Direktlänk till inlägg 11 juni 2015

Sista dagarna

Av Carina - 11 juni 2015 10:00

På onsdagen åkte jag och mamma med barnen till Malmö museum. Jag hade redan innan planerat in ett besök där men vi har inte hunnit med. Nu skulle Thomas och Thomas åka och laga lite släpkärra och annat. Det var helt otroligt väder och varmt och skönt. Vi började gå runt lite museet men det var inte mycket att se och barnen tyckte det var tråkigt. I källaren däremot fanns ett akvarier. Det var ett rum fullt med olika akvarium med alla sorters konstiga fiskar och andra djur i vattnet. Det fanns även djur på golvet som barnen kunde leka med, inte riktiga dock! Barnen tyckte det var kul att leta efter alla djur men det gick rätt så fort att ta sig igenom det.


Mormor bjöd sen på lunch ute i det gröna. Det var ju så härligt väder att man knappt ville vara inne. Maten var god och sen åkte vi och handlade lite. På eftermiddagen fick vi besök. De kunde inte komma på festen så de kom nu istället. De bodde granne med oss i Flyinge men flyttade redan då jag var 6 år. De har en dotter Christel som är lika gammal som mig och så Magnus som är 5 år yngre. Vi höll sen kontakten och vi träffades alltid då vi fyllde år och var hos varandra på lov och helger. Det höll i sig tills vi blev ca 20 år och flyttade hemifrån. Vi såg inte sen på jätte många år men 2003 eller 2004 hälsade vi på dem igen och jag var med. Mamma har träffat föräldrarna men inte jag och Christel. Då vi bodde i stugan i kämpinge hälsade vi på dem igen för de bodde bara några km bort. Nu var det dags igen. Christel kom med och stannade en stund innan hon behövde åka hem. Det var kul att träffa dem och det blev en lugn och ganska tidig kväll. Det är vi inte vana vid.


På torsdagen hade de lovat strålande väder men det var kallt och molnigt. Vi hade bestämt träff med Malin på central stationen kl 10.00 Vi åt en andra frukost där på Espresso House. Hon hade minstingen med sig men inga av våra barn var intresserade av att leka med varandra. Då vi fikat klart gick vi till rundan. Vi skulle åka med rundan, en båt i Malmös kanaler. Det hade varit mycket trevligare att åka om det varit solsken men nu fick det bli som det blev. Det är en trevlig tur och man åker under många broar och får se mycket av Malmö. Efter turen tackade vi Malin för sällskapet och skulle gå till bilen.


Mitt utanför centralen i storstaden Malmö blev mina barn akut kissnödig. Nöden har ingen lag och jag hittade en liten ramp ner precis i en korsning men där fick de kissa. Då vi gick därifrån blev jag så där akutkissnödig igen som jag blivit tidigare i veckan. Jag försökte verkligen knipa men det gick dåligt. Jag gick med benen i kors ett kvarter bort men sen gick det inte längre. Då vi kom till parkeringen fick jag med hjälp av barnen som skydd sätta mig ner och pinka. Hur har det blivit så här? Så kan jag ju inte ha det!! Det var så jobbigt och skämsigt.


Thomas hade varit hemma och städat i husvagnen. Vi skulle åka norrut dagen efter och nu när vi bara har bott i den så har allt hamnat på soffan och bordet. Alla kläder som vi tvättat låg framme och allt annat. Så han fick den lotten, eller han gjorde det frivilligt. Vi åt lunch hemma hos mormor innan vi åkte hem till Ann-Catrin och Rickard.

De har ju byggt pool och då hade jag önskat att det var strålande solsken det var det inte. Visserligen kom solen fram en liten stund så Rickard badade men vattnet var för kallt för mig. Jag berättade för Ann-Catrin om att jag inte kan hålla tätt och hon sa att det kunde bero på mensen och övergångsåldern. Okej, vilken tur att jag fått en tid på kvinnokliniken då vi kommer hem. Jag hade trott att det berodde på min operation men det är kanske fler orsaker.


Vi började med att fika och sen gick vi iväg till en lekplats. Hundarna fick följa med och barnen gillade naturligtvis dem. Signe och Elvira hjälpte mig att hålla i Isa som är sen otroligt lugn hund. De fick leka där en stund och sen gick vi hem igen. Barnen lekte med hundarna, speciellt den lilla. De kastade grejer till henne som hon sprang och hämtade. Barnen hade nog velat bada men eftersom ingen annan badade kunde inte de bada för det är 1,50 djupt. Den var otroligt fin poolen och men ett härligt trädäck runt så jag hoppas att det är bättre väder nästa gång vi kommer. Elin var hemma och ritade med barnen. Hon är deras stora idol och det är kul att hon vill vara med dem då vi kommer. De hamnar i himmelriket. Vi åt god mat. Vi får alltid så god mat där, frun är fin på matlagning. Det är trist att vi bor så långt ifrån varandra. Jag hade velat ses oftare. Nu stannade vi kvar extra länge för att hinna ses då Ann-Catrin slutade tidigt. Vi hann med lite kaffe/te och kaka innan vi skulle åka hem.


Jag hjälpte mamma med att lägga över bilder vi hade med oss från barnens dop och andra bilder. Även alla bilder som togs då vi hade fest i lördags. I jämfört med mamma är jag ett teknikunder!! Så det känns bra att kunna hjälpa henne. Det känns lite jobbigt att vi ska åka hem igen men vi måste ju det. Jag skulle även vilja bo närmare familjen. Pernilla sa häromdagen att vi knappast hinner ses och jag saknar er redan innan ni åkt. Ändå har vi träffats mycket denna gång tycker jag, jag har prioriterat familjen. Men visst skulle vi velat stanna i flera veckor till men vi har ju ett annat liv att sköta hemma. Det är ju på ett sätt trist att jag flyttade men samtidigt vill jag inte flytta tillbaka. Jag har mitt liv och familj i norrland och där trivs jag bäst.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards