Alla inlägg den 15 februari 2010

Av Carina - 15 februari 2010 10:15

Idag skulle vi på ultraljud och det ska bli skönt att få komma och kolla hur det ser ut och prata med doktorn om Skåne besök. May Gull ska till begravningsbyrån i veckan och då behöver vi veta hur det blir med oss. Din mamma känner att jag måste ner på begravningen. Folk säger att tänk nu på sig själv men det gör jag ju. Jag känner att för att jag ska må bra så måste jag få komma ner och ta avsked.


Din pappa jobbade hemifrån då vi skulle vara på ultraljud redan 9.30 Vi börjar alltid med att kolla ultraljudet innan vi sätter oss och pratar men idag var din mamma tvungen att berätta vad som hänt innan. Tårarna bara rann på mig och det kändes fruktansvärt. Doktorn beklagade och sa att om vi kollar först så ser vi hur det ser ut och hur vi går vidare. Allt såg bra ut, Totta ligger först och med huvudet nedåt, så det är inga problem med en vaginal förlossning och det levande barnet kommer att komma ut först. Det känns bra men jag vet inte om det gjort någon skillnad om ängeln kommit först. Man vill ju visserligen inte att det ska ligga något i vägen eller något som förhindrar vaginal förlossning. Din mamma och pappa vill ju ändå se lilla ängeln också.


Knoll ligger fortfarande över den normala viktkurvan, ca 2400 gram och det är 21,5 % över normalt. Inte konstigt din mamma blir magrare… Knoll äter nog lite av mig med då jag äter så dåligt. Det känns bra att Knoll får vad den behöver. Alla värden var bra, Hb, blodsocker, blodtryck men det var 1 i äggvita men har man inte högt blodtryck är det okej.


Vi pratade efteråt om vår Skåne resa, de förstod att din mamma vill vara med på er morfars begravning. Doktorn sa att det var bäst om vi åkte innan Knoll kom ut för det var smittorisk att ta ett nyfött barn med på flygplan. Din mamma kan flyga med SAS fram tills den 10 mars om man tar en månad och fram till den 13 mars om man säger 4 veckor. Så vi skulle kunna hinna innan. Doktorn tror inte heller att Knoll kommer att komma tidigare än det så då är det lugnt. Det kändes bra att få prata med henne och få veta lite hur vi ska göra. Hon sa också att skulle Knoll komma kan man alltid ordna så att sjukhuset passar den bebisen om vi vill åka ner då den är nyfödd.


Din pappa skulle skriva på ett papper på banken som han glömde innan vi skickade in dem. Din mamma ringde till May Gull och berättade hur det låg till och hon ska se till att begravningen blir så fort som möjligt. Det kan vara så att man kan obducera efter begravningen och det verkar ju klokt. Så fort hon vet ska vi boka biljetter, din mamma vill ju ändå vara hemma några dagar för bara fara upp och ner kommer inte att fungera. Det kommer att bli jobbigt nog ändå.


Vi gjorde lite ärenden på stan och sen åkte vi hem. Din pappa jobbade fortfarande hemma för vi skulle på sista föräldrar utbildningen. Din mamma vilade sig i form och idag var det lite roligare på träffen. Vi fick först göra avslappning och sen fick vi diskutera olika teman och då fick mammorna vara för sig och papporna för sig. Det var första gången som vi träffades och pratade med varandra. Annars är det mest man pratar med sin egen partner förutom två par som känner varandra. Nu kändes det mycket lättare och detta skulle vi ha gjort redan vid första träffen. Det handlade om hur det kommer att bli då barnet är fött och hur vi kommer att agera då. När det gäller sömn, göra vad man vill, egen tid mm och det var intressanta teman. Vi hade samma papper båda grupperna och sen pratade vi i grupp. Det är ju lätt att tycka innan barnet kommer, vi får väl se sen hur det blir efteråt.


Ett av paren ska bygga ett likadant hus som vi har och de ska ev komma och titta i helgen. Han har redan varit här en gång, precis då vi satt upp stommen. Det var väl därför vi kände igen honom. Han jobbar ju hos grannen över vägen så vi trodde att han kanske var här och göt till oss, men det var det inte.


Vi åt på Tages innan vi åkte hem. Din mamma gjorde inget mer denna dag, men det kändes bra att ha varit till doktorn och att vi bestämt när begravningen blir. Ofta säger man att folk inte dör då de borde och din morfar dog inte bara minst 10 år för tidigt utan även några månader för tidigt. Tänk om han kunde ha varit med då Knoll kom till världen och fick träffa den bebisen. Det är det som gör mest ont i hjärtat, visserligen träffar han dig och lillebror men det hade han hunnit med i alla fall senare.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards