Alla inlägg under januari 2011

Av Carina - 7 januari 2011 17:30

I natt var Signe och jag uppe en timme. Hon vaknade vid fyra och var pigg som en lärka. Jag tog upp henne då det inte hjälpte med nappen. Vi satte oss i soffan i mörkret och tittade på Kommissarie Frost, eller er mamma tittade. Hon somnade inte med jag la henne i alla fall efter en stund och tänkte att somnar hon inte nu så får er pappa ta över men det gjorde hon. Er mamma somnade lika fort. Jag drömde att jag fick tvillingar och pojken skulle heta Elis men flickan fick aldrig något namn. Jag hade tänkt Ella men det passade inte sig… er mormor tyckte vi kunde åka till Riga och se om vi kunde få en nr fyra. Kan hoppas det var en sann dröm.


Då er mamma vaknade nästa gång var klockan nio och Signe var vaken. Jag sover så hårt om efter natten nu, hör nästan ingenting. Vi gick upp och efter frukosten åkte er pappa till stan. Han skulle hämta ut p-piller till er mamma och så skulle han handla saker till badrummet. På hemvägen fyllde han flaskor och dunkar med vatten från stationen. Er syster lekte på golven men då hon tröttnade så la jag henne och ringde till Mia. Nu ville hon inte sova där… så hon fick komma upp igen och det gick bra en stund. Tills hon trillade baklänges där hon satt och blev ledsen. La henne igen men hon skrek, fick komma upp och sitta med er mamma men var så trött. La henne igen och hon skrek men vips blev det helt knäpp tyst. Jag fick gå in och kolla så hon andades och det gjorde hon. Pratade med Mia länge och er pappa fick ringa på mobilen två gånger för han ville ha råd.


Då jag pratat klart så gick jag ut i uterummet och tog in allt som det inte var någon ordning med. Satte istället ut julsakerna som stått i sovrummet och varit ivägen länge. Började rensa bland sakerna från uterummet. Det var rätt så mycket bara skit men ett och annat som jag letat efter. Er pappa kom hem och vi gjorde lunch, Signe vaknade till slut. Hon sov i över två timmar. Det är skönt för hon ligger efter med sömnen. Vi åt och även Signe åt vår mat, köttfärssås och makaroner. Efter lunchen fortsatte er mamma med att städa undan det som var i uterummet och er pappa var i badrummet. Er syster satt på golvet och lekte med sina saker. Hon var trött och er mamma skulle lägga henne men det gick inte nu heller. Så hon fick somna i min famn i soffan då jag kollade igen på kommissarie Frost.


Till lunch tog er mamma första p-pillan så nu är vi på gång igen. Mensen kom idag och det var ju tur att jag tryckte på då jag ringde till gyn. Annars sa hon att du kan ha dem nästa vecka. Mensen var ju planerad till den 12 men kom ju tidig så den kanske är i gammal god form. Nu ska jag försöka få någon att köpa en spruta till mig i Riga annars får de skicka hit en till mig.


Jag började laga middag och sen åkte jag och hämtade Anna och Ingrid. Er pappa gjorde färdig maten så den var klar då vi kom hem. De hade lovat snö idag men de bara luras. Det snöade lite grann men det var det lilla. Efter maten fortsatte er pappa i badrummet, han limmade ihop ek bräderna som ska vara ovanför toan och längs badkaret. Han sov och hade sig så er mamma blev arg på honom. Han ber aldrig om hjälp fast han behöver, han fick be om ursäkt sen. Var ute och hämtade lite i garaget och vad jag saknar en taklampa där. Nu har vi en lampa men du måste in och tända den mitt i garaget. Jag glömmer jämt ficklampan.


Vi fikade vid soffan och kollade på Let´s dance. Signe var trött men ville inte sova, försökte i omgångar men till slut somnade hon. Idag har vi sett tanden på ovan käken. Den har gjort ont men nu är den på väg. Hon var bra intresserad av Anna, då Ingrid somnat så ville hon kolla på Anna. Det är svårt att koncentrera sig på att sova då det är gäster här. er pappa gick och la sig men Anna och jag stannade uppe men vi var inte heller så långrandiga.

Av Carina - 6 januari 2011 17:30

I natt har er mamma sovit som en stock, jag vaknade inte av er syster i morse. Första gången jag hörde henne slog jag på er pappa och tyckte han skulle ta henne. Då undrade han om vi skulle ta in henne till oss? Nej, sa er mamma du får stoppa i henne nappen, men klockan är ju nio? Oj, jag som trodde det var mitt i natten. Då berättade han att han varit uppe en gång vid sex men det har er mamma ingen aning om. Så hon fick komma upp, lika glad som alltid. Då man går in till henne på morgonen blir hon så glad att hon sprallar med hela kroppen och tjoar.


Anna och Ingrid var redan vakna och vi åt frukost. De hade hört Signe en gång till som inte vi hade men då hade hon bara legat och pratat för sig själv. Vi hör bara hennes skrik i föräldrar vakten. Efter frukosten klädde vi oss och packade ihop oss. För en gång skull var Signe och jag klara först. Er pappa ska få vara hemma idag och bygga. Er mamma och syster ska följa med till Annas syster och kolla på en annan bebis. Det snöar idag och det blåste och snöade hela vägen dit. Signe och Ingrid sov bak i bilen och vi var verkligen full lastade. Vi hade pulkan med till Signe för vi kunde bara ha en vagn.


Vi kom till Annas syster och Signe fick mat. Vår bärbara stol passade inte till deras bord så hon fick äta i soffan. Det är tur att hon äter så fint. Vi fick lite fika och sen gick er mamma en egen husesyn. De har ett hus som påminner om er mammas i Ljusdal, samma storlek. Signe blev så glad över att de hade katter, tjoade högt av glädje. Hon upptäckte även att det var en bebis till och hon vill gärna ta på dem. Hon är dock inte så nätt på handen… jag tog lite kort på henne och Ingrid då de höll om varandras armar, det var så sött. Vi klädde sen på oss och gick in till byn. Det var inte alls något härligt väder, det blåste och snöade och så var älven öppen. Signe åkte pulka och tjoade där bak men tröttnade sen, hon var redan trött innan och nu höll hon på att somna. Hon lutade sig bakåt men vi fick prata men henne så hon skulle hålla sig vaken. Anna skulle bjuda på lunch men det var inget öppet så vi fick fika korv på OK. Signe fick också lite mellis och var rödkindad och glad. Då vi gick hem bytte hon och Ingrid plats. Signe fick ligga i vagnen och fick precis plats i hennes liggvagn, fick väl ha lite krokiga ben. Ingrid fick åka i babybjörn. Signe somnade nästan direkt. Vi var inne på Ica och er mamma hittade billigt julpynt. Hon sov sen hela vägen hem, det var skönare nu för det blåste bakifrån.


Vi packade in oss direkt och så körde vi Anna till hennes bror. Packade ur dem och sen körde vi hem. Det snöade fortfarande mycket och det var mycket snörök. Vi såg dessutom ett rådjur som hoppade över vägen. Signe var duktig och vi var nästan på Frösön innan hon tröttande. Vi tänder lampan bak och då trivs hon bättre i bilen. Er pappa hade maten klar då vi kom hem. Jag lämnade in Signe och tömde sen bilen. Vi åt och er pappa hade eldat så er mamma kunde ta ett bad. Jag var så frysen. Jag blev så svettig då vi var ute och gick för det var bara -4 grader och er mamma var påpälsad. Så jag var svettig i bilen och blev frusen. Er pappa har varit duktig och kaklat toa behållaren. Er pappa och Signe kom upp och hälsade på då jag låg i badet. Hon blev så glad då hon såg badet, när ska vår parasit flytta ut så vi kan dricka vattnet? Innan dess får inte Signe bada i kranvatten och vi kan ju inte koka till ett badkar. Så hon får nöja sig med köksvasken ett tag till.


Idag fastnade Signe under skåpet i vardagsrummet. Hon gillar det skåpet och vill gärna ta på det och slicka på det, men idag fastnade hon under. Hon var lika glad för det så jag kunde ta kort på henne. Hon kryper inte men tar sig fram sittande hur bra som helst. Vi sätter henne på en plats och någon minut senare är hon två meter bort. Hon var trött men kastar ut nappen för hon kanske somnar om hon har den i munnen. Jag fick hålla fast henne, hon har börjat med att hon vill bli vaggad till sömn. Hon somnade i alla fall mycket lättare idag och sen sov hon hela kvällen. Vaknade inte en enda gång innan vi gick och la oss. Vi såg Bond filmen från igår och spelade in dagens.

Av Carina - 5 januari 2011 17:30

Idag vaknade er mamma på bättre humör, sov gott i nytvättade lakan. Det har även Signe gjord. Då hon sover hela nätterna och även hela kvällen är det nästan så er mamma måste gå upp och kolla så hon lever. Ofta så får vi ge henne nappen några gånger innan vi somnar och minst en gång per natt. Ibland är det inga gånger och då oroar man sig, eller er mamma gör det. Tur vi har andningslarmet, hur ska det gå då vi inte han ha det längre? Ska er mamma ligga nedanför Signes säng och lyssna på andetagen?


Efter frukost ringde er mamma till gyn och fick prata med en barnmorska. Hon skulle lägga en lapp till doktorn och hörde jag inget ifrån någon doktor idag så kanske de skulle höra av sig på fredag eller nästa vecka. Då sa er mamma att jag måste ha dem denna vecka då jag vet att mensen kan komma tidigt. Varför frågar du inte din vanliga barnmorska? Det gjorde jag ju men hon var osäker. Så nu hoppas jag att jag kan hämta ut piller idag.


Idag kommer Anna så er mamma passade på att handla innan jag mötte dem på flygplatsen. Er pappa han göra lite nytta i badrummet innan han fick ta Signe och laga lunch. Maten ska vara klar då vi kommer hem. Även idag var flyget sent men inte mer än tio minuter. Det hade gått bra för lilla Ingrid och flyga. Hon sov gott då de kom av planet. Det hade gott om packning men vi fick plats. Ingrid fick låna Signe gamla bilbarnstol.


Signe blev så glad då hon såg eller hörde Ingrid. Hon viftade med armarna och tjoade. Hon blev även glad över att se Anna men så glad hon var för Ingrid. Hon tittade på henne och såg så glad ut. Vi kom hem åt vi lunch och sen åkte vi in till stan. Anna hade glömt en julklappspåse, och idag är det afton och de stänger tidigt. Så vi skyndade oss in till stan så fort vi ätit. Nu tog vi Signes vagn och så fick Ingrid åka babybjörn. Er mamma hittade ett tvålfat, vi ska ha en fast tvål på toa, det är nyttigare för miljön. Annars for vi omkring där Anna ville gå in och Signe somnade redan strax efter det hon hamnade i vagnen. Det var skönt att hon fick sova för somnar hon inte direkt blir hon sur om vi ska gå i affärer. Då vi körde in på vår väg ringde doktorn. Hon ville helst inte skriva ut piller om hon inte träffar patienten men hon kollade om jag visste vad jag hade för blodtryck och om jag hade blodproppar i släkten? Jag sa att nu är blodtryckte lågt igen, inga blodproppar och så har jag ju ätit p-piller i mer än tjugo år innan. Hon lovade att skriva ut piller till mig och jag skulle få tre kartor. Då behöver jag ju inte fixa om det inte skulle lyckas denna gång heller…


Då vi kom hem hjälpte er pappa till med att skära köttet, vi ska äta älgskav idag igen. Vi åt mat och er syster åt med god aptit. Det verkar som det är bättre med tanden nu. Idag tänkte er mamma passa på att prata med Anna då hon var här men det tänkte inte Signe. Hon skulle inte sova, så fort Ingrid sa något så piggnade Signe till. Det är inte så lätt att säga till Ingrid att hon ska vara tyst… ju tröttare Signe blev ju sämre gick det. Provade lägga henne några gånger utan resultat. Hon låg säkert och lyssnade efter Ingrid. Hon låg hos mig i soffan och så fort Ingrid lät så kom krokodil tårarna på Signe, hon gråter ju ofta i sympati. Så det slutade med att Anna sa god natt och jag och Signe satt själva i soffan klockan elva och till slut somnade hon. Då hade er mamma kvar att städa i köket… hon  som är så duktig på att sova, visar sällan det då vi har gäster.

Av Carina - 4 januari 2011 17:30

Det är så härligt när er pappa är hemma så här länge. Jag tror nästan vi skulle kunna vara hemma båda två utan att tröttna på varandra. Någon måste ju tjäna pengar och det får vara er pappa nu. Er mamma upptäckte igår att jag skulle till tandläkaren idag och hade satt klockan på en extra ringning så jag inte skulle missa det. Efter frukosten fick er pappa gjort lite innan er mamma fick åka till stan.


Jag var hos tandhygienisten och jag fick ris och ros men allt var bättre än förra gången. Det är ju inte så konstigt för förra gången var Signe ganska nyfödd och jag kunde ju knappt borsta tänderna då jag var gravid. Jag ska bli kallad igen i juni och då ska jag även till tandläkaren. Det är alltid skönt att få putsa och slipa på tänderna, man känns så fräsch i munnen. Er pappa hade lunchen klar då jag kom hem. er mamma var trött idag men er pappa var på hugget. Han höll till i toan hela dagen. Er mamma vilade sig i form, för imorgon får vi ju nya gäster. Jag ringde till barnmorskan och ville ha p-piller men hon ville att jag skulle ringa till gyn mottagningen istället. Jag gjorde det men kom inte fram på deras telefontid men lämnade meddelande. Jag vet ju inte hur mensen tänker göra denna gång. Den brukar ju vara tidig men man vet ju inte. Enligt normal tid ska den komma nästa vecka men som sagt det kan man inte lita på.


På eftermiddagen fick er mamma ett spel. Vi är riktigt lortgrisar, ingen städar och vi har saker precis överallt. Jag tvingade ut er pappa och syster i snön, hon måste ju få komma ut någon gång per dag. Er mamma kan inte göra saker utan att bli avbruten hela tiden. Då er pappa bygger har jag Signe och då jag gör något har jag också Signe. Nu blev jag sur och slängde ut dem och så satte jag på mig med mp3 spelare och röjde i tvättstugan. Det är konstigt att här kan man städa varannan dag och ändå är det fullt med skit och sådant som inte ska vara där. Nu rensade jag ut saker igen, då jag var klar där började jag i hallen. Det är också ett ställe som retar er mamma. Det är så mycket skit där så man hittar inte kläder och skor, det enda som ska vara där. Nu blev det bra och jag gick ut med mycket skit till garaget. Er pappa frågade lite senare på kvällen om er mamma inte gillade att röja? Jo, det är en av er mammas favorit sysselsättningar. Varför blir du så sur och tvär då? Jo, för er mamma tröttnar på att det alltid blir så. Bäddade rent i sängen och så tvättade jag flera maskiner tvätt. Det känns mycket bättre då det är klart.


Idag har Signe fått kall mat och det är mycket bättre för hennes tand. Nu äter hon utan att skrika men då hon skulle somna så vägrade hon först ta nappen. Er mamma tänkte att hon kan ju inte få Alvedon varje kväll så vi ska försöka kämpa idag. Hon var ledsen och spottade bara ut nappen, hon skrek sig till sömns. Jag provade alla möjliga sätt men till slut var det tvungen att ta henne i ett grepp och hålla fast henne. Hon gillar att man vaggar henne, alltså hennes mamma gungar sig fram och tillbaka. Så till slut somnade hon, hoppas tanden tittar ut snart så det kan bli som vanligt igen. Vi känner ju inte igen vår matglada dotter. Det var er pappa som la Signe idag och då hon såg er mamma ville hon bara till mig. Så jag provade men det gick inget bättre så sen gömde jag mig i tvättstugan så hon inte skulle se mig och till slut sov hon.


De har börjat sända alla Bond filmer på Tv4+ och vi såg den första idag. Er mamma har aldrig sett de äldsta Bondfilmerna så det var kul. Det har varit en lugn mellandag idag. Signe har fått sova hemma och hon har nog tagit igen lite sömn. Vi har ett socialt barn som inte vill sov så det händer saker men är hon bara hemma med mamma och pappa kan hon lika gärna sova igen…

Av Carina - 3 januari 2011 17:30

Idag fick vi ställa klockan, min ringde kvart över åtta och då var inte Helena uppe så efter en stund gick er mamma upp och kollade. Jodå, hon var vaken och skulle precis gå upp. Signe sov fortfarande. Er pappa är på jobbet idag, han ska jobba på förmiddagen och sen ska han till stan och handla lite som behövs till toan. Jag gjorde frukost, satte på tv och öppnade dörren till loppan. Hon var inte intresserad av att vakna. Efter en stund gick jag in igen och tände ljusstaken och drog upp rullgardinen. Då började hon röra på sig och ett leende bröt ut då hon såg er mamma.  Jag tog upp henne och hon fick frukost. Idag blev det inga blåbär till henne för jag vet inte om hon inte gillar det. Hon har börjat med att skrika då hon äter nu, undra om det är trots som är på gång. Ibland äter hon hur bra som helst och ibland skriker hon och visar mycket tydligt att hon inte vill ha mer.


Efter vi ätit frukost klädde vi oss och Helena packade klart. Vi gav oss iväg i god tid men det gjorde inget för vi hamnade bakom en plog som inte körde fort. Till slut körde han in till sidan och en hel karavan kunde köra om honom. Vi kom i god tid och gick in och Helena handlade lite till resan och sen stod hon och pratade med Signe. Hon kommer nog att sakna Signe då hon åker hem, hon har charmat Helena rejält. Det var jättemycket folk som skulle med tåget så vi följde inte med dit utan stannade utanför huset och vinkade av henne. Hoppas alla fick plats…


Vi körde hem och Signe satte sig och leka och er mamma skrev i bloggen. Jag ska ägna mig åt det idag och få mycket utlagt ur den. Efter en stund verkade hon trött och jag la henne men hon skulle inte sova. Vi åt och nu igen skrek hon och ville inte ha mat. Hon fick katrinplommon och då blev hon glad, försökte med en sked mat emellan men då grät hon riktigt så då tyckte jag synd om henne. Hon ville dricka mycket också. Hon somnade efter maten och er mamma fortsatte skriva, nu har jag fått ut mycket. Ringde er pappa men han var inte på väg ännu så jag gjorde mig en kopp te och fortsatte att skriva. Då er pappa kom hem fikade jag med honom hade tagit fram lussebullar. Han hade hämtat kameran som kommit idag. Er mamma öppnade genast paketen och satte ihop den och började ta lite kort. Ska ta mer på Signe sen då hon vaknat.


Han gick sen i på toa, han hade köpt lite nya saker dit och började med att svära. Er mamma fortsatte att skriva. Signe vaknade och er pappa gick och hämtade henne. Han gav henne gröt hon åt upp det kanske inte helt smärtfritt. Hon lekte sen på golvet och er pappa fortsatte att svära i tvättstugan. Er mamma hämtade in ved och började elda och så gjorde jag pizza. Er syster fick egen mat och det gick bra de första tuggorna och sen började hon skrika igen. Till slut lyckades er pappa att få i henne de sista tuggorna. Hon är nog trosig nu… grattis!


Efter middagen tog er mamma ett bad, er pappa tog på er syster pyjamas och sen badade er pappa. Signe låg hos mig och då jag satte in nappen i munnen spottade hon ut den igen. Hur än jag försökte puttade hon ut den. Samtidigt var hon jätte ledsen. Hon höll på för fullt med tungan och till slut gick vi in i tvättstugan och så la jag henne på skötbordet och kollade i munnen. Hon ville inte att jag skulle titta med det ser ut som att den ena framtanden är på väg och att det är svullet där. Så jag gav henne en Alvedon supp och så hoppas jag att det ska släppa så hon kan somna. Hon la sig hos mig igen i soffan men skrek med jämna mellanrum. Efter en stund provade jag att ge henne nappen och så fort hon tog den så somnade hon. Hoppas tanden kommer ut snart och att hon sover gott i natt. Kanske var det därför som hon inte har velat äta och varit ledsen.                          


Er mamma ringde till Anna. Hon ringde innan då Signe skrek och nu höll hon på att lägga barn så vi ska höras igen. Er mamma och pappa satt med var sin dator och tittade på Familjen Annorlunda. Provade ringa Anna men hon la fortfarande barn så vi får höras imorgon då vi ska sa på film klockan nio. Vi tänkte se en Beck film men istället blev det en gammal Bondfilm från 1962, det var roligt att se. Speciellt hur de filmade, det är så att tom er mamma ser skillnad. Dessutom blev det bättre bild med vår nya tv och förstärkare.                                                   
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                            

Av Carina - 2 januari 2011 17:30

Vår lilla dotter sover gott om morgonen nu för tiden. Det gillar er mamma, vi måste nog ställa klockan imorgon då Helena ska åka så hon inte missar tåget. Er mamma ringde till Ann-Catrin redan på morgon för det är hennes födelsedag idag. Hon var ledig idag och skulle roa sig med familjen. Deras snö börjar smälta men idag var det kallt. Idag hade vi inget speciellt för oss men det var fint väder. Er pappa ville fortsätta i badrummet så vi andra åkte iväg på lite utflykt. Vi körde först upp mot er pappas jobb för att kolla utsikten. Helena tog lite kort och de ska er mamma får sen. Vi ska ladda över dem på min dator.


Vi körde till Svenssons först men där var det stängt så då körde vi upp till Stocketitt. Er mamma fick värmt mat till Signe och så skulle jag beställa. Då visade sig att de inte tog kort. Så er mamma fick klä på sig och körda ner till Valla och ta ut pengar. Helena hade så hon klarade sig men det räckte till oss båda. Så hon gav er syster mat medan jag körde. Det var så otroligt fint väder idag. Vi såg nästan Åre skutan. Vi fikade på Stocketitt och Signe hade ätit upp sin mat då er mamma kom tillbaka. Det är skönt att hon inte är främmad, er mamma bara lämnade henne där med Helena. Tänkte inte ens att hon skulle kunna bli ledsen. Det gick ju bra och hon åt som en häst även om er mamma inte var där.


Helena och jag fikade och sen gick vi ut och tog lite kort. Det var ju så fint. Vi körde inom affären och så handlade er mamma lite mjölk, vi får handla mer sen en annan dag. Då vi kom hem fikade vi med er pappa och Signe sov. Vi lagade mat, er mamma tvingade er pappa att sluta jobba i badrummet. Han har satt ihop badrumskåpen idag och satt in bastudörren. Han fick skära köttet för idag blev det älgskav. Helena åt med god aptit, undra om vet hur mycket grädde det var i den? Det var i alla fall otroligt gott. Efter maten spelade vi monopol på playstation 3, det var roligt. Er syster borde sova och jag tänkte försöka somna henne så er pappa och Helena fick hålla sig borta från soffan. Då gick det ganska fort. Vi fortsatte sen och spela då de serverat fika. Helena gick lite senare och hämtade godis burken så vi åt av den också, sista kvällen med gänget. Vår medspelare vann men er mamma kom tvåa. Vi lärde oss lite efter hand och er mamma och pappa får nog lära sig ännu mer innan vi kan det. Vi fick sluta klockan nio för då var det Morden i Midsomer.


Då vi sett klart på den så gick vi och la oss. Er pappa ska ju jobba imorgon. Han kom på något med toan och gick för att kolla upp det. Han hade hittat lite delar i boden då han letade efter karmskruv. Nu testade han det och det lyckades. Så då behöver han köpa en sådan imorgon.

Av Carina - 1 januari 2011 17:30

Ännu en sovmorgon, undra om inte er mamma sover för mycket nu? Signe vaknade vid sju men er pappa gick upp och hon somnade om. Hon vaknade sen vid kvart i nio och då gick er pappa och hämtade henne. Idag hade hon inte bajsat. Hon bajsar i princip varje natt, eller morgon, hon luktar inte så gott då vi tar upp henne. Vi mös en stund med sen ville hon ha frukost. Så vi gick upp och frukost. Det var härligt väder ute, men de hade snöat igår så er pappa fick gå ut och skotta. Det hade nog kommit minst en dm.


Eftersom det var härligt väder så bestämde vi oss för att åka till fjällen på utflykt via isvägen. Vi packade på oss och körde iväg. Nu var det inte lika fint väder i fjällen. Vi fick tanka i Hallen och så fikade vi på Fjällhalsen. Idag blev det inte våfflor utan er mamma och Helena åt bakad potatis och renröra och er pappa hamburgare. Signe fick också lite mat. Vi satt på vår favoritplats och från början såg man hur långt som helst och vips såg man knapp något utanför rutan. Det snöade ganska bra, eller snön flög i alla fall. Då kom Helena på att hon borde ha tagit kort tidigare. Utanför kom det en familj som hade en kälke till barn som man kan dra bakom sig då man kör längdskidor. En sådan skulle vi vilja ha men man kan bara köpa en begagnad och det finns inte så många. Det visade sig att det var en tjej från byn och hennes lille pojke som är en vecka yngre än Signe. Då er pappa och Signe kom tillbaka efter blöjbyte sa er pappa att de träffat någon från byn som kände igen Signe.


Vi körde hem och det visade sig att inte kommit någon snö direkt. Vi körde först förbi och kollade på Lenas hus. Vi får åka dit sen då de är inflyttade och fika men nu var det helt tomt. Vi såg lite andra roliga hus där, ett var helt runt på ena sidan. Det hade inte snöat hemma heller, vi var och tände ett ljus på minneslunden innan vi kom hem. Vi tog en fika och Signe fick mellis då vi kom hem. Hon ville inte sova sen utan lekte istället på rummet. Er pappa var i badrummet och satte upp en spegel, Helena läste en bok och er mamma skrev här.


Då Signe började tröttna såg er mamma att det nog var mat på gång. Så jag började med maten men det tog för lång tid för loppan så Helena gav henne mat under tiden jag lagade till oss. Er pappa fick upp spegeln i badrummet och ska sen fortsätta med handfaten och skåpen under där. Det blev lite rester sen igår och så kycklingspett som vi skulle ha gjort igår men som inte blev gjorda. Nu blev de middag istället och det blev gott. Signe satt och lekte på golvet medan vi åt. Hon tröttnade sen och då fick hon bada i köksvasken. Hon var riktigt lortig om händerna.


Efter badet somnade jag henne enkelt i famnen men jag fick be Helena gå upp och läsa lite så hon inte skulle blir förvirrad. Hon somnade snabbt, hon har ju varit vaken så länge nu på kvällarna att hon var helt slut, dessutom när han badat så är hon extra trött. Er pappa svor inne i badrummet och vi stängde dörren och spelade kort. Då klockan närmade sig nio fixade er mamma kaffe och fika, vi åt samma glass som igår. Er pappa blev klar med det han skulle göra, har hängt upp delar av vask skåpet. Klockan nio satt vi bänkade framför tv för då var det nya avsnitt av Hipp Hipp, äntligen. Synd att det bara vara en halvtimme men jag grät så jag skrattade en gång… efter det kollade er pappa och Helena på en film och er mamma skrev här. Jag ringde till Linda och pratade med henne en sväng, det var längesen. Hon ska kanske plugga här uppe igen, det hade varit kul!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards