Direktlänk till inlägg 22 september 2014

Återbesök imorgon tisdag!

Av Carina - 22 september 2014 22:45

Imorgon ska jag till doktorn. Det är med blandade känslor som jag ska dit. Det är inte min opererande doktor jag ska träffa för han är tydligen på semester utan det är doktorn som var på avdelningen på sjukhuset jag ska träffa. Det känns ändå bra, jag vet hur jag mådde då och lyssnade på mig. Jag känner mig trygg med honom också. Thomas ska följa med. Vi hör helt olika saker då vi är hos doktorn. Jag hör allt det dåliga och Thomas allt det positiva. Så blandar man våra hörslar blir det bra och sanningen kommer fram. Det är inte så negativt som jag tror men inte heller så positivt som Thomas tror. Fyra öron hör bättre än två, dessutom kan vi diskutera det tillsammans efteråt. Vi ska nämligen ha en lunchdate imorgon!

Det verkade ju på röntgen som att det är tätt och läkt. Jag har ju längtat efter att få ta bort stomin men nu när det är nära blir jag lite rädd. Dels vet jag inte hur det kommer att bli efter operationen. Jag kommer ju inte att ha lika långt väntrum för bajset som tidigare och jag kommer att behöva springa på toaletten oftare. Det finns risk för att det inte fungerar men det är inte så vanligt. Det finns dock dem som har fått operera tillbaka stomin igen. Det hoppas jag inte gäller mig. Jag vet inte heller hur jag reagerar på operationen. Nu är detta en mycket enklare operation och man får sova en natt på sjukhuset och när man skött magen får man åka hem. Nu spydde jag i nästan en månad efter förra operationen och det skrämmer mig nu. Jag hoppas verkligen de tar mig på allvar denna gång. Att jag kanske kan få något för illamåendet redan innan. Sen vet jag inte om det gör någon nytta. Jag fick massa medel för illamåendet på sjukhuset efter förra operationen men inget hjälpte. Jag kräktes lika bra för det. Jag klarade mig dessutom utan att kräkas i flera dagar innan jag fick ett bakslag och började om igen.

Jag är dessutom orolig över sjukskrivningen. Alla jag träffar säger att jag måste vara frisk innan jag börjar jobba och att det ska kännas bra. Det gör det inte nu. I lördagas var jag en riktig ragata. Jag var ledsen och arg på allt och alla. Jag kände att jag bara skulle vilja lägga mig under täcket och gråta i min ensamhet hela dagen. Nu kunder jag inte det men det kändes bättre nästa dag. Ibland önskar jag att jag var iväg och hittade på saker och träffade andra hela tiden för då fungerar det bättre.  Det skulle naturligtvis inte heller fungera för jag klara inte det utan vilan mellan. Däremot skulle jag behöva mer ensam vila. Då jag kan tänka mina egna tankar och bearbeta saker och ting.

Jag undrar när jag ska inse på riktigt att jag har haft, eller har cancer? Det verkar så enkelt att bara opereras och sen är man bra. jag vet hur folk har kämpat och att det kommer tillbaka, att de går igenom massa otäcka behandlingar men jag glider bara med. Hur kom det sig att jag slapp allt det?

Jag har lite frågor till doktorn imorgon:

-          Är jag friskförklarad

-          Varför är jag så hård på magen? Jag kan inte dra in den som jag kunnat tidigare. Ska det vara så nu resten av livet?

-          Jag har ont på andra sidan naveln, vad är det?

-          Kontroller? Hur ofta ska jag göra dem? Jag vet att jag ska kontrolleras tills jag blir 75 år.

-          De har tydligen sytt ihop mig även inuti med agraffer. Ska de sitta kvar eller tar de bort dem nu?

-          Hur blir det med kräkningar vid nästa operation?

-          Det såg ut som om jag hade en liten blindtarm där de har operarat och det undrar jag varför. Jag trodde det skulle vara som ren rak tarm men nu är det en liten avstickare som jag undrar över.

Jag blir ju bättre och bättre fysiskt hela tiden. Jag får fortfarande ont om jag kör för hårt men det blir bättre. Jag var ute och gick en halvtimme förra veckan och hade så ont och gick så sakta i slutet. Jag skulle haft gått ut idag men jag städade lite istället. När jag är ensam så vilar jag med jämna mellanrum och då klarar jag allt lite bättre. Dessutom är det ingen som jagar mig hela tiden. Jag älskar mina barn och man över allt annat men ibland orkar jag inte med dem. Ibland känns det som att retas med mig på flit för att jag ska bli arg. Jag blir arg för allt och sen får jag så dåligt samvete för att jag blivit arg utan anledning. Jag har pratat med barnen om detta och hoppas de förstår att jag inte vill dem illa.

Hade jag fått önskat hade jag velat vänta med operationen en månad. Jag känner att jag måste få tid på mig att förbereda mig. Både mentalt och fysiskt, framförallt mentalt. Jag tyckte det var lättare att få stomi än att lägga tillbaka den. Ändå är det, det ända jag vill. Men jag vet inte om jag är redo?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards