Direktlänk till inlägg 30 juli 2010

Käre Gabriel och Valdemar 30 juli

Av Carina - 30 juli 2010 11:00

Er mamma vaknade med ett ryck, klockan var då nästan nio. Vi har ju en tid att passa idag, vi ska vara på bvc kl 11. Er mamma vaknade inte ens av att er pappa gick upp idag. Det gör jag alltid annars, måste vara trött idag. Vi gick upp och gjorde oss i ordning. Det tar ändå lite tid på morgonen. Signe ska äta, jag ska äta, vi ska packa väskan och se till att hon inte somnar innan vi åker.


Vi kom i god till bvc och väntade på er pappa. Jag tog Signe i babybjörn för hon är för tung att bära i bilbarnstolen. Vi gick in tillsammans och fick vänta för ovanlighetens skull. Vi brukar jämt vara sena. Idag träffade hon även doktorn. Först vägde och mättes hon och hon är som övriga familjen, lång och rund. Hon väger 7,8 kg och är nästan 68 lång. Enligt kurvan ligger hon över för att vara 5 månader. Däremot då det gäller utvecklingen i övrigt ligger hon mer på en 4 månaders ålder. Hon har fortfarande reflexer kvar som skulle ha varit borta. Så doktorn vill kolla henne igen då hon är 7 månader korrigerad ålder, alltså 8 månader och då ska vi se om hon växt i sig. De är inte oroliga för henne utan vill bara ha henne under uppsikt.


Vi fick order om att inte träna henne att stå som hon så gärna vill utan hon ska ligga mycket mer på mage. För hon måste få upp huvudet nu innan hon blir för tung. Så nu måste vi hem och träna, träna och träna. Det gör inget om hon kräks för hon är tjock så det räcker. Doktorn sa att vi inte behöver truga i henne mat. Hon kan hoppa över ett mål om hon inte vill ha för hon har och ta av. Den sista tiden har vi nog velat att hon skulle äta mer än vad som hon vill.


Hon fick även två vaccinations sprutor, doktorn och sköterskan gav henne var sin samtidigt, men vår lilla solstråle pep bara till och sen var det bra igen. Vi fick en ny tid om en månad och då är det väl en vanlig kontroll. Vi åkte till Spader dam och åt lunch. Er syster hade inte sovit på hela förmiddagen så hon somnade då vi väntade på att beställa och sov sidan om mig på soffan.


Då vi kom hem var Signe inte nöjd med något, hon ville inte äta och inte sova. Er mamma blev sugen på en kopp te men tänkte att jag måste äta lunch först. Tog fram mat ur frysen och värmde men då jag åt kändes det som om jag var proppmätt. Till slut kom jag på att jag precis ätit en pizza… lite förvirrad stoppade jag undan maten igen och gjorde mig en kopp te.

Vi får väl se om hon blir gnällig av sprutorna. Då er pappa kom hem somnade äntligen er syster och vi gick ut och började röja i trädgården. Vi ska ta bort allt som blivit över sen vi byggde altan, alla ställningar där det har målats på. Vi ska ju ha matjord på det sen i höst. Det började dock regna ganska fort och vi gick in och fikade istället.


Vi åkte sen och kollade på takbox. Vi behöver ju en tills vi åker till Skåne om en vecka. Den er pappa hade kollat upp på nätet provade vi nu och den var för lång. Var inne på ett annat ställe men de hade inte heller någon mindre hemma men de ska kolla upp en annan modell till oss, så vi får se om den fungerar. Gör den det så beställer vi en på måndag. Vi tänkte först vi skulle ha en i silver men då vi provade en svart var den snyggare. Så vi ska ha en svart. Vi körde in på Jula och vips hade vi köpt en grill i ösregnet. Vi köpte också hörselkåpor till Signe och lite annat.


Då vi kom hem tog er pappa upp påsar till ovanvåningen. Det är täcken och kuddar i dem och de ska in på vinden men vi ska först städa där inne. Även Signes vagga åkte upp dit. Er mamma tvättade och hängde tvätt, tömde lite i kartongerna. Vi ska ta upp den stora vinröda soffan i uterummet på stationen och så vi kan sätta ut lite tomma kartonger där. Även det som vi ska spara och lämna på loppis.


Det blev en lugn kväll, vi såg på Kalle Moreaus och Signe var inte glad. Hon åt men hon ville inte sova i sin säng. Till slut då jag lagt henne några gånger då hon somnat gav jag upp och hon fick sova hon mig. Vi fikade och till slut vaknade er syster och åt och sen somnade hon för natten. Jag hoppas att hon inte blir kinkig i natt, utan att hon får sova hela natten. Både för hennes och för vår skull.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Carina - 5 februari 2022 16:42

Undra om jag skulle ta och uppta mitt bloggande igen. Jag har varit på gång några gånger men har inte kommit till skott. Tror att jag skulle må bättre av att skriva av mig här. Nu har det gått några år och vi har fått stora barn. Signe blir snart 1...

Av Carina - 3 april 2017 21:44

Ibland blir man extra glad över sina barn. Vi har ju ingen alls problematik med skärmtid i vår familj, förutom för mamman då… De kollar ju så klart på tv men använder inte varken telefon eller dator. Istället är våra barn gärna ute. Nu när det...

Av Carina - 2 april 2017 21:09

Imorgon ska jag på mammografi. Fy och usch, inte för att det är obehagligt utan för att jag är rädd. Jag är ju sällan sjuk knappt ens förkyld, fast jag har fått en släng nu för ovanlighetens skull. Har inga sjukdagar, knappt vab heller för den delen....

Av Carina - 21 mars 2017 22:00

Tänk att det är 9 år sen du föddes Gabriel, vårt efterlängtade barn. Jag hade längtat efter barn i många år och nu så äntligen skulle jag bli mamma och få mitt efterlängtade barn. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag fick mitt efterlängt...

Av Carina - 14 mars 2017 22:00

Det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå Nu har vi haft en veckas sportlov. Signes första sportlov och vi andra fick hänga på. Vi har ju alltid varit beredda, trodde vi, på att Thomas skulle kunna få jobb och att våra lov skulle gå om ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards