Alla inlägg under januari 2011

Av Carina - 23 januari 2011 09:45

Er mamma vaknade av er pappa redan kvart över sju. Då var han vaken… men er mamma ville sova mer. Han tände lampan och läste lite men släckte efter en stund och sov vidare. Vi vaknade av er mamma p-piller klockan och då var klockan nio. Signe sov fortfarande eller kanske inte men hon hade inte gjort sig hörd. Nu hörde vi henne ligga där inne och gnola för sig själv. Så vi gick upp och hon blir alltid så glad då vi kommer och hämtar henne på morgonen. Hon fick ny blöja innan frukost och sen åt vi. Helt utan förvarning kräktes Signe upp all gröten. Det var bara att ta undan henne, ta på henne kläder och sätta henne på golvet. Hon verkar inte alls påverkad av att hon kräks. Vi åt vidare och sen kollade vi på tv, det är mycket skidor nu. Er pappa fixade den nya mailen på hans Outlook. Jag trodde Signe var trött men kanske var hon hungrig istället. Jag gjorde en flaska välling till henne och hon drack allt så hon var nog hungrig. Jag vet inte riktigt vad man ska ge henne då hon kräks men välling verkade milt och bra. Hon piggnade på sig sen rejält.


Det har snöat rejält i natt och vår snöslunga gav ju upp i veckan. Er pappa gick ut för att få liv i den igen och det gick nog bra för vips hörde vi den där ute. Det har just slutat snöa men det har kommit mer än en dm i natt och idag. Er mamma lägger ut lite i husbloggen hela tiden, skulle vara skönt att få den helt uppdaterad. Er mamma var i uterummet och gjorde i ordning bland julsakerna men då er syster inte ville sova fick jag komma ut i vardagsrummet igen.


Idag är det 3½ år sedan er mamma och pappa förlovade sig på Marsfjällets topp. Vad tiden går? I början tyckte vi att vi gjort så mycket på kort tid. Nu har vi gjort mycket på lång tid. Det är ju faktiskt snart fyra år sen er mamma och pappa träffades. Samtidigt känns det som om vi känt varandra alltid, hur var livet innan er pappa? Hur var livet innan er syster föddes? Det är snart ett år sedan men samtidigt känns det som om hon varit hos oss jämt.


Det blev pannkakor till lunch de blev faktiskt riktigt goda fast det var er mamma som gjorde dem. Signe ville inte ha, hon hade ju fått välling innan och hon var kanske inte hungrig. Hon åt dock lite då hon fick äta själv. Hon verkade inte trött så vi tog på oss och gav oss ut på en promenad. Vi tog pulkan och er mamma drog henne. Det gick tungt. Det har visserligen snöat mycket men det är sur snö och det var tungt. Er pappa tycker det är bra för er mamma att hon får träning… då vi kom ner till sommarstugorna fick er pappa dra jag orkade inte längre. Då förstod han att det varit jobbigt för även han tyckte att det var tungt och då var det ändå plogat där nere. Efter en stund så kom vi på att det hade fastnat massa snö under pulkan och då er mamma tog bort det gick det mycket lättare för er pappa att dra. Signe blev tröttare och tröttare och till slut somnade hon. Där satt hon dubbelvikt och sov så gott och snarkade högt. Stackars barn… men hon gillar ju att åka pulka men hon har inte sovit något alls idag. Det var er mamma som ville hinna hem till skidskyttet! Hon somnade dock gott i sängen då vi kom in.


Er mamma fixade fika och vi kollade på skidskytte. Innan vi fikade gick vi ut i husvagnen och kollade. Där hittade vi mycket roligt, nu finns allt det i uterummet. Förutom kläderna som jag la i tvätten och sockarna, som jag saknat så kom på sin plats. Lagom tills det tog slut så vaknade gumman. Då tog er mamma sig ut i uterummet och la alla julsaker i rätt låda. Så nu är de lådorna i ordning till nästa jul och det känns bra. Jag fick även ner allt julklappspapper i en. Er pappa gav er syster fil och flingor och hon åt med god aptit. Han tömde sen diskmaskinen och plockade undan i köket. Rätt som det var ropade han på mig, er syster hade gjort ner sig… och det rejält. Jag fick hjälpa till och slängde in kläderna direkt i tvättmaskinen. Han fick bada henne i hon i tvättstugan. Er mamma började med maten då jag var klar i uterummet.


Det blev grönpepparkyckling och vi invigde vår gjutjärnsgryta. Det smakade bra, er pappa försökte ge er syster gröt innan men hon vägrade istället fick hon välling. Hon är ju lite olag i magen så det kanske inte vore en hit med grönpepparkyckling… hon satt på golvet och jagade runt dit hon inte får vara. Öppnar man diskmaskinen kommer hon som ett skott. Vi drack kaffe innan Signe somnade och kollade klart på Bond filmen. Då klockan närmade sig åtta lyckades jag somna er syster. Hon stretar så emot men till slut så ger hon upp och somnar. Er pappa gick ut i garaget och samlade ihop det han ska ha med sig till Sundsvall imorgon. Er mamma la ut ännu mer i bloggen och sen betalade vi räkningarna. Det var ovanligt tråkigt idag… hoppas er mamma får från försäkringskassan. Idag tog er mamma en dusch, det är otroligt ovanligt. Dels för vi inte har haft någon dusch men även för att jag älskar att bada men idag orkade jag inte, det blev för sent. Nu gick det bra att duscha också så det kan jag kanske göra fler gånger.

Av Carina - 22 januari 2011 09:45

I natt har Signe varit vaken några gånger och er mamma har sovit dåligt. Sista gången jag var uppe hade hon lagt sig på magen men jag vände henne och hon somnade om. Jag tog bort ringningen klockan åtta och vaknade då p-piller klockan ringde klockan nio. Då sov Signe fortfarande. Vi gick upp och Signe satt och lekte på rummet medan er mamma fixade frukost. Då jag kom in tittade hon upp på stereon och pekade, hon vet att man kan spela musik där och det gillar hon. Så jag lovade att sätta på den efter frukost. Det gjorde jag och nu sitter hon där inne och dansar sittandes, pratar för sig själv och leker med sina saker, gulliga unge. Rätt som det var tyckte jag att jag hörde henne närmare och det gjorde jag, hon tittade ut genom dörren till sitt rum och kom ut. Hon drar sig omkring men hon verkar dra sig åt ändarna på huset. Antingen är hon vid sitt rum och vill mot tv, är hon vid matbordet vill hon till köket eller hallen. Hon kom ju inte mot mig nu utan tog sig bort mot kakelugnen.


Då er mamma druckit sin kopp te packade vi ihop och åkte till stan. Det var bara nollgradigt idag och det kom lite regn i luften. Vi gick först till Törners och åt lunch, vi träffade en kompis till Signe men ingen annan vi kände. Efter maten så gick vi ut på stan, började på Polarn och Pyret, de hade rejäl rea. Så där handlade jag lite, kollade på en overall men kunde inte bestämma mig. Handlade en termos som Alice ska få i födelsedagspresent. Hittade mer kläder till Signe på Cubus rea. Det var kläder er mamma kollat på länge men nu var det riktigt bra priser. Vi handlade lite vin och bubbel på systemet. Kunde inte bestämma mig för vilket bubbel så det blev jordgubbsbubbel. Vi tog vägen förbi Polarn och Pyret och handlade en overall i alla fall, halva priset och en storlek som passar till hösten. Vi åkte hem och fikade och kollade på skidskytte.


Signe sov då vi var i stan men ville inte sova mer idag. Hon lekte med sina saker och är så nöjd så. Hon gillar då vi spelar på hennes stereo, idag bytte vi skiva. Hon sitter och dansar och tittar upp mot stereon och är så nöjd. Vi åt middag, det är lite sämre med den varan då er pappa inte är hemma men idag blev det räkcurry från Ica för det gillar inte er pappa. Vi gjorde hela satsen och tog vi bara i räkor till oss. Så nu kan vi frysa resten och då kan man ha kyckling i istället. Signe gillade det inte, men det var stark, det var nog lite väl mycket curry i. Hon fick istället fil och flingor. Er mamma är mycket bättre på att leka då er pappa inte är hemma.


Vi lekte lite och byggde klossar och kastade boll. Signe är duktig på bollar, hon ska nog bli handbollsspelar… nej, hon ska ju blir skidskytte har er mamma bestämt. Hon kan ju spela handboll på fritiden. Vi läste böcker och sjöng, hon älskar böcker och nu läser hon ibland för sig själv. Slår upp boken och så pratar hon och tar nästa blad. Hon har böcker där man kan känna saker på sidorna, det kan vara plast eller tyg och nu vet hon vart hon ska ta för att få känna på det och det gillar hon. Jag tänkte hon skulle få vara uppe tills er pappa kom men han kom ju aldrig och hon var så trött. Hon sov ju bara en halvtimme på stan. Så hon somnade och bara någon minut efteråt så kom er pappa hem. Jag gick bort så han kunde pussa på henne innan jag la henne. Jag hade tänkt att vi skulle bada bubbelbad idag och dricka bubbel men så hade jag ju köpt fika på stan så då ångrade jag mig. Er pappa oroar sig för vägningen imorgon om vi fikar men vi gjorde det i alla fall. Jag hade handlat en mini semla till honom och en annan kaka till mig. Vi kollade på Let´s Dance men till nyheterna gick vi och la oss. Er pappa var jättetrött och det var er mamma med fast hon sover halva förmiddagen. Jag har varit uppe mer i natt än vanligt…

Av Carina - 21 januari 2011 09:45

I natt har Signe varit vaken några gånger och er mamma har sovit dåligt. Sista gången jag var uppe hade hon lagt sig på magen men jag vände henne och hon somnade om. Jag tog bort ringningen klockan åtta och vaknade då p-piller klockan ringde klockan nio. Då sov Signe fortfarande. Vi gick upp och Signe satt och lekte på rummet medan er mamma fixade frukost. Då jag kom in tittade hon upp på stereon och pekade, hon vet att man kan spela musik där och det gillar hon. Så jag lovade att sätta på den efter frukost. Det gjorde jag och nu sitter hon där inne och dansar sittandes, pratar för sig själv och leker med sina saker, gulliga unge. Rätt som det var tyckte jag att jag hörde henne närmare och det gjorde jag, hon tittade ut genom dörren till sitt rum och kom ut. Hon drar sig omkring men hon verkar dra sig åt ändarna på huset. Antingen är hon vid sitt rum och vill mot tv, är hon vid matbordet vill hon till köket eller hallen. Hon kom ju inte mot mig nu utan tog sig bort mot kakelugnen.


Då er mamma druckit sin kopp te packade vi ihop och åkte till stan. Det var bara nollgradigt idag och det kom lite regn i luften. Vi gick först till Törners och åt lunch, vi träffade en kompis till Signe men ingen annan vi kände. Efter maten så gick vi ut på stan, började på Polarn och Pyret, de hade rejäl rea. Så där handlade jag lite, kollade på en overall men kunde inte bestämma mig. Handlade en termos som Alice ska få i födelsedagspresent. Hittade mer kläder till Signe på Cubus rea. Det var kläder er mamma kollat på länge men nu var det riktigt bra priser. Vi handlade lite vin och bubbel på systemet. Kunde inte bestämma mig för vilket bubbel så det blev jordgubbsbubbel. Vi tog vägen förbi Polarn och Pyret och handlade en overall i alla fall, halva priset och en storlek som passar till hösten. Vi åkte hem och fikade och kollade på skidskytte.


Signe sov då vi var i stan men ville inte sova mer idag. Hon lekte med sina saker och är så nöjd så. Hon gillar då vi spelar på hennes stereo, idag bytte vi skiva. Hon sitter och dansar och tittar upp mot stereon och är så nöjd. Vi åt middag, det är lite sämre med den varan då er pappa inte är hemma men idag blev det räkcurry från Ica för det gillar inte er pappa. Vi gjorde hela satsen och tog vi bara i räkor till oss. Så nu kan vi frysa resten och då kan man ha kyckling i istället. Signe gillade det inte, men det var stark, det var nog lite väl mycket curry i. Hon fick istället fil och flingor. Er mamma är mycket bättre på att leka då er pappa inte är hemma.


Vi lekte lite och byggde klossar och kastade boll. Signe är duktig på bollar, hon ska nog bli handbollsspelar… nej, hon ska ju blir skidskytte har er mamma bestämt. Hon kan ju spela handboll på fritiden. Vi läste böcker och sjöng, hon älskar böcker och nu läser hon ibland för sig själv. Slår upp boken och så pratar hon och tar nästa blad. Hon har böcker där man kan känna saker på sidorna, det kan vara plast eller tyg och nu vet hon vart hon ska ta för att få känna på det och det gillar hon. Jag tänkte hon skulle få vara uppe tills er pappa kom men han kom ju aldrig och hon var så trött. Hon sov ju bara en halvtimme på stan. Så hon somnade och bara någon minut efteråt så kom er pappa hem. Jag gick bort så han kunde pussa på henne innan jag la henne. Jag hade tänkt att vi skulle bada bubbelbad idag och dricka bubbel men så hade jag ju köpt fika på stan så då ångrade jag mig. Er pappa oroar sig för vägningen imorgon om vi fikar men vi gjorde det i alla fall. Jag hade handlat en mini semla till honom och en annan kaka till mig. Vi kollade på Let´s Dance men till nyheterna gick vi och la oss. Er pappa var jättetrött och det var er mamma med fast hon sover halva förmiddagen. Jag har varit uppe mer i natt än vanligt…

Av Carina - 20 januari 2011 09:45

Tänk så många olika anledningar det finns för att sova längre på morgonen, även idag stängde jag klockan för att vi var uppe i natt. Er mamma är så morgontrött så jag inte vet någon annans som är det förutom Signe då. Det är inte ofta hon vill gå upp sju. Vi kom i alla fall upp innan nio idag. Vi ska ju på kyrkis, vi har inte varit där någon torsdag ännu men nu när många i föräldragruppen har börjat jobba så blir det inga träffar där och då är kyrkis bra. Det är trevliga mammor och barn där och de bor ju alla här i närheten. Det var nya mammor där idag och så några vanliga. En tjej till som är tre veckor yngre än Signe och en som är ett halvår äldre. Hon skulle få syskon i maj så har vi tur blir de klasskamrater med våra blivande. Er mamma kan inte släppa tanken på ett kafferep i Fannbyn. Så jag föreslog lite idag och Stina är med. Vi får kanske ha det första här och sen boka en ny tid då vi har träffen. Det hade varit kul att komma iväg lite på kvällarna.


Då vi kom hem somnade Signe och er mamma åt lunch. Hon sov i nästan en och en halv timme och då hon vaknade gick vi ut. Idag tog er mamma ett spännband och band om magen och i pulkan och det var mycket lättare att dra då. Så vi tog vår lilla tur, ner till sjön och runt bondens föräldrar. Er mamma hade tagit en blöja och lite mat i fickan för är de hemma ska vi gå in och hälsa på. Det var så otroligt fint väder och er mamma förstår verkligen varför jag bor här. Jag hade kameran med mig och tog kort hela tiden. Då tröttnade Signe på mig för hon vill att det ska gå undan. Vi gick in till Kjell och Elsa och hon skulle iväg om fem minuter men vi kom in en sväng och fick lite clementin och Signe åt med god aptit. Elsa åkte och Kjell kom och underhöll oss. Han hade gjort en häftig ko till Signe som hon fick. Den packade vi ner i pulkan då vi körde hem. Vi hämtade posten och sen gick vi hem och fikade mellis.


Det var skidskytte som er mamma kollade på då er syster lekte. Vi åt middag och sen ringde er mamma till er morbror men just då körde Signe över sina fingrar med gå vagnen. Den har er mamma skruvat ihop idag för snart kommer hon att gå med den. Så jag fick ringa tillbaka senare. Vi lekte lite tillsammans för nu är inte er pappa hemma och leker. Han är i Stockholm och han ringde då vi ätit. Signe blir så glad då hon hör honom, hon hör skillnad. Vi läste böcker och då det var sovdags har hon börjat med att skrika sig som en stucken gris till sömn. Vet inte varför det blivit så men det tar kanske bara fem minuter sen sover hon som en stock. Precis då jag skulle lägga ner henne ringde Britt-Marie. Hon tycker jag borde komma och hälsa på och det tycker även Inga-Britt. Får se hur jag gör, det är jobbigt att åka själv med Signe men om man skulle åka hem redan på förmiddagen kanske det skulle gå bättre. Hon skulle kolla upp om andra helgen i mars då det är marknad här. Troligen kommer de och det hade ju varit kul.


Er mamma ringde till er morbror igen och nu gick det bättre. Han skulle inte till Stockholm så han kunde inte ta med någon vagn till Anna men han skulle kunna hjälpa henne att skicka iväg en. Han lovade att han skulle komma och hälsa på, undrade när vi skulle ha inflyttningsfest. Det har vi haft men då ville nästan ingen komma så nu får ni komma då det passar er. Ringde till Anna och meddelade och hon skulle själv ta kontakt. Er pappa ringde innan han skulle gå och lägga sig. Vi har i alla fall haft en bra dag fast er pappa inte varit hemma idag. Er mamma gick sen och la sig och somnade ganska fort. har börjat på en ny bok och det är lite jobbigt i början innan man kommit in i den.

Av Carina - 19 januari 2011 13:00

Idag ställde er mamma klockan på åtta men vad hjälpte det? Jag var hur trött som helst fast jag sovit som en stock i natt. Så jag tryckte på snooze några gånger… Signe vaknade vid halv nio och då gick jag upp direkt. Hon fick sitta i rummet och leka medan er mamma gjorde frukost. Idag ska vi posta två brev men vi får se om vi gör det på dagen eller om er mamma åker och gör det då er pappa kommit hem. Efter frukost lekte er syster vidare på golvet. Nu var det hallen som var intressantast. Er mamma satt och drack en kopp te då grannen ringde. De hade en mössa som er mamma hade glömt så hon skulle skicka ner gubben med den till mig. Han hade även ett papper med till oss och fick en skål med sig hem.


Då han kom in blev Signe ledsen, hon satt där bland skorna och tårarna kom. Er mamma sa att det bara var grannen så hon inte skulle bli ledsen. Det varade inte så länge utan sen var hon glad som vanligt igen.  De skulle in till stan idag och då kunde jag skicka med lite post att posta med dem. Det var skönt så då slapp vi det. Er syster la sig och sov en stund och er mamma började plocka bort julsaker. Började med adventsljusstakarna i kök, vardagsrum och ovanvåning. Usch vad skitigt vi har, vi måste dammsuga idag och nu dammtorkar jag ju och det hjälper väl till… så Signe vaknade åt vi lunch. Er mamma hittade inga rester i frysen men hittade lite potatisbullar. Efter lunchen gick vi ut. Signe fick åka pulka och vi gick till brevlådan. Det hade kommit ett bok paket till Signe. Vi träffade en tant som bor på andra sidan vägen, hon var ute och gick. Hon pratade med Signe och Signe kollade in henne med en skeptisk min. Undra om er syster börjar bli lite blyg? Nu hade de plogat vägen mot Sunne och det var synd att vi inte visste det för då kunde vi ha tagit vagnen istället. Det var ju helt underbart väder idag med strålande solsken och inte så kallt.


Då vi kom tillbaka fick er mamma ett ryck och tömde frysboxen. Vi har behövt frosta av den länge nu, vi frös ju in en lackpensel och efter det smakade allt lack. Det var måleri firman som sa att man skulle göra så. Signe var inte så glad över att få sitta i pulkan stilla men det gick ganska fort att tömma frysen. Vi gick sen in och er syster somnade. Hon är trött idag och hostig. Er mamma satte upp bordet i uterummet och ökade värmen. Jag rensade bland julpyntet och det blir mycket bättre då jag har bordet där. Det ska ju ändå vara där då vi tagit bort allt som inte ska vara där. Nu åkte även annat julpynt ner. Signe vaknade samtidigt som Ica kom. Jag satte henne i stolen för hon verkade hungrig och så fick hon lite majs och ärtor. Vips så kräktes hon… och er mamma fick skynda in i tvättstugan. Hon hade kräkts ner sina byxor men tröjan verkade klara sig. Så jag tog av henne dem och så tvättade jag av henne. Hon fick sitta på golvet i köket medan jag packade upp varorna. Hon lekte med en paket makaroner.


Signe fick mellis och hon var hungrig. Hoppas hon får behålla maten denna gång. Efter maten lekte hon vidare och er mamma började med maten. Idag blir det korv och blomkålsgratäng. Jag ska förbereda och sen får er pappa fortsätta då han kommer. Då vi var klara med det började vi klä av granen. Er mamma har inbillat sig att den var så fin men nu såg jag att den barrade ganska bra. Det märktes då jag tog av kulorna. Er pappa kom och er syster ville hellre vara med honom. Han lagade maten färdig och tömde diskmaskinen och er mamma tömde granen. Vi åt och det smakade bra och Signe åt med god aptit. Efter maten dammsög er mamma och er pappa satte upp krokar och handdukshållare på toan uppe. Han satte också dit knopparna på trappen. Signe vill inte sova på kvällarna men er pappa fick ta henne en stund så er mamma kunde gå ut och fixa med frysboxen. Rengjorde den och la ner sakerna igen. Letade upp lamporna till uterummet men hittar bara en skärm. Er pappa la er syster men hon var inte nöjd så länge, låg och pratade en stund men sen ville hon inte mer. Så er mamma tog upp henne och det dröjde inte så länge tills hon sov.


Vi fikade och sen kollade vi tv. Er pappa gick och la sig medan er mamma tittade på ett program om lycka. Det känns tomt men ändå renare på något sätt då julen städas ut. Signe fick en ny lampa i fönstret men jag vill hellre att vi har någon som hänger i hennes fönster så hon inte behöver dra ner sladden. Innan jul hade hon en som var i glas men nu är det en trä lampa med tyg skärm, det känns säkrare. Er mamma har också satt upp lampan jag fick av er moster i vårt sovrum. Det känns mer beboligt då vi har gardiner och lampor, mer på riktigt inte bara i ett bygge.

Av Carina - 18 januari 2011 13:00

Idag ställde er mamma klockan på åtta men vad hjälpte det? Jag var hur trött som helst fast jag sovit som en stock i natt. Så jag tryckte på snooze några gånger… Signe vaknade vid halv nio och då gick jag upp direkt. Hon fick sitta i rummet och leka medan er mamma gjorde frukost. Idag ska vi posta två brev men vi får se om vi gör det på dagen eller om er mamma åker och gör det då er pappa kommit hem. Efter frukost lekte er syster vidare på golvet. Nu var det hallen som var intressantast. Er mamma satt och drack en kopp te då grannen ringde. De hade en mössa som er mamma hade glömt så hon skulle skicka ner gubben med den till mig. Han hade även ett papper med till oss och fick en skål med sig hem.


Då han kom in blev Signe ledsen, hon satt där bland skorna och tårarna kom. Er mamma sa att det bara var grannen så hon inte skulle bli ledsen. Det varade inte så länge utan sen var hon glad som vanligt igen.  De skulle in till stan idag och då kunde jag skicka med lite post att posta med dem. Det var skönt så då slapp vi det. Er syster la sig och sov en stund och er mamma började plocka bort julsaker. Började med adventsljusstakarna i kök, vardagsrum och ovanvåning. Usch vad skitigt vi har, vi måste dammsuga idag och nu dammtorkar jag ju och det hjälper väl till… så Signe vaknade åt vi lunch. Er mamma hittade inga rester i frysen men hittade lite potatisbullar. Efter lunchen gick vi ut. Signe fick åka pulka och vi gick till brevlådan. Det hade kommit ett bok paket till Signe. Vi träffade en tant som bor på andra sidan vägen, hon var ute och gick. Hon pratade med Signe och Signe kollade in henne med en skeptisk min. Undra om er syster börjar bli lite blyg? Nu hade de plogat vägen mot Sunne och det var synd att vi inte visste det för då kunde vi ha tagit vagnen istället. Det var ju helt underbart väder idag med strålande solsken och inte så kallt.


Då vi kom tillbaka fick er mamma ett ryck och tömde frysboxen. Vi har behövt frosta av den länge nu, vi frös ju in en lackpensel och efter det smakade allt lack. Det var måleri firman som sa att man skulle göra så. Signe var inte så glad över att få sitta i pulkan stilla men det gick ganska fort att tömma frysen. Vi gick sen in och er syster somnade. Hon är trött idag och hostig. Er mamma satte upp bordet i uterummet och ökade värmen. Jag rensade bland julpyntet och det blir mycket bättre då jag har bordet där. Det ska ju ändå vara där då vi tagit bort allt som inte ska vara där. Nu åkte även annat julpynt ner. Signe vaknade samtidigt som Ica kom. Jag satte henne i stolen för hon verkade hungrig och så fick hon lite majs och ärtor. Vips så kräktes hon… och er mamma fick skynda in i tvättstugan. Hon hade kräkts ner sina byxor men tröjan verkade klara sig. Så jag tog av henne dem och så tvättade jag av henne. Hon fick sitta på golvet i köket medan jag packade upp varorna. Hon lekte med en paket makaroner.


Signe fick mellis och hon var hungrig. Hoppas hon får behålla maten denna gång. Efter maten lekte hon vidare och er mamma började med maten. Idag blir det korv och blomkålsgratäng. Jag ska förbereda och sen får er pappa fortsätta då han kommer. Då vi var klara med det började vi klä av granen. Er mamma har inbillat sig att den var så fin men nu såg jag att den barrade ganska bra. Det märktes då jag tog av kulorna. Er pappa kom och er syster ville hellre vara med honom. Han lagade maten färdig och tömde diskmaskinen och er mamma tömde granen. Vi åt och det smakade bra och Signe åt med god aptit. Efter maten dammsög er mamma och er pappa satte upp krokar och handdukshållare på toan uppe. Han satte också dit knopparna på trappen. Signe vill inte sova på kvällarna men er pappa fick ta henne en stund så er mamma kunde gå ut och fixa med frysboxen. Rengjorde den och la ner sakerna igen. Letade upp lamporna till uterummet men hittar bara en skärm. Er pappa la er syster men hon var inte nöjd så länge, låg och pratade en stund men sen ville hon inte mer. Så er mamma tog upp henne och det dröjde inte så länge tills hon sov.


Vi fikade och sen kollade vi tv. Er pappa gick och la sig medan er mamma tittade på ett program om lycka. Det känns tomt men ändå renare på något sätt då julen städas ut. Signe fick en ny lampa i fönstret men jag vill hellre att vi har någon som hänger i hennes fönster så hon inte behöver dra ner sladden. Innan jul hade hon en som var i glas men nu är det en trä lampa med tyg skärm, det känns säkrare. Er mamma har också satt upp lampan jag fick av er moster i vårt sovrum. Det känns mer beboligt då vi har gardiner och lampor, mer på riktigt inte bara i ett bygge.

Av Carina - 17 januari 2011 23:18

Inatt sov er mamma gott… det var första natten på länge som jag sover bra. Vaknade visserligen en gång vid tre tiden men somnade om direkt igen. Vaknade av att er pappas huvud var mitt framför mitt vid sex tiden… han ville bara pussa mig innan han gick upp. Somnade om igen… vaknade kvart i nio och då var det tyst i hela huset. Jag gick upp och började göra frukost till oss. Signe vaknade men hon hamnade på golvet och lekte så er mamma åt sin frukost och så klädde jag mig. Tog fram kläder till er syster och hon blev också klädd innan hon fick frukost. Så idag kom vi ovanligt tidigt till kyrkis. Det var fler mammor och barn där idag och det är alltid lika trevligt.


Signe lekte för fullt med de andra barnen och med alla leksaker. Nu tar hon ju sig fram även här och vill ha vissa leksaker. Vi hade sångstund men Signe ville hellre leka med en annan tjej, men mellan varven dansade hon. Efter sångstunden blev det barn lunch och sen blev det mer lekande. En av tjejerna ville gärna kela och pussa på Signe det ville inte hon. Hon stod ut ett tag men sen blev hon ledsen. Hon var ju trött så det var inte så lätt men det är bra att hon får träna sig på andra barn. Vi åkte hem och då somnade Signe och er mamma åt lunch. Er mamma hade fått brev från universitetet och det visade sig att jag kommit in på den utbildningen jag sökt.  Det är bara i kvarts fart och det är en psykologi A-nivå kurs. Er mamma saknar lite poäng där och det är en introduktion till KTB. Den första träffen är redan nästa onsdag och då är er pappa i Gävle. Hoppas han kan ändra det för det är bara fyra träffar och den ena träffen är då vi är i Riga.


Er mamma blev så sur på vårt vatten idag. Vi kokar ju fortfarande vattnet, eller det gör vi ju inte för vi tar från er pappas jobb. Det är så mycket kalk i det vattnet och nu kalkas vattenkokaren igen helt. Det kommer vita grejer från vattnet och teet smakar inte gott, som i Skåne… så er mamma städade vattenkokaren och sen gjorde er pappa den ännu bättre. Måste kalka av den ordentligt. Er mamma har bestämt sig för att ta vatten i kranen till vattenkokaren. Det går ju faktiskt bra om man kokar det och det gör vi ju i vattenkokaren. Hoppas teet smakar bättre ikväll?


Er pappa kom hem och er mamma åkte i till stan. Jag skulle träffa min adept idag men åkte och tankade bilen först. Det är inte så ofta vi tankar nu för tiden och efter som er mamma gärna tankar på Jet så får man passa på då man är i de trakterna. Vi handlade fika då vi träffades på campus och sen gick vi upp i ett grupprum och hade vår lilla träff. Två timmar går fort och sen åkte er mamma hem direkt. Då jag kom hem värmde er pappa mat och er mamma gick ut i garaget för att hämta lamporna som vi ska sätta i fönstren nu när vi måste ta bort adventsljusstakarna. Vi åt mat och sen gjorde er pappa färdigt trappräcket. Er mamma skrev i bloggen och Signe lekte. Hon hade inte sovit så länge idag så jag tänkte att hon nog skulle somna tidigt. Det gjorde hon, ganska lätt sov hon vid sju. Er mamma hoppade i badet glad i hågen men då hörde man henne… er pappa försökte somna om henne men det var lönlöst. Hon var sen vaken 1½ timme innan hon somnade av utmattning…


Er mamma och pappa kollade på Idrottsgalan, er mamma satt och irriterade sig över att det bara är skidåkare som vinner priser. Det är bara de stora idrottarna som vinner. Er mamma ville att curling laget skulle få pris men de fick inget. Det var tur att Therese Alshammar fick Jerringspriset. Er pappa gick och la sig och er mamma var uppe en liten stund till. Undrar om jag inte ska ställa klockan på åtta och att vi ska komma upp lite tidigare, då kanske hon somnar tidigare på kvällen. Tror inte heller egentligen att det är bra att sova till nio.

Av Carina - 16 januari 2011 23:15

Idag sov vi länge, er mamma vaknade nio av att piller klockan ringde. Nu ringer den nio så jag inte ska missa p-piller, dem ska man ta samma tid varje dag. Vi låg kvar för Signe sov. Vi låg och pratade om er mammas dödsrädsla. Jag är först och främst rädd för att Signe ska dö, det ägnar jag mycket tid på varje dygn. Jag är även rädd för att er pappa ska dö och minst rädd för att jag själv ska dö. Jag förlorar ju inte så mycket på det men jag skulle falla djupt ner i ett svart hål om er pappa eller syster skulle dö. Er pappa är också orolig men mer som en normal förälder. Er mamma har gott om tid att tänka och speciellt på nätterna. Det har accelererat sedan er syster kräktes i sängen. Er pappa tyckte tom att er mamma borde gå och prata med någon. Jag sover ju inte på nätterna, jag kollar mest på Signes andningslarm. I natt skojade det med mig, de var som er syster sa något men det hördes inget. Till slut gick er mamma in och kollade om hon levde, det gjorde hon ju naturligtvis. Det är jobbigt för er mamma men jag vet vad jag har för något problem och jag vet att jag har konstiga tankar. För samtidigt vet jag ju om att hon troligen inte kommer att dö i plötslig spädbarnsdöd nu men jag har ju två tankebanor, en logisk och en mycket ologisk. Jag tänker ofta på de föräldrarna som låter sina barn sova ute i vagnen, jag skulle inte fixa det. Det skulle inte heller er pappa fixa tror han. Er mamma är samtidigt inte någon hönsmamma. Er syster får ofta sitta själv på sitt rum och leka och jag tar inte henne ifrån alla möjligheter att skada sig. Så det är just då hon sover som mitt problem är. Det är värre nu också då hon sover bättre om nätter. Det är bättre då er mamma måste gå upp några gånger per natt och ge henne nappen. Jag hör själv hur illa det låter men så är det.


Till slut vaknade Signe till och efter att hon legat och myste för sig själv så gick er mamma och hämtade henne. Hon satt hos oss en stund men vi gick upp ganska så fort. Er mamma gjorde frukost idag, för ovanlighetens skull. Signe var så hungrig och vi förstod inte varför hon skrek så efter mat, då kollade er mamma klockan. Den var nästan halv elva… då får man vara hungrig om man är en liten tjej. Så på sådant är inte er mamma så noga, så jag curlar inte Signe, bara då hon sover. Efter frukost så kollade vi på resten av Åskbollen som vi började se igår. Signe var trött men ville inte sova… vi provade flera gånger men hon skulle inte sova. Då Åskbollen var klar så började er pappa med räcket till trappen uppe. Vi saknar ju en del av räcket. Han satte upp två pinnar, en i varje ända och sen åt vi lunch. Signe fick mat medan er mamma och pappa åt rostade mackor… vi åt ju precis frukost. Vi klädde och oss vi gick iväg till julgransplundringen. Det är ju bara 1,5-2 km dit så vi valde att gå dit. Det var kallt… inte mer än -3 grader men det blåste kallt. Först fick er mamma skotta oss ut. Det var en rejäl driva vid carporten.


Det var fullt hus då vi kom dit. Det var flyttat från sockenstugan till ett par i deras hus. Det var mycket barn där men er syster sov. Hon somnade bara en liten stund innan vi kom fram men sen sov hon vidare i vagnen. Det brukar hon ju inte göra så vi var förvånade. Er mamma är ju orolig då hon inte har andningslarm men vi var och tittade till henne ofta. Vi fikade, det var flera olika sorters kakor. Det var nästan bara nybyggare där, eller det var nog bara nybyggare. Det var lite kul, vi hamnade i ett rum med inte så mycket folk men då det var dags för dans så sa jag att er pappa kunde sätta sig bland de andar papporna och prata med dem lite. Vi väckte Signe då dansen skulle börja. Hon missade ju dansen kring midsommarstången. De höll på att leka då vi kom så hon fick vara med en stund innan dansen började. Förra året var det bara pappor som dansade kring julgranen, idag var det bara mammor. Vi hade inte någon gran heller… utan en liten tallruska. Det brydde sig inte barnen om utan vi dansade på. Er mamma fick ont i armarna av att hålla i Signe. Vips kom tomten och alla de stora barnen for ut för att kolla. Han kom med godispåsar och det äter ju inte er syster.


Då vi gick följe vi med Signes kompisar och kollade på deras hus. De håller på att bygga ett nytt och vi längtade inte tillbaka. Vi hade tur att vi hade huset isolerat innan vintern, de håller på att sätta panel på utsidan i denna iskalla vind. Er pappa pratade bygge och er mamma var och kollade hur de bor nu, i en liten stuga. Då vi gick hem hade det börjat mörkna, så vi borde ha haft reflexväst på vagnen. Det är gott om trafik på vägen, vi gick längs stora vägen i 1-1½ km och då kom det 40-50 bilar, en söndag eftermiddag. Vi behöver verkligen en gång och cykelbana.


Då vi kom hem stannade er syster och pappa ute och er mamma åkte och handlade. De tog in ved och skottade lite men er syster sov fortfarande då er mamma kom hem, i vagnen i tvättstugan. Hon som aldrig annars sover i vagn nu har hon sovit hur mycket som helst i vagn idag, kanske ett trendbrott. Då er mamma kom tillbaka höll er pappa på att räkna hur många pinnar vi ska ha i räcket uppe. Er mamma lagade mat och Signe sov ända tills maten var kvar. Hon fick egen mat för det var mycket salt i vår. Vi åt mat och sen fortsatte er pappa med räcket, Signe lekte på golvet och er mamma skrev i bloggen, är efter nu igen.


Hon lekte länge själv men till slut blev hon gnällig och hon fick pyjamas på sig. Nu när hon har fått sängen i bottenläge så flyttar hon runt som bara den i sängen. Hon ligger sällan där man lagt henne, innan har hon legat still men nu far hon omkring. Kan hitta henne på magen med huvudet i fotändan. I somnade i alla fall tidigare idag än vanligt den sista tiden. Vi hade kollat färdigt på Åskbollen redan i förmiddags så vi kollade på vanliga tv ikväll. Då upptäckte er mamma att jag glömt att titta på Solsidan… som att missa Hipp Hipp. Vi får kolla reprisen sen, vi kollade på Morden i Midsommar innan vi gick och la oss.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards