gick till kyrkans sockenstuga. Det var helt underbart väder och er mamma njöt i solen. Det visade sig att det var +16 grader och strålande solsken. Vi gick där men utsikt över fjällen och Storsjön och jag fick ta av mig fleccen. Tänkte att vi bor helt underbart, det är så fint så fort man vänder på huvudet. Gick sen in i skogen, där var det också så fint, dagg och alla naturens gula och gröna färger. Tänkte att det är bra dag att fylla år på. Hoppas det är lika vackert uppe i himmeln eller att er morfar kan titta ner och se hur vackert det är här nere.


Då vi kom var det redan fullt med barn och mammor där. Hon som höll i det hälsade mig välkommen och det visade sig att hon också var skåning. Signe var helt förbluffad över alla barn och satt bara där och tittade. Ja, hon satt… inte helt själv men ändå ganska bra. Vi ska väl öva henne mer på att sitta. Det var en liten kille där som var född i mars som kröp för fullt på golvet. Hoppas er syster fick lite uppslag så hon också kan börja krypa, att hon i alla fall vill vända på sig. Nu är det en annan unge som är tre månader yngre än Signe redan vänder på sig… men vår lilla syster är i alla fall sötast av alla. Hon kan men vill inte…


Er mamma pratade med några mammor och det visade sig att det finns 5 barn födda -10 i byn. Det är inte illa. Kul att Signe kan få kompisar på ganska nära håll. En av mammorna kände en kollega till mig och ibland känns världen liten. Det lektes och sen åt alla, vi som gått upp sent fikade bara lite. Därefter var det sångstund och det gillar er syster. Hon gnällde så fort sången slutade. Då vi sjungit färdigt gick en del hem, det var många som skulle hämta syskon på skolan. Er syster fick en flaska tillägg så hon kan sova då vi går hem. Vi gick hem och idag har er mamma gått 5 km och så gick jag 3 km igår, det är bra. Då vi kom hem kokte er mamma ägg så jag kunde äta lite äggmackor till lunch. Signe fick lite frukt mos och så satt vi ute i solen och njöt.


Då er pappa kom hem fikade vi tillsammans och sen körde er mamma och syster för att handla blommor. Vi ska åka till minneslunden då er pappa är klar med jord körandet. Signe fick följa med in och vi handlade en fin bukett och bad att få den med korta stjälkar så den passar till kyrkogårds vaser. Då vi körde hem tog vi en sväng upp där man kan promenera. Då vi kom hem var er pappa inte hemma så vi tog en tur till med bilen för er syster hade somnat gott i bilen. Vi körde en tur och då vi kom tillbaka var din pappa klar. Så han fick hoppa in och så körde vi till minneslunden. Det känns bra att er morfar också bor i en minneslund för då känns det som att vi kan sätta blommor i vår minneslund likaväl som i Malmö. Vi satte blommorna i en vas och sen satte vi oss på bänken och pratade lite. Jag önskar så att er morfar hade fått träffa Signe eller egentligen skulle jag hellre vilja att Signe lärde känna sin morfar. 70 år är ingen ålder. Det fyllde er farfar för flera år sen och han har hunnit göra ganska mycket roligt under dessa år.


Då vi kom hem började er mamma med maten. Idag är det ju så fint väder så vi ska grilla. Er pappa hade ont i ryggen och gick och la sig en stund. Er syster la sig också men det dröjde lite innan hon somnade. Hon är så trött, har inte sovit så långa stunder idag. Hon vill inte sova direkt i vagnen, ligger och gnyr innan hon somnar. Vi grillade och åt ute på altanen. Det var fortfarande 15 grader då vi åt och Signe gillar att sitta ute och äta. Dock var hon inte så hungrig fast hon fick hemma mat… jag har kokt kyckling till henne idag.


Er pappa och syster gick till brevlådan och satte på siffror med grannen. Er mamma städade undan i köket, dammsugade och vaxade golvet. Det var sista varvet och nu är det klart för lister. Då de kom tillbaka hoppade er pappa i badet och Signe och jag mös i soffan. Signe ville inte mysa men jag lyckades hålla henne vaken till kvart över åtta. Jag sjöng och lekte med henne för att hon skulle hålla sig glad. Då er pappa kom tog han på pyjamasen och jag gjorde mat. Hon åt och sov halv nio. Er mamma får ju acceptera att vi får gå upp vid åtta tiden. De på kyrkis tyckte sex var acceptabelt… och er mamma tycker åtta…

Av Carina - 12 september 2010 10:15

Idag är det söndag och imorgon ska er pappa jobba igen, vart tog denna helg vägen. Då vi kommer hem sent på fredagen känns helgen så kort. Det blir likadant nästa helg då er pappa är i Stockholm torsdag och fredag. Vi försöker ha sovmorgon på helgen men Signe vaknar ofta först men då är klockan ändå över åtta. Vi gick upp och åt frukost och sen fortsatte er pappa i badrummet.


Er mamma och syster gick ut en runda efter lunch. Tog vår 3 km tur här runt byn och det var lagom. Jag måste gå till massören för jag har ont i rumpan, ländryggen och benen. Skulle behöva luckra upp lite och då blir det bättre. Musklerna har väl ändrats efter förlossningen då allt annat har flyttats. Känns som man har kommit in i en ond cirkel och stretching glömmer jag jämt att göra. Det skulle jag ju behöva gör då vi kommer hem från turen men det är som bortglömt. Det var i alla fall skönt att få en promenad, er mamma behöver mycket muskler. Borde åka och simma men nu vill vi ju ha badrummet klart och er pappa är borta en del och så ska ju er mamma jobba nästa vecka igen.


Er mamma trodde jag skulle få sätta skivor idag men det är mycket som ska upp innan dess, alla el och vatten rör och kopplingar. Det är mycket som finns bakom i ett badrum som man inte ser. Er pappa fixar det och er mamma får fixa annat.             


Ibland är Signe inte riktigt nöjd då hon fått mat. Då har hon fått kex som jag har delat i små bitar och stoppat i munnen på henne. Idag vill hon dock själv… Signe försöker ta kexen själv och äta men hittar inte riktigt. Hennes motorik är ju inte fullt utvecklat ännu… men hon gör tappra försök. Igår försökte vi filma henne då hon drack vatten ur muggen själv. Hon vet hur hon ska hålla den men fixar det inte ännu men hon vill. Då jag tog fram filmkameran slutade hon som alltid.


Er pappa blev klar med sitt i badrummet och er mamma isolerade. Er pappa och syster gick ut en stund och er mamma pratade med Ingela i telefon. Er mamma kan göra mycket samtidigt. Isoleringen fastnar i halsen och er mamma trodde inte jag kunde fixa all isoleringen idag men jag tog mig i kragen och det blev klart. Jag blev klar lagom till Morden i midsomer. Signe la sig tidigt och er mamma och pappa kollade tv innan vi gick och la oss. Det är inte så ofta vi kolla på tv tillsammans men nu äntligen!

Av Carina - 11 september 2010 10:15

Härligt med sovmorgon och härligt att vara hemma. Då sover Signe bättre och därmed även vi. Gick och la mig redan halv elva igår och vaknade halv nio idag. Vi låg och myste hela familjen innan vi gick upp, Signe var hungrig. Vi skulle väga oss idag och vi hade ju gått upp men er mamma hade bara gått upp 2 hg och det gör ju inte så mycket. Vi åt frukost, idag nöjde inte er syster sig med gröt hon ville ha mer. Så hon fick ett kex, hon kan inte äta själv men vi gav henne småbitar och hon tyckte det var spännande. Efter ett halvt kex var hon nöjd.


Er mamma har köpt 6 trisslotter till er pappa då han gått ner mer än 6 kg… och de skrapade han efter frukost. Av 6 lotter fick han en otrolig vinst på 50 kr! Vi kollade på korten vi fått på posten, vi hade beställt kort på vårt lilla barn, 106 kort på en söt unge… och några på din begravning Valdemars. Hon är sig lik från det att hon föddes men så mycket större nu.


Er pappa tog genast tag i badrumsjobbet efter frukost och er mamma vilade lite. Är inte så pigg just på morgonen utan vill hellre softa då och jobba på kvällen. Signe var vaken en stund och sen gick hon och la sig för att sova. Hon har mycket att sova igen. Hon har ju varit vaken så mycket i veckan, inte velat sova då det händer saker. Vi ska in till stan sen då hon vaknat men hon får först sova klart, vi ska inte väcka henne idag.


Signe fick mat, en flaska tillägg innan vi åkte iväg. Först åkte vi till Max och åt och sen körde vi och handlade mat och lite till bygget. Signe vaknade och var hungrig, fick lite mat i bilen då er pappa var och handlade. Hon somnade sen igen och vi körde hem. Då vi kom hem började vi med att ta upp lite potatis. Det var riktigt roligt, det var fullt med små potatisar under buskarna. Ändå har vi bara slängt ner gamla potatisar där det fanns mest matjord. Jag ville ta upp alla men fick lugna mig, vi ska ta resten senare. Det är väl bra om de växer på dig lite. Er pappa klippte gräset och Signe och jag gick in. Vi fikade och er syster fick lite kex. Er pappa tog henne med sig in och byggde i badrummet och er mamma rensade i frysboxen. Vi har inga lingon och det finns inte mycket på fjället heller men jag hittade inga i frysen. Trodde jag hade några påsar.


Signe somnade och er pappa fortsatte att bygga i badrummet och er pappa städade undan och packade upp efter hälsinge resan. Tvättade bilbarnstolstyget som var fullt med kräk… men nu kräks er syster mindre och det är ju skönt. Men ibland så kommer det men inte varje dag. Då hon sovit klart åt vi middag. Vi ska äta upp lite rester från frysen i helgen. Vi åt och sen badade er syster och er mamma. Er pappa hjälpte er syster och er mamma hade eldat så vi hade varmvatten. Idag hade Signe kommit på hur man plaskar i vattnet. Hon hade riktigt roligt i badet.


Vi är trötta hela familjen och det blev en ganska tidig kväll för oss alla. Vi kanske inte la oss så tidigt men vi softade mycket idag. Jag hoppas jag blir piggare idag. Er mamma har varit en lite argbigga idag, huggit på allt… tom er pappa har märkt att jag varit på uselt humör. Så vi hoppas hela familjen att det blir bättre imorgon!!

Av Carina - 10 september 2010 13:45

Vart vaknar vi idag då? Nu har vi varit på turné länge och snart ska vi äntligen komma hem. I natt fick vi ju sova på hotell och det är ju aldrig fel. Jag vaknade av att er pappa vaknade, han la sig nära er mamma och myste en stund innan han gick upp. Jag somnade om direkt då han gått upp. Vaknade sen igen då han kom tillbaka och prasslade med en påse. Då hade jag missat att han hade duschat, klätt sig och gått iväg till frukosten. Alltså är nog även er mamma trött. Då jag vaknade var det 5 minuter kvar innan klockan skulle ringa. Då vaknade också er syster och er pappa tog upp henne och sa hej till henne innan hon fick komma till mig. Vi låg där en stund innan vi gick upp och gick ner för att äta frukost.


Vi packade ihop och gick till tågstationen. Vi ska åka till Arbrå. Tåget var försenat men det gjorde inget för då hann er syster somna. Hon ville inte sova då vi gick dit men gav upp på perrongen. Det gick bra att åka de 10 minuterna, jag köpte vanligt tuggummi och tuggade och det verkade gå bra den lilla biten. Marianne stod och mötte oss då vi kom fram. Vi gick sen hem till dem och fikade. Det är så kul då vi kommer till folk där hela familjen är intresserad av Signe. De var så glada och se henne både Marianne och hennes man. Så vi snackade och fikade och sen började er syster bli gnällig och skulle behöva sova. Så vi gick en runda. Då gick vi till en annan Marianne som också jobbade på er mammas jobb. Har inte träffat henne sen Signe kom. Hon blev hur glad som helst för att se er syster. Så vi pratade lite med henne innan vi gick hem igen, er pappa kommer ju snart och vi ska äta lunch.


Vi åt lunch och Signe fick också mat, inte samma som vi förstås. Hon har fått för sig att trycka ut tungan och då får vi inte in skeden och ingen mat. Ibland öppnar hon munnen och ibland inte. Det går lättare och man matar henne snabbt men då kan man inte äta själv samtidigt. Vi fick hjälp av Marianne så hon fick in sig maten och efterrätten går ju mycket enklare. Då är inte tungan alls lika mycket i vägen. Vi drack lite kaffe/te innan vi åkte hem. Då hade Marianne somnat er syster så hon fick sova en stund innan vi satte henne i bilstolen. Vi tackade för oss och åkte till Ljusdal.


Vi bytte en olja mot vax så vi kan göra färdigt Signes golv. Hon ska ju äntligen få flytta in i sitt rum men det blir inte ännu, lukten måste försvinna. Vi stannade hos Maggan och fikade innan vi åkte hem. Nu längtar vi efter att få se deras lilla bebis ska komma ut. Signe fick ny blöja och lite mat och sen åkte vi norrut. Det ska bli så skönt att komma hem. Vi körde till Åsarna och stannade där och åt mat. Signe ville inte ha mat, hon hade så mycket annat för sig. Kollar hit och dit, så det slutade med att er mamma fick ge henne mat då vi körde. Då svepte hon hela flaskan och somnade.


Vi kom hem lagom till Dobidoo och det kollade er mamma och syster på. Er pappa packade in och sen låg vi där alla tre och myste framför tv. Signe fick pyjamas och er pappa gjorde mat till henne. Den ville hon inte ha, utan somnade i er mammas famn. La henne i sängen och då hade redan er pappa lagt sig. Er mamma var uppe ett tag till, Signe vaknade och ville ha lite mat. Hon fick det och sen somnade hon gott och då gick även er mamma och la sig.

Av Carina - 9 september 2010 13:45

Vi sov gott i natt er syster och jag. Signe vaknade några gånger men det var inget allvarligt. Vi gick upp vid åtta tiden och gick ner och åt frukost. Signe var så trött att hon knappt orkade äta, hon åt inte upp all gröt utan somnade istället. Er mamma tog en dusch och packade ihop och Signe sov. Jag väckte henne till slut vid halv elva, då hade hon sovit i en och en halv timme. Vi gjorde oss i ordning och åkte in till Bollnäs. Vi hade fått låna Inga-Britts bil.


Vi gick direkt och satte oss i restaurangen. Vi hade en lunch date, men nu kom er mamma på att jag hade plånboken hemma. Ringde till Britt-Marie och undrade om hon skulle komma. Hon skulle behöva lösa ut mig… och hon skulle komma. Då kom er mamma på att jag hade riktiga pengar, våra julklappspengar som låg bland presentkorten. Så då Katarina kom kunde er mamma också köpa lunch. Vi satt och pratade lite om hur det är på jobbet nu. Det känns ibland som om er mamma jobbar kvar i Bollnäs. Jag känner alla som jobbar där och har ju jobbat där tillräckligt länge för att känna till det mesta. Det är kul att höra lite hur det blir förändringar också till det positiva. Katarina och jag har ju jobbat tillsammans förut. Britt-Marie kom men lunchade med en annan. Efter lunchen gick er mamma och syster ut i växthusen, vi skulle handla växter för lite av presentkorten.


Er syster somnade och er mamma gick och hittade en massa blommor. Det var billigt så då jag skulle betala blev det pengar över så jag ska handla mer sen efter fikat. Jag frågade om vårt träd som har börjat växa från stammen. Jag trodde det var dött men nu har det kommit nya grenar längs stammen. Grattis du har fått en äpplebuske sa han. Vi ska klippa bort det döda och sen får vi en buske. Det känns bra för det är er mammas favorit äpple träd.


Vi gick in och träffade Britta och Kristin. Britta har inte träffat er syster innan, hon har alltid haft annat för sig då vi varit i Bollnäs men nu äntligen. Vi snackade och hade mycket att prata om, de fick gulla med Signe och än så länge är det inga problem. Hon är van vid att vara hos alla möjliga men en dag blir hon väl mammig… hoppas inte. De skulle iväg till jobbet, jobbar extra idag det var kris. Då de åkte gick vi ut och hittade fler växter. Träffade också en gammal kollega vars dotter (23 år) dog i cancer i sommar. Ännu ett orättvisst barn som inte fick leva vidare. Er mamma har lärt sig mycket genom dig Gabriel bland annat att hantera sorg. Det var lätt för mig att prata med henne. Jag visste precis hur hon känner sig. Jag känner inte någon rädsla för att prata med dem som gått genom samma sak. Kände inte att jag ville undvika henne utan snarare att jag ville säga något till henne. Det kändes bra efteråt.


Vi hittade lite växter och ställde oss i kön. Träffade där en gammal kollega som gick i pension innan jag slutade. Det är ändå konstigt att man inte träffar fler folk man känner i en sådan liten stad. Vi handlade, lastade ut i bilen och körde till Kilafors. Vi tänkte gå och möta Inga-Britt men hon var redan hemma. Så vi tog en promenad med henne. Vi gick och efter en stund blev Signe less… hon gnällde och er mamma trodde hon var trött. Hon har varit trött hela dagen men det gick inte över. Hon ville inte sova… så till slut förstod jag att hon var hungrig. Då hade vi redan gått så långt att vi inte kunde vända. Vi tog upp henne lite och då var hon nöjd en stund men gillade inte att ligga i vagnen. Satte upp henne ibland och då blev det bra en stund. Vi gick förbi Ica så er mamma kunde handla mat till henne. För hennes barnmatsburkar var slut.


Då vi kom hem igen till Inga-Britt kom precis er pappa. Vi åt mat, er syster fick tillägg direkt då vi kom hem så hon blev nöjd. Vi åt sen och drack lite kaffe innan vi åkte till Bollnäs. Det är lättsamt att vara där, det är nästan som att vara hemma. Vi packade in allt vi handlat och körde till Bollnäs. Det blev en tidig kväll, er pappa somnade nästan innan vi packat in oss… även er syster och mamma somnade gott fast lite senare.

Av Carina - 8 september 2010 13:30

Er syster vaknade sin vana trogen vid halv åtta… jag höll ut tills klockan var åtta och tog upp henne. Hon blev nästan chockad av att hamna på golvet på en madrass där er mamma sov. Hon låg mest och bara tittade. Vi gick ut till Maggan och Fredrick och de tog han om er syster medan er mamma klädde sig och ordnade frukost för oss båda. Maggan ville att vi skulle komma upp i tid så hon kunde mysa med Signe. Vi åt frukost och sen packade er mamma ihop det jag skulle ha med mig och sen en hög som vi ska hämta på fredag. Då Maggan skulle åka till jobbet körde vi också mot köpingen.


Signe ville inte sova men till slut somnade hon, kanske tyckte hon att det var för varmt. Er mamma fick ta av sig jackan för nu är det sommar värme igen. Då jag gått till centrum och gått hela vägen igenom gick jag tillbaka igen. Signe vaknade och jag tog av henne fleecetröjan. Hon låg och sprallade i vagnen och vi gick till fiket där vi skulle äta lunch med Maggan. Hon började sent och hade tidig lunch, det passade er mamma bra idag. Jag tog av er syster byxorna och strumporna och oj, så glad hon blev. Hon satt i en barnstol och kollade på alla bilar som kom förbi. Tyckte livet var toppen där hon satt. Vi åt lunch och Signe fick välling. Då vi ätit satt hon hos Maggan och åt melon, hon hade fått melon skalken och stoppade den glatt i mun. Då klockan närmade sig tolv gick vi, vi skulle ju med tåget. Stoppade in ett åksjuketuggummi och satte oss och väntade på tåget.


Färden gick bra och vi var i god tid till vår träff med Anneli på krokanen. Er mamma mådde ändå lite illa och där låg vi, Signe i vagnen och jag på en parkbänk. Jag lyssnade på sommar pratare och Signe pratade för sig själv. Där låg vi och bara njöt… tänk att sommaren kom tillbaka. Signe blev hungrig och vi gick in och jag började värma mat till henne. Då kom Anneli, så vi handlade fika och vi fikade alla tre samtidigt. Det var trevligt att träffa henne, jag berättade att jag ska får göra en dialog utbildning i Jämtland. Det ska bli så spännande. Han ringde idag och vi bestämde en träff nästa vecka då vi ska ses och gå igenom hur vi ska lägga upp dagarna. Han sa att de kommit en ny bok och undrade om jag hade fått den… icke, visste inte att borde ha en ny heller. Måste nog kolla upp det så jag kan få en ny.


Anneli skulle iväg och jobba igen så er mamma följde henne mot Hamrelund. Hon körde hem och er mamma gick in på Hamrelund. De har gjort en trädgård där som vi planerade då er mamma jobbade där. Träffade också lite folk och som alltid blir de glada då de får se oss. Det är alltid kul att komma till Hamrelund, det finns så många glada och gulliga människor där. Vi gick sen upp till badet. Hade tänkt att vara på relaxen men där fick inte Signe komma med. Så er mamma struntade i att bada. Fick kalla på Inga-Britt och meddelade henne. Britt-Marie kom upp och även en annan tjej från Hamrelund. Satt där och pratade och fikade i kaféet och väntade på Inga-Britt. Hon kom och vi pratade vidare. Då vi gick sen fick Britt-Marie tillbaka rese sängen som vi lånade. Vi körde sen till Kilafors och fick lite middag.


Innan maten tog vi en tur till Ica för er mamma lämnade lite hos Maggan och fick köpa nytt. Inga-Britt letade upp en gammal barnstol de hade till sina barn och Kjell skruvad ihop den och där satt Signe som en liten prinsessa och åt med oss. Hon var sen lite vild. Hon satt hos mig och slog med huvudet, armarna och benen. La henne på golvet och hon flyttade sig på rygg, hon kryper på fel håll, på rygg… hela kroppen for åt alla håll. Hon såg riktigt rolig ut och jag skulle filma henne med kameran men då dog den. Måste ladda batteriet. Hon var trött och somnade ganska tidigt. La henne där uppe och Kjell fick vara barnvakt. Vi kollade på tv och pratade skit. Då er pappa ringde fick jag gå upp och kolla hur hon hade det men hon sov så gott. Då det var dags för er mamma att sova hittade jag en kalle anka bok som jag läste innan jag somnade.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards