Direktlänk till inlägg 10 april 2012

Vilken underbar påsk

Av Carina - 10 april 2012 13:07

Ibland ska man ha tur. Det verkar ha varit tråkigt väder i övriga Sverige men hon oss har det varit underbart. Vi kom upp i torsdags och då gjorde vi inte många knop. Det snöade mest hela vägen upp men det la sig inte. Vi stannade som vanligt på vårt nya matställe i Strömsund. Idag var det fler barn som ville leka i bollhavet men Signe lekte där ändå. Vi kom upp till full vinter och det såg vi fram emot.

På fredagen åkte vi på pimpeltävling. Vi fick ta bilen dit och så fick vi dra barnen och packningen på pulkor över snön. De andra härifrån fick fisk då vi kom så jag tänkte att det kommer nog att nappa bra här men icke. Vi fiskade i nästan 1½ timme utan en enda fisk i två hål... det var i alla fall fint väder. Låg på liggunderlaget och fiskade. Det blåste lite kallt men annars var det perfekt. Vi fikade och käkade korv. Signe fick tröstpris (det fick alla barn) en medalj och sen fick hon välja ett pris och hon fick välja först. De vände kön så istället för att vara sist blev vi först. Hon valde en ficklampa, med hjälp av hennes mamma. Det hade ju varit lite taskigt att välja ett påskägg som bara mamma fick äta ur...

Vi åkte hem och vilade oss. Åt middag hon farmor och sen stannade vi där till det var dags att gå och sova.

På lördagen åkte vi till Gitsjön. Där träffade vi er farfars kusin och hennes familj. De har två barn lite yngre än oss och så har de barn. Synd bara så var inte Signe på humör. Annars vill hon ju alltid att det ska vara barn med. Vi grävde oss en matplats och började elda. Signe ville bara ha napp och var så gnällig. Vädret var underbart, lite blåsigt men vi blev solbrända hela högen. Även Elvira för hon ville inte sova utan var uppe hos oss och solen reflekterar i snön. Signe ville inte äta och bara gnällde förutom då hon fick åka på snowracer som vi fick låna. Då vi kom hem hade hon 39 graders feber... ojdå!!
På kvällen var det påskmiddag hos farmor så det blev ingen vila. Vi tog med barnstolarna till Irma och Elvira så vi skulle kunna få äta i lugn och ro. Så blev det inte... alla tre barnen var gnälliga. Vi åt i alla fall, men lite i omgångar. Innan kaffet hade jag gömt äggen och er syster fick leta upp alla. Hon fick lite kläder, såpbubblor, en bok och lite russin och kex. Hon var ju inte pigg så hon brydde sig inte om det. Vi åt hallontårta och den var god. Det gillade även Elvira, grädde och hallon. Så då vi ätit upp gick vi hem för att lägga alla barnen.

Nästa morgon hade Signe ingen feber så vi åkte iväg på fjället igen. Farmor var inte pigg, hade blivit förkyld så det var bara farfar som följde med. Vi träffade samma gäng och idag hade vi napp med. Även alvedon som hon fick till lunch. Hon var inte så pigg och glad idag heller men piggare. Idag var vädret ännu bättre, helt underbart. Vi ville inte åka hem... satt och solade mig. VI hade tagit på oss solskyddskräm idag, alla i familjen även de små. De får i sig så många farligheter ändå. Det gjorde att ingen blev mer solbränd idag. Till slut var vi ju tvungen att åka hem.

Middag hos farmor och kvällarna går så fort, vips måste vi gå och sova. Vi fikade innan vi gick hem till oss.

Nu har vi bytt plats på barnen, Irma sover inne hos Signe och Elvira inne hos oss. Så nu slipper jag gå så långt... småtjejerna har börjat äta lite mer nu tycker vi, får se om det blir bättre på nätterna.

Igår åkte vi till fjället igen fast det skulle bli dåligt väder. Det var det inte, det var finväder även idag men lite midre sol och mer vinter. Samma folk på sjön och idag hade vi även med snutte. Signe var gnällig mellan varven men hon vill ju ut och jag tror inte hon blir bättre av att vara inomhus. Även Elvira var mindre nöjd men då hon fick ligga ute sidan om oss var hon nöjd. Vi åkte hem tidigare idag.

Då vi kom hem skulle jag och Signe duscha och sen skulle vi komma in till farmor. Det gjorde vi inte. Hon somnade och ville bara ligga hos mamma. Jag fick inget gjort och det slutade med att er pappa kom in med småtjejerna, mat och efterrätt. Signe började äntligen pigga på sig. Det tog tid att få alla barn i säng. Signe vaknade och var ledsen på natten, jag tog upp henne och sen kom er pappa med Elvira. Nu hade hon också feber... Det slutade med att jag, Signe och Elvira sov i vår säng och er pappa och Irma sov i soffan. Hon vakade och var pigg som en lärka. VIlken natt!!

Idag är vi bara inne. Er farmor kom och lekte här med Signe medan de andra tjejerna sov. Er pappa gjorde lite nytta ute, satte in får andra skoter vi hade med från Östersund och kälken. Tänkte ta virke med men det var en meter snö ovanpå, tung snö så han orkade inte ta bort det. Det får er farmor och farfar ta med då de kommer ner till oss.

Nu ska vi åka hem imorgon och jag hoppas våra tjejer piggar på sig... ska ju träffa Anna och Pernilla och barnen på fredag.

Vi har i alla fall haft en otroligt tur med vädret!!! Helt underbart. Det är vår i Östersund och vinter här, perfekt!! Sista skoter turen denna säsong har varit så nu får man se framemot sommaren.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards