Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

Minisemester

Av Carina - 20 maj 2015 21:55

Nu har vi kommit hem efter vår minisemester i Härnösand och Sundsvall. Jag var lite orolig över hur det skulle bli men Thomas var så entusiastisk så jag tänkte att vi chansar. Det bästa av allt var att vi hade finväder och det hade de inte här hemma. Vi åkte iväg på lördag morgon efter frukost. Vi kom iväg lite sent då vi valde att packa samma dag. Vi körde iväg till Sollefteå, där fick vi lunch av Thomas gamla kollega. Jag gillar Sollefteå, för de har, eller tydligen hade ett otroligt mysigt kafé. Tydligen har de åtminstone bytt ägare och kanske är de stängt så vi provade inte att åka dit. Thomas kollega bodde mysigt i en lite återvändsgränd så vi fick parkera lite längre bort och gå dit. Det var inte varmt men uppehåll och sol.

Vi blev bjudna på hemma lagade köttbullar och makaroner. Barnen åt som om de aldrig sett mat förut. Det är extra kul att de äter när man blir bjuden.

De hade ett otroligt litet kök så man kunde bara sitta fem personer där så vi åt själva, de hade ätit. Efter maten kom hans fru hem som varken jag eller Thomas har träffat förut. Då blev det kaffe och tårta.


Vi stannade en stund och sen åkte vi vidare till Härnösand. Vi skippade ju kaféet så vi kom fram strax innan fyra. Lotta hade bakat kaka men vi valde att äta mat först för annars skulle barnen inte äta mat bara fika. Det är alltid god mat hos lotta och så även denna gång. Barnen är dock lite mindre nu men i tanken på vad de satte i sig innan på dagen är det förklarligt.


Barnen var helt sålda på hunden Maja. Först var de lite reserverade men det släppte nästan direkt för Signe och sen även för de andra två. Signe körde även lite lydnad: sitt, ligg… och lekte med henne tills Maja blev helt slut. Efter fikat ville de ut till husvagnen. Lotta följde med oss ut dit och spelade lite spel med barnen. Thomas fick ha lite killsnack med Kenneth. Barnen var uppspelta och hade lite svårt att komma till ro men till slut så… men då gick även jag och Thomas och la oss. Även vi var trötta efter färden. Jag fick sen gå upp två gånger på natten för att gå på toa. Innan hade vi vuxenbajsförbud på toan i husvagnen men nu har vi fått backa på det men jag lånade annars Lottas toa.


Vi sov gott i husvagnen och barnen sov länge och likaså vi. Vi åt frukost inne hos Lotta och barnen lekte vidare med Maja. Efter frukost gick vi ner till stan och till Technichus, ett roligt aktivitetshus. Där fick man göra lite roliga klurigheter och olika experiment. Det var mycket man fick prova och det passade både barn och vuxna. Det var även en Alfons Åberg utställning som var mycket uppskattad av barnen. Speciellt köket, de handlade, lagade mat, serverad och höll på. Lotta är en bra lekfröken och det var underbart att se dem. Vi åt lunch där och lekte vidare efter lunchen. Gick sen hem och fikade. Vi hade ju bakat kakor innan vi åkte iväg som vi bjöd på.


Vi vilade mycket och softade. Barnen lekte vidare med Maja, de tröttnar aldrig. Signe hon verkar bli en hundägare en dag. Vi åt god mat igen och efter det packade vi ihop en fikakorg och åkte till havet. Det är tur att våra barn inte går och lägger sig klockan sju för då åkte vi iväg. Det var en mysig plats vi åkte till och barnen kastade sten i havet och sprang omkring och lekte. Det var inte varmt men soligt. Vi fikade men stannade inte så länge då det var så kallt. Det var lisa för själen att vara där, hav är underbart och det var så fint där. Dit kan man åka fler gånger.


Det var en härlig dag men mycket upplevelser. Jag var rädd för att gå till stan för om jag behövde gå på toa men det gick bra. Var visserligen på toa flera gånger både där och hemma. Tror jag kan gå på toa 20-30 gånger per dag. Det kommer inte alltid något men det känns som om det skulle.


På måndagen åt vi frukost med Kenneth och sen åkte vi till sundsvall med husvagnen. Den skulle lämnas in på fukttest som vi måste göra årligen för att garantin ska gälla. Vi lämnade vagnen där och åkte till Ikea. Signe ska få ett skrivbord. Vi började med lunch och sen lämnade vi in dem på leklandet och gick och handlade. Vi behövde lite förvaring till husvagnen och lite annat så klart men ändå höll vi nere intaget. Var sen en sväng inom Birsta och gick över till blomsteraffären och handlade. Barnen fick välja var sin blomma och jag en. Upptäckte via barnsemester.se att det fanns en Delicato outlet där så dit gick vi för att handla och fika. Jag vet att det inte är varken bra för mig eller naturen men oj så gott. Så vi handlade med oss lite hem.


Vi stannade i Stöde för att handla lite som vi sen åt som kvällsmat på en rastplats. Först tänkte vi äta på något hak längs vägen men så kom vi på att vi hade husvagn… men inget bröd. Det blev bara kvällsmat med fil och macka. Dock satte vi på gasolen och drack en kopp te/kaffe innan vi åkte vidare.


Vi kom hem vid åtta tiden och barnen kom sent i säng. Det har varit underbart att få åka iväg en sväng. Jag behövde verkligen det. Jag blir så trött och apatisk om det inte händer något. Nu fick jag prova att åka iväg och det fungerade men det var skönt att ha toa med sig. Jag lär sova som en stock och vara helt slut imorgon men så får det bli!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards