Direktlänk till inlägg 5 februari 2015

Återbesök hos doktorn

Av Carina - 5 februari 2015 10:05

Idag är det dags att gå till doktorn igen. Jag skulle varit där redan i december. Jag fick en tid på morgonen den dagen jag och Thomas fick bo på hotell och ville ha sovmorgon. Det var omöjligt att få en ny tid i december. Nu gjorde det inget då jag ändå bestämt mig för att inte operera bort stomin i januari som var ett alternativ. Doktorn rekommenderade att vänta tills januari då det borde gått minst 6 månader sen stora operationen, då jag fick stomi. Eftersom jag missade hela den underbara sommaren ville jag inte missa den underbara vintern och vill vänta. Nu har vi dessutom en helt underbar vinter med mycket snö så det känns rätt att vänta.

Får jag själv bestämma vill jag operera mig kring min födelsedag. Då är påsken över och troligen vintern. Vi får väl se! Jag får väl ingen ny operationstid idag men kanske jan jag bli lovad ungefärlig tid. Jag har en lista med frågor till doktorn och stomisköterskan idag.

Jag har ofta löst bajs, nästan som vatten och det är nog inte så bra. Hur ska jag lära mig att ta tabletterna? När jag tömmer tänker jag, nu ska jag ta tabletter men då jag är ute ur badrummet är även den tanken borta och det blir inga piller… Jag är ju åksjuk ofta och undra om det beror på vätskebrist? Borde ju även dricka vätskeersättning oftare, varje dag…

Till doktorn har jag en längre lista. Funderar mycket på vilken form av cancer jag har, har haft. Var det modertumören eller? Finns det kanske ingen modertumör i alla cancer former. Kan de ha med mina födelsemärken att göra? Jag har ett i huvudet som jag vill kolla upp. Ska fråga om han kan fixa remiss till mig. Det är helt otroligt att man måste ha remiss till hudkliniken här i Jämtland. Jag som har en kartong full med journaler i Lund då jag opererat bort många oroliga celler där. Jag borde ha fri väg till hud. Om inget annat måste jag gå via hälsocentralen.

När ska jag göra nästa undersökning? Hur ofta och när ska jag undersökas? Vad ska undersökas? Hur länge har den här knölen suttit här? Jag har inte haft magkatarr sen jag opererades och det har jag haft hela mitt vuxna liv. Kan det ha en samverkan? Doktorn sa ju att den växer sakta så jag kanske har haft den mycket länge?

Att jag mår illa kan det bero på lågt blodtryck? Nu har jag även börjat få ont i huvudet. Då blir jag rädd direkt! Hjärntumör!! Nu har jag börjat dricka och äta mer och hoppas det går över. Jag vet om att jag dricker för mycket te men jag försöker dricka annat också men vatten är inte min grej. Nu när jag ska bli nyttigare dricker jag mindre. Så nu får jag nog tänka om.

Jag skulle även behöva röra mig mer men jag hinner inte. Jag har säkert hur mycket tid som helst över till det men orkar inte ta tag i det. Orkar inte prioritera det. Nu har vi försökt åka skridskor varje vecka men det blir inget denna vecka men ska försöka köra skidor. Jag har funderat på motion på recept, undra vad det är? Fast jag inte jobbar så mycket så hinner jag inget. Är som en pensionär. Tänkte jobba 25 % även denna vecka men så blev det inte för det blev en utbildningsdag i måndags så nu har jag börjat jobba halvtid. Det märks för oj vad jag är trött. Jag lägger mig tidigare på kvällen och vaknar inte på morgonen. Har så svårt för att komma igång. Jag inget hemma bara latar mig och lagar mat. Tar hand om barnen men blir också arg på dem. Argan mamman kommer fram direkt. Tålamodet är borta igen. Igår ville inte Elvira sova och jag fixar inte det då jag inte är pigg. Blir bara arg och sen ledsen på mig själv. Det är ju inte hennes fel… vi brukar byta barn då jag inte fixar det men samtidigt vill jag ju orka med mina barn.

Det kan ju också bero på att jag fått tänka mer som gör att jag har ont i huvudet. Det var först en heldag i måndags. Det gick bättre än vad jag trott men ändå tog min hjärna och kropp slut. Kom hem och maten var klar, åt och sen gjorde jag inte ett dugg till. La barnen och satt i soffan. I tisdags körde jag barnen till dagis. Vilade mig lite innan jobbet och tog faktiskt ner de sista julsakerna och satte undan alla lådor. Jobbade och gick på ABC kurs på kvällen, barnuppfostranutbildning. Satt i soffan då barnen sov då jag kom hem. Onsdag jobbade hela dagen och lagade mat, la barn, blev arg på barn och satt i soffan. Träning? När jag ska orka med det?

Vi har ju barnen hemma på fredagar. Mest för barnens skull. De är inte heller pigga på torsdag morgon. Vi är ju dessutom ledig båda två då och kan passas på att få lite familjeenergi då. På fredag ska jag och barnen på teater och äta lunch på stan. Annars är inte helgen planerad. Däremot så försvinner mina vilotider på dagarna nu när jag börjar jobba mer i tid. Men jag vill prova och hoppas det går bra. hoppas att jag kan få jobba 50 % tills jag blir opererad. För jag känner på jobbet att jag inte klarar av mitt jobb på samma sätt som förut. Det blir för mycket i skallen. Tur att jag har en kollega som kan hjälpa mig. I tisdags blev det lite stressigt för att fixa personal till natten och då kände jag att det inte var samma jag som var med. Pratade med HR i ett annat rehab ärende och hon frågade hur det var med mig. Jag sa som det var och att FK var med på trådarna och att jag inte kände mig stressad att kommat tillbaka på heltid för dem. Då sa hon att ofta var de medvetna om att chefer har en annan situation att komma tillbaka till. Det som ska bli lite roligt att jag nog ska träffa min handläggare på FK i tjänst om två veckor men vi har inte träffats live då det gäller mig och min sjukdom.

Nu hoppas jag på att bra mötet idag med doktorn. Skönt att man känner förtroende för honom. Det gör jag med de flesta på kirurgen och det känns tryggt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards