Direktlänk till inlägg 24 augusti 2008

Käre Gabriel 24 aug

Av Carina - 24 augusti 2008 22:45

Vi gick upp sent idag igen, nu sover vi med Ikea katalogen så vi somnar när vi kollar i den och vaknar med att kolla i den. Vi ska ju ha möbler i köket och vilket beror ju på vilket golv vi väljer. Din pappa vill inte ha samma färg på bord och golv, då måste vi ha en matta och det vill inte din mamma

 

Vi började med att gå upp till huset och jobbade lite. Det var lite mer målning som din mamma gjorde och din pappa började med foder. Grannen var hemma och vi gick dit på husesyn, din mamma har inte varit inne sen det kom upp väggar. Han har kommit långt, de har tom börjat spackla i vissa rum. Det är spännande att se hur det blir i de olika husen, såg även hans köksritning och det blir ett fint kök.

Sen gick jag ner till husvagnen och började städa den. Det var på tiden, vi bara fyller den och tömmer den aldrig och det var skitigt. Det är inte lätt att hålla det rent där inne. Nu åkte allt ut och det blev torkat över allt.

 

Efter lunchen tog vi ut inner tältet i hus tältet och la det så det kunde torka undertill och så hängde vi upp sidorna lite så de under kunde torka längst ner. Sen fortsatte din mamma i husvagnen och din pappa satte foder. Det verkar som att det är det ända vi gör men det tar tid. Nu är det i alla fall snyggt på altan sidan, det saknas bara foder längs altandörren.

När husvagnen hade dammsugas och den var helt ren fortsatte din mamma i förtältet. Där har vi slängt ut allt som inte skulle var i husvagnen. Nu sorterade din mamma upp det och la i olika högar, en till Ljusdal och en till stationen. Din mamma packade in i din pappas bil det som skulle till stationen och i sin egen bil det som skulle till Ljusdal.

 

Din mamma fixade lite fika och vi satte oss på friggebods altanen och fikade. Vi sitter ofta där när det är fint väder och beundrar vårt vackra hus. Din pappa föreslog att vi skulle åka motorcykel på kvällen, det var ju riktigt motorcykelväder. Men först skulle vi äta.

 

Din mamma höll på i förtältet då din pappa kom och var jättehungrig. Men din mamma ville ha ner tältet först men din pappa var tvungen att äta och fick därmed laga mat. Din mamma tog då ner tältet och vet ihop och la in i din pappas bil. Det gick bra att få plats med det i påsarna och det brukar ju vara ett problem men nu fungerade det bra. Din pappa har varit lite lättretlig idag, kanske har han fått för lite mat! Han fick inte in något i bilen men din mamma tog det lite lugnare och vips var allt inne.

 

Vi åt en lyxmiddag med hemma gjorda biffar, din farmors förtjänst, och pommes. Drack dock bara vatten till för vi skulle ju ut med motorcykeln. Det var varmt och då är det jobbigt att ta på sig motorcykelkläderna, för de är varma och det är bra då vi åker men inte då vi står still. Började med att åka och titta på några nybyggda hus lite längre bort från oss. Efter det tog vi en tur till en ö som ligger nära oss och där finns ett naturreservat som är mycket trevlig. Man kan promenera och det var många som satt ända ut vid vattnet och grillade, din mamma blev mycket sugen på att hoppa av och hålla dem sällskap.

 

Vidare åkte vi till mot Frösön och hittade ytterligare några nya hus som vi tittade på, och sen åkte vi till Frösön. Där kollade vi på de tomter som vi också var och tittade på, där har de byggt fem hus nu och ett av dem hade tom fått dit gräsmatta! Kollade lite på utsikten och letade upp Frösö backen. Sen åkte vi hem för det började bli lite kallt.

 

Din pappas gylf i motorcykelkläderna gick i sönder och han var tvungen att laga den just då. Vi hade lite mer att göra innan vi skulle göra kväll och eftersom vi ska upp tidigt imorgon. Taxin kommer och hämtar din pappa kl 05.30 för han ska till Stockholm. Din pappa skulle sätta foder vid ytterdörren och en plåt, vi skulle också städa gården och sätta upp en kattlucka. Nu stannade din pappa inomhus och försökte få ihop gylfen igen. Din mamma blev sur, för varför skulle han göra det just nu när vi hade så mycket annat att göra. Då fick din mamma fart under skorna och städade lite på gården samtidigt som jag ropade in till din pappa att snart fick han göra allt själv för jag ville ju också lägga mig tidigt och se lite på tv. Han svor och hade sig och sa hela tiden att nu är jag snart klar. Till slut sa din mamma till honom att nu går jag och duschar så får du fixa resten själv, han höll ändå på i ca en timme med den där gylfen, och ändå blev det inte fixat! Han lyckades inte!

 

Till slut kom han ut, för han var rädd för att din mamma skulle vara jätte arg och sur och det hade han ju delvis rätt i. Han bad om ursäkt och lovade att jobba hårt och hinna med kattluckan också. Det har nämligen varit meningen att den skulle ha kommit upp tidigare men det har inte hunnits med och nu ska vi vara borta en natt och din mamma vill att de ska kunna gå in där under tiden.

 

Din mamma är inte långsint men lite småsur var jag ett tag till. Foder kom upp och kattluckan kom på plats. Din mamma åker jämt på att städa och idag hade jag gett mig fanken på att inte göra det själv, likväl blev det så eftersom att din pappa fixade gylfen. Så nu får vi se på torsdag och vi ska städa gården då. Din mamma vill att grävaren ska kunna komma vilken dag som helst och fixa gården.

 

Vi letade upp katterna efter det att kattluckan var monterad och tvingade in dem genom hålet! Sen kom de inte ut igen. Vi satt på utsidan och tjoade på dem och de satt på insidan och tänkte, vilka idioter! Så innan din pappa gick och la sig var han ute och pinkade och kollade om de var kvar i arbetsboden. Tutan var borta men Pricken låg där på mattan och tittade på honom och hade inte alls någon lust att gå ut.

 

Till slut duschade vi och sen blev det lite fika innan det var sovdags. Vi skulle ju upp 04.45 och det är inte kul. Men din mamma går ju upp med din pappa för hon ska åka till Ljusdal och fixa. Jag gillar inte att sova själv i husvagnen, är lite rädd för spökena utanför!

 

Nu är i alla fall alla foder på plats utan altandörren som var fel och ska målas igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards